Jukka Kemppinen, fil. tohtori, kirjailija, s. 1944, eläkkeellä. Johtava tutkija, professori, hovioikeudenneuvos, korkeimman oikeuden esittelijä, asianajaja. Runokokoelmia, tietokirjoja, suomennoksia, tuhansia artikkeleita, radio-ohjelmia. ym. Blogilla on joka päivä ainakin 3000 lukijaa, yli 120 000 kuukaudessa, vuodesta 2005 yli 10 miljoonaa. Palkintoja; Suomen Kulttuurirahaston Eminentia-apuraha 2017 tieteellistä ja taiteellista elämäntyötä koskevaan työskentelyyn.
Sivun näyttöjä yhteensä
26. elokuuta 2010
Hulluttelu
Hyvät lukijat: olette mitättömiä ihmisiä. Voihan olla, että Site Meter näyttää vain kaksi – kolme tuhatta pösilöä, jotka eivät paremmasta ymmärrä. Eilen televisiouutisissa mainitut maan suosituimpien blogien lukijamäärät jäävät kuitenkin jopa alle tämän.
Kun en ole saanut lahjauksia enkä, surkeaa kyllä, edes lahjontayrityksiä, saati palkkaa, palkkioita, mainoksia, arvopapereita, kiinteistöjä enkä timantteja, jossain on vikaa. Epäilen että vika on kirjoittajassa eli minussa ja lukijoissa eli teissä. Televisio kun nimenomaan tähdensi, että blogien julkaiseminen on ammattimaistunut.
”Hurja” tarkoittaa Savossa ja Karjalassa muuta kuin Pohjanmaalla. ”Olin niin hurja että jätin kansanopistoon menemättä.” Tuo lause tarkoittaa – ainakin Säämingin seudulla – ”olin niin hullu”.
Nykyinen nuorempi kansa pälättää: ”Vitsivitsi”, kun tulee jo veri nenästä. Lausuman selittämistä piloillaan esitetyksi on kautta aikain pidetty tehottomana.
Hulluttelu on avointa ja melkein aina ymmärrettävää. Pienen lapsen kanssa hullutellaan. Saatan itse sanoa rusakkojäniksen kokoiselle naperolle kaupan kassajonossa:” Anteeksi, mutta onko herra kauppias itse?” Se on hulluttelua ja eräiltä 5 – 6 –vuotiailta tulee hauskoja vastauksia. Hyvin kulunut ja suosittu tapa kiusata lapsia on kysyä poikajoukolta, kenen tyttöjä nämä ovat, ja vastaus kuuluu (sedälle): ”Eiks täti tunne?”
Epäilyjä herättävä ylilyönti on Pohjanmaan kielellä pöffäilyä. Olen itse nähnyt, miten seppele heitetään arkulle monen metrin päästä. Lapsillekin kuiskataan, että heittäjä on ”pössöö”, joka tarkoittaa samaa kuin rikoslain ”täyttä ymmärrystä vailla”. ”Pöyröö” puolestaan on ”ymmärrystä vailla”. Joskus sanaa käytettiin myös substantiivina ja sillä tarkoitettiin kummitusta, etenkin poltergeistia, joka paiskoo esimerkiksi saunan kiviä pitkin seiniä.
Kirjalllisuudessa hulluttelun perikuva on ehkä Rabelais. Kerran toisensa jälkeen suosittelen Erki salon suomennosta ”Pantagruel Dipsodien kuningas : totuudenmukaisesti kerrottuna, ynnä hänen hirmuiset sankarityönsä ja urotekonsa kirjoittanut herra Alcofribas-vainaa, Kvintessenssin tislaaja”. (Dipsodi on juoppo ja kvintesenssin eli viidennen alkuaineen tislaaja on alkemisti.) Teos on verkossa ja helpoin löytää Wikipediasta hakusanalla Rabelais.
