Sivun näyttöjä yhteensä

17. tammikuuta 2021

Suojatiet poistettava 

Korona, Ruotsi ja vuotuinen kuolleisuus toivat sellaisia kommentteja kuin tarkoitus oli.

 

Rodunjalostuksen ajatus on voimissaan. Demokratian perusajatus toimii. Ihmiset äänestävät viattomasti niitä, joiden mielestä juuri heidän äänestäjiensä on turha enää elää. Vammaisten ohella joutavat pois ne, jotka ovat vaarallisen heikkoja elämään ja jatkamaan sukuaan.

 

Nykymaailmassa kätevä keino olisi poistaa suojatiet etenkin koulujen ja muiden laitosten lähettyviltä. Nopeasti ja kätevästi päästäisiin huonojalkaisista, tarpeettomista lapsista ja heikosti huolletuista lastenvaunuista.

 

Lukija ajattelee, että tällaiset kirjoitukset ovat liikaa, vaikka blogisti tavoittelisi ironiaa ja väittäisi jotain muuta tolkuttomalla liioittelullaan.

 

Blogisti väittää, että rodunjalostus ja väestön ”parantaminen” on kerran toisensa jälkeen osoittautunut erittäin huonoksi, tuhoisia tuloksia aiheuttavaksi keinoksi.

 

Keskeinen toimija eli siis syypää oli kristinusko, varsinkin protestanttiseen tapaan tulkittuna. Jumala varjelee. Ne jotka selviytyvät ovat sen ”ansainneet”. Kaikki eivät selviä. Se on ”Jumalan tahto”.

 

Suomessa kirkko vastusti muun muassa köyhäinapua ja sairaanhoitoa. Aika hyvin tämä aate toteutui. Vielä 1860-luvun suurten nälkävuosien jälkeen koettiin, että seuraava, huonoista puhdistettu sukupolvi oli parempi, ja ylimääräiset henkiin jääneet muuttivat Amerikkaan.

 

Suuret ajattelijat, kuten Stalin, Mao ja Hitler ottivat tästä opin. Kaikki kolme ajoivat silti valtakuntansa tuhoon ja aiheuttivat enemmän hävitystä kuin kukaan muu historiassa, Tšingis-kaani mukaan luettuna. (Stalin näytti voittaneen sodan, mutta sitä seuraavaa sukupolvea, jonka vuoro olisi ollut pitää valtiota yllä, ei enää ollut olemassa, ja valtio ja aate romahtivat 1991, todellisuudessa noin 10 vuotta aikaisemmin.)

 

Edelle kirjoitettu on vain biodiversiteetti ihmislajiin ja siis niin sanottuihin ”kansoihin” sovellettuna. Ajatus on osa koko biosfäärin eli elonkehän toimintamallista, josta alkaa olla jotain tietoa. Taikauskon ”jumala”, johon kirkot valitettavasti hyvin usein turvautuvat, ei ohjaa manuaalisesti maailmaa. 

 

Darwinismi eli kehitysoppi perustuu satunnaisuuteen ja toimii vain riittävän suurissa ryhmissä, jollaisia ovat esimerkiksi muurahaiset ja sienet. Sosiaalidarwinismi ei toimi. Se on alkeellista taistelua entropiaa vastaan. Kaikkialla, mistä vain saamme tietoa, epäjärjestys pyrkii lisääntymään. Tällainen maapallo aurinkokuntineen on uskomaton ja ihastuttava poikkeus.

 

Ja edellä viitattujen fasismien ohella konservatiivisuus on tuhoa tuottava ajatus. Jokainen ihminen on Sisyfos. On vieritettävä kiveä ylämäkeen varmana siitä, että ei voi onnistua. Suojatiet ovat välttämättömiä. Voi levähtää.

50 kommenttia:

 1. "Rodunjalostuksen ajatus on voimissaan. "

  Tämä on uusi ja järisyttävä tieto. Onko kyse merkittävästäkin trendistä, löytyykö linkkiä?

  Vaikea minun on uskoa, että edes Ruotsin koronapolitiikka rodunjalostuksen lähtökohdista on rakennettu. Näin huolimatta siitä, että Ruotsilla on hyvin vahva eugeniikan historia jo ajalta ennen natsi-Saksaa, ja huolimatta siitäkään, että koronaa kaataa Rutosissa juuri vanhaa väestönosaa, jossa suomalaisperäisillä on iso edustus.

