Sivun näyttöjä yhteensä

14. kesäkuuta 2019

Sääntömäärä ja naiset mustissaKoska kommentissa kysyttiin asiallisesti, vastaan.

Ne parikymmentä lasta ja naista, joiden tuomisesta Suomeen keskustellaan nyt lienevät Suomen kansalaisia. Näin on ilmoitettu.

Niinpä sen asian tähdentäminen on turhaa, miten vaarallisia ja rikollisia nämä naiset saattavat olla. Heidät on tuotava Suomeen tuomittavaksi etenkin siksi, että pieniä lapsia tuskin voi tuoda tänne äideistään erotettuna.

Suomessa ja samoin kaikissa muissa maissa on suurrikollisia etenkin vankiloissa. Suomen tuomioistuinten valta ei ulotu käytännössä  ISIS-sotilaisiin, jotka lienevät sotavankeina. Sotavangit ovat sen sotaväen hallinnassa, joka on ottanut heidät kiinni. Oikeudellisesti on mahdollista, että sotavankeudesta esimerkiksi Lähi-Idässä vapautunut mies otetaan Suomessa tutkittavaksi ja tuomittavaksi. 

Rikoslaissa on kokonainen luku Suomen lainkäyttövallan alueellisesta ulottuvuudesta, ja sen viranomaisemme osaavat.

Keskustelu on hiukan kiusallista, koska kielenkäyttöään parantaneet poliitikotkaan eivät suostu täsmentämään, että ”haitallinen maahanmuutto” on ongelma, joka on todettavissa vain selvittämällä tosiasiat.

Kanadalaisen tai australialaisen kaivosinsinöörin muuttaminen tänne voi olla jonkun mielestä hyvin haitallista, mutta se ei riitä perusteeksi estää tai rajoittaa kanadalaisen tai australialaisten oleskelua täällä kotipaikkansa perusteella.

Tällä vuosikymmenellä koettu turvapaikan hakijoiden aalto oli yllätys kaikille, myös ulkomaalaisasioissa toimiville viranomaisille. 

Osa keskustelijoista hämää vaikenemalla siitä, ettei itse ongelma ole mitenkään uusi. Vuonna 1945 eli siis omana elinaikanani pelkästään nykyisen Saksan alueessa oli ainakin 20 miljoonaa harhailijaa, joista amerikkalaiset käyttivät nimitystä ”displaced personsa” eli kodittomat ihmiset. Mukana oli paljon saksalaisia, jotka olivat menettäneet kaiken sodassa, ja hyvin paljon saksalaisia, jotka Neuvostoliiton armeija oli asein karkottanut kodeistaan sellaisillakin seuduilla, joilla näiden suvut olivat asuneet tuhat vuotta.

Tutkimusmatkailija F. Nansenin mukaan nimettiin 1920 keksitty paperi, joka auttoi hiukan paperittomia maahanpyrkijöitä, joissa oli hyvin paljon esimerkiksi venäläisiä, muun muassa bolshevikkivaltaa pakenevia.

Turkissa on edelleen voimassa ja käytössä laki, joka rankaisee ankarasti puheen vuoden ”etnisistä puhdistuksista” tai kansanmurhasta. Nykyisenkään Turkin mukaan sellaista ei tapahtunut 1915. Kaikki muut ovat sitä mieltä, että ehkä jopa 15 miljoonaa armenialaista marssitettiin hengiltä lopulta juuri samassa Syyrian erämaassa, jota nyt kuvataan suomalaisten lasten yhteydessä.

Tavanomaisissa lähteissä, kuten hakuteoksissa, puhutaan ”järjestelmällisestä surmaamisesta”. Ja eri asia ovat sitten sellaiset vähemmistöt kuin Kiinan uiguurit, puhumattakaan muista joukkomurhista.

Suomessa puhutaan presidentti Niinistön johdolla sääntöpohjaisesta kansainvälisestä toiminnasta. Sitä kannatan sydämestäni. On sääntöjä ja niitä sitten noudatetaan.

