Sivun näyttöjä yhteensä

15. heinäkuuta 2023

Kirjoituskurssi



Kokoomus on huonojen kirjoittajien ja heikkojen puhujien taivaallinen koti. Tällä hetkellä pääministerin lauseista joutuu etsimään sisältöä. Ei ihme. Ne tahtovat olla tyhjää täynnä. Ulkoministeri puhuu ja kirjoittaa saksaa suomen kielen sanoilla. Pääsanoja kuormittaa kuusi tai seitsemän attribuuttia. Sivulauseita on vähintään kolme peräkkäin. Virkkeistä puuttuu rytmi eli iskutus eli syke.

Pelkään että yksi malli on kilpailevan puolueen Erkki Tuomioja, joka on aina ollut heikko kirjoittaja. Hänellä tavaton lukeneisuus ja suuri älykkyys tekevät tepposet. Ei tarkoitus ole jäljentää ajatuksen kulkua paperille!

Kaunokirjallisuude suuri esimerkki on Johan Sebastian Bach! Täysi varmuus sointujen kuljetuksessa. Täysi vapaus koristekuvioissa - mutta rytmiä rikkomatta.

Ottakaa, poliitikot, spiritistinen yhteys kerran kokoomukselaiseen Edvin Linkomieheen. Muissakin hänen teksteissään kuin muistelmassa “Vaikea aika” kuuluu, miten hän ainoana suomalaisena olisi kelvannut Rooman keisarikunnassa senaattoriksi. Siellä piti osata sekä Tacitus että Vergilius todella hyvin.

Paras puhuja tämän hetken poliitikoista on Halla-aho. Epäilen että taustalla on klassillinen sivistys - vaikka hänelle kukaties läheisempi Prokopios saisi unohtua Justinianuksen lakiteoksen kiteytysten rinnalla. Jopa piispat Petri plokkasivat malleja sieltä. “Laillinen seisköön - laiton kaatukoon!”

Pyydän anteeksi koiramaista (kyyninen) ajatteluani. Politiikassa on sivuasia, mitä sanoo. Se on kaikki kaikessa, miten sen sanoo. Perustelu: Winston Churchill, jonka maailmanhistoriallisista puheista parhaat ovat asialtaan pelkkää vouhotusta mutta välittävät hirmuisen tahdon. “Me emme antaudu koskaan.”

Vertaa äsken mainittuun Stalinin gogolmaisia kansliasössötyksiä, Leninin saksasta väärin käännettyjä hegelismejä ja etenkin Mao Zedongin epäonnistuneen runoilijan pöpötystä.

Valitettavasti päädyn sanoman pari pahaa sanaa perussuomalaisista. Siellä pyydellään nyt anteeksi erinäisiä ilmaisuja. 

Media kaunistelee asioita. Esimerkiksi Purran menneisyydestä nostetut lausahdukset ovat yksinkertaisesti erittäin huonosti kirjoitettuja.

Timo Soinilla oli kauppamatkustajan tai helppoheikin kielellinen lahjakkuus. “Hai isäntä, vieläkö teillä on se läsipää emäntä?”

Nykyministereille ei ole kerrottu, että murhaava viilto, etenkin sarkasmi, on suurimpien tyylin mestareiden ase. Samuel Johnson tulee ensin mieleen, H.L. Mencken ja Dorothy Parker olivat näitä. 

“Jokaiseen mutkikkaaseen ongelmaan on ratkaisu, joka on selkeä, yksinkertainen ja väärä.”

“Demokratia on taito johtaa sirkusta apinahäkistä.”

“Puhdasoppisuus: kaamea pelko, että joku jossain on onnellinen.”

“Demokratia on teoria. Ihmiset tietäisivät mitä haluavat ja sietävät siis saada sen päin naamaansa, ja lujaa.”

“Halu pelastaa ihmiskunta on melkein aina kulissi halulle hallita.”

“Vaaleiksi sanotaan huijaamalla järjestettyä huutokauppaa, jossa myydään varastettua tavaraa.”

“Tuomari on oikeustieteen opiskelija, joka arvostelee omat vastauksensa.”

“Jos poliitikko huomaa ihmissyöjiä vaalitilaisuudessaan, hän tarjoaa pikkulämpimäksi lähetyssaarnaajia.”

“Media on väline tehdä tyhmistä entistä tyhmempiä ja hulluista vieläkin hullumpia.”


93 kommenttia:

  1. Rasismin pelko on saanut ainakin RKP:n aivan sekaisin. Pienetkin erimielisyydet esimekiksi maahanmuutosta leimataan saman tien rasismiksi. RKP:n rasistinen oppi-isänsä Freudenthal on ilmeisesti sekoittanut päät siellä RKP:ssä.

