Sivun näyttöjä yhteensä

12. kesäkuuta 2010

Eläköön populismi



Miksi kukaan ei kysy vakavissaan: entä jos Timo Soini on oikeassa. Miksi kukaan ei sano ääneen, että jos äänestäjät ovat tyhmää mieltä, äänet ratkaisevat silti.

Ei ole muuta edustuksellista demokratiaa. Mahdollisimman monella on tilaisuus osallistua vaaleihin ja valituksi tulleet tekevät isoja päätöksiä näiden toisten rahoilla.

Jos tämä ei kelpaa, vaihtoehto on vallankaappaus eli väkivaltakoneiston käynnistäminen. Se on tunnetusti suosittu vaihtoehto.

Populismi liittyy sanana ”kansallisuuteen”, mutta niin liittyvät myös nationalismi, natsismi ja puoli tusinaa muuta sanaa, jotka on osattava ylioppilaskirjoituksissa.

Perussuomalaisia ajatellen molemmat sanakirjan määritelmät ovat mahdollisia – ”kansan” puolesta eliittiä vastaan; ”tavallisten ihmisten” puolesta. Kun keskustapuolue kaiken vennamolaisuuden jälkeenkin selittää olevansa ”tavallisten ihmisten asialla”, ja ainakin Paavo Väyrynen on tässä tiukka, on selvää, että perussuomalaiset ja kepu kalastavat samoilla vesillä.

Haukkumasanana eli kaikkei tavallisimmassa käytössä populismi tarkoittaa kannatuksen vonkaamista katteettomilla, jopa mahdottomilla lupauksilla. Käyttö haukkumasanana peittä näkyvistä vaarallisesti natsikortin – vielä kun Hitler oli valtakunnankansleri, vakiintuneet ja vastuulliset puolueet pitivät häntä pellenä, josta pääsee vaivattomasti eroon. Suomessa Isänmaallinen Kansanliike Lapuan liikkeen perillisenä oli ainakin vahvasti populistinen, koska sen päämääränasettelujen perustelut (Suomen suvun yhdistäminen, sitten jopa toisin ajattelevien porvareiden ahdistelu) olivat täysin tunteeseen vetoavia ja, kuten kävi ilmi, järkeä käyttäen kaadettavissa.

Muistutan, että K.J. Ståhlbergin kyyditys oli äärioikeistolaisen liikkeen junailu, vaikka siitä lopulta tuomitut olivat pikku tekijöitä (Wallenius vapautettiin) ja muistutan, että Mäntsälän kapina oli aseellinen. Svinhufvud, vielä hiljan kansanliikkeen suosikki, nimettiin ”Akka-Pekaksi”.

Suomen ensimmäinen populistinen liike oli maalaisliitto. Voi olla että se on viimeinenkin (keskustapuolue). Maalaisliitto syntyi kansanliikkeenä ja kiisti olevansa puolue. Santeri Alkio osasi puhua ja kirjoittaa niin kauniisti, Kyösti Kalliolla oli niin vakuuttavat viikset ja Juho Niukkasella niin rankka viipurilaisen torikauppiaan mielenlaatu ja menettelytavat, että ensimmäinen rantanuotan veto tuotti toisen tohtorin – monet veltot vanhasuomalaiset olivat liittyneet kansanliikkeeseen jaksamattomuuttaan, ja eräistä muista, kuten tohtori Lauri Kr. Relanderista, ei ollut niin väliksi.

Tuo toinen tohtori oli tietysti Kekkonen, opportunisti eli kiipijä jos kuka uransa alkuvaiheessa. Kuten tunnettua, omakaan puolue ei pitänyt häntä sotien aikana hallituskelpoisena, saati todelliset vallankäyttäjät Mannerheim, Ryti ja Tanner.

Mahdollisesti maalaisliittolaisen lukijan ei pidä panna pahakseen. Siinä oli välissä kysymys tasavallasta tai kuningaskunnasta, ns. torpparivapautus eli lex Kallio eli laki maan hankkimisesta asutustarkoituksiin (1922) ja porvaripuolueiden hajoaminen kokoomukseksi ja edistykseksi.

