Sivun näyttöjä yhteensä

31. joulukuuta 2008

PiiputEduskunta ja media ovat edelleen kiinnostuneempia tupakan kuin tuliaseiden vastustamisesta. Tulitikkujen myynti on ennen pitkää tiukemmin säänneltyä kuin aseiden.

Saa sanoa, että tuliaseet aiheuttavat suhteellisen vähän vahinkoa verrattuna erinäisiin aineisiin. Jos näin on, pitäisikö pistoolien myynti uskoa R-kioskeille? Vai olisiko tuliasekulttuurimme silti suhteellisen maltillinen? Väittäisin kuitenkin, ettei käsiase eli pistooli tai revolveri, kuulu kansalaisen varusteisiin se enempää kuin rikkihappo tai dynamiitti. – Tässä Yhdysvaltain tilanne on tunnetusti toinen.

Televisiossa ei saa näyttää tupakkaa eikä pahemmin viinapulloja eikä kikkeleitä. Häiriintyneet nuoret miehet oppivat sitä vastoin ampumaan palkkamurhaajan tapaan pistooli poikittain. Se on muuten revolveria käyttäessä turhaa. Mafiatyyli liittyy juoruavien hylsyjen pyydystämiseen. Revolverissa hylsyt jäävät rullaan.

Rinnastukseni on mielivaltainen, alhainen ja poleeminen. Pitkäpinnaiset lukijani tietävät myös, että minulla on kokonainen karja omia lehmiä erilaisissa ojissa.

Silti huomautan, että tupakointikiellot kohdistuvat valmiiksi sorrettuun kansanosaan eli yksinhuoltajiin, köyhiin, pikkutyttöihin, juoppoihin ja mielisairauden ja dementian välimaastossa hoippuviin eläkeläisukkoihin (viittaan itseeni).

Sen sijaa käsiaseet ja esimerkiksi doping, jonka sääntely on jalomielisesti jätetty enimmäkseen rehellisyydestään tunnetuille urheilujärjestöille, kohdistuvat äänestäjiin ja sanomalehtien lukijoihin.

Mieleen tulevat myös henkilöauto ja tietokone, kaksi suunnittelua ja käytettävyyttä ajatelle suunnattoman huonoa laitetta. Toinen tuhoaa ympäristöä ja toinen on omiaan hyökkäyksiin mieltä vastaan.

Näidenkään käyttäjäryhmiä ei sovi suututtaa, jos tahtoo menestyä.

Käsiaseista tiedän oikeasti jotain. Ammuimme vanhemman poikani kanssa pikku kilpailuissakin, tosin vailla menestystä. Se oli noin kaksikymmentä vuotta takaperin. Minulla ei ole takanani puukkoa kummempia aseita; pojallani on luvat ja aseiden säilytys kunnossa, vaikka hän ei nykyisin ammu, kun on perheessä pieniä poikia.

Mieluisin aseista on ”peniläisiä” eli .22 short –patruunoita käyttävä Waltherin olympiapistooli. Luodin iskuvoima on suunnilleen sama kuin jos kivellä viskaisi. Tulitikkulaatikkoon se tekee kyllä reiän.

Jo silloin eli kauan sitten räiskiminen oli muotia. Sen yksi muunnos oli ”silhuettiammunta”, johon muka tarvittiin magnum. Laittelivat hiekkakuopille peltisiä eläimen kuvatuksia, joita sitten kellistettiin ampumalla kahden käden combat-otteella eli televisio-ohjelmien tyyliin.

Kun kävin useinkin opettamassa silloisessa poliisiopistossa Espoossa erilaisilla komisariokursseilla, tulin tietämään, että ohjeen mukaan poliisimiesten on määrä jättää ampuminen erikoiskoulutettujen huoleksi ja paljastaa itse ase vain kun jonkun henki on katkolla.

Tietääkseni ase-fanit eivät pääse poliisiammattikorkeakouluun. Hiekkakuopalla ei opi ampumaan. Käsiase on niin vaikea, että pystykseen johonkin esimerkiksi poliisin ja armeijan erikoismiehet saavat luvan harjoitella vuosia, joka päivä. Aseistetun väen entinen 100 patruunaa kuukaudessa riittää kenties varoituslaukauksien ampumiseen ilmaan.

