Sivun näyttöjä yhteensä

13. toukokuuta 2010

Vahinko että hän on roistoKuvassa (vas.) Eero Heinäluoma. Mutokuva on hyvin taiteellinen, koska se näyttää kohteen aineksen ja ulottuvuuden.

Myös Erkki Tuomioja ilmoitti eduskunnassa, että Suomen pitäisi luistaa maksamasta osuutta Kreikan apupaketista, koska muut euromaat sen sitten maksavat. Sitä hän ei näy maininneen, mitä siinä välissä tapahtuisi.

Tuomioja on kunniallinen mies, kuten Marcus Antonius sanoi Brutuksesta Shakespearen mukaan. Siten on pidettävä varmana, ettei hän tuon mielipiteen esittäessään ajattele, miten imelältä tuntuu seuraavissa vaaleissa korostaa, että me vastustimme veronmaksajien varojen haaskamista, vastustimme EU:n sisäistä kehitysapua ja vastustimme väkivaltaisuuksien leviämisen estämistä. Ehkä hän voisi kuitenkin nyt, tuon lausunnon jälkeen, poistaa Sadankomitean merkin varustuksestaan, koska vuosikymmeniä rummutettuja aatteita ei ole enää olemassa.

Mielessäni on siis joukko äänestyksiä ja politiikkaa, vaikka kysymys ei ole minun kakunpalastani.

Ajatukseni on tänään toivoen tekijänoikeuden omistajien ymmärtämystä siteerata Matti Kuusta. ”Runon ja raudan kirja” (1935, omistettu Akateemiselle Karjala-Seuralle) sattui löytymään vanhempieni kirjahyllystä väärältä hyllyltä.

Tunnen kirjan hyvin. Nyt käsitän, miksi Kuusi tämän ja sangen hyvän sodanjälkeisen runokoelman ”Routa liikkuu” jälkeen vaihtoi alaa. Yksi syy oli tietenkin Martti Haavio, joka P. Mustapäänä oli suuri ja suosittu ja Kuusen esimiehenä ja opettajana tiettävästi hankala. Perimätiedon mukaan hän, Haavio, ei ollut henkilönä varsinaisesti leppoisuuden perikuva. Kuusi oli sen sijaan hyvä tulemaan toimeen hankalien herrojen kanssa. Toinen syy on suuren lahjakkuuden aiheuttama hajanaisuus.

Olen kuullut, että jossain on sellainen katukin kuin Vasikkahaantie. Mainitsemassani runokokelmassa on ”Sinfonia Vasikkahaasta”. ”On lahja tämä laulunen haan siipirikko perhosen.../ Ja sivuosat taasen on/ suualaa kahden sammakon,/ ja niistä niinkuin kaikki ties,/ on laulajia joka mies.”

Seuraavassa rikon siteeramani runon säerakennetta.

”Oli siivissä nimittäin syntymävikaa. Pyhäpöksynsä ressu nyt ryöttää ja likaa./
Koko paksusti sentään elellä päti. Pesän perholle soi eräs etanatäti./
Hyvin kummia joskus on kohtalon potkut. Kokon pikkuisen pykäsi niitylly jotkut./
Ihan läjässä yökköjä liekkeihin lappoi. Vesa etanan jalosti pyyteensä tappoi./
Sydänhalvaus elämänlankansa murskas. Suri kauan ja kauan ja karvaasti etana hurskas.”

”Kurjuutta, hätää paljon on maassa. / Jotain on mätää vasikkahaassa./
Öitsijät hurjat riehuvat maassa. / Ajat on kurjat vasikkahaassa./
Kurjuutta, hätää paljon on maassa./ Jotain on mätää vasikkahaassa.”

