Sivun näyttöjä yhteensä

30. toukokuuta 2010

Korintti




Katsoin televisiossa esiintyvää henkilöä ja mietin, kuka tuo on. Milla-täti!

Uutistenlukija sanoi kuitenkin, että se oli uusi puoluesihteeri Mikael Jungner.

Hän päästeli härskejä juttuja. Suomen sosialidemokraattisen puolueen tavoitteet ovat kuulemma nyt ilo, toivo ja rakkaus.

Retoriikka saattoi vilahtaa yli kuulijan ymmärryksen samoin kuin uusi tunnuslause, jonka mukaan puolue on kansan edustaja. Tämä ehkä sensaatiomaiseksi ajateltu paljastus satoi lähinnä perussuomalaisten laariin.

Olettehan huomanneet, että jyvien välittömään tuhoutumiseen viitataan nykyisin joka käänteessä. Jyvien pitäisi olla laarissa suojassa sateelta, mutta tuo tai tämä asia sen kuin ”sataa laariin”. Jatkossa ehkä poliittiset puheenvuorot satavat suoraan sikalaan tai UPM:n paperivarastoon.

Koska puolueväki ja puhuja eivät välttämättä ole asiasta selvillä, lienee mainittava, ettei puoluesihteeri itse eikä liioin mikään sosdempuolueen elin keksinyt tätä. Itse asiassa muuan Paavali puhui ja kirjoitti aikoinaan kuin itse Mikael Jungner esittäessään rakkauden kaikkia lahjoja korkeammaksi:”Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.”

Kovaa tekstiä ihmisille, joiden toiminta on sujunut viime aikoina uskottomuuden, toivottomuuden ja etenkin rakkaudettomuuden merkeissä.

Tämä mainitsemani Paavali, Rooman keisarikunnan kansalainen Saulus, oli ottanut levittääkseen kuolleen profeetan oppia, jonka mukaan heikkoja on autettava, kärsiviä lohdutettava ja köyhiä tuettava, siis esimerkiksi maahanmuuttajia, isoäitejä ja kreikkalaisia.

Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.

Jungner on varmaan tutkinut Ingmar Bergmanin elokuvia. Hänen lainaamaansa edellisessä jakeessa sanotaan, että nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin.

Luultavasti ihminen menettää kaiken uskottavuutensa heti ryhtyessään poliitikoksi siksi, että poliitikot puuhaavat lakien parissa. Ihmiset aavistavat, että myös perusvapauksien ja perusoikeuksien korostaminen on tarpeen siksi, että kukaan ei luota kykyynsä eikä poliitikkojen kykyyn ottaa vastuuta, käskemättä, vailla rangaistuksen uhkaa.

Pysyäksemme hengellisessä virityksessä kuvainpalvonta eli epäjumalan kuvien pystyttäminen tarkoittaa myös epäpaholaisia.

Pystytetään vihattavaksi uusia vihollisia ja ollaan käyvinään sotaa huumeita, alkoholia, tupakkaa tai muita toisarvoisia ilmiöitä vastaan, vaikka sotaa olisi käytävä mädännäisyyttä eli korruptioita vastaan – ja ennen kaikkea omaa pelkuruutta vastaan. Pelkuruus sulkee suut ja ajaa mielistelemään asiakkaita (äänestäjiä).

Pitääkseni kiinni C.K. Chesteronista, josta tässä blogissa on ollut näinä päivinä puhe, liittäisin viikonlopun puoluekokouksille – myös keskustalle – kaksi Päivän Mietelausetta. ”Suuren lain rikkominen ei tuo vapautta eikä edes anarkiaa. Se tuo pieniä lakeja.”

”Uudistajat ovat aina oikeassa kertoessaan, mikä on väärin. He ovat yleensä väärässä kertoessaan, mikä on oikein.”

”Sitä hirmustuu miettiessään, miten harvoin poliitikkoja hirtetään.”

20 kommenttia:

  1. Mikaelia vähän, ja aivan pintapuolisesti tuntevana sanoisin, että hän on erittäin vaarallinen ihminen.
    Niin kuin kaikki jotka haluvat parantaa maailmaa.

    VastaaPoista
  2. "Se, minkä ennen Juhannusta sataa, sataa laariin ja minkä Juhannuksen jälkeen, se on laarista pois."

    t. Maajussi

    VastaaPoista
  3. HYVA JUTTU
    En ole sosdemi enka tule, mutta soisin Jungnerin onnistuvan. Minusta han on tyyppi jonka hymylla ja rakkaudella pitaisi paasta ilman muuta median suosioon. Minusta Jungnerissa voisi olla sita jotain. Jotain aivan muuta kuin naissa tusinapoliitikoissa. -- Olisipoa alynnyt hakeutua myotatuuli kokoomukseen tai persuun, mutta nyt joutuu kaantamaan yleiseta vastavirtaa.

