Sivun näyttöjä yhteensä

18. maaliskuuta 2011

Keskustelun ehdot




Hyviä kommentteja. Kiitos niistä. Blogin pitämisessä on jumalaton työ. Pääasiallinen palkinto on oivaltavat repliikit. Ei ole olennaista, ovatko ne myötä- vai vastasukaisia.

Harvoin rajoitan toisten sananvapautta tietoisesti. Teen sen silloin, kun keskustelu liukuu asioihin, joita en pysty enää itse käsittämään enkä seuraamaan. Olen selvillä siitä, että tätä blogia käytetään välillä kiertotienä. Se ei ole oikein hauskaa.

Oikeustapauksen analysoiminen blogissa on kohtuuton vaatimus. Korkeimman oikeuden ratkaisun tyydyttävä analyysi merkitsisi minulle viikon – kahden työtä.

Kirjoitan tätä television ensimmäisen aiheuttaman mielipahan vallassa. Luulen että julkinen keskustelu, sekä debatti että dialogi, ovat nyt juuri muuttuneet.

Kun olen taipuvainen suhtautumaan nöyrästi arvovaltaisiin tahoihin, pidin Japanin tiedottamista onnettomuuksista pari päivää asianmukaisena. Nyt ei ole enää välttyä näkemästä, että viranomaiset ja media valehtelevat, välillä.

En tiedä ratkaisua ongelmaan. Noin suuren onnettomuuden yhteydessä valehteleminen on välttämätöntä, mutta mihin raja vedetään? On välttämätöntä jättää sanomatta, että ”viimeinen lento N:stä lähtee tänään illalla”. Tieto viimeisestä lennosta voi aiheuttaa tuhoisan paniikin lentoasemalla.

Vaalikeskustelu oli vielä huonompi kuin odotin. Soini oli vielä parempi kuin luulin. Toimittajat päästivät hänet jopa aborttikysymyksestä ilman tavanomaisia jatkokysymyksiä – entä jos abortti on lääkärien mielestä välttämätön. Amerikassa vastustetaan kantasolututkimusta perustelulla ”ihmiselämän pyhyys”.

Soinin menestyksen yksi syy on selvä. Muut eilen kuullut poliitikot eivät käsitä yksinkertaisuuden merkitystä. Se ei ehkä ole kenellekään uutinen, että minusta Soini yksinkertaistaa totuuden kustannuksella. Mutta kaikki muut sortuvat sivulauseisiin, kun pitäisi olla suora. Osa kysymyksistä oli luokkaa: selitä ydinreaktorin toiminta minuutissa. Olisin vastannut: ”Ehkä selitä.” Tai mahdollisesti: ”Haista paska”.

Nämä onnettomat yrittivät, ja koska tehtävä oli mahdoton, valtaosa katsojista vakuuttui siitä, että taas heitä sahataan silmään.

Björn Wahlroos on tosi mies. Toissa iltana hän piti pintansa ja linjansa. Puurot ja vellit tulivat samalle lautaselle erittäin vakuuttavasti esitettyinä. Tarkoitan siis, että hän puhui kuin Soini, eri tasolla tietenkin. Puhe oli asioista, joita ei oikeastaan tiedetä ja jotka eivät todellisuudessa ole hallittavissa. Kun ne esitetään silti noin taitavasti, katsoja ei ehkä huomaa tuijottavansa vain väänneltyä rautalankaa, jota hänelle näytetään selityksen sijasta.

Kunnioittavasti esitän epäilyn, että hyvin koulutetut nuoret puheenjohtajat ovat aiheuttaneet tämän suuren muutoksen. Menneisyyden parhaat ammattimiehet, kuten … Kekkonen, toimivat joskus kuin Mannerheim eli kuin Billy Graham. Asian puhumisen sijasta he sanoivat: ”[Jumala] rakastaa teitä. Olkaa turvallisella mielellä.” USA:ssa nähtiin jo, ettei moni rakastanutkaan Obamaa vaan kuvaa hänestä ja hänen puhettaan – kuten kerran John Kennedyn. Eivätkö nämä ole lukeneet Churchillin puheita? Niistä parhaissa ei ole sisältöä eikä asiaa, vaan asenne, ja ne elähdyttävät valtavasti.


Virallinen valhe on vaikea asia. Kuinkahan moni tietää vieläkään, että maan tuhoutuminen talvisodassa oli hiuskarvan varassa. Virallinen tiedotus ja propaganda olivat rakentaneet katteetonta luottamusta, joka elää edelleen.  Se oli aikoinaan kai perusteltua, mutta ei enää. Kekkosen – Neuvostoliiton kausi on edelleen pohjaltaan mysteeri. Hyväksyn varovasti virallisen selityksen – Kekkonen oli verraton vehkeilijä, ja hänen ja maan edut sattuivat olemaan samat. Selityksissä melkein aina sivuutettu suurpoliittinen tilanne vaikutti kuitenkin vahvasti.  Neuvostoliiton aktiivisuus Suomessa on suora peilikuva USA:n aktiivisuuteen muualla. Yksi syy selviytymiseemme 1948 oli Berliinin kriisi, yksi liikkumavaran kaventumiseen täällä oli Vietnamin sota.

