Sivun näyttöjä yhteensä

13. huhtikuuta 2010

No sex!Olen suunnitellut kuvasta ilmenevän merkin uudelle kansainväliselle järjestölle. Merkin tarkoituksena on ilmmoittaa, ettei sen kantaja hyväksy Tiger Woodsia eikä seksia missään muodossa, ei esiaviollisena, aviollisena eikä jälkiaviollisena. Myös papereihin sekaantumisesta tulee nyt rangaistava teko.

Kansanterveyslaitos on ihastunut ajatuksesta. Viranomaiset valmistautuvat luomaan silmälläpito- ja rangaistusjärjestelmän. Korkeakoulut kehittävät seksidetektoreita. Paavi ja kardinaalikollegio ovat taputtaneet kämmenensä rakoille. Arvattavalta taholta on huomautettu, että pederastia on vain väkivaltaa, jolla ei ole tekemistä seksin kanssa. Kielto ei siis koske sitä.

Polyteknikkojen kuoron vetonaula, teekkarilaulu ”Tupakki, whisky ja villit naiset” kielletään. Laulamisesta tulee kuuden kuukauden ehoton vankeusrangaistus, hyräilemisestä ehdollinen.

Näillä keinoin seksuaalinen ahdistelu ja seksuaalirikokset saadaan kerralla kuriin.

Golf on herrasmiesten peli, sanoi televisio, ja herrasmiehet eivät harrasta seksiä. Vaaleatukkainen nainen sanoi leuka järkähtäen:” Woods on peto! Hän on pettänyt vaimoaan!” Sitä katsoessa ei varmaan pysynyt monikaan silmä kuivana. Miten totta!

Jo Bill Clintonin aikana kävi selväksi, että amerikkalaisille kikkelileikit merkitsevät enemmän kuin esimerkiksi uhkaava ydinaseisku tai pankkijärjestelmän romahtaminen. Presidentti pannaan suuren valamiehistön eteen miettimään tekosiaan, ja muu hallinto saa luvan odottaa.

Moni henkilö, muistettavasti Geore Orwell esseessään, on pohtinut, miten suvaita suvaitsemattomuutta. Onni että tuo harmillinen kysymys on nyt ratkaistu. Kielletään suvaitsevaisuus.


Seksi keksittiin 1960-luvulla. Muistan elävästi, miten arkkipiispa ja Margit Borg-Sundstgröm alkoivat lyödä hätärumpua asiasta. Oikeuskansleri Olavi Honka oli havainnut tämän uuden, kaamean ilmiön jo erään romaanin yhteydessä.

Aikaisemmin elämä oli sujunut siveellisen puhtauden merkeissä. Talvi- ja jatkosodan ajalta ei ole raportoitu ainottakaan haureus- tai huoruustapausta. Paavo Rintala uskotteli sellaista ja sai ympäri korviaan, mokoma. Hänhän sepitti valheen, että nuori sissiluutnantti olisi ollut kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta.

Ennen sotia ajattelutapa oli terve. Tätini ja muistaakseni äitini kertoivat sellaistakin, että Sahan Manta oli saanut päähänsä paikkakunnalla mainitun henkilön osoittauduttua sopivaksi aviolliseksi kohteeksi, että ”kyllä minä tuon Oillin otan.”

Toiset naiset olivat neuvoneet, että vihillä käymisen ohella asiaan saattoi liittyä muutakin. Mantalle oli annattu ohjausta asiasta.

Kertojat olivat käsittäneet, että selvitys sisälsi Mantalle uusia ja hämmästyttäviä asioita.

Mutta kihlat ostettiin ja sitten käytiin vihillä.

Yleisesti todettiin, että hanke oli saatu satamaan ja nuori pari, joka siis ei ollut varsinaisesti enää nuori, mutta pari kumminkin, eleli sitten sopuisasti, mitä nyt korkeintaan hellanrenkaat ja kattilankanneta joskus lentelivät.

Neuvonantajina ja naittajina toimineen naisihmiset eivät malttaneet olla kysäisemättä nuoren rouva käsitystä kokemastaan. Se saatiin:

”Kyllä oli sottaista hommaa.”

