Sivun näyttöjä yhteensä

31. joulukuuta 2020

Hallitus ja hullutus



 

Tampereella tutkitaan, kertoo lehti. Valitettavasti juttu oli hiukan huonosti kirjoitettu.

 

Kommentoijistani Liikkanen, joka on jäljestä päätellen kokenut ammattilainen, huomauttaa F-31:stä merkkihenkilöiden yhteydessä. Koodin alla on diagnoosi bipolaarinen mielialahäiriö, entisen kielenkäytön mukaan siis maanis-depressiivinen mielisairaus. Hän viittaa siihen, että hienojen suoritusten takana on hyvin usein tuo tauti, johon muuten on nykyisin hyvät lääkkeet.

 

Kun katselee maailmassa ympärilleen, saa ihmetellä koko ajan, mania vai psykoosi.

 

Jos ajatus oudostuttaa, miettikääpä esimerkin vuoksi huippu-urheilijoita. Valtava vuosikausien vaivannäkö ja olematon onnistumisen mahdollisuus eivät ole järjellisessä suhteessa toisiinsa.

 

Sotasankareista mieleeni pyrkii usein esimerkkinä eräs ritarin mitalin saanut pst-tykkitaiteilija. Puolet ajastaan hän kiukutteli olemattomista tai selitti olevansa huono ihminen. Toisen puolen ajastaan hän särki ryssän korsuja.

 

Tamperelaiset tutkijat arvelevat näkevänsä poliittisten tapojen nyt muuttuvan, kun sekä päättäjät että asiantuntijat sanovat suoraan, että eivät tiedä, etenkään korona-pandemia vaiheista ja torjumisesta. Aikaisempi tapa oli puhua epämääräisiä ja yrittää olla arvovaltaisen näköinen. Sitä aikaisempi tapa oli karjua suoraan tai osoittaa uhkaavalla käytöksellä, että turpa kiinni rivissä.

 

Opastaessani tutkijoita, etenkin väitöskirjan tekijöitä, siteerasin joskus lähdettä mainitsematta erästä kanttoria, joka harjoitti kirkkokuoroaan. Minäkin sanoin, että otetaanpa tuosta tuo paisutus pois ja pannaan tähän tällainen turha toisto. Ei sitä koskaan tiedä, miten lähtemättömän vaikutuksen se johonkuhun kuulijaan tekee.

 

Kollegani professori X neuvoi kirjoittamaan ensin luvun ”Tutkimustulokset” ja sitten miettimään niihin johtavan tutkimuksen. Lopuksi oli kirjoitettava ensimmäinen luku ”Tutkimustehtävä”. Ennen kuin lähtee etsimään, on päätettävä, mitä aikoo löytää. Tätä periaatetta noudattavat myös paremmat poliisit.

 

”Tutkimustieto” on viekoitteleva termi. Täytyy olla sekä ymmärrystä että koulutusta ennen kuin käsittää, että juuri politiikka toimii parhaiten alueella, josta ei voi olla tutkimustietoa. ”Oliko Brexit hyvä ratkaisu?” ”Olisiko Talvisota ollut vältettävissä?” – Aika näyttää. Tai ehkä ei sekään.

 

Darwinista Mendelin uudelleen löytämiseen eli lajien synnystä perinnöllisyyden käsittämiseen kului 50 vuotta. Siitä kului toiset 50 vuotta aminohappojen roolin oivaltamiseen ja vielä 50 vuotta todelliseen molekyyibiologiaan. Niin kauan saksalaiset ja britit ja useat muut pitivät omaa kuviteltua paremmuuttaan ”tutkimustietona”. Niin pitkään ”veri” määräsi ihmisen paikan yhteisössä. Demokratian uranuurtajat olivat Stalin, Hitler ja Mao. He kukin listivät aikaisemman yläluokan eli aatelin, sotilassäädyn ja mandariinit.