Entä ampumaurheilu ja metsästys? Kivääreistä ei ole huolta. Pistoolin tarve metsästyksessä on kukkua. Urheiluammunnassa, joka on siis oikeasti hupaisaa, nykyiset kehittyneet ilma-aseet ajavat saman asian kuin pienoispistoolit, ja isopistooli ja vapaapistooli kuuluvat kaupunkipaikkojen valvotuille radoille.

En keksi syytä, miksi räiskimisammuntaa ei ole jo kielletty. Tarkoitan pistooliammuntaa virallisten ja valvottujen ampumaratojen ulkopuolella. Vaikka haulikko on rikostilastoissa Suomen ylivoimaisesti vaarallisin ase, en sano siitä mitään pahaa. Paitsi että poliisi saisi kyllä viedä haulikon jo ensimmäisestä känniläistempauksesta, kuten kai tapahtuukin.

Tässä hahmoteltu ratkaisu sortaisi syrjäseutuja. Kuulin aikoinani tähdennettevän syrjäseutujen virkistystoimintana pontikankeittoa ja eläimeen sekaantumista. Ajatus ei vakuuttanut.

32 kommenttia:

 1. Tulitikkukaktus paljastaa että vieressä on joku aloe, mutta jostain tulee mieleen agave ja hietikolla käynnit Ibizalla pilkkoisen pimeässä kun agavet ilkeästi pistivät kyykistyjää. Pistot näet kiinnostaa, pistoolit ei. Kahdeksankymmentäluvun alkupuolelta olen kasvattanut agavea niin pienessä ruukussa, ettei sillä ole muuta virkaa kuin pysytellä hengissä, koska viherhuonetta en voi sille tarjota.
  Mutta onnellista uutta vuotta toivottavasti riittää toivotettavaksi tämänkin sanallisen r-kioskin asiakkaille!

  VastaaPoista
 2. Suomessa on niin paljon lukutaidottomia ihmisiä (jotka, ikävä kyllä, osaavat lukea), että tästä pakinasta tulet saamaan turpiisi!

  Itse, reservin intellektuellina, otan osaa.

  VastaaPoista
 3. JK:
  "Vaikka haulikko on rikostilastoissa Suomen ylivoimaisesti vaarallisin ase, en sano siitä mitään pahaa. Paitsi että poliisi saisi kyllä viedä haulikon jo ensimmäisestä känniläistempauksesta, kuten kai tapahtuukin."

  Niin ...naapuri tuossa pienen matkan päässä intoutui - poliisi piiritti, vei shotgunin ym. ja samalla ponunkeittovehkeet.
  Sitten kohta mies oli ikälopun koiransa lopettanut, kertoi, eläinlääkärin piikin asemesta, ampumalla.
  ?
  Eikös ne aseet takavarikoitu?

  "Ei ne kaikkia löytäneet, tietenkään", kaveri kuittasi.

  VastaaPoista
 4. Jukka kirjoitti:"Käsiase on niin vaikea, että pystykseen johonkin esimerkiksi poliisin ja armeijan erikoismiehet saavat luvan harjoitella vuosia, joka päivä."

  Tärkeintä on miten harjoitellaan ja sitten vasta kuinka paljon. Ei pidä harjoitella tarkkuusammuntaa, jos aikoo saada tositilanteessa pistoolilla jonkun hengiltä.

  Netistä löytyy jonkun ystävällisen sielun sinne PDF-muodossa asentama Fairbarnin ja Sykesin mainio teos "Shooting to live" vuodelta 1942. Teoksen sivulla kaksi todetaan:

  "There probably will be a quarrel, however, when we go on to say that beyond helping to teach care in the handling of fire-arms, target shooting is of no value whatever in learning the use of the pistol as a weapon of combat. The two things are as different from each other as chalk from cheese, and what has been learned from target shooting is best unlearned if proficiency is desired in the use of the pistol under actual fighting conditions."

  VastaaPoista
 5. Luvallisten aseiden suhde niillä tehtyihin rikoksiin osoittaa, että tuo urheilu on lentämistä turvallisempaa (?).

  Oikein tuhmilla pojilla niitä joka tapauksessa on. Jos niihin voi saada luvan, saisimme tietää hakijat ja haltijat suurimmalta osin.

