Sivun näyttöjä yhteensä

4. lokakuuta 2015

ItsesääliHalla-aho ei sittenkään ole riittävän älykäs. Hän ei huomaa, että kirkkoslaavi erikoisalana tuo tietysti mieleen työskentelyn kirkollisten kuvien ja kirjoitusten kanssa, ja siitä ajatukset siirtyvät heti hänen ulkomuotonsa ja valokuvien välittämän mielikuvan kautta uskonnolliseen kiihkoilijaan.

Nämä ”hurma- ja räyhähenget” (Luther – Schwärm- und Rottgeister) ovat vuosisadasta toiseen hyvin saman oloisia. En olisi itse näin kiihkeä Lutherin ihailija ja näin valmis murhemielin myöntämään hänen rajoituksiaan ja ylilyöntejään, ellei mies itse olisi ollut kaikkien muotokuvienkin mukaan se sama röyhtäilevä ja piereskelevä oluenlatkija, joka näyttäytyy ”Pöytäpuheissa”, etenkin niissä, joita ei ole sisällytetty suomennosvalikoimiin.

Jos joku pitää Lutherin kuvailuani epäkunnioittavana, hän erehtyy. Tarkoitan merkittävää uskonnollista hahmoa, joka oli oppinut ja muinaiskieliä osaava tohtori, mutta tosi ihminen.

Tosi ihminen tarkoittaa elämän rakastamista silloinkin kun elämään kuuluu muita ihmisiä.

Arvioni Halla-ahosta on, että hän on itsesäälissä kylpevä, vaurioitunut ihminen, joka haluaisi purkaa sielullisia ongelmiaan nykyistäkin laajemmin.

Kysymys ei ole mielipiteistä sinänsä. Timo Soinia kunnioitan suuresti. Se on todellista taitoa, että osaa käyttää hyväkseen omia heikkoja kohtiaan (rahvaanomainen olemus, katolilaisuus siihen liittyvine ongelmallisine kieltoineen).

Hitleristä Robespierreen ja erinäisiin Kiinan keisareihin itsesääli on yhdistävä piirre, ”Jumalauta, minä tapan kaikki….!”

Hitler oli viimeisinä viikkoinaan sitä mieltä, ettei Saksan kansa ole ansainnut häntä, ja saa siksi tuhoutua.

Suurena johtajana hyvin mielenkiintoinen tapaus olisi Mao, josta kirjoitan varmaan pian. Hän oli sekä poliittisesti että sotilaallisesti suurenmoinen strategi, mutta oltuaan aikansa kiistaton valtias hän alkoi tehdä virheitä, jotka kuuluvat vuosisadan kauhistuttavimpiin. Niitä olivat ainakin ”suuri harppaus” ja kulttuurivallankumous.

Henry Kissinger on niin etevä, että Kiina-kirjassaan hän osoittaa aavistaneensa myös Maon tunnelmoinnin edessä olevan henkilökohtaisen kuolemansa edessä. Ymmärryksensä Kissinger osoittaa etenkin Zhou Enlain luonteenominaisuuksia ylistämällä.

Se ei ole itsesääliä, että ihminen arvioi olevansa keskimääräistä yksinkertaisempi ja taipuvainen aikaansaamattomuuteen. Monessa tapauksessa se on juuri oikea arvio.

Useampikin tuntemani psykiatri tai psykoanalyytikko on nauranut muistelemalleni pilapiirrokselle, jossa lääkäri sanoo pienelle, hintelälle miehelle. ”Nyt olemme selvittäneet huonommuuden tuntojenne syyn. Te olette oikeasti huonompi kuin muut.”

Halla-ahon ongelma on selvä. Jos pannaan Brysselin vanhalla torilla rinnakkain hänet ja Torniosta kiidätetty irakilainen maahanmuuttajamies älykännyköineen,  kumpi näistä edustaa myönteisyyttä ja tulevaisuutta?

Säästääkseni lukijoiden vaivoja korostan, että itse olen menneisyyden mies, ja nuorempana olin parhaassakin tapauksessa joukon jatkona, kuin entinen poika punakaartissa. Koska majoitus ja ravinto ovat toimineet jatkuvasti, en ole osannut sääliä itseäni suuremmin, hävetä kylläkin, ja aina syystä.

Itsesäälin selitys on yksinkertainen. ”Koska minä kärsin, haluan että muutkin kärsivät.” Hän haluaa aiheuttaa muille sen, minkä käsittää itse kärsineensä.

Kärsimyksen tavallisin syy on fyysinen kipu. Yhtä tavallinen on henkinen aiheuttaja – joskin yhä useampi hermostollisena tai psyykkisenä pidetty ilmiö osoittautuu nykyisin hämmästyttävän hoidettavaksi. Kemia eli siis lääke voi joissakin tapauksissa tehdä ukkospilveä kulmillaan kantavasta tuomion saarnaajasta suhteellisuudentajuisen, seurassa viihtyvän ihmisen, joka ei ole pahemmin häiriöksi itselleen eikä toisille.

Median mielenkiinnon kohteeksi joutunut osoittaa joskus avuttomuutensa tosiasioiden edessä hakemalla esimerkit omasta kokemuksestaan ja yleistämällä siitä. ”Pakolaiset vievät ruuan lasten suusta.” – Myös Suomessa julkaistaan tietoja siitä, miten paljon hyvää ruokaa menee haaskeille. Leipäjonoista huolimatta en ole kuullut, että akuutti aliravitsemus olisi maassa ongelma.

Mihin pyrkii poliitikko, joka avoimesti vaatii parakkeja ja minimitasoa ulkomaalaisille?

Monilla ihmisillä on huoli siitä, että toisilla on liian hyvä olla tai liian hyvät oltavat. Pitäisikö tällaisille poliitikoille järjestää ekskursioita pakolaisleireihin oikeuksin potkia kattiloita kumoon, takavarikoida ylimääräiset huovat ja tukistaa lapsia?

Nuorempana ehdotin joskus niille, joiden mielestä vankeja hyysätään siivottomasti vankiloissa, järjestettyä kiertokäyntiä perjantaina kello neljätoista. Lupasin että pari vankia pannaan pultilla seinään kiinni, jotta kävijät saavat potkia heitä. Tarjouksiini ei tartuttu.

Maailmasta ei ole koskaan puuttunut ihmisiä, jotka haluavat sydämestään toisille ihmisille kaikkea pahaa. Poliittisten ja oikeusjärjestelmien tarkoitus on estää heitä pääsemästä valtaan. Siinä on usein epäonnistuttu.

Haluaisin ymmärtää, miksi Halla-aholle on kustannettu yleisistä varoista koulutus, mutta jotkut toiset olisi puristettava tiukalle? Siksi että Halla-aho on suomalainen? Ehkä siksi. Sanoma on, että länsiraja olisi suljettava. Itärajahan onkin käytännössä suljettu. Meillä ei ole rahaa vieraille. Ehkä ei olekaan. Mutta rajan sulkeminen ja huono hoito tarkoittavat, ettei anneta vaikka olisi.

Tässä kirjoituksessa ei ole mielipidettä pakolaispolitiikasta. Tässä kirjoituksessa on ankara vastalause sille kovuuden evankeliumille, jota maassamme levitetään. Vastalause ei ole erikoisen moralistinen. Tiedän historiasta, että ensimmäisenä kovuuden julistus syö julistajansa. Säälin Halla-ahoa.

84 kommenttia:

 1. Jukka hyvä, kiitos kauniista ja todella valaisevasta ja mieltä avaavasta bloggauksestasi. Toivottavasti meillä on sydäntä kuunnella ja toimia?

  OW

  VastaaPoista
 2. Kyökkipsykologia on perin kehno tapa ymmärtää ihmisen motiiveja, ja Kemppisen lahjat tällä alalla ovat vielä tavanomaista vaatimattomammat. Tämä postaus kertoo vain Kemppisestä itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska paradoksi - vai oletko itse jotain muuta kuin kyökkipsykologia esittäessäsi analyysin tuloksen? Tuo oli harvinaista rehellisyyttä tuo "tämä postaus kertoo..." Siis kommenttisi.

