Tällä kertaa paljastan lukijalle jotain. Kirjoitin, etten pyri näissä kirjoituksissani jakamaan tietoa.
Vähän jäi kaduttamaan, etten ostanut Oravin baarista professori-uistinta. Siellä oli seinällinen juuri sellaista rihkamaa, josta kovasti pidän.
Tämän blogiin kirjoittaminen ei poikkea paljon 1800-luvun herrojen käytännöstä. Kaupungista tultua he vaihtoivat ylleen huvila-asun ja paidan, solmivat kesäisiin väreihin sopivan kravatin kaulaansa ja lähtivät uistelemaan.
Olin kovin ylpeä, kun pääsin soutamaan. Ei se ole raukka, joka rantoja soutaa.
Uistelu ei ole tiedon välittämistä vaan huolten huuhtelemista. Rantaan palattua sitä on uusi, parempi ihminen, esimerkiksi ihminen numero 62 c. Voi olla, että pöytään tuodaan kalakeitto. Kala on ostettu naapurilta, joka onkin tottuneempi tappelemaan haukien kanssa. Uistin on säädetyssä paikassaan saunan pukuhuoneessa kahden hienotunteisen puutapin varassa.
Lukijalla on vapaa valta kuin ahvenella, ottaa onkeen tai olla onkeen ottamatta. Tietysti näissä kirjoituksissa on tietoja tulvimalla, sekä hyödyllisiä että hyödyttömiä, mutta välillä myös hyvää mieltä, joka ei ole niukkuustuote eli se ei vähene jakamisesta.
Tällä kertaa valmistaudun esittämään ajatukseni kirjoituksesta, joka voisi hyvin sopia lukukirjaan, jonka sisältöä tässä hahmottelen. Tai se on New York Timesin ajatus. Kuusi tai kahdeksan arvostettua kolumnistia kirjoittaa aiheesta ”Tässä olin väärässä.” Miten väärin arvoin Trumpin äänestäjiä. Miten talous ei olekaan toipumassa. Miten Kiina muuttuu toisin kuin itse ennustin, 20 vuoden kokemuksellani maasta ja kansasta.
Meillä oli tavattoman miellyttävä ilta Martti M:n kanssa. Hänen lonkkansa alkaa jo kestää. Olimme syöneet suuren määrä lähimustikoita ja jäätelöä. Olimme kuunnelleet omituistakin musiikkia ja keskustelleet kiinan kielen opiskelemisesta ja runojen ääntämisestä 700-luvun oletettujen käytäntöjen mukaan.
En tällä kertaa raaskinut kysyä kirjoitusta väärässä olemisesta. Olimme aikoinamme yhdessä liikkeellä, kun Sonera osti UMTSia, sitten Tukholmassa järjestelemässä asioita Telian kanssa ja sitten kohta kuuntelemassa, miten Nokian miehet selittivät, ettei tuollainen kosketusnäyttö puhelimissa ole edes kiinnostava ajatus, ja sitten osittain samojen Nokian miesten puheita oman käyttöjärjestelmän siunauksellisuudesta.
Martti ymmärsi tekniikan ja minä jotain muuta, kun mielessä olivat eurooppalainen, amerikkalainen ja japanilainen standardi. Kukaan ei silloin maininnut käyttistä, josta tuli Applen OS eikä sitä toista, josta tuli Android. Mutta standardien tukeminen patenteilla on välttämätöntä. Se oli minun alaani.
Itse olin lukenut A. Chandlerin laajan kirjan ja suppean kirjan, jossa tämä edelleen ylittämätön liiketaloushistorioitsija kertoo, miten itsepintaisen sitkeästi USA hävitti elektronisen laitevalmistuksensa niin ettei edes Amerikassa valmistettuja televisioita ollut enää myynnissä. Me vain kävelimme tiedekuntaklubilta kokouksiimme Berkelyssä nautittuamme siinä hotelli Durantin kulmalla erinomaiset tuplaespressot tai triplan, jonka nimitys oli ”syvyyspommi”, depth charge.
Eilen sattui silmiini video jossa tankit jyräävät taas Kiinan kaupunkien kaduilla. Ihmisjoukot ovat massoittain tyytymättöminä kokoontuneet sinne ja uhmaavat kommunistista puoluetta. Tuleeko tästä uusi Tiananmenin verilöyly?