Joka suhteessa vanhentunut kuriositeetti Kuusen kirjan toisesta runosta:

”Hyppää, tanssaa, Suomen kansa, sitten painu maata taas! /
Rieska kypsyy kyntäjälle, ihraa kukkii isänmaas, /
vahdit lihoo valleillansa, suuret miehet suurustaa, /
kaikk’ on niin kuin olla pitää – painu maata armas maa! //

Muinoin, mustaa sortoaikaan jätit maassa maleksit, /
tasa-arvon aitaa tallas jussit, eljaat, aleksit. /
Nyt on maassa mahti toinen, toinen juhlii jumaluus: /
kaitsee untas, kansakunta, Pyhä Keskinkertaisuus.//

24 kommenttia:

 1. Johan on piru, jos välimerenmaalaiset saisivat käsityksen, että ilman mutinoita heille työnnetään rahaa hillittömän taloudenpidon jälkeen. Asiahan on selvä, tarvittava apu lähtee, mutta kovin pitkin hampain ja ilman lupausta tulevasta. Pankkiraukoille sitä tukea kyllä varmaan annetaan hamaan tulevaisuuteen, vaan pitäisi edes osakkeita ottaa pantiksi toivoo yksi kiukustunut veronmaksaja monien muiden puolesta.

  VastaaPoista
 2. Muotokuva oli oikeaan osunut ja taiteellinen! "Ulottuvuus" sen sijaan lienee kuvassa kätketty ja näin blogisti on sen hyvin jemmannut. Mutta, hersyvät naurut lähti, kun itse otsikon ja kuvan yhdisti..

  VastaaPoista
 3. Taloussanomissa oli juttua asiasta viime vuoden heinäkuun lopulla.

  mm tämä: "Lisäksi investointipankin kasvatit rakensivat valtavat valtion tukipaketit, joista myös Goldman Sachs hyötyi monella tavalla. Valtiolle pankki maksoi veroja kolmasosan siitä, mitä pankin pääjohtaja Lloyd Blankfein ansaitsi viime vuonna. Verot pankki onnistui vuosikertomuksen mukaan välttämään ”maantieteellisen tuottojakauman” ansiosta eli verokeitaiden avulla."

  http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2009/07/28/porssikuplan-rakentajat-pysaytettava/200917167/145?posted=1&offset=40&article=1#3636071

  Wikipediasta voi lukea seuraavaa:

  Amerikkalaisen toimittajan Matt Taibbin Rolling Stone -lehden artikkelista The Great American Bubble Machine käy ilmi, miten Goldman Sachs on ollut pääarkkitehti lähes jokaisessa suuressa markkinamanipulaatiossa sadan vuoden aikana. Lisäksi investointipankin kasvatteja työskentelee avaintehtävissä muun muassa Yhdysvaltain valtiovarainministeriössä, keskuspankissa ja New Yorkin pörssissä.
  Taibbin mukaan Goldman Sachs puhalsi voimakkaimmin vauhtia esimerkiksi 1930-luvun lamaa edeltäneeseen kuplaan, teknokuplaan 1990-luvun lopussa sekä 2000-luvun alun öljykuumeeseen.
  Lisäksi investointipankin kasvatit rakensivat valtavat valtion tukipaketit, joista myös Goldman Sachs hyötyi monella tavalla.

  28. syyskuuta 2008 raportoitiin, että Goldman Sachs etsii jopa 50 miljardin dollarin edestä ostettavaa vaikeuksiin joutuneista liikepankeista. Talletusvarallisuuden kasvattamista pidetään välttämättömänä, että Goldman Sachs voi siirtyä investointipankista liikepankkitoimintaan, kuten se oli aikaisemmin ilmoittanut tekevänsä. Goldman Sachsin on spekuloitu hankkivan hoidettavakseen mieluummin institutionaalisten asiakkaiden kuin yksittäisten kuluttajien talletuksia, jotta se voisi säilyttää imagoonsa kuuluvan eksklusiivisuuden ja arvovallan. Pankilla on ennestään jo 150 miljardin dollarin varat, jotka se siirtää Utahissa toimivaan tytäryhtiöön, joka toimii yrityslainoituksessa.