27 kommenttia:

 1. Olivat ne kultaisia aikoja, kun syntisin tunnettu elokuva oli "Pukki paratiisissa."
  Leffa taisi olla jotenkin enteellinen. Kun pukki oli paratiisiin päässyt homma levisi käsiin. Paratiisin Isäntä sitten rankaisi meitä syntisiä Johanna Tukiaisella & Dolls-ryhmällä. Muitakin rangaistuksia on.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 2. Missähän määrin on tehty yhteiskuntatieteellistä tai historiantutkimusta fyysisestä "toveruudesta" tiiviissä saman sukupuolen yhteisöissä? Tukkikämppien lihallisista iloista pitkän päivän päätteeksi muistan hatarasti jotain lukeneeni. Miten luostareissa? Entä mahtaako olla jo pian liian myöhä jatkosodan asemasotavaiheen korsuhomoveteraanin astua esiin? Jees, sex!

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja hauska kirjoitus, sekä ajassa eläväinen!

  Rohkenenkin ehdottaa, että SDP tietysti merkin luojan suostumuksella, ottaisi tuon logoonsa ja siihen ihan ruusun viereen. Tuo kuvastaisi sopivasti sitä, kun SDP on aina ollut heikkojen ja sorrettujen, sekä homojenkin puolestapuhuja puolue ja onhan jopa presidenttimme SETA:n aktiivi, joten siinäkin suhteessa olisi kunnianosoitus väistyvälle presidentillemme?

  Homoilla tuota ruusua esiintyy kyllä ihan eri paikoissa, kuin "lipussa". Nimittäin perseessä!

  Ruma sana on sanottava, niin kuin se on lauloi Simo Salminen aikoinaan ja olen tätä osaltani yrittänyt myös nodattaa..

  VastaaPoista
 4. Tuoko paavilla, ja hänen kummpaneillaan..

  VastaaPoista
 5. K:
  Aikaisemmin elämä oli sujunut siveellisen puhtauden merkeissä. Talvi- ja jatkosodan ajalta ei ole raportoitu ainoatakaan haureus- tai huoruustapausta.
  Jaa, että ei.
  No. Mutta 1880-luvulla legendaarinen Kuopion naisyhdistys, jonka aloitteellisuudesta mm. tehtiin valtiopäiväaloite naistenäänioikeudesta, oli käynyt arvioimassa satamahuorien määrän hämmästyttävällä analyyttisella tarkkuudella erottelemalla toisistaan pää- ja sivutoimiset keikanheittäjät.
  Osan näistä ammatinharjoittajista leidit saivat ammatinvaihdon piiriin, työharjoitteluun; työtä oli. siihen aikaan oma yritys = omat tulot, olivat itsenäisen naisen takuumerkki.
  Prostituutiota suomalaisessa elokuvassa esitettiin jonkinverran, ja satamassa, missäpä muuallakaan.
  Se eräs syntinen tarina jonka varmaan joku (esim. sedis) voi piankin nimetä, sijoittui heti sota-ajan jälkeen. Naiset sateessa, rööki suussa, kiiltävissä mustissa muovitakeissa, jotka kuulemma olivat trendikkäitä siihen asti. Sitten leffan myötä hävisivät nopeasti katukuvasta.

  VastaaPoista
 6. Päätalon 60-luvulla ilmestyneessä Kairankävijässä on kuvaus murrosikäisen tukkilaisen seksuaalisuuden heräämisestä. Vikke Nilo nussii joka yö unissaan äitiään, varmaankin suunnilleen ainoaa naista jonka tiesi.
  Siihen ei modernistit pysty(neet).

  VastaaPoista
 7. Risto Jarvan "Bensaa suonissa" -elokuvassa rallikuskin vaimoa esittanyt Lilga Kovanko kommentoi aviomiehensä ja "salarakkaansa" avuja seuraavasti: "Matti on parempi liikenteessä, mutta Jormalla on isompi kyrpä".

  VastaaPoista
 8. Henkilökohtainen kasvu kohti eettisyyttä menee aina häpeän kautta eli heti kun ei enää välitä, miten ihmiset tuomitsevat - ja jos ei suostu menemään kohtisuorassa häpeäänsä väistää oikeastaan sitä, mitä sisäiseksi kasvuksi sanotaan. Opitaan vain teknisempää ja teknisempää ja lopulta naiset eivät enää ole mukana...