26 kommenttia:

 1. Ne lapsetkin on terroristeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpä on, kaikilla ei ookkaan. Jukrapuju!

   Poista
 2. On se juridiikka ihmellistä. Näin maallikon ymmärryksellä jos nämä naiset ovat syyllistyneet Syyrian alueella ISISin joukoissa Syyrian lakien mukaan rikoksiin, niin heidät pitää tutkia ja tuomita siellä. Onko Suomella edes oikeutta puuttua tähän prosessiin, siitä huolimatta, että henkilöt ovat Suomen kansalaisia? Lasten asema on tietysti vaikeampi kysymys. Kumpi on huonompi ratkaisu: jättää lapset sinne turvattomiin (?) oloihin, vai erottaa heidät äideistään, ja tuoda tänne.

  VastaaPoista
 3. Nämä ISIS-taistelijat ovat meidän NATO kumppanin jalkaväkeä, jotka vievät demokratiaa ja läntisiä arvoja diktatuuriin. Kyllä heistä pitää pitää hyvää huolta.

  https://www.globalresearch.ca/america-created-al-qaeda-and-the-isis-terror-group/5402881

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran tässä huomauttaisin, että Globalresearch-sivustoa pidetään yleisesti Venäjän propagandaelimenä, ja väitteet Isiksen saamasta länsimaisesta tuesta ovat toinen venäläisten lietsoma salaliittoteoria. Kukin tehköön tämän pohjalta johtopäätöksensä kirjoittajan ajatusmaailmasta.

   Poista
  2. Olet täysin väärässä, mutta USA:lla on kyllä liittolaisinaan maita joissa noudatetaan salafistista/wahhabilaista islamin tulkintaa. Afganistanin talebanit olivat aikanaan lähinnä tulkintaasi. Venäjä taas on katsonut asiakseen tukea shioja ja alaviitteja.

   Poista
  3. Iikka Hallantie (pottupokerin jokeri kourassa)maanantaina, 17 kesäkuuta, 2019

   Hei kuules nyt Erästotinen Altesankarinkadulta, sä sisit tosipaikassa omilta lävistyksen heti etkä justtinsa.

   Haista kuule kuninkaalinen kukkakaalivuori jonka argentiinalainen lehmälauma eilen söi.

   Asia on selvä, rauhantyö on vientituote. Ryssänpelko ei ole.

   Oliko mitä päällimmäisiä. Otappa kuule kerran kunnon kännit äijämiesten kanssa mettän pimennossa ilman mitään rikirimputtimiä niin tuosta liikasievästä sivistyksestä pääset sinäkin.

   Poista
  4. Kyllä ISIS taistelijat ovat meidän isäntämaasopiusliittolaisen taistelijoita. Heille pitää myöntää sotaveteraanistatus ja eläke. Meidän pitää olla ylpeitä heistä.

   https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

   Poista
  5. Suomen puolustusvoimien joukot Irakissa taistelevat samassa rintamassa ISIS vaimojen kanssa kumppanimme jalon päämäärän eteen, jonka Trump ilmaisee kauniisti:"Take the oil".
   https://www.youtube.com/watch?v=8Iog4KMza6I

   Poista
  6. Globalresearch.Canadasta on aika samanlainen formaatti kuin Pököömuksen Verkkouutiset. Lienevät samasta mediapoolista ammennettuja.

   Poista
 4. Sääntöpohjaisen Euroopan nakertaminen ulkoa käsin on erittäin taitavaa:
  https://yle.fi/uutiset/3-10832385

  Ei ihme, että meilläkin tietty altis osa väestöstä on hyvinkin helposti ohjailtavissa - sitä "isänmaallisuudessaan" itse huomaamatta, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanada vaalivaikuttaa.

   Poista
  2. Totta helvatas taitavaa, mitä muuta se voisi olla?

   Olisiko jo aika käydä mis- ja disinformaation eroavuuksien kimppuun? Ei tässä asiassa olla ensimmäiäistä pappia laivasta paiskaamassa. Kerta kyytiä, heh.