VastaaPoistaKinalaisilla on ymmärrettävästi pinna kireällä ja osin katkennutkin. Kaupunkeja on totaalisesti suljettu ja ihmiset ovat paikoin ilman ruokaa ja vettä ja kaduille ei saa mennä. Tämä muistuttaa yhä enemmän kiinalaista keskistysleiriä.
Ei tuollaisesta videosta saati uudesta Tianmenistä ole suomalaisissa aina kärkkään "markkinahenkisissä" tiedotusvälineissä ollut mitään tietoa. Muuten ovat kyllä HS:n johdolla kovasti olleet opastamassa Kiinan hallitusta. Suomalainen vähävarainen hissi- ja liukuporrasyhtiökin on kuulemma ottanut ikävästi takkiinsa tuollaisista perustettomista suluista. Kyllä olisi siunattu asia, kun kiinalaiset(kin) tulisivat järkiinsä; mitäpä muutaman kymmenen miljoonan kiinalaisvanhuksen kuolemasta.
PoistaToista se on vapaassa lännessä: "Meill' on suorana seistä ja kaatua joka miehellä (vast. naisella) oikeus" (Sillanpää 1939).
Kyllä ei ollut taatalla käsitystä soturin asianmukaisesta käyttäytymisestä taistelukentällä.
PoistaSuorana seistä ja kaatua, huvikseen ei kuitenkaan, eikä eräs Marskin adjutantiksi sittemmin valittu upseeri talvisodassa haavoituttuaan muuta edes yrittänyt vaan tuntiessaan tajunnan alenevan humpsahti suorin vartaloon hankeen mahtuakseen arkkuun. Oli nähnyt kuinka jäätyneitä kaatuneita jäsenneltiin pokasahalla sopivampaa muotoon. Näin toimien kehon verenkierto väheni ja kylmettyminen auttoi pään vamman ensihoidossa.
PoistaOikeus, niin - ei velvollisuus.
Huomaavainen mies.
"Kuinka väärässä olinkaan..."
VastaaPoistaOlen tässä itsekseni kehitellyt teorian "edistyneistön järkiintymisviiveestä".
Järkiintymisvive on se aika, joka toimittajilta, "asiantuntijoilta", eturientoisimmilta liberaaleilta ja muilta itseään muita parempina pitäviltä kuluu jokin aivan ilmeisen asiantilan tunnistamiseen, tunnustamiseen ja hyväksymiseen. Asiantilan, jonka se kuluisa sokea Reeta näkee heti otsallaan.
Tämä on hyvin jännittävä juttu. Jossakin ydinvoiman ylivoimaisuudessa luonnon kannalta se voi olla kymmenen vuoden luokkaa kun taas esim. itärajan aitaamisessa se oli vain pari vuotta.
En vielä ole löytänyt pitävää kaavaa, jolla tuon viiveen voisi etukäteen ennustaa, mutta ilmiö sinänsä on hyvin selkeä ja ilmeinen.
Tutkimus siis jatkuu eikä aineistosta todellakaan ole puutetta.
Miten "liberaali" nyt sitten pitää itseään muita parempana? Hänhän nimenomaan ei holhoa ja määräile muita, toisin kuin "ei-liberaali".
Poista"Itärajan aitaamisesta" puhutaan mediassa hölmösti totaalisena, yksikkömuotoisena joko-tai-ilmiönä. Tosiasiassahan kyse olisi vain muutamasta taktisesti sijoitetusta aidanpätkästä. Suhteutettuna itärajan koko pituuteen ne olisivat parhaimmillaankin pelkkä hyttysen jälki. Eikä aitaamisella, vähän pitemmälläkään, tietenkään olisi mitään sotilaallista merkitystä, vaikka näinkin tyhmimmät luulevat. Mutta nykypolitiikassa tärkeintä onkin mielikuvilla pelaaminen. Tulee jotenkin mieleen Trumpin Meksikon aita, jota sitäkin markkinoitiin koko valtavaa rajaa koskevana joko-tai-juttuna.
Poista"Miten "liberaali" nyt sitten pitää itseään muita parempana? Hänhän nimenomaan ei holhoa ja määräile muita, toisin kuin "ei-liberaali".
PoistaNyt taisi tulla päivän vitsi.
Juuri "liberaali" vihervasemmistohan ajaa kovinta totalitaarista pakkovaltaa länsimaissa.