    Aika harva kykenee selkeään ajatteluun ja sanomaan ajattelunsa ääneen lyhyesti ja ytimekkäästi. Pitkiä epäselviä jaaritteluja saamme kuulla aivan liikaakin. Yllätyin, ettei Purra pyytänytkään anteeksi 2019 kirjoituksiaan vaan niitä kohta 20 vuotta sitten kirjoitettuja. Mistä lie Purra saanut pontevaa ryhtiä ihan kalkkiviivoilla.

    Hallitusohjelma ja sen toteutus on jäänyt poliittisessa myrskyssä aivan marginaaliin. Vaaleissa hävinneet ja oppositioon joutuneet puolueet ovat niin pettyneitä tappioonsa, että omat tappiot on kostettava voittajille keinoja kaihtamatta. Lehdistö on lähtenyt mukaan kostoretkelle. Ei hyvältä näytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasismin pelko on viisauden alku.

      Poista
    2. Persuuden ydin on rasismi. Huonot kirjoitukset ja jaarittelut ovat tämän peittelyä. Persuille ihmiset ovat eriarvoisia. Lausetta "kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia" he jatkavat "mutta "suomalaiset" ovat tasa-arvoisempia".

      Poista
    3. Kyllä ihmiset ovat eriarvoisia oikeastaan melkein joka paikassa.Opiskelemaan ei pääse, jos osaamisen taso on heikkoa mm lääketieteelliseen, insinööriopintoihin, oikeustieteelliseen. Lentäjäksikään ei pääse, vaikka pää pelaisi, mutta fyysiset ominaisuudet ovat puutteelliset kuten esim värisokeus on esteenä.

      Puutteellinen luku-ja kirjoitustaito on esteenä todella moneen työtehtävään ja työpaikkaan.

      Poista
    4. Viisas yhteiskunta pitää huolen että kaikilla lentäjiksi kykenevillä on edes mahdollisuus pyrkiä lentäjäksi, ilman että se kariutuu väärään sukunimeen tai ihonväriin tms. ennakkoluuloon tai leimaamiseen.

      Poista
    5. Tapahtuuko meillä muka oikeasti niin, ettei lentäjäksi pääse sukunimensä tai ihonvärinsä takia?

      Enpä usko. Kuulostaa ikävästi ennakkoluulolta, juuri sellaiselta jota kirjoittaja niin pontevasti vastustaa.

      Poista
    6. Hallitusohjelman lyhennelmä on "Tulis talvi ja kylmä niin näkis mitä köyhät panee päälleen!"

      Poista
    7. Satais satasia ja puukkoja niin näkis miten kokoomuslaiset ja persut kuolis.

      Poista
    8. Lentäjiä taitaa olla ilmankin liikaa, mutta ne muut.

      Poista
    9. Ensin demarit ennustivat vappusatasia vakavisssaan ja sitten Vasemmistoliitto. Kumpaakaan sadetta ei ole tähän päivään mennessä näkynyt eikä näy vastakaan. Vääriä lupauksia.

      Poista
    10. Vappusatanen on oikeiston keksimä olkiukko. Hauku sitä suuntaa.

      Poista
    11. Jahas, taaskaan rasisti ei ymmärtänyt ideaa, vaan takertui lillukan varsiin.
      Tuosta nimen vaikutuksesta on tehty jopa tutkimuksia l. se on todettu tosiasia.

      Poista
  2. “Halu pelastaa (ihmiskunta) Suomi on melkein aina kulissi halulle hallita.”

    VastaaPoista
  3. Jotkut puhetta pitävät ovat kuin pappatunturia polkevat mutta kun Riikka Purra pitää puheenvuoronsa niin homma käy kuin zetorilla.

    VastaaPoista
  4. Osa puheena olleista kommenteista mahdollisesti kuuluu osastoon "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät". Se ei ole poliitikolle mikään meriitti.

    Osoittaa provinsiaalisuutta olla tietämätön siitä, että rasistiset ja natsimyönteiset viittaukset tuovat Suomen hallitukselle "kauhukabinetin" maineen esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

    Ilmeisesti eräät hallituksen ministerit ovat myös hiljattain kannattaneet rahoitusta SS-perinneyhdistykselle. Vain Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, siis Sannan hallitus tosiaan kuulema, ei nykyinen, älä kirjoittele epämääräisiä.

      Poista
    2. Jännää miten vähän aika sitten nämä nykyiset median moittijat ulvoivat sen mukana, kun kohteena oli Marin.

      Poista
  5. Urho Kekkonenkin muuten oli aivan mainio sanailija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauno Koivisto kirjoitteli nuorena työn arvostuksen ja palkkojen suhteista, vertaillen mm. ahtaajan ja kansakoulun opettajan töiden eroavaisuuksia.
      Erikoinen demari. Mietin olisiko hän ollut tutkijapersonaalisuus, perusrakenteeltaan?