  Laseraseet tietty riittäisivät ampumaurheiluun.

  VastaaPoista
 6. Ad Leena N: - kuva - on hämäystä. Vein pikkupojat Siltavuoren rantaan Kasvitieteelliseen museoon, jonka erämaahuone on mainio. Oli siellä myös kardemumma ja mirha ja ties mitä.

  Ylimääräinen nuotinto on puolen vuosisadan takainen rauha sata vuotta vanhoissa rakennuksissa keskellä kaupungin keskustaa.

  VastaaPoista
 7. Tärkeintä olisi tutkia aggressiivisuutta motivaation kautta (miksi tensio ja v***tus rupeaa syntymään ja etenkin miksi se ei luonnollisella tavalla poistu kuten aivastaminen, hikoilu tai väsymys). Onko kiinni lihan syömisessä? Voiko olla niin, että lihan proteiinit luovat samalla ajatteluun hierarkioita (kykenee transcendenssiin eli higher order näkemiseen koska sisäinen kapasiteetti on korkeampi kuin ruumiin kapasiteetti - tämä vain luovana heittona - ? Mutta jos sama transcendenssi saadaan aikaan mm soijalla tai keinotekoisella proteiinilla? Tai, jos ei ole mahdollista niin voisiko ajatella, että opetusmateriaali olisi niin täydellinen (mitä epäilen suuresti) ettei tarvitse pinnistää sukupolvi sukupolvelta vain sen takia, että valta pimittää tietoa samassa suhteessa pitääkseen oman ns. ylivallan järjestelyn osana itsellään.

  Näin tehdään voin vakuuttaa ja se näkyy myös lyhyessä ajassa koska mm KOnstruktivismi oli aikaisemmin sekä radikaali että sosiaalinen konstruktivismi ja nyt on enää sosiaalinen jäljellä (joka on disaster, suora manipulaation tohvelisankarien oma teoria, ks. behavioristien tekstejä mm Banduran).

  Radikaalista konstruktivismista on kirjoitettu 30 vuotta sitten kunnes tekstit lähti ns. unholaan - jonnekin maan alle minne kaikki uusi tieto (metodeina, avaimina, oivalluksina) menevät ja kansalle sanotaan vaan, että niiin pojjat, miettikääs. Miettikääs kuulkaa pojat - ja samalla tiedetään mitä he eivät tiedä. Sinä aikana rustataan uudenlaisia strategisia aaltoja, struktuureja ja ennen kaikkea kontrolleja ettei minunlaisia räksyttäjälintuja pääse eetteriin kertomaan.

  Mutta aseista sen verran, että niin kauan kun mies (ja nainenkin) ovat kykenemättömiä itsesäätelyyn ja itsekontrolliin ja oma minän hallintaan kuten minä stoalaisena niin silloin heitä voi murtaa ja nujertaa.

  Jos on päässyt minuutensa yläpuolelle tietämällä sen minkä hekin ja tietämällä miten temput väännetään populan kautta ja miten auktoriteettien nenää ja typeryyttä myös viputetaan omiin tarkoituksiin niin sitten ei voi.

  Minä osaan opettaa miten minuuden yläpuolelle päästään ja sepäs ei ole kaikille oikein mieluisa temppu koska aseiden myynti tyssää siihen.
  Kauheaa; miten nyt sitten tyhmät rikkaat enää ylläpitää omaa valtakuntaa kun ei saa paukauttaa naapureitaan pellolle ja viedä heidän kartanonsa? Aina on Judaksia ja pitää muistaa, että judasmaisuus kasvaa köyhyyden mukaan samassa suhteessa: hädässä kaikki pettävät tai ainakin hyvin lähellä sitä. Hätä ei lue lakia, eikö se niin ole hyvä juristi? Miten se sitten saataisiin parannettua? Olisiko oma humppu-huume-venkula-urheilu-dooppaus-komitea
  joka loisi kunnon palveluja juuri heille ohi kaiken sonnan ja diivailun?

  Ottaisi räkäiset heti
  pyykkikoneeseen ja linkoon?

  Mutta tensioista pitää tietää tarkemmin ennenkuin erotetaan nuuskat ja niiskut.

