Keskustelu kuitenkin jatkuu ja siihen on otettava osaa. Tämän viikon teema tulee lähelle aihetta, jota olen kovin miettinyt. Se on konservatismi, välilä unohduksissa ollut ajattelutapa tai asenne, joka on saanut nyt poliittista merkitystä..
”Yksi kansa; yksi valtio; yksi johtaja!” – Erehdys, en vertaa Timo Soinia Hitleriin. Tuo iskulause on 1800-luvun suurimman poliittisen neron, Bismarckin johtava aate. Friedrich Gentz kirjoitti 1793 innostuneena Edmund Burken Ranskan vallankumousta suomivasta teoksesta, josta tuli 1790 koko Euroopan suuri myyntimenestys: ”Vastedes on oleva yksi valtakunta, yksi kansa, yksi usko ja yksi kieli.”
Preussi oli pakotettu ottamaan Wienin kongressissa vastaan Saksin sijasta mitättömiä syrjäseutuja, nimittäin Ruhrin ja Reininmaan eli Euroopan rikkaimmat hiilikentät, joita ei 1815 tunnettu eikä tarvittu, uskontoja tuli kaksi, ja johtajaksi rupesi Bismarck, menestyen suunnattoman hyvin.
Valtakunnan vihollisiksi osoittautuivat yleisesti ulkomaalaiset ja erityisesti juutalaiset, joille maa ei ollut yksilöllisyyden tai sukuyhteyden osoitus, vaan – kauppatavaraa!
Ranskan suuri vallankumous oli modernismin eli edistyksen ja uusien aatteiden voitto. Sen ensimmäinen ja kestävin keksintö oli giljotiini ja poliittinen menetelmä teollinen tappaminen. Giljotiinin uhreja oli todellisuudessa vähän, 16 594 henkeä, mutta ”lopullinen ratkaisu” vei lisäksi hengen noin 40 000 ihmiseltä. Tämä on vähän verrattuna Napoleonin sotien uhreihin, mutta sinänsä kunnioitettava saavutus, josta 1900-luvun johtavien modernistien, Leninin, Hitlerin ja Maon oli helppo jatkaa.
Burke oli oikeastaan liberaali, mutta hän tuli luoneeksi perustan poliittiselle konservatiivisuudelle, joka oli 1800-luvun valtava uudistus. Se on siis eri asia kuin taantumuksellisuus, joka oli muotia etenkin Venäjällä.
Konservatiivisuus nostaa esiin arvoja, etenkin perinteisiä arvoja, ja pitää niitä tosiasioina. Modernismi, jolla on ollut monta nimeä, rakentaa valistukseen eli uudenlaiseen tietoisuuteen, ja sen menetelmä on suunnittelu. Kun Vatikaania eli paavinkirkkoa ahdistettiin, se vastasi julistamalla paavin erehtymättömäksi (ex cathedra). Se on aitoa konservatismia.
Suomessa on viime päivinä arveltu perussuomalaisten ja demarien kilpailleen samoista äänestäjistä. Se on tilapäistä eikä taida pitää paikkaansakaan.
Mielenkiintoista on se että konservatiiviset aatteet ja otteet menestyvät nyt samanaikaisesti eri puolilla maailmaa. Joissakin maailmankolkissa käytetään nimitystä ”fundamentalismi” – pureutuminen perusarvoihin. ”Fundamentum” on latinaa ja tarkoittaa perustusta, perustaa.
Uusi vakaumus – se joka vaikuttaa vahvana sekä Yhdysvalloissa että Venäjällä – tietää, että ”me” olemme merkityksellinen joukko ja jollain tarkemmin kertomatta jäävällä tavalla parempia kuin ”muut”. Tämä ei ole kansalliskiihkoa eikä sitä, mitä on nimitetty vakiintuneesti nationalismiksi.
Suomessa kaikki ovat tätä nykyä isänmaallisia. Sellaista nimitetään patriotismiksi. Kansallisuuden voi hankkia esimerkiksi samalla tavalla kuin itävaltalainen Hitler hankki Saksan kansalaisuuden, mutta isänmaan hankkiminen tai vaihtaminen tuntuu oudolta, ellei mahdottomalta, ja kuulostaa kummalliselta.
