Sivun näyttöjä yhteensä

26. huhtikuuta 2007

Kengät

Turvajalkineen kärkisuojus, alumiinia. Näillä olisi hyvä potkia poliisia.

Yksi Eppu vaihtoi autooni kesärenkaita ja kaveri tipautti auton tunkilla Epun jalalle. Hän sanoi että oho ja hyvä että tuli pantua turvasandaalit.

Ihastuin. Yliopistoelämässä huomaa aina välillä seisovansa jonkuin varpailla tai päin vastoin. Myös munille potkiminen kuuluu edistävän uraa.

Matt Scudder käyttää sellaisia, mutta en usko, että hänelle on Pomarfinin tai Sievin jalkineet, koska hän asuun New Yorkissa eikä häntä ole olemasssa. Hän on Lawrence Blockin salapoliisihahmo, yksi parhaista. Vaikka hän on puhtaasti kuvitteellinen, kirjoissa tarkoin kuvailtu Central Parkin penkki on varustettu muistolaatalla: Matt Scudder istui tässä.

Matt on hellyttävä ja hauska, koska hän on entinen alkoholisiti eli siis alkoholisti, ja välillä ottaa niin koville, että pitää pinkaista AA-kokoukseen kesken rosvon jahtauksen. Manhattanilla on onneksi ympäri vuorokauden auki olevia kerhoja, etenkin kirkkojen tiloissa.

Blockista on asiallinen artikkeli täysin viittauksin Wikipediassa. "The Thief who..." -sarja ei kuitenkaan mielestäni maksa vaivaa. Tuon sarjan kirjat ovat ikävän brittihenkisiä eli siis pintapuolisia ja hienostelevia.

Näitä kirjoja on suomennettu, mutta menestys ei kai ole ollut kaksinen.

Puhe on kuitenkin vähittäiskaupasta.

Eilen joku ihmetteli. Etenkin sähköinen kaupankäynti kuuluu professuuriini, ja kun tavaramerkkioikeus nimenomaan kuuluu, yksi askarruttava kysymys on brändien ero hyllyssä ja verkossa.

En tiedä toisista. En valitettavasti ole kova ostamaan kultaa enkä kalliita kiviä, kun ei ole varaa. Muutama rippilahja on tullut ostetuksi. En tohtisi ostaa verkosta. Matka kävisi Aleksille. Itse asiassa Kalevala Korulla on joitakin uusia sieviä rosseja, ja myymälä on siis vain lähellä Aleksia. Tämäkään ei ole mainos, vaan ilmianto. Kellon ostaisin verkosta, uuden siis. Eräitten sveitsiläisten brändien paino on niin vahva, että uskaltaisi. Ehkä ei kuitenkaan amerikkalaisesta nettikaupasta. Euroopassa palauttamisoikeus voisi toimiakin, jos kello osoittautuisi roskoopiksi.

"Roskooppi" oli kelloseppä-sukulaisteni kielenkäytössä halveksiva "kivettömän" kellon nimitys. Taustalla on pietarilainen merkki "Roskopf" ja huono maine lienee ansaittu. Vähän niin kuin Vostok nykyisin; kellot ovat hienoja, mutta mukana on yleisöä yllättävästi silmiinpistävän paljon maanantaikappaleita.

Eilen kommentoija murehti reilun talon kenkiä. Luulen itsekin, että Adidas (joka siis osti Reebokin), Nike ja myös Ecco on valmistusvaiheella kostutettu orjatyöläisten hiellä.

Ehdottaisin reiluiksi taloiksi luuloni mukaan ihan suomalaisia Pomarfiniä, Jalasta ja Sievin kenkää. Aaltonen ei ole enää suomalainen. "Kuningaskuluttaja"-saitin mukaan kenkien kotimaisuusmerkinnät ovat sekavia ja luultavasti epäluotettavia.

