Sivun näyttöjä yhteensä

4. heinäkuuta 2023

Väestönvaihto


Koska olen näiden asioiden tohtori, oikaisen poliitikkoja ja mediaa. “Väestönvaihto” ei tarkoita samaa kuin maahanmuutto.

Suojelupoliisi ja muu julkinen taho puhuvat totta. Termi “väestönvaihto” liittyy myös erääseen salaliittoteoriaan. Amerikassa on sellaisiakin hupsuja, joiden mielestä jokin globaalinen eliitti vaihtaa jatkuvasti kunnollisia, kararintaisia amerikkalaisia epäilyttävään, rajantakaiseen väkeen.

Tämän kirjoituksen kuva esittää Han-kiinalaisia. Termi on kirjallisuudessa tavallinen ja tietääkseni neutraali.

Olen ymmärtänyt, että eräät venäläiset väittävät tällä hetkellä, että mitään Ukrainaa ei ole olemassa. Siksi ukrainalaisuus, jota siis ei ole olemassa, on kuitenkin kiellettävä, Ukrainan valtio hävitettävä ja alueet liitettävä Venäjään.

Juutalaisuuden lisäksi israelilaisuus on mutkikas kysymys. Siellä missä Israel on nyt, asui aivan muita ihmisiä 1918 ja vielä 1948. Yleistäen: eräät läntiset suurvallat “lahjoittivat” Palestiinaa juutalaisille. Sana “palestiina” on muuten etymologisesti sama kuin “Filistea”.

Jouduin nuorempana kysymään ihmisiltä, miksi Suomen kirkon piirissä tuettiin Israelia ja järjestettiin matkoja Pyhään maahan. Vastaukset eivät olleet lyhyitä, ja koska kuvan taustana on toisen maailmansodan aikana tapahtunut kansanmurha, asia on pohjaltaan vakava.

Mutta Suomessa oli ylioppilasjärjestö, joka toimi “ryssänvihassa” ja nuorena mukana olleen akateemikko Matti Kuusen mukaan ryssästä sai puhua vain hammasta purren. Matti Klinge on käsitellyt asiaa tuotannossaan hyvin ja muun muassa osoittanut, että 1800-luvun kohtalaisen sivistymättömälle suomalaiselle Venäjä ei ollut mikään vuosisatainen vihollinen, vaan keisarin kuvia pantiin seinälle kunnioituksen tuntein.

Muistelen jopa itse kuulleeni, miten Pohjanmaalla varhaisessa lapsuudessani jotkut huutelivat Karjalan evakkoja ryssiksi. Joidenkin tulokkaiden murre kuulosti kovin oudolta. Eräät jopa sanoivat “mie”, kun olisi tietysti pitänyt sanoa puhtaalla suomenkielellä “mä”.

Vuonna 0 Suomessa ei asunut suomalaisia. Vuonna - 1 000 täällä oli väkeä, joiden jälkeläisistä tuli myöhemmin baltteja ja erilaisia germaaneita. Suomalaisia ja slaaveja ei ollut vielä keksittykään. Puhe ei ole kielimuodoista. Maailmanhistoriasta löytää nopeasti tiedot, joiden mukaan kielten peruspiirre on pirstaleisuus. Joka puolella puhutaan pienillä alueilla jopa satoja kieliä, jotka eivät ole sukua toisilleen. Papua-Uudessa Guineassa kieliä on hakuteoksen mukaan lähes tuhat.

Luin hyvän Ruotsin esihistorian, josta kävi ilmi, että saamelaiset alkuperäisväestönä on vaikea kysymys, jos siis tarkoitetaan alkuperäistä väestöä, joka olisi tässä tapauksessa jääkauden jälkeen mannerjään sulamista seuranneita ihmisiä. Esimerkiksi Suomeen näyttäisi tulleen ainakin käymään “alkuperäisväestöä” pohjoisesta, etelästä, idästä ja lännestä.

Raamatun Baabelin kieltensekoitus tuo mieleen Baabelin vankeuden, joka lienee ollut todellinen väestönvaihto, joskin pieni eli noin pikku kuningaskunnan väestön kymmenettä osaa koskeva. Ja oli Egyptin orjuus…

Väestönvaihtojen suuri asiantuntija on Venäjä, oikeastaan Neuvostoliitto. Se harjoitti miitä jo ennen sotia, ja kohteena olivat muiden ohella Karjalan suomalaiset. Mitä Itä- ja Keski-Euroopassa tapahtui sotien jälkeen, se on valtavan laaja kertomus. Eräässä vaiheessa vuonna 1945 maantien päällä oli ainakin 20 miljoonaa ihmistä.

Ennätysmies lienee silti Mao, jonka Suuri harppaus eteenpäin aiheutti 45 miljoonan ihmisen kuoleman 1958 - 1962. Kaihtaisin otsikon sanaa, koska sen takana häämöttää menetelmistä näennäisesti halvin, joukkomurha.



94 kommenttia:

  1. Arvoisa Blogisti, kiitos hienosta kirjoituksestanne. Se eräs kohta herätti voimakkaita muistoja. Kerroitte karjalasta tulleiden evakoiden kielenkäytöstä. Omassa mielimaailmassani on eräs vastaava kokemus.

    Oli Vanajan kunnassa kansakoulun ensimmäisellä luokalla. Naapurustossamme oli sekä ns. tavallisia Karjalasta tulleita siirtolaisia, että myös Kyyrölän kullasta tulleita siirtolaisia, joiden vanhemmat puhuivat kotikielenään venjää ja olivat uskoltaan ortodokseja.