Kävimme protestivaalit Nokiaa vastaan. Nokia ei ole enää isänmaallinen. Siellä on johtajanakin joku pelle toiselta puolelta maailmaa. Suomalainen tietoyhteiskunta on nyt vain paha painajaisuni, josta on herätty. Emme me tarvitse tietoja. Meiltä vaadittaisiin rahaa teollisen kasvun tukemiseen, mutta sitä ei tipu. Ymmärrämme että kysymyksessä on vain Saksan pankkien salajuoni. Uudet veljespuolueet ovat Kokoomus ja Perussuomalaiset. Sekä demarit että keskusta ovat syövyttävien voimien otteessa. Jopa vasemmistoliittolaiset ovat konservatiivisia vanhojen arvojen vaalijoita.
Jutun kuvassa kuusen latvassa erottuu lintu, jos katsoo tarkkaan. Uskon lintuihin ja kuusiin. Molempia on täällä paljon.
Tänään ei (välttämättä) tiedä ketkä huomenna pitää tappaa. Modernismilla on monta kasvoa.
VastaaPoistaSuomessa on viime päivinä arveltu perussuomalaisten ja demarien kilpailleen samoista äänestäjistä. Se on tilapäistä eikä taida pitää paikkaansakaan.
VastaaPoistaTässä on laskettuna korrelaatiot eri puolueiden kannatusprosenttien yhteneväisyydestä Helsingissä äänestysalueen mukaan näissä vaaleissa (kiitokset Hommafoorumin jugelle tutkimustyöstä). Positiivinen korrelaatio kahden puolueen välillä tarkoittaa sitä, että molempia kannatettiin samoilla alueilla, negatiivinen sitä, että eri alueilla.
Kuten huomataan, SDP, PS ja KD saivat äänensä vahvasti samoilta äänestysalueilta. Aivan eri alueilta sai äänensä kokoomus, joka kalasti samoilla vesillä ainoastaan Rkp:n kanssa. Kolmannen ryhmittymän muodostivat vihreät ja vasemmistoliitto, jotka saivat selvästi ääniä samoista paikoista. Keskustan kannattajat ovat Helsingissä muiden puolueiden äänestäjistä suht' itsenäisiä, joskin lähempänä SDP-PS-KD-ryhmittymää kuin kok-rkp:tä tai vihervasemmistoa.
Tulkitsisin noita korrelaatioita niin että esim. PS ja SDP kilpailivat keskenään samoista äänestäjistä Helsingissä. Ei ole uskottavaa, että korkea korrelaatio johtuisi toisistaan tiukan erillisistä persu- ja demarikannatusblokeista, jotka vain sattumalta ovat muodostuneet aina samoihin kaupunginosiin. Voi olla, että kun mies äänesti persuja, niin vaimo äänesti demareita. Sosioekonomisesti persujen ja demarien äänestäjät ovat samaa porukkaa.
Sota nimineen sairaus hävitetään kansojen keskuudesta samalla tavalla kuin muutkin kulkutaudit; nostamalla yleistä sivistystasoa.
VastaaPoistaEi rauha yhtä maraa kaipaa.
Maisterisjätkä porukoineen porskuttaa eteen päin moukan tuurilla sielun maisemansa tunnusmerkistöinä puukko, kirves ja pokasaha.
VastaaPoistaJoko kaikki on sattumaa, tai mikään ei ole sattumaa.
Naurismaalla nähdään.
(Blogivaeltaja)
Ministereitä tulee ja menee, mutta päälliköt pysyvät. Sailas antaa lausuntoja vaikka olisi sairaslomalla.
VastaaPoistaArkkipiispa puuttuu politiikkaan vaikka on eläkkeellä. Puhutaan hiljaisen perimätiedon käytöstä. Silti maa siirtyy kohti normaali demokratiaa. Hitaasti mutta varmasti.
Mikä jytky tämä Jusula on Soinin takana kuiskuttelemassa sanoja korvaan?
VastaaPoistaAjatushautomo Magman pitkä häntä kainalon alta pilkottaa. Siellä isopalkkaiset miehet blogeja seuraa.
Maasta olemme tulleet ja maahan kerran muutamme, mutta pitääkö sitä edistää? Kansa vastaa EI.
VastaaPoistaJyrki Kataisen poliittinen esikuva Martti Ahtisaari on nyt näkyvästi lööpeissä esillä.
