Sivun näyttöjä yhteensä

26. toukokuuta 2019

Pihvi ja vaalitLoppusodasta palaava lapsenlapsi oli elänyt viikon lähinnä energiapatukoilla. Punaista lihaa ja ranskalaisia perunoita kaikille ja salaattia. Meidänkin kaupastamme saa puoleen hintaan sisäfilettä juuri kun se on tulossa parhaimmilleen. Jälkiruuaksi Jymy-jäätelöä. 

Aamulla olin katsonut vihjeen saatuani Youtubesta haulla ’Stephen Fry Pindex’ lyhyet ohjelmat, jotka vastasivat jäljelle jääneisiin kysymyksiini. Stephen Fry juontaa ja osoittaa samalla, mikä on äänen ja esityksin ydin. esittää aidosti mutkikkaitakin asioita niin että kuulija käsittää ne heti ja tahtoo kuulla koko ajan lisää. 

En ole lopen kiinnostunut EU-vaaleista, mutta hiukan pelkään, valmistellaanko Euroopassa ja Yhdysvalloissa todellakin sisällissotaa.

Tosiasiat eivät puhu puolestaan, vaikka niinkin väitetään. 

Minulle on ollut hiukan epäselvää, miksi esimerkiksi britit päätyvät brexitiin juuri niiden ihmisten äänillä, jotka kärsivät eniten eniten.

Keskeinen vastaus on veroparatiisit eli niin sanottu Singaporen malli. Asiaa selvitetään nimin ja kuvin ja samalla kerrotaan, mihin kovanlinjan breksitistit ovat itse siirtäneet rahansa.

Keino on sama kuin USA:n talouskasvun moottori. Otetaan köyhiltä ja samalla helpotetaan kaikin rikkaimpien yhtiöiden keinoja siirtää voittonsa turvaan verotukselta.

Kansallisesti yhtiöitä ei voi verottaa, koska myös verotetut tulot saadaan kohonneista hinnoista, ja maksajia ovat ihmiset. Keittoastioita ei syödä. Niitä käytetään syömiseen.

Sata vuotta sitten puhuttiin paljon pahaa suurpääoman toiminnasta, ja syystä puhuttiin. 

Nyt on käsillä suur-liikevaihto. Trump ja Englannin konservatiivit vastustavat EU:ta, joka haluaisi sinnikkäästi tietoa tilinpäätöksistä. Näyttää siltä, että lännen oligarkit toimivat samalla tavalla kuin idän. Kun varat eivät jää omalle alueelle, ne eivät kasva työpaikoiksi ja tuloiksi.

Oikeistopopulismi on omaksunut vanhat vasemmistopopulismin puhetavat. Kansalliset piirit ajavat kansandemokratioita. Itä-Saksassa oli kansanarmeija. Eikä meillekin  tarvittaisi kansanpoliisi eli Vopo? – Ei tarvittaisi. 

Eilen muutin mieltäni. Olin aina väittänyt, ettei maailmanhistoriassa ollut tapahtunut koskaan niin suurta ja nopeaa muutosta kuin kahden isoisäni elinaika. Molemmat olivat syntyneet 1896.

Maailmanhistoriassa ei ole koskaan tapahtunut niin suurta ja nopeaa muutosta kuin minun elinaikani, 1944 – 2019. Yritän parhaani mukaan ymmärtää ja selittää, mikä muuttui ja miten. Jälkimmäinen vuosiluku on ad hoc

20 kommenttia:

 1. Tähän heitän muistukkeena vertailua varten Amerikan löydön ja valloituksen siinä 1492 paikkeilla. Se mullisti maailmankartan, aikaansai valtavan kiinnostuksen uuteen maailmaan ja aiheutti tietenkin maailmanhistorian suurimittaisimman ryöstöretkien jatkumon. Siinä yhteydessä tuhottiin miljoonia alkuperäisiä asukkaita uudella mantereella kun eivät halunneet suosiolla luopua kullasta ja jalokivistä sekä harvinaisista turkiksista. Uusia valtioita piti saada verotuksen ja vallan piiriin. Hyvin tässä useat valtiot onnistuivatkin ja jälki oli sen mukaista. Ryöstösaalis vaan ei tainnut pitkään auttaa ja kohtapuoliin ne olivat lähes yhtä köyhiä kuin aiemminkin. Sitten ryhdyttiin kehittämään viljelyksiä ja siihen taas tarvittiin miljoonia orjia.

