Sivun näyttöjä yhteensä

15. joulukuuta 2011

Haaste


Uskonnollinen tekopyhyys iljettää.

Presidenttiehdokas Soini on kertonut tunnustavansa katolista uskoa ja siten kunnioittavansa elämän pyhyyttä. Tuossa yhteydessä on käsitelty lyhyesti Vatikaanin esillä pitämiä asioita, jotka johtuvat uusista lääketieteellisistä mahdollisuuksista, kuten ehkäisystä, raskauden keskeyttämisestä ja eutanasiasta.

Soinin muu esiintyminen on ristiriidassa elämän kunnioittamisen kanssa. Joistakin hänen lausumistaan tulee mieleen muutaman vuosisadan takainen reformoitu eli kalvinilainen ajattelu, mutta vielä useimmin muhamettilaisuus. Tosin Koraani on suvaitsevaisempi kuin Soini.

Elämän kunnioittaminen liittyy pitkän yksimielisen tulkinnan mukaan rakkauden kaksoiskäskyyn. On rakastettava Jumalaa ja lähimmäistä niin kuin itseään.

Evankeliumeissa on kaikissa neljässä kymmeniä lausumia ja kertomuksia köyhien ravitsemisesta, asunnottomien majoittamisesta, surevien lohduttamisesta, haavojen lääkitsemisestä.  Useasti toistuu korostus: minkä te teette kärsivälle lähimmäiselle, sen te teette Jeesukselle.

Soini voisi nyt jatkossa jättää tämän elämän pyhyyden esittelemättä. Se on hiukan hankala näky, kun iso mies mylvähtelee eduskunnassa, että kumoon ne, joilla ei ole rahaa. Puhe oli kolmesta katolisesta maasta, joissa luuloni mukaan esiintyy sekä roistoja että näiden teoista kärsiviä.

Jonkun muunkin mieleen voi tulla autuuden ostaminen rahalla. Vanhan tarinan mukaan uskonpuhdistus lähti liikkeelle, kun kirkko alkoi myydä vapaalippuja taivaaseen eli salli niin sanotun anekaupan. Raha ja armo ovat vastakkain.

Korostettu, korskea kovuus köyhiä ja muukalaisia kohtaan ei ole sovitettavissa kristilliseen maailmankatsomukseen. Näin on siitä huolimatta, että amerikkalainen rahaevankelisuus yrittää juuri sitä. Näin on siitä huolimatta, että kirkkojen synnit ovat tässä asiassa suuret ja raskaat. Toisaalta – juuri kirkko, etenkin kerjäläismunkisto, yritti monia pitkiä vuosisatoja huolehtia köyhistä ja raskautetuista ja ylläpitää orpokoteja, Pyhän hengen huoneita eli sairaalan tapaisia, ja korostaa almujen antamista köyhille.

Edellä mainittu Jeesus puolestaan tuntui olleen vallan kiukkuinen rikkaille, jotka huokailivat rahoistaan, ja ottaneen kantaa maallisen esivallan asioihin osoittamalla kolikossa olevaa kuvaa. Antakaa keisarille, mikä keisarin on. Puhe oli yhteisvastuusta.

Meillä on äänessä kristillinen puolue, joka on kiinnostunut siitä, miten ihmisiä voi käskyttää ja mitä heiltä keksisi kieltää. Vastuu toisista ihmisistä ja heikkojen veljien ja sisarten ymmärtäminen kuuluu kumman harvoin.

Ja sitten – sivuutan oikeiston, joka enimmäkseen ei edes viitsi vääristellä aitoja asenteitaan – on eurooppalainen sosiaalidemokratia, joka oli yhteen aikaan vahva liike. Sen lamautumisen ja rapautumisen syitä on mietitty. Outoa ettei niitä ole osattu osoittaa, vaikka meillä on Suomessakin ollut vahva perinne. Työväenliikkeen demokraattinen osa on sata vuotta halunnut rakentaa toimintaansa solidaarisuuden eli yhteisvastuun ja lojaaliuden eli uskollisuuden käsitteille. Esimerkiksi sotavuosien ja sodan jälkeisen ajan pappismiehissä oli monia, joille tämä ajatustapa ei eronnut lähimmäisenrakkauden käskystä. Nykyisin vitsiksi muutettu ”kaveria ei jätetä” ymmärrettiin vakavasti: jos sinulla ei ole hyvä olla, ei minullakaan voi olla.

Jossain vaiheessa käytännön sosiaalidemokratia alkoi toimia yhä useammin juuri samalla tavalla kuin esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeen ilkeimmät ihmiset. Edut meille heti paikalla ja köyhät kumoon, varsinkin maanteillä ja satamissa.

Kun ajatus vastavuoroisuudesta on hylätty näkyvästi, kuuluvasti ja korostetusti, onko todella aihetta enää ihmetellä, miksi äänestäjät alkoivat kaikota. Osa heistä oli oppinut ajattelemaan, että heillä on äänioikeuskin siksi, että he ovat ihmisiä, eikä siksi, että he maksavat jäsenmaksuja puolueille ja liitoille. Kädellä voi opastaa, antaa, ottaa ja lyödä.

73 kommenttia:

 1. Rabbi Hillel: tee muille, minkä soisit itsellesi tehtävän. Siinä on koko Laki.

  VastaaPoista
 2. Teologiset mietiskelyt ovat usein vähän kiusallisia. Soini tekee aivan oikein, kun luottaa niissä parhaaseen mahdolliseen auktoriteettiin.

  Kreikkalaiset köyhät vaikuttavat vahvasti olevan sitä mieltä, että ei heitä ainakaan auttamassa olla, kun hyvät ja laupiaat ihmiset pistävät heidät talouskuurille. Tärkeintä kuitenkin lienee, että voimme täällä keskenämme kilpailla siitä, kuka meistä on hyvistä paras. Kreikkalaisethan ovat meistä täysin tietämättömiä, mutta ehkä saamme Bonon konsertin Helsinkiin. Tekisi hyvää brandille.

  VastaaPoista
 3. Onpas hyvä kirjoitus! Antaa ajattelemisen aihetta moneksi toviksi! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Congratulazioni amico mio Jukkis!

  Ytimessä.

  Ennustan tässä sitten jo noin lonkalta, että saat kirjoituksesi johdosta nyt kaikki usual suspectit kaatamaan tänne kommenttilootaasi heidän aina kantamansa, heille henkisesti liian raskaaksi monasti osoittautuneen kuorman: mamut, raiskailut, hyysäykset, EU:t, maanmyynnit ja pakkoruotsit - vanhakantaisemmasta päästä talonpojan tappolinjat ja väärät politiikat, ehkä kanadassa-asumisenkin hienoimmat teologiset kekkosneuroosin nyanssit ehtivät hätiin - plus kaiken muun mitä nyt reipas ja yksituumainen perusjargon on saanut tähän hätään iskurepliikeikseen muutaman kuukauden aikana omiksi nuotiopiirilauluikseen kehiteltyä.

