Sivun näyttöjä yhteensä

11. joulukuuta 2009

Hyvää päivää!



Työsuhdetekijänoikeuden vuoksi taiteilijat ovat jättäneet papereita kansanedustajille. He näkevät hankkeen lain muuttamiseksi suurien mediatalojen suosimisena.

Heiltä on jäänyt huomaamatta, että suuret mediatalot ovat menossa samaan paikkaan kuin matkalaukut ja Finnair.

Heiltä on jäänyt huomaamatta, että työsuhteessa olevin tekijöiden niillä oikeuksilla, joita työsuhde ei jo kata, ei ole vähintäkään taloudellista merkitystä.

Arvaukseni: mieltään osoittavat tekijät saavat lähiaikoina potkut, ja uusien työsopimukseen tulee lauseke tekijänoikeudesta.

Tekijöiden mielestä laki on heidän turvansa. Tämä on erehdys. Korvissani lause kuulostaa samalta kuin uskotelma, että osakeyhtiölaki on elinkeinotoiminnan turva. Yksityisoikeudellinen laki ei ole sosiaalipolitiikkaa. Demokratia ei ole aate. Laki on kokoelma sääntöjä. Demokratia on joukko sääntöjä. Molemmat ovat lähinnä kokemusperäisiä. Mutta esimerkiksi työelämän epäkohtia ei muuteta lailla, vaan ns. joukkovoimalla.

Kansanvaltuuskunta kyllä harkitsi 1918 vallankumouksen saavutusten turvaamista hakemalla lainhuuto Työväenyhdistykselle Viaporiin, jonka nimeksi tuli myöhemmin Suomenlinna. Suomenlinnaan he pääsivät. Kun lainhuuto ja pistimet ovat vastakkain, voittajaa ei tarvitse kysellä.

Tekijänoikeuden edistäminen ei ole ideologia sillä tavalla kuin esimerkiksi eläinten ”oikeuksien” edistäminen. (Nykyisen puhetavan mukaan eläimillä ei ole oikeuksia, mutta monet säännöt koskevat niiden kohtelemista.)

Myöskään demokratia ei ole ideologia, vaikka media väittää muuta pallotellessaan parlamentarismin lisäämisellä ja presidentin valtaoikeuksien vähentämisellä.

Ideologia on ryhmän ylläpitämä oppi, ajatusrakennelma, asennoitumistapa tai uskomusjärjestelmä. Kysymys presidentin tai pääministerin valtaoikeuksista on vahvasti käytännöllinen ja puoluepoliittinen eli poliittisten ryhmittymien keskinäiseen valtataisteluun liittyvä.

Parlamentaarisen demokratian lisäämisen voi ymmärtää kokemuksen tukemaksi toimintamalliksi, yksilön kohdalla suositukseksi tai mieltymykseksi.

Tekijöiden aseman edistäminen on hyvin samanlainen ongelma kuin liikeyrityksen kassavirran lisääminen ja tuottavuuden parantaminen.

Ja hyvää päivää! Pekka Hyvärinen osoitti eilen olleensa väärä valinta puheenjohtajaksi, koska hän oli sekä äänestänyt tyhjää että erosi jäätyään vähemmistöön.

Jos ratkaisijoita on useita, yleensä on myös ratkaisupakko, josta ei selviä ”äänestämällä tyhjää”. Jos jokin neuvosto haluaa tyytyä vain suosituksiin, ei ole syytä käsitellä lainkaan konkreettisia riitoja.

Sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä osa tuomareista olisi varmaan tosi mielellään äänestänyt tyhjää. Se ei kuitenkaan ole sallittua.

Kollegiaalisessa elimessä enemmistön päätös on ratkaisu, ja olin luullut, että JSN selventää periaatteita. Toiminnasta ei tule mitään, elleivät vähemmistöön jääneet taivu enemmistön tulkintaan. Siten toimii mm. korkein oikeus (pitäisi toimia). Kun on hävinnyt äänestyksessä jonkin tulkintansa kanssa, seuraavassa samanlaisessa tapauksessa viimeksi hävinneen tuomarin pitäisi noudattaa korkeimman oikeuden ennakkotapausta eli viimekertaista enemmistön tahtoa.