      Poista
  6. "Vertaa äsken mainittuun Stalinin gogolmaisia kansliasössötyksiä"

    Anteeksi nyt vain, mutta minusta tässä on taas jotain ns. astian makua. Ajateltakoon hänestä muuten mitä tahansa, ainakaan Moskovassa loka - marraskuussa 1939 käydyistä neuvotteluista tehtyjen muistiinpanojen (ilmeisesti Nykopp?) tuo ei pidä alkuunkaan paikkansa. Jokainen repliikki suomalaisille pöydän toiselle puolelle tuntuu lapidaarisessa iskevyydessään osuvan "in medias res". Suotta eivät jotkut hänen silloin lausumansa vastaukset ole muodostuneet eräänlaisiksi lentäviksi sanonnoiksi. (Mitä Stalin sitten kirjoitti "koottuihin teoksiinsa", on minulle tuntematonta; ehkä blogisti tuntee ne paremmin.)

    Myös toisesta "kauhukabinettipoliitikosta" Hitleristä voisi sanoa likimain samaa. Yli kuusikymmentä vuotta sitten ilmestyneessä klassikkoteoksessaan itsessään erinomaisesti kirjoittava amerikkalainen William L. Shirer toistelee aliomaa syytöstä sanotun viiksiniekan ajattelun sekavuudesta ja sumeudesta. Ja kuitenkin: kerta toisensa jälkeen Shirer samalla tunnustaa Hitlerin "kaunopuheisuuden", klassisen "eloquentian", mikä myös näkyy kirjaan valituista lukuisista puhe- ja tekstinäytteistä.

    Henkilön ajatus- ja arvomaailma on täysin eri asia kuin hänen ilmaisukykynsä. Korkea älykkyys tuottaa korkeatasoista ilmaisua - olkoon sielun syöverit sitten muuten vaikka sysimustia. Suomalaisista poliitikoista Halla-aho kieltämättä puhuu selvästi parhaiten, mutta hänen puheidensa takana näkyvä mielenmaisema saa lievästi sanoen tuntemaan ikäviä väristyksiä. Vain Tuomioja tuntuu siis tässäkin tekevän ainakin blogistin mielestä poikkeuksen: korkea älykkyys ei korreloikaan ilmaisukyvyn kanssa. (Voisiko muuten sillä olla asian kanssa tekemistä, että kyseessä ei nyt olekaan kansankiihottaja?) Itse olen lukenut Tuomiojan pitemmistä teksteistä vain K. H. Wiikin elämäkerran 1 - 2. Mielestäni normaalin hyvää, jopa erinomaista asiaproosaa.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stalinin kohdalla oli kai ero julkisuuteen syydettyjen virallisten tekstien ja suljetun piirin puheiden kesken. Gruusialainen rosvo pääsi oikeuksiinsa vain jälkimmäisissä.

      Poista
    2. Kun lukee paljon asiatekstejä ja etenkin vanhaa kaunokirjallisuutta ja sitten myös itse kirjoittaa paljon, oppii kirjoittamaan. Kannattaa ehdottomasti opetella myös jokin pieni oikeakielisyysopas. Tämä kaikki lienee nykyisiltä ammattijournalisteiltakin jäänyt tekemättä, niin huono olo lehtien lukemisesta tulee, vaikka itse sisältöön ei puuttuisikaan. - Ja miksei puuttuisi.

      Poista
    3. Halla-ahon korkea älykkyys yhdistettynä taitavaan sanankäyttöön tuottaa hänelle itselleen "omituisia kicksejä" (itsensä sanoja nämä) kun hän ilmaisuvoimaansa käyttäen saa yhteiskunnallisissa keskustelupiireissä (ihan missä vain) aikaan epäjärjestystä, ja jopa sekasortoa. Ja mitä suurempi mylläkkä hänen ulostuloistaan syntyy, niin luultavasti sitä suuremmat kicksinkokot noissa nerokkaissa Goebbelsimme muuten tunteettomissa aivoissa roihuavat.

      Poista
    4. Voi jeesus tätä vainoharhaista lässytystä. Loppuivatko argumentit?