    VastaaPoista
  4. Ennen muinoin Yleä pidettiin kulttuurilaitoksena jonka johtajaltakin edellytetttiin kulttuurihenkisyyttä. Nykyisin riittää kuhnan osaa muuttaa kaiken rahaksi.

    VastaaPoista
  5. Kemppisen ehkä sensaatiomaiseksi aikoma paljastus Paavalista tuskin on mikään yllätys Jugnerille, miksi Kemppinen keksii sellaista luulla? Jugnerhan selvästi permutoi: "SDP on iloa, toivoa, uskoa, SDP on rakkauden puolue". Sattumalta tunnen Jugnerin haastattelun Radio Deissä toukokuun alussa, kyllä hän tällaiset uskonnolliset kliseet tuntee (vähättelemättä ko raamatunkohtaa, se on useimpien vastanaiden huulilla, Jugnerin nykyrakkaushan on vielä tuoretta ja kuumaa).

    Joko kommentoija ylisti Ylen aiempien pääkohtajien kulttuurihenkeä. Ketä hän mahtaa tarkoittaa, paperinkuivaa Kiurua tai businessmies-Wessbergiä lukuunottamatta kaikki ovat olleet umpipolittisia. Wuolijoki oli Jäppisen tarkoittamalla tavalla vaarallinen, kulttuuri oli hänellekin lopulta väline. Olli Alholle politiikkakin oli taidetta, mutta hänhän ei pääjohtaja ollutkaan.

    VastaaPoista
  6. Kuuntelitteko euroviisuja (sanoitukset): nehän laulaa kuten poliitikot puhuu! Paitsi Ukrainan Alyosha. Hänen vuokseen ei ilta mennyt ihan pilalle.
    Demokratia on synkkää ja ikävää!

    VastaaPoista
  7. Minua (enkä luule olevani ainoa) on jo kauan häirinnyt puolueiden touhussa, että tärkein asia tuntuu olevan huolehtiminen kannatuksesta. Ilmeisesti asia on niin, että ne eivät itsekään usko voivansa muuttaa asioita oikeasti. Siksi tärkeintä on erilaisilla mediahässäköillä laskea savuverho, jonka suojassa yritetään kähmiä etusijoja omilla miehillä/ naisilla. Vaalirahoituksessa on paljolti kysymys siitä kuka pystyy kovimpaan sumutukseen. Jos jollakin puolueella olisi oikeasti ohjelma, jolla ”maan asiat pistetään kuntoon”, ja paloa asialle (kuten työväestön olojen parantamnen aikoinaan), niin sanoma menisi läpi ilman sirkustemppuja. Ehkä olemme vedenjakajalla, jossa ei ole osattu päättää mihin mereen laskemme. Elämäntyylin ja kulutuksen sopeuttaminen resursseihin olisi kova puolueohjelma, mutta ei mene läpi niin kauan kuin eliitti ja johto rällää entiseen malliin ja laatii pelkkiä leikkauslistoja kansalaisten suuntaan tiukan taloudenpidon nimissä. Tätä taustaa vasten Jungerin ”ilo, toivo ja rakkaus” vähän huvittavat, niin hyviä asioita kuin sinänsä ovatkin.

    VastaaPoista
  8. Aivan, Maajussi, siis vertauksessa on kyse tuotantosuhteen dynamiikasta - sade lisää juhannukselle asti viljan satoa ja viljavuoren tulevaa kasvua.

    Sitten näihin viestintäkonsulttien taikomien puppugeneraattorien avulla maailmaa parantaviin vaarallisiin, vielä sana, ku kerran tuli puheeksi.

    Olen aika perinteisellä linjalla:
    - Koti_uskonto-isänmaa zombi-instituutiot, alas tai ainakin eroon valtiosta (vert. Forssan ohjelma).
    - Internationaalinen solidaarisuus. Markkinanohjaus.
    - Elinikäinen oppiminen, nyt olennaisimpana tehtävänä kaikesta manipulaatiosta, esimerkiksi kaikesta ylikansallisen lääketeollisuuden sairaustehtailusta, tietoiseksi tuleminen.

    Nää on oikeasti aika karsasta läppää jonkun kalkkilaivan kapteenin haahuiluun verrattuna.

