Sivun näyttöjä yhteensä

18. heinäkuuta 2023

Maalittaminen


Ministeri W. Rydman kieltäytyi televisiossa täsmentämässä, ketkä henkilöt ovat levittäneet ulkomaille perättömiä tietoja nykyisestä hallituksesta. Lähteiden osoittaminen ja nimien mainitseminen olisi Rydmanin mukaan maalittamista. Tämä uutinen katkelmineen A-studiosta pyörii tänään 18.7. television uutisissa.

On kerrottu, että Rydman on etevä henkilö.

En tiedä, onko erikoisen etevää sekoittaa käsitteitä televisiossa näin hätkähdyttävästi.

Maalittamista käsitellään eduskunnassa. Sisäministeriön tiedotteessa sanotaan näin:” Maalittaminen on ilmiö, jossa yksi tai useampi toimija kehottaa ja yllyttää suurta joukkoa hyökkäämään yhden ihmisen kimppuun eri tavoin, esimerkiksi lähettämällä vihaviestejä sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa. 

Maalittaminen voi ilmetä esimerkiksi suorana tai epäsuorana uhkailuna, tai yksityiselämän tietojen esiin kaivamisena ja niiden vääristelemisenä. Vaikka maalittaminen kohdistuukin usein yksittäiseen ihmiseen, pyritään sillä vaikuttamaan koko organisaation toimintaan tai päätöksentekoon.

https://intermin.fi/poliisiasiat/viharikollisuus/maalittaminen 

Kysymys oli rasismiin liittyen, kuka levittää ulkomailla perättömiä tietoja Suomen hallituksesta, ja erikseen mainittiin Twitter-viestit.

Maalittaminen on uusi käsite. Edellä olevasta sitaatista käy ilmi, ettei esimerkiksi tämä blogikirjoitukseni maalita Rydmania. Jos ministeri tietää, että joku levittää perättömiä tietoja vakavassa asioissa, hänen pitäisi sanoa kuka ja missä. Ellei hän tiedä, hänen pitäisi olla asiasta hiljaa.

Arvostelen kielteisesti Rydmania ja Purraa: Rydman ei perustellut väitettään. Purra taas on esittänyt anteeksipyynnön vanhoista kirjoituksistaan, mutta ei ole sanoutunut irti rasismista. Sen voisi tehdä ilmoittamalla:” En hyväksy rasismia.”

Mielestäni Suomen Punaisen Ristin sivustolla oleva määritelmä on hyvä: 

Rasismi käsitteenä tarkoittaa oletetun ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmisryhmät.”

Minua häiritsee tuo sana “oletetun”. Supposed group of people… Olisin jättänyt sen pois. “Kaikki Jukka-nimiset” ei tulkintani mukaan ole “ihmisryhmä” eikä siis käy rasismin kohteeksi. Myönnän: esimerkiksi Uuno-nimisiä on kiusattu nimensä takia. Myönnän: osaan luetella kymmeniä sukunimiä, jotka asianomaiset ovat itse muuttaneet jouduttuaan uudelle murrealueelle. Mummuni hyvä kaveri oli nimeltään Matti Tatti. Kivennavalla eli myös Kalle Kärpänen. 

Ihmiset ja ihmisryhmät eivät ole tasa-arvoisia eivätkä samanarvoisia. Ihmiset eivät ole lain edessä tasa-arvoisia.

On hiukan tarkempaa sanoa, että kaikilla ihmisillä on jokin arvo. “Ihmisarvo” on myöhäinen termi, jolla yritetään kuvata tuota kenen tahansa ihmisen arvoa, mikä se sitten lieneekään. USA:ssa, Kiinassa tai Venäjällä teloitettavaksi talutettava henkilö ei ole tasa-arvoinen taluttajiensa kanssa. Viisivuotias lapsi ja 50-vuotias aikuinen eivät ole tasa-arvoisia tuomioistuimessa eli lain edessä. Lasten kuulemisesta oikeudenkäynnissä on laajat ja välttämättömät säännöt. Brechtin nimissä oleva “laki on kaikille sama - vain tuomiot vaihtelevat”, on erittäin huonoa propagandaa. Laki ei ole kaikille sama ja tuomioiden täytyykin vaihdella. Hometalojutussa asiaan vaikuttaa se, että toinen osapuoli on ennenkin tuomittu lakimieshuijari ja toinen melkein sokea mummu.

Purra teki virheen ottamalla Rydmanin ministeriksi. Minulla tulee Rydmanista mieleen muinainen luutnanttimme, joka ei osannut peittää omahyväisyyttään ja kaunaisuuttaan. Poliitikon pitäisi osata välittää olemuksellaan: olen kiinnostunut sinusta. Haluan auttaa sinua. Tiedän että tarvitset hiukan tukea. Rydmanin sanaton viesti on: olen melkoinen tekijämies.


91 kommenttia:

  1. Tasapainoa tullee (huom. mahtotapa eli potentiaali, nykyjournalisteille ja muille vihervassarikielenkäyttäjille lukemisen ymmärtämisen tueksi) RKP:n uuden sellonsoittoministerin kuvaa katsellessa: tosi ylimielinen ilme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö persu osaa ollenkaan hävetä, vaan ja ainoastaan maalittaa?

      Poista
    2. Lue blogi Rydmanista. Hävetä ja hävetä. Voi, voi.

      Poista
    3. Entä itse? Etkö viitsi vai vsi onko kyse anonymiteetin suojasta?
      Kaksitoistavuotiaalle pikku ampumaurheilijalle et pitkään vittuilis...

      Poista
    4. Anders A:han on kaikkien kaveri, etkös ole Anonyymi lukenut lehdestä, että hän tulee Riikka Purrankin kanssa kimppakyydillä Kirkkonummelta, milloin sopii, kun ei esimerkiksi aja pyörällä töihin.

      Poista
    5. Eija G: Pitääkö aina puolustaa näitä "-cröitsejä" tai jopa suomenkielisiä "hurmeita", jos itse sattuu olemaan samaa, alun perin freudenthalilaista heimokuntaa? Asiat asioina - ihmiset ihmisinä.

      Poista
    6. Pitääkö aina vihata hurreja?
      Eikö se ole jo eräänlaista rasismia sekin?

