Sivun näyttöjä yhteensä

31. maaliskuuta 2011

Kuka pelkää?




Jorma Ollila ei saa kolmattatoista patsasta Suurkirkon räystäälle, kuten vielä äskettäin olisi luullut. Siellä on torilla jo Nokian mies, tappajatsaari Aleksanteri II. Ilkeä epiteetti on puolalaisten antama ja aiheellinen.

Suomalaisilla on aihe pitää se patsas paikoillaan, koska lainsäädännön muutoksilla pääsimme ruotsalaisten ja saksalaisten imuun, sen verran hyvään vauhtiin etenkin metsäteollisuudessa, että venäläisiä itseään alkoi hirvittää.

Eilen Facebookin puolella pyörittelimme kollegan kanssa käsitettä ”sustainable company”, kestävään kehitykseen kykenevä yritys. Kun asialla ovat juristit, ajattelun taso on toistaiseksi suhteellisen vaatimatonta. Se on tajuttu, että pelkkä rahan ansaitseminen osakkaille ei kohdakkoin riitä, jos ympäristö menee hajalle.

Pian näemme, että liiketoiminnan tavoitteella, joka on määritelmän mukaan suurimman mahdollisen taloudellisen hyödyn tuottaminen omistajille, on ylittämättömiä rajoja.

Ympäristö ei ole pelkkää ilmastonmuutosta, maanjäristystä ja hyökyaaltoja. Arabien rannikoilla liikkuu pelottava ympäristöriski, yhteiskuntarakenteiden pettäminen.

Sanaleikki on tahaton. ’Pettäminen’ rakenteilla onnistuu aikansa, kuten esimerkiksi Suomessa niin monta vuosikymmentä. Mutta seurauksena voi olla, että rakenteet ’pettävät’ eli antavat periksi eli luhistuvat. Nyt näyttäisi siltä, että suuri pelko on yhteiskunnallisen rauhattomuuden tarttuminen Saudi-Arabiaan, jonka öljyvarat ovat erittäin suuret. Itse asiassa ne ovat maailman suurimmat, joka tapauksessa selvästi suuremmat kuin Venäjän.

Öljy on sosiaalinen saaste.  Ehkä se oli unta, ehkä runoutta, mutta näin uutiskuvat BP:n Meksikonlahden onnettomuudesta aikamme ikonina. Öljyä porataan merestä ja sitten kaikki menee äkkiä toisin kuin oli tarkoitus. Ennen BP:tä myös Royal Dutch Shell on kokenut kovia. Sen maine ympäristötekijänä on kiirinyt Sahalinin saarelta Nigeriaan. Jorma Ollila kuuluu yhtiön johtoon.

Shellillä ja Nokialla on jotain yhteistä. Tuo ”sustainability” eli kestävä kehitys ei ole ollut niissä varsinaisesti valaistuna.

Lehdissä kirjoitetaan, että Nokia antoi ensin Applen ja sitten Samsungin yllättää itsensä omalla osaamisalueellaan, eikä yhtiön hallitus reagoinut ajoissa. Ajatus on oikean suuntainen, mutta siinä on virhe. Nokia ei saanut öljyä höyheniinsä omalla osaamisalueellaan eli matkapuhelimissa. Matkapuhelimet muuttuivat toisenlaisiksi, eikä Nokia huomannut sitä ajoissa.

Myös sana ”älypuhelin” on harhaanjohtava. Teollisuus ja opetus käänsivät Suomessa kylmän kyljen ”sisällölle”. Olin itse niissä otteluissa mukana, kymmenen vuotta sitten. Teknillinen korkeakoulu myönsi, ettei asia ole yhdentekevä, mutta yhtään mitään ei tehty. Oli alkanut käydä ilmi, ettei tietotekniikka ollutkaan tietotekniikkaa eli vain koneita ja niiden ohjelmia.

Juuri nyt kannettaviin laitteisiin haalitaan ”sisältöjä”, eli ohjelmia, musiikkia, välineitä pienryhmien yhteydenpitoon, ja samaan aikaan yritykset ja virastot antavat ohjeita, että näitä uusia yhteydenpidon keinoja olisi käytettävä tarmokkaasti.

Meillä on oikein hyvää asiantuntemusta, ja nyt viimein tekniikka, kauppa ja muotoilu on lyöty korkeakouluissa yhteen, vastarinnasta välittämättä.