    Opettajanamme oli Aune M. Eräällä oppitunnilla eräs tavallisen siirtolaisperheen pika ryhtyi asiasta innostuneena puhumaan, että myö ja mie -kieltä. Opettaja hyppäsi karttakeppeineen alas korokkeeltaan, meni pojan pulpetin luokse, läimäytti pulpetin kanteen karttakeppinsä. Samalla hän kiivastuneena huusi, että täällä ei ryssän kieltä puhuta. Itse ihmettelin asiaa, koska ei hän venäjää puhunut, vaan ihan Suomea. Samassa luokassa oli muuten myös kolme Kyyrölän kylän siirtolaisten lasta.

    Näin me siirtolaiset näimme tuolla Hämeen sydämessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä todennäköisemmin tuo kyseinen opettaja oli ääri-isänmaallinen suomenlipun heiluttaja. Niitä oli ja on jokapuolella Suomessa.

      Poista
    2. Eiväthän ne silloiset kansankynttilät keskimäärin kovin valistuneita olleetkaan.

      Poista
    3. Eiköhän vahva isänmaallisuus ollut silloin läsnä niilläkin nykyiseen Suomeen jääneillä itämurrealueilla, joilla sanotaan mie ja myö. Ja niin sanottiin myös suuressa osassa luovutettuja alueita, eikä sieltäkään ennen sotia isänmaallisuutta puuttunut. Opettaja oli siis ilmeisesti sekä tietämätön että nurkkakuntaisen vinksahtaneesti isänmaallinen.

      Poista
  2. Vaikka en ole tohtori, en edes sinnepäinkään, rohkenen muistuttaa, että ovathan nuo "väestönvaihdot" olleet menneisyyden saatossa muuallakin ihan ns. konstantti ilmiö. Hitlerin ja natsi-Saksan "Ostplaniin" sisältyi tunnetusti suunnitelma koko Euroopan-puoleisen Venäjän asuttamisesta agraaritarkoituksessa Wehrmachtin ėmeritus-veteraaneilla. Yhtä lailla Hitlerin pikku liittolaiset kaavailivat "luvatun maan", Itä-Karjalan, "puhdistamisesta" laajoin väestönsiirroin "vieraasta rotuaineksesta" puhtaan, tervehenkisen suomalaisväestön (mitä ikinä sillä sitten mahdettiinkaan tarkoittaa) asuinsijaksi, "helmeksi Suomen maakuntien joukossa".

    VastaaPoista
  3. Ranskan hallinnon mukaan kuka tahansa Ranskan kansalainen on "ranskalainen" riippumatta hänen etnisestä perimästään, rodustaan tai uskonnostaan, eikä Ranska näin ollen tunnusta etnisiä vähemmistöjä[9].

    VastaaPoista
  4. On täysin seniili joka nilittää että ei ole “väestönvaihtoa” olemassa. Se näkyy helsingissä eniten ja on ihan tietoista hakua ollut islamistisista maista suomeen, seniilit pitää sitä normaalina maahanmuuttona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko täältä kuljetettu entisiä asukkaita pois?

      Poista
    2. Niinpä, renkaanvaihdossa vaihdetaan rengas toiseen ja se on suunniteltua toimintaa.

      Poista
    3. Espoo oli pitkään täysin ruotsinkielinen. Sitten sinne alettiiin raahata luiskaotsaisia suomalaisugri-udmurtteja. Mongolien kanssa ei kukaan halunnut asua, joten freudentalilaiset puhdasrotuiset muuttivat lännemmäksi. Ymmärretävästi rotupuhtaat olivat närkästyneitä kun pyhälle ruotsalaismaalle tuli mongoleja.

      Poista
    4. Ja kuitenkin meitä freukkarihurreja asuu Esbossa nykyään enemmän kuin koskaan. Vuonna 1901 Esbolla oli vajaat 6.600 asukasta, joista ehkä noin 5.000 svensktalande. Nyt meitä fiinimmän kielen puhujia on reilut 20.000.
      http://runeberg.org/tieto/2/0461.html
      https://sv.wikipedia.org/wiki/Esbo

      Poista
    5. Tuo hm oli pelkkä testi. Ei tarvitse hyväksyä eikä julkaista.

      Poista
  5. Jos kuitenkin halutaan puhua ihmisten etnisestä taustasta esim. pragmaattisen ja kiihkottoman yhteiskuntasuunnittelun yhteydessä, niin mikä olisi hyvä termi, jolla voidaan ketään loukkaamatta kuvailla jonkin alueen väestön taustatekijöiden, esim. etnisyyden muutosta?
    Muutenhan on aika vaikea hyvässäkään tarkoituksessa puhua esim. integraatiosta, segregaatiosta ja rasismista.

    Meidän mediammekin (HS) julkaisee jatkuvasti artikkeleita siitä kuinka eri kaupunginosien väestösuhteet muuttuvat prosentuaalisesti/määrällisesti.
    Miten tähän pitäisi suhtautua?
    Helsingin kaupunki esimerkiksi haluaa ehkäistä segregaatiota aluesuunnittelulla -eli ottaa huomioon isosti ihmisten etnisyyttä, onko se rasistisesti loukkaavaa? Ja pitääkö tavoite unohtaa ja kuopata yleisen tasavertaisuuden nimissä?

    Onko näihin viisautta?

    Toinen asia. Kun käy Wikipediassa englannin kielisillä sivuilla katsomassa vaikka amerikkalaisen suurkaupungin perustietoja niin törmää välittömästi suuriin ja perusteellisiin etnisiin tilastoihin ja karttoihin (suomalaisin silmin katsottuna iljettäviin) eri kaupunginosien suhteen.
    Etnisyyshän on angloamerikkalaisille suorastaan pakkomielle. Lontoosta löytyy samanlaisia tilastoja ja karttoja.
    Onko tällaisen etnisesti painottuvan demografisen tiedon julkaiseminen moraalisesti oikein?
    Itse asiassa näitä tietoja julkaisevat oikestaan kaikki viranomaislähteet, vuosiraportit ja tilastolliset vuosikatsaukset jatkuvasti.

    terveisin nimimerkki Pelkkiä Kysymyksiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole oikein. Kansainvälinen yritys jolla on toimintaa Suomessa teki koko henkilöstölle kyselyn liiketoiminnan etiikasta. Viimeisenä kysyttiin vastaajan rotua. En tiedä mitä olisi pitänyt vastata kun en ole armenialainen enkä azeri (kaukasialainen). Ehkä sen rotukartan mukaan jossa termi esiintyy, eli mongoli. Protestoin kysymystä, mutta minulle ei koskaan tullut vastausta protestiini.

