Sivun näyttöjä yhteensä

11. lokakuuta 2015

Kuvitellut asenteet

 

Linkola sanoo, ettei ihmisellä ole toivoa. Tuntuu kuin tuon olisi kuullut ennenkin. On sitä toisteltu taukoamatta 3 000 vuotta.

Tulkitsen että tuo mielipide on hiukan vajaasti muotoiltu. Linkolan kaltaisilla ihmisillä ei ole toivoa eli siis tulevaisuutta. Sama koskee siis myös minua. Hiukan huolestuneena vilkuilen biologisia ja kulttuurisia jälkeläisiäni. Tulinko opettaneeksi heidät huonoille tavoille?

Perustelen tätä mittauksilla, joista yksi mielenkiintoinen on tutkimusseloste ”Suomi 2014”. Se on verkossa. Kyselyjä on tehty 15 vuoden ajan. Vastaukset ovat keskenään vertailukelpoisia.

Tietenkään en usko mielipiteisiin. Mielessä ei ole pitimiä. Olisi parempi puhua mielipiteiden markkinoista. Fasismissa on se hyvä puoli, että vastustavat mielipiteet ovat aitoja, koska ne ovat niin vaarallisia. Toisaalta silloin mielipiteitä on vähän.

Jos kuvitellaan uskottava kyselytutkimus maassa, jossa salainen poliisi urkkii ja tappaa, tulos olisi meidän nykymaailmaamme yksimielisempi. Noin yhdeksän vastaajaa kymmenestä vastaisi – siis kuvitteellisessa esimerkissämme rehellisesti – ”ei osaa sanoa”. Epäilen että tämä olisi yleisin vastaus selkeimpiinkin kysymyksiin – rasti ruutuun ”mies – nainen – ei osaa sanoa”.

Suorastaan dramaattisesti ovat pudonneet työn, tasa-arvon ja rauhan arvostus. Niitä vaalivat vain vanhat ja ymmärtämättömät. Koska vanhat pitävät kiinnikokoomuksesta ja demareista, vaikkei siihen ole mitään järkevää syytä, rahan arvostus on siis ikäryhmät yhdistävä tekijä.

Nuorempien silmissä vetävimpiä vaihtoehtoja ovat ”elämisen laatu”, mielenkiintoinen elämä ja vapaa-aika.

Maailmanrauhan rinnalla ei mainita huolta ympäristöstä. Vuonna 1999 sellainen taisi olla tilastollisessa tarkastelussa mitätön asia. Huoli ydintuhosta oli juuri väistynyt. Ympäristöstä ei huolehdittu, koska Linkola hoiti sen puolen. Ympäristötietoisuutta ei ollut vielä keksitty. Luonnonsuojelu oli moralistinen ja esteettinen asenne (”älä sylje nurmikolle”).

Jos toistaisin vielä kerran, että luonnonsuojelu on amerikkalainen päähänpisto. Kunnon eurooppalaiselle, etenkin meille pohjoisille, luonto oli vihollinen, joka oli kukistettava väkipakolla. Kirjoittajat höyrysivät soiden kuivattamisesta ja järvien laskemisesta. Edes Paulaharju ja Pälsi eivät kommentoineen omien kirjojensa valokuvia, joista näki, että asumusten ympäristö erämaisillakin alueilla oli hakattu törkeästi polttopuiksi. Uskonnollinen henki tuki asennetta. ”Korpivaellus” oli elinikäinen koettelemus – siis mielikuvissa kirjaimellisesti käveleminen metsässä, luonnossa.

Amerikassa oli Thoreau ja sitten Muir ja luonnonsuojelualueet. Kaikista mahdottomista paikoista liike alkoi Kaliforniasta, jossa osa hienointa ympäristöä oli hiljan tuhottu tolkuttomalla louhinnalla.

