Sivun näyttöjä yhteensä

30. marraskuuta 2010

Mustanaamio on kuollut
Murhetta suomalaisille aiheuttaa WikiLeaks, jonka toiminta on avoimuutta kannattavan ulkoministeri Stubbin mukaan rikollista, koska se on avointa.

Nyt julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan Mustanaamio eli Mr. Walker eli Kävelevä kummitus eli Phantom of the Bengali oli CIA:n agentti, jonka tehtävänä oli estää neekereitä riehaantumasta ja pätkiä islamististen sulttaanien poskeen Mustanaamion Merkkejä.

Koulutuksensa Mr. Walker oli saanut Mossadissa. Sieltä on peräisin myös oivallus naamioitua huomaamattomaksi käyttämällä yöllä satamassa raidallista ulsteria ja aurinkolaseja.

Jokainen ymmärtää, ettei vuosikymmeniä ilmestyneen lehden lopettaminen juuri nyt voi olla sattuma.

Nyt Mustanaamion paikan on ottanut Julian Assange. Tiedossa ei ole, onko hänellä koirana susi, ja jos on, mahtaako sen nimi olla ”Devil”. Luultavasti tuo nimitys osuisi monien viranomaistahojen mielestä oikean Assangeen itseensä sovellettuna.

Ehkä on syytä painaa mieleen ensimmäinen adventti 2010.

En oikein usko, että Internet olisi tämän jälkeen entisensä. ”Tämän” tarkoittaa ”WikiLeaksia”. En liioin usko, että sananvapaus tai viranomaistoiminnan julkisuus pysyisi ennallaan.

Kehotan lukijoitani käymään huolellisesti läpi Wikipedian englanninkielisen artikkelin sivustosta. Myös suomenkielistä päivitetään, mutta se on tietysti aika vaatimaton.

Wikipedia ei sano asiaa, joka minua askarruttaa ja jonka suomalainen suurlähettiläs mainitsi, hiukan ohimennen, iltauutisissa.

Hakkeritoiminta ja varsinkin Wikipedian kaltainen hanke ovat saaneet suurta suopeutta, koska ne ovat vapaaehtoista työtä, eräänlaista hyväntekeväisyyttä.

Tämä on nyt ohi. Voi olla, että WikiLeaks puhuu totta, mutta jo perustiedot – kuten Wikipedian esittämät – viittaavat ei-kaupalliseen toimintaan, joka on muuttunut kaupalliseksi.

Lukija tekee toivottavasti omat johtopäätöksensä. Minä en usko, että laajalle kaupalliselle medialle toimitetaan suunnitelmallisesti veloituksetta aineistoa, jollaisesti nuo lehdet ja verkkotoimijat ovat tottuneet ilosta kiljahdellen maksamaan erittäin suuria summia.

Tekijänoikeus on joidenkin mielestä ennen kaikkea väline hankkia tuloja; mielestäni se ei ole koko totuus. Sananvapaus puolestaan on olemassa muiden ihmis- ja perusoikeuksien takia. Viime kädessä se on ihmisarvon tae, mahdollisuus vaikuttaa asioihin.

Näillä tiedoilla en syyllisty mielipiteen esittämiseen. Ministeri Stubb taisi puhua jotain epäreilusta menettelystä. Jos WikiLeaksin oikeudellinen toimintapaikka on tosiaan Ruotsi, lähdesuoja on hyvin vahva. Kenenkään ei tarvitse kertoa, miten nämä asiakirjat ovat päätyneet julkaisijalle. Mutta liittyykö menettelyyn rikosta, sitä saavat toiset arvioida.

Aineistosta näkee kuitenkin suoraan se, että valtiot eivät tuollaista kauan katsele. Siten nopeasti iskevä verkkosensuuri tulee vaikuttamaan tavallisiin verkonkäyttäjiin pahasti. Vertaus lentokenttien turvatarkastuksiin ja terrorismiin on monessa suhteessa huono. Mutta jotain sen kaltaista.

Käännekohta verkkoviestinnässä. Rummut – tiedonvälityslaitteita nekin – kumisevat: ”Mustanaamio on kuollut viidakkoon. Mambo Sambo teidät tuhoaa.

41 kommenttia:

 1. Vaikea oli uskoa lain-oppineen Kemmpisenkin nyt iloitsevan Mustan Naamion pois menon johdosta! Tarvitaan lihaksikas Anglo-Saksi tai WASPi trikoossa pitämään islamisti kiihkoiliat kurissa ja nuhteessa. Se käy vain nyrkein.

