Sivun näyttöjä yhteensä

30. joulukuuta 2016

Mitä tästä ajatella?


Suurissa maissa on toimittajia ja blogisteja, jotka tekevät ajattelemisen arvoisia kirjoituksia merkittävistä oikeudenkäynneistä. Suomessa oikeustoimittajien taso ja taito ovat kohonneet käsittämättömän paljon parissa vuosikymmenessä.
Sanomalehtien kurjistuminen ja Ylen hiukan vaikeammin havaittava kuristuspolitiikka antavat heille harvoin tilaa sanoa mitään mielenkiintoista. Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmiin panostetaan mutta samalla sisällöstä päätellen mahdollisuudet paneutuvaan taustatyöhön huonontuvat koko ajan.
Ylen ajankohtaisista olisi helppo tehdä parodia. Aluksi sanotaan että tuolla lämpiön puolella tuli esiin jokin mielenkiintoinen asia. Mikä se mahtoi olla ja mikä ylimalkaan on päivän teema, siitä ei saada tietoa, koska ”meille varattu aika loppuu” juuri ennen kuin joku olisi mahdollisesti, kukaties suorastaan sanonut jotain kiinnostavaa.
Eilen Aarnion jutun yhteydessä Ari Mölsä, joka on seurannut juttua, esitti asiallisia kommentteja. Uutisten yhteydessä Kimmo Nuotio, rikosoikeuden ylivoimainen ykkönen tällä hetkellä, sanoi juuri sen, mikä oli tarpeen sanoa yleisölle. Koko tapahtumasarja oli hurja ja rangaistus oikeushistoriaa.
Hauska että Helsingin oikeustieteellisen dekaani saadaan sanomaan suoraan, ettei hän oli kuullut vastaavaa eikä oikein osannut kuvitellakaan.
Näiden jälkeen minäkin voin sanoa vakuuttavasti, että kaikki lähipäivinä esitettävät yhteenvedot poliisi Aarnion rikoksista ja rangaistuksista ovat epäuskottavia.
Pelkkä käräjäoikeuden päätös on tuhat sivua. Suuri osa siitä on lomakkeita, mutta silti rutinoituneelta käräjätuomarilta menisi noin viikko työaikaa muodostaa perusteltu käsitys siitä, miten asia on ratkaistu. Mitä asiassa on tapahtunut eli millä tavoin todisteita on harkittu, siihen maan parhailta ammattilaisilta menisi ainakin kuukausi, kahdeksan tuntia päivässä.
Saan ehkä ohimennen ilmaista ihailuni käräjätuomareille ja syyttäjille, unohtamatta asianajajia. Sen satun itse tietämään työkokemuksesta, että ylisuuri juttu on hirvittävän vaikea käsitellä. On inhimillistä, että detaljit alkavat toisesta päästä unohtua, kun niitä tulee toisesta päästä koko ajan lisää.
Lakimiehet, pahaan paikkaan joutuvat hovioikeuden esittelijät mukana, tekevät yleensä pelkästään omaan käyttöönsä taulukoita ja aikajanoja.
Tässä jutussa sekin on erikoista, ettei lain mukaan ollut mitään mahdollisuutta lyödä juttua pienemmiksi osiksi. Etenkin talousrikoksissa se tietenkin tehdään aina kun voidaan. Nyt oli kysymys niin vakavista ja isoista asioista, ettei puhettakaan sellaisesta.
Juuri tähän yhteyteen taitaa sopia maininta, että kollega Virolainen tapaa esittää erinomaisia havaintoja oikeudenkäyntiasioista. Hänellä on laaja kokemus sekä tuomarina että juristiprofessorina.
Ja se ei ole aasinsilta, kun sanoo, että myös kollegan usein selvittelemät poliittissävyiset päivänkysymykset ovat pientä silppua tällaiseen juttuun verrattuna. Poliisi Aarnion edellisessä jutussa oli kysymys sekä esteellisyydestä että suosimisesta eli sekaantumisesta viranomaistehtävissä asiaan, josta kiertoteitse olisi ollut rahallista hyötyä asianomaiselle. Pelkkä esteellisyys, joka siis ei saa tulla kysymykseen, toteutuu jos esimerkiksi tuomari on mukana lähettämässä vankilaan sukulaisensa. Esteellisenä ei saa toimia. Yleisöllä on kuitenkin joskus väärä käsitys asiasta. Ei kukaan ole esteellinen toimimaan verohallituksen ylijohtajana, vaikka hänenkin sukulaisiaan ja häntä itseään verotetaan. Riittää ettei itse millään tavoin kajoa sellaiseen asiaan.
Poliisien keskinäiset riidat ja eräiden korkeidenkin poliisimiesten arveluttava toiminta on valitettavasti tiedetty tuomioistuimissa vuosikymmeniä.
Valitettavasti moni ajatteli, että kysymys oli ilmaisista kahveista tai vastaavasta. Puhuakseni vain omasta puolestani en olisi osannut kuvitella, että ilmenee jotain sellaista, mikä on nyt luettu yhden poliisimiehen syyksi.
Ratkaisu ei ole lainvoimainen. Sitä ei siis ole ratkaistu, onko tämä tottakaan. Kiistattomasti jo ilmenneessä aineistossa on kuitenkin kovin paljon sellaista, mitä haluaisi pitää huonon poliisiromaanin tyypillisenä liioitteluna.
Sekään ajatus ei tunnu ilman muuta todelta, että vain yksi henkilö olisi aiheuttanut tämän kaiken. On siis pakko ilmoittaa olevansa samaa mieltä, että poliisin johto – kaikki asianomaiset jo eläkkeellä – on epäonnistunut täydellisesti valvontatehtävässään ja työn oikeassa järjestämisessä.
Asetelma on surullinen siksikin, että poliisin tehtävissä toimivat ovat yleensä erinomaista väkeä ja heidän koulutuksensa on hyvä. Se on kansallinen ylpeyden aihe, että meillä on hyvä poliisi ja armeija.
Tekisi mieli lisätä ”ja tuomioistuinlaitos”, mutta en lisää. Se olisi vain blogin kirjoittajan mielipide, koska viimeksi kuluneiden 15 vuoden ajalta tiedän vain lukemieni lukuisien tuomioiden perusteella, että tuomioistuimet ovat ammattitaitoisia ja taso on noussut koko ajan. Vai vanhempia asioita olen tutkinut ja ollut itse toiminnassa mukana. Silloin vielä ajettiin reellä kesäkelillä. Oli kovin paljon jarruttavia ja epäajanmukaisia toimintatapoja. Nähdäkseni niitä on karsiutunut paljon.
Lukekaa kaikki Leif G.W. Perssonin kirjat. Olen pyydellyt sitä ennenkin. Hän on ikäiseni, eläkkeellä oleva kriminologian asiantuntija ja oikeasta Ruotsin johtava rikosasiantuntija. Hänen poliisikirjansa ovat hauskoja, pirullisia ja nokkelia ja lisäksi vielä ajankohtaisia ja toden makuisia.
Siitä en ole varma, jääkö hän historiaan suurena kirjailijana. Luulen ettei asia kiinnosta häntä itseään. Tässä ja nyt hän on suuri kirjailija, henkilö joka näkee, huomaa ja osaa ilmaista.
Jos Perssonin seuraava ruotsalaisromaani koskisi poliisin suurta huumeskandaalia, en hämmästyisi. Suomessa Aarnio tapauksesta on tullut tai tulossa kirjoja. En odota, että ne kohoaisivat Perssonin tasolle.