 

Ja nytpä tulee jännittävä vuosi. USA:n tapaan valta on Venäjällä, Kiinassa, Intiassa ja siis myös Isossa Britanniassa pääomasijoittajilla. Ja kaiken päällä on pandemia, jonka todellista vaikutusta emme vielä tiedä.

 

28 kommenttia:

  1. "...USA:n tapaan valta on Venäjällä, Kiinassa, Intiassa ja siis myös Isossa Britanniassa pääomasijoittajilla."

    Ihan vain mielenkiinnosta: Kenellä valta on EU:ssa, jos noissa mainitussa maissa on noin?

    VastaaPoista
  2. Tarkoitat varmaan nukleiinihappoja eikä aminohappoja.

    VastaaPoista
  3. Oikein ja kohdalleen siteerattu tuo "291 Wordl-Famous Men"-tutkimus (British Journal of Psychiatry 165; 22-34, 1994).
    F 31

    VastaaPoista
  4. Silloin kun valta on pääomasijoittajilla, kenellä se on? Ja kenellä se pitäisi olla? Kun ne pääomasijoittajat hyvin suurelta osin ovat eläkevakuutusyhtiöitä. Niitä, joiden joskus pitäisi ylijäämistään maksaa eläkkeemme.

    En minä tiedä, mutta arvaan että ihan kiva olisi jos muutaman vuosikymmenen päästä minullekin maksettaisiin työ- ja vanhuuseläkettä. Edes yli seitsenkymppisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä poimittuna:

      Vuonna 2019 maksettiin työeläkkeinä 29 miljardia euroa. Eläkemaksuina kerättiin kaikkiaan 23,2 miljardia euroa. Eläkkeet rahoitetaan työeläkemaksuilla ja sijoitustuotoilla.

      Poista
    2. Valitettavasti osa vallasta ei ole "kenelläkään" eli osa asioista tapahtuu sattumalta ja vahingossa.

      Hallinnon osalta valta on eri henkilöillä tai yhteisöillä jotka liittyvät kiinteämmin tai löyhemmin yhteen, mm. öljyteollisuus, lääketeollisuus, logistiikka, "puolustusvälineteollisuus", finanssiteollisuus, poliitikot ja puolueet sekä tiedotusvälineet.

      Melkoinen osa toimijoista menee työpaikasta toiseen näiden välillä ja pyöröovi-ilmiö toimii.

      Poliitikot saavat rahoituksen suoraan tai välillisesti näiltä talouden toimijoilta.

      Hyvin monissa talouteen liittyvissä asioissa kotimaiden keskuspankit määriitelevät noudatettavan politiikan.

      IMF ja muut kansainväliset talouden toimijat pitävät puolensa ja osittain ohjaavat keskuspankkeja.

      Suurilla "finanssitaloilla" on kulissien takana hyvin paljon valtaa ja ne käyttävät sitä. Monissa asioissa keskuspankitkin ovat niiden ohjauksessa.

      Tämä kriisi muuttaa rahoitusmaailman muotoa ja oaa toimijoista häviää joko fuusioiden ja/tai de-facto konkurssien kautta.

      Vain harvoin rahoituslaitos menee konkurssiin de jure eli kirjaimellisesti.

      Eläkeyhtiöt ovat osa tätä hyvin hämärää maailmaa.

      Me tavalliset ihmiset tulemme häviämään rahassa mitattuna eniten.

      Poista
    3. antti k

      Tässä olisi lisää asiaa ja yksi äärimmäisen mielenkiintoinen ja sujuvasti esitetty näkökulma asiaan Tuomas Maliselta:

      https://www.youtube.com/watch?v=wGHFQ1HImc0

      En väitä, että tuo on ainut totuus, mutta melko säväyttävää ajattelua kuitenkin.

      Poista
    4. Matiakselle...

      Tuli katsottua heti ilmestymisen jälkeen, erittäin hyvä haastattelu.

      Valitettavasti tilanteen vakavuus ei uppoa millään aivopestyjen ihmisten tajuntaan.

      Kyse ei ole varallisuudesta tai rahasta sinänsä, vaan vallasta.