  Kaikki raiskaus syytteissä olevat "hakkerit" eivät ole mitään sananvapausritareita, vaan haittatekijöitä ja vihervasuri myötäilijöitä ja homoja.

  nim. Asioita läheltä seurannut

  VastaaPoista
 2. Yleislakon aikaan oli Kokemäen Seuratalolla tuottajain lakkoasioita kasittelevä kokous. Isännät siinä puhelivat lakon vaikutuksista, sanomalehdet ei ilmestyny, Hellemaan Aimo (Satakunnan Kirjateollisuus Oy:n hallintoneuvoston pj.) valitteli lehden puutetta, emmää muuton sil lehdel nin vällii pitas mukko tuanoi se Fanttomi jäi nin pirun pahhaan kiipeliin...

  VastaaPoista
 3. "...valtiot eivät tuollaista kauan katsele."

  Sen pahempi valtioille. Otetaan aluksi käyttöön vaikkapa OpenVPN ja sitten joku http://www.i2p2.de/

  Näitä on mukava harjoitella käytännössä lomamatkoilla Thaimaassa.

  Frank

  VastaaPoista
 4. Alexander Stubb on nykyajan 2,0 versio Otto W. Kuusisesta, joka yksisilmäisesti luo Suomesta Euroopan Yhdysvaltojen osavaltiota ja kumartaa USA:ssa asuville johtajilleen ja heidän eurooppalaisille kätyreilleen pyllistäen samalla Venäjälle.

  Nämä Uuden Järjestyksen luojat pelkäävät sananavapautta ja suoraa demokratiaa ja kannattavat harvainvaltaa ja toteuttavata sitä yksi-, kaksi-tai monipuoluevallalla, jossa monikansainväliset yritykset rahoittavat valtaan sopivat politiikot ns. demokratioissa toteuttamaan heidän päämääriä sekä taloudellisia intressejä.

  VastaaPoista
 5. kai noissa on melko vähän uutta diplomaateille. kadunmiehelle yhtäkkiä tuollainen kasa todellisuutta, johtaa otsikoissa riehuntaan vähäksi aikaa. kun aattelee koreaa, ei sielläkään uutta varmaan paljastunut... yhdistymisen vastaisia laukauksia julkaistiin ennen wikileakia.

  VastaaPoista
 6. "Siten nopeasti iskevä verkkosensuuri tulee vaikuttamaan tavallisiin verkonkäyttäjiin pahasti."

  Pointti on varmaan siinä, että verkkosensuuria ei ole. Eikä sitä pystytä järjestämään. Vai onko se mitä ennustat?

  VastaaPoista
 7. "Taidamme siirtyä taas savumerkkien käyttöön" [Bruce Oreck, Suuren Lännen suurlähettiläs]

  VastaaPoista
 8. Vaeltavaa aavetta tulee ikävä!

  Kuka on "Mambo Sampo"?

  VastaaPoista
 9. Minä jo katsoa tihrustin unenpöpperöisillä siansilmilläni että liekö pyyhepäinen Kemppinen kussut saunankiukaalle kun Mustanaamio sitä vetelee turpiin?

  t. Maajussi

  VastaaPoista
 10. Ad Omnia: - Vachel Lindssay 1915:

  "Mylvivän, mahtavan jazz-sävelen
  päästää suustaan Kongo
  aina luo Kuun Vuorien.
  Kuolema on Norsu,
  soihtusilmä kouraiseva,
  vaahtokylki karmaiseva.
  BOOM, varasta kääpiöt,
  BOOM, tapa arabit,
  BOOM, tapa valkoiset,
  huu, huu,huu.
  Kuulkaa Leopoldin haamun kiljuntaa,
  helvetin tulessa nyt hän palaa saa;
  rangaistaan näin neekerien kätten silpojaa.
  Kuulkaa miten hihittävät pirut mielissään
  leikellessään helvetissä hänen käsiään.
  Kuulkaa ääntä julistuksen kaamean,
  läpi metsänväen makuusijain kaikuvan,
  ohi termiittien keon savisen,
  suon ohi, jossa käy leikki perhosten; -
  "Mitä teette, varokaa,
  tai Mambo-Sambo, jumala Kongon,
  ja kaikki toiset jumalat Kongon,
  Mambo-Sambo teidät lumoaa,
  Mambo-Sambo teidät lumoaa,
  Mambo-Sambo teidät lumoaa.

