Sivun näyttöjä yhteensä

19. lokakuuta 2011

Pärstäkerroin


Otsikon sana oli osuvaa armeijaslangia ainakin 50 vuotta sitten. Huono pärstäkerroin löytyi mistä tahansa joukosta ainakin yhdeltä. ”Mitä mies virnuilee?” – Toinen ei virnuillut sitten yhtään, mutta kaikki saivat juosta lipputangon ympäri.

Tunnen ihmisiä, jotka saavat kolme kertaa viikossa turpaansa Jaskan snagarilla tai assalla. Tunnen suuren määrän ihmisiä, jotka liikkuvat samoilla paikoilla outoinakin vuorokauden aikoina joutumatta milloinkaan vaikeuksiin. Heillä on hyvä pärstäkerroin.

Mahdottoman hyvä koeffisientti on eräällä laamannin arvonimeä käyttävällä asianajajalla, jonka sukunimeä en halua julkituoda. Tarkkaankaan katsoen häntä ei erota tapetista ennen kuin keskustelu kääntyy kysymykseen, kuka hoitaa homman ja korjaa rahat. Synkän pohdiskelun keskeyttää yksiääninen huudahdus: Seppo!

Menneen viikonvaihteen keskustelu toi esiin tutun ilmiön. Arja Saijonmaa on monille kiukun kohde. Lehteä selaillessani panin merkille toisen, hyvän ystäväni Pekka Himasen, jonka nimi tai esiintyminen televisiossa tai livenä lienee aiheuttanut monella pohjukaissuolen haavan tai maksan letkahduksen.

Tämä tieteessä nimellä Lenita-ilmiö tunnettu, kaikille tuttu asia, odottaa vielä selittäjäänsä. Henkilön herättämällä raivolla ei näytä olevan mitään järjellistä suhdetta hänen esiintymistapaansa ja olemukseensa. Arja S. on äänekäs, kuten laulajan kuuluukin olla, mutta hän ei ole koskaan ollut leuhka mutta sitä vastoin aina reilu. Himanen on henkilönä yhtä vaikea saada kiinni kuin hänen esitystensä ajatus – jotenkin tulee mieleen porsaan juoksu. Siinäkään vauhti nopeus ei sinänsä ole ongelma, mutta otapa kiinni!

Koska Pekka on kunnon mies, ei ole koskaan tullut mieleenikään ehdottaa, että hän ilmoittautuisi kohteeksi rodeoissa suosittuun lajiin ”ota kiinni rasvattu possu”. – Jos joku huomaa ilkeyden tapaista tässä, se johtuu kateudesta. Olen nähnyt, mihin kohtaan hän laittaa desimaalipilkun kirjoittaessaan laskuja esityksistään. Minä laskutan tunnista 20 tai 50 euroa. Eroa on dekadeja.

Sitä on kai turha kaunistella, että tällaista se sitten on. Tuntemukset ovat joskus järkeen perustumattomia. Kun on vakuuttavasti osoitettu, että ihmiset ja jopa kalat harrastavat kanssakäymistä jopa hajun perusteella, eikä tuo haju erotu nuuskimalla, syyt voivat olla syvällä. Luin jostain, että jo aivan pieni vauva tuntee oman äitinsä hajusta.

Edelle kirjoitettu liittyy tietenkin kohtapäätä uhkaavaan presidentinvaaliin. Mielipidetiedustelujen luvut ovat tällä hetkellä kummallisia.

Ajattelin kantaa korteni kekoon humauttamalla eräästä selityksestä, jota ei ole nyt näkynyt julkisuudessa. Huomautukseni perustuu suhteellisen laajoihin tietoihin nimityksistä korkeisiin virkoihin, etenkin tuomarin virkoihin.

Toisin kuin luullaan, kannatusta ei välttämättä saa paras ehdokas eikä se, jolla on vahvin kannatus. Valituksi tulee usein se, jolla on vähiten vastustusta.

Tämä johtaa siihen sinänsä hyvään asetelmaan, että merkittävissä viroissa on enimmäkseen taitavia mutta joka suhteessa aika värittömiä henkilöitä, joilta puuttuvat vahvat vakaumukset.

Paavo Väyrynen sattuu olemaan minulle tuollainen voi-ei –hahmo. Myönnän kiireesti, että miehellä on kokemusta enemmän kuin kaikilla muilla yhteensä, mutta minä en satu kestämään häntä. Tämä on osittain järjenvastaista, koska en ole koskaan tavannut häntä ainakaan kunnolla enkä ole liioin perehtynyt hänen toimintaansa.