      Koska varallisuus ja raha on vallan väline, ongelmat näkyvät rahan ja varallisuuden kautta.

      Moni mutta liian harva toimija on näyttänyt osan todellisesta "karvoituksestaan" päättyneenä vuonna.

      Monien kohdalla jäljet johtavat "sylttytehtaalle", esimerkiksi eurooppalaisiin maolaisiin piireihin (suuri ruorimies Mao Zedong).

      Usassa monien toimijoiden takaa löytyy vasemmisto-sosialismia ja monien takaa sitä "oikeistolaisempaa" versiota.

      Erityisesti WEF-järjestö on kunnostautunut ja heillä historia johtaa "kolmanteen valtakuntaan" ja sen pimeimpään ytimeen.

      +

      Radikaalit haluavat toteuttaa kolmannen kerran samaa mitä tapahtui Ranskan vallankumouksen yhteydessä.

      Eli järjen palvonta, suuren valtion ihannointi, uskonnon alasajo. Myös rahajärjestelmän uudistaminen FIAT-valuutaksi kuului asiaan. Kts. esim Andrew Dickson White.

      Eli osittain haluttiin seurata melko hiljan luodun "Yhdysvaltojen" mallia, mutta samalla mennä joissakin asioissa pidemmällekin.

      Ja seuraus... suuri terrori, Napoleon, sodat jne jne.

      Toinen damoja asioita eri muodoissa toteuttanut vallankumous oli sarja "reaali-sosialismiin" jogtaneita vallankumouksia joita on luotu eri mantereilla viimeisen sadan vuoden aikana.

      Monella tavalla merkittävin oli Kiinan kehitys. Se on kestänyt pisimpään ja valtiollisen terrorin uhrien määrä on suurin.

      Myös WW2:n uhrien määrä on suurempi kuin läntisessä naapurimaassa.

      Väkivallan vuosisata jonka aikana väkivaltaisen kuoleman kokeneiden määrä voi olla puolisen miljardia ihmistä, eli noin 500 miljoonaa.

      Tarkkaa lykua ei voida tietää ja toiseksi pitäisi voida määritellä kuka on terrorin uhri ja kuka ei, osa "akateemisen koulutuksen" läpikäyneistä kiistelee mielummin määritelmistä kuin tutkii itse ilmiötä tai uskaltaa sanoa ettei tarkkaan voida tietää.

      +

      Rahasta vielä...

      Se joka on lähinnä "rahan lähteitä" pääsee ensimmäisenä hyötymään sen "ostovoimasta".

      Tämä tekee mm. hedge-rahastoista tai vakuttusyhtiöistä tai oaasta pankkeja niitä jotka ovat toistaiseksi hyötyneet tästä tilanteesta.

      Nämä suyret vallankäyttäjät käyttävät mm. velkakirjoja sekä muita sen tapaisia välineitä "rahana".

      Mikä tahansa on voinut toimia maksuvälineenä, kunhan toinen osapuoli on kehdannut ehdottaa ja toinen osapuoli on katsonut voivansa suostua.

      Jos järjestely on ollut "laiton" jossakin maassa, se on suoritettu ns. off-shore-pankin kautta jossakin muualla, ensimerkiksi Lontoon Cityssä, Karibialla tai jossakin muussa paikassa jossa pankki sanelee säännöt poliitikoille ja viranomaisille.

      Ja myöhemmin poliittinen rälssi saa uusia jäseniä jonkin tai joidenikin pankkien lähipiiristä.

      Joissakin maissa jopa hallitukset on nimitetty pankkien suositusten mukaisesti.

      Siinäbon jotakin samaa kuin meillä metsäteollisuuden vaikutusvallassa oli suoraan politikkaam vielä vähän aikaa sitten.

      Nyt toimitaan hieman häveliäämmin useimmiten.

      Monissa maissa "puolustusväline-teollisuuden" asema on erittäin vahva, mutta niidenkin toiminta ja vaikutusvalta perustuu rahoitusteollisuuden ja valtion rakkausavioliitolle.

