Sivun näyttöjä yhteensä

12. maaliskuuta 2011

Mielenmuutos




Facebook-kaverini Vili Lehdonvirta on lähettänyt pitkin päivää tietoa Japanin maanjäristyksestä, tsunamista ja ydinvoimaloista. Vili on HIITin miehiä ja asuu tällä hetkellä Japanissa vierailevana tutkijana Tokion yliopistossa. Tutkimuslaitoksella meillä on suljettu keskusteluohjelma Yammer. Siinä asianomainen ei ole mukana.


Vili väitteli virtuaalisesta omaisuudesta ja hänellä on ainakin yksi yhteisjulkaisu meidän HIITin täysjuristien kanssa.

Berkeleyssä nyt olevan miehemme Kaitsun vaimo Léa on kirjoittanut ”seinälleen” Facebookiin lähestyvästä tsunamista 4 tuntia sitten.

Mielenmuutoksen aiheutti tietenkin Tunisia ja median jatkuva toistelu sosiaalisen median merkityksestä. Koska esimerkiksi matkapuhelimet ovat osoittautuneet jokseenkin olemattomaksi avuksi suuronnettomuuksissa, en ole välttämättä ottanut asiaa täydestä. Facebook ja hiukan arvoituksellinen ”sosiaalinen media” tuli muotiin elokuvan mukana. Runsaan kymmenen tällä alalla viettämäni vuoden aikana jokseenkin moni asia on tullut muotiin ja kadonnut. Lisäksi ala on täynnä vääriä messiaita.

Tässä ja nyt muutan mieleni. Facebookin verkkoyhteys onnistuu sittenkin vähemmällä, ja välttämätöntä tietoa saa suoraan. Internet kuitenkin syntyi aikoinaan ydiniskuja ajatellen. On sääli, että olemassa olevat satelliittipuhelimet ovat jääneet harvinaisiksi ja erittäin kalliiksi. Sen syyt ovat suureksi osaksi sotilaallisia. Toisin sanoen ellei älypuhelin löydä yhteyttä, niin siinä sitten ollaan.

Ehdotuksena innovaatioksi matkapuhelimen yhdistämistä kiinteään verkkoon, esimerkiksi nettikahvilan USBiin tai suoraan kaapeliin olisi helppo kohentaa, ja juuri tässä asiassa iPhone on huono.

Maanjäristystilanteissa matkapuhelin on hyvä. Kaikki eivät tiedä, että puhelimen eli siis henkilön, jolla on puhein taskussa, pystyy peilaamaan, vaikka siinä ei olisi virta päällä. Jos virta on kytkettynä, laite löytyy senttien tarkkuudella.

Tämä on ehkä se päivä, jolloin asiasta on syytä muistuttaa, koska keskustelu liikkuu aika yksitoikkoisesti väärinkäytösten valvonnassa.

Joissakin köyhissä maissa on hyvä keino. Kännykällä kaksi soittoa on kyllä, yksi on ei. Toinen tahtoo tietää jotain tavallista ja tärkeää – tuletko tänään. Vastaukset ovat ilmaisia, kun on sovittu, että toinen ei vastaa. Myös hälytyskerroilla voi koodata kaikenlaista.

Tämä keinon osaavat varmaan kaikki. ”Kun tulen hakemaan lapsenlapsia ja olen minuutin päässä, soitan kerran. Älä vastaa.”

Tämähän riittää käytännössä.

Huvittavaa. Sama idea kuin vanhassa iskelmässä ”Vedä lippu salkoon”. Siis jos saa poiketa likan luona.

Facebookin kiittelesen syy on kai selvä – jos saa viestin läpi omalle sivulleen, se menee suoraan kaikkien kaverien näkyviin. Jos viesti on vakava, suuri osa näistä lähettää sen omille kavereilleen tai mediaan.

Minulla näyttää olevan Ylen ja MTV3:n uutisvirta auki FB:ssä.