  Mä kirjoitin Hesariin seuraavaa: Ei tässä olla Kreikkaa pelastamassa tai kreikkalaisia - vaan Kreikan ja kreikkalaisten velkojia. Niistä kreikkalaisista tai sen Kreikan kohtalosta tämän lainan "myöntäjät" eivät välitä yhtään sen enempää kuin Sudanin nälkäisistä.

  Pankit jotka näitä lainoja aikanaan myönsivät tekivät myös niillä myöntämillään lainoilla voittoa - ja ilmeisen suurta sellaista. Miksi muuten sitä Kreikan luotottamista olisi jatkettu jos niin ei olisi ollut. Goldman Sachs konsultoi Kreikan hallitusta sopivien tilastojen tekemiseen, jotta kyseistä toimintaa olisi voitu jatkaa mahdollisimman pitkään. Eli loogista olisi vaatia näitä samoja pankkeja osallistumaan tähän Kreikan pelastamiseen niiden Kreikan tähän tilanteeseen vieneiden liiketoimien tuottamien voittojen määrällä.

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aYb71S4AzqQI

  http://www.cfo-news.com/What-about-between-Greece-and-Goldman-Sachs_a13720.html

  Ja vähän vaikuttais ettei ne kreikkalaiset oikein haluais tätä tarjottua apua, mutta ehkäpä sitten väkisin...

  Praise be to Nero's Neptune
  The Titanic sails at dawn
  And everybody's shouting
  "Which Side Are You On?"
  And Ezra Pound and T. S. Eliot
  Fighting in the captain's tower
  While calypso singers laugh at them
  And fishermen hold flowers
  Between the windows of the sea
  Where lovely mermaids flow
  And nobody has to think too much
  About Desolation Row

  VastaaPoista
 4. Nyymiö:

  Ei kait tässä olla muuta pelastamassa kuin itse euroa. Toinen (parempi) vaihtoehto olisi ollut irrottaa Kreikka pois eurosta drakhmaan ja devalvoimalla se 2/3 nykyisestä.
  Kreikan lainojen osalta eteen tulee akordi, mutta mitäs siitä. Maksellaanhan me nytkin mustille aurinkomaille 1000 miljoonaa euroa kehitysapurahaa vuodessa vastikkeettomasti. Siellä ne kiltit neekeripäälliköt ostavat sentään aseita, eivätkä ouzoa ja fetapullaa.
  Onhan Suomi sentään köyhä, pääomaköyhä ja velkainen maa, mutta mitäs siitä.

  Ja onhan suomalaisilla eläkevakuutusyhtiöillä muutaman miljardin sijoitukset Kreikassa kiinni. Pelottaa olla tuleva eläkeläinen.

  Vai ymmärsinkö oikein? Maksamme nyt palkastamme eläkevakuutusyhtiöille, jotka sijoittavat Kreikkaan ja nyt maksamme toisen kerran palkastamme valtiolle, jotta se voi sijoittaa Kreikkaan ja jotta Kreikka voisi palauttaa eläkerahat. Hohhoijaa. On se vakuutusmatematiikka pahuksen vaikeaa.

  Odotellaan vaan että huonosti menisi maailmalla. Nythän on otollisin aika vuosiin tehdä helppoa rahaa kusetettujen kustannuksella.

  On tuo Katainenkin pihalla kuin vellihousu. Hänen mukaansa "Tämä ei koske Suomea" ja sitten "Suomi tienaa Kreikan lainalla" ja sitten "Suomen kanta on Saksan kanta".

  Tässä hyvä kuva, missä kurimuksessa eurolainat tällä hetkellä ristiintyvät eri maiden kesken. Vaarallista jos hoksaa.

  http://hopea.fi/wp-content/uploads/2010/05/PIIGSdebtp.jpg

  Eläköön sosialistidemokraattinen henkinen köyhyys.