33 kommenttia:

 1. Entäs ne rosvot? Poliisin organsaatiovika, maineeseen tuli paha lommo mutta kyllä tässä oli rosvoillakin osuutensa asiaan. Vai onko niille jotain aivan merkillistä suunnitteilla?

  VastaaPoista
 2. Poliisijohdon korruptio, ja muu moraalinen rappio (vert. siittiöitä huoratalon tv-tuolissa) painettiin alas, kun komisario Matti Paloaro kirjoitti kuulut nimimerkkireportaasit Hymyyn. Okei, mies huomasi kääntäneensä työpaikan kahvikassan, sai potkut, ja suuntasi journalismiin. Jos tuolloin olisi puututtu kaikkeen jo oraalla olleeseen, mutta kun ei. Käy se näinkin, kansainvälisen tason skuupin saattelemana. kytät kiertoon ettei todellisuus pääse vääristymään tunnistamattomaksi.

  VastaaPoista
 3. Minua huolestuttaa tässä kysymyksessä se, onko Aarnio työskennellyt yksityisenä yrittäjänä vai jonkun toisen leivissä. Erityisesti Trevoc-osio tuottaa tässä suhteessa huolta.

  Aarniolla on - julkisuudessa olleiden tietojen perusteella - ollut riittävästi arvovaltaa lopettaa vähäisempien juttujen esitutkinnat missä päin Suomea tahansa, jos hän on kertonut niiden liittyvän isompiin helsinkiläisiin huumejuttuihin.