Täytyy kai perustella, vaikka mitä minun asiani toisille kuuluvat. Oli kymmenvuotiaana ja sitten armeijassa järeät reumakuumeet ja sydäntulehdukset. Niinpä ortopedi sanoi jo vuosia sitten maristessani jalkojen kunnosta, että paska mikä paska, ei niistä ainakaan operoimalla parempia tule, kun ovat pienetkin luut päistä pehmenneet. Kun siis käy niin, että minut tavataan erinomaisen syvähenkisen näköisenä seisomasta kadulla tai kujalla, kysymys ei luultavasti ole rikkaasta sisäisestä elämästä vaan siitä, että jalkaan sattuu.

28 kommenttia:

  1. Innostuin alkuun ostamaan verkosta yhtä ja toista, mutta kun uutisoivat väärinkäytöksistä, niin lopetin. Piti käyttää korttia ja antaa kaikenlaisia numeroita pitkin maailmaa. Käteväähän se on. Tulee sitten postia tai iso auto kodin nurkalle. Yleistyy.
    Nyt jo 2/3 suomalaisista lukee lehtensä verkosta kun vielä pari vuotta sitten pidettiin teknopöllönä. Lehtitalot alkavat huojua eikä sitten paperikaan mene kaupaksi. Edistyksellinen se lehti, joka ekkana antaa sähköisen näytenumeron (siis wlanilla päivittyvän sähköpaperin).

    VastaaPoista
  2. Kemppisen aloittamassa ilmiannon, ei mainonnan, hengessä toisin esiin Stockmanninkin valikoiduissa pisteissä (Helsinki ja Tapiola ainakin) tai mittojen ottamisen jälkeen jopa suoraan netistä tilattavissa olevia Pomarfinin left foot -kenkiä, jotka tavallaan (ks. täältä https://shop.leftfootcompany.com/ 2007/Process6.aspx) tehdään asiakkaan mittojen mukaan, sanoi niitä sitten räätälöidyiksi tai ei (ks. markkinaoikeuden päätöstä 231/05). Minulla vain hyvää ilmiannettavaa näistä jo useamman vuoden ajalta.

    VastaaPoista
  3. Ad Zaum:

    Riehuu siellä rosvoja. Itse olen mielestäi oppinut näkemään, mihin voi laittaa luottokortin numeron.

    PayPal on vähän vaivalloinen mutta täysin luotettava.

    Vihje: jos käytät Mozillaa, Tools - Options - Passwords näyttää salasanat.

    Mielipiteeni: jos kone on kotona, kiintästi, riski on sangen rajallinen.

    Ainoa vaiva joka minulla on ollut verkko-ostoista on kerran hankkimani hyvä ja todella halpa kello (kv. - täys-titaani, 60 euroa). Sen jälkeen on riittäyt replica-spämmiä, mutta sen voi syöttää Outlookissa hyvin toimivalle SpamBayes -filtterille, joka oppii.

    Sikaa muuten että moniakaan tavaroita ei saa nettikaupoista. Mahantuojat ovat mustasukkaisia hinnoittelusta.

    Lääkkeitä ja pornoa kehotan välttämään ainakin siksi, että alkaa tulla viisisataa sähköpostia päivässä, kertovat keskusrikospoliisin tuttavat.

    Lehdistä: se oli minulle lopun aikojen merkki, että The Times on nyt täysin auki verkossa ja vielä erittäin hyvin toteutettuna.

    VastaaPoista
  4. "'Roskooppi' oli kelloseppä-sukulaisteni kielenkäytössä halveksiva 'kivettömän' kellon nimitys. Taustalla on pietarilainen merkki 'Roskopf' ja huono maine lienee ansaittu. Vähän niin kuin Vostok nykyisin; kellot ovat hienoja, mutta mukana on yleisöä yllättävästi silmiinpistävän paljon maanantaikappaleita."

    Minua ovat aina mietityttäneet nämä kellon "kivet". Mitä ne oikein ovat, kun niidenkin määrällä kelloja mainostettiin ainakin aikanaan?