Ainakin ruotsalaiset pitävät kehitystä lineaarisena, ja ainakin se on erehdys. Tämän päivän asiat ja tulevat tapahtumat eivät johdu millään välttämättömyydellä, eivät edes merkittävällä todennäköisyydellä tähän mennessä tapahtuneesta.

Olkoon esimerkki islamin naisten huntu. Sen käyttäminen on siis ihmisoikeus ja osa uskonnon harjoittamista, jota on kunnioitettava. Olen samaa mieltä. Silti en suvaitsisi naispoliisia, joka käyttäisi huntua. En menisi vapaaehtoisesti peittävää huntua käyttävän kirurgin leikattavaksi enkä luultavasti edes vastaanotolle.

Olen toiminut itse melkein koko ikäni rooleissa, jotka eivät oikein sovi minulle, etenkin tuomarina. Olen oppinut ajattelemaan, että kun saan tästä palkkaa, joudun sitten sopeutumaan, esimerkiksi suhtautumaan näennäisen tasapuoliseti asianosaisiin, vaikka ajattelen, että toinen on järkevällä asialla ja toinen vaarallinen raivohullu.



Jäimme eilen huntuun. Istuva tuomari saa käyttää kainosauvoja. Hänellä ei ole vaihtoehtoa. Mielestäni hän ei saa käyttää asianosaisia kuullessaan likaista verryttelypukua, mielestäni hänen on kammattava tukkansa ja pidättäydyttävä loukkaavasta kielenkäytöstä.

Jos tuntematon poliisi pysäyttää minut autossani ja sanoo:”Mitäs jätkä”, pidän sitä sopimattomana. ”Ajokortti ja rekisteriote” tuntuisi paljon paremmalta. Jos suomalaisella poliisilla on päässään turbaani, alan hätääntyä.

Jos tuo mies haluaa käyttää turbaania syvällisen uskonnollisen vakaumuksen vuoksi, hänen ei pidä toimia poliisina.

Jos käy niin kuin erään tuttavani isoisälle, että hän pappina putoaa joulujumalanpalveluksessa juovuspäissään saarnastuolista, en ole huvittunut enkä hyvilläni.

Monen mielestäni kerjäämistä ei voi kieltää lailla, koska köyhyydestä ei saa rangaista ja koska Romanian romanit ovat itse uhreja.

Perustelut eivät vakuuta minua. En ole Romanian romani mutta en saa virtsata porttikäytävään, vaikka kuinka kusettaisi. En saa ahdistella ohikulkijoita (mitä en kyllä osaa aina välttää, jos kysymys on puolitutuista).

Miksi ”yleinen järjestys ja turvallisuus”, jonka valvominen on poliisin tehtävä, olisi kavahduttava asia. Ennen muinoin laissa (järjestyssäännöissä) kiellettiin pahennuksen herättäminen julkisella paikalla. Tuo säännös tarkoitti muun muassa kelteisillään kulkemista. Suomalaisen huumorin ydin on ollut vanhastaan pappi ja poliisi, jotka juovat viinaa ja hukkaavat housunsa. Pappi ja poliisi munasillaan keskustaajamassa on harmillinen näky. Luullakseni papit ja poliisit ovat itse samaa mieltä.

Meillä on Suomessa liian paljon köyhiä ihmisiä, mutta juuri kukaan heistä ei kerjää.

Meillä suvaitaan rajua alkoholin käyttöä, joka aiheuttaa välitöntä vaaraa viattomille mutta on rajoitettu erittäin vahvasti (ja aiheellisesti) tupakointia silloinkin, kun se ei aiheuta kenellekään sivulliselle vaaraa (parveketupakointi).

Televisiokeskusteluissa vähätellään naisten aiheuttamia häiriöitä. En tiedä, ketä uskoa. Taksikuskit ja juoppoputkan vartijavahtimestarit ovat kovin samaa mieltä siitä, että aamuyöstä kuvaan ilmestyvä naispuolinen, keski-ikäinen kauppatieteen tohtori on täysin pitelemätön kiusankappale.