  VastaaPoista
 11. Ad Anonyymi Frank: - ei pidä heittyä lapselliseksi. Internetin sensuurinkestävyys on hokema. Maailmassa on valtioita, jotka toteuttavat tämän yksinkertaisimmalla tavalla: keräämällä verkon käyttäjät talteen. Piikkilankaa siihen tietenkin kuluu.

  VastaaPoista
 12. Ad Jukka: Totta haastat. Piikkilanka taitaa olla EU:ssa eläimiltä kielletty mutta ihmiset ovat toinen juttu. Terrorismin ja lapsipornon torjunnan nimissä kaikki on sallittu.

  Olisipa verkon kattavuus 100 prosenttia, niin siinähän keräävät. Siihen saakka täytynee tyytyä ihailemaan Mustanaamion pääkalloluolaa Bengalinlahden yli lentäessä tai toisella puolella lähes lentokorkeuteen kurottavaa Himalajaa.

  Frank

  VastaaPoista
 13. Itselleni tuli mieleen vähän kiero ajatus, että missä määrin tämä tietovuoto oikeastaan haittaa USA:ta? Nythän tuli esille "todistusaineistoa" siitä miten paha Iran on jne. jne.

  Voisiko ajatella niinkin päin, että jos WikiLeaksin ja vastaavien kanavien tietovuodoista tulee normaalia, ne otetaan käyttöön osana diplomaattista yms. toimintaa. Kun jokin asia halutaan muuttaa, ei muuta kuin lähetetään siitä sähköpostia ja odotetaan että joku sen vuotaa. Ei tarvitse sanoa suoraan julkisuudessa miten paha valtio X on tai miten huolissaan ollaan tilanteesta Y, kun asian voi tuoda julkisuuteen epävirallisia teitä, ja sitten pahoitella. Mutta vuodettu mikä vuodettu.

  Nähdäkseni WikiLeaksia olisi kohtuullisen helppo käyttää hyväksi sopivasti ajoitettujen vuotojen avulla. Hmmm...

  Ja onko tässä lopultakaan suurta eroa aiempiin vuotamisiin tiedotusvälineille, ehkä mittakaava on erilainen mutta silti.

  VastaaPoista
 14. Kuulemani mukaan Vihtavuoren ruutitehtaalla oli aikoinaan äijien toimesta käyty lehdistöpoliittista keskustelua. Lopputulema seudun valtalehdestä, Keskisuomalaisesta, kuului: "siinä ei oo totta kuin Fanttomi".

  VastaaPoista
 15. Suomen nettiliikenne taitaa kulkea ulkomaille kolmen kaapelin kautta ja äkkiäkös nuo sulkee tarvittaessa. Ja ohrana tietää tämän.

  JA KUN JOKU KOHTA ALKAA NILLITTÄÄ JOSTAIN RADIO- TAI SATELLIITTIYHTEYKSISTÄ, NIIN TEETTE ITSENNE VAIN NAURUNALAISEKSI.

  VastaaPoista
 16. Olen kuullut huhun, että itse KEKKONEN olisi ollut näitä Bengalin lahden Walkereita...

  VastaaPoista
 17. Hohhoijaa osasin sanoa Wikipedian kirjoituksille.
  Wikipedia on vapaan tiedotuksen anus mundi.

  Yhtä hyvin Daniel Ellsbergin ja Watergaten materiaalien voidaan kuvitella olleen vain kaupallisten lähteiden hyväksi käyttämiä.
  Nähinkin lehdistö antoi voimavarojaan, jotta materiaalin oikeellisuus voitaisiin tuplatarkistaa ja näin saada perustellusti lehden levikki nousuun.
  Voi sen näinkin ajatella.

