Tämä kirjoittaminen on minulle tärkeää. Kommentit ovat paras osa.
Koska olemme riippumaton kulttuurijulkaisu, muistutan olevani itse poliittisesti sitoutumaton ja vihamielinen. Muistutan myös kuuluvani samaan porukkaan kuin demariaateli, joka meni nyt mailleen. "Samaan porukkaan kuuluminen" tarkoittaa vain tuttavuuksia.
Olen toivottavasti kertonut välttyneeni paljolta, kun valmistuin liian varhain, 1967, ja olin silloin ollut töissä monta vuotta ja naimisissa ja poikalapsen isä. Niin sanottu Vanhan valtaus tapahtui seuraavana vuonna. Sitoutunut ja sitoutumaton vasemmisto oli lähinnä maksavina asiakkainani. Olin asianajaja vuoteen 1972. Jörn Donner, Arvo Salo, kustannusliikkeet ja niin poispäin. Jos kaksi "nuorta radikaalia" ajoi kolarin Fredrikin- ja Lönnrotinkatujen kulmassa, he luultavasti soittivat minulla kymmenen minuutin kuluessa.
Siis Erkki Tuomioja: aikamme on nyt ohi. Olisi viisainta kävellä lähimmälle kaatopaikalle. Mukaan oma köysi ja ympäristöystävällistä mäntysuopaliuosta.
Luulen että puolueesi ei koskaan enää nouse. Tarja tuntui ilmeistään ja eleistään päätellen olevan samaa mieltä.
En olisi uskonut, että palveluskenaariot, informaatioyhteiskunta ja sisällöntuotanto, eli nämä asiat joita olen opettanut professorina, ovat oikeasti totta. Luotin siihen, että ne ovat hirvikärpässanoja eli stiiknafuuliaa, jota ei tarvitse ottaa todesta.
Demarien eli niin kuin E. Heinäluoma ääntää "sos'mo'raattien" jälkipuinnissa varotaan yhtä sanaa: Voikkaa.
SAK ja SDP osoittivat ydinäänestäjilleen, ettei niistä ole mihinkään keskustan ja oikeiston pyörityksessä, ei edes pitämään kaupunkeja hengissä, saati suojelemaan työpaikkoja.
SAK:n ja SDP:n järjestörakenne kärsii samoista ongelmista kuin Suomi: vyötärölihavuus, yli-ikäisyys, väärä sijoittuminen. Väärä sijoittuminen tarkoittaa että järjestöjen jäänteitä on juuri niillä paikkakunnilla, joilla ennen oli teollisuutta tai joilta teollisuus on juuri kaatumassa, tyyppiä Varkaus, Kymenlaakso.
Isäni lukee tämän. Hän lukee nämä kaikki. Hän on kokoomukselainen ja osallistui 50 vuotta sitten järjestötoimintaan, koska hänen mielestään Jussi Saukkkonen ja Juha Rihtniemi olivat hyviä miehiä, kun taas Kekkonen ei ollut.
Nyt Juha Rihtniemi ja Juha Vikatmaa nousevat kumpujen yöstä.
Kaipaan historiallisia tilastoja ja pelkään saavani käyttää seuraavan vuoden sellaisten konstruoimiseen. Väestö- ja elinkeinorakenne muuttuivat räjähdysmäisesti 1968-1970 ja 1989-1992. Ne kommentoijani, jotka edelleen kuuluttavat pankkiherrojen petosta, ovat oikeassa.
Kaipaan taulukoita, koska minulla ei ole tätä tietoa. Hallulssani olevat, tenttimäni ja opettamani kirjat (Suomen taloushistoria I-III jne.) päättyvät siihen, mistä tapahtumat alkavat.
Esimerkki: suonkuivatus ja järvenlasku.
Älkää peljätkö. Kirjoitan tästä nyt useaan kertaan, koska ajatus on yllättävä ja vieras. Nyt käytän sitä kielikuvana.
Suomen maatalouden historia I (2003) toteaa lyhyesti: "Suurin osa Suomen pelloista on tehty hartiavoimin kuokalla." Suomi oli maapallon soistuneimpia seutuja - kolmannes pinta-alasta. Suurin osa pelloista on kuokittu tai kydötetty suosta. Viljelymaata on vallattu suunnattomia alueita, kuten Porin seudun Lattomeri. Järviä laskettiin 1800-luvulla ainakin 1300 kappaletta. Yksi esimerkki on Hausjärven Hausjärvi. Ja sitten kuuluisat epäonistumiset, kuten Höytiäinen, joka ei ehkä kuitenkaan ollut epäonnistuminen.