39 kommenttia:

  1. Yksinkertaistaminen voi jatkossa tulla yhä tärkeämmäksi, ainakin mikäli on uskominen Nicholas Carrin kirjaa "The Shallows - What the Internet Is Doing to Our Brains".

    Se että (jotkut) ihmiset ovat ylipäänsä kyenneet seuraamaan ja ymmärtämään kohtuu monimutkaisia argumentteja on Carrin mukaan vain tilapäinen häiriö ihmiskunnan historiassa.

    "Painetun kirjan kausi" on katoamassa, tilalle tulee höttöinen kuulopuheiden ja nopeiden repliikkien nettimaailma, jossa sivulauseeseen saakka ei jaksa odottaa kukaan. Tässä maailmassa Soini (ja kuka tahansa hänen kaltaisensa sanankäyttäjä) on kuningas. Retoriikkaa!

    VastaaPoista
  2. Japanin tsunamiuutisoinnissa itseäni harmitti ja hatutti se, että uutistoimittajat "juoksivat uhrilukujen perässä" ja oliko nyt "kuollut peräti 100 vai 300". Jokaiselle väähäänkään ymmärtävälle kävi jo ensikuvista selville, että uhriluvut ovat valtavat. Moni kaupunki oli kuin ydinpommin jäljiltä!

    VastaaPoista
  3. "Kun ne esitetään silti noin taitavasti, katsoja ei ehkä huomaa tuijottavansa vain väänneltyä rautalankaa, jota hänelle näytetään selityksen sijasta."

    No sitten ei muuta kuin ottamaan asioista selvää. Myös Kemppinen. Loppuu se lahjattomien palvonta. "Mies"... mies ja pankki... siis mi-tä ihmettä?!

    Ja sanottakoon, etten tarkoita tässä asioiden selvittelyllä pelkkää kirjojen lukemista ja referoimista. Äskettäisen proosarunouden ja isänmaallisuuden sekoittamisen pystyin vielä jotenkin antaaman anteeksi pragmaattisista syistä, mutta nyt kuohahti.

    On yksi juttu hypätä tunteisiin normaalia suuremmalta älyn trampoliinilta - oli isänmaallisuus sitten kemppisläistä tai soinilaista - ja toinen juttu olla joku degeneroituneen uskonnon (talous) messias omasta mielestään ja toisten elinedellytysten kustannuksella.

    Hävetkää pintoinenne ja linjoinenne.

    VastaaPoista
  4. Koska tagina on Blogit, niin vinkkaan.

    Sikäli kun kukaan enää uskoo viranomaisten julkistamiin säteilymittauksiin, suosittelen kiinnostavaa sivua: http://tsukubanews.wordpress.com/

    Fukushiman ja Ibarakin prefektuurien säteilymittarit ovat nähtävästi aivan erikoista, omaa japanilaista valmistetta, sillä ne yllättäen lakkaavat aika ajoin toimimasta. Joka kerta, kun Tepco osoittaa paniikin oireita, Fukushiman mittareille tapahtuu mystinen toimintahäiriö. Mikro- ja millisievertien sijasta taulukkoon kirjataan "Under servey", mikä tarkoittanee engrishillä "under survey", mikä tarkoittanee suomeksi sensuuria.

    Olen samaa mieltä. Netissä on paljon tuubaa. Tätä virallisen datan keräystä ja julkituontia mahdollisuuksien mukaan lähes reaaliajassa ylläpitää anonyymi taho, mikä on aina erittäin epäilyttävää. Koska epäilyttävät henkilöt katsovat jostain syystä, että heillä on oikeus puuttua asioihin jotka heille kuuluvat, niin heillä on myös omia mittareita. Yhden sijaintipaikaksi ilmoitetaan National Institute for Advanced Industrial Science and Technology. Toisen mittarin sijaintipaikka on National Institute for Materials Science. Sivuston englannin kieli on virheetöntä.

    Tästähän voisi laskea yhteen 1+1+1, ja saada tulokseksi että ...tätä sivustoa varmasti ylläpitää ibarakilainen tofukuski.

    Ganbare.

    VastaaPoista
  5. Minä uskon häntäluutani. Sitä kylmää kun katson Soinia tai Wahlroosia. Päälläni en sano ymmärtäväni yhtään mitään.