Jos ”Gargantuan” löytää kielellä, jota osaa lukea, kannattaa tarttua. Suomennos on ilmestynyt sotien jälkeen; se ei ole vallan huono. Sitä vastoin sarjan kolme viimeistä kirjaa lienee kirjoitettu menestyksen huumassa. Joko ne ovat oikeasti sekavia tai sitten hulluttelu on aikaan sidottua, ettei siitä tahdo tulla tolkkua. Kahdessa ensimmäisessä niteessä lukija nauttii suuresti juristiprofessoreiden ja lihavien tuomareiden pilkkaamisesta, joka on sydämentöntä ja asiantuntevaa. Mukana on jopa parodia oikeudenkäyntikirjelmästä, niin vaikea, että ”sitä lukiessaan neljä oikeusneuvosta sai halvauksen ja viides teki housuihinsa”.
Tämän kirjoituksen alku on joko hulluttelua tai satiiria.
Olin odotellut tuollaista uutista, koska tiedän, että blogi on hyvä alusta väärentämiselle ja manipuloinnille.
Ensin rakennetaan luottamus: olen rehellinen, en myy mitään, en pyydä rahaa enkä palveluja, en tavoittele kunniaa enkä mainetta. Sen jälkeen ruvetaan epärehelliseksi, aletaan myydä, pyydetään rahaa, vaaditaan paveluja, myydään isoäiti millin viipaleina tai asiakkaan toiveiden mukaan paloiteltuna.
Tätä tehdään jo suuressa mitassa. Valvontaa ei ole. Poliittiset ja uskonnolliset huijarit menestyvät.
Ongelma on vaikea. Katselkaa joskus tämän blogin kommentteja. Aika säännöllisesti esitetään vähintään vihjauksia taka-ajatuksista tai kirjoittajan luonnevikaisuudesta. Milläpä sellaista torjuisi? Kirjoittaminen tarkoittaa halua vaikuttaa. En tiedä, onko tällainen kirjoittaja, joka ei saa palkkiota, uskottavampi. Ehkä ei. Eilisestä TV-dokumentista (Vietnam, napalmin polttama tyttö) kävi muuten ilmi, että tuo kuva otettii Leica M-6:lla, objektiivi luultavasti Elmarit 2.8/28 mm.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Suattaapa olla niinnii tai olla olemattakii. Ollako vai eikö olla? On sama asia, kun Nokian johtaja käänsi erottamis/eroamisuutisia savonkielelle. Sen jälkeen en ole kuullut halaistua sanaa huhuista.
VastaaPoistaGargantuan on kääntänyt iiriksi Breandán Ó Doibhlin, mutta hänen iirin taitonsa ei ole aivan 100 % täydellinen - hän ei ole syntyperäinen. Olen toki hankkinut hänen käännöksensä ja aion sen lukeakin.
VastaaPoistaTätä nykyä tyypillisin tapa puolustaa idioottimaisuuksia jälkikäteen ei kai niinkään ole se, että typeryyksiä väitetään vitsiksi, vaan se, että niitä väitetään KESKUSTELUN AVAUKSIKSI.
VastaaPoistaNimenomaan uusliberalistisen jargonin puitteissa oli ainakin vielä vähän aikaa sitten suosiossa kansan moraalitajun testaaminen. Jos se ylitettiin, kyse ei ollut vakavasta heitosta, vaan "keskustelun avauksesta".
Hyvänä esimerkkinä mainittakoon Esko Ahon ajatus siitä, että läskit ja juopot maksavat tuplasti terveyskeskuksessa. Kun homma ei mennyt läpi, oltiinkin herättämässä keskustelua.
Tämä prosessi tarkoittaa, että lisää hyvin ohjattua keskustelua tarvitaan, jotta seuraavalla yrittämällä kyse voikin olla jo hallituksen esityksestä.
On ihmisiä, jotka esittävät eliitin agendan suhteellisen suoraan ja kiviniemiä, jotka toppuuttelevat muutaman vuoden. Pitäähän ihmisten totutella.