Maisema oli näkynä ja maasto ihmisen liikkumisen kannalta jotain aivan toista ja mahdotonta. Luullakseni maan pääsi ennen kiertämään vain ratsain. Suomen sodan 1808-1809 historia kertoo jotain liikkumismahdollisuuksista. Historiankirjojen mukaan esimerkiksi Käkisalmen läänin voudit eivät saaneet sadan vuoden kuluessakaan varmaa käsitystä siitä, missä lääni oli eli mitkä olivat sen rajat. Kainuu ja Lappi - samoin.
Teollisuuden maisema muuttui. SDP:n kannatuspohja muuttui. Muutos oli niin suuri ettemme ole käsittäneet sitä.
Jos olisin halunnut tähän kertovan kuvan, olisin ottanut valokuvan Tampereelta, joka oli teollisuuden ja temokraattien kaupunki. Käsitykseni mukaan kaikki keskustan tehdasrakennukset ovat nykyisin näyttelytiloja ja kamabasaareja eli palvelupisteitä. Kävelin taannoin Tammerin takana. Ei siellä tuntunut Väinö Linnan eikä Lauri Viidan henkeä.
Globalisaatio alkoi 1710-luvulla.
Nyt vasta se on iskenyt Euroopan politiikkaan.
Kaikkien maiden työläiset, yhtykää! Huom., omat rollaattorit.
Kuva on Kassandra, mytologian ennustaja, joka muhinoi jumalien kanssa ja sai sellaisen kirouksen, ettei hänen ennustuksiaan koskaan uskottu.
Ei tätäkään.
Keskusta ja oikeisto ovat siirtyneet idols-aikakauteen. Vasemmisto ei.
Voi voitettuja. Kassandra ennustaa, että työväenliike on oppositiossa ainakin seuraavat 40 vuotta.
Jukka Kemppinen, fil. tohtori, kirjailija, s. 1944, eläkkeellä. Johtava tutkija, professori, hovioikeudenneuvos, korkeimman oikeuden esittelijä, asianajaja. Runokokoelmia, tietokirjoja, suomennoksia, tuhansia artikkeleita, radio-ohjelmia. ym. Blogilla on joka päivä ainakin 3000 lukijaa, yli 120 000 kuukaudessa, vuodesta 2005 yli 10 miljoonaa. Palkintoja; Suomen Kulttuurirahaston Eminentia-apuraha 2017 tieteellistä ja taiteellista elämäntyötä koskevaan työskentelyyn.
Että tällainen Vallankumous. Vasistit joutuivat luopumaan vallasta.
VastaaPoistakaikki puolueet voivat nousta ja laskea. maapallon resurssien ollessa toistaiseksi rajalliset, tiedämme, mikä laskee
VastaaPoistaOikeassa olet, ei SDP:n nykyinen kannatuspohja tulevaisuutta ajatellen kovin vahvalta näytä.
VastaaPoistaTästä ei kuitenkaan kannata vetää hätiköityjä johtopäätöksiä SDP:n tulevaisuudesta. Onhan Maalaisliittokin onnistunut säilyttämään asemansa siitäkin huolimatta, että maataloutta harrastava väestönosa on huvennut tehdasduunareitakin pienemmäksi jo aikaa sitten.
Olisiko vasemmiston pajatso tyhjä. Muut puolueet lienevät omaksuneet demarivallan aikana sopivan määrän sosialismia. Vähän kuten vihreiltä ympäristöystävällisyyttä. Jakaako ajattelua omistamisen/palkkatyön tai kaupungin/maalaisuuden sijasta muut asiat. Onko puoluekartta vanhentunut? SAK=SDP vaikuttaa kuitenkin tupopöydässä. Ei sen painoarvo ole kadonnut.
VastaaPoistaValta tosin vaihtui, mutta ovatko nuo puolueiden äänisaaliiden heilahtelut sittenkään kovin kaukana satunnaisvaihtelusta. Joskus on vuosisadan lämpimin kesä ja joskus kylmin talvi.
VastaaPoistaKun ei ole vallassa, joutuu tekemään enemmän työtä saadakseen oman järkensä äänen kuuluviin. Pitää pahus perustella kaikenlaista - ja uskottavia perusteluja varten on oikein pohdittavakin.