    VastaaPoista
  6. "Katainen ihmetteli myös, mistä Timo Soini saa viisauden vastustaa kaikkien suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden näkemystä, jonka mukaan euroalueen vakaus edellyttää nyt tehdyn kaltaisia järjestelyjä", STT äimistelee muttei kerro, mitä Soini vastasi tohon "miljoona kärpästä ei voi erehtyä paskasta" -premissiä henkineeseen uteluun.

    Hän vastasi, että nämä asiantuntijathan ne ovat saaneet sen jo aikaisiksi, koko tämän valuutan kriisin.

    Taas Soinin kysymykseen (entä v. 2007 euron käyttäjiin liittynyt Slovenia?) Katainen ja Kiviniemi jättivät itse vastaamatta.
    Vaikka aidosti olisi mukava tietää, mistä nämä puoluejohtaja-ministerit saavat viisauden, jonka mukaan esiintymällä priimusoppilaana EU:ssa kaikki vakuisiin upotetut rahat tulevat moninkertaisena hyvänä takaisin.
    Mikä tämä maaginen kaava oikein on?

    VastaaPoista
  7. Kylla kansa tietää: kun Jumala puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle.

    VastaaPoista
  8. Suosittelen Tommi Uschanoffin kirjaa "Suuri kaalihuijaus". Se tosin vie täysin uskon poliittisten valintojen rationaalisuuteen. Tässäkin blogissa kirjoitetaan ikään kuin argumentoilla ja asiantuntemuksella olisi asiassa jotain tekemistä.

    VastaaPoista
  9. Ad Omnia: - mahtaakok kukaan ymmärtää, mitä Anonyymi ("hävetkää") mahtaa tarkoittaa.

    Itse tarkoitin taas kerran finanssitoiminnan ja tuotantotoiminnan eroa eli roskalainoista ja roskasaamisista.

    VastaaPoista
  10. Ilmoitus: se taho, joka luo linkkejä "nettipäiväkirja4" tähän, harjoittaa kaupallista mainontaa. Pyydän häntä heti lopettamaan toiminnan.

    VastaaPoista
  11. Ad Anonyymi: Uschanoffin kirjaa olen käsitellyt tässä blogissa. Mainio kirja. Kommentoijan totaalinen mielipide poliittisista valinnoista ei ole Uschanoffin, vaan kommentoijan. Esimerkkejä rationaalisista poliittisista valinnoista löytyy eduskunnan joka istuntopäivältä.

    Päätös, jolla vastustetaan EU:n rahoitusta on täysin rationaalinen. Päätös, jolla kalastellaan äänestäjien suosiota on täysin rationaalinen.

    VastaaPoista
  12. Mielestäni Juha Haatajan diagnoosi on oikea että retoriikka fragmentoituu ja luo kuvan helppoheikkiyden loistokaudesta. Helpot linjat, nopeat ymmärrykset, äkkiliikkeet, voitot kotiin jne ajattelu on tulossa ellei sitä aina ole ollut. Mutta Juha Haatainen mielestäni kääntää loppumetreillä asiat väärin koska Timo Soini edustaa reliikkejä eli niitä, joilla näkymä on laajempi kuin tämän päivän tekniikkamaailman ihmisillä ja se on asia, joka sointuu myös suomalaisuuteen ja sen perimmäiseen identiteettiin. Näin uskon. Samalla raha tyrkkää ja tönii sivusta koko ajan tekemään lisää tekniikkaa, joka ei ehkä ole Soinin oma ajatus vaan niiden, joilla on intressi, että Soini valitaan: engelsmannit ja intialaiset.
    Näin heidän hyöty on saada nopeasti verstas itselleen nimenomaan Suomesta koska tuo reliikkien toivottu slow-maailma ei ihan helposti toteudu, ellei ole paljon rahaa ja valtaa. Onko Suomella sitä? Siksi on parempi, että reliikit sopeutuvat tähän internet-maailmaan mutta käyvät itse hakemaan työtä/olemisen muotoja ja mahdollisuuksia muualta kuin sieltä, missä in-ja-påp -muoti-ihmiset sitä edustavat koska muoti-maailma tekniikan sisällä haluavat lisää rahaa omiin juttuihin ja siinä
    Suomi meni aivan liian äkkiä myymään korttinsa pahalle tai tälle retoriikkapelleilylle (vertaa Ruotsi jossa tietotekniikan rooli mm koulussa ei ole saanut tuollaista otetta kuin meillä vaikka heillä on paljon käyttöä sen sisäänajamisessa ei olla ahdistettu lapsia).
    Koska suomalaiset eivät kunnioita toinen toisiaan näy käy koska kaikki haistavat sitä jotain toinen toisilleen eikä ole armoa eikä ole halua kuulla mitään vaan puhutaan kuuntelemisesta ja samalla kiusataan toisella kädellä: ainakin minun kokemus on se. Empatia puuttuu ja järjellä ei tee mitään ellei ymmärrys (joka on tunneasia, ei enää järjen asia) ole mukana. Suomalaisten oma tunnekyvyttömyys tässä suhteessa teki suomalaisten mahdollisuudet kivenkoviksi PISA-kovuudeksi mutta kyllä siitä irti pääsisi jos edes saisi tehdä työtä sellaisen sisällä mikä on tullut tutuksi mutta kun ei saa koska kivenkovat PISA-ihmiset estävät. Meidän koulua halutaan murentaa kovuuden alttarille, ei siis Soini.
    Soini haluaa nyt onnistua hinnalla millä hyvänsä ja se on silloin myös joku joka rahoittaa sitä. Ei maailmaa voida pysäyttää vaikka sitä toivotaan.

