Monia vuosikymmeniä pääkaupungin sydämessä on vietetty Linnan juhlien toisintoa. Kustannusosakeyhtiö Otava kutsuu jollain tavalla syksyn tuotantoon liittyvää väkeä juomaan viiniä ja syömään hyviä räättejä. Joidenkin ihmisten tulevaisuus ratkeaa sitten lähipäivien lehtijulkisuudesta.
Kysymys on markkinoinnista. Perinteellä on silti viehättäviä piirteitä.
Tilaisuuden alkoivat Kirjailijoiden Pikkujoulusta, jota vietettiin jo 1940-luvulla. Siitä siirryttiin vähän laajempaan joulutilaisuuteen, jota sanotaan Takkatuli-illaksi. Syksyn avajaistilaisuus on poikinut siitä. Perinteen kesijä saattoi olla Tuula Isoniemi, jonka muistan vuodesta 1964 Mitä-Missä-Milloin toimituksen tehtävistä.
Samoissa tehtävissä toimi taannoin tyttäreni.
Jokin tällainen on pelin henki. En ole käynyt pankkien enkä finanssitalojen tilaisuudessa, jossa väki olisi muussa tarkoituksessa kuin norkoilemassa. Tämä muistuttaa enemmän merkkipäivän viettoa laajennetussa perhepiirissä. Siellä on paljon vanhempia ja lapsia ja lapsenlapsia ja monet ovat olleet naimisissa tai pikapanosuhteessa keskenään.
En nyt huomannut monia muita itseäni selvästi vanhempia kuin Donner, Lenita Airisto, Lassi Nummi ja muutamia muita. Ei siitä kuitenkaan ole kauan, kun paikalla oli 1930-luvun puolella suhteensa kirjamaailmaan luoneita. Tai on yksi, jota en eilen nähnyt, Heikki Reenpää. Ja serkkunsa Olli, joka aloitti alalla 40-luvulla. Nykyinen johtaja, Antti onkin niin viheliäisen nuori, ettei ikeä sanoa - jotain 50- luvun lopulla syntyneitä.
Joku vieras on itse asiassa serkkuni Kauhavalta, omia aikojaan talon faktori. Joku vieras on yliopiston rehtori, jonka kanssa voi virittää keskustelun siitä, panisiko Helsingin yliopisto kukaties muutaman tikun ristiin sen päämäärän hyväksi, että Suomesta sukeutuisi oikeasti tietoyhteiskunta tai että saisimme koulutuksemme sille tasolle, jolla sen väitetään olevan. Muuan laiha mies on eläkkeelle siirtynyt Heikki Kaukoranta, jolle lupaan lähettää tintinlogien urlin, koska tämä vakavien Tintti-kiihkoilijoiden joukko kertoo olevansa hyvin kiinnostunut Tintin vaiheista Suomessa, jotka alkoivat WSOY:ltä katketakseen ja sitten Otavassa noin 1970 ja ovat jatkuneet keskeytyksittä.
Näitä tilaisuuksia kuuluu naureskella. Ellei niihin kutsuta, niiden arvottomuutta ja kaupallisuutta Kun niihin kutsutaan, niihin on suhtauduttava ylhäisen välinpitämättömästi, kiusana kiusojen joukossa.
Todellisuudessa kysymyksessä on erikoinen perinne, jollaisen luomisessa kukaan muu ei ole onnistunut. Kaikenkarvaiset kulttuurilaitokset järjestävät kissanristiäisiä, mutta perinnettä ei ole syntynyt.
WSOY järjestää samanlaisia tilaisuuksia mutta ei onnistu kilpailemaan tämän kanssa. Osittain se johtuu epäedullisesta kiinteistöstä. Otava paistatteli eilen omassa pihassaan ainutlaatuisessa auringossa, josta kuva.
Annoin Helsingin Sanomien ja Suomen Kuvalehden päätoimittajille nuhteita ja muutamia ilmaisia ohjeita lehtiriepujensa kehittämiseksi. Illan naurettavimmasta pukeutumisesta vastasi jälleen kerran Matti Klinge.