  Meille heikkosaattoisimmille - ja siksi todennäköisimmille rodunjalostuksen kohteille - tämä juttu vaatisi nyt hieman syvempää avaamista. Missä jalostetaan, kuka jalostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten onnistutkin aina olemaan yhtä ikävän kuuloinen?

   Poista
  2. Mehän odotamme sitä veretseisauttavaa perussuomalaisten esiinmarssia ja sitä seuraavaa kansan puhdistamista vieraista aineksista.

   Poista
  3. Eiköhän se ollut "rotutohtori Hallis" joka haaveili jalostamisesta ja kumppaninsa Suomen Sisussa sekä hommafoorumissa jotka olivat nykyisen fasistimaisen johtajan vetämän puolueen laukaisualustat.

   MMM...

   Poista
  4. Kun katsoo nykyisiä mainoksia, niin kansan puhdistus vieraista aineksista on jo myöhäistä: pallinaamat härmäläiset ovat jo selvä vähemmistö.

   Voipi se tietysti olla niinkin, että vierasperäiset ovat ostokykyisempiä kuin kanta-asukit, ja siksi mainostajat ovat niin kiimassa juuri heihin.

   Vieraat ensin, sano sosiaalitantta.

   Poista
 2. Inversio otsikkoon: ehkäpä kattonopeudet maanteillä pitäisi laskea 60 km tunnissa. Todennäköisesti vältyttäisiin noin 5000 loukkaantumisesta ja noin 200 kuolemalta? Vuosina 1975–1976 "moskovalainen" aiheutti 800 kuolemaa. Koska kuolemalla on aina syynsä, eikä syy välttämättä edes aina ole tietoisesti valittu sosiaalidarvinismi - on toki kysymys vaihtoehtoiskustannuksista. Mihin muihin tauteihin, esim. lykätyt syöpäseulonnat, ihmiset tulevat kuolemaan? Ai niin, Oxfam on huolissaan, että lockdown politiikka ja liikkumisrajoitukset lisäävät nälkäkuolemia kolmansissa maissa ... mutta tämä ei varmaan ole relevanttia meidän kannaltamme? Oma tunne asioista on tärkeä, faktat voi sitten aina sovittaa haluttuun lopputulokseen. Tämän meille on tuonut Internet ja Some. Make peace not war?

  VastaaPoista
 3. "Suomessa kirkko vastusti muun muassa köyhäinapua ja sairaanhoitoa."

  Sukututkimuksessa törmää usein kirkonkirjoissa ikääntyvän ihmisen todetun olevan "yli-ikäinen". Nämä yli-ikäiset olivat nykypäivän eläkeläisiä, tuskin 70-vuotiaita.

  Toisaalta papit nälkävuosina olivat sitä mieltä, että ihmiset eivät saisi liikkua kerjuulla kylästä kylään tai kauemmaksikin, koska näin he ehkä tarttuttavat kaikenmaailman vakavia sairauksia. Usein yritettiinkin jakaa ruokaa kylän sisällä sitä tarvitseville, jotta nälkäiset pysyisivät paikoillaan. Tulee mieleeni nykyisen korona-tilanteen suositukset.

  /Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkävuodet olivatkin kauhistuttavat. Satojatuhansia ihmisiä kuoli täällä nälkään, etupäässä teiden varsille pyrkiessään löytämään jostain apua. Sitä ei yleensä löytynyt vaan ihmiset kuolivat heikkouteen ja pakkasiin, lapset ja vanhukset ja keski-ikäiset, kaikki.

   Poista
  2. Eijalla on hieman eufemistinen näkemys pappien toiminnasta 1800-luvulla. On kai kiistatonta, että kirkko institutiona vastusti köyhäinapua koska köyhät olivat jollain erityisellä tavalla jumalan tahdon ilmaus.

   Poista
  3. Ei todellakaan ole!

   Nälkävuodet olivat hirveitä aikoja. Miten senaikainen yhteiskunta auttoi ihmisiä oli periaatteessa nolla. Siihen aikaan kirkolla oli todella suuri valta. Miten sitten eräät yksittäiset papit toimivat, onkin sitten eri asia.

