Sivun näyttöjä yhteensä

22. toukokuuta 2010

Vihreät fasisteina



Kohtalokkaat muutokset vallankäytön rakenteissa tehdään mitä parhain tarkoituksin. Avainasemassa ovat ns. hyödylliset hölmöt, sellaiset kuin oikeusministeri Tuija Brax. Sen jälkeen tulevat saapasjalkamiehet.

Nyt oikeusministeri Brax ryhtyy selvityttämään terveydenhoitohenkilökunnan taustaa – rikostietoja ja luultavasti myös menettelyvirheitä – keinoin jotka tuovat heti mieleen Gestapon ja NKVD:n.

Kysymys taitaa olla taas kerran tilanteesta jossa päähänpistoille alttiit hupakot löytävät toisensa.

Luultavasti ajatus on ehkäistä ennakolta hoitohenkilökunnan tekemät murhat.

Täysin varmasti yritys on tulokseton, mutta silti ajatus on antaa erilaisille viranomaisille uskomattoman pitkälle menevät oikeudet penkoa ja levitelä ihmisten asioita, toisin sanoen rajoittaa perusoikeuksia.

Ainakaan tähän mennessä tuomioistuimen eteen joutuneet uusmurhaajat eivät ole ennen syyllistyneet (jääneet kiinni) mihinkään väkivaltaiseen käyttäytymiseen viittaavaan. Lehtien raportoimat muut laittomuuden ovat sinänsä valitettavia, mutta toisarvoisia – potilaiden omaisuuteen kajoamista ja vastaavaa.

Ainakin juristit tietävät, että viimeistään sotien päättymisestä alkaen hoitohenkilöstössä on ollut taipumusta huumaavien aineiden käyttämiseen. Ainakin sotien jälkeen myös lääkäreissä oli jokin määrä selviä morfinisteja. Lääkkeitä taitaa kadota parempii suihin jatkuvasti. Se ei ole hälyttävää.

Meillä on jo toteutettu muutos, jonka mukaan lasten ja nuorten parissa työskentelevä on velvollinen todistamaan, ettei hän ole seksuaalirikollinen. Ns. laillisuusperiaatteen mukaan rikosepäilyn esittäjä olisi todistusvelvollinen.

Suosittaisin Tuija Braxille luettavaksi sopivaa Kolmannen valtakunnan historiaa, esimerkiksi Richard J. Evansin uutta teosta. Se sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen lainsäädännöstä ja painostuksesta, jolla saksalaisen virkakunnan vastarinta murrettiin niin että lopulta myös epäily sosialistien äänestämisestä 20 vuotta sitten katsottiin rangaistavaksi teoksi. Natsien hyödyllisinä hölmöinä olivat liberaalit, jotka olivat monessa suhteessa nykyisten vihreiden edeltäjiä.

Tämä tehtiin yhteisen edun vuoksi, koska viholliset vaanivat joka nurkassa ja sosialistit ovat pahoja ihmisiä. Luterilaiset olivat innoissaan mukana. Katolisen kirkon piirissä esiintyi harmillista vastarintaa. Nykyisin muistetaan vain juutalaisten vainoaminen ja murhaaminen. Nykyisin ei muisteta, että ensin sosialidemokraatit eristettiin ja sitten porvaripuolueet opetettiin yhteistyöhaluisiksi, kunnes niitä ei enää tarvittu.

Tulevien sukupolvien etu oli sekä ruskeiden että vihreiden (ja Stalinin punaisten) perustelu ja päämäärä. Vihreätkin näkevät sadan tuhannen vuoden läpi peruskallioon, mutta eivät viikon päähän tulevaisuuteen eivätkä menneisyyteen.

Oikeusministeri Brax voisi kokeilla, miltä tuntuisi ääneen lausuttuna sana ”oikeusvaltio”. Luulen että se olisi äkkiseltään outoa ja voisi tehdä häijyäkin. Tuo termi, englanniksi ”rule of law” muuten tarkoittaa, ettei saa tehdä mitä mieleen tulee, vaikka arvelisi olevansa hyvällä asialla.

Ehkä vihreiden ja etenkin Braxin olisi aika tulla kaapista ja julistaa nyt alkuun yleinen matkapuhelinten ja Skypen kuunteleminen – molemmissa laitteet ja niiden protokollat on nimittäin kehitetty unohtamatta urkintaintressiä. Vaivaton pääsy sähköpostiin on sekin järjestetty.

