Sivun näyttöjä yhteensä

11. kesäkuuta 2008

Tunnelma oli nolo

Vanhan perinteen mukaan eduskunnan valiokunnat kuulevat asiantuntijoita. Meitä istui sivupenkillä viisi viisasta miestä. Professorit ovat viisaita viran puolesta.

Se oli perustuslakivaliokunta.

Olimme kaikki samaa mieltä. Sähköisen viestinnän tietosuojalain muutoksia ei voi toteuttaa hallituksen esityksen mukaisesti. Muutokset loukkaisivat liikaa sananvapautta.

Puheenjohtajana istui tämä Kimmo Sasi.

Katselin ja muistelin, että hänen isänsä nimi oli Immeri ja isä oli rehtorina sitä mieltä, että oppikoulun tärkein aine on kirkkohistoria. Paikkakunta oli Tampere. Olen kohtuullisen hyvin selvillä Tampereen 50-luvun juoruista ja pistopuheista.

Eduskunnassa vallitsi jotenkin nolo tunnelma. Asiaa ei sovi ihmetellä.

Ellei juhannus ehdi pelastukseksi, valtakunnan politiikka saattaa järähdellä.

Jos liikemies rahoittaa taitelijaa, häntä sanotaan kunnioittavasti mesenaatiksi, jos urheilijaa, hän on sponsori. Jos tuen saajana on poliitikko, kysymys on jostain paljon pahemmasta.

Tämä oli aikoinaan suhteellisen selvää meille valtion virkamiehille. Kunnan väkeä katsoimme pitkin nenänvartta, koska tiesimme, että esimerkiksi rakennuspuolen ihmiset pitivät kohtuutonta kestitystä oikeutenaan. Itse tiedän pääpiirteissään, millä pelillä etenkin Espoo ja Vantaa on kaavoitettu ennen suurta rakennuskautta 1960-luvulla.

Jos niitä tarinoita kertoisi nyt, moni ei uskoisi.

Mutta juhlapieli oli eduskunnasta poissa ja me istuimme jakarandapuisella sohvalla ja puhuimme viisaita.

Muutamat meistä tähdensivät, että yritysvakoilun ja Nokian nimellä markkinoitu lainmuutos tarkoittaa tai voi tarkoittaa hyvin paljon muutakin.

Olin tyytyväinen ja menin sovituin tavoin Kosmokseen nauttimaan vorschmackia, joka oli hyvin valmistettua. Naapuripöydässä istui yliopiston uusi kansleri. Voi aikoja, voi tapoja. Muistan kanslereita jotka olisivat avanneet suonensa mieluummin kuin alentuneet alhaisen rahvaan keskuuteen Kosmokseen.

Paljon parempi näin.

Tullessani kotiin päätin kirjoittaa blogiin myös itselleni muistiin, miten eräät tietotekniikan uudistukset eivät korvaa entisiä rutiineja vaan ratkaisevat ennennäkemättömällä tavalla tarpeita.

Forumin hallissa on puomilla video, josta näkee oman autonsa ajovalot ja perävalot.

Suurenmoinen oivallus ja yksinkertainen videototeutus. En varmaan ole koskaan edes tavannut ihmistä, joka tarkistaisi auton valot säännöllisesti.

Miten vaikea olisi toteuttaa jonkinlainen dynamometri, joka todistaisi samaisella puomilla, että myös jarrut toimivat?

Autokorjaamolla auton rekisterilaatasta ja kyljen (vasemman!) lommosta otettiin valokuva huokealla paidantaskukameralla. Samalla säästyttiin jopa hakemasta auton tietoja rekisterinumerolla ja tutkimasta, millaista maalia tarvitaan jne. Oivallista!

Tämä kehitys syövyttää tekijänoikeuden pohjaa, kuten ystäväni Risto ehti jo oivaltaa. Viesti ja teos eroavat toisistaan paljon. Viesti – kuten edellä kuvaillut kaksi kuvaamistilannetta – menettää kaiken merkityksensä ja arvonsa tilanteen mentyä ohi. Teos on suojattu etenkin siksi, että sillä voi olla ns. jälkimarkkinat. Sinänsä arkinen kirje voi olla arvokas, jos sen kirjoittajasta tulee myöhemmin kuuluisuus.