      Poista
  6. Hajanaiset tiedot monilta aloilta tai tietojen hajottaminen, pintapuolisuus, miellyttämisen kiima. Pitkätossu, olen hidasälyinen.

    VastaaPoista
  7. Väöestönvaihto-sana on julistettu olemattomaksi nykyisen hallituksen toimesta.

    VastaaPoista
  8. Väestönvaihto tarkoittaa tässä tapauksessa toimintaa, jossa heikon hedelmällisyyden alkuperäisväestö hiljalleen hiipuu, kun taas maahanmuuttajien määrä suuren hedelmällisyyden takia kasvaa.

    Jokainen tervejärkinen tajuaa, ettei toiminnan takana mitään salaliittoa ole, vaan yksinkertaisesti poliittisten päättäjiemme naiivius ja nyhveryys. Ongelmaan havahduttavan kyllä sitten, kun alkaa olla liian myöhäistä.

    Ikävä faktahan on, että kestävyysvajeemme kannalta nykyiset tulijat ovat vääriä. He eivät ole mitään 60-70-luvun hiljaisia ja sopeutuvia finnjäveleitä Ruotsissa. Ikävä kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nyt oleskeluyhteiskunta tarvitsee oleskelijansa. Vain tyhmät ovat töissä ja maksavat veroja.

      Poista
    2. Vääriä ihmisiä täällä ovat ainoastaan sinun kaltaisesi, jotka eivät anna tulijoille edes mahdollisuutta.

      Poista
    3. Mitä helvetin mahdollisuuksia minä niille voisin antaa? Eiköhän se ole vasemmistolainen byrokratia, joka ei niitä mahdollisuuksia anna, ja siihen touhuun se vie tuhkatkin veronmaksajan palkasta plus otti syömävelkaa 30 000 miljoonaa euroa.

      Meikäläisen kaltainen kadunmies katselee vain ihmeissään, kun uuden joutilaan luokan kakrut voimaannuttavat lähiöiden yöelämää.

      Poista
    4. No voisit aluksi olla tuomitsematta "heti kättelyssä" ja jättää tuomiosi julistamatta keskustelupalstoilla

      Poista
    5. Mistä helvetin tuomitsemisesta oikein höpiset? Suomessa tuomitsee tuomioistuin Suomen lakien mukaan. Jos valtaosa tuomituista on mamuja, niin sori siitä, yritä kestää ja selittää.

      Poista
  9. Kyllähän väestö on vaihtunut lukuisia kertoja eri alueilla historian saatossa, ilman diktaattoreitakin. Siihen menee vaan aikaa. Epäilevä voi kysyä asiasta vaikka alkuperäisiltä briteiltä (ai niin, onko niitä?). Muinaiset roomalaisetkin voinevat kertoa jotain kansainvaelluksista.

    VastaaPoista
  10. Hyvin harva suomalainen tavis ja fiksu on osannut yhdistää väestönvaihtoa johonkin salaliittoteoriaan. Lähinnä sen merkitystä on ajateltu väestön vaihtumisena, demografisena muutoksena.
    Tätähän tapahtuu esimerkiksi Ruotsin kaupungeissa. 40 vuotta sitten vieraskielisen väestön määrä oli 20%, nyt monessa kaupungissa 70%.

    Voidaanko puhua kulttuurin vaihtumisesta?

    Samoin harva ymmärtää norsujen merkitystä kravatissa. Mutta piilomerkityksiä etsitään ja löydetään nykyisin joka paikasta.

    VastaaPoista
  11. Väestön vaihtumiseen maahanmuuton ja syntyvyyserojen johdosta liittyy myös koko kulttuurin, elämäntavan ja jopa oikeuskäsitysten muutos, jos tulijoiden kulttuurinen etäisyys kohdemaan ihmisten kulttuuriin nähden on kovin suuri.

    Tämän tekijän vaikutukset ovat huomattavasti, todella paljon dramaattisemmat kuin se, että katukuvassa on enemmän myös tummempia sävyjä.

    Kansainvälisesti tästä on todella paljon kovaa näyttöä - myös meidän lähilalueiltamme.

    (Korkoa korolle -tekijä olisi myös hyvä ymmärtää näistä asioista puhuttaessa - niin vaikeaa kuin se onkin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelin tässä Juha Kauppisen pienen kirjan "Monimuotoisuus". Siinä puhuttiin tosin taimenkannoista eri jokivesistöissä, mutta sanottiin, että jos vesistössä on pienikin oma alkuperäinen taimenkanta, niin ulkopuolelta tuotujen istukkaiden perimä häviää nopeasti kalakannasta. Onkohan tämä ulkopuolisen suhteeton pelko perusteltua? Eiköhän suomalainen kulttuurinen perimä vahvimmin muokkaa myös tulijoita, varsinkin jos kotiuttamiseen ja kantasuomalaisten asenteisiin saadaan enemmän järkeä?

      Poista
  12. Hitler ei ehtinyt laajemmin toteuttaa etnisiä puhdistuksiaan Itä-Euroopassa, paitsi tietysti juutalaisten osalta, mutta Stalin ehti, muuallakin. Wikipediasta voi lukea vaikkapa kohdasta "Neuvostoliiton väestönsiirrot" mitkä kaikki kansallisuudet ja maat todellisten väestönvaihtojen kohteeksi joutuivat 30-50 -luvuilla. Karmeita tilastoja.