Olen jo kirjoittanut tämän mutta toistan. Facebook ei ole pelkästään alaikäisten turhanaikaista kälättämistä. Sen käytöstä voi päättää suhteellisen pitkälle itse ja siitä voi olla paljonkin sekä hupia että hyötyä. – Asian vierestä: kummallisen hyödyllinen hakukone Googlen rinnalle on DeeperWeb, etenkin kun hakee englanniksi. Se näyttää sanapilven ja suoraan Wikipedian, uutiset, Answersin jne. Ei maksa mitään. Kannattaa kokeilla.

31 kommenttia:

  1. Useimmat uudemmat älypuhelimet pääsevät kiinteään nettiin wlanien kautta, joita on kaikki asutuskeskukset pullollaan. Osa vaatii salasanan ja osa taas ei.

    VastaaPoista
  2. Taas perusteetonta suljetun järjestelmän kehumista.

    Fese sitä ja fese tätä, se nyt tavallaan teki "julkaisemisesta" liiankin helppoa ja sitten kuvitellaan että ihan jokainen sitä haluaisi tehdä ja niitä toisten leperryksiä lukea. Ei kiitos.

    Käyttäjät ja heidän tietonsa ovat se tavara, joka on kaupan - se lienee täälläkin selvää.

    Jokainen sen käyttäjä puhuu Zuckerbergille, joka sitten välittää viestin eteenpäin php-purkkavirityksellään jos siltä sattuu tuntumaan.
    Saattaa myös sensuroida tai poistaa kenen tahansa tunnukset ja sivut koska tahansa, millä tahansa syyllä. Vaativat usein myös passiskannauksia todisteeksi "oikeasta" nimestä, henkensä uhalla toimivien aktivistien kohdalla myös, poikkeuksetta.

    Se, että sitä voi sattumalta käyttää johonkin hyödylliseenkin viestintään ei muuta tilannetta positiiviseen suuntaan mitenkään merkittävästi.

    Keinoja ja kanavia kun on paljon muitakin - ja ennen kaikkea ollut olemassa pitkään ennen jotain vakoilevaa feseä.

    Suomalaista perua on eräs 1989 toimintansa aloittanut kommunikaatiomuoto, joka edelleen toimii hienosti sekä reaaliajassa.

    Blogeja perustavat ne, joilla on harkintaa enemmän kuin onelinereitä syytävillä elämäänsä kyllästyneillä.. tapauksilla. Onneksi näin, ettei sitä roskaa ole koko blogosfääri täynnänsä.

    Parempi vaihtoehto varsinkin uutisten seuraamiseen on käyttää oikeata RSS-lukijaa; Google Reader on yksi parhaista ellei sitten suoraan paras vaihtoehto.
    Voi synkronisoida lukemisensa niin koneiden, kännykän kuin minkä tahansa välillä, eikä se päätä lukijan puolesta mitä näytetään ja mitä ei, kuten eräs sivusto.

    Samoin Googlen profiilisivustoa (hiljattain yhdistetty Buzz siihen) voi käyttää tehokkaasti blogitarkoitukseen, siinä sivussa mielenkiintoiset linkit jakaen ja keskustelut käyden.

    VastaaPoista
  3. FB on suurimmaksi osaksi turhaa kälättämistä ja tietoturvaloukkauksia. Hash-tageilla pääsee suoraan asiaan http://wlcentral.org/node/1454

    VastaaPoista
  4. DeeperWeb, kiitoksia, katsotaan.

    Aikoinaan naureskelin kovasti Wolfram Alphalle, koska se vaikutti hankalalta eikä se edes kyennyt vastaamaan oman etusivunsa käyttöesimerkkeihin. Jotain liian hienoa, jotain liian vaikeaa...

    Mielenmuutos seurasi viime vuoden lopulla, kun kysäisin siltä Laatokan vesien tilavuutta kuutiometreissä ja Wolfram Alpha antoi vastauksensa ja kolme A4 verran muuta asiaan liittyvää tietoa. Itämeri samoin. Kuutiojalkoja en testannut, mutta muutoshan olisi triviaali. Wolfram löytyy nimimerkkini linkistä.