  Toisaalta on aika hyvin tiedossa, että merkittävä osa maamme järjestäytyneestä rikollisuudesta liittyy Venäjään. Venäjän järjestäytynyt rikollisuus on puolestaan sikäläisen tiedustelun hallinnassa, mikä näkyy esim. "Yön susien" toiminnasta Krimin kriisissä ja sittemmin mm.kesällä 2015. Erityisen mielenkiintoista tämä on sikäli, että United Brotherhoodin kv. kytköksistä ei puhuta mitään. Ainakin on selvää, että jo. järjestö ei ole amerikkalaisten moottoripyöräjengien filiaali. Onko se kotimainen vai ei? Mistä UB:n rahoitus tulee?

  Pelottavin mahdollisuus on se, että Aarnio olisi ollut omien rikostensa lisäksi jonkin ulkovallan tiedustelun vaikutuspiirissä. Tällainen ulkovalta olisi voinut hyödyntää Aarnion arvovaltaa estääkseen operaatioidensa yhteydessä tapahtuneiden pikkurikosten kuten murtojen ja muiden rutiiniluontoisten häiriöiden joutumisen poliisin tarkastelun alle. Tämä helpottaisi illegaaleja toimia tuntuvasti.

  Tämä nostaisi ongelman vielä aivan uudelle tasolle. Kyse ei olisi vain siitä, että yksittäinen poliisi olisi harrastanut laajamittaista huumausainerikollisuutta vaan siitä, että jokin ulkovalta olisi kyennyt saamaan määräysvallan Suomen poliisin esitutkintapäätöksiin.

  VastaaPoista
 4. En tiedä asiasta mitään. Onneksi minun ei siitä tarvitse mitään tietääkään.

  Mutta sitä ihmettelen kun oikeudessa Aarniolta kysytään tästä miljonääristä joka vuosikausia on lahjoittanut hänelle suuria summia rahaa, että minkä näköinen tämä äijä on?

  Niin Aarnio ei osaa vastata tähän mitään


  Samperin kummallista.

  VastaaPoista
 5. "Lukekaa kaikki Leif G.W. Perssonin kirjat. Olen pyydellyt sitä ennenkin. Hän on ikäiseni, eläkkeellä oleva kriminologian asiantuntija ja oikeasta Ruotsin johtava rikosasiantuntija. Hänen poliisikirjansa ovat hauskoja, pirullisia ja nokkelia ja lisäksi vielä ajankohtaisia ja toden makuisia.
  Siitä en ole varma, jääkö hän historiaan suurena kirjailijana. "

  Kirjoittaako hän myös sadoista vuosittain palavista autoista ja viidestätoista no go-alueesta Ruotsissa niin kuin ne ovat?
  Komisario Wallanderhan huokailisi tässä tilanteessa asiasta poispäin lukijaa johdatellen, ruotsalaisen yhteiskunnan tapaan, että "tälläisen yhteiskunnan m e olemme luoneet."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kirjoittaisi "niin kuin ne ovat" syyttäisit häntä asian kaunisteluista ja valehtelusta, koska todellisuus ei vastaa sitä mitä haluat uskoa ja uskotella.

   Poista
 6. Minusta Aarniota ei olisi ikinä pitänyt alkaa tutkimaan saati asettaa syytteeseen. Hän teki parasta tulosta mitä kukaan poliisi koskaan Suomessa.

  On suomalaista tyhmyyttä ja yksinkertaisuutta kuvitella maailman tulevan paremmaksi syyttämällä maan parasta poliisia ja tekemällä hänestä varoittava esimerkki.

  Mikään huippusuoritus ei tule ilmaiseksi. On selvää että Aarnion oli pakko antaa kymppi jotta voi saada tonnin. Se että annetaan siimaa yhdelle ja autetaan jotta saadaan sata muuta linnaan ja markkinat pidettyä pienempinä on ainoa toimiva vaihtoehto.

  Totta kai kilpailevat poliisit näkivät tilaisuutensa tulleen ja kävivät kimppuun kuin hyeenat.

  Ja tämän palkitsi Suomen jalo, viisas oikeuslaitos eristämällä maan parhaan poliisin ja HS:n naiivit toimittajat jankuttamalla ja määkimällä idoottimaisia heristelyjään.

  Kun ei mistään mitään ymmärrä niin näin siinä käy.

  Katsotaan miten huumeongelma lävähtää silmille nyt.