  Ti saluto!

  VastaaPoista
 5. >>Nykyisin vitsiksi muutettu ”kaveria ei jätetä”<<

  ... ymmärretään nykyään malliin "kaverille ei jätetä"


  >>Soini voisi nyt jatkossa jättää tämän elämän pyhyyden esittelemättä<<

  TOTTA. Minuakin se häiritsee. Näissä presidenttiehdokkaissa taitaa kaikki muut olla ns. tapakristittyjä, ellei joukossa ole yksi uusiopakana, joksi veikkaisin Arhinmäkeä. Lipponen, vaikka onkin vanha passinpolttaja, tuskin uskaltaa taivasosuuttaan riskeerata ja muut on samaa hapatusta valtionkirkon kanssa.

  Soini jyrähdelkööt näiden Välimeren vekkulivaltioiden fuskaajia kyykkyyn mennen tullen. Ei kait meidän tarvitse heille almuja kerätä eikä heidän valheitaan maksaa.

  VastaaPoista
 6. Ei lisättävää. Kiitokseni.

  VastaaPoista
 7. Viiltävä ja tunkeutuva on Kemppisen analyysi siitä, miksi kansa ei enää äänestä poliitikkoa.

  Se äänestää eduntuojaa, sen suojelijaa ja mahdollisimman vähän syrjään, omaan taskuun pistäjää, jolla on Uutisvuodon ja Tanssiitähtienkanssa taidot, Tuttujutun keinot ja riittävästi rahaa osoittaa se.

  Eli kansa äänestää presidentin ja harvakseltaan k-edustajan, k-valtuutetun ja harvoin kirkkovaltuutetun.

  Jaloillaan kansa ei enää oikein saata äänestää, kuten todistan Tervuren metsän Nonarissa:

  http://anttiliikkanen.blogs.fi

  Itse asiassa ihmettelen vain sitä, miksi jokainen Kotikadun katsoja ei välillä valitse Jukka Kemppisen blogia ja lue juonia sieltä.

  (osaltani toki Kemppinen vetäisi minun elämästäni 1984-2011 välisen epookin edustuksellisen osan vessasta, mutta so what)

  VastaaPoista
 8. Että osaa hiertää joillakin Perussuomalaisten menestys ja Soinin noste. Luulen että Kemppinen on hieman väsynyt ja kaipaa lepoa.

  VastaaPoista
 9. JK: "Uskonnollinen tekopyhyys iljettää."

  Minua iljettää vielä enemmän poliittinen tekopyhyys.

  Uskonnolliselle voin viitata kintaalla, lillukoon liemessään, evvk, mutta poliittinen tunkee luihin ja ytimiin, pyhään ja arkeen, ja perii maksun.

  Hyvä esimerkki siitä on tämä nollatoleranssi-vouhkaus. Yksi ja toinen pikkukiho vaatii posket täristen nollatoleranssia rasismille, mutta yhdenkään en ole kuullut vaativan nollatoleranssia raiskauksille, murhille ja lasten hyväksikäytölle.

  Niitä siis sallitaan tietty määrä. Mikseivät toimittajat kysy, mikä olisi Biaudetin mielestä sopiva määrä pedofilian harjoittamiselle - lapsi päivässä?

  Kemppinen - Soini ei itse halua puhua aborttikannastaan, vaan toimittajat ja kilpailijat sitä häneltä TIVAAVAT. He tivaavat sitä siksi, että me tavalliset kemppiset voisimme sitten inhota Soinin iljettävää tekopyhyyttä.

  Sitä ihmettelen, että Soini siihen peliin lähtee. Miksei hän sano suoraan, että suksikaa vittuun kysymyksinenne. Ei presidentin tehtäviin kuulu abortista päättäminen. Tai kysykää vaikka sitä, miksi ulkomaalaiset tekevät puolet kaikista Suomen raiskauksista.

  No, hän tietää, että älämölö ja rääyntä olisi vielä kauheampaa: Soini kirosi!

  VastaaPoista
 10. Ad Anonyymi: - niin hiertää. Vihjaatko arvelemallasi väsymyksellä, että minun olisi syytä jättää mielipiteeni esittämättä?

  VastaaPoista
 11. Tsot, tsot, prof. Kemppinen. Jokin on nyt pahasti pielessä. Pelkään, että kyse ksenofobiasta ja ennakkoluuloista "niitä" kohtaan (mielikuvissa ne, jotka aikanaan olivat siellä tuomittavien puolella pöytää).

  Soinihan saarnaa nimenomaan armoa ja anteeksiantoa velallisille. Mitä muuta on velkasaneeraus niin, että puolet tai enemmän esim. Kreikan veloista annetaan anteeksi ?

  Se, miksi "oikeamieliset", kuten Kemppinen, eivät ole voineet tätä tähän mennessä hyväksyä, johtuu siitä, että anteeksianto johtaisi merkittäviin tappioihin Kreikan päärahoittajissa erityisesti Saksan ja Ranskan suurissa pankeissa. Ja koska tätä ei sallita - tai ainakin näitä kapitalistien tappioita pyritään minimoimaan ja siirtämään eteenpäin, troikka kurittaa kreikkalaisia yhä uusilla vaatimuksilla.

  Armoa olisi myös se, että Kreikka päästetään irti eurosta omaan valuuttaansa, devalvoimaan se ja rakentamaan sitä kautta oma elämänsä uudelleen. Muuta tietä ei liene olemassa - ikuisesti muiden avun varassa eläminen olisi varmaan liian nöyryyttävää ylpeälle kansalle.

  Se, mitä edellä on sanottu Kreikasta, koskee myös niitä muita maita, jotka päästävät itsensä avuttomuuden tilaan. Tällä velkaantumisvauhdilla ja huomioiden eri "mekanismien" kautta lankeavat 30 - 50 - 70 (?) miljardin lisävastuut Suomi on pian tässä joukossa myös. Auttajia vain ei enää silloin ole. Avuttomana et voi muita auttaa vaan olet taakka itsekin.

  VastaaPoista
 12. Mitenkä Apple® iPhone 4 -mainos on päässyt tekstiin linkkinä mukaan moneen kohtaan ja ensimmäiseen kommenttiinkin?

  Sitten toinen kysymys, että mitenkä soutupaatilla pelastetaan uppoamassa olevia valtamerialuksia?

  Järjettömällä hyvällä tahdolla upotaan pian itsekin.

