Sivun näyttöjä yhteensä

26. toukokuuta 2010

Rasisti ja fasistiLapsuuden älyttömiä hokemia oli ”kumpi ja kampi tappeli – kumpi voitti”.

Kansa jakautuu nyt karkeasti kahtia, edistyksellisiin ja vanhoillisiin. Edistykselliset pyrkivät yhä uusiin virheisin. Vanhoilliset vastustavat entistenkin virheiden korjaamista. Elä nyt sitten näiden kanssa!

Aamulehti on päivän esimerkki median tilasta. ”Puole voi joutua vastuuseen jäsenen rasistisista mielipiteistä.” Hyvä otsikko ja heti meni muihin lehtiin.

Arvattavasti puhe on oikeusministeriön työryhmän mietinnöstä 3/2010 Rasistiset rikokset (Ilari Hannula, Mika Ilman ym.).

Aamulehden uutinen on, kuten oli helppo arvata, väritetty ja pielessä. Oikeusministeriön mietintö on, kuten on helppo arvata, väritetty ja pielessä, mutta hiukan toisella tavalla.

Ajatus puolueen vastuusta lienee sanomalehdessä keksitty. Mietinnössä ei esiinny sanaa ”puolue”. Ajatus on täysin höperö.

Oikeushenkilön rangaistusvastuu on jo vanha asia rikoslaissa. Sitä on tosin käytetty säästeliäästi, kuten on syytäkin. Oikeushenkilön vahingonkorvausvastuu tyhöntekijän aiheuttamasta vahingosta on vielä paljon vanhempi asia, ja suorastaan jokapäiväinen (juristin mielestä). Jos timpuri pudottaa tellingiltä vasaran ohikulkijan kaaliin, urakotsija vastaa. Uteliaille tiedoksi: ns. isännänvsatuu tunnettiin oikeuskäytännössä jo ennen vahingonkorvauslain säätämistä. Vastuu toisen aiheuttamasta vahingosta – alaikäisen lapsen, epävapaan – tunnettiin roomalaisessa oikeudessa, ja lex talionis (”silmä silmästä”) sisälsi eri versioissa saman ajatuksen – jos silmvahingon aiheuttaja sattuu olemaan valmiiksi sokea, niin puhkaistaan sitten silmät hänen isältään tai veljeltään.

Ja tässä on oikeusministeriön kiipeli: huono oikeudellinen yleissivistys. Mietinnössä (yleisperustelut) kirjoitetaan:” Jos esimerkiksi jonkun henkilön kunniaa loukataan internetissä rasistisesta motiivista, voi oikeushenkilön rangaistusvastuu tulla kysymykseen vain, jos sisällöllisesti rikollisen tekstin lähettänyt henkilö on jonkin järjestön jäsen ja tämän voidaan katsoa laiminlyöneen valvonnan. Voidaan myös ajatella, että vastuuseen voisi joutua yhdistys, joka toimisi selvästi yhdistyslain vastaisesti rasististen rikosten tekemiseksi, mutta yhdistystä ei vielä ehditä lakkauttaa.”

Minkään järjestön vetäminen kunnianloukkausjuttuun ei ole järkevää toimintaa – paitsi kostomielessä, jolloin kysymyksessä on tuo barbaarinen lex talionis.

Jos järjestö toimii lainmukaisesti, se on lakkautettava laillisessa järjestyksessä. Jos E. Heinäluoma loukkaa maahanmuuttajan kunniaa, kannetta Suomen Sosialidemokraattisen puolueen lakkauttamiseksi on ajettava Helsingin käräjäoikeudessa.

Mietinnöstä käy ilmi, että sananvapautta ei ole otettu tarpeeksi vakavasti. Olisi todella ollut aihetta rajata yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja muu poliittinen toiminta selvästi hankkeen ulkopuolelle ja vielä mainita, ettei kansanedustajaa voi syyttää hänen eduskunnassa esittämästään.

Sananvapaus koskee myös luonteeltaan rasistisia järjestöjä. Suomessa on ja on oltava oikeus kannattaa rasistisia mielipiteitä. Rikoslaissa on arveluttavia jäänteitä, kuten uskonrauhan rikkominen. Kyllä jumalia on pilkattava, ja samoin profeettoja ja muita ennusmerkkien näkijöitä.