  VastaaPoista
 2. Tämä some-aika on paljastanut hämmästyttävän seikan: viisaus ei asu sittenkään pohojalaasis vanhoos naisis, eikä senpuoleen minkään maakunnan vanhoos eikä nuaris miehis. Koko kansakin on joutumassa epäilyttävään valoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jellonia Peijoonia (melkoset & miekkoset)maanantaina, 27 toukokuuta, 2019

   Juueinii asukkaa!

   Elämä off.

   MÖRKÖ ON !

   Poista
 3. Ns. joukkoälystähän oli se vanha viidakon sanonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä enempi anomyyniperjantaina, 31 toukokuuta, 2019

   Mopo huono viidakossa, Jane parempi? Antibaktiraikastettu on kuin olis maksettu? Nairobiin susia naimaan? Sukat kuin tolstoijunan jarrupalat? Keskitöölössä asun, enkä juo viinaa? Työ on harvojen herkkua, herrat sen tietää?
   Suomi ei koskaan voita lätkässä äm-ämmää eikä euroviisut ole heteroille?

   Sano nyt piruvie mikä äläkä rääkkää...

   Poista
 4. Mielenkiintoista on kyllä huomata, että "kansanarmeija" on osa omien puolustusvoimiemme itseymmärrystä. Kansalaissodan valkoinen osapuoli puhui jälkikäteen itsestään mielellään "talonpoikaisarmeijana". Nykyaikanakin kuulee usein kantahenkilökunnan puhuvan armeijastamme ihan tosissaan kansanarmeijana: "Kun meillä Suomessa on kansanarmeija, niin siitä seuraa..." Eli reserviläisarmeijaa ajatellaan puolustusvoimien piirissä todellakin aseistettuna kansana positiivisessa mielessä. Siinä on aseissa das Volk eli kansa orgaanisena kulttuuris-historiallisena kokonaisuutena, ei le peuple, kansa vallankumouksellis-poliittisena yksikkönä. Tämä ymmärrys siitä, että sotilaat ovat tosiaan ensi sijassa kansalaisia, joilla on siviilissä odottamassa työnsä, kotiväkensä ja kaikki muu elämänsä, määrittelee vahvasti reserviläisten johtamisen ja kouluttamisen periaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eihän meillä ole vieläkään kansanarmeijaa", totesi Erno Paasilinna. Hän taisi tulla tähän päätelmään sen perusteella, keille oletti kantahenkilökunnan antavan äänensä vaaleissa ja keille ei.

   Poista
 5. Maailmanhistoriassa ei ole tapahtunu koskaan niin nopeaa muutosta kuin 1980-luvun alkupuolelta eteenpäin. Ja muutos on edelleen käynnissä. Sen kokonaisuus on hahmottunut noin kymmenen vuoden kuluessa tästä eteenpäin. Elämme aikaa, josta ei ole paluuta. Ja minunkin nuoruuteni näyttää tullessani eläkeikään napoleonin sotien aikaiselta.

  Selailin vanhempieni jäämistöstä löytynyttä kirjaa "Viisi Sodan Vuotta". Kuvateos Suomen viimeisimmistä sodista. Ja se näytti jo nyt muinaishistorialta. Muutos minunkin ymmärrykseni aikana on ollut valtava.

  Ukkini kertoi miten hän näki nuoruudessaan ensimmäisen auton. Minä luullakseni näen vielä sen ajan, kun ihminen ei ole älykkäin toimija maapallolla. Huikea ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusotatoimiston päivystäjäperjantaina, 31 toukokuuta, 2019

   Niin, katoaa maine ja kunnia...

   Kolmatta maailmansotaahan tässä on rattoisasti vietetty, katellen Thatcherin ja Reaganin pornoleffaa.

   Ryhtyäkö antropofagiksi? Motoksi: syön minkä saan ja loput lahjon lihaviksi.

   Miksipä ei. Tehdäänhän vaskisoittimiakin muovista, miksei sitten puhallella todellisuuskuplia torilla ja nauttia tappiomielitaudin oireista ohikulkijoiden olemuksessa?

   Ääni ja mies, netti ja nainen.

   Koko roska on vain ihmisen itsetuhon surkean suunnittelun syytä. Onnetonta haparointia! Typerryttävän hidasta; vaikka voitaisiin saada aikaan kunnon mahtiryskä niin ei, ei vaan lähde perkele.

   Jos tätä ei saada kuntoon niin minä ryhdyn lakkoon.

