Sivun näyttöjä yhteensä

14. helmikuuta 2024

Nysse bussi


 


Miellyin suuresti. Verkkopaikka bussitutka.fi näyttää kartalla tosiaikaisesti  julkiset kulkuneuvot. Juuri tällä hetkellä bussi 174 on rivitalon kohdalla, U-juna on lähtenyt Masalasta ja metro tulee kohta i Kivenlahteen. “Oivallista, jupisi Dorinda.”

En muista, kuka oli Dorinda, mutta sanontaa viljeli muuan maisteri vuosikymmeniä sitten ja se on siirtynyt minulle. Ruokapöydässä saatan sanoa: “Aah, ihanaa!” Se puolestaan on Hannu Hanhen repliikki sarjasta “Vuoden kylmin päivä Karhujärvellä”.

Disneystä - nauroin ääneen, kun silmääni sattui kansan karttuisan kielen virkaan astuvalle presidenttiparille antama nimi, Aku ja Iines. Vaikka rouva on niin fiksu, hän varmaan tarvitsee hiukan kotiopetusta Aku Ankan poikkeuksellisesta asemasta Suomessa. Ja turha sanoa, että Alexander (joukon johtaja kreikan kielessä) on eri nimi kuin Augustus (suopea latinassa).

Kävelin kaupungilla. Vastaantulijatkin saattoivat muistaa sen vuosien takaisen luontodokumentin, jossa miljoona isoa pingviiniä käveli, jokaisella muna kuljetettavana. Hieman siihen tapaan siis kävelin piikkikengissä, koska polanne on kohdittain paha. Eksyin matkalla Ekbergille. Entisen oopperan kulmalla käännyin takaisin ja kävi ilmi, että joku oli piilottanut kahvilan rakennustelineitten taakse.

Sieltä myymälän puolelta saa kaupungin parasta ruislimppua, joka pyynnöstä siivutetaan takahuoneessa. En taida tietää suurempaa herkkua. Kiinnostuin kyllä, kun televisiossa esiteltiin muun muassa paistetulla muikulla varustettu laskiaispulla, luultavasti sämpylä. Mutta kyllä syvä limppu on juhlaa. Isoisäni muuten puhutteli sellaista “ryssänlimpuksi”. 

Meillä kotona ei pullaa tipu. Isäni pani kolme palaa sokeria kuppiin ja muisti joka kerta kysyä, ovatko pullat emännän itsensä leipomia. Aina valehtelimme että ovat.

Vanhemmassa kulttuurissa pullaton kahvi oli henkilökohtainen loukkaus. Nykyisessä käytännössä kohtelias vastaus kahvinjanoiselta on: jos itsellesi aiot keittää. Äitini noudatti vielä viimeisinä vuosinaan kotona maalaistapaa: emäntä juo seisaallaan hellan vieressä, mielellään korvattomasta kupista.

Euroviisu aiheuttaa retroilua. Niinhän ne nuoret. Kun luin erinomaisen Kulutaja-lehden kahvinkeittimien testiä, jossa omistamani kaltainen parin kympin vekotin päihitti kymmenen kertaa kalliimmat mokkamasterit, muistan kun asianajotoimistoon hankittiin kahvinkeitin vuonna 1969, Sen merkki oli Wigomat. Silloin tällöin se meni rikki. Viisas veljeni kävi aina korjaamassa sen ja vaihtoi tarvittaessa katkenneen vastuksen.

Lieneekö Wigomat enää käytössä. Rohkenen epäillä että ei. Olen nähnyt asianajotoimistojen laskuja. Asiakas ei taida selvitä edes tupla espressolla. 

Jos lakkaan köyhtymästä ja alan rikastua, sellainen seinäkello olisi kyllä kiva, jonka voi säätää siirtymään kesäaikaan ja talviaikaan puhelimella. Että miksikökö seinäkello, kun on puhelin? Kun minä niin pidän viisarikelloista ja katselen mielelläni ajan rientoa. Ja kesä- ja talviaika ei taida olla EU:n suurimpia ongelmia tällä hetkellä.

Sen verran voin sanoa katseltuani kaupungilla myös kukistuvia kustannusliikkeitä, että kyllä minä nautin kirjasta, jonka äskettäin löysin kirjahyllystäni. Paul Austerin kirjoista eräät ovat vähän vaativia, muutamat niistä myös kooltaan. Suhtaudun häneen joka tapauksessa innostuneesti muutaman loistavan romaanin vuoksi ja siksi, että hän ehdotti jo 10 vuotta sitten New Yorkin osavaltion eroamista Yhdysvalloista itsenäiseksi valtioksi. Kaliforniassa ystävillä ja tuttavilla on saman suuntaisia ajatuksia.

Se fantastinen kirja, jota ei tietääkseni ole suomennettu, on “True Tales of American Life”. Yleishyödyllisen radion (NPR) käynnistämä keräys tuotti tuhansia lyhyitä kertomuksia tavallisesta elämästä, ja Auster kokosi niistä kirjan, jota hän nähdäkseni hitusen editoi.

Tarinat ovat sangen epäamerikkalaisia. Puhe ei ole juuri koskaan menestyksestä eikä rahasta, mutta sitä useammin pikku vastoinkäymisistä, erikoisista ihmisistä ja merkillisistä yhteensattumista. Lukija tempautuu jatkuvan myötätunnon vietäväksi Elämä on kummallista ja ehkä ei lopultakaan ymmärrettäväksi tarkoitettua. Miten eräskin täti toipui lentopelostaan, rukoiltuaan silmät kiinni ja huomattuaan vastakkaiselle istuimella asettuneen Hollywood-näyttelijän, joka oli äskettäin esittänyt elokuvassa - Jumalaa. 

Vastaus: valitettavastu en. Osaisin suomentaa, ehkä hyvinkin, mutta en jaksa ryhtyä ruinaamaan oikeuksia kansainvälisiltä agenteilta enkä varsinkaan halua maksaa itse suomennoksista. Ennen minulle maksettiin suomentamisesta. Mutta siitä on kieltämättä aikaa.