    VastaaPoista
  5. Ad Anonymous:

    Laakereita. Kun metalli pyörii metallia vasten, ei se ikuisuuksia kestä. Akselin vastinkappale on koverrettu teollinen rubiini tai vastaavan, ja siksi kellotauluunkin painettiin esim. "12 rubies". Kotikielessä niitä sanottiin kiviksi.

    Katso kuva esim.:
    http://tinyurl.com/29pam8

    VastaaPoista
  6. ad JK

    Jalkapalloni törmäsi tähän venäläisen taidesuunnan nimeen kun vinkistäsi selailin dadaa. Zaum = transreason, beyond mind. Lystikäs.

    VastaaPoista
  7. Aavistan, että turvajalkineet olivat vain johdantoa. Koska yleensäkin putoan kärryiltä viimeistään johdannon jälkeen, saanen keskittyä alkuun.

    Kun työ tulee turvallisemmaksi, vapaa-aika tulee vaarallisemmaksi. Aina ei tarvita viinapulloakaan. Kesämökki on hengenvaarallinen paikka, miksi ihmisillä on sellainen, viehättääkö vaara? Muutama vuosi sitten käsittelin uutta ja isoa sorkkarautaa mökillä (niin, se oli kyllä oma mökki). Härveli putosi 400 euroa maksaneille saappaille. Vaikka saappaat olivat todella hyvät, rauta leikkasi jalkaterän vieressä olevaa vuorattua nahkaa (siis saappaan nahkaa...) kuin paperia. Suoraan saappaan päälle pudotessaan jalkateräni olisi varmasti loukaantunut vakavasti.

    Minua pidetään yleensä nuukana. Kuitenkaan en yhtään manaillut, että perhana olisinpa ollut paljain jaloin.

    VastaaPoista
  8. Suomessakin seurataan aikaa. Le Monde diplomatiquen suomenkielisessä blogissa on julkaistu Guernican tuhoa käsittelevä artikkeli. Missään muussta lehdessä ei moista ole meillä näkynyt.

    VastaaPoista
  9. Ad: jv

    Kaikkea sitä saakin lukea, että nuuka mies on ostanut 400 euron saappaat.

    VastaaPoista
  10. Ad Toipila:

    Löysin omani alennusmyynnist (40 eur.) mutta toisaalta olen aikoinani nähnyt kaverin jalat rinkka selässä Hai-saappaissa tehdyn vaelluksen jäljiltä päivän kulkemisen jälkeen Kuivin - Njaugurovvaeoaivin suunnassa.

    Asianomaista oli kyllä vakavasti neuvottu käymään taksilla Ivalossa, kun jalkinevalinta käsitettiin.

    VastaaPoista
  11. Todellisille snobeille: Ohjukset kelloiksi!
    Poljot Sturmanskie SS-18
    :
    Utilising the same movement as the Poljot Aviator, the Sturmanskie SS-18 has a case made from Titanium recovered from de-commissioned Russian SS-18 "Satan" Intercontinental Ballistic Missiles! The Cyrillic inscription around the outer edge of the case reads "Made from the Soviet Rocket SS-18". The emblem on the dial is that of the Russian bomber squadrons. This watch is number 340 of 500 made in this particular style.

    VastaaPoista
  12. Ad AR:

    Näin olen itsekin ymmärtänyt. Titaanin hinta taisi laskea aika reippaasti, kun pojat "takoivat miekat auroiksi".

    Paljot-tehdas hankittiin kuulemma insinööreineen Sveitsistä, mutta tulosta ei tullut.

    Oma titaanikuorinen Paljot-kelloni käveli reippaasti muutaman viikon ja lopetti siihen. Onneksi olin ehtinyt diivailla sillä USA:ssa, jossa punainen tähti herätti kauhua.

    VastaaPoista
  13. ...olisi hyvä potkia poliisia.