  VastaaPoista
 18. Naamio pois ja naama esiin:

  Chris Kylander Ongelmaa voi ajatella historiassa pelkistettynä abstraktiona niin, että mitä vanhempi kulttuuri (ei viittaa taiteeseen vaan antropologiaan) sitä enemmän pelkoa menettää ja sitä enemmän vain defenssiivistä politiikkaa. Mitä nuorempi kulttuuri sitä enemmän proaktiivisuutta. Näitten keskitie on se, mihin EU:n tulisi pyrkiä koska ei voi mennä Vatikaanin pillin mukaan mutta ei myöskään uuden median tai hörhöhattujen uskomusten mukaan. Euroopan vanha kulttuuri on luonut Kristinuskon ytimen eli se, ettei kaveria jätetä. Tätä ei ole Aasiassa missä kaikki on massaa, massaa ja massaa.
  Euroopan korkea ihmiskulttuuri on siis meillä itsestäänselvä mutta sen taustalla on tuo samalla inhottu kirkko. Nykyään ei voida enää vetää suoraa viivaa koska papisto ja kirkon ns. intelligentia eivät tajua enää missä maailmassa elämme ja miten pitäisi antaa aikansa olla rauhassa kirkon osalta ja heidän pitäisi vaalia että se sana, mitä sanovat vaalivansa on sanan vaalimista eikä vanhojen merkitysten vaalimista. Sana on siis ihmistenvälinen asia joka ei ole eläimillä. Niillä on vain sympatia mutta ihmsellä on myös empatia. Ihminen tajuaa kuolevansa sitä elukat ei. Kuitenkin, koska kirkko on sitonut valtaa itseensä noin muuten vaan koska on kiva tuntea itsensä tärkeäksi he ovat edesauttaneet että minuuden tunne ja minän merkitys on kadotettu koska kirkko auttoi sen ulkoistamisessa. Tästä tajuaa mielestäni Puolimatka, minun ensimmäinen proffa joka suhtautui minuun erittäini positiivisesti kunnes laitoin lehmän leikiksi graduni kanteen. Se lehmä oli lopun alku. Minusta ruvettiin huhuamaan hulluksi mutta se johtui pyrkyrilehtorien tarpeesta nostaa oma minä eli nostaa oma merkitys kuten papit aikoinaan - ja loi väärän kuvan minun pyrkimyksille. Pidin Puolimatkasta ja P ymmärtää miten Minän merkitys liittyy aivan kaikkeen koska ihminen tulkitsee muita itsestään lähtöisin. Nyt vihreillä ei ole enää minuutta, eli heidän mielestä Cogito ergo sum olisi sitä, ettei ole minuutta joka sopii väärään katoliseen näkemykseen missä "minä" on kirosana ja nyt sitä osataan verrata narsismiin mikä on saatanallinen vertaus koska osaavat voidaan heittää alas sen avulla koska tyhmät/psykologisesti untuvikot eivät näe eroa. Tästä johtuu myös että tulevaisuuden tutkimus ja osittain kriittinen korkeakoulukin ovat joutumassa sivuraiteille eli eivät mielestäni ole enää ns. kriittisiä - vain massan mukaan meneviä vihreitä populisteja; uusi voimakas massa kuten sosiaalidemokraatit ennen. Sama jekku, uusi väri.

  VastaaPoista
 19. Missä oot, wikileaks…
  Sen puolen muut ymmärtävät saletisti paremmin, mutta oudosti kutkuttaa, että Mustanaamion loppuminen on merkittävä uutinen. Harva sitä enää luki, osti tai tilasi, mutta suuri vääryys tapahtuu, kun julkaiseminen lakkaa.

  VastaaPoista
 20. Mun mielestä *katsoo kuvaa* tuo orjakauppias on melkein ansainnut snadin pääkallomerkin poskipäähänsä.
  Ammattiliitossa kaverit tietty naureskelee mikä tsägä sillä on noissa duuneissa - on vähän niin kuin se korsolainen nuori mies, joka metsässä kävellessään oli kaatunut puukkoon useampia kertoja,
  kertoi vammoistaan poliisille.

  VastaaPoista
 21. korson mustanaamio.. siinäpä oivallinen elokuvallinen tai sarjakuvallinen idea. sillä on hovinsa venuksentien asunto-osakeyhtiön hylätyssä lämpökeskuksessa; päällään lököttävät farkut ja musta huppari sekä ray-banit; se ratsastaa laittomasti viritetyllä kilvettömällä crossipyörällä ja sen vaimo asuu asumuserossa koivukylässä. mustanaamio ottaa keikoille mukaansa naapurin juopon isännän kippurahäntäisen pystykorvan nimeltä "perkeleen rakki".

  VastaaPoista
 22. wikileaksissä on infoa ja disinfoa. Iran ja pohjoiskorea palasivat kuitenkin neuvottelupöytään.