71 kommenttia:

  1. Niin, Kahvinkeittimet mykistyvät kun vesikierrossa oleva lämpösulake toimii. Sen voi oikosulkea mutta suojaus samalla katoaa ja mahdollisen tulipalon sattuessa vakuutusyhtiön Herlokki Solmunen tulee suurennuslasineen ja tarkistaa esimmäiseksi tuon asian.. Vedessä oleva kalkki on useimmiten se alkuperäinen syy ja parempi on ostaa vain uusi keitin ja jatkossa käyttää kalkinpoistoainetta useammin. Itse lämmitysvastuksen vaihtaminen onkin sitten hankalampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antikalkitseminen on aivan mukava tehdä. Puolet Rajamäen parasta ja vettä loput -liuoksella täytetään vesisäiliö ja prutprutellaan puolenvälin tienoille. Odotellaan merisään keston verran. Prutkutellaan loput muttei jätetä hautumaan vaan ripein ottein tämä etikkakeitto hulautetaan parhaimmin vaikka ämpäriin johna on veneessä kipeää saaneita työkaluja, se on erinomainen ruosteenlähdetysliemi. Sitten raikasta vettä pannullinen - pari ja taas on kahvinuuttoaparaatti puolen vuotta toimiin käypä ja kelpoisa. Työkaluihin puree teräsvilla, kunhan ne on huuhtaistu saunan padassa ja osin öljytty, osin vernissattu. Näin meillä pruukataan säästää.

      Poista
  2. Sulattelen yhä presidentinvaalikampanjan tärkeintä ilmiötä: arvostusta kilpakumppaneita kohtaan. Se toi mieleen olympialaisten ihanteet: tärkeintä ei ole voitto vaan jalo kilpa. Ilmiö on vastakohta media- ja somemaailmalle. Suomi on esikuva maailmalle (vrt. Yhdysvallat).

    VastaaPoista
  3. "Suosikkia surmaamaansa Alexander itki". (Goethe)

    Kyllä, vaikkei itkettykään, niin hövelisti tarjottiin veljenkättä & yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista pelin jo ratkettua - hieman kansallisen yleisradioyhtiömmekin altruistisella tuuppaamisella (etäinen mielikuva: Porošenko→Juncker).

    Ei liioin käy kieltäminen: on siinä hiven samaa touhukasta kokonaisolemusta kuin Akussa. Niin että kukapa tietää: ehkei sitä jenkkaa tarvitakaan, vaan sen sijaan ensitulevina vuosina raikaakin riemukas Alexander's Ragtime Band?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, reipas Dixielandjazz on rautaa mutta mistäs rahat?

      Kas - kuinka eroavat toisistaan optimisti ja pessimisti? Pessimisti on että: Voi ei, ei voisi huonommin olla. Optimisti: No mutta, kyllä vaan voi!

      Tämäkö on meille kohtalontuoma kommellus, polvilleenlyöpä uhkakuva?
      Kyllä ei ole. Kyllä se siitä kun sitä ei liiaksi säätelemään päästetä kaikenmaailman hienouksien osaajia vaan tyydytään perustarpeiden tyydyttämisen oikeudenmukaiseen jakotapaan ja madalletaan työn vastaanottamisen kynnystä tujulla asiakaskohtaantopintatiedottamisella, työvoimatoimistoille vahvempaa kahvia ja jolsei muu auta - tulosperustainen palkkaus, myös tehdään töihinlähdöstä helpompaa. Lepokitka on näissä asioissa - kuten myös klassisessa mekaniikassa - aina liikekitkaa suurempi.

      Kun siis töittä nurkuva ja harmistunut yksilötyöelämän syrjikkö saa tietää aitotyötä lähistöltä löytyvän mutta perusetuuksien koskemattomuuden pysyvän voi hän huoletta hilppaista kevyttä hölkkää kohden työelämärintaman, ellei nyt etulinjaa niin ainaskin lähintä korsua ja käydä suoraan pakkeineen kamiinan päälle pakkiaan sovittelemaan kunnes työhalullisuus ja työkyky ovat tasapainossa. Sittenpä tarpeelliseen määrään palkkaseikkoja ja muita kommervenkkejä selkiytettyään työnantaja ja työntekijä kohtaavat lopussa toisensa kummankin periessä vähimmäispalkan ansiosta puoli valtakuntaa jossa viisas hallitus tukki turpansa jo kauan sitten ja paineli piiloon peikkomaahan, ihan perälle.

      Poista
    2. Nii, huonostihan siinä kävi, mutta olisi siinä voinut käydä vielä huonomminkin.

      Poista
    3. "Hyvä-hyvä!" sanoivat peikkolapset ja taputtivat suuria karvaisia (lurviga) käsiään.

      Ihmistä ruuaksi. Hyvänen aika! Emme kai me nyt omiamme!? ..ja vielä kahdella kielellä?

      Edellistä kirjoittaessa ratikat eivät kulkeneet joten sitä ei ole kirjoitettu ratikassa vaikka olisi ollut paljon helpompaa se, ja kuunnella kun miinus 600 V 0 Hz suhisee. Sen sijaan sitä kirjoittelin spaghetin ja läskisoosin voimalla, srirachasoosia oli tietenkin, jos sen huomaa? Jälkiruoka oli ja on vastenmielistä. Ruokarööki oli käsinkäärittty bonus gold paperifiltterillä. Kahvieliksiiri oli n. 75 prosenttista yleisrainbowta, punaisella talousmaidolla, valmistettu suurella kiireellä käsin kuin tehdaskitara ja nautittu oraalisesti. Viinantippaakaan ei menny (hukkaan).

      Poista
  4. Hannu Hanhea en ole tavannut mutta kerran Airistolla, kun kävelin niillä kallioilla joilla useampikin SF-filmi on filmattu, tapasin nuoren Ketun. Se siellä auringonpaisteessa lämmitteli ja katsoi minua, että mitä minä? Kun en keksinyt mitä olisin sille sanonut, sanoin että "Kettu, kettu!" Mutta ei se vastannut, livohkaan lähti.

    Mutta kun kävelin sieltä kämpilleni, se yhtäkkiä oli taas edessäni, välillä näkymättömissä ja taas edessä, kurkisteli aina jonkun puskan takaa. Ajattelinkin, että jos olisin ollut sitä pienempi, olisin ollut sille helppo saalis.

    No, mökillä hain ruisleipää ja vaaleaa leipää (= eli setsuuria) ja heitin palasia sille. Vaaleaa leipää se vähän nuuhki, ei kelvannut, metsään meni takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko Katjalla (Kettu) häntä kainalossa? (Viljatuotteita ei koiraeläimille pidä tarjooman, ne saattavat niihin vaikka kuolla, varsinkin vehnään.)