    Hyvänen aika. Oletko saanut ylinopeussakon vai mistä moinen?

    VastaaPoista
  14. Poliiseista pälkähti...
    Lakikirjat kaikkine esitöineen ja de lege ferendoineen on yhteiskunnan manuaali. Harva lukee edes tietokoneen manuaalia vaan panee töpselin seinään ja alkaa peuhaamaan.
    Kaikkeen voi keksiä kivoja sääntöjä ja parhaita tapoja, mutta onko meillä aikaa koettaa elää kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.
    Kannattaako sitä edes kansalaisilta vaatia. Jossakin menee raja. Jospa säädettäisiin kattosääntö normien paljoudelle.
    Eihän siltä halavatun juristiltakaan koskaan yksiselitteisiä vastauksia saa vaikka se on koko elämänsä pykäliin hukannut... niin kuinka sitten pienen ihmisen pitäisi.

    VastaaPoista
  15. Suunnattomasta kirjamäärästä tuli mieleen:

    Jos ajatellaan, että tavallinen taapero lukee jäykkää asiatekstiä 20 sivua tunti (niin olen kuullut) ja sen jälkeen saa kokeesta seiskan, niin sata päivää vuodessa ja tunti päivässä tuo vasta 2 000 sivua ja seiskan (jos lukee vain kerran). Neljä väitöskirjaa. Tohtoreitakin tulee parituhatta vuodessa - Suomessa. Baudit ei riitä.

    Alkukantainen omaksumistapa (lukeminen, luennot ja kirjoittaminen) pitäisi jotenkin panna remonttiin.
    Pelimaailma ja koneen ulokkeet voisi olla yksi avaimista. Lukion ekan luokan oppimäärä Super-Mariona voisi mennä alakoululaisellekin jakeluun - jopa salaa. Hyppäykset niin, että virtuaalitodellisuus opettaa tosimaailman tapaan.

    VastaaPoista
  16. Ad Anonyymi III:

    Keskeinen motiivi tuomariksi rupeamisessa on poliisin pelko. Että jonainen päivänä kaikki tulee ilmi.Että ovella seisoo poliisi, joka sanoo: seuratkaa.

    VastaaPoista
  17. Filosofointia turvakengillä. Nietzsche filosofoi vasaralla, Stalin lisäsi sirpin?

    Mikä ettei.

    Kuka hyvänsä voi kehittyä filosofiksi, osoittaa alan seminaareissa kiertävä taidemaalauksen harrastaja Tarja Halonen, vaikka epäselvää onkin, onko hän edes kuullut puhuttavan Gramscista.

    Strindbergin, joka väitti että tuskin mikään harraste vie niin täysin mukanaan kuin taulun maalaus, tietänee.

    VastaaPoista
  18. Jeesus sanoi "seuratkaa minua". Poliisi sanoo, että tämä mies rautoihin ja heti.

    VastaaPoista
  19. "Että jonainen päivänä kaikki tulee ilmi."

    Siihen ei ole enää pitkä aika. Kohta seurataan moottoriajoneuvoja reaaliaikaisesti niin että verottaminen on mahdollista per kuljettu matka. Jos joku on niin naiivi että uskoo, että pykälistä ja vakuutteluista huolimatta poliisi ei käyttäisi tietoja rikostutkimukseen ja rikoksista jumalanpilkan jälkeen suurimman eli ylinopeuksien valvontaan niin katsotaan 10 vuoden päästä.

    Verottaja se on niin suuri herra että sen ei tarvitse noudattaa lakeja. Ei Suomessa eikä edes Yhdysvalloissa, joissa ns. kotietsintälupa on vaadittu pienenkin rötöksen tutkimiseen paitsi verorikosten tutkimisessa, joissa IRS kävelee perustuslain ja sen lisäysten yli matkalla rahakätkölle.