Rakentava kritiikki? Tässä: terveydenhuoltoala voisi itse organisoida jyrkän salassapitovelvollisuuden sitoman toimikunnan, jolla olisi oikeus hankkia tietoja sille ilmoitetuista alalla toimivista tai alalle pyrkivistä, ja päättää, onko perusteltua aihetta kytkeä poliisi asiaan. Toimikunnan kielteisistä päätöksistä saisi valittaa yleiseen tuomioistuimeen. Jos urkintaoikeus ulotetaan kaupungissa kaikenkarvaisille hoito- ja hoivaorganisaatioiden hallintoelimille, olemme dystooppisessa urkintayhteiskunnassa, valmista kanankakkaa.

21 kommenttia:

  1. En lisäsi pilkkuakaan tuohon. Valmis on.
    Ja kirjoitettu niin että rupusakkikin
    sen käsittää.
    Nooh - Virheet on eri juttu.

    VastaaPoista
  2. Hyvin painokasta tekstiä. Mieleeni tule jotenkin asiaan liittyen ihmetelä myös sitä, että lehtien nettikselyjä on alettu pitää (myös jopa Halonenkin!) tutkimuksina, ja joihin poliitikkojen ym tulisi oitis reagoida.

    VastaaPoista
  3. Palstalta poissa olleena olen ilmeisesti jäänyt paljosta paitsi, jos Kemppinen on useinkin tarttunut näin tomerasti hyvään asiaan. Mutta voinhan parantaa tapani.

    Olen itsekin tv:n ääressä oudon tunteen vallassa usein katsellut ministeri Braxia. Aivan kuin hän olisi huomannut olevansa se Etelärannassa kauan kaivattu yli-ihminen äidillisellä narinallaan opettamassa tyhmiä toimittajia. Tarja Cronbergissa on nähty samanlaisia piirteitä.

    VastaaPoista
  4. Erinomainen kirjoitus, joka ansaitsee tulla laajempaankin levikkiin.

    Samaan sarjaan "hyödyllisten hölmöjen" ahkeroinnissa menee tänään uutisoitu tieto lainvalmistelusta, jolla pyritään siihen, että puoluetta voidaan rangaista yksittäisen ehdokkaan/ jäsenen esittämistä (rasistisista) mielipiteistä tai vaikkapa vain nettilinkityksestä (rasistisille) sivuille. Seuraavaksi ehkä kriminalisoidaan neuvostovastaisuus taannehtivasti ...

    -> ajatuspoliisit ja kollektiiviset rangaistukset -> minkä polun päässä tässä nyt ollaan ?

    VastaaPoista
  5. Taustalla tuntuu olevan nollatoleranssin ajatus, kuten myös tässä

    http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/05/al_puolue_voi_joutua_vastuuseen_jasenensa_rasismista_1702584.html?origin=rss

    ja tässä

    http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/05/lainvalvojat_haluaisivat_rankaista_vasyneena_ajavia_kuljettajia_1702482.html?origin=rss

    VastaaPoista
  6. Vähän tähän liittyen: Södermanin puhe "Hitlerin mentävästä aukosta" tuntuu liialliselta, mutta hallintoa ei pitäisi rakentaa ihmisten kunnollisuuden ja hyvyyden varaan.

    VastaaPoista
  7. Joskus, olikohan 1990-luvulla, kun Tiitisen Lista & Co olivat puheenaiheena eduskunnassa, muuan kansanedustaja ehdotti istuntosalissa, että kaikki menneet yhteydet kaikkiin entisiin tiedusteluorganisaatioihin otettaisiin reilusti esille ja käytäisiin avoimesti läpi.

    Niin suurta paheksuvaa mölinää olen harvoin televisiosta kuullut eduskunnan suustaan päästävän. Kyseinen kansanedustaja oli hämmästynyt ja minä olin hämmästynyt.

    Tuo kansanedustaja oli muuan Tuija Brax.

    Sen jälkeen on paljon vettä virrannut siltojen alta. Siinä ajassa on saatu jatkuvia näytteitä siitä, että vihreiden "arvoliberalismi" on muuttunut aina vain heikommin maskeeratuksi stasismiksi. Ja minä kun olin kuvitellut, että naSDP olisi tällä alalla Suomessa lyömätön.