Nähdäkseni kaikilla muilla ehdokkailla on kiivasta vastustusta, paitsi Sauli Niinistöllä, josta kuuluu harvoin paha sanaa. En tiedä itseni lisäksi muita, jotka vastustaisivat häntä kiivaasti.

Minä vastustan Niinistöä siksi, että en voi uskoa mitään hyvää lätkimään lähteneestä alemman palkkausluokan hovioikeudenneuvoksesta. Niinistö oli juuri sitä. Mielestäni se on todistus soveltumattomuudesta järjestyneeseen  yhteiskunnalliseen toimintaan tai muuhunkaan mielekkääseen puuhaan.

49 kommenttia:

 1. Minä en suurenakaan syntinä pidä Niinistön lähtemistä lätkimään hovioikeudenneuvokkuudesta.

  Mutta en aio häntä äänestää, koska mies teki ensimmäisen munauksensa jo ennen vaalitaistelun alkamista: Palkkasi rahan hamuajakseen maan hjulkeimman feikin H. Harkimon.

  Se on saman luokan kömmähdys kuin jos palkkaisi Sarah Palinin varapresidenttiehdokkaakseen.

  VastaaPoista
 2. >>Arja Saijonmaa on monille kiukun kohde.<<

  Suosittelin aikaisemma keskustelussa A.S:lle ikuista häpeää komukkamenneisyydestään, ja vain siksi. En voi sietää häntä muissakaan lehtien säärienesittelykuvissa, joissa hän luulee olevansa ikäistään nuorempi! Kaikki vanhat talinialaiset saavat saman arvion. Ja niitähän esim. TV:ssa riittää, paska kelluu. Onneksi aika hoitaa heitä sivuun.. Kukas katsoi tänään TV:sta Teiniliiton lopusta kertoneen dokumentin? Siellä sitä "ihetään" vilahteli taajaan, vieläpä eri puoluekirjojen haltijoinakin. Kaulapantatsuhnia.

  Lenita sen sijaan on ihanasti juuri niin diiva kuin pitääkin ja ihan luontevasti. Ja eikä tiettävästi ole ikinä ollut komukka! Hänestä on helppo pitää. Lenita on todellakin ilmiö kuten sanoitkin ;=)´

  VastaaPoista
 3. Minäkin vastustan Niinistöä. Olisihan nyt huvittavaa, jos Suomessa olisi tupakoiva presidentti ja pääministeri samanaikaisesti...

  VastaaPoista
 4. Saijonmaa ja Himanen. Asiahan on selvä: toinen oli taistolainen ja toinen professorin lellikki, josta leivottiin ennätysajassa "ihmelapsi" . Saijonmaa oli lahjakas. Mikä oli Himasen salaisuus? Muut opiskelijat kävivät seminaarit ja luennot, H ei - tai sitten hän eli eri aikajärjestelmässä kuin muut opiskelijat. Monet lopettivat filosofian opiskelun Himasen vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Egon Friedell Antiikin Uuden ajan kulttuurihistoriassaan kreikkalaista demokratiaa kuvatessaan toteaa 'päivän sanaa' liipaten tähän tapaan omassa lainauksessaan:

  "Tarvitsemme sinua, nero, mutta olet meille rasitukseksi. Emme mistään hinnasta tahtoisi olla vailla kuvapatsaitasi, Feidias, mutta oikeastaan osoitat suurta julkeutta ollessasi niin suuri taiteilija, ja samoin sinä, Themistokles, olemalla niin suuri sotapäällikkö, ja sinä Aristeides, olemalla niin oikeamielinen, ja sinä, Sokrates, olemalla niin viisas, sillä sellaisia me emme ole, ja me kansa, massa, keskimitta, me tavalliset, olemme oikeastaan pääasia. Jokainen teidän tekonne on oikeastaan meitä kohtaan loukkaus, sillä jokainen niistä osoittaa meille uudestaan, että teissä on enemmän kauneutta, jaloutta ja ymmärrystä kuin kaikissa meissä yhteensä. Me tiedämme varsin hyvin, ettemme tulisi toimeen ilman teitä, mutta tämä ei estä meitä näkemästä teissä vain välttämättömän pahan, jota olemme valmiit kärsimään ainoastaan niin kauan, kun meidän täytyy kärsiä".