Sain viikonloppuna päätökseen Täällä pohjantähden alla -trilogian ja se viipyilee vielä mielessäni.
VastaaPoistaKirjoituksesi opponoi sujuvasti kirjan loppuvaiheen kunnallisneuvos Janne Kivivuoren pohdintaa omasta elämänkaarestaan ja aikaansaannoksistaan sosdem-liikkeessä.
Luettuani tekstisi minulle tuli vaikutelma, että Kivivuoren sielunmaiseman toimivuutta tässä ajassa ei ole kyseenalaistettu kyseisen liikkeen johdon taholta.
Punapäällikkö Koskelastakin tuli keskustalainen saatuaan maata. Entä me "koulutushississä" nousseet? Olemmeko miettineet odotuksemme uusiksi?
Olen tästä omalla blogillanikin kirjoittanut.
VastaaPoistaSDP:n olisi pitänyt aloittaa uudistuminen jo neljä vuotta sitten.
Lukion kesken jättänyt Eero Heinäluoma on SDP:n alamäen pääarkkitehti.
VastaaPoistaToverit ja erityisesti érityisen selvästi pettynyt toveri Kemppinen!
VastaaPoistaTuokaa minulle Eero Heinäluoman pää!
(Vien sen sitten SDP:n vaalienjälkeiselle totuuskomissiolle. Siellähän sitä kaivataan...vaikka eivät uskalla myöntää..)
Onko uudistumista mukautuminen yleiseen tosi-tv -realismiin... mitähän dadaistit olisivat mieltä nykyisestä mediatodellisuudesta?
VastaaPoistaLuullakseni oli aika, jolloin sanomalehdet kokivat itsellään olevan kansansivistyksellisiä tehtäviä. Myöhemmin Ylekin kai ui siinä virrassa: uskossa kansan viisastumisen mukanaan tuomaan hyvään.
Nyt on nurkat pullollaan kovin koulutettua väkeä, jonka suurin mieliteko on pako todellisuudesta joka on kuin kuva vanhempiensa unelmista silloin joskus. Ja media seuraa kiltisti lie'assa.
Ja mitä paimenkoirat edeltä, sitä puudelit perässä. Kokoomus etunenässä.
Jälkellä siis fossiilien ja reliikkien iltamat ja virtuaalinen ruotsalaisen pop-todellisuuden ihannoijien kvartaaliseura. Viimeksi muotia oli 80-luku. Bob haki vaikutteita 70-luvulta. Kuka puhuu pölkylle - tai siis, kuka puhuu pölkystä.
Ehkä tänään jossain päin maailmaa päätetään ensi kevään muotiväri.
Ad Usko:
VastaaPoistaAivan totta, sieltä Janne Kivivuoren loppukohtauksesta se nousee, eikä siinäkään elämässä ollut paljon valintaa.
Tuo oi hyvä lisäys, koska Linnan maaseutu-demarismi oli varmasti se voima, jolla Suomi ainoana uutena valtiona pysyi maailmansotien välisen ajan jotakuinkin ihmisellisenä maana.
Olen herättänyt pahennusta väittämällä, että punikkien demaripojat sitten pelastivat maan 1939 alkaen verellä ja raudalla.
Tannerin paluu 1950-luvulla on sitten tapahtuma, johon minun eläytymiskykyni loppuu.
Ad Catulux:
VastaaPoistaOikein sanottu ja kipeästi sattui. Kaipaan joskus yöllä, kun tuulee, niitä arvoja, jotka demarit pettivät 1990-luvun lopulla.
Ehkä olen taas väärässä. Ehkä keskusta ja oikeisto ottivat omikseen ne arvot, kuten vastuun jakamisen niin että huonoja autetaan.
Jää tietenkin nähtäväksi.
Odotan milloin Richard Dawkins julkaisee seuraavan kirjan ja toedistaa, että markkinauskonto on erehdys ja ettei markkinavoimia ole olemassa.
Ad Anonymous II:
VastaaPoistaKun minä pelkään, että keskusta osasi muuttua maatalousyrittäjien ja sitten yrittäjien puolueeksi.
Duunareita à la rautakoura etallimies lienee alle 5 % työvoimasta ja maanviljelijöitä suunnilleen sama määrä.
Näiden nimissä politiikkaa käydään.
Mutta paljonkos puolueiden nimillä on väliä. Käs' pystyyn kaikki, jotka muistavat USA:n republikanisen puolueen synnyn ja nimen. Se oli vähän ennen sisällissotaa.