  VastaaPoista
 8. Kun meillä on ampujia kylässä, hauskutan jengiä toteamalla, että aseiden kieltäminen tekee vihdoinkin mahdottomaksi sarjamurhan tekemisen vapaapistoolilla.
  Ne jotka tietävät, nauravat makeasti.
  Urheiluammunta tai ampumaurheilu on yhdistelmä filosofiaa ja huippu-urheilua. Älkää kieltäkö sitä.

  VastaaPoista
 9. Olipa hyvä postaus Kemppiseltä taas kerran. Kun valtio on kouluttanut, harjoituttaa ja velvoittaa minut johtamaan kuuden raskaan kenttätykin tulipatteria, niin ihmetyttää mitä kiksejä eräät saavat tuosta paukuttelusta.

  Käsiaseet saa kieltää. Samoin tappamista ihannoivat tv-ohjelmat ja tietokonepelit.

  (Tämä entinen liberaali vastustaa myös kehitystä 24/7 yhteiskuntaa kohtaan.)

  Toivotan omasta puolestani blogin isännälle, kommentaattoreille ja lukijoille mahdollisimman vähän huonoa lamavuotta 2009!

  VastaaPoista
 10. Kävimme viikonloppuna koiran kanssa tuossa kaupungin keskustan läheisessä metsässä.Heti kaikuivat taas jonkin aseen laukaukset lähettyviltä, yleisesti käytetyn virkistysalueen liepeiltä. Kuka lie paukutteli, mutta metsässä liikuttiin pienen pelon vallassa. Alueella ei tietääkseni ole valvottuja ampumaratoja, joten luodit voisivat osua mihin vain. Poliisilaitos ei ole kovin kaukana;
  voisivat puuttua tuollaiseen tou-
  huun.

  HY:n Kasvitieteellisessä puutar-
  hassa käyminen nuorena poikana saattoi olla yhtenä virikkeenä opiskella yliopistossa luonnontie-
  teitä. On tullut jopa opeteltua satojen kasvihuone- ja ulkopuu-
  tarhakasvien tieteelliset nimet.
  Kuvan kaltaiset aavikkokasvit ovat kiinnostavia, monien kukinta upeaa.
  HY:n Kasvitieteellisessä puutar-
  hassa näin silloin, 60-luvun alussa, myös P. Linkolan tutkiske-
  lemassa kukkapenkin perhosia. Hänestä tuli vasta myöhemmin kalastaja ja ekofilosofi. Isänsähän
  oli ollut kasvitieteen professori ja HY:n rehtori. Poika on sittem-
  min kirjoittanut merkittäviä kirjoja.

  VastaaPoista
 11. En ryhdy Kemppisen ojakarjan paimeneksi, totean vain olevani eri mieltä perusasiasta; tupakointi on minusta iljettävä, opittu tapa, joka vaarantaa siksi pahasti ympäristön viihtyvyyden ja terveyden, että sen rajoittaminen on ollut aiheellista eikä toistaiseksi toteutuneissa mitoissa lainkaan liitoiteltua. Ärräviatkin korjataan nykyisin tehokkaasti, vaikka niissä (vikatyyppejä useampia) haitat itselle ja muille ovat selvästi vähäisemmät. Outo vertaus selittyy sillä, että on ärrävikaisia henkilöitä, jopa sukuja, jotka ovat huikean lahjakkaita, aivan kuten on asian laita tupakoitsjoidenkin osalta, enkä kirjoita tätä juuri lainkaan Kemppistä mielistelläkseni, minulla on mielessä läheisemminkin tuttuja tapauksia.

  Mitä jos tupakointiinkin tarvittaisiin lupa: polttaa saisi tietyn askimäärän kuukaudessa ilmatiiviiksi eristetyssä baaritiskisimulaattorissa, jos on vielä tarpeeksi terve tai jo kustannustehokkaan hoidon tavoittamattomissa.

  Hesarin toimittaja oli eilen löytänyt kvantitatiivisen analyysin ja sovelsi sitä Soininvaaran innoittamana suomalaisiin rikostilastoihin. Samaa kriitistä analyysiä voisi harjoittaa tässä blogikeskustelussakin, esimerkiksi aseiden ja lentämisen riskivertailu olisi osaavalle analyytikolle herkkupala (heittona: mitä jos riski laskettaisiin per ruuti/polttoainekilo eikä esimerkiksi sekunnin laukaus/lentotunti).