    VastaaPoista
  9. ... ja sitten nuo toisarvoiset taistelut ovat sieventäneet vapautemme muotoon jossa henkinen liikkumatila muistuttaa tupakointitilaa, julkisilla paikoilla sitä ei ole. Riittävää ja pakollista on tietää miten kissa pissatetaan oikein.

    VastaaPoista
  10. Paikalla olisi varoituksen sana sihteerikkö Jungerille ja raamatullisin säkein:

    "Joka Urpilaiseen (ja hänen poliittiseen linjaansa) tarttuu;
    se myös Urpilaiseen hukkuu."

    Rämpinen höttöisellä unelmien suolla on raskasta ja epäuskottavaa. Siellä voi karista läskien lisäksi myös ne demareitten viimeisetkin äänet.

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästäkin kirjoituksesta.

    Demarien puoluekokouksessahan oli kysymys muodikkaasta asiasta, ulkoistamisesta. Demareillahan on jo ennestään Mooses. Tämä on jatkoa sille linjalle.

    http://blogisisko.blogspot.com/2010/05/korkean-tason-ulkoistamista.html

    VastaaPoista
  12. "Demarien puoluekokouksessahan oli kysymys muodikkaasta asiasta, ulkoistamisesta. Demareillahan on jo ennestään Mooses. Tämä on jatkoa sille linjalle."

    Kokoomus ulkoisti pätöksentekonsa jollekin neokonservatiiviselle think-tankille. Unohtivat vain kertoa asiasta äänestäjilleen, kun kertoivat olevansa työväenpuolue..

    VastaaPoista
  13. Olemassaolo on sattumanvaraista kuten rakkauskin. Olemassaolo ei ole välttämätöntä, eikä ole rakkauskaan. When the mellow moon begins to beam
    every night I dream a little dream - lauloi Billie Holiday.

    Sitten on näitä hyveellisyyden ja hyveen mallikappaleita. Ihmisiä, joista jokainen on ainakin omasta mielestään hieman parempi kuin mitä lajinsa edustajat keskimäärin ovat, ja joita kutsutaan joskus poliitikoiksi, joskus joiksikin muiksi tärkeilijöiksi. Vanhempana he sitten päätyvät asukkaaksi sarkofagiin, tai mausoleumiin, tai vahakabinettiin, tai jonkin saatanallisen ison hautakiven alle.

    SDP:n puoluekokouksessa oli kysymys uskoistamisesta. Sekin on ymmärryskysymys varsinkin silloin kun ei ymmärrä kovin paljoa. Siis kuten vaikkapa tämä "Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät" juttu. Jonka voi tulkita joko lupaukseksi, tai sitten uhkaukseksi sen jälkeen kun jotkut joskus ymmärtävät.

    Nyt melkoisen moni näkyy ymmärtäneen ne isänmaan oikeanlaidan oikeat arvot.

    Ja sitten on näitä jotka hautovat ajatuksissaan jotakin kauan sitten kadonnutta, kuten rakkaus esimerkiksi, ja ikävöivät jonkin sellaisen perään kuten esimerkiksi paikka pääministerinä. Sokrates osasi, kuten yleisessä tiedossa varmasti on, erottaa toisistaan sen, minkä hän ymmärsi, ja sen, mitä hän ei ymmärtänyt. Selvää kuin mikä varmaan. Koska hymyillään niin vitusti ja rakastetaan - kyllä se siitä... rakastetaan vaikka egyptiläisiä mummojakin, jos vaan rahat riittää - ja niitäkin joille ei riittänyt.

    Vonnegut kirjoitti siinä ikuisesti keskenjääneessä romaanissaan - Jos Jumala eläisi tänään - seuraavaa: .......... Ja me helttapääneutrit myös äänestämme! Odotan malttamattomana päivää, jolloin itse USA:n presidentti, joka ei luultavasti myöskään pääse naimaan tänä yönä, julistaa valtakunnallisen Neutriylpeyspäivän. Silloin me tulemme kaapista miljoonittain. Ryhti suorana ja leuka tanassa me marssisimme tämän daisarikahelin demokratiamme pääkatuja pitkin, hyeenan lailla nauraen.

    Ja kun hän myöhemmin kommentoi tuota, hän kirjoitti: "Jumalan olisi pikku pakko olla ateisti, sillä uloste roiskuu silmiin joka puolelta aivan kuin keskusilmastointiin olisi kipattu rekkakuormallinen makkipönttöjä."

    VastaaPoista
  14. Timo Kalli ja Kepu taisivat tehdä tyhmästi potkiessaan Jungnerin pois Ylestä. Nyt mies on nostamassa demareita kannatusta selvästi ohi keskustan.

