Sivun näyttöjä yhteensä

24. helmikuuta 2012

Jorvista mummut hankeen


Sairaaloissa hoidetaan eteenkin vanhuksia kokemukseni mukaan erittäin hyvin. Etenkin omaiset ja varsinkin ne, jotka eivät vanhuksistaan paljon välitä, ovat kovia valittamaan. Sairaaloilta odotetaan mahdottomia.

Nyt joudun liittymään hetkeksi valittajiin. Jorvista soitettiin puoli kahdeksan aikaan illalla ja sanoivat, että hakekaa potilas pois. Ei löytynyt erikoisempaa vikaa. Sanoin että kun hänet tuotiin aamupäivällä ambulanssilla omasta sängystään, hänellä ei ole juuri muuta kuin yöpaita päällään.

Sairaalassa ei ollut tilaa odottaa aamuun eikä muutenkaan havaittavaa mielenkiintoa ongelmaan. Kun kyselin asiasta, käytäntö on tällä hetkellä se, että liikuntakyvyttömälle 90-vuotiaalle lykätään taksiseteli kouraan, ja siinä kaikki.

Minulla on perusteellinen koulutus valtion ja kunnan palvelusmiesten ja –naisten pelottelemisessa. Sain kinaamisen jälkeen heidät suostumaan siihen, että soittivat invataksin ja lupasivat soittaa minulle, kun kuljetus lähtee. Olisin sitten sitä vastassa.

Siis minulla ei ole lopultakaan mitään valittamista. Lisäksi ymmärrän, että eivät nämä tee tätä pahuuttaan. Pidän menettelyä laittomana ja sydämettömänä ja siksi korotan ääneni toisten samaan asemaan joutuneiden puolesta.

Ambulanssimiehistö on pääkaupunkiseudulla suorastaan suurenmoista. Tässä tapauksessa oli aihetta kuljettaa 88-vuotias ensin terveyskeskukseen ja sitten lääkärin lähetteellä jatkotutkimuksiin, kun tämä oli joutunut huonoon kuntoon ja paikan päällä otetussa sydänfilmissä oli viitteitä epäsäännöllisyyksistä. Senkin ymmärrän, että päivystykseen tuodut on asetettava kiireellisyysjärjestykseen. Appiukko-vainaja sanoi, että Karhumäen kenttäsairaalassa taistelutoimien aikana konekivääriampujat pyrittiin paikkaamaan ennen kuin vänrikit.

Ja tunnustan senkin, että meitä on omia lapsia ja miniöitä lähettyvillä, vaikka nyt sattuikin tekemään tiukkaa yhteensattumien, sään ja vuorokaudenajan  vuoksi.

Monellako vanhuksella sitten on omaisia tai läheisiä vastaanottamassa, kun sairaala lähettää kotiin? Kodinhoidon väki sen tietäisi. En viitsi ryhtyä kyselemään, mutta luulen arvaavani oikein. Yksinäisyys nimetään yhdeksi kotona asuvien vanhusten ongelmista.

Milloin saamme lukea, että 10-12 –vuotias on lykätty HUS:in sairaalasta kadulle varmistamatta, että hänellä on saattajaa tai vastaanottajaa? Jos joku lyö päänsä tai loukkaa jalkansa koulussa iltapäivällä ja yksinhuoltajaäiti on töissä, näin voi käydä.

Viime aikoina tässä on ollut puhe kylistä ja yhteisöistä. Ennen papit pyöräilivät kertomaan, kuka perheen miehistä oli kaatunut talvisodassa, ja kun rautatieasemalta tuli tieto, että arkun saisi hakea asemalta, ei lapsikatraan sijoittaminen ollut ongelma.

Vuodatus on katkaistava tähän. Median ja populismin nousun ongelma on paha. Asiallista asiaa, jollaisena pidän tässä esitettyä, ei saa läpi. Suljin vähän aikaa sitten television, jossa sellainen ministeri Merja Kyllönen laukoi, että oikeusministeriö hyysää rattijuoppoja ja A-talkin toimittaja hekumoi onnesta. Kukaan, myöskään mielestäni hienosti itsensä hillinnyt oikeusministeriön virkamies ei sanonut, että itse asiassa rattijuopumus on laissa kielletty. Kieltojen muuttaminen käyttäytymiseksi on ollut pysyvä ongelma; merkittäviä saavutuksia on kuitenkin nimenomaan liikenteestä.

Ja aikaisemmin illalla kerrottiin, että eräskin kansanedustaja piti aivan oikeutettuna kielikuvana Olli Rehnin sanomista Brysselin Bobrikoviksi. Kai sen voi ymmärtää monella lailla. Minulle Bobrikov oli sortovallan edustaja, joka murhattiin niin että nimitys sisältää omissa korvissani viestin. Varmaan vika on juuri korvissani. Nimittämiseen Brysselin Molotoviksi en reagoisi. Tulin kuitenkin panneeksi merkille, että synti on nyt Kreikan kansan sortaminen. Tämä kuulosti puhujan aikaisempiin mielipiteisiin verrattuna innovatiivoselta.

Niin että monenlaista murhetta.

56 kommenttia:

 1. Yllättävänkin usein unohdetaan, että rikosten tekeminen on lailla kielletty.

  Vihapuheen välttämiseksi Rehniä olisi pitänyt varmaan verrata Zhdanoviin, jota tiettävästi ei murhattu. Isänmaallinen mies hänkin, ja edusti Rehnin tavoin suurta koneistoa epäluuloisten suomalaisten keskuudessa.

  VastaaPoista
 2. Hube kirjoitti:
  Miksihän niin yksinkertainen asia kuin kuoleminen on niin vaikeaa. Kaikki ikäihmiset,alkaen jossakin 50-80 välillä riippuen geeneistä ja elämäntavoista, tekevät kuolemaa. Lauman hylkäämä tai laumansa hylännyt eli yksinäinen ihminen kuolee alta aikayksikön, se josta lauma pitää huolta, voi pärjätä melko heikoillakin voimilla pitkään. Kun katsoin veljeäni arkussa muutama vuosi sitten, huomasin yht äkkiä, mitä suren: omaa tulevaa kuolemaani. En sure enkä pelkää enää. Muumeissa muistaakseni Hemuli sanoo tiukassa paikassa, olikohan se peräti Mörön uhatessa: minä olen vanha, minä en pelkää.

  VastaaPoista
 3. Kerrotun kaltaisissakin asioissa auttaisi paljon jos byrokratian sisäistänyt virkamies käyttäisi sääntöjen tulkinnassa silti apunaan ns tervettä maalaisjärkeä.

  VastaaPoista
 4. Monellako vanhuksella sitten on omaisia tai läheisiä vastaanottamassa, kun sairaala lähettää kotiin?

  Omaisia he lähestyvät ilouutisella, `saa tulla hakemaan kotiin´, vaikka usein kotiutettavaksi kirjatulla täysin dementoituneella vanhuksella ei ole mitään mahdollisuutta tulla toimeen yksin, ei montaakaan minuuttia päiväistä.

  Ihmiset eivät ole sydämettömiä.
  Yritys palkitaan, ja usein se vain paikka vapautuu jollekin jonossa olevalle.