Toivottavasti jotkut teistä, lukijoista, ymmärtävät ihmetellä näitä käsityksiäni ja kysyä, missä on Kemppisen joskus väitetty liberalismi.

Tiedän miksi liberaalit puolueet ovat näivettyneet toinen toisensa jälkeen, viimeksi eri maiden sosialidemokraatit. Tiedän miksi humanismi on suosittua vain puheissa, ei teoissa.

Ihmiset eivät käsitä, että tarvitaan taisteleva liberalismi, taisteleva humanismi. Nämä perinteiset ajatussuunnat eivät ole mitään iltasatuja eivätkä varsinkaan henkisen velttouden ja moraalisen selkärangattomuuden naamioita.

Haluan sanoa konservatiiveille, että te olette kuulkaa minun makuuni liian vanhoillisia, ja haluan sanoa radikaaleille, että luulen ymmärtäväni yskän, mutta joukkoihinne en liity, koska luulen, että te saatte aikaa paljon enemmän pahaa kuin hyvää – te kun ette usko ole lukeneet pyhiä kirjoja ettekä siis tiedä, että ihmistä luodessaan Jumala sylkäisi. Milläs se pelkkä maan tomu pysyisi kasassa. Maailman peruselementtejä ovat lieju ja lima.

Ihminen ja hänen aatteensa edistyvät kirjaimellisesti kuin täi tervassa. En tosin ole muistaakseni nähnyt täitä tervassa – toisten hiuksissa kyllä. Kun kehitystä halutaan joudattaa, niin silloin ei muisteta lakeja noudattaa. Ja kun lakeja ei noudateta, oikein kukaan ei ole turvassa. Hupsut luulevat, että lait säädetään pahoja ihmisiä varten. Itse minä pelkään kyllä enemmän hyviä ihmisiä.



(Tämän jälkeen palaan kukaties verkkoon juhannukselta, kukaties ennen. Toivotan itselleni hyvää lomaa.)

102 kommenttia:

  1. Olikohan toi tahallista? Siis pistää sama teksti kahdesti ja kuitenkin ihän lopuksi yhteenveto! Ainakin itselleni tuli tunne, että nyt Jukka taas kokeilee meitä lukijoitansa.

    VastaaPoista
  2. Kemppiselle hyviä vointeja ja kauniita ilmoja! Vähän harmittaa että nyt kun vihdoin taas olisi aikaa lukea blogirimpsujasi, niin sinä lähdetkin lomille. Elämä on joskus sillä tavalla kurjaa.

    VastaaPoista
  3. Olenko tullut luostariin, sanoi muistinsa menettänyt ruotsalainen lääkäri nähdessään huivipäisen hoitajan. Oli helpottunut kuullessaan kielteisen vastauksen. Uskalsi vähän lähennellä hoitajaa. kun hän ei ollut nunna. Itse olisin valmis lähtemään kuninkaalliseen hoitokotiin, jossa nunnat tekevät työtä ilman lakkoilua. Hyvää juhannustaukoa etukäteen, odotan uusia ajatelmia, joita minun pitää lukea kahteen kertaan, kun en ole tuomari.

    VastaaPoista
  4. Hienoa Jukka! Olet vahvamielinen ja oikea mielessäsi, sekä mielesi esitystapa on voimallinen ja vavisuttavakin välillänsä, kuten edellä esitit potenssiin..

    Yhdyn mieleesi mielelläni, mut en vähäväkisten ja vikisten, vaan perkelettä manaten ja sielunveljiä kaivaten kaiholla, kesällä voimia variksilta vaatien ja syksyn pimeitä odotellen..

    Eräänä syksynä 70 -luvulla, oli pienen pitäjän taparikollinen kirjoittanut kirjelappusen vihassaan "tutulleen", vanhempi konstaapeli "se ja se" ja lapussa luki, että "kun yöt pitenee, niin kuolemasi lähenee".. Luonnollinen reaktio konstalla, joka oli muuten yhteisössä yleisesti varsin pidetty mies, niin hänpä "unohti" lukita- ja jättää virkaaseensa kammarille siihen varattuun kaappiinsa työpäivänsä päätteeksi. Tämä "erehdys" on ymmärrettävää, kun se tehdään selvinpäin ja on tosikyseessä Henki ja Elämä - Pahaa vastaan..