      Samalla monet ehtivät toimia urallaan esimerkiksi armeijan, tiedustelun, teollisuuden, politiikan ja rahoitusteollisuuden piirissä.

      Koko järjestelmä on valtava korruption ja turmeluksen pesä josta ei "puhdaskaulaista" löydy.

      Ei ole kautensa aloittava USAn presidentti, eikä ole ollut myöskään kautensa päättävä nykyinen viran haltija.

      Eikä kukaan muukaan virkaveli ennen heitä.

      +

      Jokaisesta maasta tulee lopulta epäonnistunut valtio jonka hallitsijat alkoivat toimia kuin keisarit.


      .

      Poista
  5. Näin vuodenvaihteessa paikallista politiikkaa kuunnellessa tulee suoraab mieleen Covid kuin luojan lahjana, sen varjossa on hyvä tehdä, tai ainakin yrittää tehdä kaiken kattava kevät siivous. Varsinkin jos on mahdollista pysyä poissa parrasvaloista "mitä enemmän hämmentää sitä sakeampi soppa, tässä sopassa rusinoina ovat kykenemättömyys käsittää miljardeja. Jo tuhansien käsittäminen menee yli hilseen, tänään kaatuneiden lukumäärä hipoo kuutta tuhatta eikä loppua ole edes varjoissa. Noiden taakse sopii hyvin pistää muutama nollajana. Ja politikoilta tulee tuo totuttu: en minä ainakaan ja jos olisin niin ..Tässä on hyvä sauma pestä kätensä, kuten yksikin jonka hukkaamat 49miljoonaa sopivat kätevästi unohduttújen joukkoon. kuten jo sanottu: loppua ei ole näkyvissä. Eläkkeellä ollessa piilottelen kotona varmana etten ainakaan minä tämän tarina loppua ole näkemässä! Melkein matemaattinen mahdottomuus näin elinajan odotusten varjossa?

    VastaaPoista
  6. Olen tietysti kuullut tutkimuksista joita tehdään yllämainitulla ohjeella tietyillä aloilla. Itse en ole sellaista nähnyt muiden tekemänä enkä tarvinnut vaan jokainen projekti on lähinnä tapahtunut ilman selkeätä ennakkokäsitystä lopputuloksesta. On vain ollut kiinnostus selvittää ja ryhtyä ratkomaan asiaa.

    Tässä tulee taas se kuuluisa intuitio joka raksuttaa alitajunnassa ja yhtäkkiä sanoo että katsopas poika tätä, ei ei sitä, kun tätä. Ja joskus aamulla herätessä ratkaisu on mielessä ilman kummempia selityksiä. Sitten ihmeissäni kirjoitan muistiin ja tarkistan. Muilla tutkijoilla on kuuleman mukaan samankaltaisia ilmiöitä. Ihmisen ymmärrys on paljon laajempi asia kuin arvataan, kunhan sitä vain suostuu käyttämään.

    VastaaPoista
  7. JK: "...miettikääpä esimerkin vuoksi huippu-urheilijoita. Valtava vuosikausien vaivannäkö ja olematon onnistumisen mahdollisuus eivät ole järjellisessä suhteessa toisiinsa."

    Tämä pätee enemmänkin yksilöurheiluun.

    Ja sielläkin tulee tietysti palkitsevia onnistumisia, ensin junioritasolla, sitten piirikunnallista, maakunnallista ja valtakunnallista menestystä, ja jos lopuksi kansainvälinen läpimurto jää saavuttamatta, niin harvoja se harmittaa. Olipahan sekin aika pois pahanteosta...

    Tietyissä joukkuelajeissa menestys, etenkin taloudellinen, on helpompi saavuttaa. Oman maan tasollakin voi jääkiekossa, jalkapallossa, lentopallossa ja jopa koripallossa saavuttaa jo nuorena akateemisen alan palkkatason.

    Kansainvälinen menestys tuottaa sitten lottovoiton - ja niitäkin tulee riittävän monelle vuosittain, joten tavoittelu tuntuu mielekkäältä.