  VastaaPoista
 5. Unohtui äsköisestä tämä juttu EU-solidaarisuudesta:


  "Britain must fend for itself in event of crisis, French official warns
  Britain should not rely on EU help in the event of a renewed financial crisis after refusing to sign up to the bulk of a €500bn (£429bn) rescue package for the eurozone, the head of the French financial markets watchdog said."


  Telegraph.co.uk

  VastaaPoista
 6. Kyllä jotenkin ottaa päähän tämä kreikkalaisten taloudenpito ja nyt sitten älytön riehunta kaduillansa. Ja vielä se, mitenkä törkeästi kreikkalaiset kohtelivat suomalaisia, kun neuvoteltiin liitymisestä EU:iin.

  Eikö Kreikka olisi järkevää jättää selvitystilaan?

  EKP ottaisi haltuunsa kaikki ne pankit, jotka joutuvat konkurssia muistuttavaan asemaan myöntämiensä Kreikan lainojen tähden ja pitäisi nämä pankit pystyssä, jotteivät tallettajat menettäisi rahojaan eikä velallisten lainat menisi oitis perintään. EKP vakauttaisi markkinat omalla päättäväisellä tominnallaan siten, että mokaajat saisivat maksaa typeryydestään, mutta että veronmaksajat eivät joutuisi maksumiehiksi.

  Tämä vain näin keskustelun avaukseksi. Täytyyhän niitä olla muitakin vaihtoehtoja kuin lisälainarahan lappaminen roistoille.

  VastaaPoista
 7. Demarit ovat nyt herättäneet sen toisenkin puolen elinkeinoelämästä toteamaan, että heitä ei nykytiimillä voi päästää hallitukseen. Tuli sopivasti juuri kun vaalirahoitusta aletaan varmistella ensi kevääksi.

  VastaaPoista
 8. On se kumma, että he jotka kaikkein kiimaisemmin on ajanut Suomea kaikkiin ytimiin ja euroon, haluaa siitä nyt eroon mahdollisinen ja todennäköisine "mellakoineen, sekasortoineen ja lamoineen,- päivineen"? Nämä idealistit ja rauhanmiehet & naiset..

  SDP asemoi itsensä pitkäksi ajaksi oppositiotaipaleelle ja se on ilmeisen huvä se!

  VastaaPoista
 9. Ai ettei vuosikymmeniä rummutettuja aatteita ole enää olemassa. onhan, samoin kuin lahtariritarikunnat omine lätkineen ja aatteineen. Näiden symbolien kautta käydään yhä vuoropuhelua.

  VastaaPoista
 10. Ad Omnia: Kreikan konkurssiin päästämisestä - tavallisessa pienessä elämässä tapahtuu usein, että konkurssi raukeaa varojen puutteessa. Menettely on näet kohtalaisen kallis. Seuraus on velalliselle ikävä.

  "Valtionkonkurssi" aiheuttaisi luuloni mukaan välittöminä kustanuksina tuon apupaketin verran kulunkeja ja välillisesti enemmän. Kuten eräät demaritkin ovat sanoneet, edes sökö-hengessä ei ole näköpiirissä vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
 11. Ad Omnia: - viittasin varovasti ja nyt suoraan asiassa Kreikka siihen, että Balkanin perinteisestä tavasta hoitaa yhteisöllisiä ongelmia saatiin viimeisin näyttö Kosovon suunnalla vain runsaat 10 vuotta sitten.

  Kreikan sisällissota 1946-1949 vaikuttaa edelleen maan politiikkaan. Ei sovi liioin unohtaa hyvin väkivaltaisia vallankumouksia, esim. 1967-1974.

  VastaaPoista
 12. ad JarMom
  Työeläkejärjestelmä oli se hinta, jonka oikeisto joutui 1960-luvulla maksamaan siitä, että eläkejärjestelmä meni valtion sijasta näiden pankkien ja vakuutusyhtiöiden hoidettavaksi. Se on tietysti merkinnyt hyvin palkattuja suojatyöpaikkoja monille erilaisille kusipäille - ja muille jotka ovat sellaista hiukan vähemmän tai ei ollenkaan.