Mutta meiltä puuttuu johtajia. Johtaja ei ole Führer eikä toimitusjohtaja. Katsokaa investointipankkeja. Mikään määrä ylimääräistä rahaa johtajille ei riitä. Taloudelliset viritelmät kaatuilevat tuon tuosta ja epäonnistuneet johtajat poistuvat rahoineen.

Johtaminen edellyttäisi kokonaistilanteen käsittämistä, ja tilanteessa on ainakin kaksi osaa, se joka on jo toteutunut, ja se joka on toteutumassa. Ollilan Nokia osasi tämän hienosti 1990-luvulla. Se on oikeastaan riittävä todiste siitä, että 2010-luvulla Nokia  eivät osaa. He heiluttelevat pronssitikareita rautakaudella. Mitä se toimittaa, sitä ei tarvitse kuvailla.

25 kommenttia:

  1. PELKKA RAHAN ANSAITSEMINEN OSAKKAILLE EI RIITA

    Ai, että pitää keksiä pyörä uudestaan! Kyllä kai oikeat businessjohtajat ovat aina tajunneet, etta yrityksen hyvä tulos on vain seurausilmiö jostain paljon tärkeämmästä. Siis samaan tapaan, kuin hyvä työllisyys on seurausilmiö. -- Työllisyyttä tai työllistymistä voidaan johonkin rajaan saakka hoitaa pelkästään, esimerkiksi tarpeettomalla ylikoulutuksella ja tarpeettomilla yliopistoilla jne. Kuitenkin vekseli lankeaa, tai sitten ei.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, etta Suomella oli Nokia!

    Kyl kai pitää hyväksyä ajatus, etta Nokia niminen tavattoman hieno kännykkäbusiness oli ja meni. Nokia on taantunut -ja ehka taantuu edelleen - tavalliseksi yritykseksi.
    Samaan suuntaan on mennyt Eriksson, Elkoteq jne eika eurooppalaista, ajan hermolla olevaa kännysuunnittelua ja valmistusta ole. -- Mutta
    onpahan joku Kone, suomen ensimmainen kansainvalinen yhtiö! Puskee, puskee ja puskee. -- Ja monta muuta. Tama uutterien businesten ja kansainvalisen toiminnan leviäminen taitaapi olla must, kun ei näitä Nokia tapaisia tähdenlentoja voi joka vuosikymmenelle edes toivoa.

    Samalla kuin Nokia meni, niin ennen muuta haukkas potaskaa opetus ja tutkimus. Muun muassa isoja korkeakouluja ja tutklimusta rakennetaan, mutta eipä pystytty pelastamaan Nokiaa. Tai edes ennakoimaan, mihin tämä business menee. Aivan inhimillista erehtymistä. -- Hyvä, että Tekes on saanut rahansa kulumaan! Jos ne rahat olisi käytetty Tekesin virkamiesten ryyppäämiseen ja ylensyömiseen, olisi maksakirroosi yms paljon pahempi juttu siellä.

    Joku Sakari Oramo on niin haluttu akillesjanteen paikkaaja etta..., ja monta muuta hienoa yksilöä on terveyshoidon alalla. Mutta emmepä silti osaa rakentaa alalle 'sustainable businesta'. Tallaisia rahankeruujuttuja kuin joku Terveystalo tai Mehilainen kylla näkyy, ja sitten nama HUSSIT !

    VastaaPoista
  3. Mutta meiltä puuttuu johtajia. Johtaja ei ole Führer eikä toimitusjohtaja. Katsokaa investointipankkeja. Mikään määrä ylimääräistä rahaa johtajille ei riitä. Taloudelliset viritelmät kaatuilevat tuon tuosta ja epäonnistuneet johtajat poistuvat rahoineen.

    Jos raha onkin vahvin voitehista,niin on raha myös koukuttavaa huumetta.

    Pelaamisen jännityksen sietämättömästä viehätyksestä taitaa olla kysymys myös investointipankkiirein toiminnassa.

    Sitä mukaa kun hallinto yrittää säätää uusia rajoituksia ja sääntöjä, pankkiirit keksivät uusia keinoja jujuttaa poliitikkoja. Kuulemma raha vapauttaa ihmisen luovuuden.

    Hirmuinen joukko nuorisoa tuhoaa elämänsä jouduttuaan peliriippuvaisiksi, koska eivät pysty siirtämään tappioitaan muiden maksettaviksi.