   Eija

   Poista
 4. >… Darwinismi eli kehitysoppi perustuu satunnaisuuteen ja toimii vain riittävän suurissa ryhmissä, jollaisia ovat esimerkiksi muurahaiset ja sienet. Sosiaalidarwinismi ei toimi…

  Jämerästi sanottu, mutta väärin. Mikäs sen evoluution estäisi toimimasta? Saariteoriat ja muut sellaiset tarkastelevat juuri pienimuotoisten alueiden ja niiden populaatioiden kehitystä. Geneettinen ajautuminen on näissä oloissa suurempaa, ja niin taitaa olla myös suppeiden ihmisryhmien ajattelussa.

  >… Kaikkialla, mistä vain saamme tietoa, epäjärjestys pyrkii lisääntymään…

  Juu, lämpöopin maailmassa. Ei informatiikassa eikä genetiikassa. Epäjärjestys nimenomaan katoaa järjestyksen tieltä, kun kasvisolun alkiosta kasvaa järjestynyt olio epäjärjestynyttä ravinnekasaa käyttämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä entropian kasvu on aivan yleinen laki. Ei kasviyksilön kasvu sitä kumoa. Kasvin kasvamiseen vaaditaan energiaa. Muutenkin epäjärjestyksen kumoaminen on vaikeata. Siivoaminen ja paikkojen järjestäminen on kovaa työtä. Tarvitaan siis ylenmäärin energiaa, joka taas muuttuu lämmöksi ja kokonaisentropia senkun vain kasvaa.

   Poista
  2. Kyse ei olekaan pelkästä termisestä asiasta. Kiderakenteet edustavat suurta järjestystä ja kun ne termisesti aikaa myöten hajoavat, ovat ne joutuneet epäjärjestykseen. Ihmisen kromosomit ovat giganttisia äärimmäisen järjestäytyneitä molekyylejä. Sama pätee muihinkin eläviin, kuten kasvit ja bakteerit sekä virukset. Myös solujen voidaan katsoa edustavan suurta järjestystä koska niillä on geneettisesti tarkasti määrätty rakenne silloin kun ne ovat parhaissa voimisssaan. Kaiken huipuksi, solut ovat toimivia geneettisen koodin mukaisesti kyeten jopa sopeutumaan ulkoisiin vaikutteisiin ja lisääntymään.

   Poista
 5. Ei suojatielle voi jäädä lepäilemään. Puolisokeita autoilijoita on tuhansia ja hämäräsokeita myös vaikka kuinka paljon.

  Sitäpaitsi valo-ohjatussa risteyksessä valot vaihtuvat niin, että hulluimmat autoilijat lähtevät saman tien liikkeelle säälimättä vielä edessä köpötteleviä huonojalkaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten vielä toipilat päälle, nuo vapaaehtoisesti sokeat...

   Poista
  2. Hienoa, että Toipila on huomannut autoilijoiden olevan hulluja ja jalankulkijoiden vain hidasjalkaisia.

   Poista
 6. Suomessa hoidolla saavutetun yhden laadukkaan elinvuoden kustannus saisi olla korkeintaan noin 50 000 euroa.
  Uutsiotsikoita:
  - "Oikeusoppineet: Vanhusten lisääntynyt kotihoito on johtanut heitteillejättöihin"
  - "Professori: Vanhusten kaltoinkohtelu päivittäistä"
  - "Kiroilua ja kiinnipitämistä, ulostetta kynsien alla... - Järkyttyneet omaiset kertovat, miten huonosti vanhuksia kohdellaan"
  - "Vanhustenhuolto on jo järkyttävässä tilassa | Tehy-lehti"

  Googlaamalla löytyy uutisia vanhusten huonosta hoidosta satoja esimerkkejä pitkältä ajalta.

  Tutkimuksia tehty lukuisia: "85 prosenttia hoitajista oli havainnut työpaikallaan psyykkistä tai sosiaalista kaltoinkohtelua vanhuksia kohtaan. Fyysistä kaltoinkohtelua tunnisti 63 prosenttia vastaajista."