Ymmärrän kyllä Hyväristä. On aivan sensaatiomaista ratkaista riita-asia sellaisen todisteen perusteella, jota ei ilmoiteta. Viimeksi se tehtiin Ranskaa yli sata vuotta sitten kuohuttaneessa Dreyfus-jutussa. Todisteet tuotiin mustassa laatikokssa (siitä käsite ”black box”) sotaoikeuden tuomareiden tutkittaviksi, mutta niitä ei näytetty syytetylle. Tätä pidettiin ja pidetään edelleen kaikkien aikojen skandaalina.

Ellei pääministerin lautakasasta väitteen mukaan tietävän henkilön tietämää kirjoiteta päätökseen ja sen uskottavuuteen oteta kantaa, todistetta ei ole olemassa.

JSN:n kaltaiselle elimelle on Amerikan slangissa sopiva nimi, Mickey Mouse –court. Toisella puolella maailmaa sanotaan joskus ”Kangaroo court”.

Jos JSN:n jäsenet eivät ammu itseään, heille varmaan ruvetaan valitsemaan uutta puheenjohtajaa. Ehdotan kuuromykkäsokeaa lukutaidotonta. Ero aikaisempaan ei olisi dramaattinen.

Siltä varalta että ystävääni Päivi Tiilikkaa, johon suhtaudun isällisesti, koska hän esitteli kerran juttuja mm. minulle, kosittaisin tuohon tehtävään, sanon valmiiksi, että suostuminen olisi varma keino tuhota uransa. Kun juristi antaa usein julkisia lausuntoja äkkikysymyksiin – kuten minä olen tehnyt – hän nakertaa omaa uskottavuuttaan.

38 kommenttia:

  1. Kaipa JSN:n päätökset ovat olleet samaa "hintaluokkaa" vaikutuksineen, kuin mitä Lakimiesliiton kurinpitotoimet jäsenilleen.

    VastaaPoista
  2. Kovin moni, mm. Huusko Uusisuomi.fi:ssä ja Kemppinen tässä, näyttäisi ymmärtävän JSN:n tuomioistuimena. Kun se sitä ei kuitenkaan ole, niin mitä todisteita muka ei olisi olemassa, mihin sellaista tarvitaan? Ja koska tämä on Kemppisen oma talvisota-blogi, niin sodassa Hyvärinen olisi ammuttu kuin Pekurinen, koska haluaa välttää tiukan paikan. Tai no. Pekurinenhan murhattiin kyllä. Eikä siitä ole rangaistu ketään, vaikka murha rikoksena ei vanhene.

    VastaaPoista
  3. Tapasin Hyvärisen tiistaina radio-ohjelmaa tehdessä ja lähetyksen jälkeinen keskustelu, jälkikäteen arvioituna, ennakoi tätä päätöstä.

    Tämä on, näin luulen, naula julkisen kränän neuvoston lautoihin.

    VastaaPoista
  4. Kemppinen syyllistyy kehäpäätelmään.

    VastaaPoista
  5. Koko erikoishöylätty - tapaus oli Vanhaselle kuin taivaan lahja. Oikeiden kysymysten esittäminen tyrehtyi ja alettiin puhua vanoista huhuista, ja Vanhanen sai esittää närkästynyttä.

    En usko, että Kepulla on varsinaista likaisten temppujen osastoa, mutta jos olisi, niin tästä operaatiosta pitäisi antaa täydet pisteet ja bonukset päälle.

    JSN:n päätös ei muuten oikein avaudu maallikolle. Saako toimittaja tosiaan julkaista escrementoa jos se ei ole hänen keksimäänsä escrementoa vaan jonkun jostain syystä synnintuntoon tulleen tai kostonhaluisen rakennusurakoitsijan? Ja sehän on sitä itseään kunnes tiskiin lyödään jotain todisteita. Firman kirjanpito on jo hävitetty, senhän saa tehdä 10 vuoden + päivän kuluttua kirjanpitotapahtumasta.