    VastaaPoista
  4. Nokia menestyy niin kauan kuin kuri-Suomikin menestyy. Pönötetään 6/12 ja skoolataan armeijan määrääminä päivinä.(tänään ruikutetaan rannalla kaukana Libyasta)

    Armeijan pellepukuihin puetut hyväpalkkaiset johtajat hyppivät puskissa työajalla ja syövät soppatykistä. Eikä kiireisinkään yritysjohtaja jätä kaveria yksin rintamakokemustensa kanssa, kun kutsu Kekkoslovakiassa luoduille maanpuolustuskursseille käy.

    Ryssänpelkoa vaalitaan ja valmistaudutaan tulevaan niin kuin Puolan armeija hevosvetoisena Hitlerin panssareita vastaanottamaan.

    Mutta nykyisyys on propellipäiden muuallakin kuin Googlessa ja Applessa. Ehkä valtionhovihankkija Nokian tulevaisuus löytyy valtionhovihankkija Microsoftilta?

    Vakka kantensa löytää.

    VastaaPoista
  5. Kemppiselle:

    ...samaan aikaan yritykset ja virastot antavat ohjeita, että näitä uusia yhteydenpidon keinoja olisi käytettävä tarmokkaasti.

    Aivan idioottimaista. Viis veisataan tietoturvasta. Viis veisataan työntekijöiden käyttämästä ajasta näihin vapaa-ajan hömpötyksiin työajalla. Mitään kuria työpaikoilla ei ole, koska iso osa työajasta menee netissä omien vimpainten kanssa leikkimiseen.
    Tuleeko seuraava ay-liittojen jupina siitä ketkä saavat työaikana näitä ohjelmia käyttää? Kaupan kassoille oma pääte kassapöytään kiinni, ja rakennusmiehille oma iPad, sorvareille ja siivoojille omat päätteensä.
    Työteho laskee kun työntekijät työaikana pelaavat pillupelejään ja jupisevat ystäviensä kanssa.
    Eikö se edes riitä, että työntekijät saavat jo käyttää puhelintaan ja sähköpostejaan työaikana omien pienten asioittensa hoitoon.
    Hävyttömäksi menee tämä pummimaailma.
    Yhteiskunta haluaa lisää yrittäjiä, muta kenen kannattaa siihen alkaa koska palkattu väki lorvii ja kuppaa netissä työajan täytteeksi, eikä mitään saada aikaan.

    VastaaPoista
  6. "Epäonnistuminen" onkin hieman suhteellista. Harmittaako johtajaa kun hän tappionsa myöntäneenä jättää kaatuilevan firman taaksensa 100 miljoonaa taskussa? Ja tämä "myös vastoinkäymisiä kokenut konkari" voi jatkaa matkaansa kohti uusia hölmöilyjä ilman taloudellista huolta. Ei kai se kannusta kestävään kehitykseen, jos johtajille tarjotaan pikavoittoja jo vuoden parin yritelmästä...

    VastaaPoista
  7. Nokia on kuin onni. Ymmärrämme sen arvon vasta sitten, kun se tekee jo lähtöä.

    Meidän on vaikea käsittää - ja myöntää, kateellisia kun geneettisesti olemme - miten valtavan iso, upea ja merkittävä yritys Nokia oli ja on yhä. On siis yhä, muistakaa se haukkumisenne välissä!

    Olisipa meillä vaikka 100 nykyistä nokiaa, niin a vot, voisimme ostaa Inkerin maat Pietarin ympäriltä. Nokia nimittäin tahkoaa yhä rahaa enemmän kuin kuluttaa ja sen markkinaosuus maailmassa on suurempi kuin Kokoomuksen Suomessa.

    Mutta meillehän ei mikään riitä ja vieraan tavara on parempaa.

    Mutta kertokaa minulle, miksei pieni urhea Suomi ole pelastamassa Libyää (siltä itseltään)?

    Asiasta vallitsee niin laaja konsensus yhteiskunnan huipulla, ettemme takuulla tiedä kaikkea. Luuraako siellä taas se Venäjä?

    VastaaPoista
  8. Minä pelkään! Pelkään, että joku peliriippuvainen ja tuttisuinen valloittaa rahamaailmaa minun rahoillani, ja pelkään, että joku toinen peliriippuvainen tutti aloittaa uuden sodan minun rahoillani ja nimissäni, vaikka ei ole onnistunut lopettamaan edellistäkään sotaansa minun nimissäni. Kyllä minä pelkään! Pelkään minä!

    VastaaPoista
  9. Edellinen Kemppisen aihe, oikea-valokuvaus ja digikuvaus jäivät vähä kesken.