  Tietysti voidaan kysyä - ja aiheesta - ja sitä kysyttiin jo silloin aikanaan, että olisiko niitä sijoituksia voinut sen huonommin hoitaa. Asiahan ei ole uusi.

  Olikos se vuonna 2008 kun työeläkejärjestelmän rahastojen arvo aleni 122 000 000 000 eurosta 105 000 000 000 euroon. Ja eikös 2009 hävitetty sitä rahaa 17 miljardia euroa.

  Sitten on se vapaaehtoisten eläkkeiden rahastojen tappio josta ei ole saatavissa julkista tietoa.

  Kusetus tässä asiassa alkoi jo kauan sitten. Valtiovaltaa se valvominen ei ole suuremmin kiinnostanut.

  Oliko se 2008 kun jossakin - mikähän paikka sekin on - hyväksytyllä lainmuutoksella näille työeläkeyhtiöille siirrettiin miljardin euron verran rahaa niistä eläkeläisten varoista - siis kun ne saivat luvan - hah hah hah - jättää sen verran vakuutusmaksuja niihin toimintapääomiinsa, sen sijaan että ne olisi kirjattu - sen vanhan lain mukaan siis - niiden tulevien eläkkeiden katteeksi vanhuuseläkerahastoihin.

  Sitten se toinen juttu - kun ihmisillä on sitkeässä se käsitys että he ovat ihan itse säästäneet ne eläkerahansa ja että ne sitten maksetaan jostakin tietystä työeläkejärjestelmän taskusta. Sehän ei nimittäin pidä paikkaansa miltään osin.

  Nuo kyseiset työeläkerahastot ovat sijoitusmaailman asioita - niillä ei ole eläkkeiden maksun kanssa minkäänlaista tekemistä. Ne ovat sananmukaisesti isännättömiä pääomia, ja niitä voidaan käyttää mihin tahansa mikä siellä sijoituspuolella ihmisiä kulloinkin jostakin syystä riivaa. Siis sen lähtökohtaisen ahneuden lisäksi.

  Olikos se niin että noiden rahastojen hyvällä rahalla ostamien osakkeiden arvo putosi viime vuonna 22 000 000 000 euroa. Muuten niiden julkisyhteisöjen rahastosijoituksista on tehty melkein neljä viidesosaa ulkomaille - siis jonnekin missä se raha ei ainakaan palvele tätä niin rakkaaksi käyneen isänmaamme kansantaloutta - niin ja koko tuosta potista kaks kolmasosaa on sijoitettu ulkomaille.

  Eläkkeet maksaa ne jotka jostakin syystä vielä ovat siellä työelämässä.

  Ja onhan tässä koko sopassa mukana se muukin isänmaallisuus. Kuten kaikki ne jotka siihen EU:n liitoovaltioon uskovat - heillehän tämä on hyvä tilaisuus kehittää sitä propagandaa ja strategiaa.

  Ehkäpä tulevaisuudessa lipposlaiset ovat hoitaneet sen Koiviston lähelle Suomen puolelle jonkin siihen Putinin öljyyn liittyvän laiturin tai maauimalan tai ehkäpä se kaikista isänmaallisin taho siellä valtameren toisella puolella on saanut perustettua jonnekin sinne päin jonkun ison parin sadantuhannen sotilaan sotlastukikohdan, jossa on ainakin 365 ydinkärjellä varustettua risteilyohjusta. Tietysti joku voi keksiä vieläkin isänmaallisempia hankkeita globaalin maailmamme kehittämiseksi.

