Sivun näyttöjä yhteensä

1. kesäkuuta 2010

NatsikorttiNatsikortin vilkuttamisesta mainitaan verkossa usein. Koska en oikein ymmärrä, mitä sillä tarkoitetaan, epäilen sanonnan käyttäjiä valistumattomiksi.

En kuitenkaan sanoisi Israelin valtion toimeenpanemaa aseellista iskua, Israelin oman tulkinnan mukaan sotatointa, hitleriläiseksi toiminnaksi. Luonnehdinta tulee kyllä mieleen, mutta todellisuudessa heti kun kansainvälinen oikeus alkoi hahmottua 1800-luvun puolivälissä, keisarillinen Saksa alkoi näyttää esimerkkiä röyhkeällä piittaamattomuudella.

Saksa oli 1914 mm. sitoutunut olemaan hyökkäämättä Belgiaan, ja hyökättyään kyseli innostuneesti, mitä maksetaan, jos se pitäisi lupauksensa olla hyökkäämättä Ranskaan. Ja tässä ei ollut puhe yleisestä kansainvälisestä oikeudesta, vaan sopimuksista.

Hitler-kortti on siis Bismarck-kortti tai Wilhelm-kortti. Viis siitä. Pakassa on monta kuningasta ja yhtä monta jätkää. Niitä on joskus vaikea erottaa toisistaan.

Matti Koskenniemi on koko maamme juristiammattikunnan kärkikaartia. En tunne miestä henkilökohtaisesti. Aika usein olen eri mieltä hänen kanssaan tulkinnoista. Vielä vahvemmin kuin Pellonpää ja Scheinin sekä esimerkiksi Niilo Jääskinen hän näyttää, ettei juridiikka ole enää pelkästään kansallista puuhastelua kielellä, jota kukaan muu ei osaa.

Arvostan erikoisesti sitä, että Koskenniemi jaksaa mennä käskettäesä televisiouutisiin ja yrittää selvittää tapahtumia yleistajuisesti. Eilen hän kertoi, että kauppasaarto eli embargo on luvallinen sotatoimi mutta hyökkäys aavalla merellä ei ole.

”Aavalla merellä” on vanhaa, kaunista lakikieltä. Se tarkoittaa ”aluevesien ulkopuolella, kansainvälisillä vesillä”.

Koskenniemi on muuttanut yleistä käsitystä, jonka mukaan kansainvälinen oikeus, etenkin kansainvälinen rikosoikeus, on yhtä tyhjän kanssa. Ei se enää ole. Tuo vähättelevä asenne on, kuinka ollakaan, periytynyt suomalaisille lakimiehille Saksasta.

Israel tulee tässä kuvaan mukaan siten, että Israelin valtion toimien kytkeminen kansanmurhaan onnistuu heiltä edelleen hyvin. Selustatuki on Yhdysvallat ja siellä poliittisesti hyvin merkittävä juutalainen lobby.

Lukijoiden mieleen palautetaan, miten tämä yksikin israelilainen poliitikko kävi pari vuotta sitten hyppimässä moskeijan katolla, ja mitä sitten tapahtui.

Kun puhuttiin jo ikävään sävyyn Saksasta ja Israelista, on syytä lisätä, että Iso-Britannia – ”the perfidious Albion” – taitaa kyllä olla Lähi-Idän loputtomien ongelmien todellinen alkuunpanija. Britit taistelivat turkkia ja tattaria vastaan ensimmäisessä maailmansodassa ja saivat sivutuotteena ikioman legendankin – T.E. Lawrence oli suuri kuuluisuus jo ennen kuin Hollywoodissa keksittiin, että Peter O’Toole tarvitsisi juuri tuollaisen roolin.

Lawrencessa minua miellyttä sama piirre kuin Wittgensteinissa – itsetehostus äärimmäisin uhrauksin. Lawrence toimi erilaisissa hanttihommissa, kuten lentosotamiehenä, sodan jälkeen ja käänsi pois tiehensä hyvin Odysseian alkukielestä englanniksi ennen kuin ajo moottoripyörällä päänsä halki.

Joku ikävä henkilö, mahdollisesti kauaskatseinen sotahistorioitsija Sir Basil Liddel-Hart tosin huomautti, että toisaalta buurien, toisaalta juuri Lawrencen kehittämä gerilla-sota on muuten mainio keksintö, mutta kun se on kerran aloitettu, se ei lopu koskaan. Joka tapauksessa havainto on ajalta ennen Vietnamin sodan kulminoitumista.