Verot ylös, ihmiten mahdollisuus päättää itse omasta elämästään minimiin, byrokratian pakkovalta, kielletyt sanat, ajatusrikoset. Pelkkä tiedostavan liberaalin syytös on samalla lopullinen tuomio, joka vie ihmisiltä työn ja tulevaisuuden (woke/ cancel). Poliittisesti eoäkorrektin "vihapuheen" kriminalisointi Orwell-tyyliin ja jopa se, että edisysmielinen valtakunnansyyttäjä jahtaa pientä vanhaa naista siksi, että tämä on joskus vuosia sitten julksissut jossakin netin syövereissä monien mielestä ehkä hieman tiukan tulkinnan Raamatun syntikäsitteestä oman uskonsa mukaisesti.
Juuri nämä "liberaalit" kokevat suurta velvollisuutta pakottaa meidät muut ajattelemaan ja elämään oikein, kun me raukat ja heikkosaattoiset emme itse osaa.
Aikanaan muuten bolshevikeilla oli sama "valkoisen miehen taakka" raskaana harteillaan.
Tuntuu siltä, että kirjoittaja hoksaa heti "ilmeisen asiantilan" eikä vasta vuosien päästä. Hieno juttu hänen kannaltaan, olla aina oikeassa.
PoistaYdinvoimala ei ole ylivoimainen kuin vaarallisuudesta ja (turvallisuus)byrokratian tarpeessa.
PoistaKun kuulen käsitteen vihervasemmisto, poistan varmistimen.
PoistaNäyttää siltä, että pinttyneet menneisyyteen tuijottajat ovat löytäneet Kemppisen plogin jopa tuomalla tuon säälittävän vihervasemmisto-käsitteen tännekin. /Nimim. Fillarikommunisti.
Poista"Ydinvoimala ei ole ylivoimainen kuin vaarallisuudesta ja (turvallisuus)byrokratian tarpeessa."
PoistaTuoreen (20.7.2022) The Economist -lehden mukaan ajalla 1990 - 2014 hiili on tuottanut 24 kuolemaa per tuotettu TWh, öljy 18, vesivoima 2, ydinvoima 0,03 ja aurinkovoima 0,02.
Että näin.
Mutta saahan sitä lämpimikseen huudella mitä vain hatusta vedettyä disinformaatiota, kunhan se on "oikeinajattelevien" valtanarratiivin mukaista.
Tuosta voi vielä vilkaista, mikä olisi esim. Suomen tilanne ilman sitä ydinvoimaa, jonka takia aina niin okieassa olevat viherät ovat kahdesti hallituksen jättäneet (vrt. järkiintymisviiveteoria).
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/
Esimerkiksi Loviisan ydinvoimala on ollut käytössä noin 50 vuotta ja erittäin turvallisesti, vaikka olikin pääosin venäläisten rakentama. Ydinvoimalat voidaan toteuttaa joko valtavilla riskeillä tai mitättömän pienillä riskeillä. Suomalaiset toteuttivat voimalan turvallisuus- ja valvontajärjestelmät länsimaisella tekniikalla ja laitosta on ajettu turvallisuus edellä.
PoistaHistoriallisella sosialismilla ja vihreydellä ei ole mitään yhteistä.
PoistaEi se "ilmeisen asiantilan" heti hoksaaminen ole todellakaan hieno juttu, vaan hyvin traumatisoiva kokemus. Siinä on suuren enemmistön ja median mielestä ensin vuosikausia totaalisesti väärässä ja sen jälkeen jälkiviisas.
PoistaEi siitä kauan ole, kun "natokiimainen" oli haukkumasana fasisteille ja sotahulluille ja nyt suuri enemmistö on muka aina ollut Naton kannalla. No, ihminen on laumaeläin.
Totalitaarista pakkovaltaa missäkö? Venäjä, Turkki, Valko-Venäjä, Pohjois-Korea, Iran, Syyria, Unkari... Mikä näistä nyt sitten muka on liberaali?
Poista"Mutta saahan sitä lämpimikseen huudella mitä vain hatusta vedettyä disinformaatiota, kunhan se on "oikeinajattelevien" valtanarratiivin mukaista."
PoistaMiksi huutelet?
Hyvin peloteltum nimittäin tuo Suomen NATO -jäsenyys, nyt se alkaa olla pyhempi kuin YYA -sopimus aikanaan,
PoistaMitä yhteistä on YYA-sopimuksella ja Natoon liittymisellä?
PoistaMolempien tarkoitus on estää Venäjää hyökkäämästä Suomeen.
Jälkimmäisestä ei pääse eroon jos rupeaa kaduttamaan...
PoistaMiten niin ei pääse? Tuota Turkkia kun katsoo, välillä tulee mieleen, onko se NATO-maa ollenkaan.