    Havainto arkisten kuvien hävikistä on aiheellinen. Digikuvien myötä meille jää suuri aukko eiliseen. Digikuvat tuskin säästyvät 30..100 vuotta. Paha juttu, ei muuten voi mitään, saapi olla.

    Olin viimeviikolla messukeskuksessa näkemässä alihankkija toimittajia. Ihmeen suuri osa ulkoistetuista toimittajista olivat Pohjan-Maalta. Siellä ihmisillä tekeminen on pakko. Osataan itte!

    Isonvihan ajoilta, 1714 venäläisiä piilopirteille karanneet, hengissä selvinneet, 20% populasta elävät vieläkin pohjan perukoilla, ja osaavat.

    Turhaapa sitä Ollilaa parjaamaan, pohjalainen kun on. Kyllä Kemppinenkin sen tietää, että pohjalaiset yrittävät parastaan ja vakavissaan.

    Kyllä yhdelle miehelle riittää keskimäärin 450miljoonaa luuria vuodessa.
    Näille sadoille miljoonille käyttäjille jätetään se: Sisällön luominen!

    Ei kaikki ihmiset kaipaa jatkuvaa johdatusta, muiden tekemää ohjelmaa. Jotkut meisä osaavat elää ihan itte!

    VastaaPoista
  10. Lieneekö Tapsa huomannut, etta jos hän osti 1 mio EUR:olla NOKIAA 2011 alussa, niin eipä ole enää edes 800 tEUR jäljellä. Että niin upea tama Nokia on tälla hetkellä.

    VastaaPoista
  11. Niin kai. Sitähän ei voi kirjoittaa, että kaikki investointipankkiirit pitäisi ampua… itse olen kuohitsemisen kannalla. Poroja kuohittiin ennen vanhaan - ehkä nytkin - puremalla kivekset pois. Minulla oli joskus siihen tarkoitukseen käytetty veitsi, joka oli ainakin terävä. Hävisi Nepalin matkalla kun kiipeilin Annapurnan rinteillä. Annapurna muuten on sanskriittia ja tarkoittaa elonkorjuun jumalatarta.

    In the beginning was the mounting fire
    That set alight the weathers from a spark,
    A three-eyed, red-eyed spark, blunt as a flower;
    Life rose and spounted from the rolling seas,
    Burst in the roots, pumped from the earth and rock
    The secret oils that drive the grass.

    In the beginning was the world, the world
    That from the solid bases of the light
    Abstracted all the letters from the void;
    And from the cloudy bases of the breath
    The world flowed up, translating to the heart
    First characters of birth and death.

    - Dylan Thomas "In the Beginning" 1934

    Voiman ja innostuksen ylläpitämiseksi ihmisen pitäisi vakuuttua siitä, että on olemassa toisenlaistakin menestymistä kuin se mitä nyt hänelle tarjotaan. Senkö takia näissä vaalikoneissa ei kysytä mitään enempää; ei esimerkiksi sitä mistä kirjoista kansanedustajaehdokas pitää, tai mistä elokuvista, tai minkälaisista ihmisistä. Miksi heiltä ei kysytä; 10 kirjaa joista pidit helvetisti. 10 elokuvaa jolloin itkit, 10 runoa jotka muistat, 10 maalausta jotka ripustaisit omalle seinällesi ja 10 ihmistä jotka sinusta olivat jotakin muutakin. Kun ei kysytä - ja kun se ei tunnu ketään kiinnostavan, niin en äänestä (muitakin syitä tosin minulta löytyy).

    VastaaPoista
  12. Ikäänkuin ajatteli,
    Huippupätevän Johtajan saavuttua firmaan
    jotain senkaltaista keskustelua kuten esim:
    Case study: HTC.
    Palaan viikon kuluttua.
    Kolme ryhmää.
    Jos tulokset ovat samaa tarinaa,
    emme tule näkemään enään toisiamme.

    Mutta, mutta. Mitä tapahtui ?

    Muistui mieleen tilanne vuosia sitten kun Linux alkoi lyödä itseään läpi.
    Suomeen saapui Suuri Johtaja.
    Kuka muistaa vielä mistä firmasta ?
    Lausunnoista paistoi läpi suuri huoli omasta Järjestelmästä.

    Onko mahd Suurella Johtajalla ja Huippupätevällä Johtajalla
    jotain yhteistä taustaa ?
    Jos niin, niin korkeintaan kaksi kirjainta.