      Poista
    7. Minun "heimokuntaani" on savolainen maanviljelijäsuku ja perhe, joka piti kaikkia ihmisiä samanarvoisina, mutta oma ikäluokkani sillä suunnalla on jo kuollut, itse nuorimpana vielä täällä sinnittelen. Oma suuri perhekunta on kaksikielinen, mikä on ollut elämää ja ajattelua laajentava suuri rikkaus, kahden kulttuurin yhdistelmä. Asun paikkakunnalla, jossa on ruotsinkielinen enemmistö mutta nykyisin miellyttävä kielirauha ja yhteiselo. Hyvää kirjallisuutta arvostan yli kaiken, Hurme mukaan luettuna.
      Ihminen on kokemuksiensa summa, toteaisin näin elämän loppupuolella.

      Poista
    8. Vastaan vielä Eija G:lle ja hänen jälkeensä kirjoittaneelle anonyymille:

      En vihaa millään tavalla "hurreja" enkä edes käyttäisi heistä tuollaista pejoratiivista sanaa. Yritin tuoda julki sen, että en nyt vain siedä jonkin ihmisryhmän systemaattista puolustelua, asiaa tai ei - olkoon kyse sitten vain kulttuurisesta, ei etnisestä "heimokunnasta". Rehellisyyteen pyrkivänä on kyllä todettava sekin, että kun asun myös itse kaksikielisessä kaupungissa, en kaikin ajoin, varsinkin varhempina vuosina, ole välttynyt ylenkatseelta asioidessani ruotsinkielisten omistamissa liikkeissä.

      Mitä tähän nykyiseen ylikuumenneeseen yhteiskunnalliseen tilanteeseen tulee, toivoisin, että Rkp, jos kerran on "arvoliberaali" puolue, tekisi lopun jahkailustaan ja aidalla keikkumisestaan ja tekisi selvän päätöksen lähteä tiehensä nykyisin vallassa olevalta Mme Tussaud'n kabinetin kauhuosastolta (Pariisin-kävijät muistanevat tuon osaston ovenvartijahahmon.)

      Poista
    9. Merkillepantavan mietelauseen 'kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen' taisi lausua Arvo Turtiainen, työväenluokan mieheksi itsensä katsova kirjailija, ellen erehdy?
      Sanoisin samaa sillä viilauksella että nk. hyvinvointi kaipaa ajoittaisia kausivaihteluita jotka pitävät silmät - korvat auki ja tarkkaavaisuuden yllä.

      Viihteeseenkin pätee kyllästymisilmiö. Yleinen tyytyväisyys on jotenkin epäilyttävää ja yleensä sitä seuraa kavalien temppujen paljastuminen, omakehun hajun haihduttua.
      Siinä olen kalvinismiin päin kallellaan että monipuolue- ja monikielisenä maana jonka voimavara on taitoja ja työtä arkailemattomat kansalaiset olemme varakkuuttamme näyttelemättömät ja viisaasti niin mutta keiden annamme päättää kuinka kehitymme, mihin suuntaan etenemme?

      Kehitykselle on esteitä, erään nimi on kansainvälinen kilpailu. Ei se tarkoita että kv. kilpailukyky olisi tavoiteltava seikka.
      Paha kyllä väestöpyramidi on sitä muotoa että emme tule tulemaan toimeen mikäli emme värvää halullisia kansalaisehdokkaita, töihin, koulutuksen kautta.

      Pakkotyö on ruma sana mutta työlle, sen tuloksille meidän maamme perustuu, ei häikäiseville räknäystempuille tai urapoliitikkojen lausumien saamalle julkisuudelle.

      Ympäristötekijöihin verrattuna perintötekijät ovat oikeastaan pelkkä kärpäsen pieru Saharassa.

      Ettei vain olisi uuden valistuneen työväenliikkeen aika koittamassa?

      Poista
  2. Aivan riippumatta siitä kuinka maalittaminen tarkkaanottaen määritellän, Rydman olisi saanut kauhean syytösryöpyn maalittamisesta, jos hän olisi osoittanut tahon, joka agitoi ulkomaisia medioita kauhistelemaan Suomen hirmuista natsihallitusta. Saarikoskea ja kumppaneita eivät määritelmät nyt rajoita. Nyt on kovat piipussa.

    Johan tässä juuri nähtiin yksi maalittamiskohu, kun joku politiikko erehtyi kritisoimaan jonkun meikkivakuttajan tolkutonta kirjoitusta.

    HS on jo kertaalleen tuhonnut Rydmanin ilmavilla tarinoillaan, joista se HS taitaa nyt olla tutkinnassa.

    On pyhäinhäväistys se, HS:n antamaa tuomiota ei totella! HS:n valta ottaa ja erottaa poliitikot Suomessa on haastettu! Tämä ei voi jäädä tähän!

    Mitä rasismista irtisanoutumiseen tulee, käsittääkseni koko hallitus julkaisi juuri virallisen lausuman asiasta. Mitä vielä järeämpää voisi olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaako sanoa, ettei ihan tavallinen arkinen ja kokemusperäinen realismi ole rasismia. Ei kai tuomioistuimien tuomiotkaan ole rasismia, vaikka ne kohdistuvat nykyään yhä enemmän ulkomaalaistaustaisiin.

      Poista
    2. Ei se ollut mikään irtisanoutuminen, se oli surkea kohun valmennusyritys.

      Poista
    3. Jännää miten nämä persujen "primitiivireaktiot" lähinnä vain osoittavat miten heidän arvostelijansa olivat/ovat oikeassa.

      Poista
    4. Niiden vain on vaikea käsittää ettei W. Rydman tee virheitä.
      Ihan viisainta, jos jättävät hänet rauhaan.
      Hän ei ole hauras.

      Poista
    5. Wille R tekee virheitä mutta hänet palkitaan kuten Sebastian T.
      Rikoksista ja virheistä heidän puolueessaan tulee palkintoja: äänimäärä nousee ja valitaan eduskuntaan. Jopa ministeriksi. (Sebastianin kohdalla painolastina saattoi olla osallistuminen Putinin nashi-nuorten leirille Venäjällä 2015, vuosi Krimin valloituksen jälkeen ja ehkä useampi rikostuomio on liikaakin ministerille).