  VastaaPoista
 6. "Minäkin vastustan Niinistöä. Olisihan nyt huvittavaa, jos Suomessa olisi tupakoiva presidentti ja pääministeri samanaikaisesti..."

  Tiedoksi vain että Sauli on lopettanut sauhuttelun jo vuosia sitten..

  Mitä tulee pärstäkertoimeen niin se itseasiassa sanelee koko elämänkaaresi. Hyvä esimerkki on mm. tämä norjan massamurhaaja joka hukkuu rakkauskirjeisiin sellissään. Ja vain siksi kun on komea mies. Rumat massamurhaajat eivät jostain syystä saa rakkauskirjeitä, yllätys yllätys, rumilla ei ole vientiä kiven sisällä eikä siviilissä. Teit mitä tahansa.

  Niin valtava vaikutus on pärstäkertoimella, voit olla insesti, sarjaraiskaaja, massamurhaaja, mummonpotkija ja mitä tahansa niin naiset ovat lääpällään edessäsi, kunhan olet vain komea. Komeudella saa kaikki anteeksi. Sairasta mutta totta. Miettikääpäs sitä hetken.

  VastaaPoista
 7. Yksi asia minua ihmetyttää.

  Median mukaan Soini hurmasi puoli vuotta sitten laajat tyhmät kansanjoukot äänestämään persuja, joten mihin se hurmaustaito nyt ehti kadota?

  Eikö lukemien pitäisi olla päinvastoin, koska silloin Soinia sai äänestää vain Uudellamaalla ja nyt koko maassa?

  Tai minua ihmettää se, ettei media näe ilmiölle selitystä. Siksipä kerronkin sen nyt itse:

  Eduskuntavaaleissakin Soinin hurmaamia punaniskaisia peruspersuja - hakkaraisia - oli tasan tämä pressagallupin lukema 8 %. Loput 12 % olivat joitakuita muita.

  Missä he nyt ovat? Ehkä hekin aikovat äänestää nyt Niinistöä, joka hurmaa kansan yrmeydellään.

  Mieluummin yrmy elitisti kuin lupsakka populisti. Kansa toivoo, että tyly tyyppi panee herrat kuriin.

  VastaaPoista
 8. Alpo Rusi joutui myöskin pärstäkertoimensa uhriksi kun on niin vakoojan näköinen että pakkohan hänen oli olla Stasin urkkija. Ainakin Supon mielestä..

  VastaaPoista
 9. Olen kuunnellut kaksi kertaa Paavo Väyrystä livenä muutaman metrin päässä hänestä.

  Myönteinen yllätys.

  Nyt pari viikkoa sitten Väyrynen oli täällä päin presidentinvaalikampanjaansa edistämässä. Väyrynen on hyvämuistinen ja sanavalmis esiintyjä. Vitsikäskin sopivasti. Ei tarvitse kuuntelijan jännittää, että pärjääkö puhuja yleisön kysymystulvan edessä. Mielenkiintoista puhetta pulppuaa vaivattoman luontevasti. Eikä niinkuin eräillä ehdokkailla, kun puheen tauot ovat niin pitkiä, että tekisi mieli mennä auttamaan sanojen löytämisessä.

  VastaaPoista
 10. "Mielestäni se on todistus soveltumattomuudesta järjestyneeseen yhteiskunnalliseen toimintaan tai muuhunkaan mielekkääseen puuhaan."

  Siis täydellinen mies tasavallan presidentin tehtävään.

  VastaaPoista
 11. Minäkään en kannata presidenttiehdokasta, joka ehdottelee kirjastoja maksullisiksi ja käyttää papiljotteja. Minkään sortin urheilupomoutta en osaa myöskään pitää meriittinä.

  VastaaPoista
 12. Mistä ihmeestä nämä inttäjät ovat saaneet päähänsä että Arja Saijonmaa olisi ollut taistolainen? Vasemmistolainen ihan varmasti, mutta hän heilui jo maailmalla silloin kun taistolaiset mellastivat.

  VastaaPoista
 13. Ottaen Suomen oikeuslaitoksen tason, on pelkkä meriitti, että fiksu ihminen vaihtaa ajoissa työpaikkaansa.

  VastaaPoista
 14. Ad Anonymi:

  Mikäs tuomiosi sitten on tappajille ja muiluttajille? Ja tuomitsetko noista teoissta *kaikki* suojaluskuntalaiset?