    Se, että jotkut ihan koulutustakin saaneet ihmiset ovat alkaneet uskoa kaikenlaisiin, toinen toistaan hupsumpiin salaliittoteorioihin, on aivan uskomatonta. Eikä pelkästään Amerikassa Trumpin mailla.

    VastaaPoista
  13. Haitallisinta on pohjalaisten siirto ympäri maan paikkoihin ja tehtäviin joihin heistä ei ole mutta tahtoo hiirikin isot kenkät.

    VastaaPoista
  14. Kerran Israelissa käyneenä voin mainita että kyllä kannattaa poiketa. Maa on niin täynnä historiaa ettei tiedä mihin jalkansa astuu kulkiessaan kun joka askeleella tulee jotakin vastaan. Se on kuin valtava ulkoilmamuseo johon on koottu tuhansien vuosien historiaa ja tapahtumia. Jerusalemin kaduilla on omat lisämomenttinsa kun pommeja voi räjähdellä ja luoteja lennellä ja puukkomiehet juoksennella ympäriinsä. Sieltä löytyy monta muutakin mielenkiintoista seikkaa jotka olivat matkustamisen vaivojen arvoisia. Olen valmis menemään uudestaan milloin tahansa.

    VastaaPoista
  15. On terveellistä muistaa, että vielä viime vuosisadan alkupuolella suomalaisia siirtolaisia pidettiin Yhdysvalloissa senaikaisten rotuteorioiden pohjalta muita eurooppalaisia tulijoita ("kaukasialainen rotu") huonompina "mongoloideina". Jopa sikäläisiä tuomioistuimia pantiin ratkaisemaan suomalaisperäisten henkilöiden "mongolisuutta", tämä kun oli amerikkalaisessa yhteiskunnassa olennaisen keskeinen kysymys yksilön sijoittamiseksi rotuhierarkiaan. Sivumennen sanoen erinomaisen omituinen tehtävä oikeusistuimelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta toisaalta suhteessa alkuperäisasukkaisiin suomalaiset tulijatkin olivat mukana melko totaalisessa väestönvaihdossa.

      Poista
    2. Tuosta on siis olemassa oikeustapaus ja dokumentaatio. Siinä kävi niin, että kysymys oli voiko suomalainen mongolina mennä naimisiin amerikkalaisen naisen kanssa ja kun suomalaismongoli tuli oikeussaliin, kaikki olivat häpnadilla lyötyjä, kun tulija olikin 6 jalkaa pitkä, vaaleatukkainen ja sinisilmäinen. Ulkomuodoltaan kaikkea muuta kuin mongoli.

      Sivumennen sanoen Jatkosodan aikana Pohjois-Suomessa oleville saksalaisille on myös järkytys kun lähes tulkoon kaikki koululaiset olivat arjalaisten näköisiä.

      Poista
  16. Blogistin kirjoitukseen lisäisin vielä kokonaisen maanosan (tai tulkinnasta riippuen parikin) eli Amerikan mantereen, jonka alkuperäisväestöt on melkein tykkänään korvattu ihan muilla porukoilla. Aika monta kansaa, kansakuntaa, kieltä ja jopa kielikuntaa on kadonnut ikiajoiksi. Joukkomurhasta minä tässäkin yhteydessä puhuisin.

    VastaaPoista
  17. Nettiä selatessa sattui silmiini termi "oikofobia". Se on kuulemma kulttuurisen kehityksen viimeinen aste. Itselleni aivan uutta ajattelua ja havainnointia.

    Ruotsalaistaustainen filosofi ja antiikintutkija Benedict Beckeldin mukaan oikofobia syntyy kulttuurin ollessa huippuvaiheessaan, jolloin kasvanut vauraus synnyttää joutilaan luokan, joka ei joudu taistelemaan olemassaolostaan ja joka alkaa lopulta sotimaan mm. tylsyyden ja pätemisen tarpeen takia omaa kulttuuriaan vastaan. Tähän liittyy kaiken omaan kulttuuriin liittyvän leimaaminen rasistiseksi ja vanhoilliseksi sekä kritiikitön suhtautuminen kaikkiin vieraisiin kulttuureihin ja valtakulttuurista poikkeavaan.

    Onko nyt menossa tällainen oikofobia -vaihe länsimaissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauskaa! Tuon oikofobian alkuosan taustalla oleva kreikan sana oikos (koti, talous yms.) on sivistyssanoissa säännöllisesti eko- (engl. eco-). Nyt näköjään ei, vaan oletusmuotoa ekofobia on jostain syystä haluttu välttää.

      Poista
    2. Ehkä musiikkiopistot saisivat kaivattuja trumpetin opiskelijoita, jos ruvettaisiin kutsumaan oikotorvea ekotorveksi.

      Poista
  18. Äärioikeisto uskoo väestönvaihtoteoriaan (The Great Replacement) mutta samalla kieltäytyy vaikkapa rokotteista. Syksyn 2021 vaaleissa Saksan äärioikeistolainen AfD ratsasti koronarokotteiden vastustamisella. Amerikan republikaanit kieltäytyi niin innokkaasti ja kohtalokkaasti että se voi vaikuttanee jo paikallisiin vaaliosuuksiin.

    Jos tulee uusi pandemia: isorokko, rutto tai H5Nx lintu-influenssa, jolla 30% tappotahti niin rokotteista kieltäytyvä valkoinen ylimielinen sakki muuttaa muutamassa kuukaudessa oman osuutensa kovin pieneksi. Ja kun poliittinen asenne on osin periytyvä (geeneissä ja kulttuurissa), niin puoluekin surkastuu pysyvästi. Ja sen takia koska ne uskoo rokotteen olevan valkoisille suunnattu ehkäisyväline eli lisääntymismyrkkyä?

    Intiaanien rajulle demografiselle väestömuutoksellehan euroopan taudit oli suuri syypää.