  VastaaPoista
 13. Jukka. Jos tuntisit islamin, kalvinismin,tai katolisuuden, puhumattakaan näistä poikkeavasta Jeesuksen opista, jonka mukaan maksukyvyttömät velalliset kuuluvat vankilaan(jotta pääsisivät eroon synneistään), niin ymmärtäisit, että sinulla on matkaa kuljettavanasi varmasti siinä kuin Soinillakin.

  VastaaPoista
 14. Sekava, monipolvinen ja nähtävästi provokatiiviseksi tarkoitettu kirjoitus, jonka perimmäinen sanoma jäi kuitenkin hiukan ilmaan.

  Eiväthän näiden poliitikkojen ajatuskulut aina niin loogisia ole. Vaan ihmekös tuo nyt on? Puoluehan on vain vallan anastuksen väline.

  VastaaPoista
 15. Kumpi mahtoi tappaa enemmän ihmisiä, Hitler vai Katolinen kirkko? Aatu teilasi kaiketi 6 miljoonaa juutalaista kun taas katolinen kirkko kidutti ja tappoi miljoonia ihmisiä mutta tarkempia lukuja ei taida olla olemassa, vai onko? Kertokoon jos joku tietää.

  Joka tapauksessa Katolinen kirkko on maailmanhistorian pahimpia teurastajia, se on selvä. Erityisen julmaksi asian tekee nämä kaikenmaailman kidutusvälineet, siinä ei mielikuvituksella ollut rajoja, kalloa kiristettiin ja raajoja venytettiin kunnes tunnustus irtosi. Useimmiten ei irronnut kun henki ehti paeta sitä ennen. Vetoa siinä sitten elämän pyhyyteen, kuten Soini tekee. Hyi hitto.

  VastaaPoista
 16. Lapset, lapset, Kemppinen on se setä, joka julistaa: Tapelkaa, saatte piipputupakkaa!

  Ei setä Kemppinen ole niin iso lähimmäinen, että antaisin kolikon piipputupakkaan, jos setä Kemppinen sitä pummaisi. Vanhan ja kuivan? sikarin voisin kyllä lahjoittaa. Kai siitä saisi hätätilassa ihan hyvää tavaraa piippupesään?

  Mutta, jos setä Kemppinen kaatuisi rappukäytävässä, niin tietenkin auttaisin sedän pystyyn, sekä tarvittaessa soittaisin piipaa-auton viemään sedän lekurille.

  VastaaPoista
 17. Aivan erinomainen kirjoitus, jonka soisi mahdollisimman monen lukevan.
  Suuret kiitokset.

  VastaaPoista
 18. Jaloillakaan ei enää voi äänestää kun Ruotsissa ei ole liukuhinalla kysyntää!

  VastaaPoista
 19. Ad Anonyymi:

  Eikös persuja saa arvostella samalla tavalla kuin muita?

  Soini ei ole suostunut argumentoimaan kantaansa, vaikka se kuuluu normaaliin politiikkaan.

  Jos "elämän kunnioitus" kerran on Soinille ehdoton periaate, eikös siihen kuuluisi myös pasifismi? Ja lihansyöntikin pitäisi lopettaa.

  Käsittääkseni monet amerikkalaiset katoliset poliitikot (mm. edesmennyr Ted Kennedy) noudattavat kirkkonsa oppeja itse, mutta eivät vaadi lainsäädäntöä, joka koskisi muulla tavoin uskovia tai kokonaan ei-uskovia.

  VastaaPoista
 20. "Soini voisi nyt jatkossa jättää tämän elämän pyhyyden esittelemättä."

  Kemppinen antaa ymmärtää, että Soini ehdointahdoin pyrkisi julkisuudessa esittelemään vakaumustaan. Toimittajathan ne on, jotka toistuvasti ottavat asian esiin. Soinin vaivaksi ja kiusaksi tietenkin - sen voi lukea Soinin ruumiinkielestä ja vastauksista.

  Eilen maikkarin uutiset näytti pätkän Soinin valmistautumisesta haastatteluun. Siinä Soini kuului sanovan toimittajalle "ei sitten abortista". En tiedä, totetuiko hänen toivomuksensa itse haastattelussa.

  Hyvä Kemppinen, tekopyhältä pähkäilyltä ei materiaali tässä maailmassa lopu, jos ...

  VastaaPoista
 21. Steven Spielberg, tämä maailman kuuluisin juutalainen, jaksaa kyllä tehdä elokuvia natsien hirmuteoista mutta jostain syystä kaverilla ei näytä olevan munaa tehdä ainuttakaan elokuvaa katolilaisten ristiretkistä juutalaisia kohtaan. Katolilaisethan tappoivat läjäpäin juutalaisia inkvisition aikana. Ei näytä olevan rohkeutta tarttua aiheeseen, muuta selitystä en keksi.

  Lainaus:

  "Jos katsomme katolisen kirkon historian aikana heidän tekemiä tekoja juutalaisia kohtaan, niin ne ovat hyvin samanlaisia kuin mitä natsit tekivät juutalaisille. Rooman katolinen kirkko ja Hitler kokivat että he tekivät Jumalan työtä vainotessaan juutalaisia. Katolinen kirkko tappoi juutalaisia, samoin tekivät natsit; katolinen kirkko pakotti juutalaiset kantamaan merkkiä vaatteissaan, natsit tekivät samoin; katolinen kirkko sulki juutalaisia ghettoihin, natsit tekivät samoin. Katolinen kirkko piti juutalaisia vahingollisimpana rotuna Jumalalle maan päällä, natsit pitivät juutalaisia ali-ihmisinä, jotka tuli tappaa, Hitler uskoi toimivansa Jumalan tahdon mukaan, kun hän harjoitti antisemitismiä. On täysin päivänselvää, että natsit lainasivat katolisen kirkon antisemitistisiä menetelmiä kun he toisen maailmansodan aikana toteuttivat juutalaisten kansanmurhan, holokaustin. Natseilla ja katolisella kirkolla on identtiset antisemitismin juuret, eroa on vain siinä, että katolinen kirkko toteutti antisemitismiä aikaisemmin ja natsit ottivat käyttöön katolisen kirkon antisemitistisiä menetelmiä."

  VastaaPoista
 22. Bingo. Oletko mielestäsi sovelias heittämään ensimmäisen kiven?

  VastaaPoista
 23. Ei ole hyvä fanaattinen katolisuus, joka ei armahda edes raiskattua teini-ikäistä tai synnytysten näännyttämää naista. Mutta hyvä ei ole myöskään nykyaikainen elämäntyyli, jossa liian usein itsekkyys ja mukavuudenhalu ovat syynä raskauden keskeyttämiseen.

  Ehdotettu on täällä "tee muille, minkä soisit itsellesi tehtävän." Siitä tulee mieleen kalavalainen ideologioiden taistelu ja tapa säännöstellä väkilukua:

  "Siitä meiän Marjatalle
  kasvoi poika kaunokainen.
  --
  Emo kutsui kukkaseksi,
  vieras vennon joutioksi.
  --
  Vaka vanha Väinämöinen
  tuop' on tuossa tuomitsevi:
  poika --
  suolle vietäköhön,
  puulla päähän lyötäköhön!"