  Mutta sananenkin, tällaisen olisi kotiin lähetys -ilosanoman vastuukysymyksestä, että se omainen voi olla sellaisista seikoista tietoinen, saa sairaalan kauppamiehen varuilleen.

  Tuossa oli rajoja kokeillut tapaus kun ei löytynyt hakijaa, "niin pannaanpa hänet sitten taksiin avainten kanssa".

  Vastaus:
  "Siitä vain mutta vastaatte itse siitä, mitä teette?"

  Ei kuulunut mitään vähään aikaan. Sitten toisesta laitoksesta, jonne vanhus oli toimitettu, otettiin yhteyttä.

  VastaaPoista
 5. Lääkärit ja ammattikiltansa johtavat sairaiden parantamisen ja kaikenlaisen väestövastuun asioita -asioitani. Joskus heitä johti laupeudensisarten eetos,joskus isänmaan ja sotavoiman vahvistaminen,joskus demokratian ja työvoiman voimistaminen. Näillä kunniaperinteillä mennään nyt laudaturjahdissa ja virvatulien loihtimina. Aika hirvittävää nuorille tarmokkaille ihmisille ja kykyjen tunkio.

  Mutta hankalaa aikaa elävät muutkin.Edistys taisi roihahtaa yli inhimillisen perhemitan. Korkea aika on ruveta hakemaan bobrikoffeja ja quislingeja, juutaksia kristikunnan väännössä irti geenien tahi solubiologian matalaohjauksesta -ilmiselvästä. Takaisin taivasten valtakunnan ilotulitusrakettiin. Sen ampumatukikohdat eivät häviä -liekö todella johdatusta- vaiko vain aivoalkemian luontoulottuvuus.Ihan kuten valmistan
  vitamiineja ja hormooneja -niin ihan minä jossakin rauhasessa, kuulemma. Ja kukapa voittaisi analyyttisessa geometriassa ja derivaattalaskennassa hermosoluiltaan Matti Nykästä.Älä -typerys- väitä vastaan. Nykäsellä on näyttö. Sosiaalikommunikaation neroja pyöri tekemässä Matti elokuvaa. Opi siitä ellet ole jo ihan Pisalla.

  Jos rahan irtipäästö on vihoviimeinen Kiusaajan juoni, niin paljastanpa osaltani. Ts. yritän referoida lukemaani. Syytä nettiä. Friedrich von Hayek järkyttyi New Yorkin kirjastossa kun luki Timesistä, missä sotapöhinässä hän oli ollut menettää henkensä Italian rintamalla 1918. Habsburgiupseerien itsetoteutuksen teatterilava koko sota ja veriuhri. Sama lehti tunkee työpöydälleni eikä anna rauhaa.

  Väännyn kysymysmerkiksi jo siitä menettääkö strategia teränsä kun se julkaistiin New York Timesissa 22./23. helmikuuta ? Landon Thomas Jr kirjoitti lehden Dealbook osastossa -logo DealB%K- vipinästä Kreikan velan ympärillä.Viimeisin pelastuslautta oltiin laskettu vesille. Sehän pyyhkii Kreikan velasta 107 mrd euroa. Spekulantit hedgeyhtiöineen (=ei julkista tilintekovelvoitetta) hakivat oitis uusia positioita,jotkut paikkaamaan pelitappioita,useammat nettoamaan lisää. NYT:in Thomas kertoo pelistä jossa oletuksena on aamuyön 21.2. päätösten läpivienti.

  "Nyt heidän rahasieraimensa värisevät taas.Haju leijuu halvimmista velkakirjoista mitä Kreikasta löytyy." Näitä ovat pitkän juoksuajan paperit päivänhintaan 19 s. euroa kohti.Eli ale per kipale 81 s. Niistä pitäisi kuukauden päästä saada 46,5 senttiä. Tätä peliä virittelee joukko rahayhtiöitä tietää Thomas kertoa viitaten välittäjiltä ja kaupankävijöiltä hankkimiinsa tietoihin. Laskelma liukuu edellisistä tarkoista numeroista epämääräisemmksi. Noiden uusien vaihdokasbondien (matala korko,mutta ajassa nouseva 2:sta 4,3:ksi) arvioidaan asettuvan markkinahintaan 26 - 30 senttiä. Mutta kompleksiseen ratkaisuun kuuluu että 46,5 sentistä joka annetaan 53,5 mitätöinnin sijaan,onkin 15 s. uutta koko euroalueen takaamaa eli täysarvoista, Kreikan tulevista lisäkompuroinneista riippumatonta hyvää saamispaperia.

  Ken viime viikolla osti 19 sentillä, se saa sijoituksestaan yksikköä kohti haarukkaan 41- 45 asettuvan senttipötkilön.
  Se painaisi tuplasti sen mitä pajatsoon oltiin tungettu. Tuplavoitto kuukaudessa.


  Tämä ei muuten ole nollasummapeliä. Wall Streetillä on oma katurahansa. Mitä moninaisimmat sopimusviritelmät ovat rahanarvoisia ja siis maksuvälineitä. Toisekseen traditionaalinen pankki luo rahaa samalla kun saa jonkun velkaantumaan itsellensä. Ja ihan totta ! -kerrankin- keskuspankitkin valmistavat rahaa kriisin puristuksessa.Valtion rooli on oikeastikin taas olemassa -pankkiirien turvaverkkona.Yleisö harhaluuli taas oikein? Soros nyökkäisi refrektiivisyys teoriansa takaa: väärinluultukin on totta. Minusta todellisuus vaihtui muista syistä ja vain siksi periodiksi kun finanssiylimystö apua tarvitsee.Mutta ehdottomasti tämänhetkinen keskuspankkimeininki muistuttaa,näyttää siltä, mitä yleisö on aina kuvitellut todellisuudeksi. Siis enimmän aikaa harhaluullut -Soroksen miljardien kallioperusta. Toinen kivijalka ovat tieysti työväen luokanvalvojat, kuten Soini ja Vatikaani tuntevat.
  Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
 6. "Von Döbeln ratsasti aukkoja katsellen, khi-hi-hi".
  Brysselin Molotov pelasti perjantai-aamun.

  Sattumaa tai ei, juuri on nostettu keskustelua eutanasialainsäädännästä.
  Suomessa.
  Ei EU:ssa (jossa Hollanti ja Belgia, käytännössä myös Englanti, jo ovat ja siinä naapurissa Sveitsi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti JK kirjoittaa tuosta todella vaikeasta eutanasiakysymyksestä oman, syvällisen blogin.

   Poista
 7. Nikolai Bobrikov oli epäilemättä hyvin isänmaallinen mies. Hän oli myös hyvä ja tunnollinen virkamies, joka toteutti saamaansa toimeksiantoa parhaansa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin arvelen minäkin, Bobrikov oli jämpti ja tunnollinen virkamies.

   Olli Rehn on myös kiltti poika, joka höpertelee palomuureista ja patoamisista, uhkaa Unkaria ja kreikkalaisia yhä suuremmalla kurjuudella, koska niin käsketty on. Olli Rehn ei kuitenkaan koskaan, ei vahingossakaan, sano poikkipuolista sanaa isännistään, Euroopan isoista maista Saksasta ja Ranskasta. Tai pankkisektorista. Kiltti käskyläinen hoitamassa likaisia hommia melko kovalla kädellä pieniä maita kohtaan.