Sama tutkimus esittää numeroina ja pylväinä rakkaimpieni eli painettujen kirjojen ja lehtien taloudellisen tuhon varmuuden. Keskustelua on käyty 15 vuotta koetuin keinoin latelemalla typeryyksiä puolin ja toisin. Ei painettu media mihinkään häviä. Se vain kutistuu taloudellisesti kannattamattomana. Jo nyt hyvin kirjojen hinnat ovat kolminkertaistuneet – muualla paitsi Suomessa. Nyt tarkoitan hyvillä kirjoilla huolellisesti kirjoitettuja ja hyvin toimitettuja mutkikkaista aiheista.

Kirjoittajat ovat jo vuosia sitten huomanneet, miten paljon helpompaa ja halvempaa on kirjoittaa asiat hiukan sinne päin ja olla johdonmukaisesti puolinokkela ja täysin ilkeä. Tarkoitan tämän hetken kolumnityyliä, vaikka en oikein jaksa lukea niitä kirjoituksia, kuten en yleensäkään sellaista, mistä arvaan keskikohdan ja lopun luettuani kaksi lausetta alusta. On turha odottaa esimerkiksi Sipilän ja Soinin toimista analyyttistä artikkelia – tai Rinteen. Tänään luin kummakseni, että Jutta Urpilaisesta tai Erkki Tuomiojasta pitäisi tulla tasavallan presidentti.

Tänään olen huolissani televisiosta. Koska useimmat väittävät toista, arvelen että myös televisio menee sukupolveni mukana hautaan. Myönnän, että kumman pitkään se on rimpuillut myös kovilla markkinoilla, Yhdysvalloissa.

Meillä Maikkari ei pärjää ja Yle on tavallaan turvattu suoralla julkisella rahoituksella, mutta ei kuitenkaan pärjää. Nuoret katsovat mainoksensa puhelimesta ja pädistä, ja heille ne mainokset on suunnattukin.

Oma riippuvuuteni auto- ja tekniikkalehdistä sen kuin lisääntyi, kun tajusin, että ne ovat pappalukemistoja. Tekniikan Maailma ei ole onnettomuudekseen käsittänyt sitä. Kerran yritin sanoa lehden johdolle, mutta eivät he uskoneet.

Syystä tai toisesta nuoret, maksukykyiset lukijat eivät ole kiinnostuneet moottoripyöristä eivätkä autoista, paitsi Teslasta. Nyt valtaan nousevalle sukupolvelle, jossa naisten asema ja merkitys on aivan toinen kuin ennen, auto, juna ja lentokone ovat oman minä käärepapereita, siis pakkauksia. Riittää että pakkaus on korea. Vakavamielistä rahaa siihen ei panna. Ilmiö on sama kuin muotialan suuri uhka. Myös vaatteet ovat kääreitä, käärinliinoja.

Yksi muukalaisraivon syy tällä hetkellä on selvä: kamalat turvapaikan hakijat kehtaavat pukeutua samalla tavalla kuin me, paitsi ne naiset, joilla on huivi päässä. Onneksi osa näyttää, mistä muodissa on kysymys. Maahan juuri tulleilla näkee päättyneiden ja unohdettujen urheilukilpailujen teepaitoja ja lakkautettujen liikkeiden logoja.

Rinnastan autolehdet televisioon papppaviihteenä, koska ikätoverini eivät osta kalliita autoja, autolehtiä vain. Televisio on katkera paikka, koska minun on pakko tunnustaa, että pidän kovasti monistakin ohjelmista ja teräväpiirtonäytöstä, joka on näille silmille niin paljo parempi kuin tämä ihan hyvä näyttö. Mutta kun katselen amerikkalaisten reittauksia ja etenkin mainosdollareiden liikesuuntia, kyllä suunta on selvä. Ja onhan vakava riippuvuus televisiouutisista tunnettu vanhuudenheikkouden merkki.

Pudonneita lehtiä, kuvassa.