   Poista
  2. Satun tuntemaan bloggauksen kohdetta sen verran, että tiedän analyysisi olevan aivan metsässä. Tämän vuoksi päätelmäni, että väitteesi kertovat vain sinusta itsestäsi, on aika luonnollinen. Freudista ei ole paljoa jäljellä vuosisadan kriittisen tarkastelun jälkeen, mutta psykologisen projektion idea auttaa edelleen erittäin hyvin ymmärtämään sitä, miksi joku hyökkää henkilöä eikä tämän argumentteja vastaan.

   Poista
  3. Kertoohan se ainakin että Kemppinen on kirjoittanut tällaisen tekstin, ja mahdollisesti väittää mitä siinä sanotaan. Toinen ano tuossa esitti luultavasti vastaväitteen niin faktuaaliselle laadulle. Siitä en sano mitään.

   Mutta nuo johtopäätökset voi tehdä laisinkaan spekuloimatta Kemppisen psykologisilla tai muilla motiiveilla, ja silti ne kertovat Kemppisestä jotain.

   Poista
 3. Lainan tämän osan kirjoituksesta
  "Mihin pyrkii poliitikko, joka avoimesti vaatii parakkeja ja minimitasoa ulkomaalaisille? "

  Nyt ei ajattelu aivan mennyt kohdalleen, eikä loppuun asti?

  Parakkikylä rajan lähelle on mitä suotavin, eettisin ja käytännöllisin ehdotus, mitä pitkään aikaan on esitetty?
  Kantasuomalaisten lapset käyvät päivähoidossa, lastentarhoissa ja koulussa tilapäisissä parakeissa jo vuosikymmeniä. Hyvin kelpaavat.
  Siisti ja asianmukainen parakkikompleksi on nopeasti rakennettavissa. Pakolaiskauppaa käyvät poliitikot ainostaan menettäisivät sijoituksiaan.
  Muutaman kuukauden asuminen parakissa ei nyt niin vaikeaa ole. Lisäksi pakolaislogistiikka olisi hyvissä ja turvallisissa käsissä.
  Tarpeen jälkeen parakit voi purkaa ja siirtää opiskelijoiden käyttöön asuntopula-alueille, tai pitempi aikaiseen asumiseen maahantulijoille

  Tuosta minimitasosta voi kunnanisiltä kysäistä. Porkkana kielenoppimiseen ja muihin taitoihin on aina parempi kuin keppi. Eivät he nälkää tule näkemään kuten eivät suomalaisetkaan.
  Muutaman kuukauden kuluttua maahantulijoille on tarjolla työttömyyspäiväraha, asuntotuki ja muut sosiaaliset etuudet. Perheenyhdistäminenkin. Tämä vie kunnilta aikamoisen kakun ja harva kunta kestää tällaisen "ylimääräisen" menoerän. Tyhjiä asuntoja löytyy kunnista asuntojen jäädessä tyhjiksi työttömyyden takia. Ja näistäkö kunnista maahanmuuttajille kotipaikka?
  Katsomme kahden vuoden kuluttua kuka viulut maksaa. Ensi vuodelle 1,5 miljardia maahanmuuton kustannukset. Mistä rahat?
  [sarkasmivaroitus]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritäpä päättää, ovatko tässä kuluja maksamassa valtio vai kunnat, Viittaat kuntiin.

   Poista
  2. Nyt valtio, pian kunnat maksajina. Valtio osallistuu kuntien menoihin, muttei riittävässä määrin. Veronmaksajat maksavat.

   "Oleskeluluvan saaneet, kuntaan muuttavat henkilöt ovat kunnan asukkaita ja käyttävät kunnallisia peruspalveluita, kuten kouluja ja sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Tämän lisäksi korostuvat valtion järjestämät TE-hallinnon palvelut ja kotoutumista edistävät palvelut, kuten kielikoulutus ja työllistävät toimenpiteet.
   Kuntien on hyvä varautua myös siihen, että kotouttamistyöhön voidaan tarvita myös muuta kunnan rahoitusta."

   "Kuntaliitossa ei riemuita. Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen huokailee pitkään...
   "Tulemme epäonnistumaan, jos pelisäännöt ja toimintatavat eivät muutu. Olen toiveikas, mutta tällä on kiire, koska kohta alkaa tulla ratkaisuja oleskelulupiin. Ei voi olla niin, että ihmiselle annetaan vain vuokrarahat pariksi kuukaudeksi eivätkä kunnat tiedä, kuka on menossa mihinkin", Kietäväinen sanoo.

   Asunnon jälkeen kunta on velvollinen järjestämään myös esimerkiksi esi- ja perusopetuksen maahanmuuttajalapsille aivan kuten muillekin kunnan lapsille. Sama tilanne on muidenkin palvelujen kanssa, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon.

   "Mikään kotoutuminen ja kielen opiskelu ei voi alkaa ennen kuin ihmisellä on koti ja kotikunta. Tässä on kuntien haaste. Asuntoja on, mutta ovatko ne niillä paikkakunnilla, jonne ihmiset ovat menossa?"
   Suokonautiokin epäilee, että kotoutumiskoulutuksen resurssit eivät riitä. Siksi pitäisi miettiä vaihtoehtoja: omaehtoinen opiskelu, töihin meno, etäopiskelu, yrittäjyys. Seuraavaksi ruuhkautuvatkin te-toimistot, joissa heidän tilanteensa pitäisi kartoittaa.

   "Se tulee vaatimaan henkilökohtaista palvelua, ja siinä pitäisi olla enemmän henkilökuntaa. Mitkään sähköiset palvelut eivät tätä asiakasryhmää auta, jos ei ole edes kieliversioita", Suokonautio sanoo."

   Poista
  3. Vaimoni kertoi asuneensa lapsuutensa vuodet 1948-1956 parakissa. Aluetta kutsutaan vieläkin parakkikyläksi. Kaksi perhettä yhdessä parakissa.

   Jostakin syystä poikamiesten parakkia kutsuttiin Riemuliiteriksi.

   Tämä ei ole kannanotto Halla-ahon persoonaan eikä mielipiteisiin.

   Kunhan muuten vaan kirjoitin.

   "Kustaa Aadolfin pojanpoika"

   Poista
  4. Kemppinen terävänä: "Yritäpä päättää, ovatko tässä kuluja maksamassa valtio vai kunnat"

   Herra jumala, jos Kemppinenkin on näin pihalla, niin Halla-ahon tänään Hesarissa mainitsema joukkopsykoosi on todella vallannut paremman väkemme!

   Ihan vaan tiedoksi Kemppisen akan pojalle: on ihan saatanan yksi lysti meille veronmaksajille, mistä momentista maahanmuuton kulut menevät. Me ne maksamme, viimeistä penniä myöten. Meneekö jakeluun?

   Poista
  5. Sama tuli mieleen tjuota jorinaa lukiessa. VALTIOLLA on vain kansalaisilta kiskottua rahaa. Entisenä kunnanjohtajana tunnen kuntien rahalähteet hyvin, ja ne ovat- hupsista - ihan samoja.
   Halla-aho on harvinaisen analyyttinen ja viisas ajattelija. Allekirjoitan hänen ajatuksensa viimeistä myöden. Henkilönä vähän etäinen, mutta hänen ajatuksensa kirkkaita ja tosia.

   Ihmettelen sosiaaliturva avaamista samansuuruisina pakolaisille kuin kantaväestöllekin. Piti ottaa perustuslaki käteen ja lukea asia sieltä. Toden totta, Siellä ei yhdessäkään kohdassa mainita, että suomalainen sosiaaliturva koskee suomalaisia. Se koskee Perustuslain mukaan kaikkia maailman asukkaita, noin 9.000.000.000 ihmistä. Taitaa maan velkataakka edelleen paisua.

   Poista
 4. Joku on tainnut osua Kemppistä arkaan paikkaan lähimenneisyydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, vastaus löytyy tästä blogista selaamalla.

   Osuja olet sinä. Hienoa että ilmoittauduit itse.