  VastaaPoista
 15. Vastustan Niinistöä, mutta en kovin ankarasti. Kai häntä on toisella kierroksella äänestettävä, jos vastasssa on Soini tai Väyrynen.

  VastaaPoista
 16. Kaminiitto: just noin se menee!

  (Jippii, tämä onnistui!)

  Pirkko A

  VastaaPoista
 17. Eräs pärstäkerroin, jonka uskottavuus on jatkuvasti koetuksella:


  Muisti: Teiniliiton loppu

  http://areena.yle.fi/video/1318960368870

  Timo Laaninen, Teiniliiton pääsihteeri 1974-1975

  Katsokaahan kohdasta 18.50

  "Talousepäselvyydetkin... niin, jonkunlaisena yllätyksenä ne ainakin mulle tulivat..."

  Laaninen on ns. aina yhtä pihalla. Tämänkö pitäisi viedä KePu Alkiolaisuudella uuteen nousuun ;=)` ...hehee...

  VastaaPoista
 18. Niinistö-viha on suuri. Kun ilmoitin aikoinaan blogissani äänestäväni presidentiksi "rullaluistelijaa" toisten mainostaessa blogeissaan jatkuvasti "muumimammaa", puolet lukijoista kaikkosi blogistani.

  Minäkin ärsyynnyin, kun luulin, että Niinistö oli ehdottanut kirjastomaksua. Myöhemmin kuulin kuitenkin Niinistön kertovan TV:ssä, että asia ei ollut noin. Häneltä oli kysytty, kumman hän tekisi ennemmin: vähentäisi sosiaaliturvaa vai laittaisi kirjastoihin maksut. Minua oli johdettu harhaan.

  Mediassa silloin vallinnut presidenttiehdokkaiden ominaisuuksien jatkuva vääristely muun muassa kuvien avulla teki minusta Niinistön kannattajan!

  http://blogisisko.blogspot.com/2006/01/halonen-versus-niinist-eli-muumimamma.html

  VastaaPoista
 19. Hyvä, että Lenita otettiin puheeksi.
  Pienenä poikana sain ensi kosketuksen Lenita-olemukseen. Olin isäni kanssa ihmettelemässä TES-TV toimintaa Albertinkadun studiolla. Teekkarien labra se oli. Paikalla oli kaksi kameraa ja paljon kirkkaita valoja. Lenita loisti siinä ihan neljän metrin päässä, olipa pieni poika otettu!

  Olen kerran elämässäni nähnyt oikean Lenitan, siinä kameran edessä.
  Myöhemmin hänen Supi-Suomalainen-mielikuva on vieraillut alvariinsa meillä. Nyt vieläkin havahdun ja ilahdun hänen TV-äänestään.
  Lenitan mielipiteet suomalaisten vientimiesten urheilusukista on täydellinen napakymppi.
  Jo ennen hänen puheitaan minä olen pitänyt sukkani ja kenkäni priimassa kunnossa.
  Hyvin hoidetuista kengistä miehen tuntee. Ei muuten ole pahitteeksi myös junteille.

  VastaaPoista
 20. Minuun vetoaa näistä presidenttiehdokkaista eniten Pekka Haavisto jos mitä esiintymiseen tulee. Ja uskon myös, että hän tietää ehkä enemmänkin maailmanmenosta (ilman avustajalaumojakin) kuin mitä siinä virassa Suomessa tarvitaan.

  Paavo Väyrynen on sujuva esiintyjä ja jos olisin tyyppiä, joka joissakin vaaleissa pelkän protestin takia äänestäisi, niin hän olisi sen äänen saava.

  Soini, ei helevetti, ei ikinä. Hänen henkilökohtainen hiilijalanjälkensä ajattelu jo panee ajatuksellekin stopin.

  Paavo Lipposta en kestä vaikka olen kätellytkin häntä ja siitä otettiin valokuva. Kättelemällä ei minulta ääniä osteta, eikä nimikirjoituksilla.

  Sauli Niinistö menetti minussa yhden äänestäjän silloin, kun lausui harkitsemattomat sanansa "kaikenmaailman tupajumeista ja torakoista joita pitäisi muka suojella." Mutta tuskin hän silti olisi ehdokas, jota edes harkitsisin; ei vetoa minuun millään tavalla vaikka roikkui pylväässä poikansa kanssa Thaimaan tsunamissa.

  VastaaPoista
 21. Matti Vanhanen olisi ollut sopiva presidenttiehdokas kepulle.