    Hyvää kesää ja juhannusta kaikille "jukkatiggareille", joihin itseni luen, vähäisine ja vaatimattomine kannanottoineni, joita harvakseni teen arvon blogistin forumilla.

    PS. Tuo valokuva lienee kuvattu Sörkan muurilta. Siellä se sielu sitten saapi levätä ja ruumiskin rauhoittua ja aivan erityisesti silloin, kun olet lusimassa "syyttömänä murhasta ja vieläpä kahteen eri kertaan". Mustalainen tokaisi toiselle mannelle matkasellissä, ett "kuulehaa sie Valte, mikä hää meil tääl on. Nyt myö vaan syödää hyvin ja maataa hyvin"..

    Kiertolaiselämä oli jo lapsesta kaverukset kasvattaneet kestämään "pienet" vastoinkäymiset?

    VastaaPoista
  5. En ole koskaan nähnyt Timo Soinia luonnossa, mutta mieleeni on jäänyt tv-haastattelun pätkä, parin kolmen vuoden takaako, jossa Soini puolilähikuvassa totesi, asiayhteyttä en muista, että "minä saatan olla vaarallinen mies". Jotenkin silloin kylmäsi. Tälläisissa silmänräpäyksellisissä tuntemuksissa, jotka ovat ehkä lähtöisin jostain laumaeläimen ilmeiden tulkintavaistoista, on joko perää tai ei ole, mutta näinhän aivomme toimivat.
    Toinen vastaava hetkellinen oivallus oli 90-luvun alussa hiihdon dopingkohun yhteydessä tämä hiihtäjä Räsäsen tapaus, kun hän tv-uutisissa vakuutti puhtauttaan mutta jokin eleissä vietitti, että mies valehtelee. No, aikanaan tuli oikeudesta vapauttava päätös ja STT:n johdosta sai mies kenkää mutta kuikas sitten kävikään.
    Itse kun liikuskelen vain tavallisten ihmisten parissa, suoraan sanoen pidän suomalaisten enemmistöä vakaumuksellisina rasisteina joista pahimmat löytyvät niin sanotun alemman keskiluokan porukoista.
    "Miksi kukaan ei kysy vakavissaan: entä jos Timo Soini on oikeassa. Miksi kukaan ei sano ääneen, että jos äänestäjät ovat tyhmää mieltä, äänet ratkaisevat silti."
    Tämä Kemppisen kirjoitus, koko kirjoitus, pitäisi tulostaa huoneen tauluksi.

    VastaaPoista
  6. Kertaus on opintojen äiti.

    VastaaPoista
  7. Sallitun politiikan sisältö?
    -rkp-läisiä ajatuksia suomenkielellä

    Suomalaisen kiltteyden huippu?
    -ettei lausuta kansallisia kieliä "natsionalistisina kielinä"

    VastaaPoista
  8. Mitä mieltä Kemppinen on taistelevasta nationalismista - tuleeko siitä liian hyytävällä ja banaalilla tavalla mieleen 1930-luku vai voisiko siinä olla jotakin hyvää, jos ajatellaan, mitä muita vaihtoehtoja nykyaika tarjoaa?

    Tarkennetaan nyt tuota taistelevuutta vielä sen verran, että tuskin "taistelevalla humanistillakaan" tarkoitetaan ensisijaisesti kuorma-auton lavalla kohti katutappelua kiitävää kovanyrkkisen roskaväen laumaa.

    VastaaPoista
  9. Ad Omnia: - kylätappelujen ihailijana kannatan siis sääntöjä (maahan tiltattu jätetään rauhaan) ja tapellaan tuttujen vihollisten, kuten naapureiden tai naapurikyläläisten kanssa. Kunpohjalaiset järjestävät "rangaistusretkikunnan" Satakuntaan (1918) seuraa kauheita.

    Ehkä avainsanani olisi "autonomia". Ilonpito ja järjestyksenpito onnistuvat parhaiten pienen yhteisön sisällä ja sen itse määrittämin säännöin.