      Näin rikolliset ja räyhääjät jopa vankikundit voi nousta valtaan tässä puolueessa. Tästä tulee taas mieleen eräs NSDAP.

      Poista
    6. Paljon järeämpi on tämä: Purra pyytää julkisesti anteeksi rasisminsa kohteilta eli muslimeilta, joita kutsui 2019 "mustiksi säkeiksi" (jota halusi heittää kirjastosta ja maasta ulos eli ei mitään empatiaa vaikka kuin höpisisi naisten tasa-arvosta).

      M

      Poista
  3. Eiköhän jokainen suomalaista mediaa seurannut ole tietoinen ketkä toimittajat ja mm. twitteristit levittävät tietoa "rasismikohusta" ulkomaalaiselle lehdistölle.

    Nykyinen rasismi on jollain tavalla outoa. Kaikki on rasismia. Jopa sananvapaus. Muistaako kukaan Charlie Hebdo-aikaa? Mitä mieltä Kemppinen silloin oli?
    On eri asia puhua mustasta säkistä, kuin mustasta jätesäkistä.

    Rydmanista ei ole pakko pitää, mutta hänen kirjansa kannattaa lukea ja joka on vapaasti saatavana netistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klaus I
      Enpä tiedä, kuka juoruilisi ulkomaiden lehtiin pahantahtoisesti, vaikka seuraan uutisia aika tarkkaan. Kertoisitko enemmän.
      Persut on ihan itse keittäneet sen sopan, jota meidän kaikkien pitää naama irveessä syödä, hiiskahtamatta sanaakaan ainakaan rajojemme ulkopuolelle.
      Toteuttaakseen kovaa talouspolitiikkaansa (ilman tieteellistä näyttöä, kyseessä on arvovalinta) kokoomus on tarjonnut persuille, ehkä ajattelemattomuuttaan, tilaisuuden osoittaa kyvyttömyytensä hallitsemiseen.

      Suomesta ollaan ulkomaiden lehdissä kiinnostuneita, sen verran kuin nyt yleensäkään ollaan myös tämän politiikan äkkikäännöksen takia.

      ”Enää ei voi ajatella, että voitaisiin jotenkin kontrolloida, millaista tarinaa meistä kerrotaan kansainvälisesti. Myös valheita leviää, mutta kansainvälisten mediatalojen journalistit eivät julkaise mitään, mitä ei ole vahvistettu ja varmistettu. Niissä syntynyt kuva on vastannut todellisuutta, joka on nyt käsillä Suomessa.”
      Politiikan tutkija Johanna Vuorelma
      HS 18.7.23

      Kari Järvinen

      Poista
    2. Kari Järvinen: Todellakinko juuri persut tämän natsi/faisti/rasiti -huudon ja Suomen mustamaaluksen ulkomailla aloittivat?

      Hekö kaivoivat jostakin tuntemattomien arkistoservereiden syövereistä yleisestä nestistä jo aikaa sitten poistuneita, jollakin pikkupalstalla, jota juuri kukaan ei edes silloin 15 vuotta sitten lukenut, 15 vuotta sitten esitettyjä tokaisuja, irottivat ne yhteydestään, tarttuivat yksittäisiin sanohin ja loivat esim. perheenäti Purrasta demonia, joka ampuu lapsia junassa?

      Epäkorrekteja sanoja tuolta ajalta on pyydetty anteeksi koko kansalta ja koko valtioneuvosto on jyrkästi irtisanoutunut rasismista. Mutta huuto senkuin vain jatkuu ja Süddeutche Zeitungin tunnettu vasemmistotoimitaja saa syöttöä lapaan kaiken aikaa.

      Suomi tekee taas maailmanennätystä oman pesänsä likaamisessa ja ihan tyhjästä.

      No, Kremlissä tästä nyt ainakin ollaan mielissään, kun pelikirjan mukaisesti länsi repii itse itseään kappaleiksi. Ja johan Kreml on jo heittänytkin lisää löylyä tähänkin kiukaaseen erilaisten trollausten mudossa.

      Poista
    3. Kari Järviselle:Tuo rasismikohu sai alkunsa Iltasanomien kirjoituksesta, jossa siteerasi Tapio Kuusitapion twiittiä. Twiitti ja henkilö osoittautunut venäjän trolliksi.Kuten Kremlin propagandaan kuuluu, kyseinen trolli-tili on yllyttänyt, paisuttanut, liioitellut ja pyrkinyt aktiivisesti ottamaan tiedotusvälineisiin yhteyttä propagandan levittämiseksi. Ja hän on onnistunut siinä varsin hyvin, kun jokainen vihervasemmistolainen, toimittajista ja poliitikoista lähtien, on toistanut sitä.

      Poista
    4. Vihervasemmisto sitä, vihervasemmisto tätä. Onttoa tämä persujen retoriikka.

      Poista
  4. Mutta kuinka arvostella islamin nimissä, Koraaniin vedoten tapahtuvaa naisten alistamista eli ainakin nykyään muita uskontoja vahvempaa patriarkaalista väkivaltaa naisia kohtaan - syyllistymättä rasismiin? Siihen kaipaisin yhteiskunnallista keskustelua, johon myös maahanmuuttajat osallistuisivat. Kulttuuri ja uskonnot on mainittu esim tuossa Punaisen ristin määritelmässä erikseen asioina, joita ei saisi arvottaa. Se on omituista, kun ne ovat selvästi tärkein syy mihin vedotaan, kun naisia kuritetaan tiukan uskonnollisissa maissa, joista meillekin muutetaan.

    VastaaPoista
  5. Vähän henkilöstä riippuen irtisanoutuminen uskotaan tai ei.

    VastaaPoista
  6. En nyt mainitse ryhmän nimeä, mutta Soinin & Halla-ahon lapset...

    VastaaPoista
  7. Sosiologian autonomisena tiedonalana lähtee liikkelle tosiasiasta, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

    Koska kaikki tajunnallinen hahmonmuodostus on niin lajin kehityksessä kuin nykyisen yksilön kehityksessä jäänyt ja jää "alitajuntaan", ja koska kaikki käsitteenmuodostus, kieli ja sen käsitekoneistot, kehittyvät yksilötietoisuuden maailmassa, meillä ei ole mitään suotaa kokemuksellista tai käsittellistä yhteyttä käyttäytymistämme määrääviin yhteisötekijöihin.