Ja menköön samaan kasaan vielä Neuvostoliitto. Sen rooli islamin fundamentalismin syntymisessä oli ratkaiseva – omien muslimien pelko ja syrjintä ja sitten päätön hyökkäys Afganistaniin. Lähtölaukaus liikehdinnälle oli Persian papillinen vallankumous 1979, mutta pallon oli pannut samana vuonna vierimään suuri itäinen naapurimme.

35 kommenttia:

 1. JOS ARMEIJA TAI POLIISI PYYTAA SINUA PYSAHTYMAAN...

  Aika monessa valtiossa on sellainen paha tapa, etta jos armeija tai poliisi pyytaa pysahtymaan, niin ne myos tarkoittaa sita.

  VastaaPoista
 2. Ad Anonyymi: - jos viittasit päivän kirjoitukseen, panotit varmaan sanaa "valtio". Israel ei toiminut oman valtionsa alueella.

  Pysähtyisitkö patagonialaisen poliisin käskystä Uudenmaankadulla?

  VastaaPoista
 3. Kemppiseltä unohtui monta perusasiaa. Esim, se, että Hamas-järjestö, joka on vallassa Gazassa, on terroristijärjestö, joka on sanonut ja vannoo edelleen hävittävänsä Israelin valtion maan päältä. Mm. EU ja USA ovat määritelleet Hamasin terroristijärjestöksi.

  Gazasta Hamas ampuu oka päivä Israelin puolelle raketteja, joihin Israel vastaa. Käynnissä on siis sota ja alueella on voimassa sotatila. Israelin julistama Gazan Saarto on oikeutettu.

  "Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa." Turkista lähtenyt 600 hengen avustussaattue koostui pääosin turkkilaisesta joutoväestä, jonka joukkoon oli todennäköisesti soluttautunut terroristeja tai näiden kannattajia.

  Israelilaisten sotilaiden laskeutuminen helikoptereista ensimmäiseen laivaan ei ollut mikään "hyökkäys", mitä sanaa myös lähes jonkinlaiseksi sankariolennoksi kiivaiden mummopuheidensa takia meillä kohonnut V.A:n pojanpoika väitti televisiossa. Sotilaat olivat varoittaneet etukäteen moneen kertaan saattuetta lähestymästä saartoaluetta, mutta käskyjä ei toteltu.

  Sotilaat laskeutuivat laivaan tarkastamaan tilannetta, lastia ja sitä, oliko laivassa kenties aseita. Israelilaisesta helikopterista otettu tv-kuva näytti selvästi, miten ensimmäisiä laivaan menneitä sotilaita vastaan hyökättiin. Sotilaiden kertomaan mukaan turkkilaisilla päälle hyökkääjät käyttivät veitsiä, nuijia ja metalliputkia, joilla he kävivät sotilaiden kimppuun. Tietojen mukaan joillakuilla turkkilaisista olisi ollut myös ampuma-aseita. Viisi israelilaissotilasta loukkaantui välikohtauksessa.

  Tämä jälkeen sotilaiden oli pakko avata tuli päälle karkaajiaan vastaan, jolloin kymmenkunta sai surmansa ja osa haavoittui. Israelilaiset eivät siis olisi ampuneet, jollei heidän kimppuunsa olisi hyökätty.

  Koskenniemien ja muiden on turha puhua Israelin iskusta ja hyökkäyksestä. Tietenkin he jatkavat paasaamistaan ja arabien ja puolustelemista, mutta eihän heitä voi mitenkään pitää puolueettomina, kun kerran eivät tunnusta ilmiselviä faktoja. Tosiasiassa he puhuvat Hamasin pussiin.

  Laivassa olevat avustustarvikkeet kuljetaan Gazaan ja jaetaan siellä ihmisille. Israel oli sanonut jo etukäteen, että avustukset ovat tervetulleita, mutta niitä ei saada tuoda saattueen laivoilla Gazaan.

  MIksi ihmeessä laivoihin oli ahtautunut 600 ihmistä, osa epämääräistä porukkaa, jos tarkoitus olisi ollut rauhanomainen? Hyväntahtoiset hölmöt, kuten Henning Mankell, antoivat Hamasin porukan vetää itseään nenästä.