Olen yhä varmempi, että nimitys viestintä- ja tekijänoikeus on epäonnistunut sanahirviö.

Näitä asioita ei voi järjestellä samoilla laeilla eikä edes samoilla periaatteilla.

Nolo juttu.


29 kommenttia:

 1. Käsitelainoppi on kuollut. Eläköön käsitelainoppi. Laki ei voi olla muuta kuin käsitteitä. Sanojen suhteita toisiinsa. Kun maailma muuttuu on sanojen ja niiden suhteiden muututtava. Viive on valtava.

  Joskus riitti on ei. 0 ja 1. Kunnes joku perskeles keksi 10 numerojärjestelmän, enemmänkin ja kaikkea siltä väliltä. Toinen, miten binäärillä voi kuvata kaikki muut numerojärjestelmät. Ei ole juridista kenttäteoriaa. Puuttuvat madonreiät, superstring ja komleksijurut. Sana on numeroa haastavampi. Silti voimme olla lauseista yksimielisiä. Ja panna erimieliset vankilaan. Hiihoo. Maailma on mieletön tarina.

  Ei ole oikeaa ja väärää. On vain suunta, jonne päätämme mennä. Suuntavaisto on tärkeä. Kuinka paljon etenemme sananvapauden rajoittamisen suunnassa...

  VastaaPoista
 2. Kosmoksen vorschmack on parasta. Kehitin itselleni ohjeen siitä:

  1 kappale Uuden Seelannin lampaan potkaa. Sulatetaan ja lihat leikataan pieniksi ja ruskistetaan nopeasti kovalla lämmöllä paistinpannulla. Laitetaan pataan. 4 valkosipulinkynttä pataan. 3 sipulia paistetaan ja pataan. 2 valmiiksi perattua ja kevyesti suolattua sillin siivua (muovipaketissa kaupassa/Saukon) pataan.
  Keitetään pataa koko ajan. Viimennä lisätään 1 dl ketsuppia.
  Otetaan sauvasekoitin ja pata pois liedeltä. Sauvasekoittimella hienonnetaan koko juttua noin 5 minuuttia lisäten 2 dl kermaa pienenä norona.
  Keitetään välillä hämmentäen 1-3 tuntia. 1 tuntiakin riittää.
  Chivasia tai piimää. Siis juodaan.
  Vorschmack ei saa olla liian löysää, kuten monissa huonoissa paikoissa sitä kastikkeena tarjoillaan.

  Laki tekijänoikeudesta on mielenkiintoinen. Lakimiehet ovat jättäneet termin omiin tarkoituksiinsa ja samalla vieneet kaikki oikeudet tekijältä määrätä teoksestaan. Tekijällä ei ole enää oikeuksia. On vain lakimiesten määrittelemiä velvollisuuksia. Tekijälle jää vain oikeus viestittää.

  Älkää käyttäkö kännykkää surffailuun. Suomalaisetkin sivustot asentavat sivuilleen WAP:n avulla toteutetun linkki-systeemin joka tallentaa numeronne. Numeron perusteella ylläpitäjät ostavat henkilötietonne yhteystietorekistereistä, joista löytyy mm. harrastuksenne ja mieltymyksenne.
  Etkä voi estää numerosi näkymistä mitenkään...
  Puhelinnumerolla on jälkimarkkinoita ja sinänsä arvokas puhelinnumeronne paljastaa liikaa kännykkäsurffailuissanne.

  VastaaPoista
 3. Neuvostoliiton kaatuminen on historian rajapyykki. Ei siksi, että maailmasta katosi yksi sortojärjestelmä muiden joukosta, vaan siksi, että Neuvostoliiton katoaminen vaikuttaa vääjäämättömästi ns. länsimaisiin demokratioihin.

  Kaksi vaikuttaa toisiinsa, syntyy kilpailua, kylmä sotakin. Jos uskoo kilpailun parantavan markkinoita, pitää olla kilpailijoita. Kilpailu yhteiskuntajärjestelmien välillä on äkisti lakannut, Neuvostoliiton pelko on kadonnut. Länsimaiden yhteiskuntajärjestelmä on alkanut rappeutua, koska ei enää tarvitse todistaa olevansa toista parempi.

  Ei ole uutinen sekään, että aatteellisuus on politiikasta kuollut.