  Tulos ratkaisee. Ei mikään muu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Aarnio syyllistyi siihen, mistä häntä on oikeudessa syytetty, kyse ei ole alkuunkaan siitä, mitä kuvaat. Aarniota on syytetty ja hänet on tuomittu yhden Suomen suurimmista liigoista johtamisesta. "Hyvät tulokset", joihin viittaat olivat tällöin vain kilpailijoiden raivaamista pois tieltä. Vaikka kyse ei olisi mistään muusta kuin niistä palveluksista, joita hän oli omien sanojensa mukaan tehnyt "miljonääriliikemiehelle", olisi mies kelvoton toimimaan poliisina. "Turvallisuuden takaaminen" valkoiselle orjakauppiaalle on sekin törkeää virkavelvollisuuden laiminlyöntiä.

   Vaikuttaa kovasti siltä, että Aarnio onnistui manipuloimaan muuta poliisikuntaa ja esimiehiään uskomaan, että hän olisi "vain" lakia tutkintatoimissa rikkova, mutta periaatteessa rehellinen poliisi. Valvonnan puute ja se, ettei Aarnion aiempiin vähäisiin rikkeisiin puututtu, loi rankaisemattomuuden kulttuurin, jossa hän saattoi eskaloida rikoksensa suuremmiksi.

   Jos teoriassa oletetaan, että kyse olisi vain laittomista tutkintatekniikoista, olisi teko silti ankarasti rangaistava. Lainsäätäjä on Suomessa määritellyt ne keinot, joilla rikoksia saa tutkia. Niihin ei kuulu omien huumeliigojen pyöritys tai omien "tietäjien" suojelu muilta poliiseilta. Kyse on siitä, että yhteiskuntaa on suojeltava laillisin keinoin. Tulos ei ratkaise. Muuten poliisi on vain yksi jengi monien joukossa.

   Poista
  2. hyvä ett löyty se varsinainen syyllinen: media!
   ettei vain ollut Vantaan Keskusvankilan IP-osoitteesta postattu tuo kommentti?

   Poista
  3. " Kyse on siitä, että yhteiskuntaa on suojeltava laillisin keinoin. Tulos ei ratkaise. "

   Eli sinulle muoto ratkaisee enemmän kuin sisältö. Moni Suomessa kuuluu kanssasi samaan kerhoon: "laki" on heille jotakin ehdotonta ja pyhää, olipa sen sisältö mikä tahansa.

   Sellaisilla "laeilla" emme tee mitään jotka eivät palvele tarkoitustaan eli ovat huonoja. Jos huumeita ei saada kuriin nykyisten lakien puitteissa, toiminnan mies hoitaa homman kuntoon.

   Nyhverö jää siinä leikissä rannalle eikä mikään tule hoidetuksi. Joka asiassa ei tarvitse jäädä odottelemaan tuleeko lainsäätäjä perässä. Oikean asian takia lakia kannattaa rikkoa.

   "Laki" pitäisi tietysti olla yläportaan huumekauppiaiden tavoittamiseksi sellainen että poliisin varsinaisen organisaation ulkopuolella olisi erillinen ja suurelta yleisöltä salainen, laajemmin valtuuksin toimiva organisaatio. Valtuudet sisältäisivät oikeuden käydä suurenkin mittakaavan kauppaa ja maahantuontia niin kauan kuin se tuottaa tulosta, oikeuden tappaa ym.

   Lähes täysi syytesuoja, ei julkista valvontaa jne.

   Varmaan sellainen olisi kauhistus "laillisuus" miehille. Mutta ei tulos miehille.

   Hyvää Tulos Vuotta

   Poista
 7. Ihmettelen herra A:n saaman rangaistuksen kovuuden ihmettelyä. Minusta se ei ole mitenkään rikoshistorian kannalta outo. Otan esimerkiksi vuodelta 1938 silloin kuuluisan suurvaras Lehtiön, joka murtautui kioskeihin ja suoritti muita varkauksia. Tuomiot yhteensä olivat 48 vuotta kuritushuonetta jotka käräjäoikeus yhdisti 15 vuodeksi kuritushuonetta, 15 vuotta ilman kansalaisluottamusta ja loppuelämäksi turvasäilöön. Sanoisin että se vasta oli roisi tuomio kleptomaanille ja elämän sivuraiteelle joutuneelle. Sattuneesta syystä minulla on tapauksesta hiukan tietoa koska isäni oli rikosetsivänä alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1920-1940-luvuilta löytyy kaikenlaista ihmeteltävää lainkäytön ja tuomarointien suhteen. Repivä päivänpolitiikka on ollut silloin ylenmäärin vahvasti mukana jota on vaikea ymmärtää tämän päivän näkövinkkelistä.