      Poista
    2. Hyvä tietää jos vielä Kettuja tai Katjoja tapaa. Ettei Myllyn Parasta heille tyrkytä.

      Poista
    3. Jonkin verran kenties kettuyksilön mausta riippuen ei kelpaa heille HK kevyt sininen lenkkimakkara. Vai onko se vaaleansininen? Vähemmän sininen? Tutkimusryhmä käsitti yhden (1) ketun jonka pääasiallinen ravinto oli peltomyyrät ja kompostista tongitut savukalojen perkkeet ja suodatinkahvinporot sekä hedelmien jäänteet, myös piimätölkit oli huolellisesti nuoltu. Banaaninkuoria ei ollut mutta kesällä kun oli niiden ympäriltä oli syöty ja tongittu, ne taas oli jätetty koskematta, siirtelemättä. Portaiden juuressa olleen kotihiirien uloskäynnin lähistöllä olleet kevytlenkin kappaleet ja banaaninkuoret toimivat karkotteena, yhtään käpälänjälkeä ei näkynyt hienojakoisessa savimaan tomussa. Banaaninkuorissa ja villiomenoissa oli havaittavissa pieniä jälkiä. Myös viljatuotteet olivat kadonneet, erittäinkin kesäisin. Valkohäntäantiloopit levittävät omenapuiden siemeniä, selvästi LUKE laiskottelee, kieltää se pitäisi, niiltä bambeilta niiden syöminen. Ja kun se on vielä meidän villiomenapuu!

      Poista
  5. Meidän kylissä kulkee Bosse-bussi, jota kunta tukee, eri firmojen autoja paikallisliikenteessä.

    Svenska Yle (svenska.yle.fi) on haastatellut Stubbin kouluaikaista opettajaa, jonka mielestä Alex oli yläasteella enempi jääkiekkotähti kuin erityinen nero, poika, joka halusi kinastella hänen kanssaan, mutta kuitenkin kunnioittavasti ja kaikkinensa oli hänelle ilon lähde. Opettajan mielestä Lärkanin oppilaat olivat tyypiltään sellaisia, että halusivat näkyä koulun ulkopuolella. Kysymykseen, miltä tuntuu, kun entinen oppilas on valittu presidentiksi, opettaja vastasi, että ei miltään, kaikista hänen oppilaistaan on tullut valtavan hyviä ihmisiä. Oikea vastaus?

    Pieneen amerikkalaiseen yliopistoon Stubb meni pelaamaan golfia, mutta kun huomasi, ettei hänestä tulisi hyvää ammattilaista, alkoi opiskella vauhdilla, professorinsa hämmästykseksi filosofiaakin ja Vanhan Testamentinkin "syvälukien" ja tutkinnon suoritettuaan oli "miesopiskelijoista paras". Niin käy monelle urheilulliselle pojalle, opiskelumotivaatio löytyy vasta myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mens sana in corpore, onko tästä tinkimistä? Voihan tosin olla etteivät päätökset synnykään ellei pääse vähintään spinning -laitteeseen mutta haitta lienee pieni. Hypoksia ei ole eduksi älytyölle, tai oikeammin sen tulokselle. Muutoin olen urhea vastustaja, vastustan sitkeimmin kaikkea luksustelua. Ja pönötyskuvia vilpitä vihaankin. Eduksi oleva pressa näkyy aina silloin tällöin tuolloin sikari suussa laiturilla ja urheilukentän laidalla hassuhko hattu päässään, tai muinaistulien yönä rantabaarissa naapurin kuningashuoneen prinsessan seurassa ei koskaan polvihousuissa, uikkapökät sallitaan). Kunhan on hiukan kireä ja jonkin verran rasittuneen oloinen, siis vakuuttava.

      Poista
  6. Itse en henkilökohtaisesti luota Kuluttaja-lehden kahvinkeitin-arvioon, mutta makuasiat ovatkin makuasioita ja uskonasiat uskonasioita.

    Itselleni tärkeimpiä keittimen ominaisuuksia ovat (tässä järjestyksessä) veden lämpötila, laitteen väri ja se, että kaikki osat ovat tarpeen tullen vaihdettavissa.

    Mikään ei ole ällöttämpää kuin hailea sumppi. Jos lorauttaa kahvin sekaan kauramaitoa, juoma ei saa jäähtyä, mikä valitettavan usein on lopputuloksena, jos vesi ole alun alkaenkaan kuumentunut 60 astetta enempää. Tässä suhteessa voiton vie santos-tyyppinen perkolaattoripannu joka saa vielä lisäpisteitä kanoista lasisesta muotoilustaan (ja ekstraa, jos kahva on keltainen). Sellaisella etsivä Philip Marlowekin aamukahvinsa keittelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnollisen espressolaitteen tärkein toimi on se presso eli vedenpaine, jotta (tarpeeksi kuuma) vesi irroittaa juuri jauhetuista pavuista kahvin aromit. Sellainen yli 10 baaria on jees.

      Tähän ei mikään 60° vedenpulputin pysty, mutta eipä niillä sahajauhoilla joita pussiin mätetään juuri parempaa voi vaatiakaan.

      Chacun son gout. eli kaikille kihtinsä.

      Poista
    2. 20 vuotta sama Mocca Master ja yhä gimman (kahvinkin) kuumaksi purskutteleepi (tuli muistuma Markku Inton rallatuksesta "Keitä, keitä kahvinkeitin").

      Yhen kerran pannu vaihettu kun kahva mäni poekki.

      Poista
    3. On vain kaksi tapaa keittää kahvia.

      Mull'on perusmoccamaster vuodelta 2003, hyvin funkkaa, vain juoksutusputken kromit poiki joten ostahdin risman hyllystä uuden.
      Ei noin hyviä luulis kannattavan tehdä? Mallikinnon ollut presiis sama jo ties kuinka kauan. Ittekseensammutus on uutuus, ja hyvä, mutta koko kyökin apulaitepöydän ja valaisinten vastuullinen poppasähkömies laitteli ajastimen niihin.

      Poista
  7. Olisi hyvä tieto, jos se löytyisi, että pitikö Hemingwayn agentilta kysyä lupa kun Suomessa nimettiin "Kenelle kellot soivat" eri tavoin kuin lause (Donne 1572-1631) alunperin 1600-luvulla riimiteltiin.

    "For Whom the Bell Tolls"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkonkellojen eri soitoista on hieman vaikeaa löytää niiden traditiota ja kaavoja, mutta kutsukellot ja huomautuskellot (esim angelus) lienevät tuttuja.