      Poista
  7. Niin se on, että poliitikon puheessa ja kirjoituksessa pitää olla iskevyyttä ja selkeyttä, jos haluaa huomiota, ei pitkiä selityksiä, joista kuulija/lukija ei saa nopeasti irti olennaista. Churchillin kohtalokkaalla äänellä lausumat "blood, sweat and tears" muistetaan, jos ei muuta - kun minäkin muistan tallenteesta kuulemanani. Viime aikojen suomalaisilta pääministereiltä on jäänyt mieleen sanojen pontimena pari fraasia, joita kaikki poliitikot alkoivat toistaa, liian kanssa, Sipilältä "se on ihan selvä asia" ja Marinilta "totta kai", viime mainittu rytmisempi kuin vaikkapa ilman muuta, tietysti tai luonnollisesti. Sellaisesta toistosta saattaa kyllä tulla maneerejakin. Aikoinaan auskultoidessa yliopettaja sanoi heti lukukauden alussa harjoitustunnilla: Neiti X, käytitte 37 kertaa sanaa "well" ja sanoitte 25 kertaa "That´s right". Asia meni perille, yritettiin varioida, puhua luonnollisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Churchill on maailman väärinsiteeratuimpia poliitikkoja. "Blood, sweat and tears" on amerikkalainen jazzrockyhtye. Churchillin fraasi ensimmäisessä pääministerin virkaan astumisen jälkeen pidetyssä puheessa "Blood, toil, tears and sweat".

      Poista
    2. Totta. Järkevä maku työvaatteiden suhteen kylläkin. Näkisipä vain nykyisinkin.

      Poista
  8. Tapaus Halla-aho ja perussuomalaiset todistaa kuinka puhe rasismista, jakamattomasta ihmisarvosta jne. on muodikas aihe mutta oikeasti pelkkää sanahelinää jolla täytetään yhteiskunnallinen ja poliittinen keskustelutila tarvittaessa.
    Itselleni tuli yllätyksenä kuinka russofobinen suomalainen media ja "sivistyneistö" -eliitti on. Halla-aho on saanut kaikki anteeksi. Tähän riitti hekumointi venäläisten tappamisesta ja demonisoinnista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mediassa on ihmetelty, miksei Venäjä tartu Suomen akuuttiin persukriisiin (vrt. Ukrainan natsijutut). Syynä on pidetty päättämättömyyttä, joka johtuu siitä, että persuissa on myös oma venäjämielinen falanginsa, kuten eurooppalaisissa äärioikeistopuolueissa yleensäkin.

      Poista
    2. "Tapaus Halla-aho ja perussuomalaiset todistaa..."

      Naulan kantaan! Ukrainan sota sai aikaan, että perussuomalaiset tosiasiallisine johtajineen kokivat täydellisen muodonmuutokset: hylkiöistä hovikelpoisiksi. Tuon muodonmuutoksen toteutti "hyveellinen" suomalainen oikeisto vielä "hyveellisempine" lehdistöineen. Ei kovinkaan kauan sitten mainitun puolue edusti toiselle suurelle oikeistopuolueelle "vierasta ihmiskuvaa". Hyvin nopeasti nuo ihmiskuvat saatiin sovitettua samoihin raameihin pienellä "sign my rocket" -retusoinnilla.

      1900-luvun alussa Suomessa synnytetty "ryssäviha", jota vuosi 1918 kiihdytti äärimmilleen (ks. esim. Seppo Hentilä: [Vuoden 1918] "Pitkät varjot"), oli syksyn 1944 katastrofitunnelmissa pakko painaa kydölle. Siellä se oli ns. yleisistä syistä pidettävä pitkät vuosikymmenet ja tyydyttävä nyrkin puristeluun taskussa, kunnes sitten helmikuun 24. päivä 2022 vapautti magman lailla purkautumaan kaiken, mikä yleensä voi purkautua.

      Asiaa ei auta, että "venäläiset ovat vielä hirveämpiä". Ukrainan sodan todelliset syyt selvittänee historiantutkimuksessa joskus tulevaisuudessa - jos selvittää. Tässä hetkessä voi vain kysyä: pitikö "meidän", "sivistyneen maailman", alentua samalle makaaberille tasolle? Käytettiinkö kaikki diplomatian keinot todella loppuun? Yritettiinkö edes?

      Poista
    3. Kerro nyt ensin, miksi venäläiset hyökkäsivät?

      Median mukaan venäläiset halusivat vasallivaltioiden muodostaman puskurivyöhykkeen Natoa vastaan. Putin kirjoittelikin ennen hyökkäystä lapsekkaita historiantulkintoja venäläisten ja ukrainalaisten veljeydestä.

      Kyseessä on siis putinistinen heimosota. Soma on sodan kohtalot koittaa, yks suuri on Venäjän valta.

      Poista
    4. "Yritettiinkö edes?" Mitä muutakaan olisi enää voitu tehdä tilanteessa, j näitäossa rajamme takana pullisteleva täysin arvaamaton militaristinen diktatuuri uhkaa estää Nato-jäsenyytemme!

      Ja toki on yritetty. Välillä nuoleskelun rajoille saakka. Aina toki löytyy näitä bäckmaneja, joiden mielestä meidän paikkamme maailmassa on olla diktatuurin liitännäisenä.