  Minusta saattueen lähettäminen Gazaan oli Hamasin junailema provokaatio. Täällä tuomiojat, haloset ja muut näiden rättipäiden ylimmät ystävät Suomessa, huutavat nyt kurkku suorana, miten järkyttävä Israelin "isku" oli. Olisivat varoittaneet saattuetta rikkomasta Israelin antamia määräyksiä.

  Gazassa tarvitaan varmasti lisää humanitääristä apua, mutta tämä nyt koettu provokaatio ei ihmisten tilannetta Gazassa suinkaan helpota.

  VastaaPoista
 4. Kemppinen se leikkii tietämätöntä. Kyllä sinä tiedät natsikorttiasian ja sen taustan aivan hyvin.

  Natsikortin heiluttaminen osoittaa aina niin suurta suhteellisuuden tajun puutetta, että sen käyttäjä nauretaan vakavissa aiheissa suohon ja kevyemmissä jutuissa käyttäjää pidetään vain tyhmänä.

  VastaaPoista
 5. Minä ymmärrän natsikortin olevan viittaus Godwinin lakiin – keskustelun edetessä todennäköisyys sille, että keskustelussa esitetään vertaus natseihin tai Hitleriin, lähestyy ykköstä (100 %) – ja sen laajasti hyväksyttyyn kumppaniin: se, joka ensimmäisenä esittää natsi- tai Hitler-vertauksen, automaattisesti häviää keskustelun.

  VastaaPoista
 6. Israelille tällainen toiminta on tuttua jo vuosikymmenten takaa. Palautettakoon mieliin USS Libertyn tapaus.

  VastaaPoista
 7. Natsikortti - yleensä varsin heppoisin perustein erimielisen netti-opponentin (tavalla tai toisella) yhdistäminen natsi-Saksan ajan mentaliteetteihin.
  Laiton voiman käyttö poliittisen vaikuttamisen tarkoituksessa (valtioterrorismi) taas ei välttämättä ole oikeasti kaukanakaan natsien toimintatavoista.

  VastaaPoista
 8. Ainakin minä pysähtyisin vaikka Eduskuntalon portailla, jos se patagonialainen sojottaisi minua aseellaan.

  Iisi

  VastaaPoista
 9. Aijai Kemppainen. Eipäs kuitenkaan vertailla appelsiineja ja omenoita keskenään.

  Jos patagonialainen poliisi tulisi pysäyttämään minut kansainvälisillä vesillä ja sanoisi "Jos aiotte rantautua Ushuaiaan, niin pamautamme purtilonne upoksiin!". Mikäli kunnioittaisin Chilen itsemääräämisoikeutta, niin kääntäisin venhoni toiseen satamaan.

  Vastaava esimerkki olisi paremminkin seuraava. Venäläinen laivasaattue saapuu kohti Porkkalaa, ollen kuitenkin Suomen aluevesirajan ulkopuolella. Venäläiset ilmoittavat jo etukäteen, että nousevat maihin Porkkalassa sillä he ovat tulleet täydentämään Igor Möttösen varastoja. Igor kun vielä 60 vuoden jälkeenkin käy yhden miehen sissisotaa Suomea vastaan. Kyseessä ei ole siis Venäjän valtion virallinen delegaatio, mutta kunhan nyt päättivät porukalla lähteä auttamaan Igoria.

  Kuinka Suomi toimii?

  a. Antaa venäläisten täydentää etsintäkuulutetun Igorin varastot.
  b. Pysäyttää saattueen.
  c. Kilauttaa kaverille.
  d. Jotain muuta.

  VastaaPoista
 10. Puusta tulee mieleen Rorschach - hyi minua.
  http://theinkblot.com/

  hg

  VastaaPoista
 11. Venäläiset ovat usein arabien puolella Israelia vastaan. Kaikki muistavat sotilasjohdon tempun Kroatiassa, kun venäläiset yllättäen valtasivat Pristinan lentokentän Nato-joukkojen nenän edestä. Olisipa tilanne lähettää uusi avustusalus suurvaltaelkein Gazaan:
  - Täällä Israelin iskujoukot, everstimme käski sanoa kapteenillenne, että hänen komentopaikkansa on tähtäimessämme.
  - Täällä Pomosh-lotja, marsalkkamme käski sanoa samaa pääministerillenne.

