Sivun näyttöjä yhteensä

7. huhtikuuta 2016

Savua ilman tulta


Ovella Sakari Toiviainen sanoi, ettemme ole nähneet 35 vuoteen, ja minä väitin, että on siitä pidempi aika- Hän kysyi, poltanko vielä piippua, ja sytytti omansa. ”Me olemme sitten viimeiset”, hän sanoi, ja minä ajattelin, että se on tunnustettava. Sarjassa miehet yli 70 vuotta tuo puuha kulttuurilaitosten kulmilla on yhtä harvinaista kuin sadan kymmenen metrin aitajuoksu ikäluokassamme.
Laitos oli ooppera ja juuri oli nähty sukulaisten ja ystävien kanssa ”Taikahuilu”, joka oli vielä hurmaavampi kuin arvostelut antoivat ymmärtää. Se berliiniläisten ajatus, että näyttämön kohdalla olikin valkoinen seinä ja vähän avattavia ovia, ja että lavastus oli toteutettu kokonaan piirretyillä filmeillä ja heijastetuilla kuvilla parhaaseen 1920-luvun henkeen, toimi aivan loistavasti.
Nirsoiluvaiheessa kotiin päin ajaessa tuli tosin puheeksi, että tuo erittäin tarkkaa ajoitusta vaativa keksintö, jossa siis oikeat laulajat ovat esimerkiksi taputtavinaan liikkuvia piirrettyjä kissoja ja pakenevansa verenhimoisia koiria, pakotti puolestaan niin tarkoin mietittyihin tempoihin, ettei Taikahuilulle tyypilliseen hurvitteluun eli hidastuksiin ja kiihdytyksiin, paisutuksiin ja vaimennuksiin, ohi valmiiksi harjoitellun, ollut tietenkään varaa.
Parissa kohtauksessa oli teatterisavua. Istuimme etupenkissä. Ei mennyt savu silmiin.
Aamupäivällä automme oli syttynyt palamaan. Kaupungilla olimme siksi uudella autolla.
Ajatus oli käydä viimein vilkaisemassa, mitä autot maksavat, koska oma alkoi täyttää vuosia ja se valitettavasti näkyi huoltolaskuissa.  
Olin haistanut käryn Piispansillan paikkeilla, ja Olarin Vehon pihaan pysähtyessä tuli kiire, koska savua tuli näkyvästi konepellin alta.
Olen yhden auton polttanut. Tiedän ettei se sammu kuin tukahduttamalla. Tämä ei roihahtanut kunnolla, ja apu oli lähellä. Tänään tai lähipäivinä saan kuulla, mikä siinä autossa paloi. Huollon pikasilmäilyssä todettiin, että kysymys ei ollut roskista tai vastaavasta, niin että sähkölaitteet käydään läpi, onnellista uutta omistajaa ajatellen ja minun kustannuksellani.
Ei tämä vetänyt veroja edelliskerralla, josta on ainakin 20 vuotta. Oli se komeaa, kun autoni moottoritilassa paloi Ruotsalaisen teatterin ja Akateemisen kohdalla Espalla, paloautot tulivat koeasti ulvoen Korkeavuorenkadun mäkeä ja minä pinosin tuomioistuimen asiakirjavihkoja sisältäviä kasseja jalkakäytävälle. Oli kesähelle; se olikin yksi valkeanvaaran syistä, mutta varsinainen kipinä tuli hitaasti eristettään kaasuvaijeria vasten kihnuttaneesta sytytystulpan johdosta.
Jokainen sahanomistaja tietää, tätä minulle tähdensi moittivalla äänellä jälkeenpäin moni, ettei palokunnan hälyttämisellä ole todellakaan kiirettä, sen jälkeen kun ihmiset on toimitettu turhaan. Niinpä minulle jäi vakuutusyhtiön yllättävän ratkaisun johdosta moottoritilan tulipalon jäljiltä kunnostettu auto. Arvannee, ettei siitä eroon yrittäessä lauluja lauleltu.