PS. En suinkaan tarkoita edellä esittämääni, kyseessä oli vain keskustelun avaus.
Et sitten saanut sitä lähettämääni kultakelloa?
VastaaPoistaT.
Tarkoitus pyhittää keinot. Jos tarkoitus on vaikuttaa mahdollisimman moneen, silloin yleisöksi tulee helposti merkinneeksi mahdollisimman monta.
VastaaPoistaJokainen joka on joskus nähnyt omin silmin ns. ristisaattueen Senaatintorin seudulla pääsiäisen aikaan, tietää, ettei siellä väkeä monin tuhansin liiku, mutta joka kevät HS kertoo järjestäjiin tai poliisiin vedoten paikalla olleen kymmeniä tuhansia. Samaa pilkunpaikan siirtelymetodia käytetään menestyksellä herättäjä- ym. juhlien yhteydessä.
Kertoisitko, ihan tuosta vaan, montako lukijaa blogissasi keskimäärin joka päivä käy.
VastaaPoista"Sotakamreri"
Minusta poliitikoilla on ikävä tapa ensin valmistella lakia salassa ja kovapäisesti muiden kirjatuistakin mielipiteistä välittämättä ja sitten "herätellä keskustelua" ajamalla se kiireisesti läpi. Ja kun asia on pihvi, siihen ei enää puututa.
VastaaPoistanyt ei oikein natsannu, mitä parahtelua tämä on?
VastaaPoista60-lukulaisen sielulla ei pysty katsomaan napalm-kuvaa tai Kahdeksaa surmanluotia uusintana. Liian hapokasta.
VastaaPoistaEnsin rakennetaan luottamus: olen rehellinen, en myy mitään, en pyydä rahaa enkä palveluja, en tavoittele kunniaa enkä mainetta. Sen jälkeen ruvetaan epärehelliseksi, aletaan myydä, pyydetään rahaa, vaaditaan paveluja, myydään isoäiti millin viipaleina tai asiakkaan toiveiden mukaan paloiteltuna.
VastaaPoistaNoin se suunnilleen on mennyt. Ensin elettiin alkukristittyinä vapaina ja iloisina kuin ellun kanat.
Sitten lähdettiin viemään ilosanomaa muillekin, mutta pian tyydyttiin ottamaan haltuun ja suojaamaan.
Nyt pitäisi palata lähtökohtiin takaisin, täällä Pohjolan perukoillakin. Puolustamalla sitä mikä on omaa ja arvokasta; kukin omaa kieltänsä ja kaikkea mitä kulttuurin paikallisuuteen kuuluu.
Tästä nyt on jo pitkälti yli kymmenen vuotta, kun pari gimmaa liftasi kyytiin Jämsän rautatieasemalta. Muutaman kilometrin päässä oli jotkin herättäjäjuhlat ja sinne piti päästä painavine reppuineen.
VastaaPoistaNo sinne mentiin. Ja voi ihme sitä väen paljoutta ja jaloissa vilistäviä lapsia. Poikkesin halleluja telttaan kurkkimaan. Sehän oli tupaten täynnä harrasta väkeä. Mutta kesän kuumuudessa haju oli teltassa suorastaan kammottava. Olisi pitänyt ottaa juoksuaskelin vauhtia, jos olisin aikonut teltan suuaukkoa pitemmälle mennä.
Kyllä herätysjuhlilla on väkeä pilvin pimein muuallakin. Parkkipaikkojakin on peloille varattu hehtaaritolkulla tilaa ja autoja on silti kaikki paikat täynnä.
Joissakin muissa blogeissahan meitä Kemppisen kommentoijia on nimitelty opetuslapsiksi ja ihailijoiksi yms, varmaan pilkkaamistarkoituksessa, eikä ole todellakaan huomattu sitä, että ainakin puolet meistä väittää aina vastaan, oli aihe mikä hyvänsä.