   Luin juuri Martta Koskisen elämästä kertovan Ompelijatar kirjan (Ville Suhonen Gummerus 2016). Tulin tulokseen, että hänelle lätkäisty kuolemantuomio oli hätävarjelun liioittelua johon liittyi myös yksityisiä, henkilökohtaisia motiivejakin. Tasavallan presidentti Risto Ryti oli lopulta pääsyyllinen siihen, että Koskinen talutettiin teloituskomppanian eteen koska hänellä olisi ollut valta ja voima panna piste turhalle murhalle. Tietämättömyys ei ole ollut syynä sillä olihan tuomittu hakenut armahdusta.

   Joku pätevä tutkija voisi paneutua myös murhaaviin hommiin komennettujen teloittajien elämiin. Monenkohan liipaisinsormen koukistajan huomista onkaan piloille mennyt...

   Poista
  2. Ryti oli isänmaallinen, laskutaitoinen ja kylmähermoinen mies. Ehkäpä hän laski montako nuorta suomalaismiestä Koskinen-Kuusinen-Leino-kopla oli tapattanut vihollista auttamalla. Siinä mielessä Koskisen tuomiota oli turha perua, vaikka hän muuten tietysti olikin hyvin pieni ja mitätön ratas venäläisten punafasistien isossa murhakoneistossa.

   Poista
  3. Isänmaallisuuteen kuulunee siis kostoon kykeneväisyyskin?

   Sitähän me näemme joka päivä median välityksellä ns. suuressa maailmassa harrastettaman ja näyttääkö siitä olevan apua rauhanrakentamisessa?

   Matemaattiset kyvyt käynevät käsikädessä kylmähermoisuuden kanssa, mutta luulisi sellaisten, merkittävivvä asemissa olevien henkilöiden osaavan myös laskea, millaisen laskun jälkipolvet maksavat, jos kostonkierrettä ei osata katkaista.

   Sitä paitsi kun tietää Risto Rytin puolenvalinnan silloisessa eugeniikkailmastossakin, niin ihan hyvällä syyllä voi kysyä,kuinka suuriin, lukumääräisiin murhenäytelmiin hän jo yksilönä ja asioista päättävänä henkilönä syyllistyi kun sterilisaatiolakeja laadittiin ja vahvistettiin. Martta Koskisella oli siihen nähden "kusiaisen valtuudet" vaikuttaa yhtään mihinkään.

   Eri puolia valottavan historiankirjoitusten mukaan valkoisten ja punaisten ja väreillä merkitsemättömienkin fasistien murhakoneistojen suuruus on ollut yhtälailla hirvittävä, ettei sellaiseen voi vedota yksilön, ko. tapauksessa jo silloin mitättömäksi tekijäksi todetun Martta Koskisen murhatuomiota puolusteltaessa.

   Poista
  4. Ryti ei tuomiota antanut, hän vain jätti armahtamatta. Todennäköisesti hän kaikesta viisaudestaan huolimatta, tai juuri siksi, oli aika tunnekylmä ihminen.

   Koskinen oli kunnioitettavan luja uskossaan, sillä ilmiantamalla toimeksiantajansa hän olisi välttänyt kuolemantuomion. Hän valitsi itse. Ei voi kuin ihailla ja surra.

   Periaatteessa yhden Koskisen turha kuolema jättimäisen julmassa katastrofissa, jossa miljoonat aivan syyttömätkin menettivät henkensä, on pieni yksityiskohta sivupolulla.

   Tartuin asiaan vain siksi, että usein tuntuu siltä, että tämä pieni kansansirpalekin, suomalaiset, on saatava suureksi syylliseksi maailman pahuuteen, jotta oikeat syylliset saisivat paistatella suuressa isänmaallisessa hurmoksessaan.

   Poista
  5. Rauha siis Martta Koskisen tomulle.

   Minusta näin pieneksi maaksi on ihmeesti ollut myös rauhantekijöitä nobelistia myöten, että ehkä on jotain opiksi otettu. Presidenttikin piti ihan kelpo Uudenvuodenpuheen jossa ei ollut havaittavissa uhoa suuntaan eikä toiseen.

   Kuinka korjaamattomissa tilanne sitten olisi, jos "trumbismi" suorittaisi merkittävän maihinnousun meillekin?