Ehdotan että oikeusministeri Brax ja lainsäädäntöneuvokset keräisivät kolehdin ja pyrkisivät Pykälä r.y.:n kurssille, jolla opetetaan oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykokeessa tiedettäviä asioita. Braxin menestymisen puolesta en tosin panisi pennosiani likoon. Toissa päivänä hän esitti hyväntahtoisesti, että oikeusministeriö voisi neuvoa kirkkoa rippisalaisuutta koskevissa asioissa. Taisi taas kerran unohtua, että oikeusministeriö ei missään tapauksessa ole viranomainen, joka osallistuu laintulkintaan. Vielä hurjempaa oli, että Brax ei ilmeisesti tunne kirkkolain säätämisjärjestystä, vaikka asiaan viitataan Suomen perustuslaissa. Valmistelusta vastaa kirkolliskokous, ei oikeusministeriö (jolla on kyllä eräitä tehtäviä kirkkolain yhteydessä). Seuraavaksi ministeriö varmaan tarjoaa aatteellista apua puolueille, joiden säännöissä voi olla ongelmia – vai?

30 kommenttia:

 1. Braxilla on vielä tympeä muka älyä päässä -rooli, jolla hän yrittää peittää keskinkertaisuuttaan.

  VastaaPoista
 2. Kuva näyttäisi olevan edesmenneiden Smash Asem-tai Euro Mayday-mielenosoitusten jäljiltä, jolloin naamioituneet ja kettingin ja pesäpallomailoin aseistautuneet demokratian ja sananvapauden sankarit hyökkäsivät pahuutta ja globalisaatiota vastaan.

  Ja siten osoittivat, mitä todellinen, ihmiskasvoinen ja aito demokratia on.

  JK: "Kyllä jumalia on pilkattava, ja samoin profeettoja ja muita ennusmerkkien näkijöitä."

  Ei välttämättä näinkään.

  Mutta pilkatessa on muistettava, että sallittuja kohteita ovat tietenkin ja ilman muuta kristinuskon Jeesus. Ynnä prinssi Siddhartha Gautama. Se valaistunut.

  Hindujen jumalia on vaikeaa pilkata, koska niitä on liian monta; siinä loppuu herjat kesken.

  Tärkeintä on kuitenkin, ettei pilkkaa Pyhimmästä Pyhintä, eli sitä papin ja sotilaan hybridiä, siis profeetta Muhammedia.

  Jos valkoinen länsimaalainen mies näin tekee, väkivalta muslimien taholta on täysin oikeutettua ja tavallaan valkoisen miehen itse aiheuttamaa.

  Tämän totuuden oppivat kantapään kautta South Parkin tekijät. Ja Theo van Coghin aikoinaan. Tosin ei kantapään kautta.

  Sellaistahan se on. Tämä "vastuullinen" ja vahvasti monikylddyyrinen sananvapaus.

  t. C

  VastaaPoista
 3. Juuri näin! Kemppinen on Suomen ainoita oikeita liberaaleja. Tässä tyylinäyte v. 1972 ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjotus!

  Tuija Brax (s.65), on pitkin ministerikauttaan pudotellut "oivalluksiaan", joilla ei todellisuuden/käytännön kannalta juurikaan ole toimivuutta ja (legaliteettia) takanaan. Otetaan nyt esim. viimeaikainen esityksensä TV:ssä, jossa silmät kirkkaina oli esittänyt nykyisen lain tiukentamista mm. sillä, että "sukupuoliyhteys alle 16 vuoden suojaikärajaa olisi aina törkeä ja siis jo sinänsä automaatti- ja kovennusperuste"..

  Tässä lesbojen ja narsistien valtakunnassa ei ole yhtään ajateltu sitä, että entäpä sitten jos 15, mutta ei 16 vuotta täyttänyt "tyttölapsi", johdattelee ja lavastuttaa esim. ravintolasta poituvalle miehelle porttikongissa ja esittelee kysyttäessä itsensä ja valehtelee ikänsä, saaden miehen petoksella sänkyyn ja kun mies on vahvassa 2-3 promillen humalassa, joka ei ole suinkaan "lieventävä asianhaara", mutta on vahvasti ollut vaikuttamassa harkintakyvyn menetykseen.. Halutaanko siis, tähän lesbojen ja narsistien johtamaan valtakuntaa lisää (tietoisesti rakennettuja oikeusmurhia), tyyliin OLET SYYLLINEN JA PETOFIILI.. Tuo kyllä tekee luonnollista poistumaa heikoimmissa ja erehtyneissä yksilöissämme, mutta niinhän SE on, että vain vahvimmat elää ja heikot sortuu elontiellä!