  Että silleen.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ihan tavanomainen terveystaloustieteellinen analyysi koronatoimista on loistanut poissaolollaan epidemian ajan, ainakin Suomessa. Keväällä Lillrank yritti herättää keskustelua ja loppusyksystä valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE julkaisi koonnin asian eettisistä seurauksista kustannuksineen. Esimerkiksi Lääkäriliiton toiminnanjohtaja toi esille kyseisessä kirjasessa tautiin varautumisen ja reagoimisen suorat kustannukset, jotka vaikuttavat olevan suhteettoman suuret verrattuna muihin, perinteisempiin terveyshaittoihin. Kannattaa myös vertailla kuinka paljon valtiomme on velkaantunut valitun strategian perusteella verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, jossa taloudelle on aiheutunut vähemmän haittaa kuin meillä. Tokihan mahdollinen erikoissairaanhoidon ruuhkautuminen vähäisemmän hillinnän strategiassa on otettava mukaan vaihtoehtoiskustannusanalyysiin mutta samalla on myös huomioitava, mitä nyt käytössä oleva toimintamalli on aiheuttanut kiireettömälle ja mahdollisesti akuutimpaakin puuttumista vaativalle terveydenhoidolle hoitoviivästysten muodossa.

   Tietenkään asian analysointi ei ole triviaalia eikä varsinkaan yksiselitteistä mutta koska sitä jatkuvasti harrastetaan etenkin julkisen terveydenhoidon kohdalla, on erikoista ettei sitä julkisuudessa nykyistä enempää ole havaittavissa koronan osalta.

   M

   Poista
  2. Pandemian kohdalla perus terveystaloudellinen analyysi saattaa johtaa täysin harhaan, koska helposti tullaan vertailleeksi tilannetta jossa pandemiaa ei ole pandemian hoidon kustannuksiin.

   Tästä ei ole edullista tietä ulos, mutta valtavirran taloustieteen näkemys on, ettei terveyden ja talouden hoidon välillä ole ristiriitaa. Mitä vähemmän koronakuolemia, sitä parempi taloudelle.

   Täällä on muuten nyt aika paljon vaarallisia kommentteja, koska niin paljon sekä terveys että talous riippuvat tavallisten ihmisten motivaatiosta toimia koronaohjeiden mukaan. Varsinkin individualistiset asenteet ovat näinä päivinä tuhoisia...

   Poista
 7. Voi trumpin trump, amerriikannato ja rrrepublikaani mitä kriitiikkiä valtarakenteita kohtaan. Saako tuollaista kirjoittaa vaikka valtapuolueen edustajaa on jo tönäisty melkein toistuvasti suojatiella?

  Saksassakin jo kokoustetaan, johtoa etsitään ja myllerrys käy tapakristillliseen malliin.

  Sota siitä tulee, ei auta mikään, uskokaa jo.

  Ei tosin ennen kuin Toipila siitä kirjoittaa ja sen aloittaa.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipilaa pitää kiusata joukolla. Mieli paranee.

   Poista
  2. Se on kuulkaa jalo tehtävä, jos ja kun saa parannettua joidenkin kansalaisten mielialoja.

   Jotenkin tämä homma pitäisi saada tuotteistettua ja siitä kassavirtaa kotiinpäin.

   Poista
  3. Että pitäis vielä saada palkkaa perseilystä? Mene Putinille töihin...

   Poista
  4. Aikuiskenkkuilukurssi.

   1.01 Kuinka sanoa työmäärän riittävän palkaan nähden.
   1.02 Kuinka anoa henkivakuutusta vaikka terveys reistailee jo.

   Jos vaikka luennoisit peremmällä ja etevä markkinahlö ovella keräisi rahat? Muutama ripeä turva-alan apulainen synkistelemään käytävänmutkaan - miel. venäjäksi - ettei tule väärinkäsityksiä eikä keskeytyksiä.

   Poista
 8. Jos ja kun tiukat koronarajoitukset alentavat kokonaiskuolleisuutta - vaikka Ruotsissakin kuoli koronaan silti peräti 10 000 ihmistä - niin yhtä moraalista jeesustelua olisi vaatia, että nämä rajoitukset määrätään pakollisiksi tästä ikuisuuteen.

  Ei kai sillä ole väliä kuoleeko ihminen koronaan vai muuhun kulkutautiin?


  VastaaPoista
 9. Liikenteessä loukkaantuvien lukumäärää vähentäisi etäkoulutus ja suojatiettömyys mutta eräänlainen herrasmieskäytös olisi sitten suotava niille joilla on paremmat ajotaidot. Ehkäpä jokin alaraja nopeuksille?