   Poista
 5. Suomen kansalaisella on oikeus tulla Suomeen. Mutta ei se nyt tarkoita sitä, että Suomella olisi velvollisuus lähteä hakemaan maailmalta kaikkia kansalaisiaan, jotka ovat ulkomaille lähteneet.

  Varsinkin tässä tapauksessa kun nämä kansalaiset ovat muiden viranomaisten huostassa ja heidän tekemisiään sota-alueilla selvitetään, eipä tuolla asialla suurempaa kiirettä ole.

  VastaaPoista
 6. " On sääntöjä ja niitä sitten noudatetaan."

  Analysoidaanpa tuo virke. Ensin osuus "On sääntöjä ...". Nyökyttelyä. Kyllä, kyllä, on sääntöjä. Paljonkin. Kovasti paljon, juu.

  Ja sitten loppuosa: "... ja niitä sitten noudatetaan." Huutonaurua!

  Edes EU, tuo muun maailman moraalinen majakka ja koko ihmiskunnan itseoikeutettu etujoukko, ei noudata edes omia sääntöjään, jos ne eivät satu johtaville maille sopimaan (velkaantumissäännöt, no-bail-out, Schengen, Dublin, jne.)

  Sama koskee pakolaissääntöjä ja -sopimuksia. Ne on aikanaan tehty aivan toisiin tarkoituksiin. Nekin tulevat taipumaan. Paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Analysoin sinun kommenttisi mutta en valitettavasti löytänyt siitä käsitettävää sisältöä. Aihe koskee ISIS:tä. Sinä esittelet ajatuksiasi EU:sta.

   Poista
  2. ”Suomessa puhutaan presidentti Niinistön johdolla sääntöpohjaisesta kansainvälisestä toiminnasta. Sitä kannatan sydämestäni. On sääntöjä ja niitä sitten noudatetaan.”
   Sääntöpohjaisella järjestelmällä Niinistö tarkoittaa jos olen oikein ymmärtänyt kaikkia niitä ”yhteisesti sovittuja sopimuskohtaisia” pelisääntöjä joita valtioiden tulisi noudattaa.

   Kannatan myös em. järjestelmää, mutta. Kuten Matias K jo kirjoitti. Ongelmana on se etteivät EU ja USA noudata niitä itsekään kun se ei niille sovi. Tästä on lukemattomia esimerkkejä lähtien puuttumisesta valtioiden sisäisiin asioihin, rajojen loukkaamattomuuteen, vähemmistöjen kielen asemaan jne..

   Mitä tulee taas ISIS-järjestöön niin sen syntyminen ja toiminta ei olisi ollut edes mahdollista ilman USAn ja EUn joidenkin valtioiden suoraa ja epäsuoraa tukea.

   Poista
  3. Pahoittelen heikkoa ulosaintiani.

   Tarkoitin vain sanoa, että eivätpä se kansainväliset sopimukset yleensä pidä tiukan paikan tullen. Historia on täynnä rikottuja sopimuksia, joten ei liene syytä olettaa, että nyt olisi jotenkin paremmin - niin tovottavaa kuin se olisikin. Pakolaissopimukset, kansalaisuuspykälät ja turvapaikkasopimukset tulevat menemään kovasti uusiksi jo varsin pian, veikkaan. Tämä medänkin olisi hyvä ymmärtää ajoissa.

   EU tuli juttuun vain referenssinä: Edes EU:n sisällä, EU:ssa itsessään tehdyt aivan keskeiset sopimukset eivät kestä pientäkään realiteettien painetta. Miten sitten laajempien ja epähomgeenisempien porukoiden kesken tehdyt sopimukset voisivat kestää?

   Eri juttu sitten on, jos puhumme vastoin parempaa tietoamme asiat niin kuin toivoisimme niiden olevan sen sijaan, että puhuisimme niin kuin nen ovat.

   Pahoittelut vielä.