    VastaaPoista
  6. Nyt pitää kerätä 300 päätoimittajaa vaatimaan lautakasaa EU:n käsiteltäväksi.

    VastaaPoista
  7. Niin. Lahnas-Pekka.

    Väritön koljatti on selvinnyt monesta uskomattomasta keitoksesta miltei kuivin jaloin, pitänyt hallituksen kasassa, uhrannut aina tarvittaessa moukan, on vääntämässä perustuslakia uusiksi presidentin valtaoikeuksien riisumiseksi ja johtaa peliä median kanssa 5-1.

    Aika hyvä saavutus sattumakorpiksi ylennetyn rivimiehen hommiksi. Kaveri kaivettiin kiven alta siirtymäkauden hätävaraksi karismaattisen naispääministerin kaaduttua dramaattisesti.

    Ihailla täytyy, vaikkei OK fani eikä edes piilokepulainen olekaan.

    VastaaPoista
  8. Eihän edes kunnianluokkausasiassa useinkaan ratkaisevaa ole totuus vaan se mihin on ollut perusteltua syytä uskoa. Tätä eivät kaikki tuomaritkaan tajua. Onko päätösta moittineiden ajatuksena, että toimittajilla pitäisi olla tätäkin kireämpi velvollisuus? Mielestäni Kemppinen erehtyy vertaessaan po. asiaa oikeudessa käytävään riita-asiaan.

    VastaaPoista
  9. Jännää miten maailma on muuttunut. Ennen sitä, että ottaa toisen omaa ja jakaa muille, kutsuttiin sosialismiksi. Nyt kun työnantaja ottaa työntekijältä tekijänoikeuden ja jakaa sitä muille, niin sitä kutsutaan kapitalismiksi.

    Taas kerran on kiva huomata, miten lainvalmistelija tuntuu olevan ihan ulkona siitä todellisuudesta kuinka usealla taitelijalla on kaupallisia sidoksia, työsopimussuhteita ym. Televisiossa esiintynyt, tutkijataustan omaava Viveca Still tuntui ajattelevan, että taitelijat yhä edelleen työskentelevät yksin työhuoneillaan ja myyvät sieltä omin pikkukätösin teoksiaan. Mistä näitä maailmanmenosta tietämättömiä juristeja oikein tulee?

    VastaaPoista
  10. Minusta Hyvärinen ei äänestänyt tyhjää, vaan äänesti langettavan päätöksen puolesta. Sitten kun toimittajajäsenet kollegiaalisesti pitivät omiensa puolta, niin Hyvärinen teki oman ratkaisunsa. Itse näen sen niin, että hän kaipasi puolueetonta päätöksentekoa, joka olisi ollut samassa linjassa JSN:n aikaisempien päätösten kanssa.

    Jotain vikaa JSN:ssä on, kun puheenjohtajat näkevät ainoaksi vaikutusmahdollisuudekseen eroamisen. Ehkä todelliset johtajat ovatkin taustalla ja aika harva meistä haluaa marionettipuheenjohtajaksi!

    VastaaPoista
  11. Julkisen sanan neuvosto ei oikein vakuuta, mutta Vakuutuslautakuntapa teki minuun suuren vaikutuksen. Olen aiemmin viitannut erääseen vakuutusriitaan, jossa vakuutusyhtiö P vain isomman ja vahvemman oikeudella tylysti ilmoittaa, ettei korvata. Mikään todiste ei kelpaa.

    Kyse oli siis siitä, että P myi minulle autoon varkausvakuutuksen, ja sitten kun auto varastettiin, he ilmoittivat ettei kysyistä autoa voi varastaa. Ei muuta. Piste.

    Vakuutuslautakunta, jonka puolueettomuutta hieman epäilin, asettuikin kaikissa kohdissa minun puolelleni! Se teki todella hyvää sielulle, sillä tunsin vakuutysbyrokratian rattaissa jo kafkamaista kosmista kauhua - että olisiko mahdollista, että olenkin itse kaheli.