19 kommenttia:

 1. Ihmisillä ei ole toivoa, Linkola sanoo, kun katsoo sisäisellä kaukoputkellaan tulevaisuuteen. Häntä on vaikea epäillä tämän sekasorron, suoranaisen tyhmyyden ja tietämättömyyden aikana, jolloin vain toistaitoiset ihmiset, huumeriippuvaiset, alkoholisoituneet, vammaiset ja syrjäytyneet ovat pois valtapelistä, jota käydään poliitikkojen, hallitusten, tiedotusvälineiden, eri uskontojen ja katsantokantojen välillä. Toiset, ne, jotka luulevat elävänsä vapaina,huomaavat aina jossain vaiheessa miten riippuvaisia ovat. Kukaan ei pärjää yksinään, on pakko tarttua johonkin köydenpätkään, joita joka puolella on tarjolla.

  Yritä elää itsenäisenä, pian muutut kummajaiseksi, jota toiset ihmettelevät.Katso Linkolaa. Katso Halla-ahoa, katso ketä tahansa toisinajattelijaa. Mitä hänelle tapahtuu. Hän on vaarallinen, häntä pelätään, häntä herjataan, kuorolaulu laulaa hänen pahuuttaan.

  Entä, jos he ovat oikeassa? Herrajumala, eihän kukaan voi olla oikeassa, jota kansa kivittää ja jolta yritetään leikata pää, joka puhuu ennenkuulumattoman julkeasti.
  Voiko heitä puolustaa? Ihmisen kuuluu ”osata olla”. Mitä se rasismi oikeasti tarkoittaa? Olenko minä rasisti? En tiedä, mutta se köydenpätkä johon olen tietoisesti tarttunut on skeptismi.
  En odota maailmanloppua ihmisten aikaansaannoksena. Pölyä ollaan kaikki. Maapallo elää omaa elämäänsä. Niin kauan kun elää.

  PS. Kuuntelin kuunnelmana Ylen Areenalta tänä vuonna kirjallisuuden Nobel-palkinnon saaneen Svetlana Alexievich´n pääteoksen. Se vaikutti. Tuli tunne, että palkinto meni oikeaan osoitteeseen. vaikka olin epäillyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän myöhässä, mutta: kiitän ajatuksistasi, joihin yhdyn.
   Kuka se kirjoittikaan: Sääli ihmistä? Olisiko ollut Crister Kihlman. Sääli ei minusta ole käskymuoto vaan substantiivi ja ohjautuu kivittäjiin.
   Nobel-palkinnosta samoin perustein samaa mieltä.
   Terveisin Männistön muori

   Poista
 2. Taas tuli tuhti paketti täyttä asiaa, Sunnuntain ratoksi. Tämä mitä blogisti kirjoitti luonnonsuojelusta on täysin totta. Intiaaneillahan tuskin sellaista sanaa olikaan. Konkreettisimmin valkoisen miehen tuoma edistys näkyy Valkopäämerikotkan ja Biisonin menestyksellisessä suojelussa.

  Pentti Linkolaa ei voi pitää varsinaisesti toisinajattelijana , hänhän on puhunut samoja jo noin 50vuotta, jollei pitempäänkin. Ainoa , varsinaisesti uusi lähestymiskulma löytyy muutaman vuoden takaa: ihmisten palkat pitäisi heti puolittaa, minulla on kuitenkin liian pieni eläke. Hetken mies vaikutti lähes tavalliselta ja tunsin lajisolidaarisuutta.

  VastaaPoista
 3. Syy ja symptomi ovat vähän eri asiat. Puhuminen hyvistä vaatteista on myös reaktio 'pakolaisen' sanan muuttamiselle jonkinlaiseksi kummaksi uusaateliston tunnukseksi ja samalla tabuksi ja dogmaksi. Esimerkiksi kotona voit olla raiskaaja, tappaja, kiduttaja, naistenhakkaaja - astud askeleen yli rajan ja nyt olet 'pakolainen' jolta eurooppalaisten pitää kysyä lupaa ennen kuin saa hänelle tarjoilla. Mitä tulee amerikkalaiseen luonnonsuolejuun, niin 01.09.1914 kuoli ameriikalaisen luonnonkäsityksen OIKEITA symboleitä - Maapallon viimeinen passenger-kyyhkynen Martha. Luetuilla vuosikymmenillä ennen sitä amerikkalaiset onnistuivat tappamaan pari-kolme MILJARDIA passenger-kyyhkystä, enimmäkseen huvin vuoksi. Veikkaan, että kyyhkyset ja bisonit eivät ole ainoat sellaiset symbolit. Jään odottamaan miten herra Kemppinen tulee suhtaudumaan pakolaistulvan rajoituksiin, joita Suomen viranomaiset varmasti tulevat käyttämään aivan kohta. Muutuvatko viranomaiset siten pahoiksi ja pakolaisvihaisiksi humanistien silmissä tai muuttuuko humanistien moraali viralliselle kannalle vastaavasti?