  Puhui poika puolikuinen,
  kaksiviikkoinen kajahui:
  "--
  Eipä syistä suuremmista,
  töistä tuhmemmistakana
  itseäsi suolle viety
  eikä puulla päähän lyöty"

  (otteet Kalevalasta, kuten varmaankin jo huomasitte)

  VastaaPoista
 24. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo - ei pidä kysyä, mikä ei kuulu joukkoon, vaan pitää sanoa, mikkän ei kuulu joukkoon.

  Kun illuusiot haihtuivat, tästäkin ismistä jäi jäljelle raadollinen oman edun tavoittelija, ihminen.

  Vähän naivilta tuntuu tuomita uskonnon harjoittaja (Soini), kun pitäisi tuomita uskonto, joka absoluuttisesti kieltäytyy ehkäisystä, raskauden keskeyttämisestä ja eutanasiasta.

  Elämää kunnioitetaan, mutta kuolemaa ei. Meidät kyllä autetaan maailmaan, muttei maailmasta pois.

  Buster Keaton

  VastaaPoista
 25. Terävästi ja napakasti taas!

  Eilisessä MTV3 vaalitentissä olin huomaavani, että toimittajat oli tuskissaan Soinin kanssa. Mitä ne toimittajat tuskiskelee ja kenties pelkää leppoisessa Timossa?

  Vaaliasiantuntijakin heti tentin perään oli todennut, että "fanaatikot äänesti netissä Soinia". Mistä hiittisestä se Grönlund näin voi päätellä?

  VastaaPoista
 26. Soini vastustaa EU:ia koska se on ylikansallinen toimija. "Rajoittaa Suomen itsemääräämisoikeutta"
  Soini vastustaa aborttia koska näin on paavi määrännyt. Paavi on ylikansallinen auktoriteetti, jonka sana on laki yli kansallisen lainsäädännön - niin tiukasti Soini on mielipiteensä tuonut esille.

  Soini (tai ainakin monet puoluetovereistaan) vastustaa maahanmuuttajia. Soinin ylin auktoriteetti Roomassa on entinen Hitler-Jugendin jäsen... mitä tästä seuraa... kenen lauluja Soini viime kädessä laulaa?

  VastaaPoista
 27. Ida, sä isket nyt tolla Bono-argumentilla.

  VastaaPoista
 28. Huomaan, JK, että jätit kokonaan esittelemättä vanhan kunnon Keskustan. Vai niputitko sen oikeistoon, jonka jätit muhimaan omaan ahneuteensa?
  Soinin katolisuus on mielestäni poliitikon taitava veto, jonka avulla saa karistettua monta ikävää kysymystä niskoiltaan vetoamalla vaan paaviin tai oman uskon perusteisiin. Katolisuus on myös hyvä kikka erottautua muista. Se jää äänestäjien mieleen. Gaddafi majoittui valtansa päivinä matkoillaankin telttaan, Castro puhui sissirytkyissä kv. kokouksissa kun muilla oli tumma puku ja kravatti. Omaperäinen erilaisuus on valttia politiikassa. Jo vanha kunnon Tshehov huomasi tämän kirjoittaessaan: "Mies käveli kesät talvet huopatossuissa, ja hänestä pidettiin."
  JK:n huopatossu on hänen laaja-alainen sivistyneisyytensä ja siitä kumpuavat yllättävät ajatukset, joita on ilo lukea ja kommentoida.

  VastaaPoista
 29. Perussuomalaisten kannatuksen kuoriutuminen konsensussuomen hautomossa toi ilmoille olion, joka kauhistutti monet harkitsevaisetkin ihmiset.
  Ns. älymystön edustajista ainoastaan Tuomioja on suppeassa seurantapiirissäni sellainen, joka alkutyrmistyksen jälkeen yritti lähestyä ilmiötä analyyttisesti ja löysi sille (moni)selitykseksi demokratiavajeen. On vahinko, että yhteiskuntaa aktiivisesti kommentoiva osa älymystöstämme sotkeutuu tässä tärkeässä asiassa tuntemuksiensa seitteihin.

  VastaaPoista
 30. "Edellä mainittu Jeesus puolestaan tuntui olleen vallan kiukkuinen rikkaille, jotka huokailivat rahoistaan, ja ottaneen kantaa maallisen esivallan asioihin osoittamalla kolikossa olevaa kuvaa. Antakaa keisarille, mikä keisarin on. Puhe oli yhteisvastuusta."

  Tuossa oli kai kyse veronmaksusta? Väitätkö, että suomalaiset eivät ole antaneet tässä suhteessa keisarille sitä mikä keisarin on verratuna esimerkiksi Etelä-Euroopan veronkiertäjiin tai mafian pyörittämään talouteen?

  VastaaPoista
 31. Elämän kunnioittamisella on paljon muutakin pohjaa kuin mainitsemasi rakkauden kaksoiskäsky. Tärkeimpänä lienee viides käsky eli älä tapa.

  Köyhien ja syrjäytyvien auttamisen osalta olen monalti samaa mieltä, tosin sillä painotuksella, että pitäisi katsoa lähelle eikä kauas. Eteläinen Eurooppa on minulle kaukana, sen sijaan esim. nuorten pahoinvointi ja syrjäytyminen Suomessa ja lähialueillamme ei. Kaikkia ei tän kokoisessa maailmassa voi auttaa konkreettisesti.

  Pitkälti asiaa kuitenkin kirjoitat. KD:ssäkin itseäni ihmetyttää homojen ympärillä pörrääminen samaan aikaan kun maassa harjoitetaan pikavippifirmojen toimesta äärimmäiseen ahneuteen nojaavaa 'raamatullisen mittakaavan' koronkiskontaa. Jeesus puhui ahneudesta moneen otteeseen, homoudesta ei sanaakaan...

  VastaaPoista
 32. Kaninkolo blogissa oli juttua tätäkin keskustelua sivuten:

  Tämän lisäksi olisi ällistyttävän mukavaa, jos Presidenttiehdokkaille esitettäisiin joku seuraavista kysymyksistä (ja tietenkin se, että he vastaisivat siihen):
  - Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta. Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
  - Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon. Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
  - Rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku on mennyt pankkiin, lainannut sieltä rahaa ja kuluttanut sen eteenpäin. Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
  - Kaikki raha on velkaa. Näin ollen jokaisella sentillä on täsmälleen yksi suunta: takaisin pankkiin. Miten tämä ongelma on mahdollista ratkaista säästämällä, leikkaamalla, eläkeikien nostoilla tai veronkorotuksilla?
  - Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?