   Poista
  2. Jos elämäntyölläsi ylipäätään on arvoa, niin sillä on arvoa riippumatta kommenteista. Tai siitä, oletko viisastelija vai et.

   Poista
 5. "Halla-ahon ongelma on selvä. Jos pannaan Brysselin vanhalla torilla rinnakkain hänet ja Torniosta kiidätetty irakilainen maahanmuuttajamies älykännyköineen, kumpi näistä edustaa myönteisyyttä ja tulevaisuutta?" Tähän kysymykseen on helppo vastata: se, joka ajaa suurempaa etua kuin omaansa. Siis europarlamentaarikko Halla-aho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin - se maahanmuuttajamies - ins-Allah!
   Varo noita "suurempi etu" -kielikuvia.

   Poista
  2. Mistä me tiedämme, vaikka Halla-aho ja pakolainen Irakista tekisivät tulevaisuutta vielä yhdessä? Se on täysin mahdollista. Muutos on mahdollista, ellei ole juurtunut vanhoihin kaavoihin.

   Poista
 6. "Kovuuden evankeliumi"? Paljon enemmän olen kuullut velvollisuuksien evankelioimista: huolehdi ja huolla, anna ja avusta. Niin kuuluu hyväosaisten julistus, usein koneen näppäimiltä, kahvikupposen äärestä, iltapäivälevolta, suloisesta joutenolosta. Niin, hyvähän antaa vähästäänkin, opetti Jeesus. Fiksut muistuttaa ja "säälii". Täsmäsäätöä säälille, toivoisin.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista köyhiä - Se ei maksa mitään.

   Poista
 7. Soini osaa käyttää hyväkseen heikkoja kohtiaan eli myös näitä halla-ahoja ja muita latvalahoja. Se ei herätä kunnioitustani lainkaan vaan osoittaa halveksittavaa opportunismia. Pelottavaa on se, että kovistelevien hörhöjen kannatus näyttää vain kasvavan.

  VastaaPoista
 8. "Arvioni Halla-ahosta on, että hän on itsesäälissä kylpevä, vaurioitunut ihminen, joka haluaisi purkaa sielullisia ongelmiaan nykyistäkin laajemmin."

  Olen surullinen. Näin ala-arvosta ja vihan täyteistä oksennusta en olisi arvostetulta blogistiltamme odottanut.

  Hesarikin alkaa jo vähitellen tajuta, että jos olisimme noudattaneet pari piirua halla-aholaisempaa politiikkaa viime vuodet, meillä ei olisi tätä tulvaa ja sen tuomaa nyt noin 1 miljardin ja ensivuonna jo 2 miljardin lisärasitetta valtiontaloudellemme. Tanska on niin tehnyt eikä se siitä kärsinyt. "Kuoleman hädässä" olevia Tanska ei kiinnosta, kun "salary" siellä on liian pieni.

  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1443760378928?jako=77d9801d9f45eb4b3acb50ae17ad159a&ref=tw-share

  Kovasti vain on vieläkin toimittajalle hapokasta myöntää, että oikeassahan se Halla-aho suurissa linjoissa on ollut. Toimittajan omia mielipiteitä työntyy juttuun mukaan faktoina edelleen. Yksi syy tähän voi olla Halla-ahon terävä ja ilkeä kieli, jonka hän on kohdistanut nimenomaan toimittajiin ja ns. suvaitsevaistoon - ei maahanmuuttajiin ensisijaisesti. Ja toimittajien ja suvaitsevaiston typeryyteen, joka tässä nyt manifestoituu käytännössä suhteettomana elintasopakolaisten vyörynä juuri pieneen Suomeen. No, sitä saa, mitä tilaa.

  Mihin perustuu se oletus, että tänne tulevat irakilaiset - huom. syyrialaisia ei näy - ovat oikeasti hädänalaisia ja täyttävät vainon kohteeksi joutumisen tunnusmerkit? Kaikki tähän saakka esiin tullut viittaa aivan muuhun. Toki yksittäistapauksia oikeasti vainotuista tuohon jo lähes 20 000:een mahtuu niitäkin.

  Mihin perustuu se oletus, että tämä vyöry joskus loppuu, jos vetotekijät säilyvät ennallaan? Lähtijöitä löytyy miljoonia ja jopa satoja miljoonia. Jo pelkästään Afrikan väkiluku kasvaa nykyisestä vajaasta miljardista neljään miljardiin tämän vuosisadan aikana.

  Logiikka on Halla-ahon vahvuus. Nykyvauhti - 500 tulijaa päivässä - tekee jo yli 0,5 miljoonaa tulijaa kolmessa vuodessa. Ei mahdu tuo porukka mihinkään, jos niitä parakkileirejä ei tehdä. Ja tuon kielitaidottoman ja ilman täkäläisen yhteiskunnan perusosaamisvaatimuksia olevan porukan ylläpito maksaa nelilaskimen antaman tiedon mukaan jo 8 miljardia vuodessa pelkkänä elatuksena. Ja siihen toinen mokoma sote, opetus, poliisi, oikeusapu jne. jne. - kuluja päälle.

  Että ei se vetotekijöiden nopea ja tehokas vähentäminen niin huono idea ole. Oikeasti kuolemaan vaaraa pakenevalle riittää vähempikin alkuun. Siitä sitten vain pikkuhiljaa töihin ja tienaamaan, kuten maahanmuuttajat ovat maailman sivu toimineet. Ja toisaalta iloiselle vastaanottaja-maksaa-all-inclusive-interrail-matkalle tulleet karsiutuvat pois kun omavastuuosuus kasvaa. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logiikka on Halla-ahon vahvuus. Jep jep. Millä vauhdilla Suomen väkiluku ylittää 50 miljoonaa?

   Halla-ahon vahvuus on retorinen hämäys, joka uppoaa kaikkiin rasisteihin ja pikkuniiloihin, joiden "looginen" viisastelu on yläasteikäisen "älykön" tasolla.

   Poista
  2. 500 tulijaa päivässä ei ole mikään nykyvauhti vaan (suunnilleen) viime aikojen ennätyspäivän luku. Joinakin toisina päivinä tulijamäärä on laskettu kymmenisä.

   Poista
  3. Anonyymi:'"Kuoleman hädässä" olevia Tanska ei kiinnosta, kun "salary" siellä on liian pieni."

   Paitsi että Tanskan vastaanottoraha on edelleen, pienentämisen jälkeenkin, avokätisempi kuin Suomen. Yksin saapuvalle se on samaa luokkaa, jos pitää kustantaa ruuat itse (Suomessa ruoka on kalliimpaa) ja jos ruoka tarjotaan, se on noin tuplat Suomen vastaavaan verrattuna. Kahden aikuisen ja kolmen lapsen muodostaman perheen vastaanottoraha on n. 300€/kk Suomen tukea suurempi. Mutta ei anneta tosiasioiden häurutä.

   Poista
  4. Pidän Kemppisen arviota Halla-ahosta paitsi vääränä myös erittäin loukkaavana. Ymmärtääkseni se on myös älyllistä epärehellisyyttä, koska jokainen, joka analyyttisesti ja huolellisesti tutkii Halla-ahon kirjoituksia, havaitsee hänet erittäin älykkääksi ja johdonmukaiseksi. Halla-aho on joutunut maksamaan älystään kovan hinnan, koska vähemmän älykkäät ovat väärinymmärtäneet hänen kirjoituksiaan ja siksi hän on niistä saanutkin mielestäni väärän tuomion.

   Poista
  5. Anonyymi/ Tanskan tuet yllä:

   Niin - Tanska juuri suurin piirtein puolitti tukensa ja maksaa nyt noin 300 euroa kuussa vähemmän kuin Suomi. Tämä on yksi tekijä, mutta muutenkin Tanskan linja on Suomea tiukempi mm. perheenyhdistämissä ja oleskelupapäätöksissä, joten sinne "kuoleman hädässä" olevat eivät halua jäädä.

   Turvapaikkashoppailua siis. Mutta kuten sanot, ei anneta tosiasioiden häiritä hyvää pösistä eikä "unelmia".