  Tänään on julkaistu Vanhasen muistelmat pääministerikaudelta. Kirjassa Matti moitti Tarja Halosta ja Paavo Lipposta vastuun pakoilusta Tsunamin ja Jokelan koulusurmien yhteydessä.

  VastaaPoista
 22. Veljellistä vittuilua, sanoisin.

  Tapettiin sulautuminen saattaa olla itse ansaittua, mutta käsittämättömän kova laskutus on hölmömpien "vika".

  VastaaPoista
 23. Miksi Saijonmaa ei ole minkään puolueen presidenttiehdokas? Hänellä olisi valmiina presidentillisen diivan elkeet (Herätys vasemmistoliitto!). No, ei Niinistökään kauas jää ja Lipponen se on varsinainen primadonna. Paavo V. on sentään "koko kansan Paavo".

  Eikös näillä muuten ole kaikilla tuo "pärstä" kunnossa, vaan luonne lähempänä takapuolta?

  VastaaPoista
 24. Kaipa ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, että puhe pulppuaa tilanteessa kuin tilanteessa luontevasti. Mitä tekemistä tällä sitten on nerokkuuden kanssa, se on jo paljon vaikeampi sanoa.

  VastaaPoista
 25. Vai on P Himanen "kunnon mies". Eipä näyttänyt siltä nuorempana.

  Äänestän presidentiksi sitä, jonka muijan plus piskin ulkoinen yhteisvaikutelma on vähiten ärsyttävä.

  VastaaPoista
 26. Anteeksi taas aasinsilta, mutta pressapeliin liittyy rahankeruu ja siitä voi loikata ketterästi kerjäämiseen.

  Ulkomaalaisten harjoittamaa kerjäämistä ei kuulemma voi eikä kehtaa kieltää, mutta eikö uusien esilletulleiden seikkojen johdosta olisi syytä olettaa, ettei kyse olekaan satunnaisesta kerjäämisestä, vaan järjestäytyneestä rahankeruusta reviiririidoin jne.

  Joten eikö ns. romanikerjäläisongelmaan voisi soveltaa lakia rahankeruusta, kysynpähän vaan. Tässä pykäliä:

  17 luku
  Rikoksista yleistä järjestystä vastaan
  16 b §
  Rahankeräysrikos

  Joka tahallaan

  1) toimeenpanee rahankeräyksen ilman rahankeräyslaissa (255/2006) tarkoitettua lupaa taikka lain 5 §:n 2 tai 3 momentin vastaisesti,

  2) toimeenpanee rahankeräyksen vastoin rahankeräyslain 9 §:ssä säädettyä kieltoa,

  3) toimeenpannessaan rahankeräyksen antaa keräyksen kohderyhmälle merkityksellisiä totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja,

  4) antaa rahankeräyslaissa tarkoitetulle lupaviranomaiselle väärän tiedon seikasta, joka on omiaan vaikuttamaan rahankeräysluvan saantiin tai ehtoihin, tai salaa sellaisen seikan taikka luvan saatuaan jättää ilmoittamatta lupaviranomaiselle olosuhteiden muutoksesta, josta luvan myöntämisen yhteydessä tai muuten on erityisesti velvoitettu ilmoittamaan,

  5) käyttää rahankeräyksellä saatuja varoja olennaisesti vastoin rahankeräysluvassa tai varojen käyttötarkoituksen muuttamista koskevassa luvassa asetettuja ehtoja tai annettuja määräyksiä,

  6) laiminlyö rahankeräyslain 21 §:ssä säädetyn tilitys- tai ilmoitusvelvollisuuden tai

  7) toimii rahankeräyksen käytännön toimeenpanijana ilman rahankeräyslain 15 §:n 1 momentissa tarkoitettua määräystä,

  on tuomittava rahankeräysrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta.

  ..........

  Osuma joka pykälässä?

  VastaaPoista
 27. Viimeksi noin puolet äänesti Niinistöä ja toinen puolikas ei. Kun katsoo Halosen toista kautta, edelliset vakuuttuvat kannastaan ja jälkimmäiset haluavat korjata virheensä. Maamiinoja tosin ei uusi ylipäällikkö ehkä enää voi pelastaa.

  Yksi syy joidenkin henkilöiden huonoon julkikuvaan ovat suitsutuksella savustavat toimittajat. Naiivisti ihastelevia ylisanareportaasheja inhoaa moni, tunne tarttuu kohdettakin koskevaksi. Muistelen, että Etelä-Saimaa miltei syyllistyi tähän esitellessään aikoinaan paikkakunnalla (Lpr) käyneen professori Kemppisen.