    Ikuisuuden mittainen, n. 25v, alan historia kertoo, miten
    vähemmän avoimet järjestelmät menestyvät, pitkässä juoksussa.
    Tässä on turha spekuloida toimintatavoista, mutta
    kelpo ajopuuna ollaan uiskenneltu alusta alkaen.
    Suuressa Yrityksessä.

    Jos alkaa tökkiä ei, ainakaan alan ihmisten, tarvitse ihmetellä.

    Suomipoikaa seisoo kadunvarren täydeltä,
    pää kumarassa nyökyttelemässä,
    jees, kylläkyllä, kun firma myydään ulos, ennenpitkää alas ajettavaksi.

    Kaikki hyvin ?
    Kaiketi niin…

    PS.
    Mihin pohjaa Android ?
    Jotain tekemistä Linuxin kanssa ??

    VastaaPoista
  13. Linux...????

    Ilmankos mm. Saksasta tulee kuukausittain tietoa asiasta. Linux avoimine ohjelmistoineen on osoittautunut niin kalliiksi ja epävarmaksi ratkaisuksi, että juuri tällä hetkellä valtio, kunnat ja yritykset siirtyvät takaisin käytännölliseen Windowsiin.
    Kalliit olivat oppirahat siitä seikkailusta.

    VastaaPoista
  14. Ei pitkäkään aika,
    alle 10v, sitten
    johtaja Firmassa antoi varoittavan sanan Big Blue :sta.
    "Ei ole varaa olla ylimielinen.
    Muistakaa mitä tapahtui IBM :lle".

    Missä ovat nämä miehet nyt ?

    Asenne on juuri päinvastainen kannaotoissa.
    Vähätellään.

    Täytyy todella ymmärtää - ei uskotella vanhojen
    meriittien pohjalta jotain - voidakseen
    reagoida ja toimia oikein,
    tilannetta vastaavalla tavalla.

    Katsokaa HTC:tä.
    Pojilla ei ole omaa tuotantoa.
    He ostavat rungot, tehokkaammat kuin kilpailijoilla,
    ja tekevät todella toimivan käyttöliittymän.
    Ja millä määrällä rahaa ?
    Verrattuna vaikka Firmaan..

    Mikään ei viittaa siihen, että nytkään vielä
    Firmassa otettaisiin vakavasti tämä pikku yritys, HTC.

    Näin vain on, että ei aikaakaan kun molemmilta puolin
    kohisten ohi.
    Sen kertoo erinomaisen hyvin toimintatapa ja malli.

    Nyt,
    Firman ottama suunta on täsmälleen 180 astetta vikaan.

    Nimim:minäensanomitään. Alina, Elmon vaimo.

    VastaaPoista
  15. Ilmaan rakentamista on tehty "yhteydenpito"teollisuuden luomisessa vuosikymmeniä oikein urakalla. Innovaatiokonsulttien aivopeseminä, IT-yritysten vieminä, niitä jumaloiden. Ja kaikki tekninen ihanuus jolla voi tyhjän tekemistä harrastaa ja peliriippuvuuttaan tyydyttää menee hyvinvoinnista ja tyhjän tekemisestä turhautuneeseen kansaan kuin Timo Soinin retoriikka.

    Hiekalle rakentamisen vaaroista on kirkkokin saarnannut iät ja ajat kuitenkaan nykyisen virtuaalielämän perustuksien ilmavuuteen, saatika raamattunsa nykyiseen sovittamiseen havahtumatta.

    Rakastetaan tätä hajutonta ja mautonta teknologiaa niin kuin olliloitamme niin viimeinkin on ”ja kun tuuli käy heidän ylitsensä, heitä ei enää ole”-aforismi konkretiaa kun hakkerien supermato tämän paratiisin omenan (Apple) ytimen hajalle järsäisee.

    VastaaPoista
  16. Jorma: "Lieneekö Tapsa huomannut, etta jos hän osti 1 mio EUR:olla NOKIAA 2011 alussa, niin eipä ole enää edes 800 tEUR jäljellä. Että niin upea tama Nokia on tälla hetkellä."

    Minäpä ostinkin silloin, kun kurssi oli 5,8.

    Mutta muuten Jorman kommentti iskee suoraan siihen harhaan, joka saa meidät suomalaiset häpeämään jopa Nokiaa.

    Vähät minä välitän amerikkalaisista pörssikeinottelijoiden rahoista ja voitoista, minua kiinnostaa enemmän Suomen vienti- ja verotulot ja työpaikat.