    M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei väestönvaihto ole mikään teoria. Virallisista tilastoista näkyy selvästi, että väestö vaihtuu, kun kantaväestön syntyvyys on heikkoa verrattuna vieraskielisten syntyvyyteen.

      Poista
    2. Niin, eurooppalaisethan onnistuivat parin sadan vuoden aikana toteuttamaan Aasiassa, Amerikassa ja Australiassa massiivisen väestönvaihdon, joka tosin jäi aika yksipuoliseksi. Intiasta sentään saatiin pääministeri.

      Poista
    3. Afrikan neekereistä harva on rokotettu. Silti niitä riittää.

      Poista
    4. En ole tiennytkään että maassamme olisi äärioikeistolaisia. Ketkä olisivat, nimiä pöytään?

      Entä äärivasemmistolaisuus? Heitä on maassamme tunnetusti vieläkin melkoisesti mutta huolimatta vallankumouksellisuudestaan heihin ei kiinnitetä mitään huomiota. Nykyhallitustakin leimataan äärioikeistolaiseksi mutta saman asteikon mukaan edellinen hallitus oli vähintään äärivasemmistolainen.

      Poista
    5. Aika moni yllä kommentoijista näkee äärioikeistolaisen peilistä. Ehkä siksi he eivät näe heitä koskaan ympärillään.

      Poista
    6. Vihervasemmiston puolijumalatar Marin Sanna oli vahvasti rokotevastainen.

      Samoilla perusteilla persu naulittaisiin ristinpuulle pää alaspäin.

      Poista
    7. No miten niin rokotevastainen?

      Poista
    8. Väestönvaihto on salaliittoteoria jossa vaihto tehdään tarkoituksella kuten renkaanvaihto. Entinen väestö korvataan, siirretään, tukahdutetaan, minimoidaan tai tuhotaan poies. Kuin vanhat renkaat auton alta. Vaikka 1 kerrallaan.

      Väestönvaihtuminen tai väestönmuutos tai demokrafinen muutos, sitä on aina tapahtunut ja aina tapahtuu, ihmisapinoista lähtien.
      Ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

      M.

      Poista
    9. Israelin kansan korpivaellus on muinaisen väestönvaihdon malliesimerkki. Ei nyky-Israelin alue silloinkaan tyhjä ollut, vaan sen asukkaat tapettiin, karkoitettiin, alistettiin ja sulautettiin.

      Poista
    10. Euroopassa oli jotensakin tyhjää heti jääkauden jälkeen, mutta sen jälkeen väestölliset muutokset ovat olleet jatkuva ilmiö.

      Poista
    11. Jos tarkoita korpivaelluksella suuren joukon isrealilaisjoukon paluuta Egyptin orjuudesta niin sellaista ei ole koskaan tapahtunut kuten ei israelilaisten laajamittaista orjuuttamistakaan Egyptiin. Pieniä määriä on varmaan silloin tällöin ollut siellä orjina kuten muitakin kansaryhmiä siihen aikaan. Mitään väestönvaihtoa ei silloin ole nyky-Israelin alueella tapahunut, mutta seemiläisheimot ovat siellä nahistelleet kyllä keskenään vuosituhansia. Exodus on lähinnä knsakunnan perustamismyytti, joka on kirjoitettu satoja vuosia kuvitellun tapahtuman jälkeen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Exodus

      Poista
  19. Mikä on väestönvaihdon tohtori? Ehkä sama kuin rotuopin professorit taannoin Turussa ym.

    VastaaPoista
  20. Käykö tässä kerran toisensa jälkeen niin, että intoudutaan vain kiistelemään jonkin yksittäisen sanan merkityksestä, ja arvellaan että nythän homma jo tulikin hoidetuksi. Loistava ja toistuva strategia älyttää tyhjänpäiväiseen: kun on paljon puhetta, on vähemmän tekoja. (Joo, älä tartu sanaan teko. Tässä ei tarkoiteta laittomuuksia.) Myös keskustelu varsinaisesta asiasta vinksahtaa jengoiltaan ja käy tyhjäksi. Räkytykseen ei pitäisi ollenkaan vastata, konkreettinen tekeminen vasta vaikuttaa eli lakien tarkastelu esimerkiksi ja toimiminen niiden puitteissa.

    VastaaPoista
  21. Tunnen monia perussuomalaisten äänestäjiä. Yksikään, ei yksikään usko millään tavalla minkäänlaiseen väestönvaihto-"salaliittoon." Luulen että todella harva uskoo.

    Sen sijaan väestö vaihtuu muuten vaan, matemaattisilla mittareilla jotka eivät ole uskon kysymyksiä, mielipidekysymyksiä, arvokysymyksiä tms. - näin siis jos etnisyys otetaan huomioon.

    Jos etnisyyttä ei oteta huomioon, sitten ei ole sitäkään "vaihtumista" olemme kaikki samoja numeroita, nollia ja ykkösiä, Tilastokeskuksen taulukoissa, mutta etnisyyttähän vasemmisto, valtamedia jne. korostavat kaikessa koko ajan.
    Olisi aika kammottavaa olla maahanmuuttaja tässä ylihuudannassa ja paremmin tietämisessä etnisyydestä.

    Mielestäni myös vasemmistovihreä/liberaalisektori puhuu ja argumentoi etnisyydestä ja maahanmuutosta vähintään yhtä paljon kuin persut.

    Ehkä maamme valtamedian, jolla viime aikaisten tapahtumien valossa todellakin näyttää olevan sananvalta tässä maassa (paino sanalla valta, ei sanassa - vapaus) voisi myös itse vähentää etnisyyksien ympärillä pyörivää journalismia. Nythän maahanmuutosta huutavat kaikki, niin media, vasemmisto, oikeisto kuin persut.
    Ei ihme että ollaan tässä alennustilassa missä olemme nyt, koskien siis niin persujen ikäviä ja tuomittavia natsikytköksiä kuin myös valkovenäläistä mielipidekulttuuria, uutta kontrollia ja valvontaa, siellä toisella puolella.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites sukusi vanhat fasismi, kansallishinku ja rahavarat?