  VastaaPoista
 13. Mitä olisikaan listassa Kreikan potkaiseminen ulos euroalueesta vuonna 2010.
  Eu:lta puuttuu mekanismeja erota ja erottaa. Syventyvät integraatio tai hajoaminen ovat valintoja, tietä, mutta tähän nykyiseen puolitilaan s´ei voi jäädä, imo.

  VastaaPoista
 14. -rh:lle

  lahtariritarikunnat Mit vit? Kuuma päivä tänään?

  Kreikan sisällissodan arvet ovat siellä erittäin hyvässä muistissa ja kosto sekä viha kommunisteja ja sosialisteja vastaan elää onneksi vielä tänäänkin. Siitä huolimatta vaikka punikit armahdettiin rikoksistaan.

  VastaaPoista
 15. En usko että näillä toimilla mitä EU:n nimissä tämän Kreikka-asian puitteissa on tehty ja tullaan tekemään, estettäisiin Kreikassa sitä sisällissotaa, tai minkäänlaista muunlaistakaan yhteenottoa. Sellaiseen ei mielestäni ole edes pyritty - jos pyrittäisiin, niin asialle tehtäisiin jo nyt jotakin ja muualla kuin pankkisaleissa. Jos se sisällissota siellä vältetään, niin se tulee johtumaan kokonaan muista syistä.

  Se mitä Kreikan konkurssista seuraisi on täysin arvailujen varassa. Esimerkkinä Argentiina.

  Jos inflaatio nousee esimerkiksi 1000% se velka pienenee huomattavasti.

  Tästä mitä EU:n kulissien taakse nyt piiloutuneet ihmiset puuhailevat, tulee jotenkin tulee mieleen se Wienin kongressi, eli Wienin tanssiva kongressi. Minusta me elämme melko outoja aikoja.

  Esimerkiksi kun se Puolan presidentti syöksyi sillä koneellaan siihen venäläiseen metsään, ihmettelin kovasti sitä mitä hänestä median ja muidenkin toimesta haluttiin sanoa. Kyse oli käsittääkseni jostakin sellaisesta ihmisestä joka oli melkein kuin Jeesus.

  Siitä vinkkelistä mistä minä maailmaa katselen, näyttää vahvasti siltä, että tuo poliittiseksi eliitiksi ylistetty tai haukuttu ihmisryhmä olisi kanonisoinut itsensä ja etunsa ja oikeutensa. Puolassa ei sen vinkkelin mukaan siunailtu presidentin kuolemaa, vaan siellä ylistettiin kaikin käytettävissä olevin voimin sitä poliitikkojen koskematonta erinomaisuutta, ja sitä kaikkea mikä siihen Lear Jet elämään yleensä liittyy. Siksi SDP ei ole uskottava minun silmissäni. Ei siksi mitä Heinäluoma mahdollisesti on tai ei ole. Sama koskee meikäläisen mielestä myös niitä muita jotka sitä kansaa siellä palatseissaan nyt edustavat.

  En tiedä onko asialle vaihtoehtoa, mutta tätä systeemiä en ikävöi yhtään sen enempää kuin jotakin muuta jo ollutta.

  EU on mielestäni ollut aina pelkästään temmellyskenttä näille etuoikeutetuille ihmisille - niille jotka ovat omasta mielestään edustavat jotakin yhteistä hyvää. He kuvittelevat aina voittavansa, ja että ehkä juuri senkin takia heidän ei tarvitse piitata muista yhtään sen enempää kuin mikä on julkisuuskuvan takia heille välttämätöntä. He ovat minusta sellaisia ihmisiä jotka ovat varmoja siitä, että jo pelkät luonnonlaitkin vaativat heitä elämään "yhteiskunnallisen asemansa edellyttämällä tavalla". Eikös se Eduskunta muuten parhaillaan suunnittele kansanedustajille uutta palkankorotusta.

  “Italy is only a geographical expression”

  Klemens von Metternich

  VastaaPoista
 16. Ad Omnia: Hyperinflaation seurausten miettiminen on hyvä aloittaa Venäjältä 1917 ja Saksasta 1922. Etenkin Saksa on hyvin dokumentoitu, ja aikalaisista ainakin Keynes ainakin omasta mielestään esitti virkamiehenä oikeat arvaukset.