    Jos yritys jauhaa vuodesta toiseen miljardeja voittoa, siis riihikuivaa rahaa, ei se voi olla kovin surkea yritys. Omistaisin ilomielin tuhat kertaa vähemmänkin voittoa tekevän yrityksen.

    VastaaPoista
  17. Alina. Alina pelkää.

    Hänellä on niin monta ruokittavaa suuta.

    Kypsään ikään ehtineen Suomineidon tilanne
    ei ole sen parempi.

    Siksi Alina marisee.

    Vain ja ainoastaan siksi.

    Anna-Maria Tallgren peräänkuulutti
    luonnetta, luonnetta ja taas luonnetta.

    Näin soisi tilanteen olevan
    itse kullakin työn tarjoajalla,
    organisaation kaikilla tasoilla.

    VastaaPoista
  18. Johtajan puutteella Kemppinen tarkoittanee, että meiltä/Nokialta puuttuu kokonaisvaltaisen käsittävä ja tulevaisuuden nuuskiva visionääri a la Steve Jobs, älykännyköiden Soini, joka ymmärtää mitä katutason kuluttaja tahtoo nyt ja huomenna ?

    MrrKAT

    VastaaPoista
  19. Eihan NOKIA surkea ole, vaikka on romahtanut
    hienon hienolta yritystasoltaan tavallisten
    hyvien yritysten joukkoon ja arvo on pudonnut hurjasti. -- Onhan Telia-Sonerallakin arvonsa,
    ja paljohn on ihmisia silla toissa, vaikka ne Saksan valtaukset menikin surkeasti.

    Voipi olla aivan turvallista Suomi kullalle, etta on naita tavllisia, hyvia yrityksia.
    Mutta oli se niin komeaa olla Suomesta silloin kun Nokia oli kunkku kannykkamarkkinoilla.

    VastaaPoista
  20. puhelimet alkavat olla melko älyttömiä. mutta jos uutta pitäisi keksiä, niin paksuun sankaan silmälasipuhelin. numerovalinta puheentunnistuksella, näyttö heijastamalla linssiin. vois kai numeron piirtääkin kameratunnistukseen :)

    VastaaPoista
  21. Vielä vähän Nokiasta ja sen pörssiarvosta.

    Viime vuonnahan kerrottiin, että Teliasoneran pörssiarvo on jo yhtä suuri kuin Nokian. Eli Nokialla menee huonosti ja Teliasoneralla hyvin.

    Vuonna 2010 Nokian liikevaihto oli 42 miljardia EUROA, Teliasoneran 52 miljardia KRUUNUA, Nokian liikevoitto oli 2 miljarjia EUROA, Teliasoneran 1 miljardia KRUUNUA.

    Nokia on siis 10 kertaa isompi yritys ja tuottaa 20 kertaan enemmän voittoa, mutta sili ne noteerataan pörssissä samanarvoisiksi.

    Ilmainen neuvo: myy Teliasonerat, osta Nokiaa.

    VastaaPoista
  22. Kuka ostaa auton moottorin mukaan ?

    Mitä väliä sillä on, kunhan on kyllin tehokas ja kuluttaa vähän,
    so. vastaa ostajan mieltymyksiä ja tarpeita.

    L pöydällä on kovasti paljon eri asia kuin L kädessä.

    Siihen panostetaan,
    mistä löytyy laskulle maksaja.
    Ja katetta liikevaihtoon.

    VastaaPoista
  23. ad: Tapsa
    Vertaustasi vastamäkiä kohdanneista suurista yrityksistä (Nokia, Sonera) voisi taydentää
    joillakin viime aikoina menestyneillä. Lienet tutkinut esimerkiksi Okmetic Oyj:tä!

    VastaaPoista
  24. Kemppinen ilmoittautuu Konsta Pylkkäsen kehumien joukkoon. "Makeasti oravainen", kirjoittaa Aleksis Kivi.

    Kalle H Isokallio on toinen viisas.

    Mie tässä aattelen, että perhosen siivenisku voisi vielä Suomessa olla havaittavissa.

    Esimerkkinä siitä voisi olla I pääsiäispäivän pikku-uutinen: "Verenluovutukseen lauantaina oli useilla paikolla jonoa".

    Siitä se voisi lähteä, ei TKK:sta, ei Nokian Keilaniemestä, ei Aleksanteri II:n patsaan juurelta.

    VastaaPoista