   Luin kansanedustaja Juho Eerolan (ps) vakavalla harkinnalla rakennellun fb-postauksen jossa hän oli valmis nostamaan puoluetoverinsa, juuri viharikoksesta sakkoihin tuomitun Teuvo Hakkaraisen puolueensa seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi. Hirvittää jo kuvitelma sellaisen presidentin Uudenvuodenpuheesta saatika kuvittelu siitä, mitä muuta tuhoa se saisi aikaiseksi.

   Hallaa näille ahoille nostattavat myös ne henkilöt, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen valetiedon levittämisen niin täällä kuin maailmallakin. Muun muassa Itäukrainan Donetskissa yksi moskovalaissuomalainen tosentti ja eräs kielitieteilijä Brysselissä. Vaikka useimmat tietävät heidän agitaationsa hulluuden ja myös maksajat, niin silti heillä merkillisesti kannatustakin näyttäisi olevan.

   Kuka saisi tuollaisen myyräntyön loppumaan, ja millä keinoin?

   Poista
 8. Kaikki luettu, taso on kova vaikken poliisin hommista muuta ymmàrrà kuin mità tavallisen juntin ajatusmaailmaan mahtuu. Muutenkin ruotsalaisten dekkareiden taso on kiitettàvà, valitettavasti neljàs osa milleniumista putosi kelkasta.

  VastaaPoista
 9. Ja jo toinen "vuoden poliisi" joka tekee (tai siis: on arveltu tehneen) törkeän rikoksen. Se edellinen ryösti pankin.

  Herää kysymys että houkuttaako poliisin ammatti suhteellisesti enemmän suurrikollisia? Entä palomiehen ammatti wannabe-pyromaaneja? Vai näköharha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo "vuoden sitä ja sitä" -tyyppiset nimitykset ovat vaarallisia.

   Juuri taas vuoden pakolaisnainen jäi kiinni 40 000 euron yhteiskunnan varojen kavalluksesta. Ja lähes sääntö on, että kun jokin pikkufirma saa tasavallan presidentin vientipainoon, se on konkurssissa kolmen vuoden sisään.

   Poista
  2. niin, sosiaali- ja evoluutiopsykologia vastaa: ihmisen ihmeellinen kyky sopeutua ja mukautua ympäristöönsä hämärtää hänen tietoisuutensa; elo tapahtumien keskipisteessä vie henkilöltä kyvyn nähdä itsensä ympäristöstään erillisenä yksilönä; sellainen, mikä ei ole "normaalia", kun kulkee riittävän kauan mukana, se alkaa tuntua ihan okei-jutulta.
   Minulla on ystävä, joka teki uran erikoisjoukkojen upseerina, vaikeana aikana kun laki USAssa viilattiin sallimaan vaikka mitä. Kaveri piti jotenkin aivan luontevana että tunnustus kuulusteltavalta voidaan puristella kiduttamalla. Hänet oli koulutettu käyttämään noita menetelmiä, mm. ns. vesikidutusta, ja hän oli itse kouluttanut.
   Karkea esimerkki, mutta toivottavasti palvelee tarkoitustaan. Muut pohjoismaat, Tanska etunenässä ovat kierrättäneet huumepoliiseja mukautumisen vaaran takia - mutta Suomi lintukoto ei ole katsonut sitä tarpeelluseksi.

   Poista
  3. Valta ja maine houkuttaa narsistiseti häiryyntyneitä tyyppejä. Aarnio oli mitä ilmeisemmin tällainen ja poliisijohto naiviudessaan vain ruokki hänen narsismiaan.

   Poista
 10. Hmmm.. Pitääpä pohtia enemmän ennenkuin tähän järkeviä kommentoi... Mutta käyppä lukasemassa maailmastaparempimeille.blogspot fi

  VastaaPoista
 11. Terve blogisti. (tämä ei julkaistavaksi)

  Laitoin eilen kommentin, jossa kyselin, mielestäni aiheellisesti, miten Leif G.W. Persson suhtautuu Ruotsin uuteen nykytodellisuuteen, koska todenmakuisena kirjailijana häntä pidät. .
  Puhuin no go-alueista ja sadoista poltetuista autoista. Lukumäärät joihin viittasin perustuivat valtamediassamme julkaistuihin ruotsalaisiin viranomaistietoihin.