VastaaPoistaSen sijaan Stefan Wallin sanoo valmistautuvansa hallitusneuvotteluihin kuin salaisiin liikeneuvotteluihin. Aikaisemmin hän kehaisi ettei hirttosilmukkaa kannata etukäteen esitellä.
Ahtisaaren muutos työväenpuolueen presidentistä rahapiirien edusmieheksi hakee vertaistaan.
En kadehdi Jyrki Kataisen osaa. Asenteet ovat tietyissä piireissä yhä sotien aikaiset, Mooseksen aikaiset.
Kiitos taas blogistille asioiden sijoittamisesta laajempaan kuvaan.
VastaaPoistaMutta pakko myöntää, että kirjoituksen loppuhuipennus ei minulle auennut. Nokiahan on jo "alaskirjattu" savupiippuyhtiöksi, joka on juuri irtisanomassa suomalaiset insinöörinsä. Ei kai se nyt mikään persuilun selitys ole ?
Kokoomus taas joutuu kääntämään kelkkansa 180-astetta Portugal/ euro-pankki-beilaus-asiassa. Se tekee kipeää, kuten todellisuus aina välillä tekee. EU-virkoja Kataiselle ja Stubbille ei ehkä tule, mutta Suomi ehkä pelastuu pitkältä velkavankeudelta. Ei tämä kuitenkaan kokoomuksesta ja persuista veljiä tee.
Pahoittelen siis humeettini puutteita, kun en pysynyt perässä.
Politiikassa on kaikilla ongelma (myös PerSu:illa), olisiko se kuvattavissa ns. "vangin dilemmalla" http://fi.wikipedia.org/wiki/Vangin_dilemma.
VastaaPoistaLyhyesti se että jos poistat vaalikaudella äänestäjälle lupaamat ongelmat, äänestäjä ei äänestä uudestaan ratkaisemaan ko. ongelmaa edelleen. Hän äänestää muita muiden ongelmien takia tai nukkuu. Siksi jokaisen puolueen on aina petettävä äänestäjät ja jos muut puolueet yrittävät niitä ratkaista, kannattaa jopa parhaansa mukaan estää se. Näin puolue saa uuden voiton. Toisaalta liian vähänkään ei luvatuissa asioissa saa tehdä, sillä äänestäjä voi pettyä.
Vastaavasti kaikkien muiden puolueiden kannattaa pyrkiä ratkaisemaan toistensa ongelmat, että ei olisi syytä äänestää enää muita puolueita, mutta ei niin innolla että äänestäjästä vaikuttaa ajetun vain toisten eturyhmien asioita.
Tällaista omien äänestäjien ongelmien ylläpitämistä ja muiden puolueiden äänestäjien ongelmiin paneutumista kutsutaan - - - kompromisseihin suostumiseksi.
Ja äänestäjä-raukkako ei voi kuin toistuvasti äänestää, vaikka ongelmat pysyy?
- On yksi keino: vangin dilemma toimii vain jos samat pelaa useita kertoja uudelleen. Siksi äänestäjän kannattaa ravistella pelikenttää eli nostaa uusi ylös ja pudottaa toinen, ja pudottaa nostettu/toinen seuraavaksi alas ja nostaa taas uusi/pudotettu ylös.
Koska tällöin ei tule toistuvaa pelikenttää politiikkaan ja ongelmia alkaa oikeasti ratketa.
Olivatko nämä vaalit iltapäivälehtivaalit?
VastaaPoistaPerustuuko konservatiivisuus iltapäivälehtien lööppeihin?
"Iltapäivälehtien yleisimmät lukijat ovat 30-40 vuotiaita kouluttamattomia miehiä, josta syystä lehdissä esitetään asiat yksinkertaistettuina ja esim. sivistyssanojen käyttö on kielletty".
Sanoi eräs lehtipomo.
Mielestäni kyllä.
Eilen kuulin nyrkkitappelusta kerrostalossa, jossa eräs pariskunta paistoi maalta tuotua sianlihaa, oikeaa tirrikastiketta.
2 miestä oli oven takana hakkaamassa ovea ja uhkailemassa rappukäytävään leviävän hajun takia.
Naapurisopua ja muslimikulttuuria.
Toinen uutinen oli "Yhdysvaltalaisen huippuyliopiston MIT:n kansantaloustieteen professorin Bengt Holmströmin mielestä nyt ei pelasteta niinkään valtioita vaan eurooppalaisia pankkeja. "
Jostain syystä tirripaistijupakka kiinnosti enemmän.