    (lukeudun itsekin reliikkeihin, eli vanhaan holistiseen ajattelumaailmaan)

    VastaaPoista
  13. En äänestä Soinia. Saattaisin äänestää Uuuspaavalniemeä, jos olisin samassa vaalipiirissä. En aio äänestä perussuomalaisia. Mutta arvostan valtavasti Soinia ja etenkin sitä, että hän puhuu asioista ja tuo mielipiteensä suoraan. Ja olen tyytyvinen persujen tulevaan vaalivoittoon. Politiikka muuttuu, aletaan puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja vastataan suoraan kysymykseen suoraan. Asiat muuttuvat hyvään suuntaan ja se on Soinin ansiota. Sitä en vielä tiedä mitä Suomelle tapahtuu kun persut ovat hallituksessa. Ei välttämättä pelkästään hyvää, voi olla, että taannutaankin. Mutta toivottavasti politiikkojen puheet selkiytyvät. Tyhjänpuhujat putoavat pois, toivottavasti.

    VastaaPoista
  14. Ad Anonyymi "Hävetkää"...

    Asiat ovat vain niin kurjalla mallilla, että kun talous sukeltaa, niin hyvinvointivaltion rahoitus on hoidettava lainaamalla, kun budjetin tulorahoitus on vajaa.

    VastaaPoista
  15. Minusta oli erityisen mielenkiintoista, että Kataisen katsottiin median ensikomenttien perusteella onnistuneen keskustelussa hyvin. Ainakin minä ja vaimoni näimme asian kovin toisin. Katainen esiintyi meidän silmissämme ylimielisenä besserwisserinä etenkin elekielensä osalta.

    Kiviniemi puolestaan antoi vaikutelman epärehellisyydestä jättäessään ottamatta suoraa kantaa hänelle esitettyihin kysymyksiin. Ylimielisyys näkyi myös hänen elekielessään, vaikka ei yhtä vahvasti kuin Kataisen.

    Soinista olen arvon blogistin kanssa tavallaan eri mieltä. Hän oli kovin vaisu. Se lieni kuitenkin harkittua sillä tässä vaiheessa, sillä hän voi rohkeilla esiintuloilla ainoastaan tuhota jo nousseen puolueensa kannatuksen. Räväkkä möhläys on paljon suurempi riski kuin onnistumisen kautta saatava lisävoitto. Niinpä hän tosiaankin oli omissa silmissäni illan onnistuja.

    VastaaPoista
  16. Ad Omnia: - "Professori" esitti vaikutelmansa, jotka sattuvat olemaan juuri samat kuin omani, myös arvio Soinin taktiikasta.

    Wallin ei sanonut mitään, Räsänen oli normaalia selkeämpi, ja Arhinmäki saa minut aina kaipaamaan Tennilää - kuka ei kunnioittaisi korpikommunistia, vaikka olisi miten eri mieltä asioista.

    VastaaPoista
  17. Kun aikuinen ihminen sanoo toisille aikuisille ihmisille: "hävetkää", tulee aikuiselle ihmiselle kumma tunne, mitä tällaisella "käskyllä" tarkoitetaan. Ja kuka tällaista voi ylipäänsä toiselle sanoa? Muu kuin se, joka katsoo tulleensa loukatuksi ( asiassa, jossa ei kykene puolustautumaan), antamaan kyytiä omalle häpeälle.