"Kristillisdemoraattinen" on minun korvissani samanlainen käsite kuin "sikanauta".
Kristillinen sosiaalidemokratia on luopunut tavoittelemasta maanpäällistä taivasta
VastaaPoista-Camus
Tuossa on Suomen sdp:n ongelman ydin. Sodassa rispaantunut raamattu povellaan liikkuva Koivisto, aikuisiällä uskoon tullut Lipponen ja perässähiihtäjät Halonen ja Heinäluoma, sekä eräs kotipiirissään UKK:n polvella keikkumaan tottunut kolmannen polven ambassadööri.
Niin sammui valo.
Ad Anonyymi III:
VastaaPoistaPitää laskea se tupopöytä. Pelkään vähän että STTK alkaa sekin painaa tupopöydässä paljon.
Kemppinen kirjoitti: "Odotan milloin Richard Dawkins julkaisee seuraavan kirjan ja todistaa, että markkinauskonto on erehdys ja ettei markkinavoimia ole olemassa."
VastaaPoistaTämä oli viikon, vaikka vasta alkaneen, paras. Ei kerro juuri mitään markkinavoimista ja kaiken Dawkinsista, eli siis kuin Dawkinsin viimeisimmän kirjan vastaava suhde Jumalaan ja kirjoittajaansa.
Globalisaatio/v. 1710 :miksi juu-
VastaaPoistari tuo vuosi? Perusteluja ? Niitä
juuri etsiessäni törmäsin seuraa-
vaan:"Euroopan ilmanala oli 16.
vuosisadan puolimaista vuoden 1850 vaiheille kylmempi ja siten maata-
loudelle epäsuotuisampi kuin sekä keskiajalla että meidän päivinäm-
me."
Lainaus on Eino Jutikkalan kir-
jasta "Uudenajan taloushistoria" ja
kohdasta "Ilmanalan kylmeneminen ja
kadot".Teksti on vuodelta 1953.On-
ko sittenkin niin,että 150 v. jat-
kunut ilmaston lämpeneminen onkin vain paluuta normaaliin ilmastoon?
Jota tosin ei taida edes olla ole-
massa,sillä ilmasto ja luonto,man-
nerlaatoista puhumattakaan,ovat
jatkuvassa muutoksessa.Ihminen/ih-
miset vain haluaisivat stabiliteet-
tia,ennustettavuutta ja turvalli-
suutta.Ei taida löytyä tältä pal-
lolta.Tämä ei toki tarkoita,että
meidän ei tulisi ottaa vakavasti
esim. ilman saastumista.Minuakin
ottaa pannuun joka päivä hengittä-
mäni pienhiukkaset.Keuhkoistani pu-
humattakaan.Mutta olen skeptinen
ilmastonmuutoksen syiden suhteen.
Ja tästä syystä panin mielihyvällä
merkille teidän pari juttuanne
tammikuussa.Nimimerkki hartsu-herra
puhui myös järkeviä 22.1. .
Mainitsette tekstissänne "Musta
vuosi" ikävän vuoden 1696.Jutikkala
nimittää vuosia 1695-97 Suomen his-
torian hirveimmäksi nälänhädäksi.EI
siis esim. vuotta 1867.Jutikkalan
mukaan samaan aikaan 1690-luvulla
vilja ei Skotlannissa kypsynyt kuu-
teen vuoteen.
Pari sanaa Viidasta,Linnasta ja
heidän aikansa Tampereen ilmapii-
ristä,jota kävitte haistelemassa
Tammerin kulmilla.Usein puhutaan
siitä vanhan ajan teollisuuskau-
pungin dynamiikasta,jota täältä
Tampereeltakin löytyi kuulemma ton-
nikaupalla.Viita syntyi 1916,Linna
1920 ja pitkäaikainen naapurini
Eine M. (1908-2002) hieman aiemmin.
Eine näki paikan päällä kevään -18
tapahtumat Tampereella,selvisi Tal-
vi- ja Jatkosodan ja pulakauden
siinä sivussa.Työskenteli pitkään
pukutehtaassa ja perusti -60-luvul-
la kioskin,jonka tuloilla tuettiin
oman voimisteluseuran taloutta.Väi-
nö Leskinenkin tuli tutuksi TUL:on
toiminnan yhteydessä.Eine äänesti
aina demareita.Hänen serkkunsa,joka
toimi keväällä 1918 punaisen puolen
Punaisessa Ristissä, teloitettiin
silloisen sairaalan seinustalle.