Huvin päin olimme tehneet luettelon, mitä merkillisyyksiä autossamme pitäisi olla, jotta vaara tappaa itsensä tai muita vähenisi merkittävästi. Nykyaikainen jalankulkija ja kärryjen lykkääjät nuuskiva tutka kosketusnäytöllä oli ykkönen ja kaistavahti kakkonen. Meidänkin autossamme takasektoreihin jää pimeä kulma, johon kokemuksen mukaan mahtuu iso ja ruma pakettiauto. Elämässämme moottoritielle ajaminen on arkipäivää.
”Taikahuilun” hengessä ihmeitten aika jatkui. Meidät kutsuttiin kohteliaasti kokeilemaan melkein uutta Citroen-nelosta, joka temmattiin jonkun autonmyyjän takapuolen alla. Ajettu pari kuukautta, alle kymmenen tuhatta. Ja siinä oli kaikki nuo laitteet ja lisäksi automaattivaihteisto, johon olemme ehtineet vuosien kuluessa täysin tottua ja suuresti mieltyä. Vain hiukan leikilläni olen joskus sanonut, että korkeaan ikään ehtineille automaatti pitäisi määrätä pakolliseksi. Se ei tuo monen asian tekeminen samanaikaisesti tarkkaavaisuudesta tinkimättä ole alkuunkaan samaa kuin ennen.
Kokeilun aikana kävi ilmi, että tämä olikin oikea automaattivaihteisto ja kuusi vaihdetta eteen. Sen vuoksi hiiviskely laahustamisvauhtia valoissa ja sateisella kaupungilla on erikoisen pehmeää. Sitä olin jo tullut kokeilleeksi, että moottori sammuu ja käynnistyy omia aikojaan.
Oikeustoimia tehtäessä tunnustin olevani suurrikollinen liikennealalla. Myyjät osoittivat koulutusta ja kokemusta kauhistelemalla asiaankuuluvasti päällekkäisiä sakkojani katsastamattomalla autolla ajamisesta viime kesänä. Ehkä papereihini pantiin, että ostaja on hupelo, ja hintaa lisättiin vastaavasti. En tiedä.
Nautittuamme maittavan makkarakastikkeen muusilla työpaikkaruokalassa ajelimme kotitanhuville ja tämän kirjotuksen postaamista seuraava urakka on löytää luovutustodistus, se muualla kuin ajoneuvossa säilytettävä osa. Tiedän että se on tässä huoneessa, mutta tässä huoneessa pistäytyneet taas tietävät, että se on laiha lohtu.
Jos nyt joku edellä olevan luettuaan päättelee, että käsillä ovat riittävät perusteet suljettuun laitokseen sijoittamiseen, ottaen huomioon tapahtumista ilmenevät ja niihin johtavat seikat, minulla ei valitettavasti ole esittää vakuuttavia vastaväitteitä.
Ensimmäistä kertaa aloin ajatella, että historian ja etenkin eri taiteiden historian jako klassiseen ja sitten romanttiseen aikakauteen taitaa olla vääristävällä tavalla mielivaltainen. Mozart on klassikko ja edustaa päättyvää rokokoota, Beethoven varhaistuotantonsa jälkeen romantikko ja Schubert täysiverinen sellainen.
Romantiikkaa määrittelee yksityinen kohtalon tietoisuus. Kukin vaeltaa oman tähtensä alle, monesti eriskummallisissa oloissa. Koettuani tällaista romantiikkaa pitkin päivää aloin tosissani miettiä, että ”Taikahuilu” kaikessa päättömyydessään on romantiikan mieleen tuleva teos, ja sen kuulee myös harmonian käsittelystä, ja Don Giovanni on sitä vielä enemmän. Tämä Berliinin porukka kuuluu tehneen myös Giovannin uusasiallisuuden keinoin. Olisi kiva nähdä.