    Onhan se tietysti mahdollista, mutta ainakin tässä tapauksessa en ollut. Rahasta viis, oikeudenmukaisuus ratkaisee.

    Ainoa ongelma on nyt se, että lautakunta onnistui muotoilemaan korvaussuosituksensa niin monitulkintaiseksi, että vakuutusyhtiö P tulkitsee sen nyt isomman ja vahvemman oikeudella omaksi edukseen ja yrittää puolittaa korvauksen.

    Tekiköhän ne sen tahallaan?

    VastaaPoista
  12. JSN

    Eihan tassa ole kysymys oikeudenkäynnistä??

    Tulema taitaa olla, että tallaisen jutun olis voinut päästää ulos tai olla päästämättä!
    Ajatellen kaikkia Kepun juttuja (vaalirahat ja kaavoitusjutut jne) niin olishan se ollut harmi, jos tallaista ohjelmanumeroa ei olisi kansalle tarjoiltu!

    Jurki Virolainen erittelee tätä juttua myös hyvin blogissaan.

    VastaaPoista
  13. Hyvää päivää, Herra Professori - kirvesvartta!

    VastaaPoista
  14. Kemppinen on jälleen kerran oikeassa. JSN on
    nimenomaan suomalainen Mikki Hiiri -tuomioistuin.
    Vilpittömät kiitokset Kemppiselle, joka osaa asiansa ja on lukenut kirjansa ja uskaltaa myös sanoa miten asia on.
    Kiitos!

    VastaaPoista
  15. Aulis Aarnio: Onko eläimillä oikeuksia? Löytyy Tieteen päivien 2005 sivuilta videon, muistaakseni julkaistiin myös artikkelina (nykyiseen kommenttiboksiin ei saa copy-pastattua joten linkkiä ei nyt tule). Sama kanta kuin blogistin esittämä, mutta jos aihe kiinnostaa...

    Hiemanhan tuo Ylen toimittajasankarien juttu on kuin alle kouluikäisten juhlilla esittämäni bravuuritaika: Esittelen tyhjät käteni. Suljen kolikon suurieleisesti toiseen käteen, ja tuijotan kuinka se muka siirtyy näkymättömästi ilman halki kohti toista, nyrkkiin puserrettua kättä, jota lopulta heilautan sen merkiksi, että se on perillä. Itsevarman toteavasti kerron, käsiä avaamatta, osaavani siirtää sen takaisinkin, minkä heti teenkin kuten edellä. Riemu on suuri kun kolikko lopulta todella löytyy ensimmäisestä kädestä. Hyvät ystävät, osaan tehdä sen jopa ilman mustaa laatikkoa!

    VastaaPoista
  16. Isoja asioita, paljon ja tuosta vaan, noin!
    Onko nyt niin, että tulevaisuudessa voidaan käyttää esim. kuukausipalkkaisen näyttelijän roolityön materiaalia mainoksessa? Kysymättä lupaa ja korvaamatta näyttelijälle mitään? Tai tehdä aiheesta sarjakuvaa, paperinukkeja ym.?
    Eihän se niin voi mennä, Kemppi! Miten muualla mennään, jenkeissä?
    Arvelevin terveisin pekka s-to.

    VastaaPoista
  17. "Saako toimittaja tosiaan julkaista escrementoa jos se ei ole hänen keksimäänsä escrementoa vaan jonkun jostain syystä synnintuntoon tulleen tai kostonhaluisen rakennusurakoitsijan? Ja sehän on sitä itseään kunnes tiskiin lyödään jotain todisteita."

    Kyllä, mikäli se näyttää toimittajan silmään riittävän todelta ja asiaa käsitellään tasapuolisesti eli annetaan mahdollisuus vastineeseen. Vanhan yleispätevän säännön mukaan: "Ei tarvitse olla oikeassa, kunhan on v*tun varma." Ja varmuus liittyy siihen, onko olemassaolevan tiedon valossa perusteltua uskoa näin.