Varma on aina varma.Einen perhe
muutti evakkoon sukulaisten luo
keskustaan,kun valkoiset lähestyi-
vät Messukylän suunnalta.Mutta kes-
kustaankin putosi pommeja ja ammuk-
sia.Soppajonossa seistessään hänen
viereltään kuoli samanikäinen poika
kranaatin sirpaleisiin.Kaupunki oli
täynnä ihmisten ruumiita ja kuol-
leita hevosia.Eine ei kuitenkaan
koskaan saanut näistä mitään trau-
moja tai painajaisunia.Taistelujen
tauottua perhe tuli takaisin tänne
Kalevankankaalle kotiinsa.Hautaus-
maan pääportin lähellä oli kasa
ruumiita.(Olisiko peräti ollut se
ruotsalaisten vapaaehtoisten jouk-
ko,joista yksi oli Olof Palmen se-
tä,mene ja tiedä.)Hevosmies oli
siihen juuri pysähtynyt rattaineen
ja riisui kuolleilta saappaita ja-
lasta todeten ohikulkijoille:"Ei
kualleet saappaita tartte!" Eikä
muuten tarvikkaan.Oikein teki äijä.
Tällä kaikella oli tarkoituksena-
ni sanoa,että Tampere tarjosi toki
erilaisia mahdollisuuksia kuten
työpaikkoja ja sivistys- ja opiske-
lumahdollisuuksia,mutta rasitteita-
kin oli.Noin lievästi ilmaistuna.
Ensimmäinen maailmansota ei sellai-
nen kuitenkaan ollut.Sehän tarjosi
työtä ja toimeentuloa.Paikallisen
kertomaperinteen mukaan esim. Aal-
tosen kenkätehdas sotilassaappaita
Venäjälle myymällä teki aivan sika-
maisia voittoja.Välillä taidettiin
laskuttaa samasta tavarasta kah-
teenkin kertaan,kun venäläinen by-
rokratia ei pysynyt vauhdissa muka-
na.
Porvariperheen kasvattina olen
usein tarkoituksella hakeutunut
sellaisten ihmisten seuraan,joiden
tausta ja lähtökohdat ovat toiset
kuin omani.Ties vaikka sattuis op-
pimaan jotain uutta!
terv. Lauri Huuskonen,45v.
Äkkiseltään on kieltämättä syvää, että nykyisen ulkoministerin toive ulkopoliittisen linjansa jatkumisesta muuntuu perinnönvaalimiseksi tänään julkistetun ulkoministerin soihdunkannon muodossa. Lohduksi mainitsen kuitenkin, että minulla on kissa, joka usein muistuttaa kissojen olleen jumalina Egyptissä, tiedättehän, tuossa tasa-arvoisessa valtakunnassa, jossa 80 % työstä oli orjien panostamaa. Huomautuksella on vaikutusta inhimillisiin tunteisiin eikä siis tuo vanha kulttuuriperintö niin vain katoa.
VastaaPoista"Demarien eli niin kuin E. Heinäluoma ääntää "sos'mo'raattien"
VastaaPoistaOnkohan Eero-poika kaukaista sukua Romppasen Topille, jonka äänestystuska kuvastakoon nykyistä demarien tappiontuskaa?
"Topi tuijotti siihen aitaukseen, joka numero oli hänelle päähän pantu ja jonka hän tiesi olevan köyhälistöä varten aidatun. "Kolomekymmentä ja...soli sali rattia!!"
Hän tarttui kynään ja puristi sitä kankeissa sormissaan ja alkoi, tähdätä, ummistaen vasemman silmänsä ja kirpeästi siristäen oikeanpuolimmaista. Suu oli vääntynyt pahasti väärään.
"Nyt?...."
Mutta hän ei uskaltanut painaa. Numero oli ikäänkuin ruvennut liukumaan ja vei silmän mennessään!! Topi hätkähti, laski kynän kädestään ja rupesi pyydystämään numeroa.
"Nämä ovat niitä sielun vihollisen (ilm. kokoomuspuolue?) viimeisiä vieroituksia..." vilahti hänen päässään, ja terästäen katsettaan alkoi hän hakea molemmin käsin.
"Kolomekymmentä ja...soli soli rattia."
-Et pirhana vie pääsekään kynsistä!! "
I. Kianto, Punainen viiva
(Onkohan Eero lukenut??Tokkopa...)