    Käsite "rasismi" kuitenkin kytkee merkityksiinsä niin yhteisötodellisuuden kuin yksilötietoisuuden yhteyksiä. Se ei ole jäännöksettömästi mihinkään yhteen tiedon alueeseen palautuva termi. On pelkkää mielettömyyttä käyttää sanaa siten kuin sitä nykyisessä "keskustelussa" käytetän -- se jää maagiseksi tabukäsitteeksi, johon itse kukin voi sisällyttää mitä tahansa totuudelisina pitämiään sisältöjä.

    Kun koko "yhteiskunnallinen keskustelu" tapahtuu tulipunaisin kirjaimin printatuilla leimasanoilla, joihin liian moni -- melkein kaikki -- uskoo, ajaudutaan ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuriin, jollainen on yksi vaihe yhteskuntien sisäisessä kriisiytymisessä ja taantumisessa kohti totalitarismia. Historian uudelleen kirjoittaminen, sensuuri ja tabujen loukkaamisesta seuraavat, käsitteellisesti sekavien lakipykälien pohjalta nostetut oikeudenkäynnit ovat meilläkin jo arkipäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löperöä persujen puolustelua kyökkipsykologialla.

      Poista
    2. Hyvä otsikko. Missä itse kirjoitus?

      Poista
  8. Vihavasemmisto ei lainkaan käytä Sisäministeriön määritelmää maalittamisesta vaan ihan ikiomia tapojaan miten sattuu. Ministeri W. Rydman selvisi taitavasti toimittajan asettamasta ansasta.

    Emmehän me vielä tiedä, vaikka W. Rydmanin esikunnassa olisi tekeillä poliisitutkintapyyntö niistä henkilöistä, jotka tahallaan pilaavat Suomen mainetta ulkomailla.

    Purralla ei ole ollut minkäänlaista asemaa politiikassa, kun hän kirjoitteli silloin yli 15 vuotta sitten kokemuksistaan ulkomaalaistaustaisen henkilön tappouhkauksista junassa.

    Eihän kukaan järkevä ihminen hyväksy rasismia. Mutta tosiasioista pitää voida puhua. Onko maailmassa edes yksi maa, jossa massamainen maahanmuutto täysin erilaisista kulttuureista ei olisi aiheuttanut merkittäviä ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ja missä "vihervasemmisto" maalittaa?

      Poista
    2. Punavihervasemmiston vimmainen hyökkäily ja ulkomaisiin medioihin levitetty jeesustelu ministerin solmion eläinkuvasta on puhdasoppista maalittamista. Samoin toisen ministerin 15 v vanhat somekauhistelut pakolaisten rikoksista ja naistensorrosta.

      Joka muuta väittää, valehtelee.

      Jos ei valehtelisi, myös SDP:n puheenjohtajan vanhat natsiyhteydet olisi levitetty uolkomaille - ja juuri tässä muodossa.

      Mot.

      Poista
    3. Eiköhän se solmiosupi ollut pikku sivujuonne kaikessa tässä. Mutta siihen keskittyminen vie sopivasti huomion sivuun olennaisesta.

      Poista
    4. Mediakihu ei toki ole minkään sortin maalittamista!

      Poista
    5. On ihan eri asia nousta valtaan rasismilla ja hitleresmeillä (pitämällä muslimeja ja afrikkalaisia ali-ihmisinä, pois siivottavina jätteinä) valtiovarainministeriksi kuin nousta valtaan ilman niitä (ja vain teininä hassutellut) ja olla vain kansanedustaja, ei puheenjohtaja.
      M

      Poista
  9. Rydman taisi ennen lähetystä saada tiedon että Hesaria vastaan nostetaan kunnianloukkaussyyte häntä koskevasta jutusta. Paneehan se vähän kehräämään.

    VastaaPoista
  10. Olen todella pahoillani, kun nämä kiihkopersuttajat Toipila ja Matias K. ovat tai ainakin yrittävät, persuttaa tämänkin blogin. Vihavaisen blogin ovat jo itse kirjoittajan avulla persuttaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä ei enää järkikommentteja hyväksytä eikä julkaista.

      Poista
    2. Älä muuta sano! Ja Suomen epäselvimpiä lauseita ja -rakenteita käyttävä tuleva sosiologian Nobel-voittaja on seurannut heitä. Kyllä me nyt viisastutaan!

      Poista
    3. Kuljettavat kakkaa kengissään kaikkialle ja sen ympärillähän neth muutkin kärpäset sittä pörräävät.

      KS

      Poista
    4. Mikä faktoissa Oskaria niin pelottaa? Punavihervalkopesua harjoitetaan kyllä riittävästi roskamedioissa.

      Poista
  11. Kummasti some täyttyy nyt "olemme enemmistö, olkaa hiljaa", "ite ootte", "muiden syy" jne. persujen puolusteluviesteistä, ihan kuin joku olisi viheltänyt pilliin.

    VastaaPoista
  12. Tietyssä mielessä koko kansaa tässä maalitetaan luomalla pelon ja uhan ilmapiiriä vapaan ajattelun suhteen.
    Rasismi, minkäänlainen rasismi ei käy, se on selvää. Sen pitäisi olla selvä jokaiselle, viimeistään nyt persuillekin.

    Mutta olkaapa nyt ihan rehellisiä itsellenne, tarkkailkaa omaa ilmaisuanne, miten paljon tässä mietitään nyt koko ajan hiljaisesti voiko tämä ajattelu ja tämä ilmaisu kääntyä minua vastaan?
    Itsesensuuri on täällä jo.