  Ja hauska kommentti asiasta:

  Ainoa vaihto ehto on siis se, että käytä bulvaania hyväksesi. Bulvaani lainaa rahaa niin perkeleesti, miljardeja vähintään. Sen jälkeen bulvaani ostaa sinulta ylihintaan kaikkea roskaa, jonka jälkeen rahat ovat virallisesti sinun. Sen jälkeen bulvaani hakeutuu konkurssiin, jolloin sen reaaliomaisuus realisoidaan. Pankkihan kärsii todella suuret tappiot, jotka voidaan keskuspankin pääomalla pääomittaa. Sen jälkeen pankki myydään jollekin toiselle koijarille, joka aloittaa pankkitoiminnan puhtaana kuin pulmunen ja taas saadaan ponzia puhallettua henkiin. Se kusetettu raha jää pyörimään markkinoille ja palautuu pankkiin pankkitalletuksina, joita voidaan taas pumpata ylöspäin lainaamalla niitä. Nerokasta ! Puolet kansasta vaan konkkaan, niin aloitetaan puhtaalta pöydältä.

  VastaaPoista
 33. Huomasitko, että Soini aneli toimittajalta ennen MTV3:n ehdokastenttiä ettei aborttiasiaa otettaisi esille? Ei luvattu mitään ja englanninkielellä siihen puututtiin. Aika halpamaista! Meillä on uskonnonvapaus. Miksi Soinia kuritetaan hänen vakaumuksensa takia? Miksi Lipposelle ei piikitellä siitä, että hän liittyi kirkkoon, koska vaimo halusi kirkkohäät? Miksei Sari Essayahia muistuteta siitä, että hän tekee politiikkaa uskonnon avulla? Melkein jokaiselta ehdokkaalta löytyy tökittävää. Äitini sanoi viisaasti: "Uskonsa kutakin auttakoon!" Kertoo suvaitsevaisuudesta, jota tarvitaan myös tänään.
  Vielä: Minä tykkään tuosta tuunatusta Paavo Väyrysestä, joka puhuu viisaita ja osaa nauraa myös itselleen.
  Hyvää joulua ja tuotteliasta uutta vuotta!
  Terv. LN

  VastaaPoista
 34. "Korostettu, korskea kovuus köyhiä ja muukalaisia kohtaan ei ole sovitettavissa kristilliseen maailmankatsomukseen. Näin on siitä huolimatta, että amerikkalainen rahaevankelisuus yrittää juuri sitä...Meillä on äänessä kristillinen puolue, joka on kiinnostunut siitä, miten ihmisiä voi käskyttää ja mitä heiltä keksisi kieltää."
  Tämän niin USA:n "kristillisen" oikeiston ja Suomen KD:n piirissä olevan korostustuksen ymmärtämiseen auttaa kuin mieltää, että molempien takana on uskonpuhdistuksen kalvinistinen haara. Kalnismille on luonteenomaista kaksinkertainen predestinaatio, jonka mukaan Jumala jo aikojen alusta on valinnut toiset pelastukseen toiset kadotukseen (helvetti). Tätä valintaa ei voi muuttaa eivätkä pelastukseen valitut voi langeta. Jo tässä ajassa tuo valinta ilmenee armonmerkeinä, joita ovat varallisuus ja menestys. Tästä ajattelusta kuitenkin usein seuraa rikkaiden ja menestyvien välinpitämättömyys, etten sanoisi kovuus köyhiä kohtaan, koska nämä eivät kuulu meihin ("oikeat kristityt") vaan "kadotuksen lapsiin". Joka yleensäkin haluaa ymmärtää USA:n meidän mielestämme omituisia piirteitä, perehtyköön kalvinismiin ja sen historiaan.

  Sen sijaan uskonpuhdistuksen toiseen haaraan luterialaisuuteen kuuluu sosiaalinen omatunto, halu toimia lähimmäisen hyväksi usein myös yhteiskunnan välityksellä, mistä kaunis esimerkki JK:n viittaamat ns. työläispapit.

  Myös katolisuuteen kuulu tietty köyhien hyväksi toiminen, ainakin niillä murusilla, joita paavien, piispojen ja apottien sekä muiden kirkkoruhtinaiden pöydiltä taikka köyhien kirkkojen köyhien almulippaasta tippuu. Katoliset maa kuuluvat kuitenkin ns latinalaisen Euroopan perinteeseen, jonka mukaan luottaa voi vain perheeseen, sukuun tai ystäviin - taikka Kirkkoon - ja valtio on vihamielinen orgaani, joka ryöstää ihmistä veroilla. Siksi laajan luottamuksen yhteiskuntaan liittyvä hyvinvointivaltio ei ole juurtunut katolisiin maihin.

  VastaaPoista
 35. Italiano-anonyymi lienee valtalehden toimittaja, koska hän osasi listata niin näppärästi ne aiheet, joista EI missään tapauksessa saa keskustella:

  - mamut
  - raiskailut
  - hyysäykset
  - EU:t
  - maanmyynnit
  - pakkoruotsit


  Sen sijaa SAA ja on suotavaa keskustella:

  - Soinin tekopyhyydestä
  - persujen iljettävyydestä
  - rikkaiden ahneudesta
  - Jeesuksen hyvyydestä

  Näin se käy. Otetaan opiksi.

  VastaaPoista
 36. "Tosin Koraani on suvaitsevaisempi kuin Soini."
  Sallittanee tässä yleisempi huomautus: meidän islamin ymmärrystämme haittaa luterilainen viitekehys, jossa Raamattua pidetään uskon ylimpänä ohjeena.
  Islamissa käytännössä ylimpänä ohjeena on kuitenkin sunnalaisuudessa Sunna ts uskonoppineiden 700-800-luvuilla kokoama prof. Muhamedin lausumien kokoelmat, joita tuo uskonoppineisto tulkitsee sekä siialaisuudessa Iimaamien ja elävien uskonoppineiden tulkinnat. Länsimaiden ja muslimien välejä ja kanssakäymistä hiertävät useimmiten nuo tulkinnat, jotka ovat jähmeitä ja sidoksissa 800-luvun elämäntapaan. Em. syystä ei pitäisi puhua Koraanin vaan sunnan opetuksesta. Tämän lisäksi monella muslimilla sekaantuu islamin sisältö ja erilaiset heimotavat (esim. naisten ympärileikkaus, burkan käyttö), jotka mielletään osaksi islamia.

  VastaaPoista
 37. Viiltävää naivismia vai...

  VastaaPoista
 38. IDA kirjoitti: "Soini tekee aivan oikein, kun luottaa niissä parhaaseen mahdolliseen auktoriteettiin."