VastaaPoistaTuskinpa näitä juttuja jaksaisi joka päivä lukea, ellei luottaisi siihen, että näissä on jotain järjellistä asiapohjaakin. Kai sitä kuvittelee ainakin välillä olevansa samalla kartalla.
En ole huomannut Kemppisessä muuta vikaa kuin pienoisen kansan sivistämis- ja valistamispyrkimyksen. Kestän sen kuin mies.
Kyllä kahden ja puolen miljoonan saittimeteri on hyvä! Ei sellaiseen polittisetkaan puolueet yllä.
VastaaPoistaKemppinen on varteenotettava Suomalainen instituuttio Kiven ja Ahlqvistin rinnalla.
Hassuttelua, vai Leica M6? Sehän tuli markkinoille vasta 80-luvulla.
On se hurjaa se!
VastaaPoistaAlman uutisoinnista tuli mieleeni viihdesarjan "Kummelit" slougan, että "kyllä lähtee"..
Kun ei oo tuota deminiä, saati desingiäkään, niin ei perskules lähde!
"Katselkaa joskus tämän blogin kommentteja."
VastaaPoistaLukeeko joku tätä blogia ilman kommentteja? Kynä pystyyn!
Ikääntyessä, sairastuessa, läheisensä/rakkaansa menettäessä luonteenpiirteet terävöityvät. Kasvojen menettämisen kauhu poistuu, muutkin turhat kauhut. Uusia kauhuja on tosin tulossa jonossa, mutta niihin voi/osaa suhtautua kuin Kuuluisa ystävätarjokkaisiinsa.
VastaaPoista....Eilisestä TV-dokumentista (Vietnam, napalmin polttama tyttö) kävi muuten ilmi, että tuo kuva otettii Leica M-6:lla, objektiivi luultavasti Elmarit 2.8/28 mm....
VastaaPoistaLeica M-6 alettiin valmistaa vasta 1984. Siis mistä on kysymys:-)
En tiedä mikä mutteri minulla on hukassa, mutta hulluttelu ei sytytä. Rabelais on pyytä tikkuisempaa purtavaa Marx-veljekset naurattavat vain, jos jo valmiiksi olen railakas, jolloin nauru on enemmänkin refleksi kuin responssi.
VastaaPoistaToisin kuin bloginpitäjä, pidän kovasti myös Rabelaisin Kolmannesta, joka muuten hiljattain ilmestyi suomeksi, enkä pidä siitä ainoastaan siksi että luen suomentajan kavereihini. Kolmannessa kirjassa on enemmän erilaisia parodioita, kuten Panurgen ylistyspuheet koronottamisen tai kalukukkaron puolesta, pliniusmaisen ensyklopedisen artikkelin parodia jne. Kahden ensimmäisen kirjan tyyppistä huumoria ei ole unohdettu, vaan huumorin skaala on entistä laveampi ja ulottuu aiempaa enemmän akateemisiin ja poliittisiin sfääreihin. Kolmannen kirjan tiedonetsintä on mielestäni rinnastettavissa niihin skeptisistisiin pohdintoihin joita Montaigne käy -- kolistellaan tiedon rajoja ja melankolian portteja. Neljännessä ja Viidennessä kirjassa tehtävä totuudenetsintämatka ja viisauden löytyminen on myös lukemisen arvoinen seikkailu: viisaus ei olekaan puhuttua tai kirjoitettua vaan se on pullossa ja se pitää sisäistää juomalla.
VastaaPoistaNeljännen ja viidennen kirjan
, neljäs ja viides ovat mielmyös
Kolmashan
Anonyymille: Senaatintorin laskelmista en tiedä, mutta kyllä kesän hengellisillä juhlilla todella on isot osallistujamäärät.