  Tavallinen tarina on edelleen marxilaisuuden välittämä (suurpääoma auttoi Hitlerin valtaan). Totuus mutta osatotuus. Katsokaapa mitä Saksa teki valtionveloilleen.

  Apumiehenä ei ollut sillä kertaa Goldman Sachs, vaan Lontoon City, jota 30-luvun pääministerit myötäilivät nöyrästi.

  VastaaPoista
 17. Ad Omnia: JarMom osoittaa oikeaa asiaa, vuoden 1964 työeläkeläinsäädäntöä (aluksi TEL ja LEL). Toinen vaihtoehtoinen malli olisi ollut Kansaneläkelaitoksen, ennen sotia mietitty.

  Vientiteollisuus oli hiirenhiljaa, koska työeläkkeiden takaisinlainaus oli yrityksille niin tärkeä rahoitusmuoto.

  VastaaPoista
 18. Miten aate voi "lakata olemasta"? Luultavasti tuskin kuitenkaan niin, että joku muu kuin aatteellinen itse sanoo sen kuolleen?

  VastaaPoista
 19. Nyymiölle, joka kirjoitti pitkästi hyvää asiaa työeläkejärjestelmästä:

  Mainitsit ison määrän RAHAA. Mutta mitä tuo raha on? Se on kuvitettua paperia, jota joku painaa kun toinen haluaa lainaa.

  Lainaus kauppalehdestä 9.5.2010:

  "Komissio ehdottaa rahaston peruspääoman kasvattamista 60 miljardilla eurolla.

  Rahaston peruspääoma mahdollistaa kymmenkertaisen rahasumman nostamisen markkinoilta."


  Mikä on tuo mainittu "markkinat"?
  Se on EKP:n painokone, koska mitään markkinoita tuolle ei muutoin ole olemassakaan.

  VastaaPoista
 20. Laskiaisen aikoihin osuin lukemaan Kazanzakisin "Veljesvihan". Kirjoittaja pohtii, mistä voi tietää, kumpi puoli on oikeassa, kun kapina alkaa? Musta vai punainen? Valkoinen?

  Kreikan talouden käänteet voivat johtaa yhteiskunnan rajuun sekasortoon. Toimeentulon tyrehtyminen ajaa epätoivoisiin tekoihin.

  Suomen puolesta Kunnaksen Ilkka

  VastaaPoista
 21. Niin JarMom

  Aikahan on rahaa, siis jos rahaa ei ole, ei ole aikaakaan. The End.

  Neruda kirjoitti joskus jotakin sellaista että rahassa on jumalien kuvat ja allekirjoitukset.

  Mutta mitä se valuutta sitten on?

  Ja kyllähän sitä mitä se raha on ovat muutkin ovat miettineet.

  http://www.youtube.com/watch?v=9cIeQp2zzhY

  VastaaPoista
 22. "Kreikan sisällissodan arvet ovat siellä erittäin hyvässä muistissa ja kosto sekä viha kommunisteja ja sosialisteja vastaan elää onneksi vielä tänäänkin. Siitä huolimatta vaikka punikit armahdettiin rikoksistaan. "

  Kommunisteja näyttää Kreikassa riittävän nykyäänkin. Mahtaisivatko muistot ja kostot mennä vallan toiseen suuntaan.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi kirjoitti...

  Miten aate voi "lakata olemasta"?


  ko. oleva arvailu toisen ihmisen aatteesta: jos sen ajatelleen olevan kuvitelma, tai ns. "muoti-ilmiö".

  Jos vasemmistolaisuus, ja Ekinkin peace-merkki ...
  En suosittelisi tolla iällä pidättelemään hengitystä aatteen lopun odottelun kanssa.

  VastaaPoista