  ....what a system, mikä kuperkeikka joka hyödyntää ensin naisten hyvää tahtoa ja lopulta keikauttaa heidät täysin pois ja tarjoaa miehille kaksi aviolliittoa, huoria, pedofilian kasvua jne - ja kaikki tämä ns. kirkon antamalla ohjeilla olla väistämättä sitä, mitä ei pitäisi väistää: minuuden kasvua.

  ...jotta he saisi lisää valtaa.

  ?? Miksi ja kenen hyödyksi?

  VastaaPoista
 9. Kirkko ja kirkonmiehet, Suomenkin, eivät tule katsomaan ajatusta suopeudella, koska seksi kiinnostaa heitä aivan liian paljon.

  VastaaPoista
 10. "Kansanedustaja KK lemmenlomalla varatun perheenäidin kanssa" -otsikko sai minut raivon valtaan. Mitä naisen esineellistämistä!! Ilmeisesti iltapäivälehdissä on palattu aikaan jolloin naitu nainen tuli osaksi miehensä omaisuutta. Mielestäni otsikko on törkeä ja loukkaava. Mutta lehteä se varmasti hyvin myi! Oksettavaa.
  Citizen Jane

  VastaaPoista
 11. Hieno, hyvä ja hauska ! Kiitos , Kemppinen !

  "Tältä seisomalta" en kuitenkaan usko että Manta olisi jo ennen sotia päässyt vihille Oilinsa kanssa.

  VastaaPoista
 12. HYVANAPITAMINEN

  Hylataanpaljasseksijasiirrytaanhyvanapitamiseen!

  VastaaPoista
 13. Entinen vanhapoika naimisen jälkeen kyselyihin: On se sellaasta puolimukavaa köpsötestä.

  VastaaPoista
 14. Citizen Jane, niillei ole muuta asiaa kuin toimiminen pillupoliiseina.

  VastaaPoista
 15. JK:n kyhäämä oivallinen innovaatio on selvästikin triangelidraaman varoitusvaroitin eli seisakki- (lyh. seis.)-vehje.

  Mutta sopiiko se Kiljusen herrasväen kohtaukseen "...varatun perheenäidin kanssa".

  Tarkka lukija näkee tässä aineksia ainakin kvartettidraamaan.

  VastaaPoista
 16. Taisipa olla JK:n eka blogi seksistä, ja sekin otsikolla No sex!

  Kätkettynä tunnisteen "media" alle!

  Niin se Vappu lähestyy yhdessä teekkari- yms. puujalkavitsien muodossa!

  VastaaPoista
 17. Parhaita heittoja liikafiineille on toteamus, että jos Luoja olisi tahtonut meidän elää alastomuuttamme peittämättä, me varmaan syntyisimmekin alastomina.

  Seksi, kuten todettu, on loppumattoman ruletin (k)uudestilaukeava. Voidaan hyvin perustein väittää Aatamin ja Eevanlin sitä harjoittaneen, tietysti recreational use on aina kyseenalaistettavissa.

  VastaaPoista
 18. Kuuntelin tuossa eräänä päivänä Tuubista Chuck Berryn Sweet little sixteen. "Tight dresses and lipstick; she's sporting high heel shoes"... Jäin pohtimaan miten nyt suhtauduttaisiin siihen, että raavas mies ylistäisi laulamalla kuusitoistavuotiasta tyttöä. Jerry Lee Lewis teki laulusta sittemmin coverin, mutta hänen mieltymyksensä pikkutyttöihin on kai yleisesti tunnettua.

  VastaaPoista
 19. Syvien laaksojen mieheltä tulee kommenttia, joka kertoo enemmän kommentoijan henkisestä suuntautumisesta kuin itse asiasta. Jos vaikkapa puolet heteroista leimauttaisivat itsensä tuolla merkillä, niin yhteinen maailmamme rauhoittuisi ja harmonisoituisi huomattavasti, eikä silloin tarvittaisi rotweilereita takaamaan turvallisuudentunnetta.