    Kysehän nyt on siitä, että mikäli Vanhanen oikeasti haluaisi lopettaa muka perättömät huhut, hänen tarvitsisi vain haastaa Yle lähteineen oikeuteen. Tässä tapauksessahan lähde on lupautunut tulla todistamaan. Eli todisteet Ylen kannalta kyllä tarvittaessa löytyvät. Lähteen mahdolliselle valehtelulle taas ei voi mitään, mutta se on lähteen oma ongelma, mikäli asiaa aletaan tonkia. Toivottavasti aletaan - eikä pelkästään pääministerin henkilökohtaisen osallisuuden vuoksi vaan sen suuremman kuvion vuoksi. Rötöstelijät linnaan! (Huomaa pieni alkukirjain.)

    Minulla ei ole mitään syytä uskoa Vanhasen selityksiä asian vierestä, hänhän on itse muutamaan otteeseen jo julkisuudessa perustuslain vastaisesti todistettavasti valehdellut (Ruka, Ikea). Voi olla, ettei hän itse edes muista, onko mahdollisesti ottanut vastaan lahjoitettuja lautatoimituksia, eikä siksi uskalla lähteä oikeuteen.

    VastaaPoista
  18. Ad Omnia: - Kemppinen ei vertaa JSN:n juttu riita-asiaan, vaan rikosasiaan. JSN ei ole tuomioistuin, vaan väljästi välimiesoikeuteen verrattava ratkaisuelin, joka tulkitsee Journalistin ohjeita (2005).

    Kun on esitetty väite tai vihjaus rangaistavasta teosta (lahjonta), väitteen esittäjän on esitettävä uskottava todistelu väitteen tueksi langettavan lopputuloksen uhalla.

    JSN:n ratkaisussa ei esiinny lainkaan todisteita, vaan yleisluonteista pohdiskelua. Lopputulos on katastrofaalinen. Yleisen lain (rikoslain) mukaan maineelle käyvän väitteen on oltava tosi, jotta sen voisi julkaista - eikä tottakaan väitettä voi aina (tyyppiä "reksi on homo", loukkaustarkoituksessa esitettynä.

    VastaaPoista
  19. Ad Omnia (tekijänoikeudesta) - tekijänoikeuskorvaukset eivät paina mitään suuren mediatalon taloudessa - mutta käsittelykustannukset eli transaktiokulut eli "sählinki" sitäkin enemmän.

    Haluaisin nähdä "Suomen runotar" -tyyppisen kirjan tai verkkosivuston. Sellaista ei enää synny, koska kaikilta tekijöiltä olisi saatava kirjallinen suostumus. Normaalin päässälaskun mukaan 600 sivulle mahtuisi 300 runoilijaa - joiden osoitteet olisi etsittävä ja joiden kanssa olisi allekirjoitettava paperit. Normaalin päässälaskun mukaan kullekin runoilijalle tulisi tekijänpalkkiota noin 5 euroa kohtalaisesta myynnistä.

    Työsuhteessa puhe on nyt jälkimarkkinoista, esim. työsuhteisen kuvaajan aikoinaan julkaistun valokuvan painamisesta toistamiseen uudessa yhteyhdessä.

    Tämä ei ole oikeuskysymys.

    Järkevä ratkaisu olisi maksaa sopivalle järjestölle tai stipendirahastolle kertakorvaus, esim. 100 000 euroa vuodessa - mutta se ei nykyisen lain mukaan riitä.

    VastaaPoista
  20. Niin. Vanhanen voi viedä asian käräjäoikeuteen jos oikeudenkäynti halutaan.

    VastaaPoista
  21. Ad Anonyymi: - Kemppinen erehtyy - asiassa jää auki juuri mainitsmasi kysymys, mihin toimittajalla oli perusteltua syytä uskoa. Sitä ei kerrota, mihin. Ttoimittaja sanoo, että hänellä oli jokin paperi, josta näyttää olevan kuva iltapäivälehdessä.