      Hautauskelloissa on sitten tapoja tiedottaa kuolleen yhteiskunnallisesta asemasta, sukupuolesta ja iästä. Myös soiton rytmiikka kertoo viestejä, samoin se millä läppäyksillä soitto alkaa.

      Näitä enää ymmärtää vain kokeneempi suntio.

      Poista
    2. Mmnh, tai sotarovasti. Sotasuntio? Kenttäkirkonkello?

      Hur som hälst, aina kun on ollut sotaisaa ovat kirkonkellot olleet vaarassa joutua väärinkäytetyiksi. Näin on ollut aina, näihin päiviin saakka.
      Moskovassa se on yksinäinen ja komein esimerkki ja se on aivan vöörin. Kyllä ei pitäisi Aito-Iso-Suurvenäläisen kirkonkellon olla enää missään maailman paras, ei edes esimerkkinä sodan runtelusta. No ehkä järjen käytön lainalaisuudesta, okei-okei. Että on se hiljaista sitten jälkeenpäin.

      Viaporissa onpi komea, sen tiedot ovat myös wikipediassa. Se on samaa mallia, ei kovin korkealla. Siinä sen huomaa, että vaikka olis pienikin mutta kunhan se toimii niin kyllä se on paljon parempi.
      Elikkä että kauhean pienet niillä usalaisilla, 😇

      Poista
  8. Tänäänkin piti olla bussilakko, kun ay haluaa olla eduskunnan suurin ja mahtavin puolue.
    Mutta ihan hyvin busseja tuli ja menikin, kuten aiempinakin bussilakkopäivinä.
    Töihin päästiin ja sieltä pois. Oli varaa valita numerokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi näitä AY -änkyröitä...

      Poista
    2. Tämä on oikeastaan ollut yhteiskunnan stressitesti. Ja hyvin on selvitty. Yrityksille on tullut rahallista tappiota runsaasti ja työntekijät joutuvat sen kuittaamaan työttömyydellä hetken kuluttua, mutta sillähän ei kuulemma ole mitään väliä ammattiliittojen mukaan. Ansiosidonnainen juoksee sitten ja työläinen voi huilata.

      Poista
    3. Niinpä. Nyt on aiheutettu vahinkoa ja tappioita työnantajille ja erityisen paljon työntekijöille ja työläisille monin eri tavoin.
      Mikähän on nyt toisin, paremmin?
      Ay-pelkää että se nysse menee eikä koskaan tule: jäsenmäärä.

      Poista
    4. Vahingot ovat laskennallisia l. huijausta.

      Poista
    5. Sielä ratikka on Josse. Kuten vallankumous, tai sota - josse nyt tulee.

      Poista
    6. Eivät lakot päähuoli ole, vaan se, mitä hallitus on tekemässä. Keskiössähän on vientivetoimen palkkamalli, jota Akava opettajine, upseereineen, lääkäreineen, tuomareineen ynnä muineen vastustaa (mutta virkamiehet eivät lain mukaan voi poliittisesti lakkoilla) ja jota SAK:ssa niskan päällä olevat yksityissektorin duunarit eivät vastusta. Esimerkiksi ammattisotilaille ei tämän jälkeen koskaan enää voitaisi antaa ahtaajien tai tiettyjen teollisuusduunareiden korotusta suurempaa yleiskorotusta, sanoo Satonen mitä tahansa. Eikä opettajille, vaikka alan houkuttelevuus vielä tästä romahtaisi. Ei pidä katsoa vain nykyisiä lakkoja ja lakkoilijoita. Ydin on jossain ihan muualla. Valitettavasti hallitus välittää vain EK:sta (kok.) Ja Yrittäjistä (ps.). Kannattajakunnan vastaisku tulee sitten kun silmät aukeavat.

      Poista
    7. Työnteettäjäosapuoli puolestaan pureksii kyniä ja raapii päätä.
      'Miksei tämä nyt luonaa, miksei ne tenikot tuunarinpirut - miksei ne usko kun niille sanoo Suomi?'

      Eräs vaikutin skeptisyyden taustalla voisi olla ettei duuneissa ole näkynyt niitä luvattuja järjestelyjen tuloksia joiden ansiosta a) tienaisi lisää ja/tai b) voisi, pääsisi sanomaan kuinka /:c:stä on ettei saa ääntään kuuluville työpaikalla, kommenttiosastossa eikä Wilmassa, ei Omakelassa, ei oikeastaan missään paitsi käräjäoikeudessa ja sielläkin vain silloin kun kuittaa hylsypäätöksen että 'Ei nyt tullut rikollisen mainetta mutta sakot saat ja muistakin vastakertana että se on poliisin tehtävä turvata pihan hiekkalaatikko ynnä sinunkin lapset eikä saa sillälailla soitella milloin tahansa sillekään, eikä var-sin-kaan pelästyttää ihmisiä joilla on ihmisarvo ja vaikeaa kotimaassaan (jossa tosin riittää vielä porukkaa) mutta sehän ei liity tähän koska nyt on puhe Suomen kansalaisista joilla ei ole mitään havaittavaa eroa.'

      Että mistä saatais duunareita? Saanen ehdottaa: a) pirusti lisää poliiseja, b) sanallisesti sievennelty mutta selvä pakkotyö, c) taajama-asuminen luvanvaraiseksi, c) vapaa asumisoikeus rajojen sisällä taattava kaikille, d) todella yksityinen terveydenhuolto kaikkiin koteihin muttei palveluja muuanne kuin merkinnäksi kaupunkiasumislupiin joihin voidaan sisällyttää poistumislupaluokka, e) ajovalojen käyttö kielletään paitsi pääliikenneväylillä ja aseen hallussapitoluvat taajama-alueen ulkopuolella sallitaan kaikenkattavasti kunnes valtion velka on maksettu.