  Ei kävisi. Ei ole koskaan missään käynyt.

  Autot pois. Kaikki hevospeleille.

  Jalankulkijoille vapaa aseenkanto-oikeus ja homma hoituisi kohteliaammin. Perhanan isot piilukkopyssyt ja paksut kuulat niin jopahan. Rollaattoriväkivalta saisi aikaan jotain merkitsevää.

  Ei siihen darwinismiin voi kuitenkaan luottaa. Ei se maksa edes hyvän hevosen hintaa.

  VastaaPoista
 10. Minusta ihminen itse on huima esimerkki järjestyksestä.

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoista. Kuitenkin näkemys, että " viitattujen fasismien ohella konservatiivisuus on tuhoa tuottava ajatus" sotii mielestäni historian tietämystä vastaan. Eiköhän nimenomaan ennen ns progressiviset voimat olleet aktiivisia kaikenlaisten rodunkehitämishankkeidensa kanssa. Margaret Sangeria tai pohjoismaisia sosialidemokraatteja ei kai kovin konservatiiveina voi pitää. Olisi kiinnostavaa tietää, mitkä konservatiiviset ryhmät ovat asiassa kunnostautuneet.

  VastaaPoista
 12. SVT:n uutisissa jokin aika sitten haastateltiin amerikkalaista pastoria, joka oli kiihkeä trumpisti. Tämä pastori väitti, että vaalitulos ja väärennetty ja vaikka toimittaja totesi, että tuomioistuimet olivat hylänneet kaikki valitukset, ei pastori sitä noteerannut. Tulikin mieleen, että kun siellä Amerikan maassa on nin pirun monta kirkkoa ja uskovaislahkoa, niin onkohan trumpisteilla ja ei-trumpisteilla sama jumala ja voivatko he käydä samassa kirkossa yhtaikaa housunpolvia kuluttamassa?

  VastaaPoista
 13. Kyllä evoluutio ohjaa myös ihmisen kehitystä. Olennaista onkin havaita, että meidän erkaantumisemme eläimistä on kestänyt pitkään; me tarvitsemme teknologiaa elääksemme lajillemme ominaisella tavalla. Esimerkkinä voisi pitää vaikkapa ruuansulatustamme, joka on sopeutunut kypsän lihan syöntiin. Pelkillä raa'alla lihalla ja kasviksilla ihminen ei tahdo tulla toimeen. Ihminen tarvitsee siis tulen avukseen.

  Evoluutio toimii muutoinkin. Esimerkiksi käyttäytymistieteet ovat tuottaneet erinomaisia tuloksia, jotka osoittavat, että tietty perusoikeudentunto on kehittynyt varhain, koska myös lähisukulaislajeillamme on selvästi tähän viittaavaa käytöstä. Ihminen ei ole kehittynyt toimimaan voittoa tavoittelevana yksilönä vaan ryhmän osana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Evoluutio ei "ohjaa ihmisen kehitystä" - eikä minkään muunkaan olennon. Ihminen nyt vaan sattuu olemaan olemassa, yhtenä eläinlajina muiden lajien joukossa.

   Vastoin yleistä(?) käsitystä evoluutiolla ei ole mitään suuntaa eikä päämäärää, ei edes sitä usein toistettua tendenssiä "yksinkertaisista eliömuodoista yhä monimutkaisempiin". Ylivoimaisesti suurin osa maapallon eliölajeista on aina vain - neljän vuosimiljardin jälkeenkin - yksisoluisia: bakteereja, arkkeja ja sekalainen joukko muuta porukkaa, jonka yksilöt muodostuvat yhdestä ainokaisesta solusta.

   Lihan, kypsennetyn tai raa'an, syöntiä evolutiivisena prosessina en viitsi edes kommentoida. Toteanpahan vaan, että hyvin olen tullut toimeen ilmankin. Gastroenterologinen evoluutioteoria kuulostaa kyllä sinänsä varsin hupaisalta. Lieneekö samaa pseudotieteellistä sarjaa älykkään suunnittelun kanssa?