Toinen miettimisen aihe on kuinka paljon yli 100 miljardin euron kupruja paljastuu Berlusconin jälkeen ja kuinka asiakirjaväärentäjä Jyrki Katainen selviää valtakirjojensa kanssa Kiviniemen uusimman tempauksen kanssa.
Nopeastihan Katainen nimet Portugalin papereihin kirjoittaa kokemuksensa kautta.
EU: ”Yksi kansa; yksi valtio; yksi johtaja!”
Ei Suomi ole koskaan ollut millään tasolla tietoyhteiskunta. Se on suuri kupla. Muistaakseni Lauri Gröhn on näistä hyvin oivaltavia tekstejä kirjoitellut.
Jep, Hitler oli maahanmuuttaja. Samoin Stalin (kunnes toisin todistetaan).
VastaaPoistaSaksan pankkien salajuoneen liittyen se Bengt Holmströmin haastattelu kannattaa varmaan lukea sieltä Hesarista. Siitä mieleen tuli, kun Kataisesta kerran puhutaan, yksi juttu Robert Musil'ilta; " Sillä hänen katolinen (Soinia Musil ei kai kuitenkaan tarkoittanut, vaikka eihän sitä tiedä) käsityksensä ihmisarvosta esti häntä oivaltamasta (…) että siipikarjan- ja hevoskasvatuksen ihanteita voi soveltaa myös Jumalan lapsiin. - Jonka jutun siis tyylikkäästi irrotin asiayhteyksistään.
VastaaPoistaHesarissa joku kommentaattori oli sitä mieltä että Suomi on vaikeuttamassa omaa toimintaansa EU:ssa "voimakkaasti" - siis mikäli Kiviniemi ei esittele sitä Portugali-tukea eduskunnalle. "Suomi on absurdin toiminnan kynnyksellä".
Total household debt in the EU27 in 2004, 2007 and 2009 (€m) - löytyy täältä:
http://liten.be//R0fVT
Se Germany tuntuu stondaavan eniten. Joten jokin muukin paikka täällä EU:ssa näyttäisi olevan sen absurdin toiminnan kynnyksellä. Ja jos asia kiinnostaa enemmän, niin täältä löytyy elokuulta 2009 Federal Ministry of Finance - Monthly Report.
http://liten.be//F3EW5
Jota tihrustamalla voi esimerkiksi miettiä sitä, että mitä tapahtuu, kun nämä verotulot - pankkituet - kanavoidaan sen siipikarjan- ja hevoskasvatuksen ihanteiden kouliman kansan sijasta sijasta niille tahoille - eli omistajille - joiden ei tarvitse maksaa niistä tuloistaan juuri ollenkaan veroa. Esimerkiksi käykö niin, että se valtio ajautuu rahoittamaan sosiaalietuuksiaan ja muita julkisia toimintojaan - LAINAAMALLA RAHAA YKSITYISILTÄ PANKEILTA? Sehän se onkin järkevää taloudenpitoa. Joten siinä mielessä se Suomi keikkuu siellä absurdin toiminnan kynnyksellä.
Näillä Kataisen lanseeraamilla taloudellisilla tukipaketeilla ei sitä EU:n teollista kasvua juurikaan tueta; niitä ei ole millään tavalla sidottu sellaiseen - ja kun näillä saksalaisen pääoman hallitsemilla pankeilla ei ole isänmaata. Vai kuinka uskottavaa on, että esimerkiksi - jos ja kun - Espanjan työttömyysasteen pudottaminen olisi sen seuraavan tukipaketin tavoitteena.
Persut eivät näitä ongelmia ratkaise, mutta ei sitä tee myöskään Katainen. Ja kun sinä JK ennustit sitä Niinistön tuhoa tuossa muutama päivä sitten, vertaamalla häntä Kataiseen ja siihen HIFK:n tähtihyökkääjään - niin et kai vain ajatellut Obamaa? Nuorekasta ja laihaa jne - valita voisi siis joko pitemmän tai lyhyemmän obaman - supliikkihan molemmilta käy (Katainen on kyllä jotenkin takakireämpi). Saattaa kuitenkin olla että Suomi tarvitsisi vaihteeksi vahvan presidentin - kun tarjolla on vain heikkoja pääministereitä - ja kun Paasikivi on kuollut, niin en kyllä heti keksi parempaa ehdokasta. Varsinkin kun tuolla taivaanrannassa näkyy huomattavasti suuremman myrskyn merkit.