  VastaaPoista
 12. Ällistelen edelleen sitä, miten tappopistooleihin saa aseluvan niin paljon helpommin kuin perinneaseeseen!

  Hankin näet takavuosina, paljon ennen koulusurmia, sotilaskiväärin mallia 39 eli pystykorvan, vielä tarkemmin ukkopekan.

  Vaikka osallistuin vielä siihen aikaan aktiivisesti vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja olin kertaamassa monena vuonna, en suinkaan saanut asettani noin vain.

  Siihen vaadittiin proopuskaa proopuskan perään, kolmen ammuntaa harrastavan luotettavan henkilön todistus, armeijan todistus osallistumisestani maanpuolustustoimintaan sekä kaksi haastattelua poliisiasemalla. Sitten, parin kuukauden syynäilyn jälkeen, sain viimein sen lupani.

  Näin tehtiin siis yhteiskunnan moitteettomalle kansalaiselle, työssäkäyvälle perheenisälle, jolla ei ole ainoatakaan merkintää missään poliisien kirjoissa. Sitten nuoret armeijaa käymättömät nulikat saavat pistoolin suurinpiirtein postimyynnistä!

  Joku tässä mättää ja pahasti.

  Vaikeampi sillä minun ukkopekallani on kymmentä ihmistä tappaa kuin automaattipistoolilla. Ukkopekka pitää ladata välillä, eivätkä nuo nulikat olisi sitä jaksaneet kouluun asti kantaakaan, saati tähdätä ja osua. Se potkaisee takaisinkin aika kovasti.

  Minusta sivareille ainakaan ei pitäisi aselupaa myöntää. Eikä vihreille. Eikä ex taistolaisille. Eikä pakolaisille.

  VastaaPoista
 13. Kannatettava mielipite , Mitä kertoo arvomaailmasta että esim ; Valtioneuvoston jäsenyydestä erotetaan ulkoministeri joka harjoittaa pikkutuhmaa tekstiviestittelyä kun sensijaan sisäministerin alaisen virkamiehen ihmishenkiä vaativa tekemä virhe ei aiheuta toimenpiteitä vn:ton kokoonpanon suhteen....

  VastaaPoista
 14. Kyllä minusta käsiaseet pitää sallia, ja jopa helpottaa saatavuutta.
  Kivääri on paljon vaikeampi kätkeä ja aseenakin jotenkin raukkamainen.

  Käsiaseen kanssa on mentävä kohteen viereen, jos meinaa saada jotakin aikaiseksi.

  Toinen vaihtoehto olisi tietysti kieltää poliitikoilta turvamiehet.

  VastaaPoista
 15. Taas olin väärässä. Hyvä! Ajattelin että kaikki reservin timoteeaat alkaa karjua että "älä puhu asioista joista et mitään tiedä", etc.

  Nolottaa, olla yksin. (Tai on tässä pari-kolme lehtikuvaaja jotka hätistelevät toisiaan kauemmaksi.)

  VastaaPoista
 16. Itse asiassa on niin, että jos on käynyt armeijan, on sitoutunut puolustamaan hallitusta, sellaistakin, jossa on keskusta.

  Minusta sellaiselle ihmiselle ei pitäisi myöntää lupaa edes seistä hiljaa hattu kädessä, aseenkantoluvasta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 17. - Tarkkuusammunta on varmasti filosofisesti herkistävää, mutta eikö sen tarkkuuden eikä ampumisen vuoksi? Ajaisiko laser saman?

  - Kuuden tykin pattereihin siirtyminen oli taas yksi askel Natoon, tietääkö Tapio P muuta, kenties huonompaa, syytä?

  VastaaPoista
 18. Yhteiskunnan on suojeltava yksilöä omalta itseltään. Tässä ollaan siis oikealla tiellä.

  Tupakat pois, viina ehdottomasti ynnä rasvainen ruoka, kahvi ja tee ja suola.

  Kiellettäköön myös pyörällä ajaminen ja kävely liian vaarallisissa olosuhteissa esim. lumisateella ja liisan liukkailla.

  Sitten julistetaan lainsäädännöllä kielletyksi tapaturmat, onnettomuudet, sairaudet

  ja lopuksi myös kuolema.