   => Bobrikov -kielikuva on aivan eriomainen kiteytys tästä roolista. Sitä todistaa sekin, että se koira älähti, johon kalikka kalahti.

   No, mikä tämän kaiken demokraattisen prosessin ulkopuolta tuleen Bobrikovin tehtävä sitten on: Eurokriisissä se on antaa ruoskan heilua pienissä maissa, jotta suureten maiden pankit välttyisivät enemmiltä saataviensa alaskirjauksilta. Suomen osalta tämä tarkoittaa Suomen vastuiden jatkuvaa kasvattamista, ts. seuraavien sukupolvien vertotuottojen konfiskointia Bobrikovin isäntämaiden pankeille.

   Poista
 8. Rattijuoppous on mahtavan hyvä vihollinen. Kaikki muut liikenteeseen liittyvät ongelmat voi unohtaa sen varjoon, ja ei tarvitse ärsyttää varsinkaan miespuolista kansanosaa esimerkiksi puhumalla ylinopeuksien ja liian suurten tilannenopeuksien hillinnästä. Näistä kuitenkin ne liikennekuolemat aiheutuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse on siitä, että rattijuopot ovat syrjäytyneitä alkoholisteja kun taas ylinopeusajajat menestyviä juppeja. Siksi rattijuopot tuomitaan vankilaan ja liikenneohjukset - jotka ovat vaarallisempia - sakkoihin.

   Poista
 9. Kyllönen. Olen tässä jo tovin ihmetellyt, että meillä on kerrankin aktiivinen, älykäs ja osaavakin liikenneministeri! Mistä tällainen Kyllönen on löytynyt!
  A-studiota kunnellessani annoin raikuvat aplodit ministerille. On hämmästyttävää, että Kemppinen selvästikin pitää populismina tai muuna pölhyilynä sitä, että Kyllönen toteaa keisarin vaattteettomuuden. Promillerajalla pelleily saisi tosiaan loppua. Päihde kuin päihde. OM:n virkamies vaikeni kuin muuli omaan, ahtaaseen ajattelun poteroonsa juuttuneena.

  VastaaPoista
 10. Ad Omnia: Kyllösen kannan mukaan klo 22 nautittu 8 cl viiniä voisi johtaa seuraavana aamuna klo 8 rattijuoppoustuomioon ja ajoneuvon menettämiseen valtiolle.

  Oikeusministeriön virkamies totesi, ettei tuo alkoholimäärä ole luotettavasti mitattavissa eikä kliinisten kokeiden mukaan vaikuta käyttäytymiseen (siis n. 0,2 promillea).

  Pidän typeryytenä nimittää promillerajoilla pelleilyksi esimerkiksi 0,2 ja 2,0 promillen erilaista rangaistuskäsittelyä.

  Olen samasssa poterossa kuin oikeusministeriön virkamies.

  Päuhde kuin päihde - omaan ajokäyttäytymiseeni vaikutti viimeksi aspiriini, joka helpotti päänsärkyä. Jo päihteeksi luokiteltuja lääkkeitä käyttää tällä hetkellä yli 100 000 suomalaista - näitä ovat mm. eräät masennuslääkkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka on nimittänyt pelleilyksi eri promillerajojen erilaista rangaistuskohtelua. Siitä ei kai ole kyse.

   Faktoja: RL 23:3
   "Rattijuopumuksesta tuomitaan myös se, joka kuljettaa moottorikäyttöistä ajoneuvoa tai raitiovaunua käytettyään huumausainetta niin, että hänen veressään on ajon aikana tai sen jälkeen käytetyn huumausaineen vaikuttavaa ainetta tai sen aineenvaihduntatuotetta. Tämän momentin säännöstä ei kuitenkaan sovelleta, jos mainittu aine tai aineenvaihduntatuote on peräisin lääkevalmisteesta, jota kuljettajalla on ollut oikeus käyttää.

   Rattijuopumuksesta tuomitaan niin ikään se, joka kuljettaa moottorikäyttöistä ajoneuvoa tai raitiovaunua käytettyään muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia taikka tällaista ainetta ja alkoholia niin, että hänen kykynsä tehtävän vaatimiin suorituksiin on huonontunut."

   MOT: Alkoholi ja sen käyttö on valtiovallab ja OM:n erityisessä suojelussa.

   Poista
  2. Tervetuloa, Kemppinen, meidän populistien sankkaan joukkoon. Meinaan tuo "Kyllösen kanta" on juuri sitä kärjistämistä, mistä minä ainakin saan aina ansaitut haukut.

   Kyllösen kannan mukaan, näin kuvittelen, mittarin heilahtaminen aamuratsiassa vaikkapa lukemaan 0,2 aiheuttaisi huomautuksen. Lukema 0,4 aiheuttaisi vaikkapa rikesakon. Ja niin edelleen.

   Periaatteessa olen vastustanut promillerajan laskua, koska se ei tepsi näihin vaarallisiin rattijuoppoihin. Mutta periaatteessa voin sen hyväksyäkin osana laajempaa asennemuutosta.

   Mutta ihmettelen kyllä muutenkin lainoppineen Kemppisen tulkintaa asiasta. Juuri luin Hesarista, ettei syyttäjä nosta syytettä Vaasan ex kaupunginjohtajaa kohtaan, koska hän oli käyttänyt kaupungin luottokorttia "vain" 2300 eurolla omiin kuteisiinsa.

   Mutta tuossa 0.2 promillen tapauksessako syyte rapsahtaisi automaattisesti?

   Onko meillä todella näin typerä systeemi?

   Poista
 11. Kemppinen
  Tässä sitä onkin perkkaamista (päihteeksi luokitellut lääkkeet)

  Viranomais- ja valmistaja-päätöksin eräissä lääkkeissä on pakkauksessa punainen kolmio sen merkiksi, että KÄYTTÄJÄ tietää ottavansa päihteeksi luokiteltua valmistetta.
  Näin lääkkeen valmistaja välttyy vastuulta, joka siirtyy lääkkeen käyttäjälle.

  Jos tällaista lääkettä sitten veressä todetaan (suurta osaa niistä ei ratsioissa ole edes mahdollista mitata), se voi johtaa valtaviin seurauksiin onnettomuustapauksissa (korvaukset, dolus, culpa).

  Kysyttäessä ao virkamiehet ja lainvalmistelijat pyörittävät päätään.

  Merkittävä osa ajokykyä selvästi heikentävistä lääkkeistä on sellaisia, joissa tuota punaista kolmiota ei ole, jolloin vastuukin on vähäisempi.
  Kellä tahansa osapuolella.

  VastaaPoista
 12. "...Kieltojen muuttaminen käyttäytymiseksi on ollut pysyvä ongelma; merkittäviä saavutuksia on kuitenkin nimenomaan liikenteestä..."

  Tässähän se on se pihvi. Lainsäädäntö ei estä, se kieltää, mutta se ei mitenkään estä lainvastaista toimintaa. On ihan sama onko kyse rattijuopumuksesta, ryöstöstä, murhasta, ylinopeudesta, tai mistä tahansa muusta lainsäädännössä kielletystä toiminnasta.