32 kommenttia:

 1. Olen eilisen päivän kadottanut, ja se meni hukkaan hakiessa Citroenistani (vanha pariisilaisrouva, väittää olevansa Picassolle sukua) taikaa sille mikseivät toimi etufönsterin pyyhkäisimet. Kun yksikään sulakkeista ei ollut onnekseni epäkunnossa. Vika haittaa etenemistä etenkin sateella. Yrityksen ja erehdyksen (tee työt ja opi pelaamaan sen kanssa) kautta lopulta ymmärsin, että aivokonttorista oli tässä kysymys.

  Boottasin auton, enkä tähän luettele mitä kaikkea se vaati ja missä järjestyksessä. Vinkkarit alkoivat heilumaan -- yllätyksekseni.

  Windows 11.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ekassa sitikassa 2CV vm. -56, liikkui ikkunanpyyhkijät nopeusmittarin vaijerin välityksellä. Seistessä saattoi heiluttaa niitä käsipyörällä. ... aina toimi... ;-)

   Poista
  2. Kerran ajoin - TippaRellulla - Forssasta Tampereelle. Oli kolkko ja synkkä ja syksyinen yö ja autossani ei toimineet pyyhkijät eikä pissapoika. Kuraa kumminkin etuikkunalle tuli, niin ettei eteensä nähnyt, pakko oli välillä pysähtyä ja hinkata se pois. Minulla oli 1/2 litran Vichypullo josta roiskin nestettä ikkunalle. Mutta Lempäälän korkeudella vichy loppui. Mietin mitä nyt teen...? No, kun en keksinyt muuta niin kampesin itseni Rellun konepellille ja kusin ikkunalle. Kyllä se tuulilasinesteestä sekin kävi. Joka tapauksessa ennen aamua olin Tampereella.

   Poista
  3. Katselin ihastuksesta ujona kun paikallisen spik och korv:in eteen sujahti 2 CV.
   Takalasin tarrakin oli.

   Kyll' mää niin pal huonoist' autoist' kärssi' sain!

   Ajoneuvoa kuljettanut mies nousi pois ja kertoi ohimennen että onhan se vähän sellainen että tunnin kun ajaa niin kaksi menee korjaukseen.

   Muistanpa rekisterikilvenkin. Kiinnostaako?

   Kuultaessa kuulusteltava kertoi seuraavaa:

   Poista
 2. "Tsernobylista nousee rukous" on nyt luettu. Kuinka ollakaan, mietin tänä aamuna, että siitä saisi maailmoja ravistelevan oopperan! On töitä solisteille ja kuoroille ja juoni on järkyttävän tosi. Ken sen säveliin pukee?

  Renkaat vaihtoi Kunnaksen Ilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitwin pwimpula, Lindgrenin Aale virkeämmässä ruokajonossa kysyi viattomaan tapaansa kuinkas se gaas kirjoitettiinkaan se säteilevästi..

   - ?

   Tshernoobilé.

   Poista
  2. Kunnaksen Ilkalle ja muillekin tiedoksi, että Turun yliopiston kulttuurihistoria järjestää seminaarin:

   Ytimen varjossa. 30 vuotta Tshernobylistä
   Tapahtumapaikka: Yliopistonmäki, Tauno Nurmela -sali (Päärakennus T1)
   Aloitusaika: 22.4.2016 10:00
   Päättymisaika: 22.4.2016 17:00
   Kulttuurihistorian oppiaineen järjestämä seminaarin tarkoituksena on tarkastella ydinvoimaan ja ydinvoimalaonnettomuuksiin liittyviä kulttuurisia, poliittisia ja historiallisia taustoja ja käsityksiä lähtökohtana tämä 26. huhtikuuta 1986 Ukrainassa tapahtunut historian pahin ydinvoimalaonnettomuus.

   Oscari

   Poista
  3. Mistä sais plutoniumia? Piiputtelisin. Tarpeeksi suuri pesä vain niin voisi nuo tikut säästyä. Merkittävä etu köyhässä taloudessa pidemmällä tarkastelujaksolla.

   Peeäl 238 on taas päässyt vähiin, pitänee muistaa ostaa kun käyn kirkonkylällä. Käytän sitä talvisaappaiden kärkiosan lämmitykseen.

   Kun jalat ovat puhtaat ja kuivat niin sodassakaan ei tule kovin suuria vaikeuksia.
   Isoisääni siteeratakseni.

   Termoparien tuottama sähkö riittää juuri sopivasti satelliittiohjattujen sotatohvelieni takavalojen tarpeiksi.