  VastaaPoista
 28. Missi Tanja Vienonen sittemmin Karpela ym, pyrki kansanedustajaksi, netissä tapaamani postmoderni humanistiopiskelija sylki sappea ja sylkeä pelkästä ehdokkuudesta ja olisin yltä päältä ollut märkä jollei nettikaapelit olisi niin kapoisia.
  En uskaltanut myöhemmin ajatellakaan mitä hän teki kun tämä Tanja pääsi läpi ja ylsi ministeriksi.

  Guzeninalla on vastaava ongelma tai ehkä pahempi koska nyt on kansalla netti.

  Joku kateus kait ? Vähäarvoisempi ja vähemmän koulutetumpi pääsee huipulle ?

  MrrKAT

  VastaaPoista
 29. Ihmelääkkeillä on oma hintansa - jos halvalla myy, voihan se jo herättää epäilyksiä.

  Ei kantsi riskeerata.

  VastaaPoista
 30. Vanhempi Paavo Väyrynen on oppinut muutaman sutkauksen. Paavon puhetta voisi trimmata vanhalla neuvolla: Puolet pois!

  Olen tässä kesällä käynyt läpi poliitikkojen puheita, onko yleisöllä tarjota linkkiä Sauli Niinistön puheisiin?

  Myös muiden ehdokkaiden edustaviin puheisiin voi linkata.

  Alkupalaksi tarjoan seuraavia:

  Matti Vanhanen kuusi vuotta sitten (narina lyhennetty):
  Valtuuskunnan pitää määritellä tässä kokouksessa, miten puolue asettaa ehdokkaan presidentinvaaleihin. Puoluesihteeri esittelee puoluehallituksen esityksen tässä kysymyksessä. Omalta osaltani haluan vain vahvistaa, että olen käytettävissä puolueen ehdokkaaksi.


  Paavo Lipponen Ostrobotnian juhlasalissa 12.8.2011
  Hyvät Naiset ja Herrat, (ruotsi leikattu)

  Tervetuloa näin lyhyellä varoitusajalla,

  Olen pyytänyt kutusumaan teidät tähän historialliseen taloon aivan käytännön syistä. Isoisäni isä kuului Pohjalaisen osakuntaan, ja olenhan syntynyt Oulussa, elänyt ensimmäiset vuoteni Lapissa.

  Tuossa lähellä on eduskunta, suomalaisen demokratian tärkeimmän instituution toimitalo. Ja toisella puolella Kansallismuseo, jossa vaalitaan kansakunnan perinnettä. Kotitalossani naapurikadulla asuivat aikoinaan J.K. Paasikivi ja Lauri Ingman.

  Arvoisat vieraat,

  Ilmoitan kunnioittaen, että asetun käytettäväksi valittaessa Sosialidemokraattisen puolueen ehdokasta tasavallan presidentin vaaliin.


  Tein päätökseni pitkän harkinnan jälkeen ja lähden vaaleihin täysillä. Päätökseni vaikuttivat monet asiat, hyvin paljon se, että niin monet ihmiset erilaisilta poliittisilta ja yhteiskunnallisilta tahoilta kehottivat asettumaan ehdolle.

  VastaaPoista
 31. Työskentelin 35 vuotta opettajana. Koululuokassa jos missä tunnistaa haloefektin l. sädekehävaikutuksen. Samoin siellä tutustuu stigmaan l. polttomerkkiin ja edellisen negatiiviseen vaikutukseen.
  Kokemuksistani viisastuneena en anna esillä olevien presidenttiehdokkaiden maineen vaikuttaa minuun millään lailla. Varmasti äänestän jotakin heistä. Haavisto olisi kiintoisa kohde, mutta jäänee valitsematta parisuhteensa takia.
  Saijonmaa on niitä viisaita taiteilijoita, jotka hakivat suosionsa ulkomailta ja käyvät vain joskus näyttämässä taitojansa täällä. Hänen vasemmistolaisuudestaan en myöskään kiivaile. Lenitassa mahtavinta on hänen hyvä itsetuntonsa - kuulemma perua isänsä kehuista.
  Terv. Lea N.

  VastaaPoista
 32. >>Mikäs tuomiosi sitten on tappajille ja muiluttajille? Ja tuomitsetko noista teoissta *kaikki* suojaluskuntalaiset?<<

  Kemppisen blogista löytyy hyvä vastaus tuohonkin kysymykseen!