    Epäilyni virtualiyhteisöihin olen esittänyt moneen kertaan.

    Esimerkki: ruotsinkielisyys ja kieli eivät harmita minua, koska olen syntynyt Pohjanmaalla lähellä ruotsalaispitäjiä (alk. Vöyri) ja asunut pian 40 vuotta kaksikielisessä kunnassa (Kirkkonummi). Havaintojeni mukaan täkäläisillä ruotsinkielisillä pikkueläjillä ei ole mitään RKP:n julistamista aatteista.

    VastaaPoista
  10. "Entä jos Timo Soini on oikeassa ?"

    Mieleeni on noussut kauhea ajatus: Jospa onkin niin, että se meitä älykköjä yksinkertaisempi rahvas ja vaalikarja, johon kaikki taitava ja ammattimainen mielipidevaikuttamien on kohdistettu, ei sittenkään ole niin tyhmää kuin sen kaiken järjen mukaan pitäisi olla ? Jospa se jollakin alkuvoimaisella ja primitiivisellä tavalla näkee kaiken pinnallisuuden läpi ja kollektiivina ymmärtää, että keisarilla ei aina ole vaatteita ?

    Hyvä esimerkki on vaikkapa maahanmuuttokeskustelu. Jospa soinilaiset edustavatkin maalaisjärkeä ja ymmärtävät mahdollisen rajat paremmin kuin se edistyksen eturintama, joka nelilaskimeen turvautumatta julistaa, että "meillä täytyy olla tähän varaa" ?

    VastaaPoista
  11. Hyvä JK, taas kerran! Populismi ja elitismi ovat kaiketi aina yhtä otollisia aiheita taitavalle kirjoittajalle, samoin kuin ns. poliittinen korrektius.

    Jotenkin tuli tästä jutusta mieleeni toinen mielestäni aika osuva kolumni(?). Siinä taitaa olla itse asiassa muutakin mielenkiintoista kuin kirjoittajan mielipide...

    Panenpa tähän linkin: http://aikalainen.uta.fi/2010/06/03/ilman-ansioita/

    VastaaPoista
  12. Kuvassa ei ole vankila vaan kirkon tiiliseinää ja paanukattoa.

    VastaaPoista
  13. Kun nyt keskustalle ollaan valitsemassa Suomen Lahressa uutta puoluejohtajaa ja sihteeriä edellisten ryvettyneiden tilalle ja kokoomuskin kokoontuu, niin SDP:n teesejä mukaillen voisi heittää päivän mietelauseen, jota jokainen voi pohtia tykönään: "jos luulet olevasi liian hyvä ihminen, niin seuraavassa elämässä synnyt sikana".

    VastaaPoista
  14. Ei ole kyse Soinista. Hän ei ole mikään Hitler, jonka kasvattaa ympärilleen kansanliikkeen. Ei ole kyse edes persuista.

    Ihmettelen, ettei eliittimme tajua mistä on kyse: kansan oikeutetusta tuohtumuksesta eliitin harhoittamaan hyysäilyyn, tuhlaukseen, törsäykseen ja hölmöilyyn - todelliseen tai kuviteltuun, sama se.

    Soinit ja persut ovat vain se kanava, jota myöten kiukku pääsee purkautumaan.

    Demokratian vahvuus on siinä, että kiukulle löytyy varaventtiili. Kun valtapuolueet huomaavat mistä päin tuuli puhaltaa, ne muuttavat kyllä asenteitaan. Muuten ne eivät kauan ole valtapuolueita.

    Toinen asia, jossa ihmettelen eliittimme typeryyttä, on se että he kuvittevat yli 60 %:n kansasta vastustavan maahanmuuttoa sinänsä. Sitten he viisastelevat ylimielisyydessään, että fazereita, ahlstromeja ja finnlaysonejako tyhmälistö vastustaa, oi joi...

    Ei vastusta. Kansan enemmistö vastustaa sitä tietä, jota me nyt kuljemme ja jonka päässä häämöttävät slummit, mellakat ja terrorismi. Eikö saisi?