  Miten paavi voi olla paras auktoriteetti asiassa, jota hän ei koskaan itse voi joutua kohtamaan jo siksi, että on mies ja elänee selibaatissa? Eikös Raamatussa sanota fariseuksista, että he panivat raskaita taakkoja *muiden* harteille mutta eivät omilleen?

  Onneksi meidän luterilaisten ei tarvitse luottaa auktioriteetteihin, vaan saamme ajatella itse, onhan järki(kin) Jumalan antama.

  Ei aborttia tarvitse pitää hyvänä ratkaisuna, mutta vielä huonompi ratkaisu olisi kieltää lailla abortit, jolloin niitä tehtäisiin kuitenkin laittomasti.

  Jos Soinin tavoin halaua kieltää abortit vetoamalla "elämän kunnioitukseen", niin silloin pitäisi vastata huutoonsa ja olla valmis ottamaan kotiinsa ja omakseen ainakin yhden ei-toivotun lapsen.

  VastaaPoista
 39. @kemppinen: erinomainen kirjoitus, grazie

  VastaaPoista
 40. >>Soini voisi nyt jatkossa jättää tämän elämän pyhyyden esittelemättä<<

  Niinpä, ja vielä enemmän Lipponen ja lehtimiehet voisivat jäättää asian kaivelemisen sikseen.

  Ja vielä, elämän ja ihmisen pyhyys kristinuskossa perustuu siihen, että ihminen luotiin Jumalan kuvaksi. Ei siihen, että meidän tulee rakastaa toinen toistamme.

  Mitä edellä mainitun ihanteen pilaantumiseen tulee, sitä varmasti havaittavissa ihan uskonnosta tai poliittista suuntautumisesta riippumatta.

  VastaaPoista
 41. Olipa hieno kirjoitus. Vähän niin kuin jouluevankeliumi rautalangasta väännettynä. Valitettavasti Vuorisaarnakin edustaa palkkiomoraalia, jos sen tarkkaan lukee. Solisaliraatitkin ovat aikansa vankeja, ja ovat edustaneet I maailmansodan ajoista työväen eliittiä, ja olivat innolla lietsomassa maailmansodan liekkejä. Muistatkos Jukka tuota veikeää hra Noskea.

  VastaaPoista
 42. Blogi-isäntä Kemppisen harkittavaksi julkaistako tässä ketjussa tai muutaman päivän takaisessa
  kirjastojen kohtalo -ketjussa.

  Täällä Laakson sairaalassa tapasin eilen kirjastonhoitaja Leena Laakson (hauska nimiyhteensattuma), joka kuuluu niihin onnellisiin, jotka ovat kutsumusammatissa. Kirjastokärry oli fantastisen hyvin varustettu.

  Leena Laakso sanoi, että kaikille kirjoille on paikka, johon ne voidaan ottaa, paitsi:
  "-Ei Valittujen palojen lyhennelmiä, ne ovat mielestäni kirjallisuuden syöpä.
  -Ei oppikirjoja.
  -Ei vihkiraamattuja, joissa on koko suvun historia.
  Mutta muuten kyllä."

  Joutokirjoja kannattaa tarjota siis osoitteeseen:
  Leena.A.Laakso@hel.fi

  Laakson kirjasto kuuluu Helsingin kaupunginkirjastoon, kuten sähköpostiosoite paljastaa.

  Leena Laakso kuuluu Mika Waltari -seuran hallitukseen. "Tämän vuoden joulukorttien tervehdykseni osa oli uudelleen muokattua Mika Waltaria ja kuului näin:
  -Päättyy vuosi ponnekas,
  alkaa uusi onnekas!"

  VastaaPoista
 43. http://anttin.blogspot.com/2011/12/kemppinen.html

  VastaaPoista
 44. Soinilta kysyttiin asiaa, ja hän kertoi vakaumuksensa, josta ei ole markkinahyötyä.

  Eikö Soinilla ole oikeutta kertoa vakaumustaan, kun sitä varta vasten kysytään, kai huomasit.

  Onko se väärä jos se on väärä kuulijalle?

  Kaikille niille joilla on hitunen vakaumusta, voidaan konstruoida tilanne jossa he joutuvat hankuluuksiin, vastaamaan kysymyksiin joihin ei pitäisi joutua vastaamaan.

  Pasifistilta voidaan kysyä, että etkö muka ottaisi asetta kouraan jos vihollinen tunkeutuisa asuntoosi ja ampuisi vaimosi ja yksi vuotiaan lapsesi.

  Tämä on nykyajan vakiotemppuja, osa nurkkien koluamista.

  Tällä tavalla sydämensivistymättömästi sotketaan monen kansalaisen pää kun hän ei hallitse kaikkia päättelyn teknisiä ansoja.

  Kertoisitko kuka määritelmäsi mukaan kävisi kristitystä esimerkiksi eduskunnassa?

  Onko lähelläsi sellaisia ihmisiä?

  Minulle ei tule määrittelystäsi mieleen kuin ehkä Jeesus. Voi olla joitain tosiakin hyvin pyhiä miehiä/naisia, en tunne asioita riittävän hyvin.

  VastaaPoista
 45. Nostathan vaan et kaada!

  Rukouksista oli myöhästyä Kunnaksen Ilkka

  VastaaPoista
 46. "Kaikille niille joilla on hitunen vakaumusta, voidaan konstruoida tilanne jossa he joutuvat hankaluuksiin, vastaamaan kysymyksiin joihin ei pitäisi joutua vastaamaan",

  kirjoitti eräs anonyymi ja muutakin järjelle ja sydämelle sopivaa: lämmin kiitos!

  VastaaPoista
 47. Mitä te oikein Soinista sauhuatte, tuosta leppoisasta hyypiöstä berserkkitilassa, miehestä joka nurinkurisesti uskottelee, että demonikin voitaisiin demonisoida. "Elämän pyhyys" - sehän on vain läppä! Vaarallinen mies.

  VastaaPoista
 48. Meil Soini, jenkeill JFK!

  Kyllä amerikkalaisilla ja suomalaisella vihervasemmistolla taisi olla kurjaa, kun katolilainen John F. Kennedy istui valkoisessa talossa!?

  Presidentti Timo Soinille sopisi hyvin JFK:n lausahdus:

  Ich bin berliininmunkki!

  VastaaPoista
 49. Leena Laakso sanoi, että kaikille kirjoille on paikka, johon ne voidaan ottaa, paitsi:
  "-Ei"


  "Paitsi ei" on aivan kummallinen väärä tapa ilmoittaa asioita. Annan kotitehtäväksi selvittää mikä ilmaisussa on vikana.

  VastaaPoista
 50. Tapsahan se on näköjään ikiluotettava, tottelee vihellystä kuin suomenpystykorva ja paperista tankkaa lazzi-liturgiansa kuin J. Jukola lukkarin koulussa, oikein ranskalaisin viivoin. Numeroitu luettelo lienee seuraava kehitysaskel. Jäämme odottamaan jännityksellä.