   Tanskan tukien puolitus:

   http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/108383-tanskan-turvapaikanhakijoille-jatkossa-800-eukk-tutkija-yksi-osanen?ref=suosituimmat

   Ja vanha vertailu, johon ilmeisesti viittaat:

   http://yle.fi/uutiset/vertailu_nain_paljon_turvapaikanhakijalle_maksetaan_suomessa_ruotsissa_norjassa_ja_tanskassa/8239691

   Poista
 9. Ihmisissä voi tehdä jaon,----> jossa toiset/vähemmistö "ajattelee etukäteen" ja --->toiset/suuri enemmistö "ajattelee jälkikäteen". Ero on suuri---tulevaisuttakin ajatellen.Kansa/suuri enemmistö elää sosiaalista elämäänsä ilman suuria ajatuksia ja keksintöjä siinä sivussa vietinomaisesti itseään monistaen,mutta pieni vähemmistö on kuin suola,jota ilman bioloogisestikaan yksikään ihminen ei voi elää.
  Sanotaan," tieto lisää tuskaa",mikä ei tietenkään voi olla näkymättä ajattelijan habituksessa."Pinta on syvyyttä ja syvyys pintaa".

  VastaaPoista
 10. Ad Omnia: Halla-ahon parakkikylä on tämän päivän HS:n kirjoituksesta. Rahallisen tuen poistaminen ja se "ajaisi Ruotsiin ne, joilla ei ole todellista hengenhätää".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei niin kauheaa ole jos asioiden selvittämisen ajaksi saavat perustarpeet tyydytettyä ilman taskurahaa.
   Toisaalta, onkohan sanatarkka siteeraus toimituksellisesti painettu lehteen? Näissä siteerauksissa on nykyisin toivomisen varaa...

   Poista
  2. Jaetaanko turvapaikanhakijoille ilmaiseksi TUPAKKAA? Pitäisi jakaa, jos ei ole rahaa ostaa.

   Viinaahan muslimit ei juo. Paitsi pimeällä, kun Allah ei näe.

   Poista
  3. Hirmuista, meinaako Halla-aho ajaa hädässä olevat pakolaiset Ruotsiin? Kyllä on kovasydäminen julmuri.

   Poista
 11. Hitlerkin oli surullisen hahmon ritari.

  VastaaPoista
 12. Tein koko ikäni töitä, mutta nyt saan eläkettä 209 euroa kuukaudessa. Se raha menee asuntoon, eikä yli jää mitään, suomalainen Tamara kertoo. Tamara seisoo Pelastusarmeejan soppajonossa Tallinnan Koplissa.

  Aikuinen turvapaikanhakija saa Suomessa kuukaudessa 316 euroa, puolisot ja aikuiset lapset 267 euroa. Hakija maksaa itse ateriansa. Mikäli vastaanottokeskuksessa tarjotaan ateriat, tuki vaihtelee noin 60 eurosta noin 93 euroon. Terveyspalvelut tarjoavat Terveystalo ja Aava, akuutit tapaukset erikoissairaanhoito.

  www.tallinn24.ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein ymmärrä vertausta. Takuueläke on Suomessa 746,57 euroa kuukaudessa. Miksi turvapaikanhakijan Suomessa saamaa tukea pitää verrata Viron asioihin?

   vuorela, tampere

   Poista
 13. Ei kai sinänsä ole mitään väärää kansallisessa itsekkyydessä. Vietnamin venepakoilaisia otettiin ja olisi voinut ottaa enemmänkin. Mutta jos "portit" ovat auki kaikille, voi käydä kuten Carterille, joka lupasi kaikille Kuubasta tuleville USA:n ottavan heidät vastaan. Castro avasikin vankilat - lähtijät eivät varmaan olleet yksinomaan mielipidevankeja...

  VastaaPoista
 14. Kemppinen kirjoitti:

  "Maailmasta ei ole koskaan puuttunut ihmisiä, jotka haluavat sydämestään toisille ihmisille kaikkea pahaa. "

  Totta. Esimerkiksi muslimit kuuluvat tähän ryhmään. Lukekaa itse.

  "Poliittisten ja oikeusjärjestelmien tarkoitus on estää heitä pääsemästä valtaan. "

  Näin siis yhteiskunnassa, joka ei ole menettänyt järkeään.Euroopassa muslimeita otetaan sisään ihmisten verorahoilla.

  "Siinä on usein epäonnistuttu."

  Ja niin epäonnistutaan nytkin varsinkin kun yhteiskuntamme päättäjät tuhoavat länsimaisen sivilisaation islamilla.

  Tuhoaminen on jo hyvässä vauhdissa ja suurin rysäys on tulossa seuraavan 5-10 vuoden sisällä.

  Kemppinen on kyllä aivan poikkeuksellisen naivi ihminen ikäisekseen.

  VastaaPoista
 15. Jukka-parka. Otan osaa. Etkö oppinut 1960-luvun vasemmistohuuhaasta yhtään mitään?

  VastaaPoista
 16. Mitähän sitä iltalukemiseksi, jotain tunnelmaan sopivaa, vaikka tuo Huovisen: lahtari ja punikki.

  VastaaPoista
 17. Olen ymmärtänyt , että dementian ensimmäisiä esille tulevia oireita on kiivailu ja suuttuminen. Nyt myös ymmärrän miten eilisessä mielenosoituksessa rasismin vastustajat kävivät poliisien kimppaan ja pahoinpitelivät jonkun henkilön.

  VastaaPoista
 18. Paljon on mielen päällä, mutta yritän hidastella. Aion ottaa Uuden Testamentin iltalukemiseksi tunnistaakseni ja yrittääkseni välttää farisealaisuuden houkutusta.
  Miten se jatkuikaan "hyvää tehdessänne älkää..?"

  VastaaPoista
 19. Mistä näiden maahantulijoiden elämisen ja olemisen rahoitus? Onko sopimatonta edes kysyä kestävän rahoituksen perään?

  Täytynee leikata koulutuksesta, sosiaalisista tulonsiirroista, puolustusvoimista, sairaanhoidosta, työttömyysturvasta, kirkon verotuloista ja vaikka valtion ja kuntien eläkkeistä.

  VastaaPoista
 20. "Arvostettu blogisti".
  Sallikaa minun nauraa.

  VastaaPoista
 21. "Arvioni Halla-ahosta on, että hän on itsesäälissä kylpevä, vaurioitunut ihminen, joka haluaisi purkaa sielullisia ongelmiaan nykyistäkin laajemmin."

  Oho!! Tässähän mennään todella henkilökohtaisuuksiin ja kirjoitus täyttää jopa kunnianloukkauksen piirteet!

  Ja ajatelkaa, hyvät lukijat. Sama mies eli blogisti-Kemppinen kavalsi lukijansa alella eli 20 hopearahasta monikulttuurisuus-Gestapolle eli nettipoliisille. Silloin kun hänen lukijansa sattuivat kirjoittamaan puolikkaan kriittisen rivin nuoria iphone- ja ipad-pakolaisia vastaan. Voi aikoja, voi tapoja!!

  Toisaalta. Nil novi sub sole.

  Samanlaista "suvaitsevaisuutta" tihkuvaa tekstiä kirjoitteli juuri äskettäin myös eräs julkisuuspyrkyri ja erittäin keveisiin vitseihin ja vielä kevyempiin kirjoihin erikoistunut tv-kasvo, Jari Tervo. Tervon mielestä kaikki, jotka vastustavat näitä elintason perässä juoksevia "pakolaisia" ovat roskaväkeä. Korjaan. Valkoista roskaväkeä tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivistynyttä vaikutelmaa heikentää jos kirjoittaa latinankieliset sitaatit päin prinkkalaa.

   Poista
 22. Hesarin muuten sinänsä hyvässä Halla-aho-jutussa häiritsi toimittajan typerä tendenssi: lähes jokaisen haastateltavan näkemyksen toimittaja tuomitsi valon nähneen varmuudella.