    VastaaPoista
  18. Jos politiikassa on kyse yleisen ja yksityisen intressin suhteesta, niin talouspolitiikassa voi yksinkertaistetusti sanoa olevan kyse yhteisen ja yksityisen rahan suhteesta. Kukin valitsee oman näkemyksensä siitä, mikä on paras malli, millä saadaan parhaat tulokset.
    Wahlroosin näkemystä tästä suhteesta ei ole vaikea hahmottaa. Ne ihmiset, jotka ovat sitä mieltä, että "kaikkien on oltava samaa mieltä kuin minä, tai he ovat väärässä", ovat helposti sitä mieltä, että Wahlroos suoltaa sitä ihteään. Lienee kuitenkin niin, että hän, ajateltuaan asian selkeästi, kykenee tuottamaan oman näkemyksensää mukaista argumentaatiota selkeästi. Ei jää epäselväksi, mitä mieltä hän on tai miksi hän on sitä mieltä. Erinomaista keskustelua.
    Lisäksi johdonmukaisuus ja yksinkertaistamisen kyky tekevät hänen ajatustensa seuraamisen helpoksi. Tätä ei politiikassa juuri tapaa. Olematta tässä samaa tai eri mieltä Wahlroosin kanssa totean, että kun ei tarvitse olla huolissaan siitä, että menettää äänestäjiä, voi riittävän älykäs henkilö saada aikaiseksi nautittavaa debattia. Dialogia ei juuri synny, kun samalaista riippumattomuuden tasoa on harvalla Wahlroosin esille ottamista asioista keskustelevalla.

    VastaaPoista
  19. Ensimmäinen vaalikeskustelu on pidetty, avauspotku on annettu. Kokonaisuutena keskustelu ei saa kiitettävää arvosanaa, sorruttiin pelkän tahkon pyörittämiseen, kun olisi pitänyt teroittaa kirvestä.
    Ei ydinvoima ole ongelman ydin, vaan se, miten saadaan sähkönkulutus pienennettyä. Te arvon Aalto yliopiston tietäjät, keskittykää siihen pääaineena, ja sivuaineena voitte miettiä siinä ohessa, miten ydinvoimalat saadaan entistä turvallisimmiksi, kestämään myös luonnon mullistuksia. Mutta olennaista on, kulutuksen pienentäminen, ei kulutuksen lisääminen
    Poliittisten päättäjien kannattaa myös mieltää tämä Suomen erinomainen maantieteellinen asema. Me olemme turvallinen maa, meillä on infra kunnossa ja meillä on osaamista. Me olemme Euroopassa, valtionvelasta huolimatta, erittäin korkealla tasolla. Ei kannata panikoida fyrkan suhteen, naapureilla menee vielä huonommin.
    Ja tilaa löytyy. Pientä lobbausta sillä, että tänne kannattaa investoida varsinkin, jos on kyse tuotteista, jotka eivät siedä viivästymisiä. Toimintavarmuus on valttia. Toki se vaatii kansalta myös sitoutumista, ei puheita. Se on meidän läksymme, jos koemme itse sen asiaksemme. Ja miksemme kokisi. Mutta emme voi erakoitua, kunkkuna voi olla keppanatuopin ääressä, jolla välillä voi ja kannattaakin mieltä ylentää, mutta sillä ei bisnes hoidu. Mutta tuleehan paineet nollattua ja naapuria haukuttua.
    Ei olennaista ole vaalit tai mielipidemittaukset, vaan vaalien jälkeinen tilanne. Vaali- tai hallitusohjelmat ovat vain eräs tapa tuoda esiin mielipiteitä. Kyse on enemmän tarmokkuudesta, tahdosta viedä tämä Suomi niminen alus läpi tässä karikossa. Ei kannata päivitellä matkalla jonkun loiston valon hiipumista, tärkeintä on saada koko alus perille. Se vaatii luovuutta, se vaatii kekseliäisyyttä, mutta se vaatii myös sitä, etteivät aluksella olevat matkustajat tunne oloaan turvattomaksi.
    Juho Kusti valitti aikanaan sitä, että kansalaiset ovat poliittisesti ymmärtämättömiä. Sitä me varmasti olemme, mutta onko se kansan vika vai politiikan.

    VastaaPoista
  20. Näissä vaalikeskusteluissa on aina kysymys kilpailusta.Kuka esiintyy tehokkaimmin.Ei koskaan siitä, mikä asia on tärkein. Miten päästään Suomen kannalta parhainpaan tulokseen.Missä on menty vikaan.
    Tämä on niin turhauttavaa...

    VastaaPoista
  21. Tosin ainoa joka uskalsi ohjelmassa mainita leikkauksista oli Arhinmäki.
    Tammikuusta 2013 on edessä helvetillinen leikkausaalto, jolloin leikataan hyvinvoinnista.
    Joku yhden prosentin alv-sivallus on kuin sosiaalijohtajan 70.000 euron huonekalukaupat.

    Yksikään näistä nuorista ministereistä ei ole koskaan vastannut esitettyihin kysymyksiin eettisin perustein ja moraalisin mittapuin.
    Mielestäni juuri tämä syy antaa voimaa Soinin retoriikalle.
    Mielestäni Soini epäonnistui keskustelussa, koska toisti taas omenaa, kurpitsaa ja lippalakkia. Alkavatko kliseet loppua?