  VastaaPoista
 51. Soinin katolilainen sosiaalioppi on läheistä sukua Pohjois-Euroopan liberaaleille ja oikeiston konservatiivisille arvoille, jotka eivät tosiaankaan ole toistensa vastakohtia. Niissähän yksilön vastuu itsestään on lähtökohtana ja valtion vastuu viimesijainen. Näkökulma ja traditio, valtion roolista "köyhien auttamiseksi" vain on erilainen. Kapitalismin kriisi on vain lähentänyt näitä näkemyksiä.

  Vaikka korostettu, korskea kovuus ei ole lannistanut kristillistä yhteisvastuuta, niin epäilenpä että siitä huolimatta uskonnot eivät tuota "köyhän asiaa" korjaa eikä Soinista ole Albert Schweitzeriksi.

  VastaaPoista
 52. Nyt kun kanat saavat eeuun normien mukaiset koppikoot ja tilat, koskas koululaiset Suomessa mahtavat saada? Mitä Jukka ehdottaa?

  VastaaPoista
 53. Ehkä meidän luterilaisten on hyvä muistaa, että Luther oli arvostettu mies Hitlerin johtamassa Saksassa, sillä Luther yritti kurittaa juutalaisia. Kirjassaan Juutalaisista ja heidän valheistaan, hän mm. kehottaa esivallan polttamaan juutalaisten synagogat ja koulut. "He (juutalaiset) elävät siis joka päivä vaimoineen ja lapsineen pelkästä varastamisesta ja rosvoamisesta kuten suurvarkaat ja maarosvot, kuitenkin kaikessa katumattomassa turvallisuudessa. Sillä koronkiskoja on suurvaras ja maarosvo, jonka hyvinkin pitäisi riippua hirsipuussa seitsemän kertaa korkeammalla kuin muiden varkaiden... heidän annettakoon asua ulkosuojissa ja talleissa, kuten mustalaisten, jotta he tietäisivät, etteivät he ole herroja maassamme, kuten he kerskailevat, .. heiltä kiellettäköön koronkiskominen, jonka heiltä Mooses on kieltänyt, koska he eivät ole omassa maassaan eivätkä vieraiden maiden herroja, ja heiltä otettakoon kaikki omaisuus ja hopea- ja kultakalleudet ja pantakoon syrjään talletettaviksi, .. heidän kanssaan meneteltäköön kaikella armottomuudella, .. ”

  VastaaPoista
 54. Anonyymi #jotain: Natsit, katolinen kirkko, juutalaiset, muslimit, ulkomaalaiset, suomalaiset jne. eivät tapa ketään. Ihmiset tappavat. Ilman syytä tai milloin mistäkin syystä - ehkäpä juuri näiden nimiensä vuoksi?

  VastaaPoista
 55. Kirkko ja Kaupungissa, joka on siis Helsingin kristittyjen hyvien ihmisten seurakuntalehti, on pilakuva, jossa persujen väitetään haluavan ampua - siis tappaa - muut kuin valkoiset heterokonservatiivit.

  Ottaen huomioon, että "muslimit" nimiseen kansanryhmään (??) kohdistuvasta vihapuheesta on juuri langetettu sakot, niin olisiko tässä "persut-kansanryhmän" solvauksessa paikallaan jokin sharialain lempeä tuomio - vaikkapa ruoskinta?

  Soinista vielä: hänen kantansa aborttiin ei ole ihan riittävän monikulttuurinen, sillä sharialain mukaan raiskattu tyttö kivitetään tai heitetään tyrmään. Näin olen luotettavista lehdistä lukenut. Koraani on niin lempeä, vai miten sen Kemppinen asian ilmaisi.

  VastaaPoista
 56. "Tosin Koraani on suvaitsevaisempi kuin Soini."

  Ääh ei nyt tälläisiä... :( Ei ole. Ja Sosialidemokraattien Forssan julistuksessakin sanotaan selvästi, että uskonto on yksityisasia.

  Jos Suomen parhaat älyt tosiaan ovat jotenkin vaiheessa tälläisten aiheiden kanssa, niin parempaa on tuskin odotettavissa.

  VastaaPoista
 57. Sopu Dei, älä vääristele. Ville Rannan pilakuvaan Kirkossa ja kaupungissa on karrikoitu joulupukki Timo Soinin helmaan kymmenkunta persukansanedustajan näköistä tonttua. Timo Soini toivottaa "hyvää joulua kaikille suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille" ja ilmeisesti Olli Immosen näköinen tonttu replikoi: "Teidät sais ampua."

  Kansanedustaja Immonen on tunnustuksellinen islamofoobikko ja turva-alan työntekijä, joka tuntuu olevan myös asehullu. Siteerataan vaikkapa Wikipedia: "Immonen on kritisoinut poliisin tiedonsaantioikeuden lisäämistä aseluvan hakijan terveydentilan osalta. Hänen mukaansa tämä saattaa tuhota lääkärin ja potilaan välisen luottamussuhteen sekä lisätä mielenterveysongelmia, koska aseharrastajat eivät välttämättä enää uskalla kertoa mielenterveysongelmistaan lääkäreille aselupien menettämisen pelossa."

  Soini ja muut tosikot, yrittäkää kestää poliittisen pilakuvan kärjistyksiä älkääkä heti rääkäiskö, jos osuu.

  VastaaPoista
 58. Sopulille: Eivät p****suomalaiset ole mikään kansanryhmä vaan puolue.

  Ehdotan perustettavaksi Kunnonsuomalaisten puoluetta p****suomalaisten vastapainoksi. Puolueohjelma:
  - kohtele toisia kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.
  - tunne oma arvosi, anna arvo toisellekin
  - en etsi valtaa loistoa
  - reilu meininki
  - auta miestä mäessä, ei mäen alla
  - jne

  VastaaPoista
 59. Anonyymi: "Kertoisitko kuka määritelmäsi mukaan kävisi kristitystä esimerkiksi eduskunnassa? Onko lähelläsi sellaisia ihmisiä? Minulle ei tule määrittelystäsi mieleen kuin ehkä Jeesus. Voi olla joitain tosiakin hyvin pyhiä miehiä/naisia, en tunne asioita riittävän hyvin."

  Sellaisia ihmisiä on keskuudessamme, mutta asian luonteeseen kuuluu, että he eivät pidä ääntä itsestään. Olen tuntenut heitä itsekin ja ymmärtänyt asian joskus vasta, kun heitä ei enää ole. En ole kirkon jäsen, ja se voi johtua siitä, että olen koulussa ja pyhäkoulussa kohdannut kristinuskon ulkokultaisen version. Mumman Raamattu, vuoden 1938 käännös, on kuitenkin yöpöydälläni aina. Ei ole suurempaa kirjaa, vaikkapa "vain kirjallisuutena". Tosin ei ole "vain kirjallisuutta".