  Suomessa ja monessa muussakin markkinatalousmaassa yritykset laativat lait, parlamentti säätää.
  Kauniisti puhutaan lobbauksesta. Washingtonissa on puolisen tuhatta lainsäätäjää ja kolmisenkymmentätuhatta rekisteröityä lobbaajaa. Yhdysvalloissa lobbaajien pitää olla rekisteröityjä, jos haluavat tavata lainsäätäjiä. Korkeiden virkamiesten tapaamiskalenterit ovat julkisia ja niihin voi tutustua pari viikkoa etukäteen kuka tahansa. Kalenterin ulkopuolisia tapaamisia ei sallita.

  Yhdysvalloissa yritysten ja ulkomaalaisten antamat vaaliavustukset on kriminalisoitu. Avustukset tulevat rekisteriin kirjattujen yksityishenkilöiden kädestä.

  Suomi ei ole politiikan pelisääntöjen mallimaa, eikä Suomessa ole viime aikoina ilmennyt mitään todellista tarkoitusta luoda uskottavia pelisääntöjä. Kun pelko on kadonnut, ei äänestäjiä tarvitse ottaa mitenkään huomioon.

  Mikä lainsäädäntöhanke on parantanut kansalaisen asemaa viimeisten 20 vuoden aikana? Vain marginaaliryhmien epätasa-arvoa on siivottu pois vanhasta lainsäädännöstä omien havaintojeni mukaan. Mutta yrityksethän laativat lait kuten tuli todettua.

  Pelimiehet kiinnostavat, äänestäjät ikävystyttävät.

  VastaaPoista
 4. Aaahh. Kimmo Sasi on ainakin aiemmin sanonut ettei ole huomannut esim. Lapsipornografian leviämisen estotoimia koskevaa lain olevan perustuslain vastainen, koska häntä ei ole asiasta huomautettu. Proffat eivät kai ole huomanuttaneet asiasta:

  Katso video:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/mediait.shtml/arkistot/mediait/2008/03/621614

  VastaaPoista
 5. "Minä repisin sutena virkamahdin,
  oikeuksiansa arvoon en jätä,
  piru vieköön turhan paperirahdin leimonsa,
  mutta ei tätä.

  Junan vaunuissa virkamies kulki kumarrellen,
  keräten passeja, minun sai myös purppurakantisen kirjasen:
  eräille passeista hymyy suu, toisia katsoo halveksien..."
  Kari Hotakaisen Punahukka alkaa samanlaisella kohtauksella kuin Majakovskin Runo Neuvostopassista. Esitin runon ja maahanmuuttanut sanoi, että lukee vain Majakovskin tunnerunoja, ei agiteerausta. Samaa sanoi blogissa vasta piipahtanut Anita Konkka: "En ole ikinä jaksanut lukea Majakovskin poliittisia runoja."
  http://akonkka.blogspot.com/
  Minulle runo on ajankuva ja "... Näin ensi tuhatkaunokit, vietiin elämäni, poimittiin, hajoitettiin tuuliin toukokuun." Nämä rivit on aina palana kurkussa Majakovskia lukiessa. Luin aamulla Lyyli Jalavan muistelmia - onnellisesta ihmissuhteestaan ja tärkeäksi kokemastaan tehtävästä miehensä veturinkuljettaja Hugo Jalavan rinnalla.

  Minun sydämessä ei ole heidän kokemaa kuilua. Onko mahdollista kunnioittaa ihmistä, tulla ulos arvottamisen ja päämäärien häkeistä.

  Jos taiteilija ei tuota sisältöä kännykkäpeleihin, hän on Nokian Suomessa hyödytön. Sananvapaudella kysytään maailman nimeä. Ei sananvapaus ole liikesalaisuuden vastakohta!

  VastaaPoista
 6. Korjaus!
  piru vieköön turhan paperirahdin leimoinensa,

  VastaaPoista
 7. Mitä on se aatteellisuus, jota politiikassa ennen oli?

  Pyrkimystä parempaan maailmaanko? Ehkäpä, mutta tie sinne kulki omien etujen ja olojen parantamisen kautta. Sillä matkalla idealisteista oli hyötyä ja hupia.