  VastaaPoista
 4. "Nuoret katsovat mainoksensa puhelimesta ja pädistä, ja heille ne mainokset on suunnattukin."

  Tri Mikko Wennberg oli tehnyt hakukone Googlen hauista mielenkiintoisen analyysin. US:n blogissa hän kertoo miten pakolaistulva Suomeen oli ennustettavissa maahamme kohdistuneiden erilaisten hakujen yllättävästä jyrkästä kasvusta aikaisempaan verrattuna elokuusta alkaen.

  Googlestahan minäkin katsoisin jos olisin lähdössä Bagdadiin.

  Ns. Big Datan louhinta on varmaan hedelmällistä monilla aloilla.

  VastaaPoista
 5. Televisio on aina ollut kuolemassa. Yhtä kauan ruumiinvalvojaisia on vietetty rock-musiikin (tms.) arkulla. Mutta tulee punk. Tai väritv. Tai hevi tai iptv. Tyyli- ja jakelunäkökulmaa koko kuolema. Leirinuotioita ei niin vain sammuteta. -timo

  VastaaPoista
 6. Mustavalkoinen asenne on väärä turvapaikanhakijoidenkin suhteen. On lapsellista väittää, etteikö mukana olisi elintasosurfareitakin. Jos moni palaa, kuten suvaitsevainen HS kertoi, takaisin lähtömaahansa, josta juuri pakeni henkensä hädässä, jossakin mättää. Miksi tämän toteaminen on rasismia?

  Mitä tulee nuorten miespakolaisten muodikkaaseen länsimaiseen pukeutumiseen, samaan aikaan kun naispuoliset todellakin kulkevat keskiaikaisissa burkhissaan, niin rasistisen kansan reaktio siihen on enemmän kuin oikeutettu: nämä miehethän alistavat naisiaan, eikä meikäläinen suvaitsevaisto ole sitä huomaavinaan!

  Kansa ei todellakaan ole sokea, mutta eliitti on, Kemppinenkin joukon jatkona. Se on jokin joukkopsykoosi, joka estää näkemästä maailmaa sellaisena kuin se on. Tuttu ilmiö jo Neukkulan aikoihin, edistyksen puolesta taantumusta vastaan.

  VastaaPoista
 7. Nyt on lokakuun ja blogijutusta näkee sen.

  VastaaPoista
 8. Linkolaakin kovempaa tavaraa on liikkeellä.

  Nyt on tulossa kuri ja järjestys maahan: Isänmaallinen Enemmistö. Kyllä.
  Kuulostaa ainakin hyytävältä, melkein kuulen saappaiden napseen katukiveystä vasten.
  Tutustukaa itse asiaan, se kannattaa. Itse en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Maltillisena keskimmäisen linjan miehenä huolestuin ilman sarkasmivaroitusta. Kun puhutaan enemmistön voimasta ja jyrästä, alan voida pahoin.

  Pyrkimys tässä nollatoleranssi/kurikampanjassa, josta tuskin voi kieltäytyä sosiaalisessa paineessa olla samaa mieltä samalla tavalla kuin muutkin, lienee ihan hyvä, ääriryhmien toiminnan hillitseminen, mutta kääntyy, pelkään, täydelliseksi vastakohdakseen kun sitä mietitään vähän pidemmälle.