   Poista
 7. "amerikkalaiset käyttivät nimitystä ”displaced personsa” eli kodittomat ihmiset. Mukana oli paljon saksalaisia, jotka olivat menettäneet kaiken sodassa, ja hyvin paljon saksalaisia, jotka Neuvostoliiton armeija oli asein karkottanut kodeistaan sellaisillakin seuduilla, joilla näiden suvut olivat asuneet tuhat vuotta."

  Vähemmän tiedettyä on, että tuota määritelmää käyttivät monet suomalaiset päästäkseen Amerikkaan sodan jälkeen. Mm. entinen upseeri Viipurissa syntynyt Lauri Törni pääsi maahan huolimatta SS-taustastaan. Itse asiassa kaikki evakuoidut salla-, petsamo- ja karjalalaiset olisivat olleet oikeutettuja pakolaistatukseen, koska olivat vihollismaan valtaamalta alueelta poistettuja. USA ei aluksi edes tunnustanut alueita Neuvostoliitolle kuuluvaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ISISläisethän menettivät Islamilaisen valtionsa, menkööt sitten Ameriikkaan.

   Poista
 8. Sääntöpohjaisuus on retoriikkaa, jossa jätetään sanomatta kuka ne säännöt on laatinut ja kenen eduksi.

  Kansalsisille alkaa olla ilmiselvää että säännöt eivät ole enää kansan valitsemien kansanedustajien määriteltävissä vaan erilaisilla kepulikonsteilla on luotu tilanne jossa kasvoton globaali eliitti päättää ne säännöt.

  Me kansalaiset emme ole koskaan antaneet lupaa luopua itsenäisyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mepäs kansalaiset olemme, ja meitä oli enemmän kun asiasta äänestettiin.

   Poista
 9. Ei uskoisi että professori Kemppinen joka yleensä peräänkuuluttaa kiihkotonta suhtautumista oikeusasioihin pyrkii manipuloimaan yleistä mielipidettä käyttämällä tunteisiin vetoavaa esimerkkiä suojellakseen terroristeja.

  Suomessahan heitä silitetään päälaelle. Saattaisiko syynä olla että terrorismi on globaalin eliitin tavoitteiden mukaista: tavoite on saada ihmistyhmät toisiaan vastaan jotta heitä on helpompi hallita.

  Verrattuna siihen kaikkeen manipulaatioon jota valtamedia yhä maahanmuuton osalta harrastaa, on erittäin kaksinaismoralistista valittaa jos joku persupoliitikko muka käyttää sanaa haittamaahanmuutto harhaanjohtavasti. Ne ongelmat ovat olleet kenen tahansa nähtävissä vuosikausia ja jokainen poliitikko tai tavallinenkin ihminen joka maahanmuutosta on puhunut on yritetty vaientaa.

  Jopa Niinistö sai hirveästi lokaa niskaansa puhuessaan muutama vuosin sitten tolkun ihmisistä vaikka hän on ollut äärimmäisen maltillinen julkisessa puheessaan.

  Vieläkään niistä ongelmista ei saa puhua ja professori Kemppinen on itse mukana siinä leirissä joka sitä julkista keskustelua ongelmista yrittää kaikin tavoin estää. Keskustelun aika on siksi ohitse.

  Ei meidän tarvitse keskustella vaan vain tehdä päätöksiä jotka ovat lopulta Suomen ja sen kansalaisten edun mukaisia. Rikosten tekeminen ulkomaille kuuluu siihen maahan, paitsi toki jos terroristeja ei tuomita ja he pyrkivät takaisin Suomeen.

  VastaaPoista
 10. Luulin, että meillä pyritään sukupuolten väliseen tasa-arvoon? Miksi tässä on tehty numero siitä että he ovat naisia? Jos lähtee Suomesta terroristijoukkoihin, oli sitten mies tai nainen, on kohdeltava samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essää mikään tyhmä ookkaan. Essä sen parempi oo muttet sen huonompikaa.

   Poista
 11. Tästäpä tunniksi ohjelmaa:
  https://www.ulkopolitist.fi/2019/06/15/podcast-mita-tehdaan-syyriaan-jaaneiden-suomalaisten-lasten-ja-aitien-kanssa/

  VastaaPoista