  Ei aatteellisuus ole kokonaan kuollut, vaikka se politiikasta onkin suureksi osaksi kadonnut: idealistit ovat vain vaihtaneet leiriä - he löytyvät nyt vihreistä ja ilmastoliikkeistä.

  Olen mies aatteen, en periaatteen. Sanoi Eino Leino.

  VastaaPoista
 8. ja pian on 100 ja sitten brändataan ei ainoastaan ihmiset vaan myös raha ja kenen pankki (eikä siis enää suhteessa asiakkaisiin vaan suhteessa ihmisiin yleensä: on niinkuin isompi raha kun on tietyn pankin raha eikä niin että on niinkuin enemmän rahaa kun on tietyn pankin raha). Extensio ja extentio menevät sekaisin koska sitä on niin haluttu. Nollat ovat vaikeita, varsinkin kun niitä lukee nollat.

  Ykköset ovat hyvät: ovat ensin. Aina ensin, oli mitä oli. First things thirst, kuten Kosmos tietää.
  Tai I drink - therefore I am. Blogito ergo sum (Peeär mies: olenko tulkinnut sinutkin oikein?)

  VastaaPoista
 9. Minä ihmettelen miksi ne kuuntelevat asiantuntijoita, luulisi niitten sen verran osaavan varoa, etteivät anna asiantuntijoille mahdollisuutta paljastaa niitten asiantuntemattomuutta?

  Minä näen ajassa selvät merkit, demokratia voidaan vaihtoehtojen puutteessa ajaa alas, sen vuoksi tämä demokratia tulee ottamaan käyttöönsä diktatuurin välineet.

  Niin kauan kuin meillä kuitenkin on käytettävissä kansalaisyhteiskunnan sisällissodan käymiseksi rauhanomaisia keinoja, niitä on käytettävä ja juuri tuosta syystä jätin tutkintapyynnön kallista. Jos se johtaa johonkin, se kertoo jotakin, jos se ei johda mihinkään, se kertoo jostakin, ja jos näin, on sen perusteet, kertovat jostakin.

  Pistin eilen facebookissa pystyyn arvauskisan, kunka kauan menee, että Katainen on pääministeri. Juhannukseksi ei taida ehtiä, mutta ehkä elokuun loppuun?

  VastaaPoista
 10. Runo ylivertaisesta passista

  Entä jos asioista paremmin perillä olevat tahot
  päivittäisivät Majakovskin runon Runoksi EU-passista!

  Seuraavat säkeet pitänevät yhä paikkansa.
  ”Kunnioittaen kumartuu, jos on passeissa leijonat brittien.
  Katsein nuolee hän omistajan, lakkaamatta kumartaen
  ottaessaan kuin juomarahan passin Yhdysvaltojen.

  ( Pitäisikö tämä raja siirtää idemmäksi ja mitä kaikkea
  pitäisi mainita? Romania...)
  Puolalaista kuin vuohipukki ilmoitusta tuijottaa,
  puolalaista tarkastaa miliisikatse norsumainen.
  Miten on, mistä saa, maantiedeuutuus tämänkinlainen.

  (Tähän sitten mitättömät kauppakumppanit – numeroissa puolueetonta ilmaa edustavat maat)
  Kaalipäätään kääntämättä,
  mitään tunnetta osoittamatta
  silmiään edes räpäyttämättä,
  ottavat passit tanskalaisten ja
  kaikenlaisten muiden ruotsalaisten.

  VastaaPoista
 11. Muistan kanslereita jotka olisivat avanneet suonensa mieluummin kuin alentuneet alhaisen rahvaan keskuuteen Kosmokseen.

  Esimerkiksi juuri tämän vuoksi itsemurha tulisi laillistaa.

  Autokorjaamolla auton rekisterilaatasta ja kyljen (vasemman!) lommosta otettiin valokuva huokealla paidantaskukameralla. Samalla säästyttiin jopa hakemasta auton tietoja rekisterinumerolla ja tutkimasta, millaista maalia tarvitaan jne.

  Tämä toimii vain rajallisten vaihtoehtojen maailmassa.
  Todellisen kustomoinnin tukeminen autoa ostettaessa mahdollistaisi niin monet maalit, ettei kuvan värisävyihin voisi mitenkään luottaa. Sen sijaan tarjotaan vain yhtä sävyä väriä kohden, joten vain väri tarvitsee tunnistaa kuvasta - loppu on mallikohtaista.