Täällä tietoa Basel-säännöstöstä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Basel_I
Täällä taas jostakin muusta:
http://liten.be//cz5BK
Blogistin ja muutaman kommentaattorin sarkasmit saivat suoraruiskutus-adrenaliinini liikkeelle. Jos odottaisin, saisin aikaan paremman tekstin, mutta: Timoteo näyttää tavalliselta lukutaitoiselta mieheltä, mutta varoitan häntä ystävistään. Lobbareita hän osaa varoa, jos haluaa ja selkäranka kestää, mutta tämän pahan maailman ystävät katsovat suden silmällä.
VastaaPoista"Suomessa on viime päivinä arveltu perussuomalaisten ja demarien kilpailleen samoista äänestäjistä. Se on tilapäistä eikä taida pitää paikkaansakaan."
VastaaPoistaEtenkin Kymen vaalipiirissä näkyi, että persut olivat entisia demoreita, jotka olivat tyytymättömiä siihen, ettei SDP pystynyt säilyttämään teollisuuden työpaikkoja. Väitäisin, että ainakin Suomessa blogistin esiintuoman konservatismin nousun syynä on ollut tuo teollistyöpaikkojen häviämisen Kiinaan aikaansaama taloudelinen turvattomuus sekä käymättömän maahanmuuttokeskustelun (ts millaista integraatiota suomalaiseen kultuuriin voidaan edellyttää)ja arvoliberaalien aktivoitumisen (esim. homojen tasavertaisuuslaki) aikaansaamaa kultuurillinen turvattomuus.
Asiat ovat ehkä sillä mallilla, että eri maat eivät enää ole toisiaan vastaan, vaan kansalaiset vastaan eri maiden hallitsijat, erikoisesti oman maan hallitsijat, he siis kansaa vastaan, he siis kunnon porvareita vastaan, reaalisosialistiset imuttajat, syöpäkasvainten välittäjä-aineet!
VastaaPoistaJos vilkaisette sisään päin, tämän maan kaikki merkittävät alat ovat vähintään kartelleja. Sähköyhtiöillä, pankeilla, ruokakaupoilla.. verotusoikeus.
Oikeistolaiseksi mainittu kokoomus
ajaa tätä reaalisosialismia.
Kutsuvat epelit sitä yksityistämiseksi.
Näkyvimmin tämä ehkä tällä hetkellä näkyy sairaanhoidossa jossa julkinen puoli ensin "konsultoidaan" "parannuksin" toimintakyvyttömäksi. Sitten saapuvat laskelmamiehet mädätyksen jälkeen kertomaan kuinka tämä hoidetaan "yksityisesti" edullisemmin ,minkä jälkeen tehdään päätös.
Tämän muuten näkee jo Jorvin vastaanottotiskillä,
esimerkiksi vastaanottohenkilökunnan alatyylin käytöksestä
(jos ei käy ilmi että olet lääkäri, lääkärin tuttu, tai vaikka tuomari jne.)
ja myös siinä seinällä olevasta kyltistä jossa kerrottaan syitä
miksi sinua ei ehkä palvella asioissa joissa pitäisi palvella,
kuvassa on myös kivoja pallukoita.
Jatkosta en uskalla kertoa.
Ootteko tajunneet että esimerkiksi on niin että lääkäreillä oikeus tehdä privattia työpäivän jälkeen yksityisellä puolella. Miten lie vaikuttaa työintoon alkupäivästä ekat n. 8 tuntia?
Muistaakseni esimerkiksi tietotekniikka-alan komppanyssa et yleensä saa tehdä toiselle ohjelmia työajan jälkeen.
Peruarvojani ovat avoimuus, suvaitsevaisuus ja lähimmäisen rakkaus, yhteiskunnallinen oikeudenmmukaisuus, kansanvaltaisuus ja kalakukko.
VastaaPoistaOlen niin tiukka fundamentalisti, että rakastan sinuakin, Halla-aho.
Vegakukko, kiitos.
VastaaPoista"he siis kansaa vastaan, he siis kunnon porvareita vastaan", arveli Anonyymi.
VastaaPoista¨Ja aivan oikein, vaalien jälkeisissä ilojuhlissaan Katainen lauloi "Taas kansaa vastaan-Kokoomus!"