    Vilpitön ja totinen ehdotus:
    Suomeen tarvitaan kansalaisoikeusliike. Kansalaisoikeusliikkeen tavoite olisi valvoa ja vaatia, että maassa noudatettaisiin maan perustuslakia. Tämä toivomus on niin radikaali ja arvelluttava, että en tiedä miten se tapahtuisi.

    VastaaPoista
  8. Tässä muuten olet harvinaisen oikealla asialla. Valtiossa tarvitaan elimiä, jotka etsivät tietoa valmisteilla olevista ja mahdollisista rikoksista. Nykyisellään tätä tehtävää hoitavat (pääasiassa) KRP, Supo ja Pääesikunnan tutkintaosasto. Näillä elimillä, pitipä niistä eli ei, on tehtäviinsä vuosikymmenten perinteet ja ammattitaitoinen henkilökunta. Lisäksi niitten harjoittaman "rikostiedustelun" tiedot pysyvät erittäin hyvin salassa eivätkä leviä ympäri maata häiritsemään tavallisten kansalaisten elämää. Supon kirjoihin päätymisen huomaa vasta, jos hakee tietynlaisia työpaikkoja ja työhönottoprosessi katkeaa loppusuoralla.

    Sosiaali-, terveydenhoito- ja koulutusalan ihmiset ovat kyllä ammattitaitoisia, mutta heillä ei ole ammattitaitoa "rikostiedustelun" ja ennaltaehkäisevän turvallisuustyön alueella. Pitäköön jokainen oman alansa. Jos terveydenhoitohenkilöstön taustat halutaan tarkastaa, on sitä varten olemassa "turvallisuusselvityksen" nimellä tunnettu menettely.

    Jos haluttaisiin toteuttaa yksilön oikeusturvaa, olisi kaikkein parasta palauttaa käyttöön kansalaisluottamuksen menetys. Silloin tuo rangaistuksen antaisi tuomioistuin määräajaksi ja kansalaisluottamuksen saisi myös määräajan jälkeen takaisin. Sosiaali- ja terveysala voisi sitten vaatia työntekijöiltään kansalaisluottamusta. Näin vältettäisiin se, että jonkin sosiaalilautakunnan maallikot tekevät mutu-tuntumalla päätöksiä henkilön kelvollisuudesta työhönsä.

    VastaaPoista
  9. Hätäpuhelut Brax voisi kyllä tarkistaa ja heittää asiattomat vastaajat pellolle.

    VastaaPoista
  10. Minkä niminen Evansin teos?

    Kiinnostuin aiheesta kun luin Tuorin Oikeus, valta ja demokratiasta kolmannen valtakunnan oikeustieteestä a lá Carl Schmitt. Siksi ostin keväällä Dachausta Evansin The Coming of the Third Reichin.

    Natsit ovat muutenkin olleet esillä viime aikoina. Söderman muistutti viikolla Hitlerin valtaannoususta, kun eduskunnassa keskusteltiin poikkeustilan julistamisoikeuden siirtämisestä presidentiltä hallitukselle. En ihan ymmärtänyt miksi on pelottavampaa, että viisi ministeriä voisi halutessaan julistaa poikkeustilan kuin että yksi henkilö, presidentti, saisi päättää asiasta.

    VastaaPoista
  11. Samaa aihetta eri vinkkelistä on eiisen Talouselämän Pelin henki -kolumnissa "Törkeintä on turvallisuus".

    Kuka osaisi olla eri tai uskaltaisi olla samaa mieltä.

    VastaaPoista
  12. Kirjoittajan natsikortin heiluttaminen on ehkä hieman väsynyttä, mutta varmaan harkittua. Asia sinällään on tärkeä, erilainen urkinta ja yksilönvapauden rajoittaminen tuntuu olevan arkipäivää erilaisten hyvien asioiden edistämiseksi. Toissakirjoitus "Rippisalaisuus" pureutui osittain samoihin asioihin.

    Itselleni on tullut mieleen tehdä (ja kehottaa kollegoitakin tekemään) rahanpesuilmoitus jokaisesti nigerialaiskirjeestä, niin olisi selvittelykeskuksellakin lisää tekemistä.

    VastaaPoista
  13. Olen lukenut Richard Evansin kirjan Third Reich in Power. Minulla on kesken kirja Third Reich at War.