    Rasismi ja sen sukuiset tuleekin häätää pois omalta kieleltä ja mielestä !
    Mutta tarkoitan muuta.
    Ps:n vihasanasto on laukaissut samalla ansan myös meille muille; emme ajattele, puhu täysin vapaasti enää edes niistä asioista joista pitäisi täysin vapaasti puhua.
    Ja ne joille tämä uusi totaliteetti sopii hyvin, ottavat tästä kaiken irti varmasti.
    He alkavat kasvattaa meitä. Somehan on jo sitä täynnä. Diagnooseja ihmisistä, ja hoitoja, vielä kamalampaa.
    Media tulee perässä. Hesarikin on jo tainnut saarnata, raamattu kädessään vieläpä...se kolumni.

    Jos et tunnistanut tästä lainkaan itseäsi olet ehkä juuri niitä jotka kokevat oman ajattelunsa täydellisesti oikeaksi ja virheettömäksi. Vau.
    Yritä muistaa kuitenkin että koko maailma eikä edes Suomi ole rasismilla selitettävissä,
    ei varsinkaan meidän ei-rasistien, siis ihan normaalien, suhteen.

    Yritetään säilyttää länsimaalainen humaani luonnollinen vapaus ajattelun ja puheen suhteen sentään. En itse ainakaan lue aamulehdestä mitä saan ajatella tänään ja huomenna.

    t. kiitos vaan v-tusti ps, some ja media, kaikki te kaikessa varmat

    VastaaPoista
  13. “… Lähteiden osoittaminen ja nimien mainitseminen olisi Rydmanin mukaan maalittamista…”.

    Tällä tavoin Rydman lausui A-studiossa Kemppisen mukaan.

    Puhuukohan Kemppinen A-Studio maanantain lähetyksestä, jossa Rydman oli mukana? Rydman nimittäin kertoi, että: ”Esimerkiksi Süddeutsche Zeitungissa on ollut erikoisia juttuja. On muutamia muitakin”.

    Tämän jälkeen Rydman veti hymynsä vähän vinoon ja arvioi, että tämän lausuminen EI VARMAANKAAN ole maalittamista.

    Olikohan noita kaksi eri lähetystä, vai onko nyt niin, että Kemppisen kirjoituksessaan ilmaisema vastenmielisyys Rydmania kohtaan tekee hänelle tepposet. Vanhalle miehelle saattaa sattua tällaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas tätä persumaalittamista (= persun suorittamaa maalittamista).

      Poista
    2. Minulle vastenmielistä oli nähdä kun hän exänsä videossa ihaili Saksassa natsien rakennuksia ja harkitsi jopa pitää puhetta Hitlerin paikalla. "Ollapa Hitlerinä"?

      Ben Z ei kuulemma ole somessa joten on omituista että hän puolustelee ihmisiä jotka somessa loukkaa. Tietämättömyys?

      Seurasin huonosti A-studiota, enempi kommentointia, mutta tuli vaikutelma että molemmat Ben ja Wille toteuttivat "katso orava" eli savusilli-taktiikkaa, viedään huomion pois pääasiasta sivuasiaan. Esim. Süddeutsche Z ei kirjoittanut mitään pesukarhusolmiosta josta Wille taas paasasi.

      Poista
    3. “…Ben Z ei kuulemma ole somessa joten on omituista että hän puolustelee ihmisiä jotka somessa loukkaa…”.

      Mikä älyn kaunis kesäkukkanen! Kuinka se iskeekään kommentin ytimeen!

      Poista
    4. A-studion tuo osuus kesti noin 18 minuuttia. Rydman mainitsi Junnilan ja pesukarhusolmion esimerkkinä hulluista kohuaiheista. Pesukarhusolmiosta hän ei paasannut, mainitsei sen ohjelman alussa lyhyesti. Hallitus-rasismikohujaksosta suuri osa kului väittelyyn siitä, miksi eduskunnan puhemies ei kutsunut eduskuntaa koolle kesätauolta. Zyskowicz sanoi, että Berliinissä Orpon tiedotustilaisuudessa Purran rasismikohusta kysyi kolme toimittajaa, jotka kaikki olivat suomalaisia. BZ huomautti, että tämänkin olisi voinut kertoa.

      Poista
  14. USA:n demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Robert Kennedy Jr. kuuluu väittäneen, että korona-rokote oli suunniteltu etnisin vaikutusperiaattein. Se olisi auttanut jostain syystä vähiten mm. mustan rodun edustajia että kaukasialaisia valkoihoisia ihmisiä, joita länsimaissa asuvat enimmäkseen ovat. Parhaiten se olisi tehonnut sekä ashkenasijuutalaisiin, kiinalaisiin että suomalaisiin! Olemme kai taas mongoleja...?

    VastaaPoista
  15. Vaikka olettaisimme, että Riikka Niskakari kirjoituksineen olisi eri ihminen kuin ministeri Purra, niin ministeri uhmakkaasti puolusti Niskakarin kirjoituksia, mikä on ministerin toimessa suoritettu teko. Vasta suuri paine aiheutti varovaisen anteeksipyynnön. Tapahtumaketju antaa selvän kuvan ministeri Purran arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvoja saa olla, omia ja muita mutta viranhoitoa koskee eräs vakuus joka on juuri siihen suunniteltu. Tapahtumapaikka ja tilaisuus ovat hiukan arkiset vaikka kyse on juhlallisesta asiasta. Siinä vannotaan, vaikka se ei olekaan muotia muistuttaisin että sen katsotaan olevan sitova.
      Näin yksilön, puolueen ja viranhoidon kannalta eroavat seikat piirtyvät selkeämmin ja ne on helpompaa hahmottaa, äänestäjien ja ministerin.
      Tämän voi katsoa antavan erään kuvan edustuksellisen demokratian arvoista.

      Entä jos arpoisimme edustajamme?

      Poista
  16. Melkoinen laumahysteria on saatu aikaiseksi. RKP aloitti ja sai tiedotusvälineet siihen mukaan. Tällä menolla hallitusohjelmaa ei saada edes aloitettua, kun aika menee yli 15 vuotta vanhojen asioiden veivaamiseen ja ihmeelliseen rettelöintiin.

    Lopputulos näyttää siltä, että RKP saa lähdön hallituksesta. Sen jälkeen ruotsin kielen erikoisasema Suomessa lopetetaan kokonaan. Lopuksi sisäiset riidat johtavat koko RKP:n hajoamisen tilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä pikemmin tällaisesta hallituksesta päästään eroon, sen parempi Suomelle.