Ad JK
VastaaPoistaNoin se menee.
Puolueet syntyivät uudistusmielestä - aseman kohentamisesta tai asemaan liittyvästä aatemaailmasta. Milloin se oli kansallisuusaate, milloin duunarin kurja liksa ja huonot työolot verrattuna Kämpissä majailuun ja voittojen laskemiseen.
Puolueilla ei juurikaan ole selkeitä näkemyseroja - puuttuvatko selkeät näkemykset - ainakin näkijät tuntuvat olevan vähissä.
MA taisi laulaa nuotin vierestä (joka kymmenes vuosi tulee joku joka sanoo, mitä tehdään - ei oo näkyny).
Toipila kirjoittaa näin, kun kirjautuminen tökkii: Kyllä SDP lihoo oppositiossa ja koukkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa nimenomaan oikealta oikeiston ohi, jos aikoo pärjätä vaaleissa ja päästä vallan kahvaan takaisin. Kun SDP häviää vielä seuraavat kunnallisvaalit, niin Eero Heinäluoma saa lähteä jatkamaan opintojaan.
VastaaPoistaAhne pääoma hakee tuottoa ja jos tuottoa ei tule Suomesta, niin pääoma pakkaa rensselinsä ja tehtaansa ja vie ne muille maille tienaamaan sitä tuottoa. Hallituksen on kyettävä luomaan Suomeen sellaiset olosuhteet, että tänne kannattaa investoida ja sitä myöten palkata työvoimaa tekemään tulosta. Kun firmat toimivat markkinaehtoisesti, niin siinä ei itkut auta, kun tulosta on saatava aikaan tai muuten firmalle tulee noutaja, kun rahat loppuu. Avoimilla markkinoilla kilpailu on niin kovaa, ettei siinä kaunosieluiset runoilut ja höpötykset auta vaan on keskityttävä olennaiseen eli tuloksen tekemiseen. Ja kun tulosta syntyy, niin siitä pitää palita koko firman porukkaa eikä vain muutamia ahneita ja lihavia johtajia ja omistajia.
Toihan oli pilapuhetta, että olis lukion jättäny kesken:
VastaaPoistaKoulutus: ylioppilas 1980 (Käpylän iltaoppikoulu)
Siinä se. Siitä vain ministeriksi Suomessa. Kyllä kansa tietää.
Rahoitusalaa näkyy myös opiskelleen: Eduskunnan pankkivaltuusto 02.04.2003 - 23.09.2005, (vpj) 03.04.2003 - 23.09.2005
Pojat tänään niin kovin vakavia, vaikka uutiset heittivät tämän vuosituhannen parhaan vitsin: Ulkoministeriksi Ilkka ja Kepu lykkää jonkun salkun Paavolle. Ei voi mitään, "ne tekee sen itse" ja nämä vanhat vitsit muuttuvat ennustuksiksi:
VastaaPoistahttp://www.avaruusmies.com/jokes/finnish/420.html
OM saa kuin saakin paketin vihreitä raksuja - ennustus toteutui.
VastaaPoistaSisäministeri oli melkoinen yllätys: Anne Holmlund.
Kaikki kunnia politiikan ansioille - mutta taitavat muutamat ministeriöt mennä kovin virkamiesvetoisiksi - jos tieto on valtaa. Ehkä niin on parempi.
VastaaPoistaMuumimamma alkaa sitten saada tekstiviestejä.
VastaaPoistaKokoomukselta taitavat olla patit lopussa, kun ministeriksi pitää valita väkivallasta, varkaudesta ja rattijuoppoudesta tuomittu rikollinen. Ei taida enää merkitä se vanha pykälä, että ministeriksi valittavan on oltava rehellinen ja hyvämaineinen. Oi aikoja, oi tapoja.
VastaaPoistaVoting and politics
VastaaPoistaHullunrohkeita nuo tohmajärveläiset! Haluavat yhdessä kyläkoulussa korvata pelastumisenkielen ryssänkielellä.
VastaaPoistaEivät vissiin ole kuulleetkaan jumalanpilkasta ja kuolemansynnistä.
joo, toisissa tekstareissa halutaan tunnustella ja toisissa ilmoitetaan, että tämä on nyt sitten tässä. Kuinkahan Vanhaksi hallitus mahtaa ehtiäkään.
VastaaPoistaEx oriente lux. Siellä varustaudutaan jo Venäjän EU-jäsenyyteen. Palvelut kaikilla virallisilla kielillä - you know.