PoistaNatosta ei saa puhua mitään pahaa?
PoistaMikä tai kuka sellaisen puhumisen estäisi?
PoistaEikös Ranska lähtenyt Natosta vai muistanko väärin?
PoistaAika monella tuntuu olevan haluja sellaiseen.
Poista"Eikös Ranska...": KVG.
PoistaRanska pysyi NATOn jäsenenä mutta jättäytyi kaiken yhteistoiminnan ulkopuolelle.
PoistaToivottavasti Turkilla. Mutta muuten sellaisia haluja ei jäsenmailla ole tiedossa, joillakin niiden putinmielisillä ääripuolueilla kylläkin. Ja meikäläisillä samanhenkisillä ihmisillä. Mutta koko väestössä niiden merkitys on kuin hyttysen pissi. Toki idästä yritetään vaikuttaa näilläkin palstoilla.
PoistaPelottelua ja panettelua taas harvinaisen epädemokraattinen projekti tämä NATO - jäsenyys.
Poista"Pelottelua.."
PoistaMaassamme, toisin kuin sotavimmaisessa itänaapurissa, asiat päätetään demokraattisten päättäjien avulla laajojen keskustelujen kautta. Pelottelun ja uhkailun on tehnyt itänaapuri tyranninsa johdolla. Ei siinä paljon enempää tarvita mielipiteiden muuttamiseen jos viikottain uhkailee ydinaseilla ja pommituksilla ym. naapurimaitaan.
Uskotko edes itse tuohon ideologiseen soopaasi?
PoistaNATOon mentiin kansalta kysymättä ja lähes keskustelematta!
Tämä Natovimmainen Natovastustelija kieltäytyy käsittämästä että vuosikymmeniä täällä nimenomaan vastustettiin Natoon menoa. Painetta siihen on ollut siitä huolimatta ja kun naapurin isäntä taas kerran alkoi ydinaseilla uhkailemaan ja sitten hyökkäsi Ukrainaan kaikkien suureksi yllätykseksi, ei siinä enempää tarvittu kääntämään viisaria kohti Natoa ratkaisevassa määrin. Ja Suomen kansan valtava enemmistö on tasan samaa mieltä.
PoistaNatoon mentiin siksi, että Venäjän verenhimoinen karhu heräsi ja ajatteli alkupaloiksi nielaista vähävenäläisen limpun pureksimatta. Suomen päättäjät tajusivat, ettei meidän ja Venäjän välissä ole kuin nippu sopimuspapereita, joihin Putin pyyhkii perseensä heti kun huvittaa.
PoistaViimeksi vastaavassa tilanteessa turvauduttiin Saksaan ja ihme kyllä henkiin jäätiin, vaikka kaltaisillesi siitä paha mieli jäikin.
Olihan tuo hyvä malliesimerkki tuosta "turvat tukkoon ja NATOon" -linjasta, jolla Suomi petettiin
PoistaÄlä välitä, parhaasi yritit - ja nyt Krimille lomalle!
PoistaLisää mustamaalausta ja turpa tukkoon retoriikkaa. Suomessa ei ole mielipiteen vapautta.
PoistaVenäjällä sitä sitten vasta o kin?
PoistaPuhe oli nyt Suomesta ei Venäjästä.
PoistaOlin itsekin vuosituhannen vaihteessa tavallaan aitiopaikalla seuraamassa ict-alan kehitystä. Muistan miten yksi ja toinen guru vakuutti, ettemme ole vielä nähneet mitään. Suhtauduin väitteeseen varauksella ja olin väärässä.
VastaaPoistaKävi kuin Ukrainan sodassa eli ei sitä osattu edes kuvitella. Mutta ihminen tottuu äkkiä ja alkaa pitää kaikkea itsestäänselvyytenä.
Siksi hieman hymähtelen, kun niin moni vaatii Fortumin johtoa tilille siitä, etteivät arvanneet Putinin hyökkäävän. Eivät arvanneet itsekään, sen sijaan Fortumia syyllistettiin joukolla siitä, että se kerää ruhtinaalliset voitot fossiilisen energian myynnistä saksalaisille, eikä panosta imagonsa viherpesuun.
Eivät huomanneet, että Saksahan oli sulkenut ydinvoimalansa ja hirttäytynyt venäläiseen kaasuun. Fortum hankki luvan rahastaa. No, pieleen meni, mutta jos tämä yllättävä sotatila ei ole force majeure, niin mikä on?