  Tuli oikein ahdistunut olo, kun huomasi miten puolivillaisilla argumenteilla toimittaja yritti mitätöidä Halla-ahon maalailemat kauhukuvat. Ellei todellakaan löydy parempia, niin kusessa ollaan.

  Lopun vakiovertaus siitä, että kriitikot vaativat pakolaisia autettavaksi lähialuilla ja silti leikkavat kehitysmäärärahoja, on juuri sitä samaa nokkelaa retoriikkaa, josta toimittaja Halla-ahoa syytti.

  Yhtä hyvin voisi suvaitsevaisia syyttää siitä, että he haluavat aina vain enemmän pakolaisia Suomeen, ja silti vastustavat kaikkia leikkauksia, joilla yritetään saada säästöjä mm. pakolaisten elatukseen.

  Auttakaa pakolaisia, mutta näpit irti lomarahoistani!

  VastaaPoista
 23. Asiatonta: "Halla-aho ei sittenkään ole riittävän älykäs. Hän ei huomaa, että kirkkoslaavi erikoisalana tuo tietysti mieleen työskentelyn kirkollisten kuvien ja kirjoitusten kanssa, ja siitä ajatukset siirtyvät heti hänen ulkomuotonsa ja valokuvien välittämän mielikuvan kautta uskonnolliseen kiihkoilijaan."
  Halla-ahon ulkomuodossa ja erikoisalassa ei ole mitään vikaa.
  Lisäksi: Halla-aho on ateisti eikä uskonnollinen ihminen lainkaan.

  En kannata Halla-ahon kärjistyneesti esitettämiä mielipiteitään, mutta onhan hänellä oikeus olla eri mieltä kuin me innostuneet monikulttuurisuuden ystävät. Hänellä on joitakin erittäin tarkkoja havaintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen voi olla kiihkoilija, vaikkei olisi uskonnolllinen.

   Eihän muu kuin kiihkoilija kirjoita sellaista tekstiä kuin Halla-aho blogissaan.

   Poista
  2. "Joitakin erittäin tarkkoja havaintoja." Onkohan näin lausuja lukenut pitkäänkin Halla-ahon tekstejä.

   "ullatus"

   Kemppisen pisto osuu syvälle ja terä taittuu kivisydämeen.

   Minusta Halla-aho on aidosti vaarallinen ihminen. Vaara tarkoittaaväkivallan uhkaa. Väkivallalla en tarkoita ensisijassa ruumiillista pahoinpitelyä tai vastaavaa vaan rakenteellista.

   Ihmisyys voittakoon, rukoilen epätoivoissani. Peace & love.

   Poista
 24. Hatunnosto Kemppisen rohkeudelle, koska tiedämme kovasydämmisten olevan myös kovakalloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sydämisten. Sinne ei mahdu kahta ämmää.

   Ja vastustan tätä itse tilattua muslimikansainvaellusta kovasti, mutta olen mielestäni kuitenkin normaali empatiakykyinen ihminen.

   Poista
 25. Suuria lukuja, todella suuria...-timo

  VastaaPoista
 26. Kun arvoisaa blogistia aihepiiri tuntuu kiinnostavan, miten olisi jos esittelisitte ne kansainväliset sopimukset joiden pohjalta Suomi ja EU tällä hetkellä toimii, ja erityisesti sen 1) milloin nuo sopimukset on laadittu ja solmittu, 2) minkälaisissa olosuhteissa ja 3) mitä tarkoitusta varten.

  Arvannette mihin tähtään.

  Itse olen sitä mieltä että kyseiset sopimukset eivät velvoita koska olosuhteet ovat (massiivisesti) muuttuneet niiden laatimisen ja solmimisen jälkeen eikä sanotuilla sopimuksilla ole tarkoitettu säännellä nykyistä invaasiota. Tuskin on edes käynyt mielessäkään nykyisen kaltainen tilanne.

  Sopimusedellytykset ovat muuttuneet vähintään erittäin oleellisesti, ellei täydellisesti.

  Kohtuuttomiksi käyneiden sopimusten noudattamista ette halunne vaatia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kohtuuttomiksi käyneiden sopimusten noudattamista ette halunne vaatia?"

   Varsinkaan kun normaalin EU-tapaan sopimukset lakkaavat automaattisesti olemasta olemasta voimassa heti, kun ne eivät sovi Saksalle, Ranskalle tai briteille. No-bail--out, Schengen, Dublin, ...

   Nato-intoilijoiden kannattaa muuten tässä yhteydessä miettiä, minkä verran maajoukkoja Saksa, Ranska, Portugali jne. ovat valmiit lähettämään Suomeen tarpeen tullen. Vai sanotaanko taas, että "kun tämä ei juuri nyt sovi meille ja tilannekin on niin poikkeuksellinen".
   Ja ilman maajoukkoja Suomea ei puolusteta. Joten se siitä 5. artiklasta. Ai, että USA lähettää muutaman kymentuhatta miestä (vähempi ei merkitse mitään). No ei lähetä. USA:lla ei ole mitään intressejä täällä.

   Joten kaikkiin EU-sopimuksiin ja yleensä sopimuksiin, joita EU-maat tulkitsevat, kannattaa suhtautua vain juhlapuheretoriikkana. Niin toivotaan asioiden olevan. Mutta jos ne eivät ole niin, jokainen katsoo oman etunsa ensin.

   Poista
  2. Pakolaisia koskeva sopimus laadittiin toisen maailmansodan kokemusten perusteella. Eli kyllä oli tiedossa, miten laajoja ongelmat voivat olla. Silloin kuitenkin lähdettiin siitä, ettei
   koettu kansanmurha saa koskaan toistua

   Mielestäsi sopimus oli kohtuullinen, kun turvapaikanhakijat menivät muihin maihin? Mutta jos Suomeen tuleekin suhtessa saman verran turvapaikanhakijoita kuin Ruotsiin ja Saksaan, niin sopimus onkin kohtuuton?

   Oletko ihan varma, ettei suomalaisten koskaan enää tarvitse hakea turvapaikkaa muualta? Tai ettei itärajan takaa tuile koskaan Suomeen niin paljon turvapaikanhakijoita, ettei Suomi joudu pyytämään muilta "taakanjakoa"?

   Poista
 27. Kun Hs:n toimittajaa moititaan haastattelutekstin poikkeavuudesta tavanomaisiin, jopa tylsiin vastaaviin, niin hänhän käytti vain tekniikkaa, joka nyt kyseessä olleen haastateltavan Jussi Halla-ahon omissa tekstinkäytön metodeissa on hyvinkin jokapäiväistä.

  Ymmärtääkseni tällaisten henkilöjuttujen tarkoitus onkin kertoa, millaisesta ihmisestä kulloisessakin mielenkiinnon kohteessa on kysymys. Nyt se onnistui vallan mainiossa, luettavassa muodossa. Melkein kuin novellin olisi lukaissut eikä epäselväksi jäänyt, miten ilkeästä ihmisestä onkaan kysymys.

  Kuka vakavasti otettava yhteisten asioiden hoitaja niinkin merkittävällä paikalla kuin edustamassa EU:ssa kokonaista valtiota, käyttäytyy kuin alle teini-ikäinen heti haastattelun jälkeen netissä: "Ullatus"-kommentti "mestarilta" nettialamaisilleen paljasti miehestä yhtä paljon kuin haastattelukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se, että jonkin asian esittää ilkeä ja lapsellinen ihminen, tee siitä vielä oikeaa tai väärää.

   Mitä tulee pelkkiin kylmiin tosiasioihin, niin tällä hetkellä Halla-aho on vahvemmilla kuin koskaan. Kaikki mitä hän on 10 vuotta pelännyt ja ennustanut, on nyt toteutumassa.

   Vasta tulevaisuus näyttää, toteutuuko hänen uhkakuvansa todella. Toivon totisesti, että ei. Yhdyn täysin monen pakolaisen esittämään toiveeseen: haluan vain tehdä työtä ja elää rauhassa, ilman pelkoa.