  VastaaPoista
 12. Tulokseni (en silti vedä siipiä perhosista...Olen perhonen):


  Interpersonal Insights
  Your sense of self-entitlement means you're probably the kind of person that pulled the wings off of butterflies when you were little. You hate your mother and father, your neighbors, co-workers, friends, and just about everyone else who happens to think you're a worthless boob.

  Job Performance & Attitude
  Your attitude towards work is that you could watch others do it all day long. Although your work can upon occasion be very good, remember that even monkeys can be trained to do what you do. And they don't call in sick.

  Personality Insight
  Your personal motto is "It's better to ask forgiveness than permission." And you would certainly know.

  VastaaPoista
 13. Natsikorttia heiluttelevat kai nekin, jotka pyrkivät pilaamaan Ruotsin hovin hääilon. Sinänsä aiheelliset huomatuukset hoviin kuuluvien henkilöiden ja heidän sukulaistensa läheisistä suhteista natseihin, ja jopa varhainen NSDAP:n jäsenyys, ja peräti ulko-saksalaisessa miljöössä 1934, hmm.. mistä ne kertovatkaan. Pesänselvitys käyntiin heti häiden jälkeen!
  Veikko-setä

  VastaaPoista
 14. PATAGONIALAINEN UUDENMAANKADULLA??

  Mina kylla pysahtyisin vaikka Uudenmaankadulla, jos koysia pitkin tai muuten alkais ilmestya Mossadin miehia ymparille ja he esittaisivat kainon pyynnon pysahtya.

  Jouko Juonala muuten kirjoittaa Ilta-Sanomissa:
  "Aktivistit tiesivat, etta heidan provokaationsa onnistuminen oli varmaa riippumatta siita paaseeko saattue perille vai ei." Eli pitaisko syvasti valitellen sanoa: sita saa, mita tilaa!

  ---

  Eikos suomalaisetkin ole kokeilleet vahan vastaavaa temppua? Suomalaiset koettivat sanoa omalta osaltaan -- katta pidemmin keinoin-- Jumidan matalikosta, etta sinne suuntaan ei ole asiaa. Laivat veivat avuttomat ihmiset sinne, yli 20,000 ihmista kuoli eika ollut taatusti Suomen aluevesilla tama Jumida. Nain ne valtiot ja armeijat joskus toimii.

  VastaaPoista
 15. Toki on ihmisiä, joiden mielestä Suomen olisi pitänyt antautua, kun kerran neuvostoarmeija käski.

  VastaaPoista
 16. Natsikortti on oikeammin sanottuna Hitler-kortti. Tällä tarkoitetaan sitä, että keskustelussa toinen osapuoli vertaa toista osapuolta Hitleriin. On olemassa teoria, että kaikki nettikeskustelut ennemmin tai myöhemmin päättyvät Hitler-kortin pelaamiseen.

  VastaaPoista
 17. Toimintaa valtiorajojen ulkopuolella:
  Afrikan sarven vaiheilla on tiettavasti eurooppalaisia ym sotalaivoja (mm. ruotsalaisia, venalaisia jne), joitten pysahtymiskaskya vois olla viisasta totella
  minka tahansa rattosakin.

  VastaaPoista
 18. Tein leningin, ja onnittelin itseäni, että se oli valmis 12.57, deadline 13:00, kunnes huomasin, että hihansuut on tekemättä

  VastaaPoista
 19. Ehkä aloitus oli tarkoitettu vain tehokeinoksi, mutten oikein ymmärtänyt ns. natsikortin määritelmän vaikeutta.

  Reductio ad Hitlerum (http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum)

  On siis täysin epäoleellista mitä natsit natsikortia käytettäessä ovat tehneet, joten myöskin kortin uudelleennimeäminen menee hieman idean vierestä.

  Sinänsä todistit kylläkin taas Godwinin lain oikeaksi. (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law)

  Haluaisin myös ajatella, että maamme juristien kärkikunnalla oli edes jonkinlainen ymmärrys vallan kolmijaosta, joten olen kunnioittavasti erimieltä Koskenniemen lukemisesta mukaan tähän joukkoon.

  Lisäksi valitettavasti kommentoinnit tyyliin "Sisäministeri voi ja sen pitää kumota KHO:n päätös, jos päätös on minusta ja jostakin muusta tosi ikävä", kylläkin kuten mainitsit tv:ssä, jättävät varjon kaiken muunkin kommentoinnin päälle. Olisiko sinulla ehdottaa jotain muuta nimeä, jonka lausuntoja tarkkailla?