    Ei urheiluun satsaaminen oikeastaan ole sen mielettömämpää kuin kirjailijan urastakaan haaveileminen. Taitaa olla päinvastoin.

    PS. Muuten olen tietysti samaa mieltä Professorin kanssa: menestys vaatii poikkeuksellisia ominaisuuksia, eivätkä ne aina ole kivoja.

    VastaaPoista
  8. "Ja nytpä tulee jännittävä vuosi. USA:n tapaan valta on Venäjällä, Kiinassa, Intiassa ja siis myös Isossa Britanniassa pääomasijoittajilla. Ja kaiken päällä on pandemia, jonka todellista vaikutusta emme vielä tiedä."

    Lajimme pyrkimyksistä jotain jo tiedossa ollen ei minkäänlaiseen ”jännittävään” tarvitse varautua. Odotettavissa on yhtä tylsän ennustettavaa: Samaa lisääntymisen sytkyttelyä ja elonkehää avaruuksia myöten tuhoavaa käyttäytymistä kuten tähänkin saakka. Valtapyrkyryys ja rikkauksien haaliminen kuuluvat elimellisenä (energisoivana) osana em. lajikäyttäytymiseen.

    Pääomasijoittajista puheenollen Naomi Kleinin teosta "Tuhokapitalismin nousu" voi lusikoida ketsupiksi tähän iänikuiseen elämisen makaronilaatikkoon jota sukupolvi toisensa perään todellisitta muutoksitta kitoihimme lapamme.

    Kotimaisen V.Linnan teokset ovat kevyttä keittoa kokonaisuuksia ajatellen. Se, että suokuokka on vaihtunut konevoimin toimiviin planeettamme kylkien murjomisiin ei muuta pyrkimystemme suuntaa yhtään mihinkään; keinot ja voimat ovat vain apokalyptiset kuokkaan ja Jussiin verrattuna.

    Naomi Kleinin painetut ajatukset panevat siis epäilemään, että kynnyksillemme pian oksenteleva talouden sokkihoito Covid-19 viurus työntövoimineen tulee paisuttamaan aina vain niiden samojen rikkaiden reppuja kuin tähänkin saakka (sopivan käytännön esimerkin yhdestä koetusta prosessista voipi lukaista vaikkapa Eric Vuillardin ”Päiväkäsky”-teoksesta jossa toisen maailmansodan sokkihoidon alkurahoittajina toimivat eräät yhä paksusti voivat suuryritykset).

    Niitä samoja, jo kaikesta ”makiasta” turvoksissa olevia taskuja paisuttavat jo suojavarusteiden ja rokotevalmisteiden teollisen tuotannon kiihkeä torikauppa. Luonnon osaksi tulee sitten kantaa mm. vesistöjen roskamuovilautat koristeinaan räkäiset pärstäsuojukset joiden valmistukseen on ensin niitetty maankamaran materiaksi kelpaavaa kasvustoa. Ja miten hirvittävät läjät lääketeollisuuden koneisto jälleen tuottakaan täysin ylimääräistä muovia ruisketötteröihinsä, että tämä yksi ”kuningaslaji” kahlaisi hengissä pandemian aalloista.

    Harva uskaltaa ajatella, että olenko niin arvokas lihaluusäkki, että minun täytyisi ehdottomasti selvitä hengissä koronastakin paskantamaan maatumattomia muoviulosteitani entisestäänkin tukkoon sonnittuun luonnonjärjestykseen.

    Ps. (Antti) Liikkasesta kun mainittiin, niin hänet muistan Lapin Kansaan menneinä vuosikymmeninä kirjoituspalstaa pitäneenä psykiatrina. Eivätkä kirjoitukset kehnoja olleet. Näin jälkikäteen sytkäisen hiivat arinalle: kiitos niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa valto ensiolla paha mieli.

      Maailmaa kun on vähän nähnyt, ja vähän enemmänkin, huomaa että Suomessa ei ole todellisia ongelmia.