   Ei. Ne eivät ole jarruvalot. Kyse on jalanjälkien näkyvyydestä korkealta taholta turvaa saaneen seurantajärjestelmän koekäytöstä.

   Ihan kivaa.

   Poista
  4. Khm, sanoisimmeko kuitenkin toistaiseksi yllättävimpiin lukeutuva ydinvoiman-

   Eihän onnettomuuksille voi sanoa että kuule nyt sinä olit tuhma / ilkeä / paha ?

   Historian pahin?

   "Ivan" l. Tsar Bomba. Nytpä onkin käynyt niin että sotapommin saastelaskeuma oli toden totta vähäinen kun taas palava grafiitti, no niin.

   Saharov palkittiin, ei suotta. Näin niitä hommia kuulkaa tulee tehdä. Näytin vuoksi.
   Tarkastamaan Caspian Sea Monster nyt,
   ette muuten usko kuitenkaan. Olisivathan sellaiseen muutamat Aivan Hoe:t sopineet kyytiin.

   Kirjoitettaessa soi benny hill meets bass.

   Ettäs tiedätte. Teistä jokaisen nk. elimistössä joka tässä tarkoin ilmaistakseni = massastanne on pikku hitunen on valmistettu Novaja Zemljan rannalla. Kaikki kerralla. Jeesuksen massa oli hyvin paljon 16 000 kg:a pienempi.

   Tennessee Ernie Ford, Sixteen Tons. Pannaanko platalle?

   Poista
 3. Niin, tupakoimattomana minulle on jäänyt elävästi muistikuviini miten vastarinta tupakoinnin kieltämisestä esiintyi. Aikoinaan kun Finnair kielsi kotimaan lennoilla sauhuttelun Jörn Donner ja Aarne Saarinen paheksuivat tuollaista käsittämätöntä kieltoa. TV:ssä Aarne Saarinen todisteli miten helppoa lentokoneessa olisi estää savun leviäminen verholla eri osastossa.

  Ja sitten myöhemmin kun omassa työhuoneessa sauhuttelu kiellettiin, TV:ssä haastateltiin Helsingin Yliopiston vanhempaa professoria joka sanoi polttaneensa piippua vuosikymmenet. Piiputtelu oli hänelle ajttelun ja aivotyön edellytys ja siksi hän epäili työkuntonsa romahtavan jos pitää hipsiä piipulle ulkosalle. Väitti jopa ihan tosissaan että jos laki tulee voimaan hänen on pakko irtisanoutua, niin mahdotonta on luopua omassa työhuoneessa piiputtelusta. Olisi kiva tietää miten siinä asiassa oikein kävi, koska laki tuli silloin aika pian voimaan. -Murphy_

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin huvittavaa kyllä samaa asiaa kävellessäni laitoksen ohi toissapäivänä. Tiettävästi ystäväni Urpo Kangas voi hyvin ja vetelee poskareita salaa kuten me muutkin.

   Toiviaista lohdutin sanomalla, että selvän tilaston mukaan ikäisiämme piipunpolttajia kuolee paljon enemmän kotitapaturmiin (kaatuu korkealta ja kovaa) kuin syöpää tai muihin tupakkaan liittyviin sairauksiin. En viitsinyt lisätä että jos lyö kerralla päänsä halki, kaikki ovat tyytyväisiä.

   Poista
  2. Huomaavaiset tupakoitsijat Ry.
   I.

   Poista
 4. Automaattivaihteistot pitää vapauttaa autoverosta, koska ne lisäävät liikenneturvallisuutta.
  Jokainen tietää miten vaarallista on käyttää kännykkää ja manuaalivaihdetta samanaikaisesti.
  Jokaisen pitäisi ymmärtää myös se, että tapa käyttää kännykkää ajamisen aikana on tullut jäädäkseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urkkipupin tiskin yllä oli liitutaulunen jossa luki kauniiksi sanottavalla käsialalla kirjoitettu syvä moite

   Jokinen hakee itse juomansa

   Jokinen oppi.

   Treeniä, treeniä. Munki tarttee treenaa. Emmä oo ehtiny kato vielä kypsyy. Mä oon raaka mies.