      Poista
    2. Jos tämä hallitus yrittää jatkaa neljä vuotta niin kohta täytyy pyytää turvapaikkaa Ruotsista.

      Poista
    3. Venepakolaisuus on ollut enenevässä määrin muodissa eri puolilla maailmaa. Odoteltu tässä koska alkaisi olla tulijoita Suomen- tai Pohjanlahdenkin yli. Tai menijöitä.

      Poista
    4. Toipilaalla on mielenkiintoinen märkä uni. Jos RKP lähtee hallituksesta, hallitus kaatuu. Uuteen hallitukseen ei tule persuja.

      Poista
  17. Blogia lukiessa huomaa miten väärässä Helmer Knutar oli vaikka oli mies.

    Hänestä miehet kahlaavat nilkkoja myöten mudassa.

    Sellaisena myös ilkeät naiset kuvaavat miehen. Leffoissakin ja romskuissa.

    Mutta niin ylevästi blogissa esitetään Purra ja naiset. Melkein kuin myös naiset olisivat ihmisiä.

    VastaaPoista
  18. Voiko esittää kritiikkiä ylipäätään yhtään mistään joutumatta epäillyksi vihapuheesta, maalittamisesta tai yllyttämisestä vihaan kansanryhmää kohtaan.

    VastaaPoista
  19. Tämä saattaa olla vasta alkua. Eduskunnan puhemies Jussi Halla-Ahon olisi hyvä selvittää, mitä hän tarkoittaa puhuessaan "holohölinästä". Tähän asti hänet on päästetty kuin koira veräjästä. Uskoakseni ulkoministeri Elina Valtonen ei tiennyt, mitä hän teki, kun hän kannatti määrärahan myöntämistä SS-perinneyhdistykselle. Suomi on maailman ainoa maa, joka ei ole selvittänyt kantaansa SS-perinteeseen. Tuntuu siltä, kuin emme tietäisi, mikä SS on.

    Vitsi vitsi, heko heko? Tämä asenne kuuluu kuvaan, kuten muistamme perussuomalaisten edellisen aallon kommentoidessa lapuanliikkeen muilutuksia.

    Tutustuin suomalaiseen uusnatsismiin koulupoikana, kun koulussamme vaikutti SIN (Suomen Isänmaalliset Nuoret). Heillä oli mustat käsivarsinauhat, ja he harrastivat Hitler-tervehdyksiä. Saksan opettajamme vastasi niihin Hitler-tervehdyksellä. Se ei ollut vitsi. Saksan opettajamme oli myös ranskan opettaja, joka ihaili Ranskan tekoja Algerian sodassa. Rasismi oli johdonmukaista. Halusin keskustella SIN-ystäviemme kanssa asia-argumenteilla. Hitler-ihailu oli aitoa, mutta sitä pehmennettiin ja väistettiin narrimaisuudella. Se oli nuoruuden hulluutta. Kaikki muuttivat sittemmin kantaansa.

    Italiassa on viime vuonna muisteltu Mussolinin marssia Roomaan, mistä alkoi fasismin voittokulku Euroopassa runsaat 100 vuotta sitten. Myös Mussolinin käytökseen liittyi pellemäisyys, mutta julmat teot eivät olleet leikin asia.

    Kävin kaksi viikkoa sitten P. E. Svinhufvudin museossa Kotkaniemessä (suosittelen koko perheen matkaksi) ja luin käynnin innostamana Sakari Virkkusen Svinhufvud-elämäkerran. Svinhufvud valittiin presidentiksi tiukassa äänestyksessä (Svinhufvud 151, Ståhlberg 149). Kovan linjan oikeistolaisena Svinhufvudilla oli auktoriteettia pysäyttää Mäntsälän kapina. Ilman kovaa linjaa, joka johti myös Lapuanliikkeen lakkauttamiseen, Suomi olisi voinut olla Euroopan seuraava oikeistodiktatuuri, kuten kaikki Euroopan maat samalla pituusvyöhykkeellä olivat, Suomea ja Tshekkoslovakiaa lukuunottamatta.

    Muuan asioita lähellä ollut valtiomies, Suomen myöhempi presidentti, oli kannattanut presidentiksi Ståhlbergiä, mutta arvioi 1970-luvulla, että jos Svinhufvudia ei olisi valittu, Suomessa olisi toteutunut oikeistolainen vallankaappaus ja sotilasdiktatuuri. Suomi ei olisi ollut yhtenäinen, ja Baltian maiden tavoin olisimme menettäneet itsenäisyytemme vuonna 1939.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo lukea asiallinen kommentti erään ruskeamustansuunnan "holohölinään" suunnattomasti kyllästyneenä Kiitos.

      Poista
    2. Antti Alasen sinänsä erittäin hyvään historiakertaukseen pari reunahuomautusta eli omaa näkemystäni:

      Olen aina ihmetellyt sitä, miksi Svinhufvudia ylistetään siitä, että hän radiopuheessaan "jyrähti" Mänsälään ja Hämeenlinnaan kerääntyneille suojeluskuntalaisille. Olisi ollut peräti omituista, jos semidemokraattisilla vaaleilla valtionpäämieheksi valittu henkilö olisi päättänyt yhtyä kapinaan omaa, itse johtamaansa valtiota vastaan.

      Lisäksi Baltian geopoliittinen asema oli Suomeen verrattuna aivan erilainen, kun Neuvostoliitto ryhtyi suursodan jo ollessa käynnissä (ja Ranskankin 1940 luhistuttua) varautumaan tulevaan. Syksyllä 1939 NL katsoi, että Viron ja Suomen toteuttama Suomenlahden merisulku oli välttämättä purettava: siksi Viron ns. tukikohtakausi, siksi kutsu Suomelle "neuvottelemaan konkreettisista poliittisista kysymyksistä" ehdottomasti tärkeimpänä silmämääränä Hanko, kuten Paasikiven ja Tannerin Moskovan neuvottelujen kuvaukset loka-marraskuulta 1939 osoittavat. Dokumentin NL:n tavoitteista Suomen suunnalla ennen neuvotteluja NKP:n politbyroon hermeettisesti suljetussa istunnossa voi lukea Rentolan - O. Mannisen - Vihavaisen toimittamasta lähdejulkaisusta "Varjo Suomen yllä".