  VastaaPoista
 12. Miksi meilä on näin monta puoluetta kun kaikki on täysin selvää?

  VastaaPoista
 13. Tuosta auton lommon kuvaamisesta tulee mieleeni entinen työtoveri. Tämä opettaja oli pitkään yrittänyt selittää vanhemmille, että oppilas X käyttäytyy perin epäasiallisesti hänen tunneillaan. Vanhemmat kieltäytyivät uskomasta. Eräällä tunnilla opettaja kaivoi kännykkäkameransa esiin ja nappasi pari kuvaa, joissa X tanssi pulpetin päällä ja piehtaroi lattialla. Lähetti ne sitten vanhemmille. En tiedä, uskoivatko vanhemmat sen jälkeen. Tiedän vain, että opettajalle tuli jonkinlaisia hankaluuksia. Niin ei olisi saanut tehdä. X:n alaikäisyyden tähden? Minä en tiedä. Te lakia tuntevat varmaan tiedätte, mikä ero on ihmisellä ja kylkilommolla.

  JarMomin vorschmack-resepti pitää kirjoittaa ylös, niin saavat lihansyöjälapseni kunnollista kotiruokaa. Nuoruudestani muistan Sam Inkisen, jonka tuota ruokaa kerrotaan suosineen eritoten siksi, että se oli Mannerheimin herkkua.

  Koska kirkkohistoriaa lakattiin opettamasta koulussa? Vielä vanhempieni inhokkiaine se oli.

  VastaaPoista
 14. ”Olen yhä varmempi, että nimitys viestintä- ja tekijänoikeus on epäonnistunut sanahirviö.”
  Antiikissa orjat tekivät työn, hengen tuote oli aineellisista huolista vapaan miehen
  aluetta. Viestintä- ja tekijänoikeus sanahirviö hävittää eron perinteisen tekijänoikeuden
  ja härveleiden omistamisen väliltä – hetken kuluttua tällä tiellä hengen tuotteen synnyttämisen tuskissa vääntelehtivä esim. kirjailija tai muu taiteilija on härveleiden valmistajan vuokraviljelijä eli torppari, jonka työ ei riitä korvaamaan laitteiden kulumista.

  Wikipediasta: Immateriaalioikeudet ovat omistusoikeuden ja sopimusoikeuden läheinen aineettomiin omistuksiin liittyvä oikeudenala, joka koostuu lukuisista eri osa-alueista. Yleisimmin immateriaalioikeudet jaetaan tekijänoikeuksiin ja teollisoikeuksiin.
  11.6.08 Teollisuusoikeuksien linkkiä ei ole vielä kirjoitettu!!!

  VastaaPoista
 15. Mummolle:

  Sauvasekoitin on tärkein. Liha on saatava erittäin hienorakeiseksi.

  Auton lommot? Menenpä kuvaamaan äitiäni sairaalaan ja katsotaan sitten millaisia kuvia huonosta hoidosta voidaan ottaa. Mustelmia ja kaikkea muuta intiimiä mukavaa... korvaiskohan vakuutusyhtiö näitä tahallaan ja välinpitämättömyydellä aiheutettuja vahinkoja?

  Jotenkin kummallisen sopivasti nämä eduskunnan taulukaupat ilmaantuivat julkisuuteen ennen Lissabonin sopimuksen hyväksymistä. Pöljä kansa meni halpaan.

  VastaaPoista
 16. Lohdullista kuulla, että PeV:issä oltiin (edes osittain) hereillä. Lex Nokia ei ole oikeastaan Lex Nokia vaan "yleinen urkintalaki". Erästä ei-julkaistua tekstiäni lainatakseni:
  "..Laki ei ensinnäkään koske pelkkiä työnantajia, vaan tasa-arvoisesti
  kaikkia ns. yhteisötilaajia eli kirjastoja, kouluja,
taloyhtiöitä – jopa
  eduskuntaa. Toiseksi laissa ei edes mainita 
sähköpostia vaan se kattaa
  aivan kaikki Internet-välitteisen viestinnän muodot
mukaan lukien
  chatit, IP-puhelut kuten Skypen ja myös vertaisverkkojen
 käytön.
  Kolmanneksi laissa ei oikeastaan tarvittaisi erillistä mainintaa

  yrityssalaisuuksista, koska sen yleiset säännöt tarjoavat jo oikeutuksen
  seurannan
 aloittamiselle kaikissa viestintävälineiden
  väärinkäytöstilanteissa."