    Kun kysymyksessä ei ole kahden kärhämä, vaan hyvän journalistisen tavan tulkinta, tämäm ei käy. Olisi ollut vastattava kysymykseen, mihin toimittajalla on perusteltua syytä uskoa.

    VastaaPoista
  22. Ad Anonymous pekka s:to - näyttelijän kuvia on saanut käyttää näytelmän mainoksissa 50 vuotta. Näyttelijän hahmoa ei saa eikä ajatellut lainmuutoksen mukaan saa vastakaan käyttää merchandisingin (krääsän myynnin) yhteydessä.

    Huonoja esimerkkejä.

    VastaaPoista
  23. Ad Omnia: - älkää taitelijat itkekö lakia vaan kyvyttömyyttänne hankkia elantoa! Ottakaa mallia ruotsalaisista kevyen musiikin yhtyeistä. Ei taatusti jää yksikään kruunu maasta poimimatta.

    Erik Tawaststjerna -vainaja laskutti samat Sibelius luentonsa ensin yliopistolta, sitten Hesarilta, sitten Yleltä, sitten Otavalta ja vielä ruotsalaiselta kustantajalta. Lisäksi hän esitti raha-asioista tietämätöntä taiteilijaraukkaa.

    Sibeliuksen oikeudenomistajat toimivat hyvin ammattimaisesti. Kokeilkoonpa joku, mitä tapahtuu, jos ymppää mainosmusiikkiin Sibeliusta tai panee myyntiin Janne-leluja.

    Laitoin äsken sisään tilauksen The New york Review of Booksista. Kuudellakympillä saan käyttööni arkiston, josta on kaikenlaista hyötyä pitkin vuotta.

    Kehumisen arvoinen esimerkki on myös Spotify - 9 euroa kuukausi ja sillä saa ladata musiikkia niin paljon kuin sielu sietää. - Maksullisessa Spotifyssä on muuten hämmästyttävän paljon ja hyvää klassista musiikkia.

    Arvatkaapa huviksenne, miten vaikea on julkaista Talvisota-aiheisia kirjeitä tai valokuvia. Tavallisimmin tekijästäkään ei ole mitään tietoa, vaikka teksti tai valokuva on ilmestynt sittemmin lakkautetussa lehdessä (Uusi Suomi) 1940. Totta puhuen sama koskee Helsingin Sanomia.

    VastaaPoista
  24. Mutta jos omistaja muuttuu? Esim. vasemmistolaisesta yhtiöstä tulee äärioikeistolaisen omistajan käsikassara, joka myy kuvia vielä Italian tai E-Amerikan fasisteille? Uudella lailla vielä varmemmin vasemmistotaiteilija voi katsoa vain sivusta kun hänen teoksellaan tehdään uutta fasistiMEP:piä tai -presidenttiä ja häntä ei enää kutsuta kotibileisiin eikä asiaa naapurimaihin.. ?

    Kysymys ei siis ole vain rahasta..

    VastaaPoista
  25. Ad Anonnyymi - faskisti jne. - juuri tuon estää aina ja kaikissa tilanteissa tekijän moraalinen oikeus, joka jyrää jopa vapaaehtoisen, allekirjoitetun sopimuksen.

    TekijäL 3 §: Teosta älköön muutettako tekijän kirjallista tai taiteellista arvoa tahi omalaatuisuutta
    loukkaavalla tavalla, älköönkä sitä myöskään saatettako yleisön saataviin tekijää
    sanotuin tavoin loukkaavassa muodossa tai yhteydessä.

    Oikeudesta, joka tekijällä on tämän pykälän mukaan, hän voi sitovasti luopua vain
    mikäli kysymyksessä on laadultaan ja laajuudeltaan rajoitettu teoksen käyttäminen.

    VastaaPoista
  26. Jätteenmäkikö karismaattinen? Kerran myöhstyin hieman hänen oikeusministerinä emännöimiltään kokkareilta Smolnassa, enpä ollut häntä joukosta erottaa, eikä jäänyt tilausuudestakaan mieleen muutoin kuin tyylikkäänä naisena. (Halonen sen sijaan teki henkilönä suhteessa asemaansa yllättävän ison vaikutuksen jo toisena sosiaali- ja terveysministerinä, ulkoministerinä hän oli jo karismaattinen.)