  Kun luin Isänmaallisen Enemmistön ( huh, mikä voima jo nimessä) tuoteselosteen ( asian johon voisin itsekin pääosin yhtyä !) tuli kyllä heti alkuun karmeita mielleyhtymiä: eli tästäkö se nyt sitten alkaa, sanakuri, ajatuskuri, marssikuri - ja valkoisesta roskaväestä erottautuminen, lopullinen ratkaisu?

  Näin sitä maata polarisoidaan, jää syrjään maltti, kohtuus ja kuunteleminen.
  Nyt nuo "edelläkävijät" näkevät jo natseja kaikkialla, ja epäilevät kaikkia, varsinkin niitä "700 000":tta siitä mitä oma mielikuvitus tuottaa. Itse olen varma että suurin osa suomalaisista on edelleen ihan tavallisia suomalaisia. Emme me rasisteja ole heti jos joku kysellään että mitä hittoa siellä Torniossa tapahtuu? Sellaisia ihmiset kyselevät. Zombeja ei ole. En ole kansasta huolissani. Mutta sen edelläkävijöistä alan olla, ilmoittautuvat ne miltä laidalta tahansa.

  Immonen, hitto mitä teit, sysäsit yksityisessä kiihkoilussasi maamme, maltillisen ja kohtuullisen maamme poliittisen oikeaoppisuuden ankaralle tielle. Äärimmäisiä oikeistolaisia on maassamme tuhatkunta, mutta tuhatmäärin alkaa olla pian Isämaallisen Kansan...anteeksi Enemmistön "allekirjoita tai syrjäydy"- facebook"kavereita."

  Nyt tarvittaisiin "älkääs nyt viittikö pojat"-asennetta erottamaan näitä ylipolarisoivia ja ylipolitisoivia osapuolia toistaan.

  Rasistit hoitaa teoistaan vastuuseen poliisi, ei mikään netin tuomioistuin.
  Ymmärrän kyllä huolen ääriryhmistä, mutta kuten äärioikeiston patrullit eivät saa missään tapauksessa kuulua suomalaiselle kadulle kuria pitämään eivät äärioikeassaolijoston patrullit saa sen enempää tosi-isänmaallisuutta ja sen kurinpitoa omia tehtäväkseen. Allekirjoitus-irrationalismi saattaa nimittäin karata käsistä. Niin siinä useimmiten käy. Itse allekirjoitan ääriryhmien vastaisen agendani päivittäin sanoillani ja teoillani. Luotan lailliseen hallitukseen noin niin kuin aluksi. Kuuntelen. Katselen. En toimi enkä vaahtoa.

  jk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo asenne on helppo ja laiska valinta, pelkurimainenkin. "En ole itse rasisti, mutta en nyt kuitenkaan jaksa tuomita rasismia, antaa kaikkien kukkien kukkia ja valittaminen on turhaa."

   Olet omalta osaltasi mukana normalisoimassa Suomessa yhä näkyvämpää ja kuuluvampaa rasismia. Isänmaallinen enemmistö, jolla toki on tyhmä nimi, sentään tekee jotakin asialle tuomitessaan sen sanoin ja teoin. Ja ei, teoilla en tarkoita väkivallantekoja, vaikka nämä maltilliset sitä varmasti haluaisivat päästäkseen kauhistelemaan.

   Poista
  2. Isänmaallinen Enemmistö eli tuttavallisemmin Isis.

   Poista
  3. Tämä uusin "enemmistö" pukkaa ainakin meikäläisen mielessä välitöntä konnotaatiota muistoissaan autuaaseen Isänmaalliseen Kansanliikkeeseen. "Nyt pannaan miehet, [vast. naiset] pannaan Suomi lukkoon, nyt pannaan pettureilta [lege: ei ihan samalla lailla ajattelevilta] turpa tukkoon."

   Poista
  4. Henrik, nyt näe kirjoituksessani sellaista mitä siinä ei ole. Toivon todellakin etteivät ääriryhmät saa mistään suunnasta minkäänlaista hyväksyntää kansan enemmistöltä sen enempää kuin sen vähemmistöiltä.