  VastaaPoista
 20. Aika monessa valtiossa on sellainen hyvä tapa, että jos armeija tai poliisi pyytää pysähtymään, niin ne ei ammu jos ei pysähdy. Mm. Suomen valtion puolustusvoimissa *ei saa* ampua karkaavaa arestilaista. Ja jos tässä viitataan Gazaan, niin alue ei kuulu Israelin valtioon:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_Strip
  Tämän lisäksi vielä se "aava meri". Merirosvot voisi pistää kuriin niin Somalian rannikolla kuin itäisellä Välimerelläkin, 1800-luvun tyyliin:
  http://en.wikipedia.org/wiki/First_Barbary_War

  VastaaPoista
 21. Benjamin Netanjahu on kuin Pecos Bill; hänelle ei vittuilla.

  Lukua ottaa Kunnaksen Ilkka

  VastaaPoista
 22. En usko, että virkakunta kovin pian unohtaa Koskenniemen lausuntoa toimivaltakysymyksistä virkamiesten vikinänä. Myös oikeusministeriön edellisen naiskansliapäällikön puoliso ilmaisi julkisuudessa kotoisia tilanteitaan, mutta rajoittui tyylitajuisesti aamukahveihin.

  VastaaPoista
 23. Eikö aava meri ole englanniksi "high sea"? Yhdysvalloilla olisi high time osoittaa olevansa vanhan suoraselkäisen maineensa veroinen. Lähi-Itä ei voi olla ikuisesti kuin Sheriffi-elokuvan (High Noon) näyttämö ilman nimihenkilöä.

  VastaaPoista
 24. Aika monessa paikassa satunnaiset kulkijat pysähtyvät ja alkavat vältttää äkillisiä liikkeitä kun heitä osoitellaan pyssyillä, pienempikaliiberisillakin, vaikka ei ole sen varmempaa tietoa osoittelijan temperamentista, mielenlaadusta tai aikomuksista.

  Ei, en missään nimessä halua syyllistää tapahtuman onnettomia uhreja eikä israelilaisten toimintaa voi puolustella millään tavalla. Olisin kuitenkin toivonut, että turkkilaisilla nuorilla miehillä (niitä kai useimmat uhrit olivat) olisi ollut sen verran järkeä että eivät olisi alkaneet painimaan aseistautuneiden erikoisjoukkojen sotilaiden kanssa, ihan itsensä vuoksi. Tuskin he ihan tätä menivät sieltä hakemaan.

  VastaaPoista
 25. Mitähän USA tekisi, jos Free Cuba -laivue lähestyisi aavalla merellä ruumat täynnä tavaraa ja idealisteja?

  Mitähän Turkki tekisi, jos Free Kurdistan -laivue lähestyisi aavalla merelle ruumat täynnä tavaraa ja idealisteja?

  Mitähän Venäjä tekisi, jos Free Tshetshenia -kolonna lähestyisi aavalla aavikolla kamelit lastattuina kukkuroilleen tavaraa ja idealisteja?

  Mitähän Kiina tekisi, jos Free Tibet -kolonna lähestyisi aavalla aavikolla kamelit lastattuina kukkuroilleen tavaraa ja idealisteja?

  VastaaPoista
 26. Kun Yhdysvallat oli hyökännyt maaliskuussa 2003 Irakiin, suomalaisten tutkijoiden ja oikeusoppineiden ryhmä esitti julkisesti, että hyökkäys rikkoo kansainvälistä oikeutta. "Yhdysvaltain sotilaallisella toiminnalla ei ole mitään kansainvälisen oikeuden tukea. Sota on laiton ja uhkaa kansainvälistä oikeusjärjestystä." 
Kannanoton allekirjoittajiin kuulunut Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi totesi lokakuussa Kehitys-lehdelle, että useimmat kansainvälisen oikeuden asiantuntijat ovat yhä samalla kannalla. "Yhdysvaltoihin ei kohdistunut Irakin taholta YK:n peruskirjan 51. artiklan tarkoittamaa hyökkäystä, joka olisi oikeuttanut ryhtymisen sotaan."

  Lisää aiheesta: http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=42056&nodeid=33720&contentlan=1&culture=fi-FI

  Koskenniemi puhuu yleensä asiaa - ja varmasti nytkin.