    VastaaPoista
  27. Olen ollut Spotify Premium -käyttäjä siitä saakka kun mobiilikäyttö tuli mahdolliseksi (ensin iPhoneen, nyttemmin lukuisiin Symbian - vaan ei Maemo - laitteisiin myös). Siksi en ehkä ole aivan ajantasalla maksuttomasta palvelusta, mutta käsittääkseni eroa kunneltavssa repertuaarissa ei ole, vaan maksusta saatavia hyötyjä ovat:
    - mainokseton soitto
    - mahdollisuus ladata offline-tilassa kuunneltavaksi max 3 laitteelle enintään 1100 raitaa; mutta raitoja voi vaihdella. Esimerkiksi kaikki parikymmentä saatavilla olevaa Gardinerin 2000-vuodn kantaattiprojektin levyä mahtuvat.
    - high bit rate -toisto pc:llä
    - mobiilikäyttö (ei ole vitsi - kuulokkeilla, johdoilla, stereobluetoothilla ja FM-lähettimellä äänen saa ihan laadukkaasti kuuluville, laitteiden omat kaiuttimet luitenlon ovat mitä ovat)

    Valikoima on hyvä, itsenäisyyspäivänä kuului Finlandia ja Jääkärimarssikin lukuisina versioina, Sibeliusta muutenkin ä paljon. Adventtina oli Hoosiannasta pari versiota (albumeja oli paljon, mutta kuten runsaassa suomalaisessa joululevystössä muutoinkin, toisteisuus, nyt Tapiolan kuoron esitys, on rasittavan suurta). Kannattaa muuten kokeilla useita eri kirjoitus- ja hakutapoja, Orphei Drängerin Hosianna pitää kirjoittaa juuri noin, ja Max Raben riemukkaan Palastorkesterin runsas levystä pitää hakea juonikkailla hauilla, koska esitystiedoissa on variaatioita. Suoranasia virheitäkin on, monet Barenboimin esitykset (suosittelen hänen Das Wohltemperierte Klaveriaan) on useat koodattu Simon Rattlen(!!) niimiin.

    VastaaPoista
  28. "Niin. Vanhanen voi viedä asian käräjäoikeuteen jos oikeudenkäynti halutaan"

    Tilanne on vain se, että vaikka jo yleisen edun vuoksi oikeudenkäyntiä kyllä halutaan, mutta kun Vanhanen ei tahdo, ja esitutkintaa lahjusrikoksesta ei tehdä.

    VastaaPoista
  29. Kemppiselle varmaan tuttu juttu, mutta laitanpa kumminkin linkin -
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Che_Guevaran_valokuva
    - jossa on hiukan tästä jutusta;
    "Eräänä päivänä vuonna 1967 Korda sai vieraan, joka kysyi mahdollisuutta saada Chestä hyvä kuva mukaansa. Korda antoi miehelle parhaan kuvansa, jota hän oli kaikki nämä vuodet pitänyt seinällään, mutta piti itse negatiivit. Korda ei ottanut kahdesta antamastaan paperivedoksesta mitään maksua "Kuuban vallankumouksen ystävältä". Tämä ystävä osoittautui myöhemmin italialaiseksi kustantajaksi Giangiacomo Feltrinelliksi, joka oli saanut kuulla Guevaran vangitsemisesta ja mahdollisesta teloituksesta Boliviassa. Hän kiirehti julkaisemaan kuvan, kun maailmalle kiiri tieto vallankumouksellisen sissijohtajan kuolemasta. Hänen on arveltu myyneen ainakin kaksi miljoonaa Chen kuvalla varustettua julistetta, josta Korda ei saanut penniäkään. Korda ei ole saanut kuuluisimmasta kuvastaan myöhemminkään korvausta, koska Kuuba ei ollut allekirjoittanut Bernin sopimusta."