  Kyse on moraalista ja halusta (tai pakosta) noudattaa asetettuja säädöksiä. Kuinka tähän päästään, onkin sitten ihan toinen asia.

  Kyllä nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa ajon keskeyttämisen, jos valvova viranomainen (poliisi) epäilee ajokuntoa. Ihan sama mistä syystä, on epäilyn syy sitten humala, väsymys, huumaantuminen tai mikä tahansa muu syy joka poliisin mielestä haittaa riittävästi ajokuntoa. Kyse on vain ja ainoastaan siitä, että mitenkä tuo heikentynyt ajokunto määritetään. Alkoholille on asetettu raja, samoin huumaaville aineille. Mutta mitenkä määritetään muut ajokuntoa haittaavat asiat?

  Tieliikenteen nollatoleranssi tai 0,2 promillen raja ei vähennä rattijuoppoja. Eihän edes nykyisiä rattijuoppoja saada kaikkia pois liikenteestä. Miten sitten saataisiin kaikki ne lisääntyneet rattijuopot jotka tulisivat rankaisun piiriin??

  Ja niille, jotka ovat sitä mieltä, että tällä yhteiskunta antaa signaalin siitä mitä hyväksytään ja mitä ei, niin huh, huh... Eikö teidän mielestänne yksilöllä ole mitään vastuuta tekemisestään? Pitääkö yhteiskunnan aina kertoa mitä saa tehdä ja mitä ei? Onko mielestänne kaikki se sallittua mitä ei ole erikseen kielletty?

  VastaaPoista
 13. "Brysselin Bobrikovin" inspiroimana: Eipä Esko Aho vetänyt poroja sieraimiinsa, kun häntä nimitettiin "Kannuksen Kennedyksi", vaikka kaikki tiesivät, että John ja Bob murhattiin.

  Jos olen ottanut lounaalla yhden oluen, ajan sen jälkeen normaalia varovaisemmin. Alle 0,5 promillen "humalassa" ajetut kuolonkolarit ovat paljon harvinaisempia kuin selvin päin ajetut (Tähän joku tiitterä tilastomies esittänee eriävän mielipiteen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kennedy oli jokseenkin arvostettu valtiomies, Bobrikov on suomalaisittain vihattu - ja hänet murhannutta terroristia kutsutaan aktivistiksi ja hän sai sankarin hautajaiset.

   Poista
  2. Nyt olisi perustettava Julkisten Vertausten Neuvosto, joka pikimmiten toimittaa kansalaisten käyttöön hyväksyttävät vertaukset, sananlaskut, vitsit ja hokemat, joiden käyttö on sallittu ja joista kukaan ei loukkaannu.

   Minusta sanonta "Paavin pallit" on loukkaava, koska siinä tavallaan arvostellaan mitään tekemättömyyttä, turhuutta ja vihjaillaan valtion päämiestä runkkariksi.

   "Saatanan savolaiset" kuuluu sallittujen joukkoon.
   "Palliton saatanan savolainen byrokraatti" on luonnollisesti sallittu. Runkkari-sanaa ei tässä hyväksytä, vaikka se olisi kuinka luonnollinen asia. Se voidaan korvata "Itsetyytyväisellä byrokratian itsetyydyttäjällä".

   "Paavo Lipponen" on ehdottomasti kielletty, koska se tuo mieleeni sosiaalidemokratian, joka mielestäni on hirvittävä ja saastainen oppi.

   En myöskään hyväksy järkyttymättä mainintaa "Hän on kuin enkeli"
   Tämä tuo mieleen kuoleman ja on myös täysin kristillisen totuudenvastainen.

   Olen suorastaan täysjärkyttynyt, kuinka pahoin voimmekaan loukata toista ihmistä.

   Anonyymille vielä sen verran että Sinulla on nyt väärinkäsitys Ahosta. Alun perin Ahoa kutsuttiin Kennedyn kannukset omaavaksi häntäheik****, ei Kannukset omaavaksi Kennedyksi.

   Poista
  3. Ainakin Lasse Lehtinen viljelee leuhkana käsitettä Savon Mafia. Tarinoiden perusteella Olli Rehn on tämän mafian jäsen.

   Siis Olli Rehn on mafian kummisetä?

   Poista
 14. Anoppini 82 v. oli yötä sairaalan päivystyksessä ma-ti, syynä sekavuus: ei tiennyt omaa nimeään, ei osoitettaan, ei tiennyt missä on ja miksi - muistilääkitys päällä.
  Aamulla pistivät sairaalsta taksiin taksisetelin kera. Kukaan ei kertonut kuskille osoitetta. Taksi ajoi sitten poliisilaitokselle osoitetta selvittämään, anopille oli annettu sairaalasta papereita, joissa luki nimi ja sotu: niillä tiedoin osoite selvisi.
  Sairaala oli ilmoittanut kotiutuksesta vain kotipalvelun hoitajalle, poliisista tajusivat soittaa lisäksi lähiomaiselle. Lopuksi olin kotipalvelun kanssa anopin luona samaan aikaan kuin taksikin (olen sattumalta töissä anopin naapurissa). Tulos: järkyttynyt anoppi, järkyttyneet sukulaiset, anopilla kuumetta/yskää/nuhaa kun ilman rollaattoria joutunut ponnistelemaan - ja ties kuinka kauan pakkasessa odotellut taksia sairaalan kulmilla.

  VastaaPoista
 15. "Promillerajalla pelleily saisi tosiaan loppua."

  Jos 0.01 - 0.49 promillen liikennejuopumuksesta rangaistaan, silloin se perustuu siihen, että henki haiskahtaa.

  Mitkään oikeat tutkimukset eivät ole osoittaneet, että pelkästään alkoholista johtuva 0.50 promillen tai sen alle jäävä päihtymys vaikuttaisi ajokykyyn haitallisesti tai huonontavasti.

  Rattijuopumuksen rangaistavuuden laajentaminen alle 0.50 promillen liikennejuopumuksiin vaikuttaisi haitallisesti niin, että poliisin - ja oikeuslaitoksen muutenkin vähäisiä resursseja haaskattaisiin fundamentaali-populismilla.

  Tietysti promillerajan laskeminen vaikuttaisi niihin, jotka epätodennäköisimmin muutoinkaan syyllistyvät liikennejuopumukseen. Mutta sen vuoksi kriminalisoinnin laajentamista ei pidä tehdä.

  Mistäköhän se muuten johtuu, että pelaan tarkkuutta ja hyvää motoriikkaa vaativaa biljardia paremmin 0.01 - 0.50 promillessa kuin selvinnäpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeat tutkimukse

   ok, mutta miksi, oi miksi pitää olla oikeus ajaa autoa ja ottaa. Onko se niin ylivoimaista, jos aikoo ajaa?

   Poista
 16. Kotihoito on hyvä vertauskohde. Kunnanisät ja varsinkin virkamiehet näyttävät kalvoiltaan, kuinka hyvin kotihoito kunnassa on järjestetty ja jokaista ehditään palvelemaan.
  Pari tuntemaani kotihoitajaa kuitenkin itkee lähes joka ilta miettiessään hoidokkejaan ja murehtivansa kuinka aika ei riitä edes välttämättömään.