  Sodankäynnistä vain on maailmalla kovin erilaisia käsityksiä myös niiden sotaakäyvien keskuudessa. Vietnamin sodan aikana vaikka kuuli kaikenlaista Vietkongin julmuudesta. Toisen Maailmansodan aikana japanilaiset saivat myös kyseenalaista mainetta julmuudestaan. Venäjäkin on soveltanut omaa sodankäynnin oppiaan - esimerkiksi Tsetseniassa. Sinne ei näitä "rauhanaktivisteja" kuitenkaan ole riittänyt.

  Tietysti voidaan vaatia sitä porvarillista oikeutta joka puolelle maailmaa - ja myös joka ainoaan sotaan. Vaaditaanhan kaikkea muutakin kurkku ruvella.

  Itse olen joutunut seisomaan alastomana eräällä vuoristotiellä Francon (joka oli just kuollut) sotilaiden tutkittavana rynnäkkökivääri persereiän vieressä - ei se ollut kivaa, mutta toisaalta, mitä helvettiä minä siellä oikein tein.

  Kun nyt koko liberaali maailma huutaa oikeutta ja vapautta, niin ehkäpä joku voisi kertoa minulle, että lievensikö tämä "rauhanaktivistien" rauhan ja toivon laivasto jännitystä Lähi-Idässä vai ei - toiko se rauhaa lähemmäksi - ja oliko se todella sen tarkoitus? Kuulemma lisää rauhaa ollaan tuomassa sinne uusien laivojen avulla muutaman päivän kuluttua.

  Kun Jukka K. kirjoitat että - Pysähtyisitkö patagonialaisen poliisin käskystä Uudenmaankadulla? - niin vastaan että pysähtyisin. Pysähtyisin kenen tahansa aseistautuneen tai muutenkin sotaisan näköisen ihmisen käskystä vaikka omassa keittiössäni - jos karkuun en pääse. Riitaa en lähtisi haastamaan.

  Ilmeisesti videoita on jo katseltu ja ainakin muutamista mukana olleista värikuulaaseista lueskeltu - siis niillä israelilaisilla olleista - ja siitäkin kai on kuultu että nämä rauhanliikkeen ihmiset olivat ampuneet omat lippaansa tyhjiksi. Mutta mikäpä siinä - isompaa sotaahan tuolla päin on jo pitempään valmisteltu ja on tietenkin hyvä valita se jonka puolella haluaa olla sitten kun alkaa taas vaihteeksi enemmän paukkumaan.

  Muuten miten se kansainvälinen oikeus suhtautuu niihin somalialaisiin merirosvoihin - siis kun tulee mieleen se yksikin rosvolaiva joka joutui tuuliajolle, jouduttuaan tekemisiin sen venäläisen sota-aluksen kanssa.

  http://www.youtube.com/watch?v=buzOWKxN2co

  VastaaPoista
 27. "Natsikortti" liitetään Godwinin empiirisomaiseen todennäköisyyslakiin: ennemmin tai myöhemmin vedetään verkkokeskustelussa esille natsit.

  USA:ssa ollee verkossa tämä yksi versio: ennemmin tai myöhemmin "natsikortti" esiin ja keskustelu tyrehtyy. Toisin sanoen käytännössä (olen kokenut) natsien mainitseminen tuomitaan (minut). Jos olen löytänyt usk. järjestössä tms. runsaastikin yhteisiä piirteitä natsien toiminnan kanssa, niin en saa sanoa sitä. (Osaksi johtunee suuresta holocaust-jälkeläisten määristä USA:ssa, joilla tapahtuu "oikosulku" asiata mainittaessa ?).

  Arvostettu ihmisoikeusaktiivi SD Jacob Söderman varoitti hallitustamme eräästä laista että samanlainen oli natsi-Saksassa. USA:ssa internet-verkossa Jacob olisi heti tuomittu "natsikortin" käyttämisestä.
  (Ehkä onneksi meillä on vähän Holocaust-uhreja ja jälkeläisiä).

  t. MrrKAT

  VastaaPoista
 28. Perustavanlaatuista pelkuruutta ja raukkamaisuutta on se että ratkaisijan asemassa on aina vain suuri ja mahtava Yhdysvallat eikä Israel itse , ja että Israel katsoo holokaustista saaneensa ikuisesti avoimen valtakirjan tehdä ihan mitä vaan.

  VastaaPoista
 29. Ne dorkat, joiden mielestä maailmaa ja erityisesti mediaa hallitsee juutalaisten salaliitto, voivat peilata käsitystään tämän laivaepisodin synnyttämää kansainvälistä tuohtumusta vasten.