      Poista
    2. "...paha mieli..." hih ja hih, tästä tuli hyvä mieli.

      Ongelmia/ongelmattomuuksia niitä ei voida maiden rajojen sisälle rajata vaan kaikki on yhteistä enämpi kuin mitkään markkinataloususkovaisten kauppasopimukset tai sopimuksitta jäämiset.

      Ilmasto ei tunne rajoja, se on sitä samaa saasteillamme rikastettua, ainakin yhdeksän eri kaasun seosta kaikkialla jota sisäämme ryystämme ja siinä samassa jo ulos puhkumme. Lisäksi homosapiens-ronttosen tuon huokumisen aiheuttama muu (hiili)jalanjälki on tiedehenkilöiden tutkimusten ja mittausten mukaan juuri Suomessa maapallon maiden kärkikaartia tuhoavuudessaan.

      Ongelmat ovat siis yhteisiä ja yhä vain lisääntymään päin. Maapallon pienimpiin ongelmiin kuuluva koronaviuruskin tämän kai jo osoittanee.

      Nimetön voi tietenkin olla tahollaan mitä tahansa mieltä vaikkapa siksi, ettei pidä yhden mitättömän Valto Ension mietteistä näiden maatumattomien roskaläjiemme rinteillä, mutta sillä ei nyt ole näissä kuvioissa yhtään mitään merkitystä. Muuten tärkeä töksäytys, sillä luulemisten oikaisuihin kaikki mielipiteet täytyy tulla näkyviin.

      Voipipa "vähän nähnyt" yrittää kiistää (tietenkin nyt jo vankasti perustellen) tämänkin tuoreen Hesarin uutisen maapallomme ruuantuotannon tilasta joka varmasti koskee myös tätä kartalle väenvängällä piirrettyä Suomi plänttiäkin vähäisine asukkaineen: https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007711667.html

      Poista
  9. Kilpailemiseen saattaa kyllä addiktoitua, jolloin lopettaminen on vaikeaa tai mahdotonta. Elämäntapana urheileminen on kyllä ehdottomasti suositeltavaa, olen sen huomannut lähipiirissä. Luontosuhdekin tulee luontevaksi osaksi elämää. Juoksu- tai hiihtolenkin tai melontaretken, pitkänkin, voi heittää koska vaan.

    Urheileva nuori hoitaa koulunsakin esimerkillisesti ja säästyy monelta turhalta kokeilulta. Huippu-urheiluun tarvitaan sitten kova motivaatio ja kilpailuvietti. Sitä ei kaikilla ole. Perheenkään piirissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutku täällä etelässä on pantu kunnalliset liikuntalaitokset kiinni. Eläkeläisen päässä jo heikkous suhisee.

      Poista
  10. "Ilman selkeätä näkemystä lopputuloksesta". Hmm... Saunamajurin tapaus.
    Kaksi veljestä oli vuorollaan raakattu kruunun leivistä jo alkumetreillä toivottomina tapauksina. Tuli kuopuksen vuoro. Äiti otti yhteyttä komppanian vääpeliin, että eikö tämä kolmas jollakin ilveellä saataisi palautettua passin kanssa kotiin...
    Tehtiin saunamajuri. Asianmukainen opastus. Vääpeli käski lämmittämään komppanialle kovan saunan kovan harjoituksen päätteeksi. Majuri otti ja lämmitti pukuhuoneen kamiinoilla sata-asteiseksi, niin että pihkat valuivat paneeleista niskaan. Pesuhuone oli kuurassa, lauteet jäässä.
    Mutta sinnikäs oli sijaisäiti Suomen Raskaassa, otti kuin ottopojakseen. Kahdeksan kuukauden kuluttua kunnian kukko lauloi. Tämä tarina on tosi.