  VastaaPoista
 17. ad leenan,

  Haluaisit varmaan jatkaa:
  Pirut vieköön turhan paperirahdin leimoineen.
  Muttei tätä!
  Sen laajoista housuista esiin kiskon.
  Rahtikirja se paras on mainen
  Lukekaa! Kahdehtikaa!
  Olen Euroopan Unionin kansalainen!

  VastaaPoista
 18. Kirjataanko valiokuntakuulemisessa annetut oikeudelliset asiantuntijalausunnot jonnekin vai jääkö se kirjaaminen kuulijan vastuulle?

  On tullut eteen tapauksia, joissa olisi ollut tarvetta katsoa mitä asiasta on sanottu viisaampien suulla.

  VastaaPoista
 19. Olisipa kiva tietää keskustellaanko jollakin vastaavalla venäläisellä saitilla Stalinin lempiruokaresepteistä?

  Kyllä varmaan, kaipa siellä myös myydään maon syömiä omenia kuten Kuopion torilla.

  Politiikan rasvaamisen ohella Kehittyvien Maakuntien Suomi perustettiin Renny Harlinin Marski-leffan rahoittamiseksi.

  Ettei sota unohtuisi. Pähkähullu Suomi.

  VastaaPoista
 20. Ad Antti Kortelainen:

  Jokainen asiantuntija toimittaa lausuntonsa etukäteen kirjallisena.

  Nytkin papereissa esitettiin erittäin huomion arvoisia näkökohtia PeLV:n omasta käytännöstä ja EY-direktiivien tulikinnasta - myös prof. Saarenpään kanta, jonka mukaan HE ei pysy implementoidun direktiivin sisällä.

  VastaaPoista
 21. Puhe sananvapaudesta, yrityksistä, Nokiasta on todella outoa.

  Alun perin koko sähköisen viestinnän "sananvapaus" lähti liikkeelle SAK:n halutessa säästää rahaa toimittamalla AY-liikkeen tiedoksiannot ja muun postin sähköpostitse luottamusmiehille.
  Mitään muuta syytä ei ollut.

  Nyt kaiken maailman lintsarit haluavat työaikana käyttää tätä SAK:n ja vasemmistolaisten luomaa illuusiota hyväkseen puuhaamalla laillisesti kaikkea muuta kuin työasioita toimessaan.
  Katsellaan pillunkuvia, viestitellään eri treffi-foorumeilla ja toimitellaan pikku juttuja, valokuvia tuttavien kanssa sähköpostitse.

  Joku kuri tähän on saatava. On ehdottomasti syytä alentaa sananvapauden ja viestityksen toleranssia.

  Nyt tuo Naomikin puhuu pätkätyöläisten puolesta. Samoin sotien jälkeen oltiin huolissaan hevosmiestenliitosta, johon tuolloin kuului 60.000 jäsentä. Samaan paikkaan se sananvapauskin on menossa Lisboan sopimuksen myötä. Ei niitä asioita enää eduskunnassa käsitellä. Tai jos käsitellään, niin ei ole mitään hyötyä.

  VastaaPoista
 22. Eduskunnan valiokunnista tuli mieleen eilisessä bloggauksessa mainittu titteli: esittelijäneuvos. Luulin, että se olisi uusi, presidentin sittemin professoriksi äityneen puolison ikäpolvelle luotu, mutta Linkomiehen sitaatista opin, että niin ei ollutkaan.

  Monet tittelit ovat noloja. Hallitussihteerit ovat usein hyvinkin itsenäisessä asemassa verrattuina vaikkapa juuri eduskunnan valiokuntien esittelijäneuvoksiin. Hallitusneuvos on rangissa hallintoneuvoksen jälkeen, joka tulee kai heti oikeusneuvoksen vanavedessä.

  Neuvotteleva virkamies on jo aika kultapossukerholainen, piirisovittelijat ovat ihan eri porukkaa. Ylitarkastajat eivät ole herroja tai rouvia poliisiorganisaation ulkopuolella.