      Poista
  9. Oman arvomaailman uskottelu universaalisti parhaaksi estää tehokkaasti selkeän ajattelun. Universaalin ihmisarvon korvaaminen valtion velvollisuuudella tukea yksityisautoilua on osoitus innfantiilista käsitesekamelskasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se valtio muka tukee yksityisautoilua? Valtiohan on jo vuosikymmeniä oikein täysilä kupannut yksityisautoilua, kun on erilaisilla maksuilla ja veroilla suorastaan ryöstönyt yksityisautoilijoita noin 8 miljardia euroa vuosittain ja jättänyt samalla teiden kunnossapidon heitteille. Tieverkoston korjausvelka lähestyy jo 2 miljardia euroa.

      Poista
    2. Ymmärrän, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo.

      Mutta epäselvää minulle vielä on, tarkoittaako tuo myös sitä, että aivan kaikilla maailman ihmisillä on subjektiivisena syntymäoikeutenaan täydet ja yhtäläiset oikeudet Suomen Kelaan. Maksajapuolella voi tehdä tiukaa, jos noin.

      Poista
    3. Kannattaisiko välillä käyttää jotain muutakin argumentointikeinoa kuin kaltevaa pintaa?

      Poista
  10. Olennaisempaa olisi keskustella persuuden muista vaarallisista puolista. Tällainen on ennen muuta puhe "ilmastohömpästä". Nyt, kun viimeistään olisi aika tarttua ilmastohärkää sarvista, hallituksessa on jarrumiehenä porukka, joka ei tunne mitään vastuuta kaikkein olennaisimmassa.

    Enkä muuten ole koskaan tajunnut, miksi ilmastoasiaa halutaan pitää jonakin pikku identiteettikysymyksenä, vaikka se on mitä suurimmassa määrin taloudellinen ja rationaalinen. Tällaisia hyväntahtoisia hölmöjä ovat yleensä median käyttämät asiantuntijatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se ole etupäässä niiden asia, jotka ilmastomuutoksesta kärsivät, tarttua toimeen ja avata kukkaronsa nyörejä?

      Meillä täällä pohjolan perukoilla on nytkin ihan ok lomasäät, mutta talvet saisivat olla leudompia.

      Poista
    2. Kyllä me ihan kaikki siitä tulemme kärsimään, ja kärsimme jo. Esimerkiksi siitä uusimmasta tiedosta, että Itämeri on lämmennyt neljä astetta pitkäaikaisesta normaalista.

      Poista
    3. Täällä eteläisessä sisämaassa meilläpäin on jo useita vuosia ollut niin kuivia kesiä, että mikään ei kasva, kaivot kuivuvat, marjoista ja sienistä ei tietoakaan. Ja kädenlämmin järvi täynnä sinilevää.

      Poista
    4. Naulan kantaan: me kärsimme kauheasti siitä tiedosta, että Itämeri vähän lämpenee. Mutta miten muuten me kärsimme siitä?

      Poista
    5. No jos nyt et ymmärrä: silakka loppuu, lohi loppuu, rannikkomme yhä pahempaa sinileväpuuroa. Noin aluksi.

      Poista
    6. Siirry kasvisruokaan ja muuta sisämaahan.

      Edelliset päivät olivat kuulemma maapallon lämpimämmät kautta aikain. Suomessa oli aika viileää, vaikka kesä on kukkeimmillaan.

      Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku: me emme ole tämän taiston eturintamassa. Meillä on muita murheita.

      Poista
    7. Entäpä jos tämä kesä olisikin "oikeasti" tosi kylmä, ilman ilmaston lämpenemistä?

      Poista
    8. "Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku: me emme ole tämän taiston eturintamassa. Meillä on muita murheita." Todella surullista, että tällaista persulaista "ajattelua" esiintyy. Jokaisella maailman maalla on omat murheensa, mutta se ei mitenkään poista tuhoisaa ilmastonmuutosta.

      Nettipersulaisuushan tunnetusti on tieteenvastaista, ja heillä on ikiomat "tosiasiansa". Ja sitten kun esimerkiksi silakka ja lohi ovat hävinneet, kommenti tulee olemaan "eihän näin pitänyt käydä".

      Poista
  11. Neuvostoliiton aikana poliitikon suurin synti oli neuvostovastaisuus. Vastustajat olivat fasisteja.

    Nyt se on maahanmuuttovastaisuus. Vastustajat ovat rasisteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuvostovastaiset arvosteli ja haukku itseään isompaa. Isoa valtiota.

      Rasistit haukkuvat ja kiusaavat itseään vähäisempiä. Pieniä ihmisiä.
      Jälkimmäinen on hallituspuolueesta käsin erityisen raukkamaista ja halveksuttavaa.
      M

      Poista
    2. Nykyään Yhdysvaltoja ja NATOa ei saa arvostella, Bideniäkin palvottiin mediassa kuin Brezneviä aikanaan...

      Poista
    3. Ymmärsit väärin. Kyse oli joukon paineesta pakottaa kaikki nuolemaan neukkuja rangaistuksen uhalla..