    Pipl.com on hämmentävä. Kannattaa aloittaa haut sekä itsestä tietenkin että tietosuojavaltuutettu Reijo Aarniosta. Sitten huvikseen voi hakea tiedot jostain tuttavastaan, joka on yhdistysaktiivi ja pitää itsestään kovaa meteliä digitaalisilla turuilla ja toreilla. Un-freakin-believable.

    Kehitysmaissa prepaid-liittymät ovat suosittuja ja jo 90-luvun lopulla oli olemassa kansalliset koodistot yksinkertaisimmille viesteille saldottomilla liittymillä.

    Ehkä erittäin moderni koodiviesti on tämä: jos en kirjoita kahteen viikkoon mitään Facebookin, voin todella hyvin. Epäjatkuvuuskohdat erikseen.

    Kysymys: peilaillaanko missä määrin puhelinta, josta on akku irti? Kemppisen esittämät paikannustarkkuudet ovat todella hurjia, mutta hänen työkalubudjettinsa lie satakertainen minuun verrattuna.

    VastaaPoista
  5. Näin sivullisena ihmetyttää tuo FB ja sen erinomaisuus (kuulemma). Siis voiko sillä ihan oikeesti tehdä jotain mitä ei voisi tehdä messengerillä? Ainakin chattaily onnistuu paremmin jälkimmäisellä (kuulemma).

    Pitäisi varmaan kokeilla joskus. Kun alkaa pikkuhiljaa tuntumaan että on totaalisen ulkona yhteiskunnasta jos ei kuulu naamakirjaan. Kaupasta saa kaiketi vielä ruokaa vaikka ei omaa FB tunnusta? Ainakin vielä eilen sai..

    VastaaPoista
  6. Ad Omnia: FB:n puolella "kaveri" tuntee ilmaissoittojen nimen: häläri.

    FB:n ero on tietenkin se, että kuten esimerkissäni yritän selittää, viesti laajenee jopa geometrisessa sarjassa eli täysin mahdollista on että yksi viesti, muutama rivi, tavoittaa kymmenessä minuutissa sata tuhatta lukijaa. Jos viestissä on itse otettu kuva tai oma videopätkä, ilmiö on syytä ottaa vakavasti.

    Se on kai selvä, että tavallisella ihmisellä ei ole tällaisia tarpeita, mutta voin kuvitella (keksitty esimerkki) ilmoittavani: en vietä syntymäpäivää / hautajaisiani... mahd muistamisest sille-ja-sille yleishyödylliselle tilille.

    Tällä hetkellä kuvittelisin tavoittavani yhdellä viestillä kolmanneksen tai puolet ihmisistä, jotka miettivät harmistuneina, pitäisikö lähettää seppele tai adressi.

    VastaaPoista
  7. Jos vertaa Twitteriä ja Facebookia sen perusteella, kummasta tulee enemmän vieraluja blogiin, niin Twitteristä tulee noin 3käyntiä/100seuraajaa, facebookissa 19/100

    VastaaPoista
  8. Ad Omnia: - taas kerran - olen digitaalisissinä huono, mutta olen edelleen Aalto-yliopiston kulkukortin ylpeä omistaja. HIITissä pyörii käytävillä todella taitavaa väkeä ja heidän lisäkseen joukko asiantuntijoita ja muutama maailmanluokan asiantuntija.

    Tutkimuslaitoksella ilmapiiri on mielestäni ystävällisempi kuin tiedekunnassa, tässä tapauksessa tietotekniikkaosastolla, joka on niin suuri, ettei ihmisiä opi tuntemaan.

    Meillä on vielä yläkerrrassa EIF, josta tihkuu tietoa Euroopan ja USA:n kaikkein kovimman tason yksikköjen toimista.