   Toivon samalla ettei tämä itse itsensä enemmistöksi nimittäneen Enemmistön tapa toimia ole "normalisoimassa" Suomea maaksi, jossa Ryhmään kuuluvat vain ne jotka todistavat ääneen ja julkisesti Ryhmän ajatukset omikseen. Ehkä kysymys on kohdallani myös iästä; ajatus kaveripiirin yhteisestä some-verivalasta, 70-luvun kokeneena, on vain luotaantyöntävä.

   Tavoite hyvä. Mutta vaahtoa näyttäisi olevan liikaa.

   Kuten sanoin, luotan täysin maamme hallitukseen tämän asian hoidossa, jolla muuten...on
   ihan todellinen kansan antama parlamentaarinen enemmistö valtakirjanaan. IE:n tuoteselosteessa taidettiin rivien väleissä kyseenalaistaa myös hallituksen kyvykkyys tätä asiaa hoitaa. Saahan se tehdä, tietysti, mutta ensin kannattaisi katsoa vähän aikaa mitä maassa tapahtuu ennen kuin kertoo totena, mitä siellä tapahtuu.

   jk

   Poista
 9. "On sitä toisteltu taukoamatta 3 000 vuotta."

  Pitäisi olla "vain" 3000 vuotta.

  VastaaPoista
 10. Voiko ajatella, että kaikki islamilaiset miehet ovat hamasta lapsuudesta lähtien opetettu halveksimaan naista,joka on suurinpiirtein miehen omistaman karjan asemessa, ikäänkuin tuotantoeläimenä.

  Ja annas olla jos tämä syvästi halveksittu nainen sitten syystä tai toiseta vielä herättää kateutta----niin eikun raiskaamaan hänet/ yksi tunnettu sodankäynnin menetelmistä . Tiedon tapauksesta saaneena muut ialamilaiset miehet sitten yhteisen raivon vallassa kivittävät kys. naisen hengiltä uskontonsa mukaan
  Samoin käy myös koulu- ja työpaikka -kiusaamisessa.Kiusattu on yleenä yhteisesti halveksittu kohde, jolta kiusaaja pyrkii varastamaan haluamaansa, vaikka se tunnetusti kuuluu omistajalleen siis kiusatulle. tai varastamsen osoittautuessa mahdottomaksi , kiusaajan tarkoitus on tuhota kadehtimansa, jotta asianomistajakaan ei saa sitä pitää itsellään.
  Näen näissä asioissa samankataisuutta ja ymmärtäisin niiden mekanismien tulkinnan informaatio arvon .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin sanoa edelliseen kirjoitukseeni vielä sen, että islamilaisessa maailmassa naisen pahoinpitely ja raiskaus sekä miesten suorittma naisen hengiltäkivitys tapahtuu fyysisesti.

   Kuntaas mm.suomalaisissakin yhteissöissä tavallisemmin uhrin pahoinpitely ja raiskaus että hänen kivityksensä yhteisön taholta suoritetaan SOSIAALISESTI! Seikka,jonka jälkeen uhri niin itsensä kuin yheisön silmissä on käytännöllisesti katsoen SOSIAALISESTI KUOLLUT.

   Poista
 11. Eikö nyt kuitenkin ole aivan selvää, että joko ihmisiä tai kulutusta on oltava olennaisesti nykyistä vähemmän, ettemme hiljalleen ajaudu katastrofiin?

  VastaaPoista
 12. Jos ikinään uskaltaa sanoa sen kiistattoman tosiasian että elämme ihmiskunnan turvallisinta, siisteintä, terveellisintä ja vähiten terroristista ja sortavaa aikakautta saa heti vihreiden, äärivasemmiston sekä kiukunpuuskan päällensä ja joutuu stubbilaisten kirjoihin. Toki myönnän että esim ympäristökysymykset on otettava vakavasti mutten näe periaatteellisia syitä miksei ongelmille löydetä ratkaisuja. Itseasiassa Eurooppa on nyt vähemmän saastunut kuin 40 vuotta sitten.

  VastaaPoista