    Ensimmäinen kirja kertoi, miten natsit voittivat kansakunnan puolelleen (hearts and minds of the nation). Toinen osa kertoo lähinnä toteutuksesta.

    Kemppinen erehtyy, kun luulee Braxia hyödylliseksi idiootiksi, jonka takaa nahkasaappaat tulevat.

    Brax itse on totalitaristi, jonka juoksupoikia Mika Illman ja Ilari Hannula ovat, kun nämä ajavat viimeisintä sananvapauden rajoitusta.

    VastaaPoista
  14. Ad Anonyymi: - tuo puhe natsikortin heiluttamisesta kuulostaa keskenkasvuisten höpötykseltä ja myös on sitä.

    Saksan liittotasavallan perustuslain (GG) säännökset tietosuojasta ja sihen liittyen yksityisyyden suojasta otettii lakiin - ensi kertaa Euroopassa - juuri natsiajan kokemustan vuoksi. Saksa ajoi ne läpi silloisessa EEC:ssä.

    Ja miellä hölmöillään heittelemällä mainoslauseita!

    Yksilön suoja valtiota vastaan rakennettiin sodan kokemuksien vuoksi. Yksilön suojaa rapautetaan nyt lähinnä mediayhtiöiden vaatimuksesta.

    Maassa jossa myös politologien ja juristien tiedot valtiosäännön ja hallinto-oikeuden vaarallisista ja juuri Saksassa aikoinaan käytetyistä aukoista ovat äärimmäisen heikot.

    Sopisi ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
  15. Meillä hölmöillään myös lakien perustuslaillisuutta tarkastelevan eduskunnan perustuslakivaliokunnalla. Eikö jo olisi aika ottaa asia tarkastelun kohteeksi? Mikä tahansa peeloilu katsotaan meillä perustuslakivaliokunnan taholta perustuslain mukaiseksi jo ennakolta, joten tuo barxilainen (vrt. marksilaisuus) lainvalmistelu saa jatkua koko vaalikauden.

    Ja pitääkö sitä perustuslakia muuttaa koko ajan?

    VastaaPoista
  16. Kyllä Yhdysvalloista tuttu teekutsu-tyyppinen liikehdintä olisi mielestäni hyvin tervetullutta Suomeenkin, vähän samaan tyyliin kuin eräs kirjoittaja tässä peräänkuulutti kansalaisoikeusliikettä. Me vaan Suomessa ollaan niin lainkuuliaisia, että helposti ei lähdetä vastustamaan ns. esivaltaa. Ehkä se on jotenkin niin, kuin joku viisas on sanonut että sitten alkaa tapahtua, kun tehdyt päätökset pöyristyttävät niitäkin, joita päätös ei koske.

    VastaaPoista
  17. Minusta "rule of law" on sujuvimmin suomeksi "laillinen meno".

    En ole luottamustehtävissä paljon missään, mutta siellä missä olen, niin kehun aina olevani laillisen menon takuumiehenä...

    Vihreissä on pelottavan yksioikoisia piirteitä, esimerkkien luettelo on loputon.

    t. Maajussi

    VastaaPoista
  18. Jo nykyisin on Valviralla, entiselleä Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksella, kattavat valmiudet seurata ja selvittää terveydenhuoltohenkilöstön toimintaa. Braxin esitys ei tuo mitään lisää.
    - eräs nuorempi rouva

    VastaaPoista
  19. "Kyllä Yhdysvalloista tuttu teekutsu-tyyppinen liikehdintä olisi mielestäni hyvin tervetullutta Suomeenkin"

    Ai siis propagandistisen mukauutiskanavan sokaisemat väkijoukot, jotka sokeasti uskovat hölmön, rikkaita ja suuryrityksiä edustavan Yhden Puolueen(tm) olevan Totuutta(tm) edustava taho ja joiden uskoa eivät tosiseikat tai järki pääse sotkemaan?
    Juu. Sitähän täällä nimenomaan tarvitaan.
    Hyvä!

    VastaaPoista
  20. Hyvin näytti onnistuvan tuo kokoomusta lähellä olevien tahojen käynnistämä vihreiden mustamaalaus (varmaan osana laajempaa vaalityön aloitusta), useampi blogisti meni lankaan, moni täysjärkisten kirjoissakin oleva. Surullista.

    VastaaPoista