      Poista
  22. Ensimmäinen Suomessa tehty väestönlaskenta suoritettiin 1700 luvun puolivälissä. Silloin oli ihmisiä noin 450.000 ja väestötieteilijöiden mukaan noin 300 vuotta aiemmin noin 200.000. Siihen verrattuna saamelaisten muutaman tuhannen kansansirpaleen säilyminen alkuperäiskansana on vertaansa vailla oleva selviytymistarina. He myös nykykäsityksen mukaan vaihtoivat kielensä nykyään puhumaansa suomalaisugrilaiseen saamenkieleen. Olen vähän hämmästellyt miksi he valitsivat saamen kun samoihin aikoihin olisi ollut valittavana pari muutakin versiota. Ehkä he kuitenkin tämän sitkeytensä ansiosta ansaitsevat oman valtion Kuolan, Suomen, Ruotsin ja Norjan alueilta. Se periaatteessa perustettiinkin muistaakseni Petroskoissa vuonna 1953 nimellä Saamelaisten ja Samojedien Neuvostotasavalta. Nimi sopisi edelleenkin, mutta ehkä tuon neuvoston voisi tasavallan edestä tiputtaa pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeilla jäljillä saamelaisten alkuperän suhteen. Saamen kielihän tuli Suomeen idästä vain hieman aiemmin kuin sukukielensä suomi, ja puhujia oli ihan eteläistä Suomea myöten. Todisteena mm. saamenkieliset paikannimet, esim. Nuuksio.

      Etelän ja keskisen Suomen saamelaiset eivät paenneet pohjoiseen, vaan sulautuivat suomalaisiin. Pohjoiseen saapuneet saamelaiset taas sulauttivat siellä asuneet kansat itseensä - kieli säilyi, mutta geenejä tuli runsaasti muualta.

      Joten periaatteessahan saamelaisia ei voi pitää juurikaan enempää alkuperäiskansana kuin suomalaisiakaan, sen sijaan tuntemattomiksi jääneet saamelaisiin sulautuneet Lapin kansat sitä olivat. Asutusta löytyy 10 tuhannen vuoden takaa.

      Poista
    2. Taitaisi syntyä voimaton valtio jolla ei olisi mitään omia organisaatioita eikä
      edes puolustusvoimia. Naapuri noukkisi heti omaksi alueensa jatkeeksi eikä kukaan voisi mitään tehdä.

      Poista
    3. Voipi sitä ihmetellä sirpaleisten romanisukujenkin säilymissitkeyttä olletikin kun tietää, millaisen tien hekin syrjittyinä ja potkittuina kulkeneet ovat.

      VEK

      Poista
    4. ”… Ehkä he kuitenkin tämän sitkeytensä ansiosta ansaitsevat oman valtion Kuolan, Suomen, Ruotsin ja Norjan alueilta…”.

      Mitä se on se saamelaisuus? Onko se rotu, kieli vain kulttuuri (tavat)?

      Esimerkiksi mikä kulttuuri? Tarkoitetaanko tällä poronhoitoa ja siihen liittyvää toimintatapaa, välineitä vai mitä?

      Saamelaisten vanhasta porokulttuurista ei ole juuri mitään jäljellä. Enää ei jutata porojen mukana, ei hiihdetä poropaimenena. Menetelmät ja välineet ovat etelän kulttuurin tuottamaa, moottorikelkasta lähtien, joka mahdollisti nopean liikkumisen ja poisti tarpeen maastossa yöpymisestä.

      Mitä mahdollisuutta saamelaisilla olisi perustaa oma valtio? Vanhan porokulttuurin varaan ja niillä keinoin se ei taloudellisesti onnistu. Eivätkä poromiehet hylkää peltipailakkaa ja palaa hiihtämään ja asumaan erämaahan. Ja kun näin ei tapahdu, niin missä on elävä saamalaiskulttuuri. Miten se muka eroaa suomalaisesta kulttuurista?

      Poista
    5. Lappilaisvaltio hajoisi hetkessä riitoihin ja muualta tulleiden öykkärien häijyyteen ja ahneuteen. Vain heille riittäisi palkkaa ja itsekehua ml
      toisten pilkkaamista, jos demareita olisia, pilkkumia kuten kansa sanoo parsiessaan.

      Poista
    6. Totuus- ja Sovintokomission mukaan kyse on alkuperäiskansasta, johon suomalaiset ovat kohdistaneet kolonialistisia toimenpiteitä. Onhan kirkkokin varastanut 1600 ja 1700 luvuilla heidän noitarumpunsa. Koulukin järjestettiin aiemmin sisäoppilaitoksiin, joissa pakotettiin puhumaan suomenkieltä. Tosin saamelaiset ovat tottuneet kielenvaihtoon, mutta kärsimystä se aiheutti. On jopa käytetty kaupallisissa tarkoituksissa saamelaisten asusteita, joka myös on aiheuttanut suuttumusta. Pyhiä paikkoja ei ole kunnioitettu ja arkelogisia tutkimuksiakin on tehty näillä paikoilla. Lopulta sentään Anatomian laitoksen kirkon avulla varastamat kallot saatiin palautettua. Paljon on tehty väärää. Tosin joku saamelainen itse minulle totesi, että nyt meneillään olevassa prosessissa on kysymys pelkästään pienen piirin kyltymättömästä taloudellisen edun tavoittelusta.

      Poista
    7. Saamelaisista pieni osa asuu Suomessa. Valtaosa asuu Ruotsissa ja Norjassa ja jokunen Venäjälläkin. Näissä maissa he puhuvat ruotsia, norjaa ja venäjää.