    Vielä: vaikka en todellakaan ole mikään verkottuja, telepuolen ihmiset ja sitten juristituttavat pitävät aika hyvin ajan tasalla. Eilen tuli uusin Finnreactor-tuomio (Rovaniemen HO).

    VastaaPoista
  9. Ad jaze

    Zuckerberg ja Virolainen sukulaissieluja?

    VastaaPoista
  10. ”Kun tulen hakemaan lapsenlapsia ja olen minuutin päässä, soitan kerran. Älä vastaa.”

    Sitä sanotaan "pommittamiseksi": "tulen viiden aikoihin, pommitan"

    VastaaPoista
  11. JK: "Kaikki eivät tiedä, että puhelimen eli siis henkilön, jolla on puhein taskussa, pystyy peilaamaan, vaikka siinä ei olisi virta päällä. Jos virta on kytkettynä, laite löytyy senttien tarkkuudella."

    Moni kuitenkin tietää.

    Mutta miksi silti koko ajan etsitään kadonneita vanhanaikaisella, hitaalla ja tehottomalla "sata miestä ketjussa kulkemassa summanmutikassa jossakin" -menetelmällä, kun kännykän peilaamalla kadonnut löytyisi hetkessä?

    Estääkö tietosuojalaki tms kännykän peilaamisen? Millaisen oikeudellisen lupaprosessin se vaatii - ehtiikö kadonnut menehtyä ennen sitä?

    En usko, ettei kadonneilla yleensä ole kännykkää mukana.

    VastaaPoista
  12. jaze kirjoitti...

    Taas perusteetonta suljetun järjestelmän kehumista.

    ja sitten kuvitellaan että ihan jokainen sitä haluaisi tehdä ja niitä toisten leperryksiä lukea. Ei kiitos.""

    Sisun suljetun foorumsivun kräkkäämisen jälkeen en muista löytäneeni mitään mielenvikaisuutensa tai muun syyn takia kiinnostavaa.

    VastaaPoista
  13. - Kun tulen hakemaan lapsenlapsia ja olen minuutin päässä, soitan kerran. Älä vastaa.
    - Ovikelloonko?
    - Ei vaan puhelimeen.
    - Jos äiti soittaa?
    - Tietenkin vastaat.
    - Miten tiedän soittaako äiti ovikelloa?
    - Vastaa ovikelloon, älä puhelimeen.
    - Miksi en saa vastata äidilleni?
    - Vastaa äidillesi, mutta älä minulle.
    - Mistä on kysymys?
    - LUE EKA tekstiviesti, jonka lähetin.
    - Luin. OLETKO TAAS JUOVUKSISSA?
    - EN. HAEN VAIN LAPSENLAPSET. SOITAN.
    - ÄLÄ TULE, jos riitaa äidin kanssa.
    - OLEN JO ALHAALLA. TUO LAPSET.
    - EN TUO. MENE JUOPPO POIS TÄÄLTÄ.

    ei se niin vaikeaa ole mainitsi pipl.comista. Tuo yhdistettynä pariin muuhun hakupalveluun, on oivassa käytössä esimerkiksi headhuntereilla ja "työhaastattelijoilla" Suomessa.

    Kerran pipl.comin kautta löysin naimisissa olevan ystäväni, joka kirjoitteli saksalaiselle homo-foorumille.
    Sitten päätin etten etsi ketään, ettei tule paha mieli. Profilointi on vaarallista ihmissuhteille.

    VastaaPoista
  14. Lol @ FB-denialistit. Menkää nyt kirkumaan japanilaisille, etteivät käytä FB:tä katastrofin seuraamiseen. Kyllä ne ymmärtävät siellä kun sanotte, että "Zuckerberg on ikävä ja irkki ja mulla on tosi paha olla"

    VastaaPoista
  15. AdOmnia: - en ole vielä löytänyt sitä Barcksin Akua, jossa käytetään hämmästyttävän modernia, kuulan muotoista sukelluskelloa. Se muuttuu hirviön kidassa helmeksi ja pannaan näytteille. Akun hengen pelastaa Sudenpentujen käsikirjan koputuskoodi - kaksi koputusta rystysillä - vastaukseksi kolme. Nerokasta!