  Päätit olla julkaisematta kuitenkin kommenttini, joka oli ihan dialoginen aiheesi kanssa eikä millään tavalla edes korrektia ja jo tiedettyä tietoa haastava.
  No, oire tämäkin. Ei sivuääniä, kiitos. Ruotsi on kaunis kansankoti kuten ennenkin, onhan!
  Itse seuraan paljon Ruotsin mediaa ja näistä asioista siellä kirjoitetaan kyllä. Koko ajan enemmän.
  Minä olen kommentoija, vieläpä anonyymi sellainen, sinä blogi-isäntä, sinä päätät mitä julkaistaan. Eli näin sitten olkoon. Pitäisi minun ymmärtää jättää kommentoimatta muuta kuin kiiltokuvaa. No, nyt ymmärränkin.

  Hyvää uutta vuotta 2017 sinulle ja hyviä aiheita.


  yt. Jaakkola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta Sinullekin. Eilinen viestisi löytyi jostain syystä roskapostikorista, joten uumoilusi blogin pitäjän valikoinnista sattui nyt osumaan harhaan.

   Poista
 12. Jäi kyllä epäilys, että kuinkahan tämä asia oikeasti on. Kenen pussiin KRP ja syyttäjä pelaa - ketä suojellaan. Missä ovat Aarnion kaikki rahat?

  Rahat kukkapenkissä on niin alkeellisen tuntuista lavastusta, että jo sillä ne syytteet olisi pitänyt hylätä (vrt. Millhouse - valkoinen komedia).

  Ei Aarnio varmaan mikään pulmunen ole, mutta isoin juttu lienee pidetään piilossa.

  Media lähtee aina näihin vyörytyksiin mukaan - etenkin nykyisen klikkiotsikoiden aikaan. Muutoin jo aiemmin mm. Irakin "varma" ydinase ja kotimaasta Nikke Gustaffsonin tapaus. Auerillakaan ei ole ollut mitään mahdollisuutta säilyttää ihmisarvoaan.

  Poliisiin voi luottaa kuka lystää: kun putkassa tapahtuu kuolema tms. ovat valvontakamerat "rikki".

  Salaliittoteorioille on aina pohjaa kun asioita pimitetaan tai manipuloidaan vahvasti.

  t. Leka-Antti  VastaaPoista
 13. Niin vai näin. Kenellä valta on se sanelee mitä ihmisille kerrotaan ja mitä salataan. Aleksandrialainen on "hajusta" perillä. Siitä vain harva uskaltaa julkisesti kertoa. Keskustelimme aikanaan Tapani Klamin kanssa oikeusturvasta ja raskasta ja surullista oli hänen analyysinsä maamme oikeuslaitoksesta jo tuolloin 80-luvulla. On olemassa nykyisin vielä eräs kirja jota on muokattu ja "modernisoitu" monen toimesta. Vanhimpaa käännöstäkin tosin löytyy ja pystyy hyvin lukemaan. Ei Agricola ollut tämän päivän eläjiä mutta osasi kääntää ymmärrettävää tekstiä. Tuossa nykyväen halveksimassa kirjassa kuitenkin esiintyy lukuisia kohtia jotka on osattu ennustaa tuhansia vuosia etukäteen.
  Siellä mm. kerrotaan mitä tulee tapahtumaan näinä aikoina. Ihmisen pahuus saa ylivallan ja kaikki laki ja moraali käännetään ylösalaisin. On tietenkin ollut jo pitkään hyvän ja pahan taistelu joka paikassa lähtien lainsäädännästä ja esivallasta kuten poliisi ja oikeuslaitos. On nykyäänkin dekkarin kirjoittajia jotka osaavat kirjoittaa esivallassa tapahtuneista rötöksistä. TV suoltaa lukuisilta kanavilta rikoksia väkivaltaa, petoksia ja tappamista. Näillä "viihdytetään" nykyajan tyhmää kansaa. Valitettavasti ainakin suomessa nähdään asiat aina "sinisillä" silmillä, koska kansan perusluonne on rehellisyys. Kun meillä joku älyltään vertaisempi uskaltaa avata suutaan hänet lemataan oitis harhaluuloiseksi sekopääksi jonka hysterianlietsonta on nopeasti teilattava.
  Järkyttävää on että kansa herää varoituksista huolimatta aina liian myöhään ja toteaa vielä että ei sille enää mitään voi. Tämä on sitä kollektiivista tyhmyyttä joka takaa ettei sivistystaso koskaan pysty siltä osin nousemaan.
  Itään rähmällään olo on piilossa pidettävää samoin korruptio. Eihän meillä sellaista ole eihän. Kansaa on helppo hallita kun se saadaan olemaan hiljaa ja uskomaan valheisiin.