  VastaaPoista
 23. Ainakin nyt tuli syy hankkia iPadiin PressReader-ohjelma. Vallan loistava median seuraamiseen. Lähes kaikki maailman parhaat sanomalehdet luettavissa.

  VastaaPoista
 24. Tämän päivän STUXNET-virus paljastusten ja murhien kanssa (ks. tietokone.fi) tämä tarkoittanee että olemme viimeistään nyt siirtyneet kybersodan aikakaudelle.

  MrrKAT

  VastaaPoista
 25. Sen jälkeen kun pygmien heimon lihava ja ruokohameinen päällikkö oli etsinyt ja tuonut Fantomille vaihtoehtoisia morsiamia, jotka Fantom oli jostakin syystä hyljännyt yhden toisensa perään ja sen jälkeen kuin karvaiset kaksoset olivat hallinneet näyttämöä, ei Fantom-nastamuumio-Urjakaan ole ollut oikein uskottava. - Maankin nimi oli välillä jokin Bangala. Äiti-vanhakin muisteli karvaisia ja hyvin raavaita kaksosia sairaalassa, vaikka ei kaikkea muuten muistanut, ei aina lapsiaankaan. Voe tokkiinsa! Voe tokkiinsa!

  VastaaPoista
 26. Tämä "vuotoskandaali" toi lähinnä mieleen sen, että miksi ihmeessä tuo tavara oli laitettu johonkin verkkoon, jos se kerta ei saanut päästä julkisuuteen. Mikään verkko ei yleensä ole varsinaisten käyttäjien kontrollissa, vaan aina on joku "it-ammattilainen" jolla on sitten kuitenkin pääsy joka paikkaan ja kaikkiin tiedostoihin. Usein se on vielä toisesta firmastakin, kuten Matti Vanhasen kannettavaa roplannut tyyppi. Parhaassa tapauksessa poliisi on katsonut, ettei ihmistä ole aiemmin rangaistu. Jos joku diplomaatti tekee ulkoministerille muistion, kuuluuko sen sitten olla muilla kuin ulkoministerillä ja lähettäjällä. Joskus on kuultu kirjesalaisuus-nimisestäkin asiasta.

  VastaaPoista
 27. Varusmiesaikana joku sai päähänsä, että silloinen sininen urheiluasu on täsmälleen samanvärinen kuin Mustiksen trikoot. Lisäksi nahkasaappaat, -vyö, mustat urheilusortit urheilupuvun päällä ja nahkarukkaset vyöhön markkeeraamaan pistoolikoteloa. Komeuden kruunasi naamio, eli maastokaulaliina, joka vedettiin pään yli, niin että vain silmät näkyivät.

  Nykyisin tuo kai olisi simputusta, mutta silloin me naurettiin kaikki.

  Rikos on jo vanhentunut.

  VastaaPoista
 28. Maaimanloppu tulee kuin varas yöllä
  http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/199472.shtml

  VastaaPoista
 29. Tuossa Wikileaksissa on sekin huolestuttava puoli, että vuotojen totuudellisuus otetaan annettuna vain sen vuoksi että niiden väitetään olevan vuotoja.

  VastaaPoista
 30. J. Haataja: "Itselleni tuli mieleen vähän kiero ajatus, että missä määrin tämä tietovuoto oikeastaan haittaa USA:ta?"

  Oletan (kiistatta pienen) kokemukseni pohjalta, että haitta on USA:n diplomaattien yms. tiedonkerääjien lapsellisuuden paljastumisessa.

  Ns. eurooppalaisissa sivistysvaltioissa, myös Suomessa, tällaiset raportithan on tapana verhota hallintokieleen. "Ministeri X X ei liene tietolähteenä kaikkein parhaimmillaan muutaman drinkin nautittuaan, varsinkin jos lähettyvillä on naisseuraa."

  Batman, Robin ja Adolf Hitler ovat käsittääkseni aika kaukaisia käsitteitä suomidiplomaatille.

  Tosin suomidiplomaatti aikoinaan joutui aika herkästi itse dispoon, viinanhuuruissa tötöillessään.

  VastaaPoista
 31. Miksi te kaikki kirjoitatte niin vihjailevaan sävyyn? Kohta tekee mieli sanoa kuin Sokrates Herakletoiksesta: "Se, minkä ymmärsin, oli hienoa." Toisaalta voisin sanoa myös kuin minä itse Kemppisen blogisakista: "Se, mitä en ymmärtänyt, oli huijarien itsekorostusta."