    VastaaPoista
  16. Se sukellus-Aku on julkaistu ainakin yhdessä niistä Aku Ankan parhaat -albumien alkupään osista, järjestysnumeroltaan alle kahdenkymmenen. Se olisi tuolla hyllyssä, mutta en nyt ehdi käydä etsimässä -- anteeksi.

    VastaaPoista
  17. Villasukka viestittelyvälineenä:

    Monilapsinen lestadiolaisperhe asettui illalla tuvan lattialle nukkumaan siten, että isäntä oli toisessa laidassa, lapset vierekkäin siinä välissä ja emäntä toisessa laidassa. Kun valot oli sammutettu ja lapset jo nukahtaneet, niin oli lähes äänettömän villasukkaviestittelyn aika. Jos isäntä halusi emännän viereen, niin hän heitti villasukan lasten yli emännän luo. Jos sukka tuli takaisin, niin sinä yönä ei ollut asiaa emännän viereen. Jos sukka jäi, niin se oli emännän suostumus isännälle.

    VastaaPoista
  18. Kännykkää ei operaattori pysty paikantamaan, kun puhelimen asetuksista on laittanut päälle sen ominaisuuden, ettei vastaanottaja näe soittajan numeroa. Silloin puhelimen omistaja on aivan pimeänä. Näin meille kertoi palopäällikkö vai olikohan se poliisi työsuojelukoulutuksessa.

    VastaaPoista
  19. Jos sukka tuli takaisin, niin isäntä oli sitte lasten kaa...niinkö?

    VastaaPoista
  20. olenkin ihmetellyt, mikseivät veloita niistä soitoista kun toinen ei vastaa. ehkä saamme senkin vielä maksulliseksi.

    VastaaPoista
  21. Syyt FB:n käyttämättömyyteeni ovat sosiaalisia. En halua määritellä julkisesti, kuka on kaverini ja kuka ei.

    VastaaPoista
  22. Ad Anonuyymui: - numeron näyttäminen poissa - osittain totta. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta oppimani mukaan esim. palavasta vanhainkodista voidaan pihalta nähdä, että jossain tietyssä paikassa on jokin kännykkä. Sen voi lähietäisyydeltä "pingata". - Tässä puhun asiaa, josta en ole kunnolla selvillä.

    VastaaPoista
  23. Ad Tapio Peltonen: - olen samaa mieltä, Minuakin ilettää tuo "kaveri", mutta olen pakottanut itseni ajattelemaan, että nämä "kaverit", joista osa on tietenkin vihoviimeisiä tyyppejä, ovat sosiaalisen verkoston solmuja.

    VastaaPoista
  24. Tekniikasta mitään tietämättä muistelen muutaman viikon takaista uutista, jossa mies paleltui hengiltä Vesannolla. Hän oli soittanut hädästään hätäkeskukseen, mutta löydettiin vasta noin 10 tunnin kuluttua. Viranomaiset kertoivat medialle, että maaseudulla etsintäaluetta on kännyn paikallistiedon perusteella neliökilometrikaupalla, koska tukiasemia on harvassa.

    VastaaPoista
  25. Ad Jyrki Virolainen: - Mark E. Zuckerberg on yksi Facebookin perustajista, vuosi sitten "Timen" vuoden mies, äärettömän rikas ym. Hänestä ja opiskelijakavereista kertovat elokuva "The Social Network" valittiin viime vuonna USA:ssa vuoden parhaaksi elokuvaksi. Elokuva sai myös Oscareita, vaikka parhaan elokuvan palkinto menikin "Kuninkaan puheelle".

    Viime aikoina Z. on julistanut julkisuudessa, että yksityisyyden suoja (privacy) aika on ohi.