  Pedofilia on aivan eri asia, kuin sukupuoliyhteys alle 16 vuotiaan kanssa, joka on murrosikäinen nuori ja moni jo jopa "kypsynyt" rikollisen alku, joka osaa "temput".. Niitä todellisia lapsiin sekaantujia voisi etsiä Brax ja kumppanit eduskunnasta, sillä tiedän 99,99 prosentin varmuudella heitä sieltä löytyvän.

  Rikosoikeudellinen vastuuikäraja on 15 vuotta. Olisikohan laintarkastuksen paikkaa seksuaalisuusikärajankin suhteen, sillä tiedän tapauksen, kun tarvittiin presidentti Urho Kekkosta, että piti päästä 16 vuotiaana naimisiin erityisluvalla ja Braxin ajatuskulkua mukaillen tuo siittäjämies olisi siis TÖRKEÄ RAISKAAJA!!!

  Fasismi on kyllä enempi vallalla, kuin rasismi ja tämä on todella ikävää. Sivusin nyt hieman itse aiheesta ja anteeksi siitä.

  VastaaPoista
 5. Hyvä kirjoitus.

  Kyllä Demla-mafia saa tuon lakiesityksen Nyky-Suomessa läpivietyä.

  VastaaPoista
 6. Täsmennän hieman edellistä teelmystäni:

  Tuolloin presidentti Kekkonen oli hakemuksesta myöntänyt erityisluvan avioliiton solmimiselle v. 1959. Ihmeellistä on tämä moraalitaantumuksen voima, kun ajatellaan, että aikaa on jo tuosta 51 vuotta?

  Mummu (edesmennyt 2002), synt. 1916, sanoi minulle rippikoulua käydessäni v. 1980, että "kohtahan se erkkipoikakin saa naimaluvan". Luulisi, että tuon ikäinen naisihminen olisi sanonut ja opettanut toisin, esim. "pidähän poika sitten vetoketjusi visusti kiinni aina 21 ikävuoteen saakka"?

  Toista se on Atlantin tuollapuolen, kun presidenttiehdokas Sarah Palin tunnettiin niin kristittynä.. niin kristittynä ja tytär kesken kampanjan paljastui olevan "pieniinpäin" ja muistaakseni ikää 15 vuotta. Suvaitsevuus kuitenkin voitti, vaikka USA:ssa nämä asiat ovat paljon tiukemmin säädelty ja moraalikoodi jo äidinmaidossa juotu!

  VastaaPoista
 7. Erkki K. Laakso kirjoitti:"Tässä lesbojen ja narsistien valtakunnassa ei ole yhtään ajateltu sitä, että... Halutaanko siis, tähän lesbojen ja narsistien johtamaan valtakuntaa lisää ..."

  Nyt kun vielä selviäisi kumpi on lesbo ja kumpi narsisti. Meinaan Kataisesta ja Vanhasesta.

  VastaaPoista
 8. Kun "tytöt" alkoivat kohota valtaistuimille, huokaistiin helpotuksesta: nyt maailma muuttuu. Nainen ei sodi eikä varsinkaan tapa, hän synnyttää ja varjelee elämää.
  Toisin kävi. "Tytöt" ovat tippaleipäaivoineen monimutkaisempia taisteluissaan, he ovat tottuneet nyhjäisemään tyhjästä ja kätkemään hyvän alle huonon ja tarvittaessa päinvastoin. Eikä kumpaankaan pääse käsiksi, jos nainen niin tahtoo.

  VastaaPoista
 9. Erkki K. Laakso kirjoitti:"Tässä lesbojen ja narsistien valtakunnassa ei ole yhtään ajateltu sitä, että... Halutaanko siis, tähän lesbojen ja narsistien johtamaan valtakuntaa lisää ..."

  . . . seksi on vaarallinen ase taitamattomien kädessä.

  VastaaPoista
 10. "Rajansa kaikella" - tarkoitin kyllä Todellisia Vallankäyttäjiä..

  Kataiset ja Vanhaset eivät paini siinä seurueessa!

  VastaaPoista
 11. "Nyt kun vielä selviäisi kumpi on lesbo ja kumpi narsisti. Meinaan Kataisesta ja Vanhasesta."

  Vanhanenhan se pahempi akka noista on..

  VastaaPoista
 12. Tunteeko RKP:n oikeusministeriö xenofobiaa?
  Taannumme muinaiskreikan jumalten tasolle, kuten kuva hyvin osoittaa.

  Joku EU-neuvoston rasismin ja muukalaisvihan tiettyjen muotojen ja ilmaisujen torjumisesta rikosoikeudellisinkeinoin:

  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:328:0055:0058:FI:PDF


  ja:

  Additional Protocol to the Convention on cybercrime, concerning the criminalisation of acts of a racist and xenophobic nature committed through computer systems:


  http://conventions.coe.int/Treaty/en/Treaties/Html/189.htm

  johtavat meitä harhaan, oikeusministeriön harrastaessa pilkunnussintaa.