  Yleensäkin heikoimmassa asemassa olevien "heitteillejättö" ei ole poliitikkojen tai työntekijöiden vika.
  En koskaan ymmärrä miksi virkamiehiä ei saada mistään asiasta vastuuseen. He ovat täysin demokratian ja lain yläpuolella verrattuna muihin kansalaisiin.

  VastaaPoista
 17. Vanhusten asioita hoitavia yritetään jymäyttää. Muistisairas anoppini sai paikan palveluasunnossa. Kaupunki ostaa palvelun yksiytiseltä hoitoalan yrittäjältä. Saimme sisustaa huoneen parilla vanhalla huonekalulla ja ryijyllä kotiaan muistuttavaksi.
  Myöhemmin vaimoni sai päähänsä, että ripustetaan seinälle vielä pari valokuvaa lapsista ja kevyehkö kello. Hän vei niitä varten koukut (sellaiset kolmipiikkiset, helposti seinään lyötävät) ja hänelle luvattiin, että kyllä talkkari ne voi napauttaa. Tämä tapahtui kesällä. Pari viikkoa sitten tuli lasku: 120,43€.
  Reklamoimme sen. Hoitokoti oli tilannut koukkujen naputtamisen tanskalaiselta palveluyritykseltä. Erittelyssä mainittiin rakennusammattityöt 2 h 78,60€ ja kilometrikorvaus 24 km 30,11, Zebra Shark tulppa 9,96.
  Vaimoni kävi tarkastamassa tilanteen. Mitään tulppaa vaativaa proppausta ei seinässä näkynyt. Ja vaimon viemät koulut olivat käyttämättä.
  Pyydetyssä työselvityksessä kerrottiin, että taulukoukut menivät rikki niitä seinään lyötäessä ja että kirvesmies lähti hakemaan uusia 12 km päästä rautakaupasta mikä vei n. tunnin ja varsinainen työ 15-20 min.

  Mummon taulukoukun kiinnitys: 720 mummon markkaa!

  Tuskin maksamme ainakaan sen suuruisena, mutta jos kyseessä olisi ollut ns. virallinen edunvalvoja olisiko hän kuitannut laskun sen enempää ajattelematta.

  VastaaPoista
 18. Sanoisin omakohtaiseen kokemukseen vedoten, mummu tippui erikoissairaanhoidon puolelta tavalliseen sairaanhoidon piiriin. Suomessa kriittinen ensihoito on ensiluokkaista, luultavasti maailman parasta. Valitettavasti pudotus on aika jyrkkä, kun potilas tippuu sinne normaalille puolelle.

  Jos joku vanhus joutuu pidemmäksi aikaan vaikka Helsingin Suursuolle, niin viemiseksi kannattaa ottaa hedelmiä, kurkkua, tomaattia, ehkä termospullo omaa kahvia jäätelövohvelin kera.

  Homma tietenkin palautuu siihen, että kun valtio tai kunta vastaa jostakin asiasta, niin asiasta ei oikeastaan vastaa kukaan. Jos kuntauudistus toteutuu kuten Kataisen vasemmistohallitus kaavailee, niin vastuu karkaa yhtä kauemmaksi tavallisten kuntalaisten horisontista.

  Kataisen kuntatoimien iskurilauseeksi sopisi: Kulakki, yksi lehmä, ei armoa, kolhoosiin!

  VastaaPoista
 19. Molotov olisi kaiketi voinut kävellä yksinään Helsingin kadulla ja katsella näyteikkunoita jotakuinkin rauhassa, pitkien katseiden seuraamana tietenkin. Samoin Stalin. Tuskin kukaan voi kuvitella Rehniä tai Merkeliä yksikseen nauttimassa Ateenan varhaiskeväästä.

  VastaaPoista
 20. Rikosnimike: Kekkuli 0,2-0,5 promillea. Rangaistus: Ratsiassa kilvet pois (sama,kuin maksamattomat verot), tuloperusteinen sakko (min 300€) kuin ylinopeuksissa. Auton voi lunastaa maksamalla sakot ja siirtokulut. Eipä tuo paljoa lisää byrokratiaa, eikä taida olla perustuslaillinen ongelmakaan.

  VastaaPoista
 21. Olen sitä mieltä, ollut aina, että Kuolema on Vapauttaja. Elämä on paska reissu. (Mutta tulipahan tehtyä.)

  VastaaPoista
 22. Tämähän ei nyt liity - kovin kummoisemmin - esille ottamaasi aiheeseen. Mutta, kumminkin. Isäsihän on sotaveteraani. Tunnen suurta myötätuntoa, eli surua, sotaveteraaneja kohtaan... pikkupojat lähetettiin tapattamaan itsensä vieraaseen maahan. (Se, miksi näin täytyi tehdä, on toinen asia.) Ei näin saisi olla. (Mutta koko ajan on, tosin nykyisin kaukana meistä. EI se silti ole ERI asia!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, Mikis... karistapa nyt jo ne suomettumisen suomut silmiltäsi.

   Ei isiämme lähetetty kummassakaan sodassa - Talvisodassa ja jatkosodassa - tapattamaan itseään "vieraaseen maahan".

   Talvisodassa ei vieraan maan kamaralle astuttu kai missään vaiheessa. Jatkosodassa lähdettiin ajamaan meidän omaan isänmaahamme vuotta aiemmin tunkeutuneet venäläiset sotavoimat hemmettiin. Siinä tohinassa, kun eivät suosiolla lähteneet, mentiin perässä rajankin yli, sinne vieraaseen maahan - jonka nimi sattui olemaan karjalais-suomalainen neuvostotasavalta. (Ei siis venäläinen).

   Vaikka myöntyisimmekin tunnustamaan, että jatkosodan aloituksessa olimme aktiivisia, niin omassa maassamme olevia vihollisia vastaan me silti hyökkäsimme.

   Poista
  2. Asiallinen vastaus. Tairanpa karistaa...

   Poista
 23. "eräskin kansanedustaja piti aivan oikeutettuna kielikuvana Olli Rehnin sanomista Brysselin Bobrikoviksi."

  Minä taas ymmärsin viestin niin, että sillä viitattiin pelkästään vieraan sortovallan edustajana toimimiseen ei hänen kohtaloonsa. Toisaalta jokun viestintägurun mukaan jos viesti on kaksitulkintainen, vastuu on viestijällä.

  Sikäli kun oikein muistan varhemmassa poliittisessa keskustelussa haukuttiin vastustajia Bobrikoviksi/borikoffareiksi ensiksi mainitussa merkityksessä. Nykyaika on kuitenkin tullut hienohipiäisemmäksi - vai onko niin, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

  VastaaPoista
 24. "ministeri Merja Kyllönen laukoi, että oikeusministeriö hyysää rattijuoppoja"

  Koko esiintyminen oli sijaistoimintaa parhaimmillaan: kun ei haluttu puuttua varsinaiseen ongelmaan eli alkoholisteihin, jotka ajavat 2 promillen humalassa, koska ovat siinä aiken muunkin aikaa, puututaan 0,20-0,49 promillelaiseen, joiden ajokuntoon tuo tila ei lääketieteellisten tutkimusten mukaan juurikaan vaikuta.

  Mitään viestiä alkoholin ja liikenteen yhteensopimattomuudesta ei tarvitse lähettää, koska asennetutkimusten - ja normaalin keskustelun - perusteella rattijuopumus tuomitaan laajasti.