    Samaan aikaa Jarmo Korhonen, jota monet pitävät kepun vaalirahoitussotkujen "aivoina" tai pääkonnana, miten vain , taistelee kynsin hampain puoluesihteerin paikastaan ja tulee ilmeisesti myös valituksi. Ja kepun sisäinen pyykinpesu vaalirahoitussotkusta on edelleen pesemättä.

    Jungnerin valinta sataa demareiden vaalimenestyslaarin, Jamo Korhosen uudelleen valinta kepun vaalitappion tunkiolle.

    VastaaPoista
  15. Aatteellisiin umpikujiin kyseenalaisissa pärepäästöissäni ajautuneena olen määritellyt itseni anarkistiseksi antimodernistiksi, joten lienee ymmärrettävää, että löydän Chestertonin antinomisesta ajattelusta aineksia omien kaksoissidos-pohdintojeni käyttöön.

    Ei liene myöskään yllätys, että Slavoj Zizek fanittaa tätä 'paradoksien prinssiä' vähän joka mutkassa.

    *
    By the way - what's so funny about Miihkali? Mieshän on, huolimatta Mensan jäsenyydestään, sympaattinen kuin pinkinpunainen ja oljenkeltainen pupunalle. - Ihan oikeasti. - - Hei - mitä te oikein nauratte - tanan kyynikot! - Kun joku alkaa vakavissaan puhua 'toivosta', niin te ajattelette heti välittömästi hänen uneksivan 'voitosta'. - - Ja oikeassapa taidatte olla. - Mutta tarkkaillaan nyt ensin vähän aikaa, ennenkuin karkoitamme vaarallisen runoilija-Jungnerin valtiostamme. Pitää vain olla koko ajan varuillaan, ettei hänen karismaattinen 'sua-rakastan-vaik-et-mua-vielä-huomaakaan'-retoriikkansa sekoita arvostelukykyämme lopullisesti.

    VastaaPoista
  16. Mutta Sosdemien luja liimautuminen ay-liikkeen kylkeen ei tuota iloa ja rakkautta, vaan piinkovaa oman edun tavoittelua. Ay-liikehän on osa markkinavoimia, joka on yhtä empaattinen kuin neuvostopanssarivaunu. Kaikissa riistokapitalismimaissa on vahvat ammattiliitot, mitkä eivät ole tosiaankaan mitään hyväntekijöitä.

    VastaaPoista
  17. ... yhtä empaattinen kuin neuvostopanssarivaunu. Kaikissa riistokapitalismimaissa on vahvat ammattiliitot, mitkä eivät ole tosiaankaan mitään hyväntekijöitä.
    Mainio kielikuva.
    Tämä kehitys - joka voi korjata hieman kapitalismin mekanismia - sinänsä on spenceriläisen sosiologian mukaista, johtopäätös, jonka vastenhakoisesti logiikkansa pohjalta teki jo itse Herbert Spencer.

    VastaaPoista
  18. "Nyt mies on nostamassa demareita kannatusta selvästi ohi keskustan."

    Minua ihmetyttää, että koko vaalirahasotkun jälkeen Keskustalle yleensäkään löytyy enää äänestäjiä. Ei demareiden nousuun mitään Jungnereita pitäisi tarvita. Vaan ehkäpä tosiaan tarvitaan, sillä puolueelta olisi kiva kuulla edes jotain asiallisia ja asiapohjaisia kannanottoja.

    VastaaPoista
  19. Kaikki ei ole aina sitä, miltä se näyttää.

    Kokoomuksen vaalimainoksessa vain todettiin, miten asiat ovat: Työtähän me kaikki teemme nykyään työikäisinä, jollemme ole sairaita tai työttömiä.

    Marxin aikana ei ollut edes sopivaa ja moraalista, että hyvin koroillaan toimeentuleva mies menisi töihin ja "riistäisi leivän köyhien suusta".

    Nyt rikkaimpien sukujen jäsenet, miehet ja naiset, saavat usein ne kaikkein parhaiten palkatut virat ja työpaikat. Olisiko eettisesti sopivampaa, jos he jäisivät kotiin koiria kasvattamaan ja taidetta keräämään - tai tekisivät ilmaiseksi tieteellistä tutkimusta tai hyväntekeväisyystyötä - ja antaisivat virkansa ja suuren palkkansa köyhemmille?

    VastaaPoista
  20. Kun maallisessa toiminnassa aletaan puhumaan rakkaudesta, vedän käpärän päähän. Miksi? Kokemus on osoittanut, että kohta alkavat kallot halkeilla.

    Nimim. Sinuhe

    VastaaPoista