      Poista
    8. Tarkoitatko äänestyskäyttäytymisen rajua liikettä jossa äärioikealle punnerrettu heiluri palaa varastoituneen päähänottoenergian voimalla reippaasti vasenta laitaa kohti kunnes heilahtaa takaisin jatkaen tätä kunnes näkymättömissä olevat sahurit saavat nk. valtionkassaan aikaan kokoliaan kaatoloven uhkakuvaksi jota hellien kekk meinaan trumpautettu maamme kulkee kaitaa raittia huulet söpösti tötteröllä siitä kohtaa matalaa julkaisukynnystä missä ennen oli ripustettuna paksut kakkulat ja rumat kehykset ja joka hiihteli pitkin ja poikin kansallispuistoja?
      Sitäkö kannattajakunnan vastaiskua tarkoitat vai sitä jolla oli älliä ja joka opiskeli venäjänkielen ja sanoi Suomen idean olevan selviytyminen?
      Ettet sittenkin tarkoittaisi sitä reipasta vastaiskua joka kiroili kuin merimies ja nimitteli naisia kraanaveden voimalla, virkoihin?
      Voisitko tarkoittaa Tauno Tavallista vaimoineen (Eleanoora Viehkoperä-Punaparta) tai Pirkko-Liisa Peijakaista vaimoineen ja ex-miehineen?
      Tai Suomen kansalaista (mod. Oksatpoies) ilman mitään keksittyä tai turhaa?

      Poista
    9. Tässä on nyt joku mato, en ihan tiedä mikä mutta veikkaan kohta c). Stilisoikaa toinen noista pois tai valitkaa molemmat, ei se ole niin nuukaa. Tänne ei kukaan ole kuitenkaan järkeviä ja todennäköisiä skenaarioita saatika sitten (totisesti ei kukaan) uutta ja luovempaa taloustaitoa tuputtamassa.
      Tänne tullaan toteamaan että kaikki ovat talviunilla tai älyllisessä koomassa ja hipsitään tiehensä vait'ollen. Sitä tavallista arkea josta kaikki pitävät ja johon ovat tottuneet. Mitä nyt muutama lakko ja joku sota, hyh-hyh.

      Mietin kuinka pääsisin ampuamaan kaikki sotahullut ja miel. myös rauhanvastustajat hyvin omintunnoin.

      Poista
  9. Niin, olipa kerran muuan Martta, vieraskielisen kirjallisuuden kääntämisvastaava Otavan talossa:

    "Martta juurrutta kuin huomaamatta päähäni lauseitaan, jotka ovat lähtöisin aikaa sitten käännetyistä kaunokirjoita: "Oivallista, jupisi Dorinda". "No mutta kelpo serkkuni Albernoth, lienette vallan jo toipilas". Jälkimmäinen tai hyvin samankaltainen taitaa löytyä myös Kerst Bergrothin esseestä, joka käsittelee suomennoksia. Muistiin ne ja monet muutkin näissä muodoissaan jäävät ja ovat siellä siitämisin (Anhavan sana) pysyneet."
    - Hannu Mäkelä: Muistan - Otavan aika. 2015.
    ps.
    Mainio kirja, siis mitä mainioin, todellakin.

    VastaaPoista
  10. Ajatelkaapa millainen edustuksellinen pressapari meillä olisikaan, jos Stubb ja Sanna Marin olisivat lyöneet hynttyyt yhteen!? He hurmaisivat koko maanpiirin!

    He voisivat toimia pressoinakin vuorotellen, ensin Alex kuusi vuotta, sitten Sanna kuusi vuotta, sitten sama uudelleen. Saisivat huilata aina välillä.

    Siinä hurahtaisi sukkelasti 24 vuotta, jolloin putinit ja trumpit olisivat jo mullan alla. Sen jälkeen olisi Pekan huki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapsan - yksi mielikirjoittajistani täällä - vitsikäs ajattelu menee monessa mielessä aivan vihkoon. Mulla menee oikein kylmänväreet selkäpiissä. En kehtaa perustella enempää.

      Sitäpaitsi Pekan huki tulisi vasta 89 vuotiaana.

      Poista
    2. Niin, samalta koneeltahan te virtuaaliveljekset näitä naputtelette.

      Poista
    3. Voisimme parhaimmin jos olisimme Ruotsi-Suomi.

      Kysytään Kunkulta kauanko asiaan taloudellis-sotilasteknisesti kuluisi, riittäisikö 1 vuorokausi sodanuhan todentamiseen ja toinen sotimiseen ja kolme päivää rauhanneuvotteluihin (kuka nyt yöllä rauhanneuvottelee, öisin nähdään unia eikä neuvotella, ei sovi sellainen unirauhan häirintä) ja ennenmuuta lainsäädäntötoimien yhteisen osuuteen kuluvan ajan pituus vuosikymmeninä. Kysytäänkö?

      Jos se suostuu niin meillä on hullu kunkku!

      Poista
    4. Emme siis haluaisi kunkkua joka hommaan suostuisi

      Poista
    5. Oletusarvoinen trumpismihan ei ole mikään oikea trumpismi, p

      Poista
    6. -p- Pirskatti vieköön, vaan kansakunnan kokoinen ihmiskoe. Ehdotin pienempiä ja parempia juuri siksi. Olemme tiedetysti huimasti edellä mitä tulee hyvinvoinnin ja kansantuotteen hallintaan, verrattaessa moneen - hyvin moneen maahan. Onko meillä varaa jäädä kehityksen kärjestä, entä jos ei Suomi voitakaan? Entä jos jäämme toiselle sijalle!?

      Juha Mieto, Lake Placid. 15 km hiihto. Thomas Wassberg oli 0,01 sek nopeampi. Ryhtykäämme parantamaan tätä kansallista haavaa.

      En sano että syy olisi ruotsalaisten, he ovat vain erehtyneet.
      Historia tuntee monia erehdyksiä.
      Suomen edut vaativat että eräitä seikkoja korjataan perustaa myöten.

      Ensin tietysti kielletään kaikkinainen hiihtäminen Ruotsi-Suomessa. No okei, Kunkku saa tietysti käydä Val D'Iseressä pämppäämässä. Sitten silmä kovana tarkkailemme metsät, aukeat, järvien jäät ja pyydystämme salahiihtäjät käräjille ja

      Pieniä vihreitä ajatuksia, anyone?