   Ei vaiskaan, kyllä leluilla pitää saada leikkiä.

   (ilmainen näyte hämmentyneille, tekoäly päihtyneenä)

   Poista
 6. Hienoa että väänsit veroparatiisiasian sen verran rautalangasta että lukijat varmasti ymmärtävät.

  Suuri poliittinen ongelma on, että veronkierron kannattajat ovat osanneet asemoida itsensä molemmille puolille valtataistelua: oikeistopopulistit suosivat veronkiertoa heikentämällä EU:ta, mutta veronkiertoa tukevat myös eräät "liberaalien eurooppalaisten arvojen" puolueet.

  VastaaPoista
 7. Edelleen meidän pitäisi kuunnella professori Kemppistä, joka yllättyy kerta toisensa jälkeen vaikka asiat menevät juuri kuten luonnollista on. Ihmiset haluavat eroon EU:sta. Eivät siksi, että he ovat tyhmiä, kuten Kemppinen esittää, vasn siksi että tämä eliitti johon Kemppinenkin kuuluu, ajattelevat kansalaisten olevan tyhmiä eli he eivät itse tiedä mikä heille on parasta vaikka herrat olisivat sen heille päättäneet. Manipuloituja eivät ole kansalaiset vaan eliitti joka toistaa kaikenlaista propagandaa jota täysjärkiset ihmiset eivät usko. Minäkin kyllä yllätyin, lähinnä siitä että EU-vaaleissa ei käynyt Suomessa niin kuin Ranskassa ja Briteissä. Syy lienee se, että persut eivät vastusta EU:ta tarpeeksi hanakasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei nimimerkki ämmä lue enää ihmisiin muita kuin pienen osan persuista. Vaalituloksen perusteella arvioiden EU:n kannatus huitelee jossain yli 90%:ssa.

   Poista
  2. Äänestysprosentti huiteli jossain 40%:ssa. Selvästi enemmistö odottaa EU:n kaatuvaan omaan mahdottomuuteensa, mitäpä sitä vastaan äänestelemään.

   Poista
  3. M, puhut paskaa.
   Mutta ah, miten ihanaa paskaa! En ihmettele yhtään että miljoonat, ja taas miljoonaat perskärpäset huumaantuvat ja räpyttelevät ryppyisillä siivillään (= Dipterat, suom. kaksisiipiset) ja laulavat hoosiannaa sulle.

   Ja välillä tuo hajamielinen eliittikin. Kämmenpohjiaan yhteen lätkii.

   Poista
  4. Äänestämättömien ääniä ei kukaan voi lukea hyväkseen. Se joka ei äänestä, on päättänyt hyväksyä lopputuloksen ennalta. Eli äänestämättä jättäneetkin kannattivat EU:ta.

   Poista
  5. Vain ne jotka jättävät äänestämättä voivat kritisoida systeemiä.

   Poista
  6. Vain diktatuureissa kannatus on yli 90%. Diktatuurivaalien kanssa yhteistä oli myös se, ettei muita kuin diktaattoria saa äänestää.

   Näissä ainoa vaihtoehto EU:n kannattamiselle oli äänestää jotain Walter De Witin poppoon tai SKP:n kaltaisia änkyröitä. Give me a break.

   Poista
 8. Vuonna 1983 muuan tamperelainen sosiologi kävi kieltäytymässä aseista. Siihen aikaan asiaa piti oikein perustella. Sosiologi lainasi everstiluutnantille Allardtia: "Suomen puolustusvoimat on perinteisen pohjoismaisen talonpoikaisarmeijan täysiverinen jatke." Eversti, joka oli myös punakaartilaisen pojanpoika, kommentoi: "Joo, kirjoitan suosituksen siviilipalvelukseen, ei tässä lautakuntaa tarvita."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusotatoimiston päivystäjäperjantaina, 31 toukokuuta, 2019

   Tämä oli päässyt unohtumaan, heh!

   Allardt tulisi määrätä unohdettavaksi ja sosiologia tulee havaita vahingolliseksi.

   Kaikki sivareiksi!

   Hipit rehabilitoitava, varvassandaalien tuotantoon iskurityölaisiä leireiltä, kannabis kivijalkakauppihin, konsulit valvokaa ja sensorit saksikaa!

   Sijaiskärjöiden martyrismi tarkoin varottava, tarvittaessa päästettävä nomenklatuuraan.

   Hande Nurmio, Kivinen tie

   Poista
 9. Keep on working, great job!

  VastaaPoista