   Niiet koska ne virtuaalikolpakot olis niinku sit tulossa vaiks? Täällä jo vedetään hrnt nehnuun ja huulekkaa ei veny ku pauttiarallaa vaaksampäähän ku ällistysmiehen jättikikat saa ihkutukset niiet huiiiiih...

   Kik. Kik.
   Mikä onkaan kikka sen? Se kun varloo pikkasen.

   Ei saa juosta auton alle sanoi mummi Kaartin autok:nian pääoven kulmalla olevissa liikennevaloissa, ja joka kerran.

   Joo. Oli mulla asiaakin.

   Irja-tädin jengi voisikin nyt juuri tietää mistä löytää sen filkanpätkän. Enska I. koeajaa henkilöautoa ja pikku oho-kohtauksen kulku on kuvattu. Enska ensimmäinen nostaa huudin, hups. Pikku lieskat siinä vilahtaa. Isoee tumppaa vällyt päälle. Se pikkusen tuprahtaa. Köh. Kaikki tietenkin onnistuu kuin lihakauppiaalta avioliittoneuvonta. Kuulenette Itkosen kertojanäänen jo, toivoakseni?

   Pakko. Saada. Nähdä.

   ☆ absoluutnantti
   G. Pula-ach-soo


   Peeäs. Jos Irja-täti olis painanu takatölikan salaista maailmansotanappulaa niin meitsei ei ketää olis mut onneks se ei pahemmin kai kirjottanu koneella.

   Kuuluisa tusinasormitekniikan perustaja, from Finland.

   Hau sou nou? Ai dount tink hallawood is kvait tö pleis to trast. Ooyy ähäkutti is tö juusual provaider.

   Mr. A. Bumble
   (Oh yes. Really. You better believe it. If you do not, I. will continue lying.)

   Motto:

   "Up, down & sideways!"

   "Also underwater pantomimes, good for garden parties and such. Just pinch your noses really-really hard."

   Ai juu. Koska se PEKO 7 jonka hyväksyisin ihan ookoo korvaukseksi isäni pesänpihistäjäpopuloilta lopsahtas meidän rantaan? Värvään koko saakuran saaristokonkurssikunnan henkilöstön täyttämään EI -kuoria ja saan kyllä sillai saareen sähköt mutta tarttis vähän aikataulujutskia funtsia.

   Meinaan alkaa tympii. Valita en. Mä oon ny jauhanu yhdelle keskiafrikkalaiselle valtiolle sadan vuoden varmuusvaraston täyteen niin timmiä pesujauhoa ettette vaan pysty uskomaan että jumal'auta kun on kovaa kamaa. (Keski-Sudan) Alkaa olla sillä rajalla että hiksin posonit! Ötyä on! Ketaleskimiehenaha-pankaalisuolon teoreettinen kiinteä olomuoto on tiheysluokkaa super a 1. Säilytysongelmia ei tule! Takaan että aine on hetkessä maapallon keskipisteessä. (aI call it godshit.)


   Sitä jäi ihan vähän yli. Se kun kas on meidän aika-avaruudessamme havaittavissa olevaa neutronitähden ytimestä uutettua kätsyä aamukahvetin makeutusainettakin! Vähänkö siis tuli hyvää.

   Kuppi kahvia?

   No tän sivumaku on kyl aika syvältä, oikeastaan...
   Mä kyl ite tykkään (jos tulee tykkäyskeikka).

   En kyl varmaankaan kai tätä poliiseille ihan tosta vaa menis tarjoon. Itekki aloin vetään tummaa ykstoistasta püff-nallea löylys vasta tossa 02:47.

   Hyvveeh.

   Poista
  2. Olen mieltynyt karhu. Olen onnellinen karhu.
   Siksi tumma 1 on lempiolueni. Niitä kaksi pulloa saunanautinnon viimeistelyyn.

   Menee kolmannen euron puolelle /pullopari mutta on sen väärti.

   Suomennoksen puuttuessa suomentanut suo- ja mettänelävä itte.