VastaaPoistaBlogiuutisissa on se ongelma, että otokset valitaan taita/tietämättömästi. Sama tilanne on useiden ammattiryhmien ansiovertailussa, esimerkiksi lääkäreitä ja juristeja on niin paljon ja niin erilaisilla ansaintamalleilla, että hiukankin asioita tuntevalle toimittajien listaukset ovat epäuskottavia.
---
VastaaPoista”Hurja” tarkoittaa Savossa ja Karjalassa muuta kuin Pohjanmaalla. ”Olin niin hurja että jätin kansanopistoon menemättä.” Tuo lause tarkoittaa – ainakin Säämingin seudulla – ”olin niin hullu”.
---
Joskus opiskeluaikana (varsin lyhytaikainen) tyttöystävä mainitsi (ei mitenkään epäystävälliseen sävyyn) jossain vaiheessa iltaa, että olen 'huima'.
En osannut yhdistää sitä mihinkään asiayhteyteen mutta halusin - ja haluan vieläkin - pitää sitä kohteliaisuutena. Tämänpäiväinen juttu herätti epäilyksen.
Ad Omnia: Leica M 3 (ei kaiverrusta). Anteeksi lipsahdus. Ks. Wikipedia. III-sarjan jälkeen M 6 oli vsta se iso muutos - valotusmittari ja siis myös nappiparisto.
VastaaPoistaAd Omnia: - olen ollut herättäjäjuhlilla, puhumassa. En hallitse suurten ihmisjoukkojen määrän arvioimista, mutta olen pitänyt niiden ja suviseurojen kävijämääriä suunnilleen oikeina - lähempänä sataa tuhatta.
VastaaPoistaKommentissa mainittu haju on mielenkiintoinen asia. Itse en ole havainnut vastaavaa. Olisiko ollut sää tai tuulen suunta?
Ad Omnia: - (Rabelais) kiitos kommentoinnista. Otanpa Tiers livren hyllystä. Varmistin muistikuvani. Kirjaa kuvataan vakavaksi ja mainitaan lukuisat viittaukset aikalaisiin.
VastaaPoistahttp://www.renaissance-france.org/rabelais/pages/tierslivre.html
Ad Tapsa: - kansansivistystyö on häpeämättömän avointa. Kun olen oikein suuruudenhulluuden vallassa, rinnastan itseäni kansakoulunopettajaan.
VastaaPoistaAvoimuus tässä on ainoa vaihtoehto, koska monen vuosikymmenen opettajuus, tosin vain korkeakokulussa, jättää jälkensä.
Kun opettaa toisia, saattaa oppia itsekin.
Ad Anonyymi: - parahtelusta - kysymyksessä oli yritys pilkata rahastajia. Pidän itse blogia sananvapauden välineenä, ja mielessäni kiihkeäkin mielipide eli aitous on toista kuin palkkion maksajan miellyttämiseksi toteutettu naamioitu markkinointi.
VastaaPoistaAd Omnia: - kuten sanottu, olen hämärästi selvillä Site Meterin epäluotettavuudesta, mutta sivulla käynneistä ja viipymisistä saa tietoa napsauttamalla jutun kuvaa.
VastaaPoista"Views" eli käyntejä n. 50 000 kuukaudessa, "visits" eli vierailuja n. 75 000/kk. Google Analytics sanoo "visit"-käsitteen tarkoittavan vähintäänn. 2,5 minuuttia.
Sivussa rullaava luku, juuri nyt 2 529 547 on kumulatiivinen eli päivästä päivään kasvava.
Luulen että lukijat ovat aika suuressa määrin samoja, joten missään tapauksessa ei voi sanoa, että blogillani olisi yli 50 000 lukijaa kuukaudessa, saatika yli puoli miljoonaa vuodessa.
Oikaiskaa minua, jos tiedätte paremmin.
Kovin mielelläni kirjoittaisin vain tekstin viikossa, mutta tuntisin menettäväni jotain. Nythän voi reagoida lähes heti.