      Poista
  11. Minussa bussitutka ei saanut aikaan kovinkaan oivallisia värähtelyjä. Olin kartan sykkivä sininen pallo, ja jostain kaukaa minua läheni hitaasti yksi nuoli ja toisesta suunnasta, vielä kauempaa, toinen nuoli. Siinä oli koko maailma. Kun auoin välillä muita sivuja ja palasin taas karttaan, nuolet olivat tulleet lähemmäs. Tuijotin toista. Se tuli viereeni, meni ohi, ei jäänyt siihen edes hetkeksi. Tuli lohduton olo. Sininen pallo jäi yksin avaruuteensa. Kun kauensin kaikkea, maailmaa tuli ympärille enemmän ja nuoletkin lisääntyivät. Tuntui hetken siltä, että on täällä elämääkin, mutta nuolet vain jatkoivat liikettään, tulivat kohti ja taas ohi. Eivät ne näyttäneet yhtään siltä, että jos heilautan pysäkillä kättä, nuoli pysähtyy ja ottaa kyytiin. Varmaan joku eksistentialisti suunnitellut sen tutkan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jari Tervon kieli on ällistyttävän tarttuisa.

      Poista
    2. > "Jari Tervon kieli on ällistyttävän tarttuisa."

      Ja mikäpä on tarttuessa, kun Yle Areenan "ei-podcast"-puoli on nykyään pullollaan hienoja "asiadokumentteja", pysyvinä tekijöinä 30-luvun malliin "Tuttu Paristo": Jari Tervo ja Marja Vilkko. Saavat siinä entisajan kaikki kauhut: "suomettumiset", "rähmälläänolot", Kekkoslovakiat" ja tietenkin se Pahan Valtakunta, kyytiä. Oikein kihisevän kiukun ja sammumattoman jälkikaunan suolaamana.

      On se hienoa, kun meillä nyttemmin on yleisradioyhtiön johto, joka ymmärtää oikean historiantulkinnan päälle. Ja noiden ohjelmien tilaajana useimmiten se henkilö, jonka "yöjunamainen sielukkuus" näkyy jo nykyisestä ulkoisesta olemuksesta.

      Koittipa siis paljon meille paljon kärsineille kansalaisillekin vielä uusi hattuhallitus ja vapaudenaika.

      PS Se "podcast" on muuten sivusta sanoen tavattoman hieno sana. Toivottavasti luova tuotanto keksii lisää meille makusteltavaksi.

      Poista
    3. Jari Tervon kieltä en ole paljon kokeillut, mutta tokko se muurahaiskarhun kielen veroinen on. Pidän kyllä siitä, että romaanin nimi on Pääskyt talvehtivat järven pohjassa. Siellähän ne. Pääsevät sitten järviliejusta nopeammin kotiinsa kuin jostain kaukaisesta Egyptistä tai joka linnulle soveltuvasta Lintukodosta. Ei tarvitse bussitutkiakaan vilkuilla. Kesä tulee pohjalintujen mukana.

      Poista
    4. Bueno idis mennä ein kautta. Tässä muutamia lisäksi:
      - ei se ole kirkossa kuulutettu
      - ei se ole kiveen hakattu
      - ei se ole ladattu
      - ei sillä voi olla taas kakkahätä
      - ei mitään kiirettä
      - ei venäläinen osaa luottaa suomalaiseen
      - ei kello vielä ole niin paljon
      - ei nyt kannata ostaa asuntoa
      - ei se mitään lääkärikäyntiä vaadi
      - ei se haittaa, ihan hyvin se on ennenkin toiminut
      - ei se ole vaarallista
      - ei se ole laitonta
      - ei siihen kuole
      - ei siitä kannata puhua
      - ei veroja koroteta ensi vuonna
      - ei varmasti sada
      - ei vaan mutta kuitenkin
      - ei oo totta, ihanks totta?

      Poista
  12. Blogistilla taitaa olla samanlaiset vaijerilla kiristettävät nastakengät kuin minullakin. Niiden heikkous on tuo kiristysvaijeri. Napsahti minulla poikki, ja varaosaa ei mistään. Meninpä Tikkulan s-marketin suutarille kysymään voisiko hän tehdä jotain. A vot, inkeriläinen, ehkä lähes minun ikäiseni Dmitri, laittoi siihen kengännauhat ja teki tarpeelliset muokkaukset. Kengät kuin uudet ja toimivat paremmin kuin kiristysvaijerilla.

    VastaaPoista
  13. Paul Austerista tulee mieleen se tupakkakauppa Brooklynissa ja elokuva "Smoke" ja siinä Harvey Keitel´, aika hyviä molemmat. Ja "Sattumuksia Brooklynissä" ja siinäkin kertomuksia mutta Austerin itsensä sepittämiä. Ja vielä herrasväki Auster & Hustvedtin ilmava asunto Brooklynissä monine kirjahyllyineen ja lautalattioineen, eurooppalaiseen tyyliin. Huippua, sanoisin. Sellaisessa asunnossa ja siinä ympäristössä on pakko syntyä hyviä kirjoja. Ja tietenkin "New York -trilogia", vaikka olikin "vähän vaativa", hiukan mystinen. Lopuksi selkeä mutta painava 4321, vähän harmittava, kun kaikki meni uusiksi neljä kertaa, mutta kekseliäästi kerrottu sekin. Lienee pannut kaikkiin kirjoihinsa tapahtumia omasta ja sukunsa elämästä, suoremmin ja peitetymmin. Hyviä olivat, mutta en muistaakseni puhkunut innosta niitä lukiessani. Vika oli varmaan lukijassa, hänenhän pitäisi tehdä osansa.

    VastaaPoista
  14. Väkivallan kohteina ovat tavallisimpia tietysti naiset ja muut fiksummat. Kateella on käsi valmiiksi nyrkissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilastojen mukaan miehet joutuvat väkivallan kohteeksi huomattavasti enemmän kuin naiset ja lapset. Pysy totuudessa!

      Poista
    2. Mitähän tilastoja tarkoittaa hän? Niitäkö, joissa näytetään miesten toisille miehille aiheuttamat väkivaltatapaukset? Silloin huomio tietenkin pitää paikkansa.

      (Tähän väliin uutinen ulkomailta: Navalnyinkin tappoi miehisestä ylivallasta nautiskelevan valtion väkivaltakoneisto miehisin toteuttajavoimin.)

      Niissä muissa oikeussalien tuomioista (ym) kerätyt tilastot kertovat todistettavasti, että urospuolisen lajimme edustajan nyrkki on se joka heilahtaa naarasta naamaan, tai mihin se nyt sattuu kulloinkin osumaan.

      Raiskauksetkin ovat enimmäkseen naiseen kohdistuvia miesten tekosia vaikka näkyyhän kohteiksi pikkulapsetkin kelpaavan.