  VastaaPoista
 13. Voi Herra Jumala jos meidän kaikki ry:tkin valjastettaisiin jäsentensä urkkimiseen ja sananvapauden rajoitusvalvontapuuhiin..

  t. MrrKAT - erään ry:n puh. joht.

  VastaaPoista
 14. 'Seuraavaksi ministeriö varmaan tarjoaa aatteellista apua puolueille, joiden säännöissä voi olla ongelmia – vai?'
  Iso-Britanniassa paikallinen kämypuolue BNP on taannoin oikeustoimin pakotettu muuttamaan peruskirjaansa ja sallimaan myös ei-valkoisten liittyminen puolueeseen, joka ajaa valkoista valtaa. (Ainakin yksi jäsenehdokas on jo tiedossa, sikhitaustainen maahanmuuttaja, jonka mielestä nasseilla on ihan oikea käsitys muslimeista.)

  VastaaPoista
 15. Niin, Brax rippisalaisuutta muuttaakseen haluaa muuttaa kirkon kanonin.

  On se aika täti, meidän täti Brax. Vihreät ovat todellakin fasistinen puolue.

  VastaaPoista
 16. Voiko lainsäädännöitse ohjata kansan mielipiteitä poliittisen eliitin ja idealististen ja hyvää tarkoittavien hölmöjen näkemysten suuntaisiksi?

  Eikös tässä kohelluksessa ole juuri siitä kyse?

  VastaaPoista
 17. No jos valtio on antanut kirkolle verotusoikeuden, niin kyllä valtion pitää voida määritetellä raamatun sisältö.

  VastaaPoista
 18. ...akseli ja elina tappeli - kampi voitti !

  VastaaPoista
 19. Kyllä tämä Kemppinen on Aika Poika, että saa aina keskustelua ja diaexogenelyysideneä aikaiseksi hyvillä kirjoituksillaan! Olen nostanut "hattua kaljuuntuvasta päästäni hänelle JO vuodesta 1992 alkaen".. Nautittavia hetkiä kaikille tasapuolisesti..

  VastaaPoista
 20. Ministeri Tuija Brax, kuten monet muutin ministerit, ovat aina valmiita ohjeistamaan kaikki asiat, joissa vähänkin ilmenee epäkohtia. Brax haluaa ohjeistaa milloin mitäkin, viimeksi kai rippisalaisuutta, vaalirahoituslain tulkintaa ja ties vaikka mitä. Hän oikein pomppii innoissaan telkkarissa, kun pääsee laukomaan koko kansalle sanomaansa ja ideoitaan ohjeistuksen tarpeista.

  Sama vimma on iskenyt ylimpiin laillisuusvalvojiimme. Heidän pitäisi valvoa, että virkamiehet noudattaisivat lakeja, mutta kanteluihin saadaan n, 99,9 prosenttisesti aina päätös, jossa lausutaan vain OKa:n tai EOA:n käsitys ja todetaan, että eihän virkamiesparka ole voinut menetellä toisin eli oikein, koska häneltä on puuttunut asianmukainen "ohjeistus." Ja sitten päätös lähetetään tiedoksi ao. ministeriölle evästyksin, että ministeriön pitää huolehtia ja antaa lisää ohjeistusta. Tuntuu, ettei virkamieheltä voida vaatia järjen käyttöä, ellei häntä ole ensin ohjeistettu niin maan perusteellisesti.

  Nyt itse kohta ex-pääministeri - lähdön hetki koittaa 18.6., hurraa - on ryhtynyt ohjeistamaan viime metreillä kansakuntaa.

  Pääministeri Vanhasen ohje kuuluu: Älkää antako rahaa kerjäläisille!

  Ja heti keskustan kannatus pomppasi ylös!

  Mitähän kaikkea Matti V. vielä ehtii ohjeistaa ennen häipymistään pääministerin pallilta?

  VastaaPoista
 21. "Pääministeri Vanhasen ohje kuuluu: Älkää antako rahaa kerjäläisille!"

  Minustakin tämä on järkyttävää puhetta.

  Ja olen sentään kuvitellut itse olevani jonkinasteinen mamukriitikko. lähinnä siis maahanmuuttopolitiikkamme järkevyyteen epäillen suhtautuva (eli suvaitsevaiston ja Kataisen kielellä rasisti), mutta ihan yhtä kauheita kuin Vanhanen nyt en minäkään sentään kehtaa ja voi esittää. Omatuntoni ei salli.