  Tämän jälkeen turvallinen hyvinvointiyhteiskuntamme on kutakuinkin valmis.

  Hyvää tulevaa uutta vuotta 2009 blogille ja blogi-isännälle.

  VastaaPoista
 19. Senkin uhalla että puutun epäoleelliseen täytyy kysyä että miksei rikkihappo kuulu kansalaisen varusteisiin? Se on hyvää tavaraa kaikenlaisissa kemian kokeiluissa ja jollei muuta keksi niin lopun voi käyttää sen dynamiitin valmistamiseen.

  Pistooleista en ole oikein mitään mieltä. Ei kai niiden kieltäminen kovin suuri vääryys olisi, mutta kun yritän suhteuttaa riskiä johonkin muuhun niin tulee sellainen olo ettei siitä kieltämisestä paljon hyötyäkään ole. Jollei sitten arvioi mukaan sitä että ehkä joidenkin turvallisuuden tunne kasvaa.

  Kieltäisivät ennemmin humalassa ajamisen, ainakin joukkokokousten lähellä.

  VastaaPoista
 20. Herra B:n kuva taitaa olla minun kotinurkalta. Kiva tönö, suurin Euroopassa lajissaan luki jossain. Voiko olla totta?

  Neiti x

  VastaaPoista
 21. "Kuulin aikoinani tähdennettevän syrjäseutujen virkistystoimintana pontikankeittoa"

  Et Kemppinen tietänekään kuinka huikaiseva nautinnollista onkaan loppukeväällä pontikankeitto todella hyvistä aineista kirkkaan lähteen äärellä auringonpaisteessa muuttolintujen pitäessä soidinta lahdella ja kun läheisestä puronnotkosta huokuu savusaunan kutsuvat tuoksut. Melkein kilpailee Mahlerin sinfonioiden kanssa. - Vaikka monenlaista tunnut kyllä kokeneen. Kiitokset blogistasi, sillä avaan uein työpäiväni. Menestystä kaikille tulevaisuudessa, ei älistä joutavista.

  Kainuun keittäjäklubilainen

  ps. tidelagista ei kokemushavaintoa

  VastaaPoista
 22. Sellainen asiavirhe tuossa on, että penniläinen ei ole .22 short. Penniläisessä ei ole käytännössä kuin nallin panos, kun taas .22 shortilla taatusti lähtee henki oikeaan paikkaan ammuttuna.

  VastaaPoista
 23. Pohjimmiltani olen sitä vankkaa mieltä, että poliitikoilta pitäisi ehdottomasti kieltää kaikenlainen kieltäminen.

  Aina kun on amatöörit asialla, niin ei siitä synny kuin typerä kielto. Kun panee byrokraatit asialle, syntyy lisäksi jono.

  Kainuun keittäjäjlubilaisen kuvauksesta osaan melkein päätellä, missä lahden rantamilla hän on pontikkapannuaan vahtimassa.

  Unta ja näläkeä kaikille 2009.

  VastaaPoista
 24. Kunnes katsoin kuvaa tarkemmin, hoksasin ettei kyse olekaan piipusta ja hashiksesta. Viinan saisi kieltää ja tupakatkin jos hashis tulisi lailliseksi. Yhteiskunnalle miljardisäästöt, mutta elinikä/taso/hyvyys nousisi, joten kuka maksaisi näiden pössyttelijöiden eläkkeet valtion tulojen vähetessä?
  Kaunista Uutta Vuotta.

  VastaaPoista
 25. Poltan tupakkia.

  Omistan myös monia aseita: kiväärejä ja haulikkoja molempia kaksi, pistooli 22 cal., keräily/museoaseen jne.

  Metsästän. Silloin tällöin myös räiskintäammuskelen.

  Eikä ahista yhtään.

  Mutta joitakin näyttää niin tekevän:)

  Ai niin, tunnustan. Joskus harvat juristit erit. asianajajat kyrsivät, vaan v. . .t niistä.

  VastaaPoista
 26. aseesta, jota kukaan ei varmasti ole täällä (ainakaan tänään) vielä maininnut. Ja se on happo, jota jossain kulttuurissa voidaan heittää tyttöjen silmille, jos he aloittavat koulunkäynnin. Samaa happoa voivat saada silmilleen - ja jäljet näkyvät läpi elämän - myös varttuneet naiset, jos eivät ole miesten mieleen eläneet.