   Poista
  2. Anteeksi epätarkkuuteni. Käytin ilmaisua "ohjata" merkitsemään lähinnä sitä, että evolutiiviset prosessit hallitsevat edelleen ihmisen geno- ja fenotyyppien muuttumista. Se, että meillä on kulttuuri, ei poista tätä. Päinvastoin, on viitteitä, että evoluutiomme olisi jopa kiihtynyt. (Tästä huolimatta kyse on älyttömän hitaasta prosessista.)

   Hyvänä esimerkkinä evolutiivisesta sopeutumisesta kulttuuriin on laktoositoleranssi, joka on levinnyt useisiin karjaa pitäneisiin väestöihin (mm. suomalaisiin) erittäin laajalle. Toinen vastaava esimerkki ihmisen evolutiivisesta sopeutumisesta lienee tiibetiläisten erinomainen hapenottokyky.

   En siis puolustanut myöskään lihansyöntiä vaan kypsennetyn ruuan syöntiä. On selkeitä viitteitä, että pelkän raa'an ravinnon syönti ei oikein riitä antamaan ihmiselle täysipainoista ravitsemusta. Eli kyllä ilman lihaakin pärjää (vaikka biologisesti olemme sitä kehittyneet syömään), mutta jos yrität tulla toimeen pelkällä raakaravinnolla, saat kyllä suunnitella ruokavaliosi todella tarkasti.

   Poista
  3. Kyllä EA on oikeassa, tietysti evoluutio ohjaa ihmisen kehitystä. Kehityksellä tässä yhteydessä tarkoitetaan mahdollisimman suurta sopeutuvuutta, eli tehokkainta lisääntymistä.

   Tehokkain lisääntyminen vaatii ihmisen kohdalla yhteistoimintaa, jonka edellytys ja toiminnan tuki on muun muassa oikeudentunto. Kaveri ei noin vain pistetä poskeen, koska porukka pian söisi itsensä loppuun.

   Poista
  4. Edeltävän nimettömän väite oikeudentunnon välttämättömyydestä yhteistoiminnalle sai ajattelelemaan että kasvisihminen maistuu varmasti paremmalle kuin ihmissyöjä.

   Poista
  5. Laktoosiintoleranssi kyllä lienee Suomessa yleisempää kuin missään muualla Euroopassa. Se siitä naudanhoitohistoriasta

   Poista
  6. Laktoosi-intoleranssia saatetaan diagnosoida virallisesti Suomessa erityisen paljon, koska kyseessä on täällä elämää ihan aidosti haittaava vaiva. Sen sijaan väestötason tutkimukset siitä, mikä on todellinen intoleranssin esiintyvyys, osoittavat sen olevan poikkeuksellisen harvinainen ilmiö juuri tällä Euroopan kulmalla: Wikicommonsin kuva antaa lähteistetyn tiedon yhdellä silmäyksellä.

   En siis aja tässä mitään sosiaalidarwinismia vaan sen tunnustamista, että järkemme ei nosta meitä evoluution ulkopuolelle. Se vaikuttaa meihin eikä niitä tapoja, joilla se vaikuttaa, yleensä pysty havaitsemaan nopealla päättelyllä.

   Poista
  7. Että mitä, ettäkö muka laktoosin sieto huonompi Suomessa? Oho. Lähde?

   Aikuisten ei ole tapana juoda ruokajuomana maitoa, erittäinkään eurooppalaisittain. No yksi gelato menee jälkiruokana mutta jos siitä mennään enemmäksi niin naureskellen, vähän kuin meillä hernekeiton kans.

   Poista
  8. Koronaviruksen muuntuminen on hyvä esimerkki evoluutiosta: muunnoksia tapahtuu jatkuvasti, valtaosa huteja – mutta se muunnos, joka toimii myös lisääntyy.


   Poista
  9. Ameriikassa arjalaisuudestaan kohkaavat valkoinen ylivalta-tahot ovat järjestäneet julkisia maidonjuojaisia koska laktoositoleranssi heidän mukaansa todistaa arjalaisuutta...

   Poista
  10. Niin tai näin, laktoosittomien maitotuotteiden suhteellinen menekki täällä on jo pohjoismaisittain huikea. Ja Lidlkin aloitti täällä saksalaisittain ilman laktoosittomia, mutta nyt ovat oppineet.