   Poista
  2. "Tunnen tuon tuulen. Se tulee vastaan milloin mitäkin lippua heiluttaen." Jerzy Lec

   Jussi Halla-aho on populistinäpertelijä. Hänen uhkakuvansa eivät todellakaan tule toteutumaan. Eurooppa ja Suomi selviävät kun vain nämä kauhukuvien maalailijat ja heidän kannattajansa pysyvät karsinoissaan; heistähän rettelöt useimmiten ovat lähtöisin.

   JH-a:n keinoilla ja ansioilla asemaansa hankkiutuneesta aikuisesta ihmisestä voi päätellä jo esiintymisensä ensi-illoissa, millaisen oraakkelin pääkupoli synnytyspihdeissä on maailman verbaaliareenoita valloittamaan syntymässä. Mutta se, joka oikean ja väärän luontaisen tajun omaa, ei tapahtumalle kertaushartauksia tarvitse kun jo aistii vastasyntyneen "ennustustenkin" laadun; niskavillat eivät heti kauhunväristyksistä asetu.

   Sotien vuoksi turvapaikkaa maailmasta etsivien, muutamien miljoonien ihmisten sijaan ilmastonmuutoksen aiheuttamista elinolosuhteiden huonontumisesta johtuvat massojen liikahtelut Telluksella tulevat vasta aiheuttamaan niin suuret ongelmat, ettei niistä selvitä.

   Mutta vaikka jokaikinen kulutusyhteiskuntaa ja sen toimintoja kritiikittä palvova mässäilijä on syyllinen ilmakehän, merien, sademetsien, ikimetsien, tundran ikiroudan ja napajäätiköiden katastrofin partaalle ajettuun tilaan, niin ilmastonmuutoksen estämiseksi tehtäviin sanallisiin tai konkreettisiin "hommiin" JH-a:n kaltaisista ei ole, sillä hehän konkreettiseti elävät vain niistä mielikuvista, joita aamunhetkellä voivat viljellä, mainostaa ja heti iltapäivällä niittää, eli kuitata tyhjänlorsaajan palkkionsa.

   Myötäjuoksijat, joista olen tässä yhteydessä maininnut muutaman kerran, ovat niitä samoja, jotka aina asettuvat voittajan (tai ainakin olettamansa voittajan) puolelle. Heistä esimerkit voimme poimia aivan lähihistoriamme kammottavista vuosista 70. vuoden takaa jolloin mm. Nurnbergissä niistä tuomioita luettiin. Ovelimmat toki pitävät posion (=kodan takaovi, saame) alati raollaan, että voivat sen turvin kääntää kelkkansa jos ennustuksista huolimatta toisin käy. Tapsakin huomaa, kun lukee viimeisimmän kommenttinsa kappaleen, mihin kastiin hänet luen.

   Minunkaltaisellani vallattomalla ihmisellä ei pakolaisasiassa puolen valinnalla tai mielipiteen esittämisillä ole mitään merkitystä. Mutta eritoten lapsilleni (=mahdollliselle maailman tulevaisuudelle) haluan kuitenkin olla esimerkkinä, että uskaltavat olla yhtenä kansalaisena johdonmukaisesti ja takkia kääntämättä aina heikomman puolella. Minulla ei ole menetettävänäni maallisia omaisuuksia, mutta en osaa pelätä muutenkaan epävarman toimeentuloni, sosiaaliturvani, lasteni tai naisteni puolesta suurempaa hätää kärsiviä pakolaisia. "Näen" heidän akuutin hätänsä ja kauemmaksikin sen taakse. Myös sen eteen; huomiseen. Uhat oman lähipiirini kaiken tutun ja turvallisen menettämisen mahdollisuudesta näen kulutuksen holtittomuudessa, ympäristön tuhoutumisessa ja yhteiskuntapolitiikan toimijoissa ja asioista päättävissä kuin kaiken menettäneiden, kaiken uudelleen alusta aloittavien pakolaisten.

   En pelkää edes ruuanloppumista. Sitä olen kyennyt hankkimaan, vaikka rahaa ei taskuissani aina olekaan: joka kevät kynnän pottumaani, kylvän porkkanansiemenet, kasvatan kaalini ja sipulini. Tarvittaessa osaan vielä vaikka ohrapellon karhita ja lehmät lypsää. Opettaa myös lapsilleni ja vaikka muutamalle pakolaiselle ne hommat ennen kuin kuolo korjaa. Jussi Halla-aholla ei näin lapsellisen, mutta kouriintuntuvan kuuloista selviytymisssuunnitelmaa vihanlietsojan työkalupakissaan ole. Eikä taida olla Tapsallakaan.

   Poista
  3. Jos Valtu-hyvä olisit huolissasi sinisen pallomme kohtalosta, niin sinun pitäisi huomata kaikkien globaalien ongelmien alkusyy eli maailman väestöräjähdys. Siitä tässä "pakolaisasiassa" on juuri kyse.

   Ja jos uskot ilmastomuutokseen, silloin sinun pitäisi vastustaa voimakkaasti kokonaisten kansojen eli miljoonien ihmisten siirtoa läheltä päiväntasaajaa tänne raskaan hiilijalanjäljen pohjolaan.

   Mutta eihän logiikalla olekaan mitään tekemistä punavihreän politiikan ja ajatusmaailman kanssa. Riittää että TUNNE on suuri. Matematiikasta, logiikasta ja tosiasioista viis sitten.

   Poista
  4. Anonyymi tunteeton: TUNNE nimenomaan on pontimena kaikelle, mitä ajattelen tai teen; paskahuussia rakentaessakin. Vastaan siis eräällä kirjoituksellani toisaalla jotta ymmärtäisit, että Kirvesmieskin voi ajatella "kirkkaasti ajattelevien" kielitietelijöiden lisäksi:

   "Luin lyhyelle aikaa joitakin tiukkoja kirjoja. Synkistä, eilisen ajoista ja historian tyranneista ne kertoivat ja kun se ei vielä riittänyt, luin pamfletteja tulevaisuuden toivottomuudesta. Filosofien tekstejäkin selasin ymmärtääkseni uusia katsantokulmia vanhoilla silmilläni. Vaikka eihän toinen ajattelija kolmannen ajattelijan selityksiä saa sen tiukempaan solmuun. Saatika, että solmuja auki. Solmuja solmitaan lisää lukemalla, sen huomasin taas kerran.

   Toisinaan kurjalta tuntuvan yksityisyyteni keskellä elin siis toisten elämiä, ajattelijoiden päiden sisuksia. Järkeni valo häälyi ja lepatti kuin pieni liekki portinvartijan myrskylyhdyssä. Huomisen merkitykset olivat kuin keväällä sulavia lumirintuuksia alituisissa vuodenkierroissa.

   Kummallisen turta olo edelleen. Voiko aivojen järjestys muuttua näin lyhyessä ajassa? Ajattelen nyt aivan eri tavalla kuin vielä joulukuussa. Kirjoittaminenkin on kuin mättäillä hyppelyä ja kuuraisten karpaloiden noukkimista.

   Muistutan välillä itselleni, että olen pohjaltani työläinen, kirvesmies, en filosofi sen enempää kuin lintukaan.

   Kuuntelen joikuja. Marie Boinea, Ulla Pirttijärveä sekä keskiajan gregoriaanisia hittejä. Huonokuuloisissa korvissani sävelkulut muistuttavat toisiaan; yhtenevät tuntemukset ovat näitä säveltäneiden mieliä liikauttaneet; jumalat tahi jumal-uskomukset antaneet pontta; sama se sille, vanhenen paitani sisällä.

   Kuunnellessani näen sisälläni näkyjä menneistä ajoista, auringon nousuista ja laskuista. Näen paimentolaisia jutaamassa tundralla ja lakanaisiin pukeutuneita platoneita roomalaismallisten pylväikköjen varjoissa. Nukahtaessani otsa työpöytäni kanteen nojaten, siirryn muinaisten vesien äärelle, mutaisille kaislikkorannoille. Taivaalla kiitää oransseja pyörteitä, joita harmaa tuuli puhaltelee kieppumaan yhä ylemmäs. Näen kasvissyöjädinosauruksen hamuamassa kaidoilla huulillaan lehtipuun latvaversoja, liskolintujen liitoa ja taustalla uhkaavasti vavahtelevan tulivuoren jyhkeän silhuetin.

