Sivun näyttöjä yhteensä

20. lokakuuta 2016

Viesti

Olen Tukholmassa, huomenna kotona. Macbeth oli aikamoinen, matka mainio ajatus.

7 kommenttia:

 1. Kerro lisää!
  Oliko Verdiä vai teatteria?
  Listittiinkö valtatiellä näyttävästi vai fiinisti?
  Kyllä Ruotsissa täytyy minunkin välillä piipahtaa,ei nyt enää laivalla mutta lentäen.
  Syysterveisin: Peki K.

  VastaaPoista
 2. Macbeth on aikamatka aina.

  VastaaPoista

 3. Jestas. Heti kun pomo on poissa, nilkit kiittelevät tapojaan vaik´eivät Roomaa ole nähneetkään. Soini kai on, mutta Merikasarmin konsulentit tuskin. Niinpä Ålandin asemasta vedottiin "tapaoikeuteen" niitten sitovien sopimusten lisäksi (, jotka sopimukset allekirjoitettu pyssynpiipun alla ja mutisten allekirjoituskäden halvaantumisesta).

  Että äkkiä takas. Alahuone Lakibaari Asemaratakadun varressa kipuaa penkille huitomaan ja hyvän hallinnon nimissä polttoveron alla pakottaa meitin sorvamaan ihtemme standardoiduiksi ynnä tuotoksemme myyntikelpois-suoriksi (vrt. kurkku) kappaleiksi. Omistukset sentään nousevaan hintaan, mutta palkkatyöläiset alenevaan.

  Kumpi pahempi? Se raskas kultakahle siinä välissä -jonka kai näkee vain sokeiksi vaivatuilla lukusilmillä. On se jännä kuinka vapaasta sopimusoikeudesta ja yhteiskuntasopimuksesta sallia vahvimmille oikeus liikepankkilisenseillä ja osakeyhtiötoimiluvilla tehdä meille kaunis maa, on saatu tämä surkueliitin kusiputka toimeen. Petos. Perinnönhaaskaus.

  Että tervetuloa vaan. Kerkesitkö poiketa kirjakaupoissa. Ja osuiko silmiisi De svenska riskkapitalisterna (av Neurath ja Almgren) tai Finasfurstarna av Engzell-Larsson. Kumpikin parin vuoden takaa -jaa silloinhan niitä sai vielä Akateemisestakin. Tänään Suomeen saapuu myös Jacob Wallenberg ennakkohaastattelu valtiasten tapaan Kauppalehdessä. Hän sanoi, ettei hyvää työvoimaan nykyaikaisen tuotteiston ja sellaisten prosessien onnistuvaan soveltamis(pakkoon) saa kuin yhdyskuntiin, joissa on hyvä näytelmätarjonta ja kodikkaat kahvilat ja maukas ruoka. Ja Tekesit purettu, VTTeet räjäytetty ja Akatemia nälkiinnytetty, joista onkin alettu ja hyvä niin.

  Se ei muuten Shakespeare paljoa puinut utopistien ja uskonpuhdistajien aatekiistoja vaan teki ikiaikaisen ihmissielun tiedettä. Käsittämättömästi hänen monarkistis-aristokraatiset roolinsa ovat moukankin snajuttavissa. Siksiköhän se demokratia sitten tuli ja suli.Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... Roomaa ole nähneetkään
   ka mä muuten olen! elämäni suurin ja intohimoisin rakkaus hajosi ja jäi sinne.
   questa è la vita.

   Poista
 4. Jos annettaisiin pantomiimitehtävä tiivistää Macbeth yhteen kuvaan panisin Lady Macbethin pesemään käsiään... pesemään käsiään... pesemään käsiään. "All the perfumes of Arabia will not sweeten this little hand".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meni ihan nappiin. Opiskeluajalta jäi tämä Lady M. mieleen sellaisena pahuuden tiivistymänä, että se oli jo ihailtavaa, siis Shakespearelta. EG

   Poista
 5. Että tuon verran pani tämä blogistimme etunimikaima kommenttia yhdenrivin päivitykseen?
  Stilistisin terv. pekka s-to,

  VastaaPoista