Ja kyllä saksalaisten on itse maksettava tyhmyydestään. Hmmm... olikohan itäsaksalainen Merkel myyrä?
Jos Saksa olisi sotatilassa, niin taatusti olisi Force Majeure. Mutta näinhän asia ei ole. En oikein usko että toisen ja kolmannen valtion välillä käynnissä oleva sota voitasiin luokitella Force Majeure'ksi.
PoistaSaksan ydinvoimatuska on paljon monimutkaisempi kuin meillä (tietenkin) annetaan ymmärtää. Syvimmin ongelmana on todella hankalasti järjestettävissä oleva ydinjätehuolto. Määrät aivan toista luokkaa kuin meillä, kallioperä aivan erilainen, eikä Venäjälle ole viemistä.
PoistaMiksi Suomi, joka lepää kymmenkilometrisen peruskallion päällä, ei tee ydinjätteen loppusijoituksesta bisnestä?
PoistaTervetuloa mutanttimaahan. Mikko Perkoila.
PoistaOlisko siksi?
Joo, taistolaisten "tiedoilla" ja asenteellisuudella tätä maata hallitaan.
PoistaOlipa asenteellinen kommentti taistolaisineen jne.
PoistaKetkä siis tasavallan johdossa tai hallituksessa ovat noita sinun taistolaisiasi?
PoistaJos taistolainen on ei kelpaa, niin miten olisi punaviherfasitit?
PoistaHe jotka henkeen ja vereen vastustivat mm. ydinvoimaa, koska itänaapurista sai kaasua ja kivihiiltä.
Itse taidat olla ihan aito perinteinen oikeistofasisti ja ympäristötuholainen.
PoistaAikamoista käsitesekoilua, kun taistolaiskommunisti tuosta vaan vaihdetaan fasistiksi. Mikä lie tarkoitus.
PoistaSekoilu.
PoistaTarkoitusta voi kysellä niiltä lukuisilta älyköiltä, jotka tuon loikan tekivät.
PoistaOnko meillä siis muka eduskunnassa fasisteja? No ei tietenkään, paitsi näiden käsitteenkeksijöiden mielestä.
PoistaJoitain persuja ja äärikokoomuslaisia voi vähän epäillä.
PoistaEpäilisin lähinnä Kansa kuuluu vallalle -joukkiota.
PoistaEli siis joitain persuja ja kokoomuslaisia?
PoistaVieheen uistelun tarkoituksena on saada kala koukkuun. Isän kanssa soutelimme Tammelan Pyhäjärvellä, isällä oli sellainen kela, josta siima meni järveen, ja saimme sillä haukia ja myös kuhia. Minusta se sellainen hiljaa soutamminen oli ärsyttävää, oikeastaan aika vittumaista hommaa, mutta niistä kaloista äiti teki meille ruokaa, joka oli tosihyvää. - Vähän ennen talven tuloa isä ja minä menimme Kesäpirtille ottamaan omenapuista Antonovka -omenia. Minä kiipesin tikapuitten ylimmälle askeleelle ja isä piti kiinni. Pantiin ne Antonovkat höylänlastuilla peitellyihin laatikoihin, mutta ei ne niin hyviä omenia olleet kuin Valkeat kuulaat, kitkerämpiä olivat. Mutta talvella kun muitakaan omenia ei ollut, niin hyvä niin.- Jouluna sain Hemmi-tädiltä aina paketin rusinoita ja paketin taateleita ja 5;- markan setelin. Voi että, ilahduin!
VastaaPoistaNe ovatkin ikimuistoisia hetkiä kun isäni kanssa soudimme merellä illan pimetessä ja joskus auringon noustessa. Vedimme isoja Rapaloita ja tuloksena oli suuria kuhia. Tämä oli siis 1950- ja 1960-luvuilla.
PoistaMeikäläisellä menee tekniikkajutut yli hilseen, vai miten sitä sanotaan, mutta hauska niitäkin on lukea ja maistella sanoja, niistäkin voi saada hyvää mieltä. Ympärillä on ihan tarpeeksi tekniikan harrastajia, he saavat hoitaa sen puolen arkielämässä. Joskus ihmetyttää, miten minä en itse tuotakaan huomannut, jotain pikku niksiä. Juniori on lähdössä opiskelemaan biofysiikkaa, mitähän sekin lienee. Saa nähdä, jos elää, isänsä arvelee, että siitä vi kehittyä jotain mielenkiintoista. Toivottavasti oikein ennustettu.