   Havahduttuani murehdin ensimmäiseksi, miksi minusta ei tullut jonkin tekijää, johdonmukaisen aatteen edustajaa, miestä jolla olisi ollut elämässään jotain sanottavaa, jonkin asian puolesta jykevästi räyhääjää. Epäkohtia, rajuja aineksia elämä on tarjonnut tähän sylimitoin syntymästäni saakka. Kun ensimmäiset raiskaajatraktorit ilmestyivät äitimaatani teräskyrpineen särkemään, en ollut kuin toisella kymmenellä. Mutta minä vain itkin silmänkantamattoman raiskion äärellä sanomatta sanaakaan vaikka minun olisi pitänyt syöksyä niiden telaketjujen murskattavaksi, että olisivat ymmärtäneet, minkä savotan raakalaismainen ihmislaji aloitti kotimetsissämme.

   Minä olin pelkuri, heikko ja herkkä. Murehdin myrskytuulen pudottamaa linnunpesää ja sen poikasia, vaikka minun olisi pitänyt itkeä niitä miljardeja linnunpesiä ja muurahaiskekoja joita metsäteollisuus tuhosi ja tuhoaa edelleen kautta maanpiirien että perseemme pyyhkiä saisimme ja typerät kulutustavaramme kääreisiin pakkaisimme, repiäksemme kääreet sitten uuniemme sytykkeiksi. ...jatkuu...

   Poista
  5. Naapurin poika oli rohkeampi. Hän ampui itsensä kun ymmärsi, kuinka pahasti ympäristöä alettiin runnoa, kun kotipolut ja naapureiden väliset kaitaiset käytävät käännettiin välteillä nurin, suuret kuuset vaihdettiin vänttyräisiin taimikoihin ja lävitsekulkemattomiksi tureikoiksi. Hän ansaitsisi mitalin hautaristilleen, mutta minä sekä kaltaiseni sukupolvemme miljoonat kuluttajatuholaiset häpeänviitan harteillemme.

   Käsitän vasta nyt kuinka suuri tuska sisälläni asuu kokonaisten elämien menetysten vuoksi. Maailmansotien hirveydet, olivatko ne mitään verrattuna siihen tuhoon, joita niiden jälkeen metsissämme on harrastettu?

   Haudatkaa jo mannerheimit, pol potit, hitlerit ja stalinit, haastakaa sen sijaan oikeuteen koko tuholaislaji, ihminen, rikoksista biosfäärin pienimpiä kohtaan, rikoksista, joita se työkseen urakoi yhä kaikkialla minne vain koneidensa kynnet ylettyvät.

   Intiaanipäällikkö Seatlen väärennetyiksi väitetyt pateettiset lauseet "ihminen kuuluu maalle, ei maa ihmiselle" pitää paikkansa.

   Myös suurimpiin ajattelijoihimme kuulunut Georg Henrik von Wright oli vanhemmiten sitä mieltä, ettei ihmislajilla toivoa ole. Hän osasi kuitenkin pettää ajatustensa pintapuolisia seuraajia, ja niin nämä yhä luulevat, että sitä on eikä Pentti Linkolan päätelmiin siksi kannata pohdinta-aikaansa uhrata.

   Olemme muutenkin eteviä pettämään itseämme, unohtamaan, sulkemaan silmämme ja lisääntymään. Eleskelemään mistään välittämättä, tuhlaamistamme säätelemättä, mutta nöyrinä kulutushihnassa jonka pituutta säätelevät kauppapuistojen sijainnit ja bensatankin tilavuus.

   Olen itse yksi näistä globaalin elämänmuodon kurjista tuhlareista. Olen ollut lisääntymisviettini vietävänä, en järjen, kuten kaikki karsastamani, samoista leivänjuurista pierunsa tussauttelevat perussuomalaiset pentti oinoset. Olen ikäni ollut vaatimassa itselleni ja heimolaumalle ympärilläni alituista hyvinvointia, rajoittamatonta kulutuksen vapautta, polttoainetta tankkeihin ja kauppakeskuksiin lisää neliöitä ja turhan tavaran hyllykilometrejä. Valinnanmahdollisuuksia turhuudentoreille.

   Ja mikä hirvein rikokseni onkaan ollut se, että olen osallistunut vuosikausia Lapin tuntureiden ja Vuokatin vaarojen kerskarakentamiseen, tuhansien ja tuhansien neliöiden kauppahallien, tavaraterminaalien ja ökynavetoiden pykäämiseen ja järvien ja merenrantapoukamien -saarien- huviloilla pilaamiseen. Olen käyttänyt näitä kädellisen taitojani maan tuhoamiseen, ilmaston pilaamiseen ja otsonikadon edistämiseen.

   Perkele, että ajatustani satuttaa koska minusta ei ole ollut vastarintaliikkeen mieheksi, ei sissiksi Koijärvelle tai kettinkeihin Kessiin tai Talaskankaalle!

   Me kaikki, minä ja kanssaeläjäni, ymmärryksen kipentäkään omaamattomat maatiaiset perussuomalaiset, kepulaiset, ahmattiyhdistysliikkeen jäsenet tai vasemmistolaiset emme ole yhtään parempia kuin nekään kammottavat maailman kauppasaksat, tunteettomat pörssimaakarit ja nykyajan riistäjäkapitalistit, jotka toimistamme voittonsa ja pelimerkkinsä lypsävät.

   Äiti Maan kosto, se ei tule olemaan suloisen sylin hellää keinutusta." Valto Ensio

   Poista
  6. Olen pahoillani puolestasi ihminen, veljeni, jos kannat tuollaisia taakkoja sisälläsi. Ehkä maailman tuskaa ei kannata ottaa harteille, se hiertää ikävästi hartioita.

   Jos kritisoit ympäristön tuhoa ja maailman muita globaaleja ongelmia, niin niiden alkusyy on väestöräjähdys. Jota ei pitäisi levittää tänne Eurooppaan kuten nyt tehdään.

   Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Kiinan yhden lapsen politiikka tuntuu yksilötasolla julmalta ja epäoikeudenmukaiselta. Ilman sitä Kiinassa olisi tänään 400 miljoonaa ihmistä enemmän . Voidaan sanoa, että Kiinan yhden lapsen politiikka on maailman parasta ihmisoikeuspolitiikkaa.

   Sama koskee nykyistä "pakolaisaaltoa". Oxfordin yon kehitysapuun erikoistunut prof. ehdotti pakolaiset on palautettava takaisin lähtösatamiinsa ja laitettava sinne leirit joihin on suunnattava rahat, jotka täällä tuhlataan pakolaisiin.

   Vielä. Olen kotoisin Lapista joten tiedän mistä puhut. Itse katselen muuttumutta kotiseutua ihan rauhallisin mielin. Kaiken olevaisen turhuus on suuri ja kun seuraava jääkausi pyyhkäisee ylitsemme niin kaikki suuret huolet ovat poissa.

   Poista
  7. Harvoistapa taakkojen jakajiksi onkaan vaikka niitä (myös liikakansoittamiset) hartiavoimin ja yhteistuumin on aiheutettu. Samaa, Afrikkaperäistä lajiahan me tänne ensiksi tulvineetkin olemme. Siksi maailman tila on se, mikä on. Eikä jääkausi paikkoja ("huolia") silittelemään ennen meitä ehdi; kyllä me teemme sen ihan itse.

   Poista
 28. Kemppinen kirjoittaa: " ...ja siitä ajatukset siirtyvät heti hänen ulkomuotonsa ja valokuvien välittämän mielikuvan kautta uskonnolliseen kiihkoilijaan."