  Varshavjanka

  .
  .
  .

  Porvarit, keisarit — helvetti heille
  olkoon nyt töistänsä armollinen!
  .
  .
  .

  http://kemppinen.blogspot.com/2005/12/lis-lauluja.html

  VastaaPoista
 33. Lea N., isän tytöt todella pärjäävät maailmalla. Heidän ongelmansa onkin naissuhteet, varsinkin jos äiti on jäänyt perheessä kakkoseksi. Usein perhettä hallisevat isä ja tytär tai mieluummin tytär ja isä. Maailmalta haetaan sitten lämpöä ystävättäristä (äideistä).
  Kiinnostavaa tuo haloefekti ja stigma, uskon niihin.

  terv. Pirkko A

  VastaaPoista
 34. Ad Omnia: - tällä kertaa vitsini jäi suutariksi.Tietääkseni maassa on kaksi lätkimään lähtenyttä eli toiselle alalle siirtynyttä ap. hovioikeudenneuvosta, Sauli Niinistö ja minä.

  VastaaPoista
 35. Täytyy olla aika hyvät perustiedot, sisäpiirin vitsi; ajattelin, että voiko olla noin, ettei K muista omaa osuuttaan, ei näe itseään? (sillä sekin tiedetään aina mahdolliseksi, inhimillistä)
  :D

  Niinistö on persoonana selkeä, looginen, seesteinen, miellyttävä, luottamusta herättävä ... kaikkea kuin arvon K:n vastakohta, mutta enpä tuota natottajia aio miltään mutupohjalta äänestellä.

  VastaaPoista
 36. Lenita on hyvä ämmä, kelpaisi mainiosti presidentiksikin. Hän, tilanteessa kuin tilanteessa, saa suunsa auki. Ainoa negatiivinen piirre hänessä on - jos nyt oikein etsii - se, ettei hän saa aina suutaan kiinni.

  VastaaPoista
 37. Ymmärsin kyllä vitsin, mutta sen kärki oli toki siinä, että Kemppinen ei arvosta pätkääkään ap. hovioikeudenneuvoksi yleensä, eikä erityisesti Hgin HO:n sanottuja tuomareita. Eikä niissä yp. neuvoksissa ole K:n mukaan hurraamista!

  Itseään K. toki arvostaa niin hemmetisti, ehkä juuri siksi, että lähti lätkimään ko. virasta!

  VastaaPoista
 38. Näyttää menevän presidentinvaaleiksi koko pärstäkerroin. Menköön. Luettuani aamun Hesarista, että Suomi saattaa joutua 24 000 miljoonan euron roskalainojen takuumieheksi päätin, että äänestän sitä, joka ennen vaaleja sanoo vastustavansa moista hasardia. Kaksikymmentäneljätuhattamiljoonaa euroa! Se on kuulkaa iso raha. Varsinkin kun sen vastineeksi saamme vain ilkeätä naurun räkätystä etelä-Euroopasta.

  Mutta se pärstäkerroin. Veljelläni on sellainen naama, että hän saa kaikki nyrkkeilyn piirinmestarit kimppuunsa missä tahansa kulkeekin. Minä taas saan kulkea rauhassa. Mistä hitosta se voi johtua? Onko kukaan tehnyt v-maisesta pärstäkertoimesta tutkimusta? Turhempaankin on tutkimusvoimia käytetty. Kuka tietää?

  VastaaPoista
 39. Koko kansan Paavon kohdalla pätee vanha totuus. Niin kauan kun olet hyvä siinä mitä teet, saat edetä urallasi, kunnes sitten eräänä päivänä olet tehtävässä jota et enää hallitse. Eteenpäin et enää pääse, mutta poiskaan eivät voi potkia, joten kärsiköön syyttömät seurauksista.

  VastaaPoista
 40. Ad Omnia: -
  A. Saijonmaan ja muiden "Barbara" -versio on se suomentamani.

  B. Panin sen hovioikeudenneuvoksen syötiksi ja viimein joku siihen tarttui. Asian laite on se, että arvostan tuota virkaa suuresti. Helsingin HO:ssa on noissa tehtävissä vaikka mitkä määrät eteviä henkilöitä.

  Kommentti vaikuttaa sellaisen henkilön laatimalta, joka ei itse arvosta tuomareita. En missään tapauksessa lukeudu heihin - enkä halua arvioida ammattikuntia joukkoina. Tottahan kaikissa porukoissa on huiput ja huonot.