  Minua askarruttaa aggressiivisuus näissä sivistyneissä keskusteluketjuissa. Kun jouduin sairaalakuntoon kaksi viikkoa sitten liikenneonnettomuudessa, minussa elpyivät väkevästi tietoisuuteen kivikautiset itsesuojeluvaistot, eivät hyökkäävät vaan puolustautuvat. Ilmassa on jotakin, mistä en pidä.

  VastaaPoista
 60. Mielenkiintoinen seikka on havaita, että loppua kohden näiden kommenttien taso on laskenut kuin kuin Kataisen kaula Merkelin edessä.

  VastaaPoista
 61. Niin, kyllä tuollainen puolue pitäisi perustaa, kun mainittuja kriteerejä ei mikään puolueista täytä. Mutta perustettavan puolueen nimeksi ehdottaisin "Muiden puolueiden vastainen puolue". Tai lyhyesti "Vastarintapuolue".

  VastaaPoista
 62. "Ida, sä isket nyt tolla Bono-argumentilla."

  Vanhoilla argumenteilla vanhoja argumentteja vastaan ;)

  "Miten paavi voi olla paras auktoriteetti asiassa, jota hän ei koskaan itse voi joutua kohtamaan jo siksi, että on mies ja elänee selibaatissa? Eikös Raamatussa sanota fariseuksista, että he panivat raskaita taakkoja *muiden* harteille mutta eivät omilleen?"

  No ei katolisen kirkon opetusvirka ihan sama asia, kuin paavi ole. Ja aika perustellusti voi sanoa, että se on paras mahdollinen auktoriteetti näissä uskonasioissa. Eikä paavi tietenkään vaadi muita elämään selibaatissa, vaan kyseessä on vapaaehtoinen valinta. Eikä se kuulemma välttämättä ole edes raskas taakka, vaan voi olla hyvinkin antoisaa. Nykyaika on vain niin täydellisesti sekaisin, että selibaatissa elävät miehet ja naiset, jotka ovat täydellisesti omistautuneet seurakunnan palvelemiselle, voidaan nähdä vallankäyttäjinä.

  VastaaPoista
 63. Erona Suomen ja Kreikan välillä on, että Kreikassa on haastettu kansan suulla poliitikot ja ay-liike, siis hyväosainen establishmentti, ja toivotettu sille hyvää matkaa Haadeksen tykö.

  Suomessa sen sijaan on tehty se taikatemppu, että oppositio näyttää olevan vastuussa sekä omista virheistään että hallituksen virheistä samanaikaisesti.

  Kun näin on osoitettu, että vaihtoehtoja ei taaskaan ole (onko joskus Suomen historiassa ollut?), näytelmä voi jatkua ja kuoro laulaa yleisön- ja Kemppisen osastoissa että näin on hyvä.

  VastaaPoista
 64. A: "Tapsahan se on näköjään ikiluotettava, tottelee vihellystä kuin suomenpystykorva..."

  Kyllä, näin on. Ryntään umpihankeen ja haukun sopulit ja puudelit puuhun.

  VastaaPoista
 65. Koirien unia näkevät vain koirat.

  VastaaPoista
 66. Ja kaikilla lämmin yhteys suomalaisiin a la Kingsley Tasse Danhu. Aamen.

  VastaaPoista
 67. Kovin on huolestunut vanha älymystö uusista tuulista.

  Turha kuitenkaan piiloutua tekopyhyys- tai muidenkaan syytösten taakse. Kannattaa Kemppinen vaan suoraan myöntää että voi kun vituttaa nämä uudet tulokkaat ja heidän valtava kannatuksensa. Voi kun tämä kansa on sitten tyhmää ja ärsyttävää ja miksi sillä pitää olla niin paljon valtaa.

  Näkemyksesi ovat muuten ihan ok mutta älä syyttele muita.

  VastaaPoista
 68. Kovin on huolestunut vanha älymystö uusista tuulista.

  Turha kuitenkaan piiloutua tekopyhyys- tai muidenkaan syytösten taakse. Kannattaa Kemppinen vaan suoraan myöntää että voi kun vituttaa nämä uudet tulokkaat ja heidän valtava kannatuksensa. Voi kun tämä kansa on sitten tyhmää ja ärsyttävää ja miksi sillä pitää olla niin paljon valtaa.

  Näkemyksesi ovat muuten ihan ok mutta älä syyttele muita.

  VastaaPoista
 69. Polly want a cracker.
  Polly want a cracker.

  VastaaPoista
 70. Minkä minä sille voin että selain juuttuu minuuteiksi eikä anna ilmoitusta menikö kirjoitus perille vai ei. Ei auta kuin toimittaa uudelleen.

  Sinä papukaija sen sijaan voisit kirjoittaa omalla nimelläsi mutta et uskalla. Pelko lamauttaa monet ja elämä jää elämättä.

  Viime kädessä pelko on Jumalan pelkoa. Kristus kuitenkin vapautti meidät siitä. Hän kumosi käskyjen lain säädöksinensä. Synti otti käskysanasta aiheen mutta nyt se (käsky) on kumottu. Himo kuolee kun mikään ei ole kiellettyä. Kaikki on vapaata. Kaikki ei silti ole hyväksi kuten hyvin tiedämme. Esimerkiksi abortti. Sen saa tehdä mutta siitä tulee paha olo koska kuolemattoman sielun kohtaloon puututaan omankäden oikeudella. Elämän pyhyyttä on hyvä kunnioittaa. On itselläkin parempi olo.

  Nämä aborttiriivaajat puhuvat vain omaa pahaa oloaan. Mikä terapeutti Soini heille on.

  VastaaPoista
 71. Kiistaton tosiasiahan on se, että kaikkien kreikkalaisten syyllistäminen roistoiksi, varkaiksi ja pummeiksi on samaa törkeyttä jolla yhteiskunnassa leimataan niin muslimit, mustaihoiset, mustalaiset, lestadiolaiset ja kaikki vähänkin valtavirrasta poikkeavat tai poikkeaviksi väitetyt. Olen suorastaan järkyttynyt siitä kaikesta roskasta joita näiden ihmisten niskaan pyritään työntämään.

  Ja mikä pahinta jopa nämä jotka ovat saaneet törkyä niskaansa onnistutaan monesti vielä hyökkäämään toistensa kimppuun ikäänkuin jokaiselle pitäisi löytyä joku sylkykuppi jonne pahanolonsa tyhjentää. Tämä kaikki kertoo siitä, että olemme talous- ja sosiaalipoliittisesti siirtymässä ehkä kriisiytyvään vaiheeseen.

  VastaaPoista