  On meillä sentään, yksilöinä, vielä kyky hallita mielemme edes jonkin, vapaasti saatavilla olevan aseen käytöltä - niin, että ei eduskunnan tarvitse pohtia pykälää sen oston rajoittamiseksi.

  Keräsimme juuri synttäreilläni varoja - kaiken uhallakin - näiden uhattujen kouluttamiseksi.

  Uuden vuoden alkaessa meillä on yhä monia asioita, joista olla kiitollisia yhteisössämme!

  Erityisesti haluan kiittää Häntä, joka ensimmäisenä nosti naisen - hänelle kuuluvalle paikalle - miehen rinnalle.

  VastaaPoista
 27. Auto ja tietokone on siinä mielessä kuin aseet ja räjähteet tai vaikka tulitikut, että kun ei osaa käyttää oikein, saa aikamoista tuhoa aikaiseksi.

  VastaaPoista
 28. Ad Anomyymi (auto ja tietokone...) - siinä se oli tämä asia pieneen tilaan kirjoitettuna.

  VastaaPoista
 29. Erämaa oli siis totta.

  Ekelöf kirjoittaa - huterasti muistettuna (en viitsi nousta ottamaan kirjaa hyllystä, kun just tultiin katsomasta Meriluoto-Viita elokuvaa ja esikoinen itki koko ajan, paitsi alusta 20 min. Nuorempi on aloittanut alusta ja hoiti flunssaisena vauvaa, alusta niiku elokuvan juonen suhteen):

  Oletko nähnyt autiomaan kukkivan?
  Minä olen nähnyt autiomaan kukkivan.
  Näin se sokean kasvoilla, kun hän kädellä kosketta jotakin, minkä suu muistaa.

  VastaaPoista
 30. Jos jonkin asian järkevyyden tarkistaminen maailmassa auttaisi, niin voisi tätä joka hiivatun vuodenvaihteen "ilo"tulitteiden syytämistä taivaalle edes yrittää hillitä -itsekukanenkin kohdallaan. Kieltolaki tämänkään tyhjänpäiväisyyden kohdalla ei kuitenkaan onnistune.

  Aseet ovat kuuluneet elämääni aina, vaikka metsästys on melkein taakse jäänyttä elämää.

  Inhottaa ottaa niitä torrakoita käsiinsä edes harrastuksen vuoksi, kun tämä tappamiseen viehtynyt maailma on istahtanut ruudinkäryisine perseineen pysyvästi olohuoneiden sohville ja pelikoneisiin kaikkialla.

  Lapsena näin aseilla ammuttavan vanhaksi ja vaivaiseksi käyneet koirat, liika kissat, siat ja muut teuraat, varislinnut ja riistaeläimet. Ensimmäinen eläin, jonka 12 vuotiaana isän valvovan silmän alla itse haulikoitsin, oli pyy ja sehän oli tietenkin mahtavaa. Tunne verrattavissa eka...

  Joskus isä tömäytti yhden "hupipaukauksenkin" sorsanmetsästyspäivän aamuna auki leväistyyn Savon Sanomiin tai Kansan Uutisiin tarkistaakseen haulikon hajoituskuvion. Panokset olivat rahanarvoista tavaraa eikä joutavia räiskitty. Hylsyt kierrätettiin moneen kertaan lataamalla ne aina itse uudestaan. Se piti olla laaki ja vainaa kun metsällekin lähdettiin.

  Muutenkin isällä, sodankäyneenä miehenä, oli ankarat ohjeet aseiden käsittelyn suhteen.

  Ehdotankin joutavien pyssyleikkien vähentämiseksi patruunat kortille!

  VastaaPoista
 31. Täsmennän vielä, että ainoastaan käsiaseet kannattaa kieltää yksityishenkilöistä. Metsästysaseet maaseudun vakan väestön hallussa ovat yhteiskuntarauhan viimeinen lukko. Nimittäin jos kaupungeissa alkavat taas anarkommunistit riehumaan.

  Ajatelkaapa toukokuun 2018 vapautusparaatia! Valkoinen Suomi on vapauttanut pääkaupunkinsa punikeista ja EU:sta...:)

  VastaaPoista