  VastaaPoista
 32. kohottakaamme siis sokrateen malja :)

  VastaaPoista
 33. Jos sitä nettiä voitaisiin sensuroida, niin piratismikaan ei olisi ongelma. Edes Kiinassa ei sensuuri uloitu kuin naiveihin käyttäjiin: jokainen Kiinalainen hakketi osaa ohittaa valtion palomuurit.

  Ja vaikka nettiä ei olisi, vuoto olisi silti ihan samalla lailla toimitettu viidelle sanomalehdelle. Mihin tässä Wikileaksia tarvitaan? Tuetoturva-ammattilaisena minusta on itsestäänselvää, että haaste on vuotojen estäminen. Ei vuodon jo tapahduttua sitä voi enää hallita.

  VastaaPoista
 34. Ad huomautusteni välissä sijaitseva malja-Anonyymi: Laadukas heitto, nautin siitä suorastaan! Ad Anssi: Wikileaksia tarvitaan siihen, että vuotaja voisi asettaa demokratian periaatteiden mukaisesti asiasisällön etusijalle sellaisiin porvarillisiin/säätyläisiin oletuksiin nähden, kuin että nimi velvoittaa, tai että totuus tulee asiantuntijaryhmän (esim. lasten) suusta. Aina voidaan pohtia, minkälaisia oikeudellisia ym. ongelmia salaisuuksien vuotaminen aiheuttaa, mutta tämä huoli jää vääjäämättä salailuun perustuvan kulttuurin sisäpinnalle. Ks. Kemppisen merkinnän mainio avaus. Tottahan toki avoimuus olisi herkästi tunteville hyvinvointi-ihmisille hävytön skandaali, senpä takia sitä kiihkeästi kannatankin, ja soisin muidenkin niin tekevän!

  VastaaPoista
 35. "Tämä on nyt ohi. Voi olla, että WikiLeaks puhuu totta, mutta jo perustiedot – kuten Wikipedian esittämät – viittaavat ei-kaupalliseen toimintaan, joka on muuttunut kaupalliseksi."

  Siis kyse on sinusta sellaisesta kaupallisuudesta jota voi verrata vaikkapa iPadin ostamiseen ja siihen tilatun Hesarin lukemiseen. Tai Coca Colan myymiseen. Tai Beatlesin? Tai Madonnaan? Tai Saarioisten jouluruokiin?

  Kaupallisuus on pahasta. Sehän on tieteellisesti todistettu. Asiaan voi tutustua vaikkapa tilaamalla sen suomalaisille massoille suunnitellun halpapainoksen asiasta - Tiedelehden.

  Sitten kai sitä Kanadan pääministerin Stephen Harperin läheistä avustajaa joka yllyttää murhaamaan Assangen voi verrata vaikkapa niihin Rote Armee Fraktionin porukoihin jotka murhasivat aikanaan Hanns Martin Schleyerin.

  Tietysti jos on murhaamisasiasta erimieltä Mr Harperin kanssa, ja sattuisi vaikkapa olemaan jonkin sellaisen maan presidentti, tai pääministeri, tai ulkoministeri - joka vielä on olevinaan vähemmän fasistinen valtio - niin ehkäpä uskaltaisi sanoa sen ääneenkin ihan tiedotusvälineiden edessä.

  Täällä jo joku tietävä mainitsi savumerkit. Savumerkkimaan lähettiläällä on kiva korvarengas. Tavallisen oloinen kaveri, asuu tossa lähellä ja herraa näkee aika usein kävelemässä.

  Viattomuushan on mukava naamari, ja mitäpä ei massojen viattomuuden puolustamiseksi kannattaisi tehdä.

  Mitäpä jos tämänkaltaiset tietovuodot olisivat olleet mahdollisia Hitlerin ja Stalinin aikoihin. "Eihän me mitään keskitysleireistä tiedetty", "Mutta kun ne muut", "Tottelin vain käskyjä", "Ne ampu ensin" jne.