   Poista
 5. Tupakasta puheenollen, en ymmärrä EUn pakottamaa nuuskan myyntikieltoa.
  Ruotsalaiset, joihin Hannu Hanhikin lukeutuu, saivat onnekseen poikkeusluvan jatkaa myyntiä.
  Opin itse sen käytön vasta viisikymppisenä, kun meille vanhoille ukoille nuori kollega saunaillassa tarjosi (opettajia ollaan). Heti huomattiin että nyt on hieno juttu tässä! Kolme meistä käyttää edelleen aktiivisesti ja kaikki samaa mieltä: voi piru kun ei nuorempana ymmärretty aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvetta! Öklö dunkkis. Mihkä sen sylet sitten? Kyllä pusut passaa misseille sitten juu. Kolme oikeen turpeenpurijaa ja kehua vielä kehtasevat. Opeilu menny överix.

   Yliape X

   Poista
 6. En voi mitään sille, että klassikko-opperoiden - tai -näytelmien - nykyaikainen lavastus aiheuttaa minulle vastenmielisyyttä, esim Wienissä esitetty Lohering nykyaikaisissa vaatteissa ja keltainen kumiankka ainoana lavasteena, siinä ei auttanut Soile Isokosken kaunis laulukaan. Kyllä esim. Machbethiin kuuluu keskiaikainen lavastus. Nykyaikainen lavastus riistää yleisöltä oikeuden miettiä, mitä tuo olisi nykyaikana.

  VastaaPoista
 7. Edesmennyt viulunsoiton professori Igor Bezrodny poltti piippua opettaessaan Sibelius-Akatemiassa. Ei sitä kukaan kummeksunut. Lisäsi vain tunnelmaa...itse ajattelin aloittaa kesämökkipiiputtelun kun täytän 50 (ei enää kauan).

  VastaaPoista
 8. Eiköhän 65-vuotiaana kuoleva tule fiskaalisesti halvemmaksi kuin 75-vuotiaana kuoleva, vaihdettavat vaihtaen. Jos rahasta puhutaan niin puhutaan sitten "loppuun asti". Tupakkalaki voi osoittautua vielä pahemmaksi mokaksi kuin vanha piippumies pelkäsi. -jussi n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eiköhän 65-vuotiaana kuoleva tule fiskaalisesti halvemmaksi kuin 75-vuotiaana kuoleva, vaihdettavat vaihtaen."

   Ei välttämättä. Sikäli kuin olen oikein ymmärtänyt ihminen käyttää huomattavan osan terveydenhoitomenoistaan kahden viimeisen elinvuotensa aikana, henki kun lähtee sairauden myötä yleensä hitaasti, elintoiminto elintoiminnolta.

   Poista
  2. Iikka Hallantie (Illodiini riittänee)lauantaina, 09 huhtikuuta, 2016

   Höpön pitän höpönä.
   Anna Stina Kropsu.

   Kouluhallituksen ensimmäinen utsimislomake, kts. tämän blogin haku --> Severi Kotikoivu.

   Setä monistaa. Pirtu haihtuu. Sota on sotaa.

   Huhh...

   Niin pä noin oioin.

   Konnankonsteja! Positiivista kieroilua!
   Sata on sata. Sotilassoittokunta ja säkkipilliorkesteri!

   ,jo se nyt on kumma.

   Poista
  3. Ähtspyh.

   Minkä värinen ihminen on sisäpuolelta?

   Äiti vastaa nyssessä kyselyikäisen himpatin vinkulan viattomaan kysymykseen autopilotilla: vaaleanpunainen.

   Väitä vastaan. Et väitä?

   Paree ku et. Muuten joku voi menettää hermojensa hallinnan ja nauraa ääneen.
   Nyssessäkään se ei käy kuule ihan tosta vaan. Sas ny viä kerran ettei välttämättä.
   Kas kun nimittäin nyt on asian laita silviisi ett' se on vaan näin. Ei hän N. N. sitä muuten ylikomisarioksi pääsisikään.

   Onkologin logiikkaprossu on kaiketi halvimmalta tarjoajalta? ♡

   Ota vaan se huippuhelvetinpakardi niin voin antaa opinnäytteen kuule! Kiva oot. Distron virkkaan litzlangasta sulle! Saat sen.