  Varsinainen käännöskukkanen oli aikanaan White House Chief of Staffin kääntäminen vuosikaudet Valkoisen talon henkilöstöpäälliköksi. Ihmettelin miten usein he olivat linssiluteina presidenttien lehtikuvissa kunnes tajusin, että kyse oli itse asiasssa kansliapäälliköstä, presidentin usein lähimmästä neuvonantajasta.

  Vanhin vitseistä loppuun. Ma(g)isteri on suuri vain verrattuna oppilaisiinsa, ministeri pieni ainoastaan valtionpäämiehen vieressä.

  VastaaPoista
 23. Petja Jäppinen kirjoitti: "Pistin eilen facebookissa pystyyn arvauskisan, kunka kauan menee, että Katainen on pääministeri. Juhannukseksi ei taida ehtiä, mutta ehkä elokuun loppuun?"

  Hear, hear.

  Tosin jos vaaleista pitää, pääministerin nimeksi toivoo Juttaa - kuulemma ainakin Juttutuvassa .

  VastaaPoista
 24. "Ryhmät
  salaseurueet,
  valtiaskoplat
  kavalsivat kansaa ja voitostaan hihkuivat.
  Huutavana äänenä vain
  sanat järkähtämättömät tihkuivat
  kuin verenpisasrat
  murhattujen, kidutettujen hampaiden välistä:
  Yksi on puolue –
  syntymämaata se suojelee.

  Yksi on puolue lahjomaton
  se ei petosta tee.
  Yön läpi lyö
  valonheittimien juova,
  säde loistava – SKP."

  Näin Armas Äikiä siihen aikaan, kun politiikassa vielä oli aatteellisuutta.

  "Ei ole sortunut vielä
  rahanvaihtajian valta
  saalistajat
  yhä lihovat kansamme hädästä."

  Onko siis mikään muuttunut?

  VastaaPoista
 25. Ennen vanhaan teletunnistetietoja (mm. osapuolet, aika, kesto) pidettiin hyvinkin suojattavina. Jokin on murtumassa. Yhdistettynä viestien tallettamisvelvollisuuteen on melkoinen muutos meneillään.

  Monella ei riitä mielikuvitus siihen, mitkä ovat ne pahat teot, joita muutoksilla halutaan torjua. Jotkut pelkäävät, että puhelimessa kaverille kerrottu syrjivä vitsikin voi pian päätyä syyteharkintaan.

  Kun kaikki on pian teknisesti kontrolloitavissa, on syytä harkita missä asioissa sitä oikeastaan tahdotaan. Tuskin osaamme elää täysin normien mukaan. Piinallista, jos jokainen risahdus voi päätyä viranomaisten tarkasteltavaksi.

  Punaisia päin ei saa kävellä myöskään kello 02 yöllä, vaikka olisit ainoa kulkija peninkulman säteellä. Automaattikamera voisi auttaa lähettämään sellaisestakin rangaistusvaatimusilmoituksen kotiin. Konstaapeli, joka olisi tolpan vieressä odottamassa sitä ainoaa yöllistä kulkijaa, toimitettaisiin ehkä hoitoon.

  VastaaPoista
 26. Kannaksen divisioonien sijaan kannattaisi alkaa lobbarien divisioonien laskeminen.

  Washington ja Bryssel ovat suurimmat lobbarit Suomessa. Moskova on jäänyt kokonaan jalkoihin.

  Kemppiselle kysymys: missä se tekijänoikeuslainsäädäntökin muotoutuu - Suomessa vai Yhdysvalloissa?

  VastaaPoista
 27. Tapsa P:lle

  Kilpailu paremmuudesta on lakannut. Ei voi kilpailla paremmuudesta yksin itsensä kanssa.

  VastaaPoista
 28. ad rienzi

  ...titteleistä maukkain on salaneuvos ja nopein fouga magister. Tähtitieteen professoreita arvostan eniten.

  VastaaPoista
 29. Ad Rienzi
  Sikäli kun ymmärsin Jutta ei ole kiinnostunut tässä vaiheessa. Lisäksi vanhanen on helpompi kammeta Kataislle kuin Jutalla.

  Saatan ajatella että Juntta tulee sitten seuraavaksi.

  Omaa suhtautumistani esittelin tuossa

  VastaaPoista