      Eino Leino -palkinnon sai eilen Espan lavalla nykysaamelaisten suurmies Niillas Holmberg. Joikas muuten komeasti. Hilla halla kannattaa lukea.

      Poista
    8. ”… kirkkokin varastanut … heidän noitarumpunsa….
      Meidät pakanat on kaikki käännytetty oikeaan Kristuksen uskoon, henkilöön ja säätyyn katsomatta.

      ”… pakotettiin puhumaan suomenkieltä …
      Kyllä minuakin pakotettiin, lisäksi väkipakolla vielä englantia ja ruotsia. Tuima opettaja sanoi, että kyllä tuohonkin kalloon oppi ajetaan, vaikka väkisten.

      Etten vain minäkin kuuluisi alkuperäiskansaan, vaikka valkolainen olenkin.

      Poista
    9. Siidan nykyinen johtaja tietää, että saamelaiset ovat alkuperäiskansaa toisin kuin esimerkiksi hämäläiset tai karjalaiset. Muistaakseni tämä johtaja on lantalainen ja Turussa oppinsa saanut, joten ei ehkä niin viisas kuin kehä kolmosen eteläpuolella asuvat, mutta silti varteenotettava.

      Poista
    10. Nykytiedon mukaan saamelaiset voivat ollakin alkuperäiskansan jälkeläisiä, mutta silloin saamen kieli ei ole heidän alkuperäinen kielensä.

      Saamenpuhujat kun saapuivat näille nurkille vain muutama vuosisata ennen suomenpuhujia.

      Poista
    11. “… Siidan nykyinen johtaja tietää, että saamelaiset ovat alkuperäiskansaa toisin kuin esimerkiksi hämäläiset tai karjalaiset…”.

      Niin siis millä perusteella hän “tietää”? Kyllähän meillä tietäjiä ja poppaukkoja riittää, mutta perustelut ne vasta tekevät miehestä tai naisesta viisaan.

      Poista
    12. "saamenpuhujat kun saapuivat..." Kielentutkija ja historioitsija Walter Langin mukaan saame alkoi suomalaisugrilaisesta kantakielestä kehittyä eteläisen järvisuomen alueella samanaikaisesti karjalankielen kanssa.

      Poista
    13. Ehkä Lang on oikeassa, ehkä ei. Mutta kieli ja geneettinen perimä ovat kaksi eri asiaa. Ja näin aivan erityisesti saamelaisten ja eri saamelaispopulaatioiden kohdalla.

      Poista
  23. Ajetaan muukalaiset täältä pois

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska aiot lähteä?

      Poista
    2. Viimeinen sammuttaa valot.

      Poista
    3. Milläs me se Olkiluoto kolmonen tullista uitetaan läpi?

      Poista
  24. Palestiinan ja Israelin asiassa muistamme tietenkin, että juutalaiset olisivat mieluiten jääneet Eurooppaan, mutta emme lievästi sanoen toivottaneet tervetulleiksi takaisin heitä, jotka olivat selvinneet elossa keskitysleireillä. Heidän omaisuutensa oli ryöstetty, uudet omistajat pitivät siitä kynsin ja hampain kiinni, ja juutalaisvainot esimerkiksi Puolassa jatkuivat, myös joukkomurhineen. Suomikaan ei ottanut vastaan kuin niitä muutamia, joilla oli sukulaisia ennestään täällä. Exodus-laivan tarina on totta.

    Juutalaisvainoja oli Hitlerin valtakaudella myös Pohjois-Afrikassa (mahgreb) Marokossa, Algeriassa, Tuniassa ja Libyassa, samoin Egyptissä. Juutalaiset (mizrahit) olivat asuneet siellä vuosituhansia sovussa arabien kanssa, ja lisäksi tuli uusi suuri muuttoaalto (sefardit) Espanjan inkvisition aikaan. Juutalaisvainot yltyivät toisen maailmansodan jälkeen, ja massiivisesta muuttoliikkestä kasvoi uusi diaspora, johon kytkeytyi myös Iranin ikiaikaisen juutalaisväestön maanpakolaisuus islamistisen vallankumouksen jälkeen.

    On sikamaista, mitä Palestiinassa on tapahtunut, ja olemme kaikki siitä vastuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kova väite! Millä tavalla olisimme osallistuneet palestiinalaisten asioihin?

      Itse olen pitkään ollut sitä mieltä että Israelin palestiinapolitiikka on täysin epäonnistunut. He ovat jatkaneet sitä samanlaisena yli 70 vuotta ja tilanne pysyy samana. Heidän olisi syytä harkita asian kääntämistä toisinpäin ja ryhtyä auttamaan palestiinalaisia kaikin tavoin ja antaa heille kaikki elämisen mahdollisuudet. Sillä tehtäisiin tyhjäksi terrorismin idut ja tavoitteet. Silloin myös Iranin vaikutusvalta katoaisi kuin ilma reiällisestä ilmapallosta. Yhdessä heillä olisi merkittävä synergiaetu valtakunnan rakentamisessa. Mikä sitten olisi hallintorakenne ja valtiorakenne on oma asiansa.

      Israel onnistui kääntämään päävihollisensa Egyptin aikanaan ystäväkseen ja heillä on toimiva rauhanomainen suhde heidän kanssaan. Se tapahtui siitä huolimatta että heillä oli verisiä yhteenottoja kekenään. Asia on siis jo kertaalleen todistettu mahdolliseksi.

      Poista
    2. No vaikkapa aseteknologian vienti Israeliin.

      Poista
    3. En tiennytkään että olisin aseita vienyt Israeliin.

      Poista
    4. Eiköös ne enemmän oo vientimiehiä siellä?

      Poista
    5. Nykyään, aikaisemmin tuontimiehiä.