  VastaaPoista
 20. Kyllä miesmiessuhteista Suomen harmaassa sotian ajalta on kirjattu paljonkin tietoja ja kuvauksia. Viittaan vaan Tom of Finlandin merkilliseen taipaleeseen, vaikkei Taipaleella ollutkaan. Oli lisäksi upseeri.

  Mutta Kemppisen esittämä naittajan rooli muinaisessa yhteisössä on mielenkiintoinen. Olisiko se kenties nykysääntöjen mukaan parittamista ja näin ollen tulkittava rikoksenomaiseksi kontrahdiksi? - Vontinen

  VastaaPoista
 21. Saisiko "Kansanedustaja KK lemmenlomalla varatun perheenisän kanssa"-otsikko Citizen Janen raivoihinsa ihmisen esineellistämisen takia vai käynnistyykö hurskaudenpuuska vain naislähtöisesti? Tasa-arvoa tässä vain vartioitsen.

  VastaaPoista
 22. "Perheenemäntä matkoilee Kauko-Idässä turhautunut parlamentaarikko muassaan"

  VastaaPoista
 23. Lapset olivat kuitenkin ennen lapsia.
  Katso tilastoja siitä, minkä ikäisinä tytöt kokivat ensimmäisen yhdynnän.

  http://blogisisko.blogspot.com/2008/01/tytt-ja-seksi.html

  VastaaPoista
 24. Näistä kommenteista sen näkkee. Kaikki suomalaiset muuttuvat vieläkin hullummiksi, kun joku mainitsee sanan "Sex", englanniksi.

  VastaaPoista
 25. Jos joku viitsii, niin kyllä tilastoista saa vahvistuksen sille, että viime sotien aikana huoraaminen ja ns. laittaminen oli aivan omalla tasollaan. Ai mistäkö se selviää? Kirkonkirjoista esimerkiksi, selvittämällä au-äitien lukumäärän. Ei ole taidettu vieläkään ylittää. Toinen vahva indikaattori on sukupuolitautitartuntojen määrä. Siellä missä sotilaita kerätään yhteen, taudit leviävät melkoisella vauhdilla. Nuoriso nyt on sellaista. Ja kun kunnon jätkäporukalla on liikkelle lähdetty, niin siinä ei mitään homostelijoita tarvita. Tosin noitakin on tutkittu ja pömpelit olivat kovassa käytössä ennen dekriminalisointia. Suomen rappio alkoi siitä.

  VastaaPoista
 26. Tietenkään kukaan ikämies_jo_itsekin ei ole kateellinen Kimmo Kiljuselle.

  VastaaPoista
 27. Jos joku viitsii, niin kyllä tilastoista saa vahvistuksen sille, että viime sotien aikana huoraaminen ja ns. laittaminen oli aivan omalla tasollaan. Ai mistäkö se selviää? Kirkonkirjoista esimerkiksi, selvittämällä au-äitien lukumäärän. Ei ole taidettu vieläkään ylittää. Toinen vahva indikaattori on sukupuolitautitartuntojen määrä. Siellä missä sotilaita kerätään yhteen, taudit leviävät melkoisella vauhdilla. Nuoriso nyt on sellaista. Ja kun kunnon jätkäporukalla on liikkelle lähdetty, niin siinä ei mitään homostelijoita tarvita. Tosin noitakin on tutkittu ja pömpelit olivat kovassa käytössä ennen dekriminalisointia. Suomen rappio alkoi siitä.


  Ja mikäs saakaan nuorison kerääntymään yhteen tai aiheuttamaan sotialaita? Epävarmuus! Ja mistä epävarmuus tulee? Pelosta, raukkamaisesta johtajuudesta ja rigidistä dionysos-pelosta. Pelätään niin, että ajetaan muut turmioon koska johtajuus tai kunnon äly ei pääse näyttäytymään sillä pelokkaat ja raukkamaiset änkyttäjä/aivokuori-sovinismi nousee ylemmäs vaikka kuuluisi sinne pottasiivoukseen missä bakteeripelkokin: äidin potta-opetukseen ja Freudin Oidipus-maailmaan.

  Koska meillä ohjataan kulttuuria potasta ilmeisesti. Ei hatusta.

  VastaaPoista