Lukija sitten tekee hyvin ja hyppää yli, kun osa kirjoituksesta ei jaksa kiinnostaa.
Kun blogissaan mogaa huolella, voi Osmo Soininvaaran tyyliin sanoa kyseessä olleen koepallon
VastaaPoistaViiew/visit:
VastaaPoistaSehän menee niin, että readerilla saa blogiteksrun, mutta kommentteja varten täytyy pistäytyä tilaamassa ne joka päivä erikseen (en ainakaan tiedä miten muuten). Jos ;-) kommentoi, on nykyään yleensä naputeltava laatikkoon, ja se vie hyvinkin yli 2 1/2 minuuttia. Parempi olisi kirjoittaa editoriin, mutta kun copy-paste ei toimi kuin vasta siitä näkymästä, joka aukeaa kommenttiemailien "Lisää kommentti"-linkistä.
Siis onko tämä Suomen suosituin blogi? Ainakin tämä on minulle ainoa blogi maailmassa.
VastaaPoistaJos on Kemppiselle tullut pikkurahan puutetta (suuresta tuskin), kyllä me säännölliset lukijat varmaan hyväksyisimme sen, että herra K esiintyisi rahaa vastaan aina tiettyihin herrasmiesten asuihin, jokasään takkeihin, kameroihin, kelloihin ja elektronisiin vimpaimiin virittyneenä ja asustautuneena (merkit toki mainiten) ja poseeraten samalla tavalla kuin tämänpäiväisen Hesarin "itsensä elättävä" muotiblogisti.
VastaaPoistaSe olisi hienoa ja myös varsin rohkaisevaa meille muillekin kotona pasta-aikaan olleille, jotka haluaisivat pukeutumisellaan ilmaista kuulumistaan high societyyn ilman myötäsyntyistä makua.
Nick Ut otti sen kuvan napalmin polttamasta Kim Phúc'ista - Leica M-2:lla rungon numero on 1923019 ja 35mm Summicronin linssi, jonka seriaali on 1923019 - ;) - AP:n standardi oli siihen aikaan Nikon, mutta kuvaajilla oli yleensä oma Leica mukana.
VastaaPoistahttp://www.flickr.com/photos/malcnhg/2131489629/
Ja Ut vei sen tytön ensin sairaalaan ennen kuin lähti viemään niitä kuvia AP:lle.
Eikös toi ladattu alhaalta - ja sen takia luultiin ensin että se kuva oli otettu Nikonilla...
Unohtui vielä, että se taisi olla Horst Faas, joka alkoi ensimmäisenä kanniskelemaan omaa Leicaa Vietnamissa, ja toiset kuvaajat otti sitten mallia hänestä.
VastaaPoistahttp://www.amazon.com/Requiem-Photographers-Died-Vietnam-Indochina/dp/0679456570
http://www.boston.com/bigpicture/2010/05/vietnam_35_years_later.html
Ad Omnia - uskottavan tarinan mukaan (Kalle Kultala, suullisesti) Nikoknit ja Canonit vetivät Vietnamissa homeeseen. Leican supermaine, jota itse melkein vakavissani ylläpidän, olisi siis sotakameran. Ainakin Suomessa ja Saksassa tietääkseni Contax oli ykkönen, vaikka se oli hauraampi kuin Leica.
VastaaPoistaTämä asia, joka on pelkkää historiaa digitaaliajalla, alkaa kiinnostaa. Muistan juuri, missä ovat alan kirjani. Täytyy katsoa tarkemmin.
"...pikkurahan puutetta..."
VastaaPoistaKyllä, sponsorit kehiin ja pari kertaa kuukaudessa yhdistelmäpostaus Keikari-Kemppinen!
Kuvitellaanpa, että meitä Kemppisen kirkkokunnan uskollisia seurakuntalaisia - eli kemppisläisiä - on vaikkapa 1500.