   BTW

   Avoid the Gates frm Hell (etupuolella)

   'of' tarkkaa piirtotyötä mutta fromhan se.

   Go Linux (seljäs)

   Pieni etevä henkiolento olisi heti ampunut tuon alas: Ai kuka ihminen? Isi sanoo nyt että sellainen välttämätön ihminen jota ei oikeasti ole ollenkaan. Amerikan aikuisten oikeasti.

   Tyhjästä ei voi nyhjästä :)

   O. Olematon

   Nollakatu nolla H:zki i padila juu-juu.

   Käpylä - Kottby - kutpai.

   Poista
  4. T
   O
   N
   Kka ternimaetoa.

   "Mie tahon maetoo."

   Meillä on ossaamista.

   Poista
 9. Neuvo: Kannattaa oikeasti lopettaa tupakointi. Lopettamisen hyödyistä on paljon tieteellistäkin näyttöä. Hyvistä neuvoista kannattaa myös ottaa vaari eikä ajatella, että "en ota neuvoja vastaan". Itsekin otan paljon neuvoja vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka neuvoisi neuvojia?

   Olenko minä veljeni palovartija? Metsänvartija?
   Tutin renkaan koeistajakoneen suunnitteluryhmän koordinoiva insinöörihän minä olen. Kehitystyön on jatkuttava. Sanoisin sen vaikkapa näinikään:
   It's not in the bag, yet. It is in the works.

   Ipsos custodiet etc.

   Poista
 10. Mikä sen nuuskan niin laittomaksi sai että ei saa edes apteekista? Höh. Nikotiinia! Tupakantuska on kova.

  Erään vuoden alkuna eräs nuorempi herra kyseli töitä. Kysyttiin palaako. Ei. No, entäs ottaako kuppiakaan lauantaiehtoona? Eikö sitäkään? Onko autoa? Jassoo että ei. Siviilisäätykin on naimaton, anteeksi mutta kotonansako hän vielä..? No se.

  Muistan nämä sanat jotka hra yrittäjä lausui puhelimeen:
  "Kuule pysyppä siellä kotonas mamman tykönä vielä vähän aikaa kun tämä työ on parempi antaa semmoselle joka tarttee sitä rahhaa."

  Sitten läksimme kohteelle. Minä kun en tainnut tarkkaan ottaen tulla pyytäneeksikään töitä, taisin sanoa että en osaa sanoa kuinka uskoisin töiden sujuvan mutta kokeiltaisiinko opinko, kun kysyi osaamisen tasoa. Tämä toinen nuoriherra soitti puhelimella asiansa ja tosiaankin pyysi palkan määrän saada tietää, aluksi. Aijai, ei se ole niin selvää. Siihen vaikutti monta seikkaa. Kädenpuristuksesta kykenee arvioimaan melko hyvin mikä se asenne on.

  Se on se motoveetio. Pikku paheet on joka miehen omia asioita, niillä sitä itsekuria voi vähän härnätä.

  VastaaPoista
 11. Taikahuilu taipuu moneksi. Kuinkahan monta erilaista produktiota Suomessakin on ollut? Eräässäkin oli jotain sotilaspukuja ja repaleisia lippuja, tai oikeastaan en muista siitä muuta kuin että inhosin sitä. Anna-Kristiina Kaappola taisi kuitenkin laulaa Yön kuningattaren. Sitten on sekin Bergmanin elokuva. EG

  VastaaPoista
 12. Sen rekisteröintitodistuksen kakkososan etsimiseen ei kannata tuhlata useampia tunteja aikaa, uuden saa varsin kohtuullisella maksulla katsastuskonttorilta.

  VastaaPoista
 13. Khm? Komeasti / koleasti.

  Sammutusyksiköiden sireenien kuuluessa siis, ymmärsin kyllä mutta tiesin väärin.

  What would marshal Mannerheim have done?
  What would Jesus do?

  - Step aside.

  - ?

  - DO IT.

  :)

  VastaaPoista
 14. Oltiinkohan tässä ketjussa keskimäärin enemmän sekaisin kuin aikoihin?

  VastaaPoista