  Erittäin kalliin alkolukon vaatimisen kaikkiin autoihin - onnistuukohan ilman Eu-tasoista päätöstä - vaatimisella Kyllönen laiminlyö sen, mitä hän voisi tehdä: ajoneuvorekisterisäännöksiin säännös, jonka mukaan ajokiellossa oleva ei voi olla ajoneuvon rekisteröity omistaja/haltija. Seuraus: ajokieltossa olevan tulee, joko palauttaa kilvet poliisille, jolloin ajo ei onnistu, taikka siirtää auto jonkun ei-ajokiellossa olevan nimiin, jolloin tämä on vastuussa siitä, ettei luovuta autoa kortittomalle/humalaiselle. Mikä parasta, tämä ei maksaisi mitään.

  VastaaPoista
 25. Ei Soini sanoja keksi, sitä varten on porvoolainen Jusula, mainosmies.

  Eikä siellä valtiovarainministeriön porraskäytävän seinällä ole suinkaan venäläisen Bobrikoffin, vaan porvoolaisen Eugen Schaumanin muistolaatta.

  Kovia poikia siellä.

  VastaaPoista
 26. Maamme ankarat syyttäjät, jotka kuuntelevat kaikkinaista vihapuhetta herkällä korvalla, eivät nostaneet syytettä siitä, että Ylen toimittaja nimitti julkisessa lähetyksessä FT Halla-ahoa "rotutohtoriksi".

  En tiedä teistä, mutta minulle nimitys tuo mieleen vain ja ainostaan Mengelen, pahimman luokan natsimurhaajan.

  Hyväksytty nimittelyrima tuli sitten vahingossa nostetuksi aika korkealle?

  VastaaPoista
 27. 70-luvun alussa Suomessa asuinpaikkakuntaa vaihtoi 6% koko väestöstä. Viimeistään tuolloin opittiin, että kotiseudustaan ja läheisistään eli turvallisesta ympäristöstä ja ihmissuhteista, olisi hyvä pyrkiä erottautumaan. Vallitseviin olosuhteisiin sopeutuminen edellytti "jokainen on oman onnensa seppä" mentaliteetin täydellistä hyväksymistä ja sisäisen pakon, yliminän, suitsimista kateuden ja pelon palvelukseen.

  VastaaPoista
 28. Suomen tunnetun brandi, vai onko tämä juoma, brandy on tietenkin komitea tai työryhmä. Yksilysti, rakkaalla lapsella on monta nimeä.

  Odotan innolla vaikkapa ex-valtiosihteeri Risto Volasen vaatimusta uudesta komiteasta. Komitean tehtävänä on tietenkin selvittää, mitä tehdään Eugen Schaumanin muistolaatalle. Pitäisikö laatan ylä- tai alapuolelle lisätä varoituslaatta?

  "Massiiviset Schaumanin toiset hautajaiset osoittivat, kuinka suuren vaikutuksen Schauman oli teollaan suomalaisiin tehnyt. Nykyään Valtioneuvoston linnassa eli Senaatinlinnassa on toisen kerroksen tasanteella seinässä kyltti, jossa lukee: ”Se Pro Patria Dedit” (suom. ”Antanut itsensä isänmaan puolesta”). Tämä kyltti asetettiin toisen itsenäisyysmiehen ja samoin sortotoimia vastustaneen Pehr Evind Svinhufvudin aloitteesta vuonna 1933." Wikipedia

  Onneksi Matti Vanhasen pääministeriaikana Suomi ei joutunut tiukkaan paikkaan. Vanhanen pohdiskelee Volasen facebookseinällä seuraavaa:

  Matti Vanhanen Ydinkysymys on se, miksi verrattiin kenraalikuvernööriin ja miksi heidän joukostaan vaklittiin Bobrikov. Bobrikov ja Seyn eivät sortokaukien toteuttajina kaiketi paljoa poikenneet toisistaan. Miksi Soini vertasi Bobrikoviin? Mikä on vertauksella haettu viesti?
  Eilen 14:55 · 1

  Hei, Matti Vanhanen, eikö selitykseksi kelpaa, henkilöllä ja kaupungilla on sama alkukirjain Bee!??? Hyvät päätössäännöt ovat usein yksinkertaisia, kuten siinä Kahnemanin bestsellerissä todetaan.

  P.S. Vakava kysymys: Suomessa raportoidaan presidentin terveydentilasta, eikö sama pitäisi koskea pääministeriä.
  Monella viisikymppisellä päättäjällä kun näyttää olevan huono muisti, toivottavasti syynä ei ole ihan oikea dementia?!

  VastaaPoista
 29. Ad Omnia: - "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" viittaa kalikan heittämiseen koiralaumaan. Älähtävä koira palastaa itsensä.

  Vertaa: se ihminen parahtaa, jota lyö nyrkillä naamaan. Ei naurata? Tuon sananparren viljeleminen ei osoita tavatonta älyllistä kapasiteettia.

  Minulla on sellainen vaikutelma, ettei Olli Rehn, toisin kuin Bobrikov, pahemmin nauti tehtävistään Kreikassa. Bobrikov, josta mm. Tuomo Polvinen on kirjoittanut erinomaisen kirjan, oli ajan oloissakin merkittävä pyrkyri, joka arvioi keräävänsä pisteitä omintakeisilla hallintotoimillaan. Vertaus Shdanoviin on hyvä.

  Sitäkään käsitystä en ole saanut, että Rehn olisi tehtävässään toteuttamassa omaa ohjelmaansa. Kai hän toimii uransa huipulla toisten käskyläisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleellista Bobrikov-ilmauksessa on, että Rehn on suuren instituution etten sanoisi imperiumin edustajana sortamassa/kyykyttämässä pientä kansaa. Se, nauttiiko Rehn itse tuosta tehtävästään vai noudattaako vain tehtäväänsä tai saamiaan käskyjä, on irrelevanttia.

   "Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" -vertaus puolestaan viittaa siihen, että vertauksen käyttäjän mielestä Rehn itsekin mielessään tunnustaa tilanteen ja reagoi sen sijaan, että olisi noudattanut vanhan virkamiehen periaatetta "älä selitä, älä välitä".

   Moiteeton vertaus olisi ollut Molotov/Zdanov, mutta sallitaan Soinillekin lipsahdukset. Ei tämä ollut sen valtuutetun luokkaa.

   Poista
  2. Tämä ketju on jo historiaa, mutta kiitän joka tapauksessa Anonyymin kommentista edellä. Juuri noin ajattelin ja tarkoitin.

   Kiitän myös professoria näistä avauksista ja viitseliäisyydestä seuloa kommenttien paljoutta.

   Professorin kommentin logiikka sen sijaa ei aukea. Ei tässä kenellekään nyrkkiä naamaan olla tarjoamassa ?? Ei koira pelasta itseään, vaan vain reagoi siihen, että juuri sen kohdalle sattui osumaan ??

   Voi johtua älyllisen kapasiteettini vähäisyydestä, mutta minusta tuo Brysselin Bobrikov on aivan mahdottoman hyvä ja tarkka kielikuva ja kiteytys. Lisää tällaista väriä ja särmää poliittiseen keskusteluun. Myös Soinia koskevaan (Jaakonsaari taisi nimittää häntä joskus "isoksi vauvaksi", hyvä, mutta se ole ollenkaan niin iskevä kuvaus kuin tässä nyt puheena ollut).