    VastaaPoista
  30. Rienzi, avaa uusi välilehti tai ikkuna, "maalaa" kommenttiin haluamasi URL tai mikä tahansa muu teksti, nappaa (vasen) hiirellä kiinni ja raahaa alkuperäisen välilehden tai akkunan kommenttilootaan ynnä tiputa. Toimii ainakin Firefoxilla. Kas, jopa tuli selvät ohjeet!
    ;-)

    VastaaPoista
  31. Yks oli narsisti, toinen oli stallari ja kolmas oli uuniperuna!

    JSN: aamen

    VastaaPoista
  32. Olen nähnyt kuvan Vanhasen erikoishöylätystä. Ei ole lauta.

    VastaaPoista
  33. Ad Rienzi et alii: - kiitos Spotify -vihjeistä, joista toistenkin kannattaa ottaa vaari. Ongelmat ja temput ovat suunnilleen samat kuin iTunesissa, joka ei ehdota mitään saatuaan hakuruutuun mielestään tyhmän kirjoitustavan.

    Hae kurillasi "RV 443 Esterhazy". Se Vivaldin liiankin tuttu sopraninokonsertto, jonka Largo oli Truffaut'n "Villin" musiikki. Harvoin kuulee huilua ja vielä harvemmin nokkahuilua soitettavan aivan puhtaasti ja hienosti fraseerattuna.

    VastaaPoista
  34. Ad anonyymi n (varastaminen):
    Se on kapitalismia, jos jaetaan rahastamistarkoituksessa.

    VastaaPoista
  35. Kaikkea sitä taas saa lukea.

    "Erik Tawaststjerna -vainaja laskutti samat Sibelius luentonsa ensin yliopistolta, sitten Hesarilta, sitten Yleltä, sitten Otavalta ja vielä ruotsalaiselta kustantajalta. Lisäksi hän esitti raha-asioista tietämätöntä taiteilijaraukkaa."

    Hauska kuulla tällainen tuore idea. En olekaan lukenut kuin kymmenkunta addressia ja kirjoitusta, joissa taiteilijoiden väittämän mukaan juuri tämän yllä kuvatun mahdollisuuden työsuhdeolettama vie tästä eteenpäin automaattisesti pois!

    Olisiko näitä yhtä hyviä ja osuvia asiantuntijaideoita lisääkin?

    Tällä tietymällä lainmuutoksen näkyvin seuraus tulee olemaan, että Suomeen syntyy pakosta agenttien ammattikunta, joka vääntää taiteilijoiden edustajina heille mahdollisimman edulliset sopimukset.

    VastaaPoista
  36. Niin. Vanhanen voi viedä asian käräjäoikeuteen jos oikeudenkäynti halutaan.



    Tilanne on vain se, että vaikka jo yleisen edun vuoksi oikeudenkäyntiä kyllä halutaan, mutta kun Vanhanen ei tahdo, ja esitutkintaa lahjusrikoksesta ei tehdä.


    No shit Sherlock

    VastaaPoista
  37. Niin. Vanhanen voi viedä asian käräjäoikeuteen jos oikeudenkäynti halutaan.
    --
    Tilanne on vain se, että vaikka jo yleisen edun vuoksi oikeudenkäyntiä kyllä halutaan, mutta kun Vanhanen ei tahdo, ja esitutkintaa lahjusrikoksesta ei tehdä.
    --
    No shit Sherlock"

    Watson, kannattaa opetella passiivimuodot. Olit vastaamassa kysymykseen "jos tahdotaan" tavalla, joka riippuu yhden miehen toimista. Pysy asiassa.

    VastaaPoista
  38. Kiitän Kemppistä ytimekkäästä vastauksesta äärioikeiston käsikassaran joutumista koskevaan kysymykseeni. Nyt tärkein argumenttini lakimuutosta vastaan haihtui poies.

    t. MrrKAT se anonyymi kun ei nimimerkillä mennyt läpi.

    VastaaPoista