      Poista
    3. Olen elänyt nuo ajat, joten tiedän mistä puhun. Silloiset satunnaiset ja erittäin vähäiset äärioikeistolaiset esiintulot voi nähdä vastareaktiona niihin aikoihin yleistyvälle äärivasemmistolaiselle ja kommunistiselle vyörylle sekä Kekkosen johdolla tapahtuvalle suomettumiselle.

      (Nykyisin tämä hyväksytään totuutena - kiitos Putinin - mutta silloin sen sanominen oli paljon pahempi synti kuin persuus nykyisin. Niin, se oli juuri sitä ”äärioikeistolaisuutta”.)

      Satunnaiset silloiset ”natsisympatiat” olivat hiiren pieru verrattuna taistolaisten toimintaan, joka läpäisi koko yhteiskunnan yleä myöten ja tähtäsi Suomen muuttamiseen sosialistiseksi valtioksi, pahimmillaan neuvostotasavallaksi.

      Tätä äärivasemmistolaista isänmaan petturuutta ei ole vieläkään oikeasti tuomittu, vaan sadattuhannet osalliset muistelevat sitä hauskana nuoruutena, heko heko heko heko ja vielä kerran heko, Tšekkoslovakian tie olkoon meidänkin tiemme ja nyt Koiton laulu ja Agit Prop soimaan!

      Tuntuu, että tätä iljettävää isänmaan petturuutta peittämään kaikki huomio yritetään nyt suunnata muutaman äärioikeistolaisen hörhön sekoiluun. Onhan se tietysti ymmärrettävää, sillä liian monella etenkin sivistyneistöstä on kädet veressä.

      Turvallisempaa on mesota vanhojen isänmaallisten miesten seikkailuista Saksan armeijassa, kuin muistella omaa paljon tuoreempaa yritystä tehdä Suomesta kansandemokratia.

      Summa summarum: ilman silloista Saksaa ei nykyistä Suomea olisi edes olemassa. Tyhminkin ymmärtänee sen, kun katsoo mitä Venäjä nyt tekee, ja ymmärtää myös hiljaa hävetä. Sitten on tietysti niitäkin, jotka eivät häpeä mitään.

      Poista
    4. Silloin ei ollut olemassa myöskään nykyistä Venäjää.

      Poista
    5. Minulla poikkeuksetta nousee niskavillat pystyyn kun joku vuodatuksensa ensi lauseessa vakuuttaa tietävänsä mistä puhuu.

      KS

      Poista
    6. Ei voi mitään. Pää vain pensaaseen.

      Poista
  20. Persut on ohjattu haukkumaan RKP:tä, mediaa ja "vihervasemmistoa" salaliitosta.
    Entäpä jos "syyllinen" onkin Kokoomus ja EK. Vaihtavat kohujen itselleen hankalat perussuomalaisten ministerit sopiviksi?

    VastaaPoista
  21. ”… Jukka Kemppinen, fil. tohtori, kirjailija, s. 1944, eläkkeellä. Johtava tutkija, professori, hovioikeudenneuvos, korkeimman oikeuden esittelijä, asianajaja. Runokokoelmia, tietokirjoja, suomennoksia, tuhansia artikkeleita, radio-ohjelmia. ym. Blogilla on joka päivä ainakin 3000 lukijaa, yli 120 000 kuukaudessa, vuodesta 2005 yli 10 miljoonaa. Palkintoja; Suomen Kulttuurirahaston Eminentia-apuraha 2017 tieteellistä ja taiteellista elämäntyötä koskevaan työskentelyyn…”.

    Näin mies itsensä esittelee. Ja tällaiseksi on sitten bloginsa kehittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Tällaiseksi aikoinaan Suomen parhaimmaksi arvioitu blogi on nyttemmin päästetty kehittymään. Kuvaannollisesti tuntuu siltä, kuin Weimarin ajan loppuvaiheen SA:n tappelua alati etsivät ruskeapaidat olisi laskettu irti "ottamaan katu haltuunsa".

      Poista
    2. Joka kommentoijan on esitettävä tarkastettavaksi puoluekirjansa, ennen kuin mielpiteen- ja puheenvapaus ja oikeus ihmisyyteen hänelle ehkä myönnetään. Kokoomus ei riitä, on lisäksi oltava OIKEA kokoomuslainen. Joten vanhimmiston lausunto tarvitaan. Myös sukupuoli varmistetaan. Akat hiljaa.

      Tässä vaatimaton ehdotus kommentaarin puhdistamiseksi Vimillä eli voimalla.

      Poista
    3. Entä se kommentoijien oletettavasti suuri enemmistö, jolla ei ole mitään jäsenkirjaa? Eihän suurimmalla osalla kansastakaan ole.

      Poista
  22. Olen hyvin hämmästynyt tästä tolkuttomaksi keitokseksi ylikuumentuneesta tilanteesta ja keskustelun kiihkeydestä. Mitä oikeastaan on tapahtunut? Onko joku syyllistynyt vakaviin rikoksiin ja joutunut nyt yhtäkkiä siitä tuomiolle?

    Jokainen jolla on silmät ja korvat ymmärtävät että kyse on SFP:n aloittamasta kiihkeästä kampanjasta joka ei ole sattumaa vaan josta olivat ilmiselvät oireet jo keväällä hallitusneuvottelujen kestäessä (ja kestäessä). SFP koetti uuden koalition asiat vääntää mieleisikseen havaittuaan olevansa taas kerran kriittisessä asemassa. SFP-teatteria nähtiin erinäisiä kertoja ja nyt he arvelivat olevan loppunäytöksen aika. Tarkoitus on kaataa tämä hallitus ja saada aikaan toinen muiden puolueiden avulla ilman Persuja. Minusta tämä on härskiä poliittista peliä jossa maan asiat jätetään hoitamatta ja keskitytään omien etujen ja lyhytnäköisten poliittisten päämäärien ajamiseen.

    On vahinko etteivät Orpo ja Purra havainneet mitä tuleman pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokolahden leijona ja Suomen leijona ärjyvät kilvan.

      Poista
    2. Henrik on oikeassa.