"Sotakamreeri"
Jos arvokonservatismi nähdään (kuten Wikissä) pyrkimyksenä kertoa ihmisille, kuinka elää, niin nähdäkseni Suomessa syntyi sopivasti juuri ennen näitä vaaleja tietynlainen asiantuntijoiden, toimittajien ja poliitikkojenkin "punaviherklikki", joka syyllistyi tähän siinä missä persutkin. Enemmänkin, jopa.
VastaaPoistaTällä porukalla ei oikein vaan ollut yhteistä osoitetta. HS, YLE, muu valtamedia, tietyt blogistit, muu sosiaalinen media jne. Mutta olemassa se oli, ja on vieläkin.
Kuka on maahanmuuttaja, kuka ei? Kun kysyy hesa.. anteeksi stadilaisilta, että ketkä ovat oikeita stadin kundeja tai friiduja, niin alle 25 % alkaa innokkaasti selittää sukujuuriaan. Ikään kuin se ketään kiinnostaisi. Se, että yli 75 % katselee kengänkärkiään, kiinnostaa lähinnä suutareita.
VastaaPoistaOlokamme siis eurooppalaisia?
Ahvenanmaa aikoo persujen pelossa liittyä Ruotsiin.
VastaaPoistaOli jo aikakin! Se merkitsee puolen miljardin säästöä Suomelle joka vuosi. Ja mikä riesa ruotsalaisille! Saattavat hämmästyä kun kuulevat, ettei tähän Ruotsin osaan saa muuttaa, jos ei omista siellä maata ja maanomistus taas on kielletty muilta kuin syntyperäisiltä ahvenanmaalaisilta. Edelleen he saavat kuulla, että muun kuin ahvenanmaan-ruotsin puhuminen on saarilla kiellettyä tai ainakin äärimmäisen epäkorrektia. Jos siis nakkijonossa tulee turpaan riikinruotsin takia syyttäkööt itseään.
"Sotakamreeri"
Määrityspähkinästäsi:
VastaaPoistaVaikuttaisi olevan räkättirastas, siellä latvassa.
Rastaat ovat sykähdyttäviä lintuja.
-osku
Kun tätä HS:n julkaisemaa grafiikkaa katsoo…
VastaaPoistahttp://www2.hs.fi/extrat/kotimaa/puoluekentta/
… niin tulee sellainen tunne, että kohta tänne perustetaan Suomen Kristillinen Neuvostotasavalta.
Onkohan arvoisilla kansanedustajilla käsitystä siitä mihin kohtaan kyseistä grafiikkaa esimerkiksi Stalin pisteensä nakkuttelisi - tai Lenin, entä Pol Pot tai Mao, tai Hitler tai Churchill. Entäs Milton Friedman - tai Iranin pomot nyt ja ennen. Tai se Libyan karvahattumies. Stalinisteilla näyttää olevan aika tuntuva edustus. Ja Soininvaara on ilmeisellä egotripillä - vai todellako verot kokonaan vex ja niin pois päin?
Tuntuu muutenkin, että se 1900-luvun alku on paljon lähempänä tätä päivää, kuin esimerkiksi se 1970-luku - tai äskettäinen vuosituhannenvaihde. Noin 17 000 ihmistä oli kuollut vuoden 1900 maailmannäyttelyn ja vuoden 1917 välillä terroristien luoteihin ja pommeihin täällä Euroopassa. Oli lakkoja ja kaaosta ja yksi sotakin saatiin aikaiseksi.
Nikolai Tšernyševski määritteli kauneuden joitakin vuosia ennen tuota vuoden 1900 maailmannäyttelyä seuraavasti: "Kaunis on olio, jossa näemme elämän sellaisena, jollaista sen pitäisi olla käsitystemme mukaisesti." - Löytyy muuten Wikipediasta. Ja sai kannatusta aatteilleen. Siis vähän niin kuin Timo Soini. Mutta kuka nyt on Georgi Gapon - josta tietämättömille tämä linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Georgi_Gapon
Tsaarihan asuu nykyään siellä Bryssälässä.