  Kysyn taas kerran:

  Millä tavalla romanikerjäläiset ovat niin valtavan paljon huonompia maahanmuuttajia kuin kaikki muut, että heitä pitää näin kohdella?

  Vanhasen käskyssä kajahtaa rautasaappaan kalskahdus. Tästä se alkaa.

  VastaaPoista
 22. Kuinka moni huomasi, että vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi - joka on suuriäänisesti julistanut että maahanmuuttajien syrjijöillä ei ole asiaa vihreiden ehdokkaaksi - kiirehti ilmoittamaan ensimmäisenä, että on hyvä idea olla antamatta rahaa kerjäläisille.

  Se siitäkin solidaarisuudesta.

  VastaaPoista
 23. Tuija Brax oli ohjeistettu kertomaan vaihtavansa vaalipiiriä Helsingistä Uudellemaalle, koska hänestä on tärkeää päästä vaikuttamaan Espoosta Lohjalle suunnitellun junaliikenteen toteutumiseen.

  Hän arvioi siellä kuluvan jotain 300 miljoonaa euroa, onhan siinä matkalla lunastettava mm. Ihamuotiloilta Histan maita ja muitakin sukuja sieltä löytyy.

  VastaaPoista
 24. No nyt alkaa meikäläiseltäkin mennä rahaa kerjäläisille !

  VastaaPoista
 25. '"Rajansa kaikella" - tarkoitin kyllä Todellisia Vallankäyttäjiä..
  Kataiset ja Vanhaset eivät paini siinä seurueessa!'

  Todellisia Vallankäyttäjiä! Isoin Alkukirjaimin!

  Soittakaa Paranoia!

  VastaaPoista
 26. Pompitaan sitten; minä olen myös saanut kuulla, että pompin. Koska jotkut eivät saaneet pitää valtakunnan salaisuuksia omissa portfolioissaan he syyttivät että pomppii. Jos ei tiedä mitä kommentoi asiaan voi aina ryhtyä mollaamaan henkilöä tai hänen ulkonäköään.

  Se kertoo juuri samalla mistä oikein on kyse ja kuka todella on keskinkertainen (tämä ei viittaa Virolaiseen; V on vain ärsyyntynyt ja sen huomaa mutta oikeasti asiallisuus pitäisi pysyä symboliikan tasolla eikä tulla alas sanojaan sellaisenaan ellei sillä ole merkitystä (kuten Kemppisellä oli hyvin ilmaistu; jos ei muista miksi tulkitaan ei pidä mennä ministerinä lainkaan tulkitsemaan).

  Tulkinta ja mielipiteiden muokkaamiset ovat kaksi eri asiaa: toinen on oman pääkompetenssin osoittamista ja toinen hallintoneuvoston sisäistä palaverointia. Näissä on tietty medialle ainakin suuri ero sillä kansa ostaa hevosia, ei siis arvioi asiaa. Hyvä hevonen menee kaupaksi, heikon näköinen ei.

  Muuta ei sitten tiedetä: paitsi, ettei pyykkinaruja saa siirtää - se on demokraattinen oikeus ja siitä pidetään kiinni.
  hg

  VastaaPoista
 27. Ei-juristina on alkanut tuntua siltä, että todellinen lainsäädäntövalta on lipsunut pois eduskunnalta kaikenkarvaisille virkamiehille. Lakeihin kirjataan hurskaita toiveita, ja kaiken sen minkä kansalaiset tuntevat selkänahassaan määräävät virkamiehet ohjeissaan ja määräyksissään. Rakentaminen on hyvä esimerkki. Nyt tämä tapa toimia ilmeisesti siirretään myös perustuslakitasolle.

  VastaaPoista
 28. Kerjäläisyyden aave leijailee Euroopan Unionin yllä.

  Kun povari tulee, niin porvari nukkuu huonosti.

  Kaikkien maiden kerjäläiset yhtykää! Teillä ei ole mitään muuta menetettävää kuin pahvimukinne.

  "Minulla oli nälkä, jano ja vilu, mutta te pykäsitte pikavauhtia lain, joka teki minusta rikollisen. Sen minkä te teette yhdelle näistä pienemmistä, sen te teette... ai niin, tehän teitte sen jo. Ristillä tavataan!"
  (Jeesus Romanialainen)

  VastaaPoista
 29. Onko muuten koskaan esim. "Aatos Erkkoa, Jorma Ollilaa" imitoitu? Tarja Haloselle ei jaksa nauraa erkkikään..

  VastaaPoista