      Orpon kannattaisi yrittää vähemmistöhallitusta tukisopimuksella Kepun kanssa ja potkaista RKP oppositioon hurskastelemaan.

      Poista
    3. Jospa RKP palauttaa vanhan hallituksen kristillisillä vahvistettuna?

      Poista
    4. Tarkentakaapa nyt hieman: missä nikamassa RKP:n "kiihkeä kampanja" alkoi?

      ...että oikein "kampanja... ", millähän massalla marginaalipuolue sellaiseen kykenisi tässä täynnä olevassa lietealtaassa joka syntyi, kun persupuolueen lokapato murtui...

      Poista
    5. RKP on ollut sarana-asemassa useasti ennenkin mutta nyt aivan erityisesti. He keikuttivat aiottua hallitusta jo loppukeväästä erittäin uhkaavasti ja koettivat puristaa poliittisia etuja itselleen. Kun se vaan jatkui ja jatkui alkoi minullakin tulla vaikutelma että tässä on muustakin kyse. Nyt se aletaan havaita.

      Poista
  23. Aniharva on koko blogin kaikkine kommentteineen lukenut. Olen ollut ajattelevinani että herkuttelen myöhemmällä iällä, vähän kuin Paasikiven päiväkirjoilla. Jos vaikka koko blogistania katoaa Mountain Wiew, Californian suureen kurimukseen niin tämä kuitenkin on suureksi osaksi tallessa varmassa paikassa jonka tunnolliset osanottajat ja kommenttien kirjoittamisen osaajat tietävätkin. Kaiken kaikkiaan on kyseessä kulttuuriteko, sanan viljelijöiden ja sen taitajien areena jossa on vaihtelua runsaasti ja opittavaa vielä runsaammin.
    Kiitollista mieltä voisin osoittaa, pitänee kai kysäistä sopivista mielenosoitusluvista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misä son tallesa?

      Poista
    2. Hieno blogi säilyy kuin pyramidi kaikkineen, palveluskuntineenkin. Ja faaraoineen.

      Poista
    3. Kts. 12. toukokuuta 2014.

      Poista
  24. Uskonnollinen vakaumus ei kuulu rasismiin. Uskonnon perusteella tapahtuva syrjintä on eri asia. Rasismin pitäisi liittyä vain ominaisuuksiin, joista ei pääse eroon, kuten etniset piirteet, ikä tai pituus. Uskonto on valittu ja siitä voi irtautua - toki käytäntö on eri asia. Uskonnollinen syrjintä tai uskonnon perusteella tapahtuva syrjintä voi olla aivan yhtä pahaa kuin rasismi mutta uskonnolle ei pidä antaa asemaa, jossa se rinnastetaan ominaispiirteisiin, joita ei voi valita tai vaihtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vaihtaa, mutta sitten pää leikataan irti. Allahu akbar!

      Poista
    2. Uskonnon lisäksi voi nykyään vaihtaa sukupuoltaan, joten ei saa valittaa, jos kuuluu vainottuun sukupuolivähemmistöön. Ikä ja pituus pitäisi voida vaihtaa maistraatissa, kuten ihonväri. Lisäksi on tarjottava leikkauksia ja pigmenttihoitoja. Lapsille on opetettava, että kaikki on normaaleja, ja ketään ei saa syrjiä, joka on ilman omaa syytään tietyn pituinen, värinen, vammainen, sukupuolinen, uskontoinen, ja mitä v.

      Poista
  25. Blogi-isännän esiin nostama ihmisarvo (dignity) on minustakin rasismikeskustelun ydinkäsite. Ihmisarvolla ja ihmisoikeuksilla on eri merkityksiä, mutta eivätkö sanat ja kieli liity aina käyttöön, yhteyteen, intentioon ja tarkoitukseen?

    Historiallinen käännekohta oli kristinuskon läpimurto Rooman valtakunnassa. Kristinuskon näkökulmasta jokainen on arvokas, Jumalan lapsi. Orjayhteiskunnassa orjalla ei ole ihmisarvoa, hän on omaisuutta (näin oli vielä 1900-luvulla). Plebeijeillä ei ollut täyttä ihmisarvoa; he saattoivat joutua orjiksi. Naisilla ei ollut ihmisarvoa. Roomassa vain patriisinaisen raiskaaminen oli rikos. Mutta kristinuskon käskyt koskivat jokaista.

    Toinen käännekohta oli toisen maailmansodan jälkeen. Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ja Taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus syntyivät reaktiona holokaustiin, siirtomaavaltaan ja muuhun vainoon. Kantin ajatukset ja Ranskan vallankumouksen Ihmis- ja kansalaisoikeuksien julistus olivat luoneet pohjaa. Portugalin neilikkavallankumous teki lopun klassisesta siirtomaajärjestelmästä, muurin murtuminen lakkautti itäblokin vankileirien saariston, apartheidin purkaminen tapahtui 1994.

    Rasismin purkaminen ei ole milloinkaan ollut näin pitkällä, mutta se on yhä syvällä rakenteissa ja asenteissa. Keskustelu on arvokasta, kun se on aitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopas jotain. Kristinuskon läpimurto ei lopettanut edes orjuutta. Totalitarismin kauden se kyllä aloitti. Ja mm. naisten ihmisarvon alentamisen.

      Poista
    2. Kyllä. Uskonto ja kirkko. Aate ja organisaatio. Usein vastakohtia!

      Poista
  26. Eepä ollunna paljo mittää vaekka 77 kommenttija. Joskus oli semmonen vanha vitsi, että ukonrahjuke kysyi, että puhhuuko se pastorj jottain vai tuulko niitä huulia heiluttaa.

    VastaaPoista
  27. Osaakohan Kemppinen selittää, miksi tuomioistuimella on tapana uskoa ennemmin valehtelevaa "uhria" kuin syytöntä syytettyä ja hänen todistajiaan? Kolme vuotta vain napsahti syyttömälle, vaikka todisteet syyttömyydestä olivat huomattavasti vahvemmat kuin syyllisyydestä. Mistä tällainen peli johtuu oikeuslaitoksessa tai ainakin käräjäoikeudessa? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009729819.html

    VastaaPoista