      Nyt pakotetaan kaikki sulkemaan silmänsä ja suunsa rangaistuksen uhalla.

      Hesarikin kirjoitti juuri koko sivun jutun katujengeistä mainitsematta sanallakaan, että jengiläiset ovat mamuja. Häpeällistä pelkuruutta.

      Poista
    4. Jotenkin vaikuttaa että nyt ovat persuasiat irronneet lapasesta ja menneet sekaisin. Eihän Purra ole ministerinä esittänyt mitään rasistista. Hänen esiintuodut kommenttinsa ovat 15 vuoden takaisia jolloin hän oli yksityishenkilö. Pitäisikö nyt kaikkien poliitikkojen, oppositio mukaanluettuna, kaikki sanomiset ja kirjoitukset ja tekemiset kartoittaa pilkuntarkasti lapsuudesta alkaen? Varmasti löytyisi melkein jokaiselta jotakin vastaavaa jota eivät taatusti haluaisi julkisuuteen.

      Poista
    5. Lapasesta on lähtenyt lähinnä persujen marttyyrileikki kun jäätiin rysän päältä kiinni; täyttää koko somen.

      Poista
    6. Ajatelkaapa jos Lindtmanin sijasta natsiporukan heil-kuvassa olisikin ollut Halla-aho!

      Eiköhän koko oppositio Lindtmania myöten parkuisi Suomen kansainvälisen maineen menneen ja vaatisi puhemiehen eroa.

      Poista
    7. Halla-aholla kuva olisi paljon tuoreempi, aikuisiässä otettu.

      Poista
    8. 1960-luvulla tunnettiin käsite "Myrsky vesilasissa". Sellaisia yleensä mahtui yksi kappale per kesä maahamme.

      Poista
    9. Persujen ulvahduksista päätellen tämä ei ole sellainen vaan on paljastanut vasta vähän pintaa siitä saastasta jota persut ovat viimevuosina suoltaneet.

      Poista
  12. Lyhyestä virsi kaunis.

    VastaaPoista
  13. Lehdistä lainattua: ”Täytyy nimittäin muistaa, että rasismi ja mahdolliset ongelmat maahanmuuton suhteen ovat kaksi täysin erillistä asiaa”, Niinistö sanoi.

    Tässähän Niinistö antaa täyden tukensa Purran vanhoille kirjoituksille. Vastoin RKP:n tahallista (?) väärinymmärrystä eivät Purran kömpelöt kirjoitukset sisällä lainkaan rasismia. RKP:tä rasittaa ns. hyvän ihmisen oireyhtymä, joka saa aikaan yliherkkyyttä epäillyn rasismin suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkinta on päin mäntyä. Niinistön erottelu ei mitenkää kannata Purra kirjoittelun typerää

      Poista
    2. Takana on ruotsinkielisen herrakansan oma alitajuinen rasismi suomenkielistä rahvasta kohtaan. Siinä riittääkin sublimoimista.

      Poista
    3. Johan on melkoisen härskiä valkopesua.

      Poista
    4. Kuinka kiero luonne pitää olla että pystyy tällaiseen johtopäätökseen?

      Poista
    5. Niinpä, perussuomalainen hurriviha....

      Poista
    6. SFP:stä on tullut vihaliike joka käy kaikin keinoin Persujen kimppuun. Käytössä ovat kaikki ilkeät keinot. Ei tällaista pitäisi enää nykyaikana tapahtua vaan maata pitäisi yksituumaisesti rakentaa.

      Poista
    7. Onko RKP siis ottanut persujen perinteiset keinot käyttöön?

      Poista
  14. Anteksi edellinen torso. Ei pitäisi aamusormin yrittää kännyllä postata.

    Mutta asiaan. Eihän Niinistön puhe mitenkään kannattanut Purran tai muidenkaan Mestarin tai hänen luamansa leikillisiä herjauksia eri kansanryhmiä kohtaan. Hän vain kertoi eron rasismin ja ksenofobian välillä. Mestarin laumahan on korvannut mainitut termit eufemistisesti termeillä 'kriittisyys' ja 'tilastot'. Maahanmuutto on ongelma, joka pahenee entisestään muuttajien demonisoinnin takia. Jatkuva yritys riistää osalta maahantulijoista tasapuolinen ja ihmisarvoinen kohtelu jättää ruman jälkensä sen kokeneisiin.

    Mitä tulee yksityisautoilijoiden bensarahojen kaappaamiseen yhteisistä varoista kuvastaa täydellistä vastuuttomuutta käynnissä olevan ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin maahanmuuttajat demonisoivat itse itsensä omalla käytöksellään ja rikostuomioillaan, vaikka Suomessakin on poliittisesti yritetty vaikenemisen kulttuuria.