VastaaPoistaheikki rönkkö said...
VastaaPoistaHullunrohkeita nuo tohmajärveläiset!
Tohmajärvellä yritetään ratkaista ongelmat itse, ei seisota tumput suorina, tai huudeta systeemiä apuun kuten demarit.
P.S. Kunnanjohtaja on entinen Keskustanuorten puheenjohtaja, joten jotain myönteistä voi tapahtua susirajalla.
P.S.S. Uudessa hallitusohjelmassa on rohkeita oikeudellisia avauksia, mutta jäävätkö ne vain paperille, aika näyttää.
Demarit voisivat joutua oppositioon seuraavaksi 40 vuodeksi, JOS kokoomus ei estäisi sitä omilla ministerivalinnoillaan. Kanervat ja vapavuoret varmistavat sen, että jo seuraavissa vaaleissa SDP nousee taas suurimmaksi.
VastaaPoistaSinänsä on totta, että köyhien puolueilla on ristiriitainen tehtävä: pienituloisten elintasoa pitää nostaa, mutta sitten kun se nousee, nämä hylkäävät entiset puolueensa ja siirtyvät oikealle. SKDL/Vasemmistoliittohan meni jo tätä tietä. Nyt SDP yrittää estää saman omalla kohdallaan, ja kokoomuksen otteista päätellen sillä on hyvät onnistumismahdollisuudet.
Demarin dilemma: Propagandassaan vähäosaisten ääniä tavoitteleva puolue saa toteutettua politiikkaa, joka parantaa vähäosaisten suhteellista osaisuutta. Nämä lakkaavat olemasta vähäosaisia ja siirtyvät äänestämään muita puolueita.
VastaaPoistaVähäosaisten asiaa propagoivan puolueen kannattaa siis todellisuudessa ylläpitää suhteellista köyhyyttä kannattajakunnassaan.
Demarit yrittivät kiertää tämän dilemman paisuttamalla virkakuntaa ja tulonsiirtoja. Tekemällä kansasta valtiosta rahallisesti riippuvaisia. Se taas on pitemmän päälle kansantaloudellinen katastrofi.
Jakopolitiikan (, joka ei ole ainoastaan demareiden synti,) ongelma on, että mikään ei riitä.
Kansa vaatii lisää, lisää...
Tässä välissä kerrottakoon, että nyt kun SDP ei ole Kepun kanssa hallituksesa, voisin maksaa vaikka jäsenmaksuni.
VastaaPoistaAd avaruusmiesvitsailija
VastaaPoistaTämähän on myös aika hauska
Petetyt arvot? Ettet puhuisi länsimaisen yhteiskunnan sadan vuoden valheesta.
VastaaPoistaVasemmisto varasti aikoinaan Ranskan suuren vallankumouksen arvot (oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeudet) vain kusettaakseen sinisilmäisiä älykköjä ja kätkeäkseen todelliset pyrkimyksensä eli totalitarismi, kansanmurha ja epäoikeudenmukaisuus. Nämä ovat ne todelliset arvot, joille vasemmistolainen ideologia on rakennettu. Vain tarpeeksi suuri kusetus menee täydestä läpi.
Tuuli tai ei, olen vallankumouksen mies, nimittäin Ranskan suuren sellaisen.
Yleensä en kommentoi anonyymejä, mutta Ranskan Suurivallankumous ei ollut suuri, eikä vallankumous, vaan yli turvonnut roskaväen mellakka, jonkalaisia ranskalaiset mielellään järjestävät.
VastaaPoistaTodelllinen demokratian kehitys on brittiläinen ilmiö ja tapahtunut Hänen Majesteettinsa Hyvän Hallituksen toimesta, joskin blairismi ja thatcherismi ovat sitä raskaalla kädellä runnelleet.
Ranskan suuren vallan humauksen lähtö kohta oli väärä, jonka mukaan aattelisto menetti etuoikeutensa ja päätään pidemmät menettivät päänsä, kun tilanteen olisi pitänyt olla juuri päin vastoin, aatelistoa olisi pitänyt vahvistaa ja lyhyille tarjota pakkilaatikoita seistä.
Hevosen sulkia
VastaaPoistaPolitics is the art of looking for trouble, finding it, misdiagnosing it and then misapplying the wrong remedies.
The secret of life is honesty and fair dealing..if you can fake that, you've got it made.