  Jokisipilä lohkaisi minusta aika hyvin: "Maailma on siirtynyt vastustamattoman tiedonkulun aikakauteen. Jos WikiLeaks suljetaan, sen paikan ottaa jokin toinen palvelu. Paluu aikaan, jolloin hallitukset pystyivät säännöstelemään informaatiota mielensä mukaan, edellyttäisi internetin sulkemista. Tämä taas ei ole ollut realistinen ajatus enää 15 vuoteen jo yksin verkkoon kytkeytyvien valtavien taloudellisten intressien takia. Ollaan samankaltaisessa tilanteessa kuin kirjapainotaidon keksimisen jälkeen: henki on päässyt pullosta eikä paluuta ole."

  In "The Parochial Story of Ireland" (1814) it is recorded how the storytellers used to gather together on a wild evening and tell their tales. And if any had a different version from the others, they would all recite theirs and vote and the man who had varied would have to abide by their verdict. In this way stories have been handed down with great accuracy. W.B. Yeats

  VastaaPoista
 36. Ad Anonyymi: - olet oikeassa, sillä "kaupallisuus" voi tarkoittaa mitä tahansa. Sinä nyt kirjoitat elinkeinotoiminnasta. Minä tarkoitin kaupallisuudella tässä yhteydessä moraalisesti arveluttavaa yritystä maksimoida voitto keinoja valikoimatta.

  Emme pysty muuttamaan kielenkäyttöä. Kauppa ja teollisuus ja finanssitoiminta ovat luonnollinen ja tarpeellinen osa elämäämme. Mutta elinekinotoiminta samoin kuin ammatin harjoittaminen voi saada epäilyttäviä ja epämiellyttäviä muotoja - esimerkiksi tehdään erittäin huonoa työtä erittäin kovalla hinnalla.

  VastaaPoista
 37. Timothy Garton Ash totesi ettei Wikileaks paljasta mitään sellaista mitä emme jo nyt tietäisi esim. USA:n politiikasta. Koko kohu on typerää pintavaahtoa.

  Ennemmän minua kiinnostaa ne asiakirjat jotka Nurnbergissä julistettiin salaisiksi. Miksi ihmeessä marsalkan ja Rytin kirjettä esim. Churchillille 24.6.41 ei julkaista? Senkö takia, että tuo kirje paljastaisi että länsivalloilla ja Stalinilla olisi ollut salainen sotasopimus jo 15.10.39 ja joka olisi vuotanut Hitlerin tietoon talvisodan loppuvaiheessa? Miksi Rudolf Hessin paperit on julistettu salaisiksi ainakin vuoteen 2017 asti? Jne...

  VastaaPoista
 38. "Aineistosta näkee kuitenkin suoraan se, että valtiot eivät tuollaista kauan katsele. Siten nopeasti iskevä verkkosensuuri tulee vaikuttamaan tavallisiin verkonkäyttäjiin pahasti. "

  Päinvastoin, jos demokratian kautta on ihan oikeasti mahdollisuus vaikuttaa, tietovuodoista tulee jokapäiväisiä ja kansalla on ihan oikeasti mahdollisuus äänestää hälvettiin USA:n sotilaallis-teollisen sektorin intressejä edistävät korruptoituneet saastat ja tiedonpimittäjät. Maailmasta tulee parempi paikka kun kansa ottaa itselleen sen vallan, mikä sille kuuluu ja Putin mafiakoplineen joutuu katselemaan tiilenpäitä. Joka valtion on siivottava omat korruptoituneet paskaläjänsä rumentamasta nurkkiaan ja varmistettava ettei uusia synny. Suomenkin järjestelmä on sisältä melkolailla mätä, osana katharsista voisi ensialkuun julkaista Tiitisen listan puhdistaa SuPo:n samaisesta korruptiosaastasta.

  Ja ennen kaikkea kiinnittäkään huomiota mitä ns. avoimuuden kannattajat USA:ssa ja muualla suhtautuvat CableGateen. Onko keisarilla vaatteita?

  VastaaPoista
 39. I'm really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A few of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any recommendations to help fix this issue?

  Also visit my blog - wso kindle

  VastaaPoista
 40. І'd like to find out more? I'd caгe to finԁ οut moгe detaіls.


  Alsο ѵiѕіt my ωеb blog ::
  licealisci.icm.edu.pl

  VastaaPoista
 41. Ηello, after rеaԁing thiѕ
  геmarkable ρiece of writіng i am as wеll dеlighted tо
  sharе my knοω-how here wіth collеaguеs.  Αlѕο visit my site; http://go-jc.com/

  VastaaPoista