    Nykyistä poliittista tilannetta voisi verrata sodan aikaisen rauhanopposition miehiin, joita olisi aiheellisesti voinut syyttää maanpetoksesta ja valtiopetoksen valmistelusta. Rauhanopposition miesten oikea paikka olisi ollut "kuutosten" seurassa linnassa.
    Mutta paikat vaihtuivatkin. Linnann joutuivat miehet jotka olivat sotavuosina kantaneet vastuun raskainta taakkaa ja parhaansa mukaan ja epäitsekkäästi koettaneet palvella maataan.
    Toiseen linnaan pääsi Kekkonen ja "kuutosillakin" heistä usealla tuota pikaa havaittiin niin korkea-asteista kykyä, taitoa ja koeteltua kansalaiskuntoa, että he saattoivat tasavertaisina rauhanopposition miesten kanssa kilpailla ministerin, maaherran ja lähettilään viroista sekä muista tärkeistä asemista.

    VastaaPoista
  22. Ei tarvitse paikata professorin ja dosentin käsitystä johtajien onnistumisesta, mutta lisään sen huomioni, että Soini käytti sitä lippalakkia, joka nosti hänet: värikäs kansaan uppoava puhe.

    Tästedes kysytään housuja, joilla mennään tuleen. Jos hän menee hallitukseen, hän joutuu valitsemaan euron € merkin tai, hyvin kuvaannollisesti, lippalakkilinjan uskolliset röhmiläiset.

    VastaaPoista
  23. En ole seurannut tv-debatteja, mutta yleisemmin kiinostaa nähdä minkälaista brändiä ajatushautomoissa on Soinille suunniteltu.

    Ainakin hän on keskustaa joustavampi rkp:lle elintärkeissä kysymyksissä, päätteli HBL:n toimittaja Espoon kunnallispolitiikassa koetun perusteella.

    Joku tehtävä hänelle on ylemmältä taholta annettu. Eikä hän sitä itsekään katolisena kiistäne. Veikko Vennamon koirakoulun käyneenä hän myös tietää että raavaat miehet ovat valmiita itkemään sinä yönä kun hallituspaikkoja jaetaan.

    VastaaPoista
  24. Uskon Kemppisen hiukan harhautuvan ajattelemaan niin, että asioista voi oikeasti tietää miten ne tapahtuvat. Että Wahlroos vääristelee asioita.

    Oikeasti hän kuvaa niitä omasta näkökulmastaan, oman käsiteapparaattinsa läpi. Jokainen tekee väistämättä niin.

    Toki puhe on joskus lähempänä todellisuutta. Mutta mistä tietää koska? Wahlroosin referenssipiste on eritoten markkinoiden tuottama tieto. Siksi hän onnistuu tekemään rahaa, mikä on oikeastaan sama asia kuin, että hän on poikkeuksellisen usein oikeassa. Miten vakava on tilanne Fukushimassa? Katsotaanpa Tepcon osakekurssia tai jenin kurssia.

    Poliitikolle referenssipiste on kai se mikä on mahdollista. Tuomarin taas se, mikä jälkikäteen pystytään kohtuullisella varmuudella todistamaan -- vai onko se pikemmin uskottava tarina?

    VastaaPoista
  25. Kun poliitikko sanoo jossakin mielipiteensä, niin tuo mielipide otetaan absoluuttisena, totuutena. Miksi? Kun poliitikko on sitä mieltä, että ydinvoimasta täytyy päästä eroon, niin miksi kukaan ei kysy selkeää toimintamallia kuinka siitä selvitään? Miksi kukaan ei kysy poliitikolta siinä kohtaa, että montako tuulimyllyä tarvitaan 1000MW:n voimalan sähköntuotannon korvaamiseksi siten, että tuo tuotanto on käytössä 24/7/365? Onko syynä se, että valtiontaloutta "hoitaessaan" nuo poliitikot eivät ole sisäistäneet sitä, että tulojen (sähkön tuotannon) on vastattava menoja (sähkön kulutusta). Jos näin ei ole, niin sitten täytyy lainata ulkomailta (tuoda sähköä), tai vähentää sähkön kulutusta (kuinka käytännössä?).

    Verot valtion maksettavaksi ja ydinvoimalat ajettava alas. Jäljellä olevat valtion tulot (ja sähkö) jaetaan sitten jollakin perusteella käytettäväksi...

    Soinista, ja perussuomalaisista, täytyy sanoa sen verran, että heidän viestintätapansa on ollut yksinkertaistaa asioita äärimmilleen. Ja hyvinhän tuo on uponnut. Yksinkertaisuuksien tuominen käytäntöön saattaisi toimia itsekkäässä diktatuuriin perustuvassa yhteiskunnassa, joka ei ole vuorovaikutuksessa muiden kanssa, mutta ei yhteiskunnassa joka on riippuvainen muista hyvinkin kompleksisella tavalla.