    VastaaPoista
  11. En menisi sanomaan, että Hitler olisi tuhonnut saksalaista sotilassäätyä tarkoituksella. Hän oli kyllä osa prosessia, mutta saksalaisen sotilassäädyn tuhoon johti hidas, monivaiheinen rappioprosessi. Toisessa maailmansodassa kärsityt valtavat upseeritappiot olivat yksi tärkeä osa sitä, mutta ehkä vielä tärkeämpää oli se, että Saksassa koulutettiin upseereja valtavat määrät vuosina 1935-45 eikä sitten koulutettu upseereja vuosikymmeneen vuosina 1945-55. Toista maailmansotaa kävivät suurelta osin keskiluokasta nousseet nuoret upseerit eikä uudistuneesta Bundeswehristä enää syntynyt sotilassäädyn linnaketta. Tämän esti osaltaan Konrad Adenauer ja osaltaan Stalin. Stalin vei sotilassäädyltä taloudellisen perustan ottamalla ne osat Saksaa, joissa vanha junkkeriaateli oli omistanut maata. Adenauer puolestaan demokratisoi Bundeswehrin sellaiseksi, että se muistutti muita läntisiä armeijoita, joissa upseerius on ammatti, ei sukuperintö.

    Kolmantena tekijänä oli sitten yleinen teollistuminen. Onhan meilläkin upseerisukuja siinä missä näyttelijä- tai juristisukujakin, mutta kyllä nykyaikaisissa yhteiskunnissa useimmiten käy niin, että lapset valitsevat eri ammatin kuin isänsä. Tämä näkyy myös kenraalikunnan nimistä. Siellä on vain yksi suomenruotsalaisen kuuloinen nimi, ja sekin on niin kansanomainen kuin mahdollista: Mattsson. (Eikä kantajakaan ole varsinaisesti syvimmästä ankkalammesta, kun on päässyt ylioppilaaksi Vääksyn lukiosta.) Meillä ei ole enää erityistä sotilassukujen luokkaa samassa mielessä kuin Hägglundien ja Klenbergien aikaan. Ei niitten hävittämiseksi ole tarvinnut silti ketään listiä. Yleinen yhteiskunnan kehitys on riittänyt.

    Varmaan tällä hetkellä sotapalvelus periytyy kaikkein voimakkaimmin Yhdysvalloissa. Siellä on riittävän voimakas luokkayhteiskunta ja asevoimat on valtio valtiossa.

    VastaaPoista
  12. – Ennen kuin lähtee etsimään, on päätettävä, mitä aikoo löytää. Tätä periaatetta noudattavat myös paremmat poliisit. –

    Kyllä, ja etenkin vanhan kunnon KGB:n korstot suuressa Venäjänmaassa ennen muinoin olivat ammattimiehiä tässä touhussa, eivätkä putinilaiset pollaritkaan ihan amatöörejä ole:

    Syyllinen tiedetään, samoin tuomio – enää on löydettävä rikos.





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Syyllinen tiedetään, samoin tuomio – enää on löydettävä rikos. "

      Sanoisin, että ei tuo ajattelu ja toimintatapa ole lainkaan vierasta nyky-Suomessakaan.

      Poista
    2. Esim. vaikkapa nämä taannoiset kadullaistujaiset.

      Poista
  13. Tässä oikeat & täydelliset vastaukset:

    1) ”Oliko Brexit hyvä ratkaisu?”

    Riippuu siitä kenen kannalta asiaa katsoo.

    2) ”Olisiko Talvisota ollut vältettävissä?”

    Olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla olisi kätevästi vältytty myös jatkosodalta. Sille olisi tosin pitänyt keksiä toinen nimi.

      Poista
    2. Sen sodan nimeksi olisi meilläkin tullut Suuri Isänmaallinen Sota.

      Poista
  14. 2) kysymys. Ja kesäsota 1940 olisi hävitty jopa miehitykseen asti. JRi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se kesällä 1940 olisi ollut sota, vaan vapaaehtoinen liittyminen Suureen Sosialistiseen Neuvostotasavaltojen Liittoon.

      Poista
    2. Pinonpolttajat (katso Wikipedia) olisivat hoidelleet vapaaehtoisen liittymisen. – JRi

      Poista