      Ilmastonmuutokselle Suomi ei voi mitään korkeintaan 1,4 promillen osuudellaan. Ilmeisesti ilmaston pääsotkijat ovat USA ja Kiina.

      Poista
    2. Siiskö kaikki tai useimmat maahanmuuttajat? Johan nyt.

      Poista
    3. Kaikkien maiden persut tekevät parhaansa sen eteen, että yhdessä kärvennymme.

      Poista
    4. Persut johtaa rikostilastoa Suomessa.
      https://pbs.twimg.com/media/F0rZjWUXoAMV6D9?format=jpg&name=small
      Ja sitten ihmettelevät kun katse kääntyy heihin ja heitä arvostellaan.

      Jos 1,4 promillea on lupa roskata luontoa niin osuutensa 0,0005 promillea Suomesta antaa siis Toipilalle ja muille luvan salaa roskata ja saastuttaa luontoa monin verroin, eihän he yksilöinä kuitenkaan Talvivaaralle pärjää. Tämä "vain promillen" logiikka kusee siis kintuille. Jostain syystä. Menikö vertaus perille?

      Poista
  15. Totta että Tuomioja kilpailee parhaimmillaan arvon blogistin kanssa kiemurtelevilla lauserakenteillaan, mutta Hella W esim oli oikein mukaansa tempaavaa luettavaa, samoin oikeastaan päiväkirjatkin. Niissä kieli rehottaa, mutta se kuvaa ehkä osuvasti politiikan myrskyistä maailmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun Rytit saivat hänet autetuksi vankilasta hän muisti heidät myöhemmin: "Vietäköön ammuttaviksi."

      Mukaansatempaavaa.

      Poista
  16. Vai hyvän ihmisen! Kehotan kaivamaan esille puolueen perusideologiaa ja historiaa sekä sen politiikan ilmenemiä. Mikä perimmäisenä motiivina myös nykyisessä tilanteessa? RKP eli ruotsalainen kansanpuolue.

    VastaaPoista
  17. Viimeinen sarkasmi mediasta on hyvä. Sanan käyttäjistä Trump on vailla vertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ole. Äijä on kuin lähiökapakan känninen sönköttäjä.

      Poista
  18. Huonosta kirjoittamisesta eli ajattelusta esimerkki Hesarissa tänään, kun Purraa lyödään päähän Raamatullakin.
    Hesarin oman toimittajan voimin.
    Kolumniksiko sitä nimitettiin?
    Eikö rasismi yksin riitä?
    Pitääkö vielä saada Raamatullakin psykopatologisoituna turpiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turha sääliä Purraa, itsehän soppansa keittänyt.

      Poista
    2. Raamatulla turpiin veto on ollut tyypillisesti näiden räsästen puuhaa.

      Poista
  19. Pitäis varmaan käytellä vähemmän viinaa ja huumeita, aggressiot ei olis niin pinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sulla on sekakäyttöä vastaan?
      Bissee ja biisejä!

      Poista
  20. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on varatuomari ja pankkilakimies. Ei ole tiedossa onko hän koskaan toiminut asiamiehenä oikeudessa. Tuskin on, koska Henriksson syyttää mm Riikka Purraa rasismista, muttei esitä mitään näyttöä syytöstensä tueksi ja todisteeksi. RKP käy keskenään suljettujen ovien takana jotain päivittelyä ja voivottelua.

    Ei sellainen yleinen syyttely ja hokeminen rasismista riitä yhtään mihinkään ilman pätevää ja pitävää näyttöä. Rasismisyyttely tiedotusvälineissäkin on ihan tyhjän päällä ilman näyttöä. Nykyisen kaltainen juupas - eipäs hokeminen on ala-arvoista maalittamista.

    RKP voisi "kostaa" Purralle mielensäpahoittamisen, kun koko RKP:n eduskuntaryhä saapuisi seuraavaan eduskuntaistuntoon siten, että RKP:n koko eduskuntaryhmä tulisi istumapaikoilleen mustiin säkkeihin pukeutuneena. Silloin RKP saisi uutisnäkyvyyttä ympäri maailman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä näin kova halu puolustella rasismia?

      Poista
    2. Ja kannattaisi ottaa mukaan myös riitävämäärä Freudenthal-kylttejä!

      Poista
    3. Johan se oma vika saatiin taas sanansaattajan syyksi.

      Poista
  21. Kun Halla-aho aikoinaan kirjoitteli tällaisia:
    "islaminuskonto on pedofiliauskonto ja että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen ja ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre",
    hän joutui raastupaan ja sai lopulta KKOsta tuomion. Halla-aho "kiteytti" lainkunnioituksensa sanoihin "Se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta". Klassillinen "paskat minä tuollaisista tuomioista" -asenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.