    VastaaPoista
  20. ad JK

    Mutta tuohan osui. Vaikka en henkilökohtaisesti näin ajattelekaan, niin voisin lohkaista: parempi olla siellä, missä asiat ratkaistaan kuin siellä missä aprikoidaan miten ne voisivat olla.

    VastaaPoista
  21. Ad Vonneguuttenberg:

    Se on monituhatvuotinen perinne, että ihmisille opetetaan jotain muuta kuin mitä he tarvitsisivat.

    Olen ollut kovin iloissani mm. Jared Diamondin ohimennen kertomasta, miten hyviä Uuden Guinean ns. alkuasukkaat ovat tuntemaan sieniä, jotkut toiset kansat kasveja ja aboriginaalit hajuja.

    Koska emme enää elä kirjojen maailmassa, huolesi on mielestäi aiheellinen.

    VastaaPoista
  22. Jos nyt tässä kerran väsätään ilmiantoja, niin Salaisesta Agentista saa poliisin potkimiseen turvakenkiä paremmin soveltuvaa anarkisti-/militaristi-/fasistihenkistä rompetta. En tosin tiedä miten tämä liittyy arvon herra Kemppiseen, mutta jos nyt pimeämpi puoli vielä sattuisi löytymään niin olisihan sitä kieltämättä mielenkiintoista katsella.

    VastaaPoista
  23. ad taxman

    Tämä on ikuinen ristiriita. Kansalaista harmittaa kun valvonta lisääntyy. Poliisia harmittaa, kun valvontaa ei saa lisätä vaikka konstit on. Poliisi haluaa vain pahikset kiinni (noh - nuoremmat konstaapelit ehkä kaiken, mikä liikkuu). Kansalainen tietää, että hän on joskus tehnyt jotain pientä pahaa - vaikka kävellyt punaisia päin - ja haluaa säilyttää kiinnijäämisriskin pienenä - ainakin punaisia päin kävelyyn. Mutta poliisille ei sallita päästää punaisia päin kävelijöitäkään seuraamuksetta. Siksi täytyisi saada käyttöön tekniikka niiden kiinni ottamiseen. Pirusti pykäliä - jos 100 %:n noudattamista vaaditaan jokaisen pykälän kohdalla, niin elämä saattaa käydä tukalaksi. Jos niin halutaan niin se on siinä sitten.

    VastaaPoista
  24. ad toipila

    ja herodeksen poliisit sanoivat, että tämä jeesus rautoihin heti.

    VastaaPoista
  25. Toi spambayes oli uusi
    Kiitos!

    VastaaPoista
  26. Ad Taxman:

    Kirjailijoista (minulle) suurimmat, sellaiset kuin Camus, Kafka ja Dostojevski, kirjoittavat jatkuvasti syyllisyydestä ja poliiseista tai muista lainvartijoista. Kafka oli lakitieteen tohtori.

    VastaaPoista
  27. Ostin pari vuotta sitten Saksalaisesta verkkokaupasta kirjoituksessa mainitun Vostok-rannekellon mallia "Vostok Pobeda". Nimi oli vaan niin hellyttävän neuvostoromanttinen, että en voinut vastustaa kiusausta. Kello on oikein hieno, täysin mekaaninen ja niin lujaa tekoa että en ole moista ennen nähnyt. Tosin se myös painaa melkoisesti metallirannekkeensa kera.

    Vain erikoistilaisuuksiin siis.

    -- # mab

    VastaaPoista
  28. Usko turvakenkien kovikkeisiin oli vahva. Yksi antoi toisen ajaa traktorilla kengänkärkensä ylitse sillä seurauksella, että alumiininen vahvike taipui varpaita puristavaksi giljotiiniksi eikä kenkiä saanut enää tämän vuoksi jalasta, vaikka kivut olivat vallan hirveät.

    Olisijo joku viisas, joka ei joudu tilanteeseen, joista älykäs selviää, kokeillut samaa pelkällä kengällä ilman varpaitaan?

    VastaaPoista