      Poista
  15. Mutta Vaalimaalla bussit eivät kulje, eivät luonnossa eivätkä näytöillä. Juttupiirimme on alkanut huolestuneena kysyä, mitä hallitus aikoo tehdä maamme venäläisperäisen väestön mielialojen ja jaksamisen suhteen. Siellä kun tyytymättömyys sulkutilanteeseen ymmärrettävästi leviää, eikä sormi osoita suinkaan syyllisen eli Putinin suuntaan, vaan Suomen. Tilanne on nyt kuin syöttö Kremlin pelurien lapaan. Jotain pitäisi oman turvallisuutemme takia väistämättä tehdä ja pian, vaikka se sitten olisikin jollekin halitustaholle imagollisesti epämukavaa, siis lyhytnäköisesti irtopisteitä katsoen. Nyt tilanne kytee jo vaarallisesti. Putin kiittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Tilanteen kokonaishallinnan pitäisi olla muutakin kuin rajavartiotoimintaa.

      Poista
    2. Miten muutama pakollinen on niin kamala uhka?
      Jos olisit ulkomaalainen v
      Nykyvenäjällä haluaisit varmasti itsekin poan pois sieltä keinolla millä hyvänsä.

      Poista
    3. Struntprat, rent och rama skit.

      Paskapuhetta, J. Donneria siteeratakseni

      Poista
    4. Jätetään Suomi suomenvenäläisille ja lopetetaan heidän häiritsemisensä. Mennään pois.

      Poista
    5. Hyvä "Jätetään...". Rajasulussako on kyse suomenvenäläisten häiritsemisestä? En tiennytkään.

      Poista
    6. Provokaatioksi yhtä terävä kuin märkä imeksitty lapanen, jollakulla on arvellakseni tapa jättää nenäkin niistämättä ja kusta vielä protestiksi housuun.

      Ei mene läpi, ei varsinkaan täällä. Tämä ei ole kelkkamäki eikä iskä ja/äippä tule avuksi jos täällä saa suunpieksentäänsä palautuksena reippaita sanomisia jotka jäävät mieleen.

      Poista

    7. halitustaho
      pienten valitustaho
      juttupiiri lätäkössä
      kurahousut jalassa
      sotaa leikkimässä
      saatte ison halin

      Poista
  16. Kalevalan ja Suomen kulttuurin muistopäivän lähestymistä juhlittakoon Kemppisessä. Unohdettakoon hetkeksi ihanat Amerikka, Saksa ja Paavit ja silmätkäämme sitä missä kuljimme kerran. Viisas kirjoittajamme avannee meille suomalaista muinaisuutta jumalineen ja myto logioineen. Muistojuhlallisuuksien jälkeen voimme taas riemuin rientää Natotietä universumin amerikkalaisimpaan maahan joka olemme ja joka on sisällisesti meissä. Parrasvaloon nyt Kade, suomalaisten kansallishenki, tuo kulttuurimme (siloin kun sitä vielä oli) ehtymätön voimanlähde ja murtumaton kivijalka.

    VastaaPoista
  17. A. Navalnyin kuolinpäivänä

    Sankaria kunnioittaen, syvää murhetta tuntien

    Aikasi ei sinua tuntenut riittävästi mutta vielä sekin aika koittaa jolloin murheemme on oleva ilomme. Toivomme ei murru.

    I. Hallantie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Navalnyi oli täysin peloton ja laittoi itsensä alttiiksi kerta toisensa jälkeen. Hän halusi toimia esimerkkinä venäläisille jotta hekin toimisivat samoin. Siksi Putin halusi eliminoida hänetkin jottei siitä tulisi yleistä tapaa.

      Poista
  18. Pullaa ei enää kannata varastoida pakastimeen vierasvaraksi kun ei kellekään nykyjään kelepaa, kun kaikki joko laihduttaa tai muuten ketokarppaa. Itselle joskus ostan.

    Fiktiivisiä en juuri lue mutta kerran kun kokeilin Austeria niin totesin herran hyväksi kirjoittajaksi, myös tv-dokut hänestä olleet mielenkiintoisia.

    MMM...

    VastaaPoista
  19. Mainittiin perustarpeet. Niihin näyttää kuuluvan sota eli tarve ottaa senkat nenusta. Miksei paljon isommatkin senkat muualta kuin nenusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä, näillä nokittelu- ja nolostuttamisareenoilla toden totta otetaan mittaa ihmisestä ikään, siviilisäätyyn ja sukupuoleen katsomatta rauhasta ja rakkaudesta piittaamatta. Totaalista sotaa, vaikkakin virtuaalisesti.
      Jokainen herrasmies sen sijaan ihailee ja kunnioittaa kaikkia ihmisiä, erittäinkin naisia, ikään, siviilisäätyyn ja sukupuoleen katsomatta aivan kuten tekevät upseerit, vaan perkele kun vihollinen kuuntelee.

      Poista
    2. Miessakit ry ja terapia kaikkeen miesten väkivaltaisuuteen ennen kuin on liian myöhäistä.

      Poista
    3. Työnantajat kierrokselle kalja baareihin kahesti kuussa ja selostukset pois telkkarista paitsi biljardista ja golfista ja bisseä pitää voida myydä ja ostaa kaupoista 24/7/365.

      Poista
    4. Entä naisten väkivaltaisuuteen miehin ja lapsiaan kohtaan? Siihen ei taida olla mitään lääkettä kun sitä ei edes myönnetä.

      Poista
    5. Niin, miehet, miksei niin. Toiset kostavat naiselle vain äitiään, joka heidät jätti eivätkä he siksi voineet olla Oidipuksia. Useimmat lisäksi vaimojaan, koska nämä julmuuksissaan eivät olleet heidän äitejään. Nyrkki, puukko, ampuminen ja kivitys tai mikä vaan kuoletus siitä sitten seuraavat, ja hovioikeus ymmärtää alentaa tuomiota jos se seuraa. Yleensä tuomiota ei tule, koska kaikki on niin tavallista eikä siis väärin eikä rikollista. Tappamisesta on moneksi. Kun lyö vaikka nyt sanoilla yhä uudelleen, ei huomaa, välitä tai tiedä, että se tekee kipeää ja haavoittaa tärkeimpiä kohtia ja elimiä.

      Poista
  20. Länsimetrolla pääsee Tukholmaan asti, jos on sopivan kännissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpaa länsimetroa tarkoitat, Pietarin vai Helsingin ja eritoten kumpaa sopivaa känniä, käykö kekkuli vai tarvitaanko tuiske?