      Jos katsotaan ao. teksti hieman yksittäisiä sanoja laajemmin, niin somali-analogialla Halla-aho osoitti kohdennetusti ja nimeltä mainiten valtakunnasyyttäjä Mika Illmanille, että Suomessa vallitsee kaksoisstandardi: kantasuomalaisista saa sanoa sellaista, mitä somaleista ei.

      Alemmat oikeusasteet tämän ymmärsivät, mutta KKO:ssa äänestystuloksella 3-2 voitti se mielipide ja tulkinta, että kyse oli tuomittavasta lausumasta. Tuomio on lainvoimanen, siinä ei mitään.

      Ja samalla tuomio todellakin osoitti, että Suomessa valitsee kaksoistandardi sen suhteen, mitä saa sanoa kantasuomalaisesta versus somalista.

      Ajatus isalmin pedofilisesta luonteesta tulee taas suoraan koraanista, siitä miten Muhammed, joka on kaikessa virheetön ja esimerkillinen, solmi ja "pani täytäntöön" avioliitton alaikäisen kanssa. Tuo käytäntö lienee edellen voimassa islamilaisssa maissa joissakin määrin?

      Toivon, että paremmin tietävät korjaavat, jos ylläolevassa meni jokin väärin.

      Poista
    2. Luultavasti kaikki.

      Poista
    3. Matias ja muut persut ei koskaan näemmä tule ymmärtämään että vallassa olevalla on rajoitetumpi sananvapaus eli suurempi vastuu mitä saa sanoa pienestä, vallattomasta, vähemmistöstä jne. Pieni kansalainen taas saa arvostella vallassaolevaa, hallituksen jäsentä tai enemmistöläistä rajummin.
      Tämä lukee niissä sen lain esitöissäkin jolla Halla-aho on sittemmin tuomittu. Lukekaa sitä! Edes joskus! Tämä periaate oli jo antiikissa tunnettu!

      Ajatelkaa persut vertauksena vaikkapa pientä lasta, koululaista, joka haukkuu rehtoria alati paskahousuksi. Lapsi on saava pienemmän tuomion kuin rehtori joka haukkuu lasta julkisesti paskahousuksi. Ja näinhän sen pitäisi ollakin, vai mitä persut? "Tasa-arvon vaatimus" tuomiossa tässä olisi typerä. Meni perille?
      M

      Poista
    4. Toinen esimerkki: Kansanedustaja Peltokangas (ps) kutsui 26.7.20 ministereitä "säälittäviksi p****rei'iksi". Hän joutui julkisuuden ja itse Halla-ahon harjattavaksi.

      Mutta minä en joudu eikä miljoonat muutkaan tavikset.

      Poista
    5. "... vallassa olevalla on rajoitetumpi sananvapaus ..."

      Voi hyvät hyssykät. Missä vallassa Halla-aho oli, kun hän kirjoitti nuo sinänsä paikkansapitävät ja loogiset tekstinsä?

      SS-Rattenführerinä käsi ojossa riehuva Antti Lindtman, mitä häneltä edellytetään, koska hän on nyt vallassaolija ja erittäin merkittävä poliittinen vaikuttaja?

      Ai niin, ei tietenkään mitään, koska demari.

      Tää on taas niin tätä. Taannehtivaa oikeuskäytäntöä, jota länsimaissa pidetään täysin sopimattomana.

      Tämän homman logiikka menee niin ala-arvoiseksi, että mitään rajaa.

      Poista
    6. Homma-foorumi-logiikkasi on tosiaankin ala-arvoista.

      Poista
  22. Stalinin tunnekieli (sikäli kuin mahdollista) oli varmaankin gruusia t. georgia, koska tällä kielellä hän kirjoitti runonsa. Muuten aika hyviä, näytteitä on käännetty suomeksikin. Kaiken asiaproosan hän kirjoitti venäjäksi, ja tiettävästi itse vailla avustajia tai muita haamukirjoittajia. Huomattava saavutus, tietäen ettei venäjä ollut hänen ensimmäinen kielensä. Saksan kielen natiivipuhujat tavataan jakaa eri kategorioihin mm murteen, koulutuksen, ammatin jne. mukaan. Yleisesti Hitlerin eteläsaksalainen puheenparsi koettiin sangen miellyttäväksi niin suuren yleisön kuin eliitin parissa. Yksityisesti hän saattoi käyttää murresanoja, mutta ei koskaan julkisesti.

    VastaaPoista
  23. Vaikka tämänkertainen jyrähdys jonka eittämättä suo iäkkäämmään etuoikeus punnittuun puheeseen onkin selvällä tavalla aikaansaanut ripeää reivaamista kauniin puheen aalloilla purjehtiviin on sittenkin muistuva mieleen 'näihin nojaa maalaisliitto', joka on kansallisen ikonografian kiveen nakuteltu.

    VastaaPoista