Vastaus kysymykseen: mistä tämä kaupallisen yrityksen tolkuton kehuminen ja mainostaminen. Paljonko blogisti saa palkkaa? Mihin kohtaan on koira haudattuna? - Koirani on haudattu tuonne pellon laitaan vuonna 1978, joten ei vaikuta asiaan. Otavan piirissä on paljonkin väkeä, joihin en suhtaudu lämpimästä ja se saattaa liittyä siihen, että he eivät suhtaudu minuun lämpimästi. Viis siitä. Yhtiö on Euroopan ja Yhdysvaltain mitoissa erikoinen - vanha, hyvin pieni mutta lähes kunniallinen. Ruotsissakaan ei oikeastan ole vastaavaa, koska Bonnierin konserni on suuri ja aggressiivinen.
Jatkovastaus: vanhat tai sairaat maalarit, muusikot ja ennen kaikkea urheilijat tarttuvat pulloon tai pistooliin, kun ura alkaa pätkiä pahasti.
Kirjallisuuden / kirjoittamisen ympärillä on turva- ja vertaisjärjestelmä, joka antaa todellisuudessa sammuneille ja höperöityneille henkilöille tilaisuuden tuntea olevansa jotain, kerran vuodessa, ja tavat toisia samanlaisia ja samalla katsella nuoria - nyt kehiin nousseita.
Luullakseni tämä ei ole ainakaan pelkästään humanismia, koska ikääntyneetkin kynäilijät aiheuttavat joskus yllätyksiä esimerkiksi kirjoittamalla odottamatta jotain kaupaksi käyvää, ja sammuneeksi todettu tekijä saattaakin syttyä täyteen roihuun. Kukkoileva ja sietämättömän omahyväinen kirjallisuusmies saattaa äkisti tuottaa todella kiinnostavan tutkimuksen.
Ja niin poispäin.
Jukka Kemppinen, fil. tohtori, kirjailija, s. 1944, eläkkeellä. Johtava tutkija, professori, hovioikeudenneuvos, korkeimman oikeuden esittelijä, asianajaja. Runokokoelmia, tietokirjoja, suomennoksia, tuhansia artikkeleita, radio-ohjelmia. ym. Blogilla on joka päivä ainakin 3000 lukijaa, yli 120 000 kuukaudessa, vuodesta 2005 yli 10 miljoonaa. Palkintoja; Suomen Kulttuurirahaston Eminentia-apuraha 2017 tieteellistä ja taiteellista elämäntyötä koskevaan työskentelyyn.
Ad Toipila:
VastaaPoistaKyllä, Uudenmaankatu 8-12. Se piha on tuollainen, Villiviini on naapurikiinteistön Uudenmaankatu 6 seinä.
Telttakatos on tietenkin juhlahörhellystä.
Kirjallisuusmeemihaaste! Pomps!
VastaaPoistaAd S. Liuhto:
VastaaPoistaMinuun teki suuren vaikutuksen mm. 1920-luvun tyylinen olkihattu kesäasukokonaisuudessa, joka olisi ollut Marcel Proustin aikana "comme il faut", raskaan juhlallisin ilmein kannaettuna, toinen tai kukaties molemmat korvat terästettynä ottamaan vaarin historian siipien mahdollisesta havinasta.
Paikalla oli puolen kymmentä historian professoria. Me teimme kaikki nöyrästi tietä miehelle, joka arvelee olevansa Kölnin katedraali, joka on asettunut yhteisen kansan ihailtavaksi.
Odotan syksyä. Ehkäpä Klinge flaneeraa jäleen Esplanadilla helmenharmaassa knallihatussa ja antaa tilaisuuden nähdä, millainen on yhden miehen juhlakulkue.
Just niin.
VastaaPoistaEn tiedä kuuluuko Otavan tähdistöön Gösta Ågren joka on todennut, puntaroituaan mitä isona ryhtyisi tekemään, päätyneensä kirjalijaksi koska kaikki ruotsinkielellä kirjoitettu julkaistaan Suomessa?
VastaaPoistaHupaisa sattuma että Sanoma Oy, tuo jättiläismäinen media-alan sijoitusrahasto, on tänään lyönyt rahojaan Metro-lehteen.
Ei kai kukaan vakavisssan epäile että Sanoma Oy.llä olisi mitään sisällöllisesti annettavaa eurooppalaiselle kulttuurille? Siis muuta kuin tehdä rahaa.
erittain mielenkiintoinen, kiitos
VastaaPoistaIt isn't hard at all to start making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat forum[/URL], You are far from alone if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood methods to generate an income online.
VastaaPoistaHello every body, great chat board I have found It vastly accessible and it's helped me so much
VastaaPoistaI hope to give something back & aid others like this chat board has helped me
_________________
[url=http://iphoneusers.com/]ultrasn0w[/url]