   Poista
  3. Koira siis paljastaa itsensä.

   Soinin kommentti kuvastaa kyllä hyvin persujen (vai pedareiksiko niitä pitää kutsua, kun persu on kuulemma loukkaava?) poliittista painoarvoa. Puolueella ei ole minkäänlaista ohjelmaa, vaan kasa sutkautuksia ja tsoukkeja, joilla haalitaan äänestäjiä, tämä "Rauman runkkarista Kaitaan Köppelsiksi" on vain viimeisin. Kannattajiahan Soinin sakilla ei nyt edes voi olla.

   Poista
 30. Blogin alkukertomus liittyy aikaisempiin aiheisiin: kertomus on johdonmukainen seuraus wahlroosiien Suomesta, jossa raha on kaiken mitta ja ainoa arvo eikä yhteisöllisyyttä (hyvässä merkityksessä) ole. Silloin vanha ihminenkin on vain taakka ja tarpeeton kuluerä.

  Paljon on kehitytty sitten neadenthalin ihmisistä, joiden haudasta oli löydetty luita, jotka osoitivat, että niiden haltija on vakavasti loukaantunut, mutta toipunut, mikä osoittaa, että yhteisö oli huolehtinut hänestä. Tuollaista asennetta oli vielä 1980-90 luvulle saakka. Sitten alkoi jyllätä hillitön finanssikapitalismi.

  VastaaPoista
 31. Ei haukku haavaa tee jos ei puulla päähän lyö.

  Monet poliitikot ovat sen joutuneet hyväksymään.

  Riippuu siitä kuka sanoo.

  YLE voi sanoa näköjään vaikka jammusedäksi. Kohde saattaisi mielellään vaihtaa vertauksen Bobrikoviin.

  VastaaPoista
 32. nono
  Timosedällä on paavoongelma
  Kansa ei ymmärrä.

  Pitää löytää sanoja
  mitkä saavat veden liikkeelle.

  Hönöttää ihimisiä.


  Hoitopuolella kuvio ei oo kummonen
  Porukkaa ei oo
  Palkkaa ei makseta
  Kuonoon tulee kaikilla areenoilla

  Itse kukin vois tehdä diilin oman kunnan kanssa
  Sponsoroida xx kpl hoitopaikan verran tiloja esim
  ja sitä vastaan saada oma lopullinen ylöspito
  tai vaikka vain paikka sitä varten.

  Vai uskooko joku että
  jonkinlainen myönteinen hyvä kehitys
  voisi olla mahdollinen ?

  Itsehän me, vanhat pierut,
  nämä päättäjät olemme kasvattaneet,
  vaan kuka huomasi sen ammatillisesti
  pitkäikäisen vihreän oksan ?

  Lykka till.

  VastaaPoista
 33. Tässä rattijuoppousasiassa on kaksi eri haaraa, jotka menevät nyt suloisesti sekaisin. Toki monissa puheenvuoroissa on niihin viitattu:

  1. Nollatoleranssi alkoholin vaikutuksen alaisena ajamiseen.
  2. Vaarallisten rattijuoppojen kuriin laittaminen.

  Nuo haarat eivät välttämättä kohtaa millään tavalla. Promillerajan lasku liittyy kohtaan 1, kun taas kohtaan 2 sillä ei ole mitään vaikutusta.

  Miksi meillä aina ylireagoidaan kaikkiin asioihin? Miksi Kyllönen vaatii alkolukkoja kaikkiin autoihin, kun hän voisi määrätä ne vaikkapa ensimmäisen, toisen tai kolmannen kerran lievästä/törkeästä rattijuoppoudesta kärähtäneille?

  On turha selitellä, että ainahan alkolukon voi ohittaa apurin avulla, sillä joka tapauksessa se vähentäisi kännissä ajoa tuntuvasti, hihasta vedettynä vaikkapa 50 %. Tai 75 %. Tai 43,5 %. Joka tapauksessa äärettömästi enemmän kuin promillerajan lasku, joka vähentää sitä 0 %.

  Ja miksi rattijuoppojen autoja ei takavarikoida valtiolle useammin? Kemppisen kommentin mukaan se olisi läpihuutojuttu, mutta ainakaan kuulopuheiden mukaan niin ei tapahdu juuri koskaan? Mikä tässä on totuus?

  Tässäkin on turha selitellä, että jos auto ei olekaan juopon oma tai jos hän tarvitsee sitä töissä tms. Jos ajaa toistuvasti samalla autolla kännissä, niin auto valtiolle. Jos auto on varastettu, niin se on taas eri juttu. Mutta alle 10-vuotiaita autojapa ei voikaan varastaa. Tiesittekö sitä? (Siis ilman avaimia.)

  Miksi kaikki tässä maassa on hölmöläisen hevosen kuormausta? Muistattehan: jos se jaksaa vetää tämän tukin, se jaksaa tämänkin... ja sitten kun ei jaksanutkaan, niin kun se ei jaksanut tätä, niin ei se jaksa tätäkään... ja niin on reki taas tyhjä.

  VastaaPoista
 34. Kyllä se on tuomioistuin- ja syyttäjälaitos, joka hyysää rattijuoppoja. Sama ihminen voi syyllistyä vaikkapa viiteen kuten kertaan törkeään rattijuopumukseen enne kuin hänelle raaskitaan lätkäistä ehdon muutaman hassun kuukauden mittainen vankeusrangaistus. Ennen sitä annetaan ehdollista, sitten jotakin helskutin yhdyskuntapalvelua, sitten taas ehdollista, sitten sakkoa jne. Sitten kun tällainen 6-7 kertaa törkeästä ratista tuomittu, mutta linnassa istumaton jäbä täräyttää parin promillen kännissä suojatietä ylittävän lapsen tai vanhuksen ylitse, joka kuolee, niin alkaa meetioissa hirveä kaakatus. Arvatkaapa mistä? No, siitä , että lakia pitäisi tiukentaa ja promilleraja laskea 0,2:een!

  Tuomarit ja syyttäjät, jotka ei valita tuomioista, pitäisi linnaan laittaa!

  VastaaPoista
 35. Hyvä Jukka Kemppinen,

  kuvaamassasi tilanteessa olisi "vanhaan hyvään aikaan" toimittu seuraavasti, otetaan potilas sisään sairaalaan, pidetään muutamia päiviä vuodeosastolla ja selvitetään mistä on kysymys. Nykyään selvitetään heti ja kotiutetaan. Tuotantoluvut pidetään korkeana ja terveydenhuollon tehokkuus nousee. Aaltoyliopiston miljonäärikonsultti tuotatotalouden laitokselta hio prosessit kuntoon. Päivystyksessä toimivien ihmisten inhimillisyys on hävittämällä hävitetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhusten kohtelu sairaaloissa vaihtelee varmaankin paikkakunnittain. Ne kolme vanhusta, joita olen seurannut viime vuosina, ovat saaneet hyvää hoitoa, eikä kukaan ole ollut isolla paikkakunnalla. Kun olin lähimpänä omaisena tätini kuolinvuoteella, hän sai taistella viimeisen taistelunsa omassa rauhassa ja arvokkaasti. Ihmettelin, miten mahtava on ihmisen elinvoima viimeiseen hengenvetoon asti.