    Onko perussuomalaisten sanoma; yksinkertaisia asioita yksinkertaisille ihmisille...?

    VastaaPoista
  26. Lahdessa oli aikoinaan tapaus, jossa sosiaalisektoripäällikkö jakoi sukulaisilleen ja tuttaville pitkälti yli 10.000 markan toimeentulotukia (töissä käyville), niin tuo sektoripiällysmies sai eduskunnan oikeusasiamieheltä vain "huomautuksen"?

    Meitä on moneksi sanoi manne, kun mersulla kaarsi sos.tston. pihaan.

    VastaaPoista
  27. Äänestän nyt persuja siksi, ettei minun tarvitsisi äänestää heitä neljän vuoden kuluttua.

    VastaaPoista
  28. Kemppiselle:

    Ilmoitus: se taho, joka luo linkkejä "nettipäiväkirja4" tähän, harjoittaa kaupallista mainontaa. Pyydän häntä heti lopettamaan toiminnan.

    Aika vaikeaa tuo kieltäminen on, koska kyseisen bloginpitäjä vain on linkittänyt viittaavalla linkillä blogikirjoituksesi omaan blogiinsa.

    Helpoin homma on vain poistaa blogistasi kohta "Linkit tähän tekstiin", tai sitten lisäämällä poistopainikkeen linkityksiin.

    www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=fi&answer=42533

    ja

    www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=fi&answer=42552

    Hankala homma, koska vaikutus on erilainen Bloggerin muokattuihin malleihin ja uusiin malleihin vs. vanhat mallit.

    Hmmm. Alkaisinkohan myymään D-vitamiinia, seksiaineita ja kalamaksaöljyä blogillani ja laittaa blogini linkityksiin suosituimpia muita blogeja. Tulis varmaan kävijöitä normaalia enemmän.

    VastaaPoista
  29. Aika kauheaa katsottavaa ja kuultavaa vaalikeskustelu paikoin oli. Minusta sitä johdettiin huonosti. Varsinkin toinen juontajista vaikutti enemmän (paikoin vähän huvittuneelta) seurailijalta. Tietysti väkeä oli liikaa, jotta aitoa jatkumoa olisi syntynyt.

    Anni Sinnemäki oli mielestäni aidon rento. Hänessä oli voimaa ja inhimillistä läsnäoloa.
    Myös ilmeillä on minusta lupa reagoida, kun väkeä on näin paljon ja puheisiin pääsyä joutuu odottamaan. Jos joku jankuttaa yhtä ja samaa eväiden loppuessa, ei kannata tuhlata aikaa joutavaan tivaukseen.

    VastaaPoista
  30. Ad Anonyymi: - oikaisen: en väitä enkä luule, että Wahlroos vääristelee totuutta, ja totuudesta olen samaa mieltä kuin Anonyymi - kovin usein kaikki riippuu kysymyksenasettelusta ja suljetun systeemin (matematiikka) ulkopuolella referenssistä eli kontekstista, joka selkeästi on enemmän tai vähemmän mielivaltainen.

    Uudestaan ja helpommin: en edes väitä Wahlroosin olevan väärässä. Oma filosofiani vain on toinen ja siten arvioni poikkeavat usein hänen arvioistaan.

    VastaaPoista
  31. Kurkkasin tuonne toisen mainion professorin eli Virolaisen blogiin.

    Olen ällistynyt. Mitä oikein on tapahtunut? Virolainen on repinyt pelihousunsa pahemman kerran.

    En tietenkään tiedä, mutta epäilen, että Jyrki on siemaissut tuopin jos toisenkin ja ryystänyt vahingossa vaahdot sieraimiinsa oikein voimalla.

    Nooh, Lapin hanget lumoavat ja rauha palaa Virolaisen blogiin - luulen ma.

    VastaaPoista
  32. Ad anonyymi: "vähentää sähkön kulutusta (kuinka käytännössä?)"

    Jos vaikka aloitetaan sammuttamalla suurten kauppakeskusten ja markettien mainosvalot yön ajaksi? Ja mietitään sitten missä muualla olisi vastaavaa, aivan turhaa kulutusta.

    VastaaPoista
  33. Olen ollut jo vuosia innokas lukijanne. Ehdotan kuitenkin seuraavaa parannusta:

    Bloginne parantuisi merkittävästi, jos omien huomioidenne sijasta vastaisitte ensimmäisenä omiin kysymyksiinne, toteaisitte kysymyksenne ja kysyjän tyhmäksi, esittäisitte ajankuluksi yhdentekevän vastaväitteen, jonka jälkeen kertoisitte kuinka asia on oikeasti (siis väärin) ja kertoisitte mielipiteenne, jota myös toki vastustaisitte aivan vain eläkepäivien ratoksi.