    VastaaPoista
  26. olenkin ihmetellyt, mikseivät veloita niistä soitoista kun toinen ei vastaa. ehkä saamme senkin vielä maksulliseksi

    Amerikassa, operaattorista riippuen vastaanottajaa veloitetaan myös puhelimen hälyistä vaikka ei vastaisikaan. Tämä tietenkin tuo rahaa operaattorille vastikkeetta kun puhelimia on miljoonia, mutta vastapainoksi osa jengistä pitää puhelinta kiinni, paitsi itse soittaessaan, mikä taas kumoaa matkapuhelimen idean täysin.

    Asia kannattaa selvittää esimerkiksi ennen matkaa ja valita roamingoperaattori sen mukaan. Ja verkon valinta manuaaliseksi.

    VastaaPoista
  27. No joo, ai se Z,. kyl mää sen tiesin! Mut ku joku rinnasti Z:n minuun!

    VastaaPoista
  28. Ad Jaze ja muut "somekriittiset":

    Lähtökohtaisesti minusta on toki sama mitä mieltä vieraat ihmiset ovat jostakin nettipalvelusta, eikä minun tarvitse siihen puuttua. Mutta kun minua nyt kohtasi tällainen odottamaton kunnia, että Kemppinen nosti minut esimerkiksi FB:n käyttäjästä, jonka jälkeen Jaze selvin sanoin haukkui FB-käyttäjät tavallista huonommiksi ihmisiksi, niin koen, että puolustautuminen on paikallaan. Lisäksi FB:n arvo minulle on sitä suurempi, mitä enemmän muut ihmiset sitä käyttävät. En suurin surminkaan haluaisi, että Kemppinen vetäytyisi sieltä pois (Jazen poissaoloa en varsinaisesti murehdi).

    Nähdäkseni Jazen teksti sisältää kolme argumenttia Facebookin käyttöä vastaan. Alla argumentit ja vastaukseni.

    1) Facebook ei tarjoa mitään uutta: samat toiminnallisuudet on mahdollista toteuttaa aiemmilla teknologioilla.

    Esimerkiksi blogeilla ja RSS-lukijalla voi tosiaan toteuttaa FB:n syötteen kaltaisen näkymän. Kuva-albumeita voi kerätä Flickriin. Videoita YouTubeen. Kaikkiin on olemassa myös mobiilikäyttöliittymiä. Mutta olennaista eivät ole teknologiat vaan se, että Facebook paketoi ne palveluksi, jossa kaikki pelaa saumattomasti yhteen. Se on riittävän helppo, jotta isotätinikin osaa, ja riittävän kätevä, jotta kiireinen juristiystävänikin ehtii.

    Lisäksi FB tarjoaa joukon uusiakin toiminnallisuuksia. Minulle tärkeimpiä ovat kyky kommentoida kaikkia uutisia suoraan samasta käyttöliittymästä ilman tarvetta navigoida minnekään, sanaton viestintä (tykkäysnappi) ja tuttavien löytäminen pelkän nimen perusteella (huomattavasti helpompaa kuin blogien www-osoitteiden vaihtaminen).

    Ominaisuus on myös se, että FB:ssä viestintä tapahtuu omalla nimellä eikä nimimerkin suojista. Facebookissa minun ei tarvitse inttää tuntemattomien ihmisten kanssa. Anonyymin viestinnän mahdollisuus on minusta ensiarvoisen tärkeä, mutta sitä varten on omat palvelunsa (käytän FB:n ohella Twitteriä, jossa voi esiintyä nimimerkillä).

    2) Facebook tekee julkaisemisesta todella helppoa. Tämä on huono asia, koska silloin kuka tahansa pystyy julkaisemaan ajatuksiaan, myös vähemmän tärkeitä.