VastaaPoistaJos me jokainen lahjoittaisimme jokapäiväisestä kemppistolastamme aina 10 senttiä, pimeästi toki koska kyse on pimeyden opista, niin se tekisi lahkon ylipapille kuussa noin 4500 euroa puhtaana käteen.
Näin helppoa on ansaintalogiikka.
Jos antaa kerralla kahrenkympin Euron niin saaks lukee näitä juttuja siihen asti kun keikahtaa? (Mää en todennäköisesti elä enää hirveen kauan.)
VastaaPoistaKyllähän noita kemppisiä lukee. Tasokin vaihtelee ihan sopivasti. Joskus juttu jopa ontuu, joten ei äijä korkealle jalustalle pääse. Mutta nämä kommentit: liian pitkiä – löysiäkin, joutaisivat vakiokommentoijan omaan blogiin. Tai sitten ihan tyhjänpäiväisiä hiihtelyjä. Lohdutonta. Harvoin niihin enää klikkaankaan.
VastaaPoistaKemppinen ei ansaitse blogillaan koska:
VastaaPoista-kuuluu väärään segmenttiin, hänen "asiakkaansa" eivät ole enää nuoria leijonia, tai rahaa tuhlaavia muotivirtauksia seuraavia teinejä, joten ei kiinnosta mainostajia
-hän on tieteen, arkijärjenvastaisen totuudentorvien nurkan, edustaja ja käyttäjä ja heitä kadun ihmiset välttelee ("liian vaikeeta miulle"), tosin siihen nähnet nuo mittarilukemat on hämmästyttävän suuria..
MrrKAT
Tapsalle:
VastaaPoistaTuo summa kuukaudessa ei työmäärään ja pätevyyteen nähden olisi Kemppisen tasolla juuri mitään. Siis jos ansaintaan tähdätään. Logiikkahan on aina joko helppoa tai mahdotonta; kuten Rubinsteinin mukaan pianoteoksetkin. Erona pianistille harjoittelu, yrittäjälle ansio voi logiikasta huolimatta olla sen harmaan kiven tuolla puolen.
"Hurja" todellakin tarkoittaa/tarkoitti ainakin Ylä-Savossa hullua, sellaista, joka on häiritsevä ja jopa vaarallinen ympäristölleen ja jota välteltiin tuo "hurjuuden" takia. Yleensä siis välkivaltaisia tyyppejä.
VastaaPoistaHarmittomampaa, lähinnä ympäristölleen kiusallista hullua taas sanottiin "löyhkäksi". Yleensä "löyhkä" puheli sopimattomia, naureskeli omia aikojaan ja saattoipa vaikka piereskellä äänekkäästi tuvassa käydessään muiden ollessa syömässä. "Löyhkä" ei kuitenkaan juonnu viimeisestä. Tämä ihmistyyppi ei siis kuitenkaan ollut mitenkään vaarallinen tai epäsosiaalinen, lähinnä kummeksuntaa ja pientä paheksuntaa herättävä olento melko suljetussa yhteisössä.
no kiva , kun viela kirjoitat :=) xx
VastaaPoistaFlattr-painikkeen voisi tänne panna. Se on hauska tapa lahjoittaa pikkurahaa bloginpitäjälle.
VastaaPoistaSuuren Gargantuan hirmuinen elämä -teoksen runot on suomentanut nimimerkki V. Arti, joka on ollut minulle jonkinasteinen tutkimuskohde. En muista ulkoa edes yhtään runonpätkää ko. teoksesta, mutta taatusti suomennokset ovat runousopillisesti päteviä.
VastaaPoistaMinä luen Kemppiseni tukevasti noin viikon myöhässä. Kypsyneenä. :)
VastaaPoistaNäkee kommentitkin samalla kertaa. Joulu joka päivä, parhaina monta.
Tilaukseen siis readeri, joka hakee "kaikki" uudet syötteet blogista ja parsii blogin kommentteineen yhdeksi syötteeksi. Ei kuulosta mahdottomalta.
-Walle