  VastaaPoista
 14. Perssonilta olen lukenut useita kirjoja, vaikka en dekkareista välitä. Hänen kirjansa ovatkin mielestäni pikemminkin yhteiskunnallisia romaaneja ja vain muodollisesti "dekkareita". Se pääministerin murhan sisältänyt, "Kesän kaipuusta hyiseen viimaan", oli erityisen hykerryttävä, koska Persson osallistui asiantuntijana Palmen murhatutkintaan. Tuli väistämättä mieleen, että heruttiko (tai kuinka paljon herutti)hän havaintojaan ja ajatuksiaan tutkinnasta fiktion puolelle? Muistaakseni Persson ei uskonut Christer Petterssonin syyllisyyteen.

  VastaaPoista
 15. Psykiatrina seuraan sitä kurjistuvaa asemaa, joka päihde- ja psykoosipotilailla on. 60% heidän hoitonsa resursseista on 1990 jälkeen siirretty tupakka- ja rasvavalistukseen, saliliikunnan edistämiseen sekä elinsiirtoihin. Mitä on jäänyt, on käytetty liikuntavammoista kuntouttamiseen sekä syöpä- ja verenkiertosairausien hoitoon. Nyt on mukana myös 5D-eturauhasleikkauksia yli 70-vuotiaille (joita on suhteessa eniten, babyboomerseja, vielä 1-2 vuosikymmenen ajan).

  Kun nämä (me) ihmiset kuntoutuspsykoterapioissaan (subj oikeus, KELA korvaa) sitten muistelevat vanhoja eli katsovat kaikki Palmu-elokuvat ja juuri uusintana tulleet Kummisetä I-III-elokuvat, alkaakin edistyneistön (siis 70 vuotta täyttäneiden) piirissä kypsyä kuva siitä, mikä on Susikosken ja Beck´in ero.

  No, näitä piisaa. Muuan koiraleuka veikkaili, kumpi vapautuu Suomessa ensin: kannabis vai Aarnio.

  Ensimainittu on jo vapautettu isossa osassa maailman valtioita eikä Aarniokaan hirveän montaa vuotta Suomenlinnan avovankilasta käsin tule käymään Portti-teatterissa (näyttelijänä vai yleisönä?) tai Kauppahallin kahviossa. Siinä EK:n ja Suomen ev lut kirkon keskushallinnon vieressä, Tähtitorninmäen juurella.

  VastaaPoista
 16. Olisi mukava tietää,mitä Aarnio säilyttää niissä tiloissa,joihin häneltä takavarikoidut avaimet sopivat,mutta joita Aarnio ei ole halunnut paljastaa.Tosin osassa avaimista on lehtitietojen mukaan naisten nimiä,joten niillä voi olla juttuun liittymättömällä tavalla pääsy naisia tapaamaan.

  VastaaPoista
 17. Jo Paleface on laulanut näistä asioista.. https://www.youtube.com/watch?v=ZGTLu8q8ydg .. Sekin tiedetään, että huumepoliisi ei ole kirjannut takavarikoitaan (varsinkaan kannabiksen osalta) ihan totuudenmukaisesti ja takavarikoitua ainetta on päätynyt toiseen kaupunkiin levitykseen. Mistä tiedän? Jokainen ymmärtää jos lukee Aldous Huxleyn Uljas uusi maailma -teoksen 16. luvun....

  Uutta tämä ei ole. CIA hoiti 80-luvulla kokaiinin maahantuonnin jenkkeihin. Tarkoitus levittää kama eteenpäin vääränväristen asuttamiin gettoihin, konfiskoida kiinteistöt sekä muu omaisuus ja laittaa vääränvärinen loppukäyttäjä/pieni diileri yksityiseen linnaan ja getto maan tasalle... Seuratkaa aina rahaa....

  VastaaPoista
 18. Piti sanomani: Ultimaattista valtaa on se, kun viihteen luoja saa viihdytettävän elämään omaa unelmaansa --VET

  VastaaPoista
 19. Tiedoksi että Virolaisen ylläpitämässä Prosessioikeusblogissa julkaistaan nykyään myös muiden kirjoittajien tekstejä (esim. KHO:n Valio-juttu). Tämä on mainittu esitystekstissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tuo täytyy tulkita niin että KHO tuottaa varsin laadukkaita ratkausutiivistelmiä, kun kelpaavat Virolaisellekin (suoraan kopioituna) ilman omia arviointeja ja kannanottoja!

   Poista