   Poista
 36. Ei rahapula siihen nopeaan kotiuttamiseen ainoa eikä välttämättä tärkeinkään syy ole. Sairaalassa tehdään nimittäin myös sairaita, varsinkin huonokuntoisista vanhuksista. Keuhkokuume jostain sieltä hankitusta pöpöstä taitaa olla aika yleinen kuolinsyy. Synnyttäjätkin, kuten eräästä tunnetusta tapauksesta huomataan, päästetään nykyisin paljon nopeammin pois.

  VastaaPoista
 37. En tiedä, mistä juttelette. Mutta olen lukenut, lähinnä lehdistä, että joku äijä on pidätetty 23 tai 32 kertaa samana vuonna kännissä ajamisesta. Eikä tälle siis voida/mahdeta mitään? Onpas kummallista. Minulle ainakin mieleen tulee - tosin en ole lakia lueskellut - että otetaan siltä (vekkulilta?) ainakin auto pois. Ja se on ihan sama kenen omistuksessa se auto on... Mitä v-tun merkitystä sillä on? Ajakoot taksilla, kun näemmä rahaa riittää, niinhän taksikuskitkin ajavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskushan oli lehdissä, että Turun seudulla oli joku nainen pidätetty vastaavia määriä ajokortitta ajosta eikä mitään voida sakotuksen lisäksi tehdä.
   Mitä ihmettä? Voisiko joku siellä Arkadianmäellä nyt osoittaa omaavansa edes vähän aivotoimintaa?

   Poista
 38. Tämä postaus kommenteineen herätti minussa täällä pohjalla seuraavanlaisia ajatuksia:

  Sotien jälkeen hyvinvointivaltiota ruvettiin rakentamaan urakalla ja se olikin teoriassa helppo homma koska mitään muuta ei tehtävissä ollutkaan kuin kaiken uudelleen rakentaminen.

  1960-70 luvuille tultaessa hyvinvointivaltio (ainakin idean tasolla) alkoi olla jotakuinkin kasassa ja aikaansa seuraava tiesi, ja tietää tänäkin päivänä millaisten poliittisten voimasuhteiden päällä ollessa se tapahtui (myös ikävä naapurimme Neuvostoliitto huomioonottaen).

  Jos "trendi" olisi saanut jatkoa ja hienosäätöä noille samoille pohjille (Neuvostoliiton romahtamisesta ja totuuksien paljastumisista huolimatta), uskoisin, että näinä viimeisinä 30. vuotena olisimme jo saavuttaneet sosiaalipuolella maailman huipputason ja köyhillä, lapsiperheillä, yksinäisillä, homoilla, vammaisilla ja vanhuksilla olisi oikeutensa huokua loppuunsa saakka vahvimpien tukiessa ja silti rikkaaat saisivat joutobuudeleitaan, ökyhuviloitaan, huvitteluveneitään ja mersujaan hankkia siinä kuin tänä päivänäkin.

  Mutta sitten alkoivat markkinavoimat jyllätä vain ja ainoastaan yhteen suuntaan ja samalla myös sosiaalisen hyvinvoinnin alasajo alkoi malliin Darwin/Amerikka.

  Nyt markkinavoimat pienessä Suomessamme Kataisen suulla propagoivat Hyvinvointivaltion säilyttämisestä "kaikille". Miten sitä "kaikille" säilyttää kun sitä ei siinä tarkoituksessa ole enää olemassa (ei edes piirustukset ole tallella eikä uusia piirretty)? Mitä Katainen tarkoittaa jatkuvalla, kuin automatiikan säätämällä toistollaan Hyvinvoinjtivaltiosta lisäämällä siihen vielä Tolokun Yhteiskunnan takaisin tulon kokoomukselaisen presidentin myötä?

  No, tietenkin kokoomukselaista politiikkaa jolta puuttuvat vastavoimat.

  Persulaisuudet ovat kuten vennamolaisuuskin vain tähdenlentoja ilman mitään todellista päämäärää (ehkä Vennamolla sellaistakin oli), ilman lujaa ohjelmaa joka tulisi kauempaa ihmisen poliittisesta historiasta. Retoriikan rikkaus ei ole muuta kuin Pirkka-vitsejä ja unelmia hetkellisestä, henkilökohtaisesta loiston kohteena olemisesta kun hyvän vitsin keksii.

  Ennen vastavoimaksi markkinavoimille uudelleen kiipeämisessä vasemmistolla kaikkialla on kaamea ongelma neuvostososialismin romahduksen paljastamien ruumiskasojen ynnä muun senlaatuisen "kivan" jälkeen vaikka poliittinen ohjelma olisi teoriassa kuinka hyvä ja enintä osaa tavallisia ihmisiä puoltavaa.

  Nyt vasemmisto kautta koko genren joutuu näpertelemään promillerajojen mittaisten asioiden kanssa (0-0,5%) kun ongelmat kokonaisuudessaan kattaisivat yhteiskunnan kaikki tasot 100% ja olisi oikeasti käytävä taistoon julmaan (henkiseen) voimia vastaan, jotka tuhoavat enemmän kuin rakentavat. Tai jos rakentavat, rakentavat alustalle, joka on jo ääriään myöten täynnä (talouskasvun rajallisuus) ja ahneuden saastuttamaa. Ja kun ilmaan pykäämisestä on tullut uusi taivas jonne pyrkiä (peliyhteiskunta, pelilukiot, peliammattikoulut, pelikorkeakoulut jne).

  VastaaPoista
 39. Anonyymi (Feb 24, 2012 03:17 PM): totta tuo, että hyväkuntoiset halutaan sairaalasta pian pois. Totesin sen itse, kun olin joulukuussa tapaturman jälkeen kuntoutusosastolla. Lääkäritkin sanoivat, että paranen parhaiten, kun pääsen pian kotiin. Keuhkokuumetta opetettiin torjumaan alusta alkaen puhalluspullolla, ja sairaalabakteereilta suojauduttiin piikeillä ja käsidesillä. Vierailijoidenkin on viisasta käsidesitellä mennen tullen.

  VastaaPoista
 40. Bobrikovin ja Nikolai II:n syyttäminen Suomen sortamisesta on kohtuutonta. Ylikangas käsitteli aikoinaan tätä asiaa ja totesi ettei Venäjän tsaari Aleksanteri I tosiasiassa koskaan luvannut Suomelle mitään erityisasemaa joten Nikolai II ei myöskään rikkonut lakia eikä ollut valapatto. Pointti oli juuri siinä että 1800-luvun lopussa Venäjän virkakoneisto oli kehittynyt jo sen verran 90 vuoden aikana että sillä alkoi olla jo edellytyksiä "Suomen haltuunottamiseksi".

  Bobrikovin murha oli törkeä temppu ja jos Nikolai II olisi ollut vähän samaa kaliberia kuin eräs mies Texasin Crawfordista hän olisi lanannut koko Suomen maan tasalle ja vienyt aktivistit riemuihin kiinnitettynä jonnekin Länsi-Siperiaan kidutettaviksi ja myöhemmin ehkä teloitettaviksi.

  VastaaPoista