      Poista
  25. Supo: " – Viittaukset väestönvaihtoon tai demografisiin muutoksiin poliittisen retoriikan tasolla ovat eri asia kuin terroristisen väkivallan perusteleminen kyseisellä teorialla. Supo tarkastelee tehtävänsä mukaisesti nimenomaan väkivaltaista terroristista toimintaa."

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009698744.html

    Eli toisin kuin maassa on toitotettu, Supo ei näe sanan "väestönvaihto" käyttämistä ongelmana jos se viittaa väestösuhteiden muuttumiseen liittyvään yleiseen keskusteluun ja argumentointiin.

    Itse en kuitenkaan ko. termiä halua käyttää. Liian synkkä termi.

    Jos (siis jos) haluamme tarkastella etnisyyden muutoksia jokaiselle oikeustoimikelpoiselle ihmisille riittävät numerot ja prosentit kuvaamaan itse asiaa, ja ne kuvaavat asiaa paremmin ja täsmällisemmin.

    Päivän uutisia odottamaan: demarit takaisin valtaan yhdessä kokoomuksen kanssa päättämään budjettileikkauksista.
    PS:läiset ovat tällä menolla Länsi-Saksan muinaisen virkakieltojärjestelmän mukaisessa asemassa. Saavat olla, eivät tehdä.



    VastaaPoista
  26. Palestiinan tulehtuneen tilanteen tausta on ensimmäinen maailmansota, Englannin ja Ranskan ehdoilla toteutettu Ottomaanien valtakunnan jako ja "Churchillin sikarillaan autiomaan hiekkaan piirtämät Lähi-Idän uusien valtioiden rajat". Sittemmin hallitseviksi tulivat suurten öljy-yhtiöiden edut. Isossa jatkumossa Yhdysvallat pyrkii irti sheriffin roolistaan siellä.

    VastaaPoista
  27. Vuosikymmenet Venäjä, Kiina ja fanaattiset muslimityranniat ovat pyrkineet horjuttamaan demokraattista länttä. Rikolliset rahastavat; ihmiskauppa kannattaa. Väkeä tuupataan länteen oikein urakalla. Korruptoituneet länsipoliitikot hyödyllisine idiootteineen toivottavat kaikki syynäämättä tervetulleeksi. Eivät afgaaninaisia (myöhäistä) tai iranilaisia, vaan jihadisteja ja elintasopakolaisia. Olemmehan kaikki ihmisiä ja ajattelemme toisistamme samoin!

    VastaaPoista
  28. Poliittisen kannan näkee heti siitä keitä ihmiseksi oletettu vihaa eniten. Joku kaikkia niin siinäkin puolue paistaa läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä siis tuollaisen kaikkienvihaajan puolue on?

      Poista
    2. Se on Suomen suurin. Siinä ovat itsensä ja läheistensä korottajat ja toisten hyväksikäyttäjät, jotka rakastavat ja korottavat vain itseään, kaltaisiaan ja samoin "ajattelevia". Siihen kuuluu jokainen yli-ihminen, olkoon toimittaja, tyhjäntoimittaja, poliitikko, virkamies, tiedemies, oppimaton, kalkkis tms., joka katsoo oikeudekseen ja velvollisuudekseen käyttää itseä alempiarvoiseen valtaa ja siis määräillä, läksyttää, tuomita ja rankaista häntä. Siihen kuuluvan ylin ja ainoa ihanne on peilikuva. Hän lurittelee totuuksiaan sukkelasti mutta käyttämättä sanoja työtön, eriarvoisuus, köyhä, veljeys, rauha ja militarismi. Tämä puolue on vallassa ja ylivallassa vuosi vuodelta vankemmin. Se on vakiinnuttanut asemansa ja nujertanut ihmiset, vastustajansa.

      Poista
    3. Minä ajattelin että nukkuvien puolue mutta saattaapa olla uusnatsit tai anarkistitkin.
      M.

      Poista
  29. Kovia sanoja

    - kansakoulu
    - konekivääri
    - korkeajännite

    Kauniita sanoja

    - maetoaato
    - kinkku
    - kanttarelli
    - malmipannu
    - pranstaka
    - pieksu
    - pöliä

    Äänestyksessä kävi kenkku juttu, maetoaato voitti.

    Pekonia näkkärille. Piimää hinkki, ja kallaan.

    VastaaPoista
  30. Äläkhää suotta huolta lajiimmme vaihtoarvoista kantako. Valtaojilla ja muskeilla ovatten suunnitelmat valamhiina ja siellä neth välirahat kourissa avaruuen tulliasemilla vartoavat jo , kun niitä "marsilaisia" alakhaa tänne Maahan tuluviksi asti pakkautua.

    Kyttyrälohilla jo Tenolla harjoittelevat.

    Kalottisonni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paskapuheilla kulkeva ajoneuvo!

      Älyn hyvä keksintö, eiku onkin jo.

      No, jos biokaasulla käyvä Kosla?

      Poista
  31. Suurimmat ja komeimmat mielipiteet ovat jäätiköntapaiset ja vitkalliseen etenemiseensä tyytyväiset. Kansakuntien on viisasta tietää ettei Mohenzo Darossa tiedetä olleen mielipideilmastoa. Varmaankin on ollut. Entä sitten?

    Ajatuksensiirtoa taas tarvitaan muihin puuhiin, kiire on.

    Mitä meistä jää? Piikausi?

    VastaaPoista
  32. Eiköhän sen Luvatun maan eli Israelin lahjoittanut juutalaisille ihan itse Jumala. Rajat on aika tarkasti määritelty Raamatussa. Se, että filistealaiset, Roomalaiset tai muut valloittajat ovat välillä pitäneet Israelia omanaan, ei silti häivytä todellista Israelia juutalaisten valtiona minnekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hih🍏🍎🐍

      Poista
    2. Vuoden tyylikkäin jatkokommentti. Sitä aivan kokee olevansa itsekin Anonyymien puolella vaikkei uskalla tehdä tunnetason investointeja.

      Poista