    Tämän tyyppiset blogit ovat nykyään hurjan suosittuja, etenkin eläkkeellä olevien tohtoreiden keskuudessa.

    VastaaPoista
  34. Kiitos muuten blogin pitäjälle että jaksaa nähdä sen vaivan että pitää foorumia yllä. Se on kulttuuria.

    Minusta muun maailman väliintulo Libyassa herättää aikamoisia suhteellisuus- ja oikeudenmukaisuuskysymyksiä. Missä nämä väliintulijat olivat Balkanilla, Ruandassa ym. kansanmurhissa? Monta astetta pienempiäkin murhenäytelmiä löytyy runsaasti, ollen kaikki kuitenkin suurempia kuin Libyan.

    Miksi liipasinsormi on nyt näin herkässä? Näinkö demokratiaa viedään arabiaan? Mikä ristiretki tämä oikein on? Kristityt vs. muslimit?

    En ole kuullut mediassa yhtäkään kriittistä puheenvuoroa tai kyseenalaistusta aiheesta.

    VastaaPoista
  35. Ad Jukka Ryhänen: - eiköhän vataus ole tässä:

    Estimated reserves by country

    See also: List of countries by proven oil reserves


    Countries with largest oil reserves


    Most of the world's oil reserves are in the Middle East.[15]
    Summary of Reserve Data as of 2010
    Country Reserves [16] Production [17] Reserve life 1
    109 bbl 109 m3 106 bbl/d 103 m3/d years
    Saudi Arabia 267 42.4 9.7 1,540 127.5
    Iraq 180 29 3.5 560 142
    Canada 179 28.5 2.1 330 188
    Iran 138 21.9 4.0 640 95
    Kuwait 104 16.5 2.6 410 110
    Venezuela 99 15.7 2.7 430 100
    United Arab Emirates 98 15.6 2.9 460 93
    Russia 60 9.5 9.9 1,570 17
    Kazakhstan 47 7.5 1.4 220 93
    Libya 41 6.5 1.7 270 66
    Nigeria 36 5.7 2.4 380 41
    United States 21 3.3 7.5 1,190 8
    China 16 2.5 3.9 620 11
    Qatar 15 2.4 0.9 140 46
    Algeria 12 1.9 2.2 350 15
    Brazil 12 1.9 2.3 370 14
    Mexico 12 1.9 3.5 560 9
    Total of top seventeen reserves 1,243 197.6 63.5 10,100 54
    Notes:
    1 Reserve to Production ratio (in years), calculated as reserves / annual production. (from above)

    VastaaPoista
  36. On kylmäävällä tavalla koomista kun Timo Soini puhuu ääni väristen "vanhoista puolueista".
    Saatana , Suomen pientalonpoikien puolue on perustettu 1959.

    VastaaPoista
  37. Jukka Kemppinen kirjoitti...

    Ilmoitus: se taho, joka luo linkkejä "nettipäiväkirja4" tähän, harjoittaa kaupallista mainontaa. Pyydän häntä heti lopettamaan toiminnan.
    perjantai, 18 maaliskuu, 2011


    Tiedoksi, siis kyseessä en ole minä mutta olen havainnut seuraavan ilmiön: Asun tässä liki naapurissasi ja seuraan mielenkiinnolla blogiasi. Sivuiltasi on tultu usein minun sivuilleni ja ihmettelin miten se on mahdollista ja asia selvisi. Kun olen kirjautuneena bloggeriin ja luen siinä tilassa sivujasi niin tekstisi alareunassa olevaan laatikkoon "linkit tähän tekstiin" tulee minun blogini osoite, ilman mitään pysyvää linkin luontia.

    Tästä voi siis olla kysymys tuossa kuvaamassakin epätoivottavassa linkityksessä.
    Eli nettipäiväkirja 4 vain lukee sivujasi kirjautuneena. Syntyvät linkit ovat tilapäisiä ja poistuvat kun hän kirjautuu ulos tai poistuu sivuiltasi.

    VastaaPoista
  38. Ad Murphy: - suuri kiitos.

    Tässä yrittää välillä olla tarkkana, kun blogin idea on riippumattomuus.

    Kunhan ehdin, käyn läpi tietoturvan. Tässä on ongelmia myös siksi, että verkkoyhteys on niin huono. Jos tunnet seutua, täällä ollaan 1 Mb/sek kuparilinjan päässä ja myös matkapuhelinten kenttäkuuluvuus on surkea.

    VastaaPoista
  39. Satuinpa lukemaan näitä juttuja tänään 29.5.14.
    Kemppinen oli vuonna 2011 hurjana blogistani nettipäiväkirja4.
    Olin "syyllistynyt" Kemppisen blogin lukemiseen. Onneksi juridiset uhkaukset eivät ole toteutuneet.

    VastaaPoista