      Leninkin kävi, tiedetään - mutta ollaan nyt reiluja? Jos se Käkiäijä tänne singahtaa niin onko kanttia majoittaa? Puuron se kuulemma tahtoo aamulla, kunhan on saanut liikuskella. Uimaan tottunu? Ei nyt kyllä tähän aikaan ihan vielä. Tai no jos pelastuspuvussa? Ei nyt kuitenkaan uimalla Tukholmaan, kalliita pukuja, tiijä miten kävis sitten sen kanssa ja kauanko etsinnöt veisi aikaa. Eiköön tuo tyytyne kinkkuvoikkariin ja kaalisoppaan. Nakkisoosi ja puikulapotut olis huomenissa jos on niin kiirus ja ehtii ja joutaa. Että terveppä vaan tuloa - karkuun jos meinaat Vlad. P.

      Poista
  21. Venäläinen uutistoimisto ”Venäläinen uutismuuntamo” kertoi juuri Venäjän valloittaneen kuusta kokonaisen koksikaivoksen ja että Venäjällä öykkäröivät toisinajattelijat tullaan siirtämään kaivokseen epämääräiseksi ajaksi.
    (Blogivaeltaja)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - kika - LOL.

      "".. on muotons mustaks' muuttunut, kuu-ukko kun on suuttunut."

      Keepin' IT real?🫥

      Poista
  22. Sopii kuin se sinne:
    "Narsut ja psykot

    Liike-elämän, yliopistojen ja median huipulle on keskirunsastai runsas joukko narsisteja ja psykopaatteja, joita sopiva lääkehoito auttaisi. Ken kielin voisi kertoa, miten paljon se helpottaisi heidän kanssaan asioivia. Jopa puheet kiusaamisesta ja lähentelystä loppuisivat siihen paikkaan.

    Sellaisen henkilön tunnistaa esimerkiksi jäljistä. Kun toiset jättävät ihmisen jälkiä, tarkkaan katsoen huomaa, että näistä jää telaketjun jäljet, myllättyjä sammaleita, kolhittuja puita ja hiekkaa ja pieniä kiviä, jotka on paiskottu toisten silmille.

    En ole suuttunut kehenkään enkä saanut huonoa kohtelua. Hiukan olen harmissani siitä, että narsistisen eli hullun ihmisen arvot esitetään kakistelematta yritysten (Nokia, UPM) arvoina – minulle mahdollisimman paljon mutta köyhät kyykkyyn.

    Kun tuo ajattelutapa on osoittautunut kelvottomaksi ihmisten välisissä asioissa, miksi kummassa se toimisi yhteisöjen ja yritysten asioissa.

    ”Staatsräson” eli kansallinen itsekkyys oli vielä joitakin vuosikymmeniä sitten pappienkin hyväksymä ajatus, mutta nyt yhä useampi käsittää, mihin sen kanssa on jouduttu. Uusimmat ongelmamme, kuten ilmasto, eivät liioin taatusti ratkea kansallisen itsekkyyden merkeissä.

    Tämä ei ole moralisointia. Kunhan taas kerran sanon, että kireä kvartaalitalous tuhoaa kansantaloudet.

    Se on moralisointia, että henkilökohtaisesti en pidä rahan kahmimista arvokkaana elämänsisältönä.

    Narsisti on ihminen, jolle ovat ominaisia suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja pystyy käyttämään muita häikäilemättä hyväkseen.

    Ihminen, joka on kova kehumaan itseään ja tuomaan itseään esiin – nimiä tässä yhteydessä mainitsematta – ei ole sen takia narsisti. Tuo erikoiskohtelu-ajatus (”olen poikkeustapaus”) ja toisten hyväksikäyttö on sitä itseään. Narsisti ei siis oikein osaa hävetä.

    Lisäksi hän kuvittelee, että onnistuminen jossain hankkeessa on osoitus siitä, että hanke oli oikea ja moitteeton.

    Psykopaatti on haukkumasana, mutta se liittyy väljästi harhaisuuden käsitteeseen. Ihminen näkee ja kuulee omiaan. Joissakin tapauksissa psykopaatille on tyypillistä kyvyttömyys edes käsittää, että kun toista ihmistä lyö, häneen sattuu.

    Asia on niin surullisesti, että psykopaatin piirteissä näyttäisi olevan uusimman tutkimuksen mukaan periytyvyyttä, mutta tämä ei ole determinismiä. Periytyvyys on aika usein alttiutta. Heikkous juovuttavien juomien käyttämiseen näyttäisi olevan jossain määrin periytyvää. Tiedätte kaikki, että sen heikkouden voi voittaa – tosin yleensä ei kohtuujuomisella. Dopamiinin ja serotoniinin mutkikas yhteisvaikutus saattaa vaikuttaa heikkouteen nautinnoille – taipumus lihomiseen, tupakointi ja monet muut asiat eivät ehkä olekaan pelkästään huonon luonteen merkkejä. Toiset välttävät vaarat vaivatta, toiset vain hirveällä vaivannäöllä tai eivät ollenkaan.

    Epäilen että liikunnallisuus eli taipumus pitää itsensä kunnossa liittyy sekin perintötekijöihin. Ainakin tunnen ja olen tuntenut ihmisiä, jotka tarvitsevat oman ruumiin rääkkäämisestä seuraavaa mielihyvää. Eräs espoolainen, nyt jo iäkäs asianajaja, tapasi pinota työpäivän jälkeen tietosanakirjan muovikelkkaan ja hiihtää puoliväliin Suomenlahtea ja takaisin. Pelkkä hangessa tarpominen ei ihan riittänyt eräretkeilijälle.

    Ja sitten on toisia, joiden ajatus onnesta on mukava asento sängyn päällä, kirja ja torkahtelua.

    Tämä oli pieni johdanto päivän teemoihin. Psykopaatteihin ja osan narsisteista eivät rangaistukset tehoa. Ajatukset tiettyjen rikoksentekijöiden hoitamisesta lääkkeillä vaarattomiksi saa kyllä nekin haudata. Lääkkeitä on ja niillä saavutetaan tuloksia, mutta harvoin muutoin kuin valvotusti. Jos pannaan kuka tahansa pedofiili pillerikuurille ja hän vetää siihen päälle muita lääkkeitä ja viinaa, tulos voi hyvinkin olla kahta kauheampi." https://kemppinen.blogspot.com/2008/01/narsut-ja-psykot.html

    VastaaPoista