VastaaPoistaNykynuoriso ei osaa kalastaa, kun naamaan ja päähän jää kiinni vaikka minkälaisia koukkuja ja uistimia.
VastaaPoistaTK:n Historia-lehdestä luin pyörien kehityksen historiaa että USA:ssa pyöriä myytiin (myydään?) vain lapsille niinkuin leluiksi, aikuisille olisi vaikea löytää. Pitäneekö paikkansa? Tuttu henkilö oli siellä tutkijana mutta pyöräili matkat ja autoilijat saattoi avata ikkunan ja huudella ohitse: "Get A Car! Get A Car!" Pyöräilijöitä tiellä vihataan? Ratko siinä sitten ilmastonmuutosta ja lihavuusepidemiaa...
VastaaPoistaUSA:ssa matkat ovat pitkiä ja kaikki liikkuvat autoilla, köyhät mukaanlukien, jos suinkin kykenevät. Joukkoliikenne ei ole kovin hyvin toimivaa muuten kuin suurten kaupunkien välillä lentokoneiden, junien ja bussien avulla. Suurkaupungeissa maanalaiset ja taksit ovat käytössä. Jalankulkijat ovat epäilyttäviä suurkaupunkien ulkopuolella. Pyöräilijät ovat harvinaisia otuksia.
PoistaYhdysvallat on todella karmea esimerkki siitä mihin yhteiskunnan suunnittelu autojen ehdoilla johtaa.
PoistaEiköhän se ole niinpäin että Yhdysvaltojen manneralue on tavattoman laaja verrattuna Suomeen. Siellä on tavallista että suku asuu hajallaan ja ihmiset vaihtavat työpaikkaa toiseen osavaltioon. Helposti matkamittariin napsahtaa 10 000 mailia kun lähtee asioitaan hoitamaan ja sukulaisiin.
PoistaKaavoitus on hoidettu niin ettei edes maito voi hakea lähikaupasta ilman autoa.
Poista"Kaavoitus on hoidettu niin ettei edes maito voi hakea lähikaupasta ilman autoa." Miksei?
PoistaKoska siinä menee helposti henki kun lähtee kulkemaan pikkukaupunkien 6 kaistaisten katujen viertä ja/tai yli jalan tai pyörällä..
PoistaTiedä nyt tuota, mutta Amerikoissa monissa isoissa paikoissa kyllä joutuu ottamaan taksin päästäkseen kadun toiselle puolelle.
PoistaVika on kaavoituksessa, on valtavia omakotialueita ilman palveluja ja sitten taas valtavia teollisuus ja kauppa-alueita ilman asutusta.
PoistaKannattaa katsoa esim. Youtube -kanavaa "Not just bikes" jossa Alankomaihin muuttanut Kanadalainen kritisoi kotimanterettaan.
Huonoja kaavojakin on, mutta se on itse valitsemistamme kuntapäättäjistä kiinni. Mutta nykyään oikeisto ja markkinavoimat ajavat suurin piirtein koko kaavoituksesta luopumista.
PoistaNiin, mikä on oikeisto. Kokoomukselle tuokin on markkinaideologiaa ja isojen firmojen vapautta, persuille "kaiken maailman turhan byrokratian" poistamista.
PoistaJa tuloksena on amerikanaa...
PoistaApple ei ole pelkkä kosketusnäyttö vaan integroitu tuoteperhe jonka kaikki osat, myymälöitä myöten, ovat sen omissa käsissä ja kokonaisuutena hallittavissa. On kohtuullisen helppoa että otettu kännykuva on melkein heti käytettävissä kaikissa Apple-laitteissa, ja että sovelluskauppa on liki puhtaaksi niistetty sairaista tuotteista. Tai että laitteiden varmuuskopiointi on jo ennalta suunniteltu toiminto.
VastaaPoistaNokia kuvitteli että vain laite on se juttu, ja pitihän siinä olla joitakin ohjelmistojakin. Vaikkapa matopeli. Käytettävyydellä ei niin väliä, sillä käyttöohje.
Vihapuhe on lempipuheenaiheeni.
VastaaPoistaUistelu, varsinkin se hupisellainen jossa koukkuun iskenyt kala piästellään takaisin, on pahimmanlaatuista kiduttamista, eläinrääkkäystä ja kriminalisoitava ehdottomasti.
VastaaPoistaJa kun se tehdään ökyveneestä, jota vedetään "dieselautolla" ympäri Suomea,å on se myös pahimman laatuista ympäristötuhoa.
PoistaSe on vihakalastusta!
Poista