   Poista
 14. Juuri luonto yllyttää ihmisen tappamaan kaltaisensa, syömään hänet, vangitsemaan hänet, kiduttamaan häntä. Sillä heti kun vapaudumme pakottavista tarpeistamme ja siirrymme ylellisten nautintojen ääreen, huomaamme ettei luonto voi opastaa meitä kuin rikoksen tielle. Jos tutkitte ja erittelette huolellisesti kaikkea mikä on luonnollista, jokaista ehdottomasti luonnollisen ihmisen tekoa ja mielihalua, ette löydä niistä mitään muuta kuin kauhisteltavaa. Kaikki kaunis ja ylevä on järjen ja harkinnan tulosta. /Charles Baudelaire 1863.

  VastaaPoista
 15. Ensin koko kirjoitus sisälsi huimasti entropiaa eikä sen määrää suinkaan vähentynyt kommenteissa.

  Information is entropy, you. (Glaude Sahannon)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entropia kuvaa järjestyksen astetta eikä ole pelkästään termodynamiikan keskeinen suure. Klassinen ja kvanttientropia ovat läheisessä suhteessa toisiinsa. Entropialle löytyy useampia määritelmiä ja itse asia on valitettavan mutkikas lyhyesti kuvattavaksi, tai ainakaan minä en kykene kahteen lauseeseen kiteyttämään.

   Poista
  2. Nätti demo on se mustepisara veteen joka on mittalasissa.

   Poista
 16. Ruotsin eugeniikka oli yläluokkaisten harrastus, Mobergin Smoolannista pitkälle edenneessä Lootuksensyöjien maassa. "Maailman omatunto", kaikkivoipa, nyt ihmeissään. Kirkolta kunnille meni meillä köyhäinhoito 1870-luvulla, kuten tiedetään. Heikki Meriläisen henkilöt eivät kestänet nälkävuosina luusoppaa vaan menivät kuolemaan "pappilan saunaan".

  VastaaPoista
 17. Konservatismi-sanan merkitys Amerikoissa ja osin meilläkin kääntynyt hullulla tavalla 180 astetta. Tähän astihan sana on, latinankielistä perusmerkitystään vastaten, tarkoittanut muutosvastaisuutta ja olemassa olevan säilyttämistä. Ja nyt sitten repivät "konservatiivit" hyökkäsivät yhteiskuntajärjestyksen ytimeen. Tätä ennen "pääkonservatiivi" oli repinyt rikki tai vähintään vereslihalle monet järjestäytyneem yhteiskunnan tukirakenteet. Jo on aikoihin eletty, sanoisi oikea konservatiivi.

  Ja vastaavasti: "isänmaallisuus" tai "patrioottisuus", valitettavasti usein ilman lainausmerkkejä, on alkanut tarkoittaa kaikenlaista sellaista äärimielisyyttä, jolla isänmaan kanssa ei ole vähintäkään tekemistä. "Isänmaallisia" ne Capitolin häpäisijäsekopäätkin sanoivat olevansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä se noiden "patrioottien" isänmaattomuus on: FBI investigating whether Capitol assault suspect tried to sell Pelosi computer to Russian intelligence service (ABC tänään).

   Poista
 18. Oman isänmaamme kannalta karmeinta tässä on se, että Trumpiin samaistuvat yhteiskunnalliset tahot Suomessa keikuttavat ulkoista turvallisuuttamme kaiken aikaa, osa ilmeisesti yksinkertaisuuttaan ja olennaisia realiteetteja ymmärtämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Trumpiin samaistuvat yhteiskunnalliset tahot" – keitä he ovat, kun en ole huomannut samastusyrityksiä kuin ääriaineksissa? Halla-aho ei ainakaan samastu, joten viittaatko kokoomukseen?

   "olennaisia realiteetteja ymmärtämättä" - viittaatko suomettumisen ajan realiteetteihin?

   Eikö Trump siis tehnyt meille palveluksen vähättelemällä Natoa ja pienentämällä sen uskottavuutta enemmän kuin tarpeeksi?

   Muuten olen sitä mieltä, ettei meidän pitäisi olla mukana kaikissa EU-pakotteissa. Niissä vain, joista ei ole meille haittaa. Niinhän muutkin tekevät.

   Poista
  2. Esimerkiksi europarlamentissa. En tarkoita kokoomusta.

   Poista