Robert Musil kirjoitti eräänä synkkänä aikana seuraavaa:
Oli aivan kuin sen älykkyydentilan ohella, joka vallitsi yksityiskohdittain ja virallisissa hankkeissakin, joihin kuuluviksi hän luki myös uskonasiat ja tieteen, olisi vallinnut täydellinen syyntakeettomuuden tila mitä tulee kokonaisuuteen. Kerran toisensa jälkeen putkahti ilmoille aatteita, joita ei tunnettu ennestään, ne lietsoivat intohimoja kunnes aikanaan taas katosivat; ihmiset juoksivat milloin minkin ja kenenkin perässä ja sortuivat taikauskosta toiseen; jonain päivänä hurrasivat hänen majesteetilleen (eikös ne kuninkaalliset häät siellä Britanniassa ole kohta?), jonain toisena päivänä pitivät inhottavia palopuheita parlamentissa. Jos tämän ilmiön voisi pienentää miljoonasosakseen ja siirtää niin sanoaksemme yksien aivojen mittakaavaan, syntyisi täsmälleen sama arvaamattomuuden, muistamattomuuden (mikä sen pääministerin nimi oli joka oli ennen tätä nyt eroavaa?), tietämättömyyden ja älyttömän hyppelehtimisen mielikuva, joka (…) oli aina ollut hullusta ihmisestä…
Ja koska en enää viitsi Niinistöä mainostaa, kysyn kuitenkin - kun juuri eräs asiaa ihmetteli - että MIKSI VITUSSA TÄMÄ EI ENÄÄ ILMESTY? - Vai olenko ymmärtänyt jotakin väärin?
http://www.valtiokonttori.fi/Public/default.aspx?nodeid=20320
Sitä miettiessä aion katsoa tämä kokonaan tänä iltana eräältä DVD:ltä:
http://www.youtube.com/watch?v=Z0xNo2894Fw&feature=related
Herr Proff, retired,
VastaaPoistataisi heittää täkyjä loppuun.
Täytyy olla näkemystä ja
Rohkeutta toteuttaa sitä menestyäkseen.
Myös - ja nimenomaan - Suuressa Yrityksessä.
…niin, onhan teill… !! EI_OLE !! ….
..äkin omat…!!! EI_OLE !!!!!…ongelmanne…
- tyyppinen argumentointi
ei vakuuta mitään / ketään,
paitsi
Suomalaisen Äänestäjän.
1900-luvun alkuhan oli Euroopan historian onnellisinta aikaa. "La belle epoque." Kaikki vaurastuivat jatkuvasti, uusia ajatuksia ilmeni, ihmiset matkustelivat vapaasti ja kaikki ovet tulevaisuuteen näyttivät olevan avoinna.
VastaaPoistaMiten tämä sitten sössittiin, sitä on vaikea ymmärtää. Parhain tähän asti näkemäni selitys tulee komediasarjasta Musta Kyy. "Sota alkoi, koska alkoi olla liian vaivalloista olla aloittamatta sotaa."
Kuten huomataan, SDP, PS ja KD saivat äänensä vahvasti samoilta äänestysalueilta. Aivan eri alueilta sai äänensä kokoomus, joka kalasti samoilla vesillä ainoastaan Rkp:n kanssa. Kolmannen ryhmittymän muodostivat vihreät ja vasemmistoliitto, jotka saivat selvästi ääniä samoista paikoista.
VastaaPoistaKunnallisvaaleissa Vasemmistoliitto oli vielä selvästi samassa klusterissa SDP:n ja PS:n kanssa. Ilmiselvästi Arhinmäki ja kumppanit on nyt vedonnut Vihreiden entisiin äänestäjiin.
Toisaalta Halla-ahon kannatus tuli vielä kunnallisvaaleissa selvästi eri alueilta kuin muun PS:n kannatus, se oli tasaista koko kaupungissa ja korreloi lähinnä Keskustan kannatuksen kanssa. Samoin Soininvaaran kannatus oli hyvin tasaista, ei kai sitä muuten ääniharavaksi pääsisikään.
Hesarin vastauksia on käsitelty myös puhtaasti tilastollisesti, ilman että dataa on mitenkään arvotettu oikeisto–vasemmisto tai liberaali–konservatiiviakseleille. Tuloksena löytyi kaksi akselia, jotka eivät kuitenkaan ole täysin ortogonaalisia (vaan riippuvat hieman toisistaan). Tässä graafinen esitys aiheesta:
VastaaPoistahttp://loitto.com/tilastot/hsvaalikone11/kartta/