    Jos sinä haluat keskustella ainoastaan niiden kanssa, joilla on joko teknillinen koulutus tai paljon luppoaikaa, niin silloin on varmaan syytä käyttää vaikeampaa järjestelmää kuin FB. Tai ehkä voisit perustaa FB:lle kilpailijan, jossa ennen jokaisen viestin lähettämistä on ratkaistava matemaattinen ongelma (CAPTEHA = Completely Automated Public Test to tell Engineers and Humans Apart).

    On totta, että FB:ssä on paljon hutaisemalla kirjoitettua roskaa. Mutta jotkut hutaisemalla kirjoitetut viestit, esimerkiksi järistyksen keskeltä, ovat kaikkea muuta kuin roskaa. Toisaalta olen nähnyt blogeissa runsaasti huolellisesti ja ajan kanssa kirjoitettua roskaa.

    3) Facebook on yhden yrityksen hallitsema suljettu järjestelmä. Tämä on huono asia, koska yritys voi koska tahansa lakata tarjoamasta palvelua minulle tai loukata yksityisyyttäni.

    Tässä kohtaa olen samaa mieltä: yhden yrityksen hallitsema järjestelmä on minulle käyttäjänä riskaabelimpi kuin hajautetumpi järjestelmä. Toivon, että FB:n tarjoama palvelu onnistutaan tulevaisuudessa toteuttamaan hajautetummalla järjestelmällä. Diaspora on lupaava hanke, mutta vielä alkutekijöissään.

    Tilanne ei silti ole mustavalkoinen "Facebook paha, muut ratkaisut hyvä". FB ei ole koskaan evännyt minulta palveluitaan, tilalle tarjoamasi Reader-palvelun tarjoaja Google on. FB:iin lähettämäni profiilikuva, jossa vaimoni esiintyy hieman provosoivassa asussa, ei ole koskaan näkynyt Google-haussa - kunnes nyt, kun Kemppinen julkaisi sen blogissaan.

    ---

    Jaze on siis väärässä: FB-käyttäjä voi olla mieleltään ihan yhtä virkeä kuin vanhan koulukunnan irkkaaja.

    Vähän en malta olla sivaltamatta takaisinkin. Sosiologisesta näkökulmasta vanhan kaartin vihamielisyys uusia teknologioita ja muitakin trendejä kohtaan selittyy sillä, että muodin muuttuessa heidän asemansa sen huipulla häviää. Eilispäivän guru huomaa tänään olevansa vanha jäärä, ja sekös kismittää.

    VastaaPoista
  29. Ad Vili Lehdonvirta et alii: - pyydän anteeksi, ellei kuvan julkaiseminen ollut sopivaa. Hieno se kumminkin oli enkä havainnut mitään provosoivaa.

    Olen samaa mieltä FB:stä ja halusin itse kirjoittaa siitä omalle sukupolvelleni, joka johdonmukaisesti pitää sitä kakaroiden hölmöilynä.

    Hyvä että olette hengissä. Jos se vain onnistuu käytännössä, pumppaa FB:in kokemuksia Japanista. Ei totisesti käy kateeksi.

    VastaaPoista
  30. The Picture of Dorian Graymaanantaina, 14 maaliskuuta, 2011

    Ominaisuus on myös se, että FB:ssä viestintä tapahtuu omalla nimellä eikä nimimerkin suojista.

    Aijjaa. Viimeksi kun tarkistin, niin Facebookiin pystyy kyllä tekemään ns. höpötunnuksia, joka vastaa nimimerkkiä vaikka kyseessä olisi tyypillinen suomalainen nimi, esimerkiksi "Matti Vanhanen". Mikään ei tuota estä eikä höpötunusta saa edes vaivatta poistatettua.

    Facebookissa minun ei tarvitse inttää tuntemattomien ihmisten kanssa.

    Tunnet siis kaikki Facebook-kaveriesi kaverit, joilla yleensä on kommentointioikeus seinällesi? Toki kommenttien rajaaminen onnistuu, mutta onko se sosiaalista?

    VastaaPoista