  VastaaPoista
 41. Olin tilaisuudessa kuulla lyhyen ajan sisällä sekä Esa Saarisen että Pekka Himasen parin tunnin esitykset samasta, ilmeisesti yhdessä valmistellusta, käsikirjoituksesta. Kun toisen odottaa olevan lähes pelle ja toisen tosikko, pääsivät molemmat yllättämään positiivisesti. Saarinen tosin enemmän, osaksi koska kuulin hänen esityksensä ensin.
  ***
  Juristien palkkion ja pahan palkan (sakon) osalta keskustelussa unohtuu usein että se on kertolasku: taksa x määrä. Selventäisi ainakin vertailua (ei toisiinsa).

  VastaaPoista
 42. "En uskaltanut myöhemmin ajatellakaan mitä hän teki kun tämä Tanja pääsi läpi ja ylsi ministeriksi."

  Kun ottaa huomioon mitä Tanja teki, se oli varmaan siltikin täysin oikeutettua.

  VastaaPoista
 43. En minäkään lopun vitsiä ymmärtänyt, mutta ymmärsin kyllä sen jonkinlaiseksi satiiriksi, "sisäpiirisatiiriksi", kuten varmaan suurin osa muistakin lukijoista.

  VastaaPoista
 44. Vanha peräpohjalainen määritelmä katastroffiille ja onnettomuudelle:

  1) Onnettomuus = Paavo V. tippuu koskeen
  2) Katastrooffi = Paavo V. autetaan koskesta ylös

  Uudelle presidentille:
  1) Onnettomuus = Sauli joutuu roikkumaan pylväässä
  2) Katastrooffi = Joku auttaa Saulin alas pylväästä
  ?

  VastaaPoista
 45. Johtuukohan pärstäkertoimesta, että Iiro Viinasesta ei pidetä, mutta hänen seuraajaansa valtiovarainministerinä, Niinistöä, niin yleisesti ihaillaan? Viinanen vei läpi laman aikana ymmärrettävät julkisen talouden säästöt, Niinistö piti merkittävän osan julkisesta palvelutuotannosta näin aikaansaadussa kurjuudessa läpi enemmän pelivaraa tarjonneen nousukauden.

  Monet kiroavat nyt terveyskeskusmaksuja ja -jonoja ja äänestävät silti Niinistöä. Tiskin toisella puolella kahden ihmisen työt tekevä sairaanhoitaja uupuu, mutta raahautuu silti uurnille Saulin kahvilan kautta. Toivottavasti matkalle ei osu kovin montaa nuorisopsykiatrian palveluista paitsi jäänyttä.

  VastaaPoista
 46. Mikähän pelko siinä on, jos stikkaa revaa.

  Mun mielestä siinon myönteinen syke.

  VastaaPoista
 47. Jollekin reilu ei ehkä ole kaikille reilu. Mitenkähän menikään se juttu siitä, että jos kumartaa jollekin, niin miten sille toisaalla olevalle tulee tehdyksi..

  VastaaPoista
 48. Vanha viisaus:

  Puheet kuin pohjanmaan akan pieru;

  puolet paskaa.

  Mihinkähän toi vois mätsätä ??

  Varmaan aika paljoon,
  näissäkin kuittailluissa.

  VastaaPoista
 49. Minä en äänestä Niinistöä.
  Seitsemän vuotta sitten heti tsunamin jälkeen Niinistöä haastateltiin televisiossa. Aikuinen mies (nykyään reservin kapteeni) oli joutunut pulaan ulkomailla ja kehtasi valittaa kun yhteiskunta ei heti ollut pitämässä kädestä kiinni.
  Yritin etsiä uutispätkää netistä, mutta lähin minkä löysin (http://nettitv.mtv3.fi/mtv3/index.shtml/mtv3/uutiset/seitsemanuutiset?53867#53867) ei auennut koneellani, joten en päässyt verestämään muistikuvaani.
  Muistan tuolloin ihmetelleeni, miten silloisessa virassa saattoi olla tuon tason kaveri. Presidenttinä Niinistö olisi puolustusvoimien ylipäällikkö – eikä paineensietokyky parane iän myötä (ainakaan mikäli uskomme edesmennyttä päämajoitusmestaria, kenraali A. F. Airoa – ja mikä ettemme uskoisi).

  VastaaPoista