  Aktivistien tahallaan aikaansaamassa kahinassa yhdeksän kuollutta. Kamalaa! Naz! Hitl! Holoc! Kuinka ne saattavat! Ja vielä vangitsivat itsensä Henning Mankellin - eikö niillä saastaisilla siionisteilla ole mitään häpyä!

  Montakohan siviiliä Kongon itäosissa on viime aikoina murhattu, silvottu ja raiskattu? Montako varastelevaa katulasta Brasilian poliisi on viime aikoina ampunut? Montako alokasta on rääkätty tänä vuonna hengiltä Venäjän armeijassa? Montako kymmentä tai sataa tai tuhatta ihmistä erilaiset rauhanuskonnon aktivistit ovat pommittaneet riekaleiksi kevään kuluessa? Ja niin edelleen, ad nauseam - mutta kun se ei ole sama asia, se ei kerta kaikkiaan tunnu vasemmistolaisessa biolannoitteessa kasvaneista ihmisistä samalta kuin palestiinalaisten, tuon Jumalan kansan, vainoaminen. Ja Henning Mankellin.

  Huomisaamuna Kirsi Virtanen vaikeroi ja sylkee sappea tästä aiheesta Ylen Ykkösellä. Kuunnelkaa ihmeessä jos nautitte hyödyllisten hölmöjen tajunnanvirrasta ja valikoivasta analyysista.

  VastaaPoista
 30. Kemppinen - Virolainen, tilanne 9-0, lajina nokkeluus. Virolainen jäi tällä kertaa nollille ilmaisujen "terroristijärjestö, turkkilainen joutoväki, terroristi, päälle karkaaja, epämääräinen porukka, hyväntahtoinen hölmö, rättipää" vuoksi (Virolaisen "rättipäästä" kaksi pistettä Kemppiselle). Ja nokitus natsikortilla: SS Exodus!

  VastaaPoista
 31. Ehdottaisin ihan omaa keskustelua aiheesta herra Koskenniemi.

  Kuulisin mielelläni, miten hyvin Koskenniemeä sympatiseeraavan Kemppisen mielestä vanhaan kolmijako-oppiin istuu Koskenniemen tapa julkisesti pyrkiä painostamaan lainsäätäjiä (poliitikot) ja toimeenpanijoita (virkakoneisto) ns.mummojen tapauksessa(esim. tv-pääuutislähetys torstai 27.5 2010)

  Päätös sentään on lainvoimainen, joskaan ei selvästi Koskenniemen mieleen.

  VastaaPoista
 32. Se että tällaisia listoja laaditaan ei tietysti todista muusta kuin siitä, että tämä länsimainen media ei pysty tätä asiaa tasapuolisesti uutisoimaan - pallo hukassa niin sanotusti. Totuutta asiassa en usko tällä(kään) listalla etsittävän, mutta ei myöskään sillä mitä esimerkiksi Helsingin Sanomat Israelista uutisoi - ja ei uutisoi.

  List of Islamic Terror Attacks For the Past 2 Months:

  http://www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

  VastaaPoista
 33. Tarkastipa oli anonyymi tekstini lukenut! Kiitos siitä!

  "Nokkeluus kovan onnenkin voittaa". Eikös sitä noin ole sanottu.

  VastaaPoista
 34. Laitetaan pöytään vielä holocaust-kortti, tällä kertaa kuitenkin jokerina. Lähes jokaisessa nettikeskustelu kommentissa, jossa Israelin toimintaa nyt kauhistellaan, esitetään faktana, että Israel oikeuttaa olemassaolonsa ja voimankäyttönsä holocaustin muistolle (ja länsimaiden siitä tuntemalle syyllisyydelle). En kuitenkaan ole tällaista nähnyt käytettävän Israelin omassa retoriikassa kertaakaan. Sotatilaa ja ympäröivien (arabi)valtioiden vihamielisyyttä ym. sitten sitäkin enemmän. Olisiko tässäkin kysymys jonkinasteisesta itseterapoinnista. Kokonaan toinen asia on sitten, että Israelin toimintaa voi kai parhaiten kuvata toteamuksella "How stupid you can get?", joskin pahoin pelkään että Israelin nykyjohdolla on tässä suhteessa valitettavasti vielä paljonkin potentiaalia.

  VastaaPoista