>Ad avaruusmiesvitsailija
VastaaPoista>
>Tämähän on myös aika hauska
Tähän ylläolleeseen ekonomistivitsiin on sanottava että ihan rationaalista toimintaahan tuo on, jos sen ilon, minkä siitä saa kun katsoo kaverin paskakasaa syömässä, järkevä hinta katsojalle on se 10000mk. Lisäksi kyseessä on win-win tilanne jos molemmat kokivat hyötyneensä 10000mk:n hintaisesta katselunautinnosta enemmän kuin kärsineensä oman paskakasansa syömisestä.
Ovatko demarit oikeistolaistuneet vai porvarit vasemmistolaistuneet?
VastaaPoistaSanoisin, että både och.
Enää ei kukaan puhu sosialismista edes niissä yhteyksissä, joissa se saattaisi olla koko yhteiskunnan kannalta järkevää (maapolitiikka ja tonttikeinottelu). Itä-Euroopan kokeilu onnistui karkoittamaan kaikki viittaukset s-sanaan silloinkin, kun ne voisivat olla harkinnan arvoisia. Ainakin tässä mielessä demarit ovat oikeistolaistuneet.
Toisaalta lähes kaikki vasemmiston alunperin esittämät vaatimukset ovat jollain tasolla toteutuneet (kattava terveydenhoito ja koulutus, tasa-arvoisempi tulonjako, kehittynyt sosiaaliturva, lakko-oikeus, työsopimusjärjestelmä etc.). Niitä on kuitenkin alunperin vastustettu ja vastustajat tiedetään, ne istuvat nyt hallituksessa. Tänään he ajattelevat toisin, demariaatoksin. Tai eivät ainakaan kehtaa olla eri mieltä jotain Eero Lehteä lukuunottamatta.
Minusta Heinäluoma ei ihan huono ollut vaalikeskusteluissa, vaan kykeni aika vakuuttavaan argumentointiin. Vaalituloksessa se ei näkynyt ja siksi Kemppisen Idols-huomautus on osuva. Niin kuin joku kirjoittaja huomautti, demareiden habitus on kovin tunkkainen ja vetovoimaltaan edelleen marraskuisen Merihaan tasoa. Mielikuvat ratkaisevat ja ainakin Kokoomuksella se oli tuoreutta ja raikkautta henkivä kaiken maailman jaskareista huolimatta.
Jotain tarttis tehrä, mutta kun demaripuolueen perinteeseen ei oikein tunnu istuvan laatikkoleikeissä pyöriminen ja Seiskan kannessa keekoilu.
Politiikka on monissa kirjoituksissa nähty pelkkänä jakamisena ja/tai taloutena. Ei kai siinä ihan tästä ole kysymys?
Nyt huonosti edelliseen sopiva kysymys: miten näin yksinkertainen verodemagogia on voinut julkiseen keskusteluun syntyä. Siis se, jossa mantran tavoin hoetaan, että veroja keventämällä syntyy automaattisesti työtä, kun oikeastaan mikään tutkimus ei tällaista kovinkaan vahvasti tue. Suomessa on kymmeniä KANSANtaloustieteilijöitä, jotka kyseenalaistavat väitteen, mutta aina julkisuuteen raahataan Ylä-Liedenpohja tai Honkapohja toistamaan omaa totuuttaan. Muut ovat ganz unten.
Kai se riippuu mistä veroa kannetaan. Veroalen mielekkyys riippuu siitä, kenelle säästö lopulta kertyy. Jos se menee elinkustannusindeksillä mitattaviin hintoihin, oli homma vain silmänlumetta.
VastaaPoistaVarallisuusveron poiston pitäisi alentaa varallisuusesineiden hintoja, kun omistamisen veromeno poistuu. Ei oo näkyny.
Alennetaanko palkkoja kun tulovero alenee? Tuskin. Säästö päätyy välikäsien kautta pankkiin, jotka voivat lainata sen yhdeksään kertaan ulos - vai miten se oikein menikään. Löysä raha lisääntyy - hinnat nousevat.
Täs ajattelussa on varmaan joku epäjatkuvuuskohta...
Petroskoin murre on varmaankin ruotsia hyödyllisempi Tohmajärvellä, muttei siitä pakollista pidä tehdä.
VastaaPoistaEikö olisi hyvä, jos voisi vaihtaa yhden pakollisen kielen kahteen vapaaehtoiseen kieleen - vaikka sitten ruotsin esimerkiksi venäjään ja ranskaan.
VastaaPoista