  Voisiko arvoista blogisti ottaa joskus aiheeksi, miten ulkomuodon perusteella välittyy mielikuva rikollisesta ja vaikuttaako se mahdollisesti tuomion määräämiseen...
  - -
  Oli hauska huomata, että Kemppien totesi nuorempana olleensa enintään joukon jatkona. Tekstistä välittyi, ettei hän enää koe siitä joukosta löytyvänsä - mikä seikka toki ehdottomasti on totta. Ei kait näitä muuten viitsisi lukea ja parhaista pistää kavereille lukuvinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo pitkään on ollut tunnettua, että kallonmuotoindeksi paljastaa rikollisen mielenlaadun tai muutoin alemman rodun. Sikäli blogistilla ei tässä kohdin ole mitään uutta annettavaa 1930-luvun tutkimuksiin nähden.

   Mutta kieltämättä on hieman yllättävää, että tuo rikollisen tai muutoin väärämielisen habituksen tematiikka nousee esiin juuri tässä blogissa.

   Poista
 29. Kyllä myönteinen elämänasenne aina voittaa kielteisen. Viime päivinä olen lukenut eri lehdistä ulkomaille muuttaneiden suomalaisten nuorten kommentteja, kuinka Suomessa on vallalla niin negatiivinen maailmankuva. Niin on! Elämä on helpompaa, kun etsii sen valoisia puolia. Kyllä niitä löytyy, jokaisella, ja jos ei löydy, niin vikaa kannattaa etsiä itsestään. EG

  VastaaPoista
 30. "oltuaan aikansa kiistaton valtias hän alkoi tehdä virheitä, jotka kuuluvat vuosisadan kauhistuttavimpiin."

  Laajimman suomeksi ilmestyneen Mao-elämänkerran mukaan näiden virheiden aihiot (häikälemättömyys ja yksisilmäinen keskittyminen omien päämäärien täyttymiseen) olivat nähtävillä jo 1920-luvulla.

  VastaaPoista
 31. Myös Merkel tuntuu viimeisinä viikkoinaan olevan sitä mieltä, ettei Saksan kansa ole ansainnut häntä, ja saa siksi tuhoutua.

  VastaaPoista
 32. Trollin onnistuminen todentaa sen, että Kemppisestä (tarkoitan blogia, en miestä) on tullut Hommafoorumin referenssi.

  Näillä mennään.

  VastaaPoista
 33. Liikuttavan heikolla oikeinkirjoitustaidolla varustettuja järjestään nämä hommailijat ja muut nuivaajat.

  VastaaPoista
 34. Halla-ahoa, Väyrystä ja muutamaa muuta yhdistää halu olla oikeassa. He ovat myös hyviä siinä, siis oikeassa olemisessa. Jotkut, kuten kenties Kemppinenkin, näkevät sellaisessa vikaa.

  VastaaPoista
 35. Halla-ahosta minulle tulee mieleen aina Gestapon säälimätön virkailija ja Auschwitzin keskitysleirin vartija.

  Ehkä tässä tapauksessa vaikutelma ei ole ihan väärässä..

  VastaaPoista
 36. En ole Halla-ahon kanssa maahanmuutosta samaa mieltä ja tuossa kovuuden evankeliumissa Kemppinen osuu aika oikeaan, joskin mielestäni hän itse syyllistyy samaan soimatessaan Halla-ahoa. En usko, että kovuus pelkästään auttaa kovuuteen. Halla-aho on erittäin älykäs ja hänen kirjoituksensa sarkastisia ja purevia. Mielestäni Halla-aho on oikeassa liittyen islamin vaaroihin. Etenkin militantin islamin. Ehkäpä Halla-aho vielä hioutuu tulevaisuudessa valtiomiestasolle, joskaan hän ei välttämättä itse edes ole kiinnostunut korkeasta poliittisesta asemasta.

  VastaaPoista
 37. EU:n turvapaikkapolitiikka on kovempaa kuin Halla-ahon ehdottama politiikka. 1) EU:n politiikka on kannustanut yhä useampia laittomaan rajanylitykseen ja johtanut yhä useampaan kuolemaan Välimerellä. Halla-ahon politiikalla tämä olisi vältetty -- eivätkä he olisi pakolaisleireillä sentään kuolleet, vaikka sielä kurjaa olisikin. 2) EU-maat käyttävät nyt suuret rahat ja voimavarat niiden röyhkeimpien hoitamiseen, jotka ovat laittomasti rajan ylittäneet. Valtaosa ei ole päässyt Eurooppaan ja murto-osan avusta pakolaisleireillä ja kriisialueiden lähellä. Esimerkiksi Saksa on antanut YK:n pakolaisjärjestölle vain noin 0,003 % (120 milj) kansantuotteestaan mutta käyttää Saksassa turvapaikanhakijoihin noin 0,25 % (10 mrd) kansantuotteestaan.

  Oikea johtopäätös täten on, että Halla-ahon ehdotukset ovat inhimillisempiä ja "pehmeämpiä", sanalla sanoen parempia. Vasta-argumentit toki tervetulleita, jos sellaisia löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Halla-ahon politiikka olisi ollut sekä toimivampaa että inhimillisempää. Tämän tiedostava suvaitsevaistokin alkaa pikkuhiljaa tajuta. Ja sekös sattuu. Aivan sietämättömästi.

   Vrt. fasisti ja rasisti -möläytykset alla.

   Poista
 38. En usko että Itä-Eurooppaa lukuunottamatta Halla-ahon kaltainen puhdas fasisti (sitä hän todella on) olisi voinut nousta, Halla-aho on hyvin ovelasti Gramscia soveltanut, kieli ja hegemonia tässä on ollut aseena ja aatteeton sekä kiltti, valmistautumaton suomalainen media katalyyttina.

  VastaaPoista
 39. En kyllä osaa arvostaa Soiniakaan. Hän on luihu ja epärehellinen siinä missä Halla-aho on vain tavallinen rasisti...

  VastaaPoista
 40. Täällä jotkut ovat väittäneet Halla-ahon linjaa "kovaksi". Onko liikaa pyytää jotain argumenttia tuon väitteen tueksi? Nähdäkseni pakenevien palauttaminen olisi säästänyt ihmishenkiä ja vienyt tuloja rikollisliigoilta. Lisäksi se olisi säästänyt Euroopan voimavaroja niiden auttamiseen, jotka eivät halua riskeerata henkeään Välimerta ylittämällä tai muutoin eivät pysty ylittämään laittomasti EU:n ulkorajaa. Eli vastakkaisia argumentteja pyydän, kiitos, jos sellaisia löytyy.

  VastaaPoista
 41. Huvittava tämä "Anonyymi" joka on kovaan ääneen huutelemassa näkemyksiään, mutta ei uskalla millään tasolla henkilöidä itseään.

  Pelokas trolli, ei enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on monta eri Anonyymiä, keneen heistä viittaat? Tunnut kaipaavan jonkinlaista ad hominem -argumentointia. Ei sellainen ole välttämätöntä tai edes suotavaa, kun on tarkoitus keskustella asioista. Samoin sellaiset käsitteet kuin pelko, ennakkoluulo, itsetunto -- myös blogistin tarjoama sääli -- ovat yleensä kehnoa raaka-ainetta asiapitoiselle argumentoinnille.

   Poista
  2. Ei tuo "Adept" ole kovin suomalainen (tai yl. tunnistettava nimi) myöskään...

   Poista
 42. Kuvassa oak nuts [öuk natz] eli vihje henkilöstä ?
  :D

  VastaaPoista
 43. Adept. vst. anonyymi? Onko näissä jotain eroa??? Tai sitten arska?

  VastaaPoista
 44. Luther oli "tosi ihminen" ja elämän rakastaja.

  Lutherin kirjaa Juutalaisista ja heidän valheistaan (Von Juden und ihre Lügen) on pidetty Lutherin tuotannon valopilkkuna, sillä kirjaan sisältyy ”juutalaisten valheiden” kuulemisesta pääsemiseksi kehotuksia esivallalle polttaa juutalaisten synagogia, keräämään juutalaiset kaupungeissa omiin suljettuihin kortteleihinsa (gettoihin) ja viemään laiskat juutalaiset ahkeruuden oppimista varten työleireihin kaupunkien ulkopuolelle. Myös hengen riistäminen juutalaisilta kuului Lutherin kirjassa oikeutettuihin toimenpiteisiin kristinuskon puolesta.

  VastaaPoista