    Puhumattakaan yhteiskunta- ja työmoraalin rappeutumisesta, jota paraikaa todistamme. Nuoriso kysyy jo vakavissaan, että miksi heidän pitää tehdä työtä, kun muutkaan eivät tee - miksei yhteiskunta elätä heitäkin. Ettekö ole kuulleet? Kohta kuulette.

    Joskus kansa on viisaampi kuin päättäjät. Nyt tuntuu olevan sellainen aika.

    VastaaPoista
  15. Aivan, sieltä korkeuksista neuvotaan, jos sattuu se pää, vaikka che guevaraa kapinoimisessa.

    VastaaPoista
  16. Pieni puuttuminen sivuasiaan. Kemppinen esittää, ettei parveketupakointi aiheuta muille ihmisille vaaraa. Minun mielestäni se riippuu tapauksesta. Esimerkki omasta elämästäni. Asuin opiskelijana yksiössä, jossa oli yksi ikkuna tuuletusta varten. Tuulettaminen oli kuitenkin hankalaa päiväsaikaan, sillä lähes aina jollakin neljästä parvekkeesta jotka olivat ikkunani ja maanpinnan välissä, oli joku tupakoimassa.
    Käytännössä tuulettaminen oli tehtävä seisomalla ikkunan vieressä se noin varttitunti minkä ilman vaihtuminen kesti parhaimmillaan. Useimmiten kesti kauemmin, koska ikkuna oli vähän väliä suljettava tupakansavun ulkona pitämiseksi. Näin siis naapureillani oli oikeus hankaloittaa elämääni olennaisesti. Pidin ja pidän edelleen tällaista asiantilaa kohtuuttomana tupakoimattoman kannalta.

    VastaaPoista
  17. Suomessa on nähty naamioituneita poliiseja ilman mitään tunnistamismahdollisuutta. Huntu olisi hyväksyttävämpi.

    VastaaPoista
  18. Ad Toipila: - olet tarkka. Hattulan kirkko 9.6.2010, detalji.

    VastaaPoista
  19. Ad Anonyymi: - naamio vai huntu poliisilla: naamio, jota "karhu" kai käyttää, on mielestäni hyväksyttävämpi ja hyväksytty, koska se perustuu poliisijohdon käskyyn ja on sisäasiainministeriön vastuulla. Itse naamioitumisesta voi keskustella. Huntu on henkilökohtainen valinta, jota kirjoituksessani vastustan poliisi-, lääkäri- ja tuomariesimerkeillä.

    Poliisilain 31a §:n mukaan peitetoiminta on sallittua eräissä tilanteissa - poliisi ei peitä kasvojaan vaan tekeytyy mm. naamioitumalla (pukeutuminen jne.) yhdeksi rikollisista.

    VastaaPoista
  20. Ad Tapani: - näyttäisi, että olemme samaa mieltä samoin perustein.

    VastaaPoista
  21. Ad Anonyymi - parveketupakointi - olet oikeassa. Päivän kirjoitukseni kannalta muu savu (grillaaminen), pahanhajuisen tavaran säilyttäminen (likapyykki) ja moni muu asia voivat aiheuttaa häiriötä.

    Kääntäen: on juoppoja (alkoholin suurkuluttajia), jotka eivät aiheuta vaaraa eivätkä häiriötä toisille ihmisille.

    Lainsäädäntö ja lainkäyttö on jatkuvaa puntarointia - haitan olennaisuus, valvonnnan mahdollisuus jne.

    Asiaan liittyy eilinen uuttinen suojaamattomista tietoverkoista - ei viedä syyteharkintaan, koska valvominen on jokseenkin mahdotonta.

    Minusta tosi raju, varsinkin taitamaton kiroilu julkisessa paikassa, kuten junassa, on häiritsevää tai muuttuu sellaiseksi aikansa jatkuttuaan. En pidä mahdollisena enkä suotavana lainsäädäntöä sopimattomasta puhetavasta.

    VastaaPoista
  22. Kirkon seinä tai vankila. Samakos tuo, kun kirkko on hengellinen "vankila" ja taasen se toinen vie vappauden..

    VastaaPoista
  23. "Miksi kukaan ei kysy vakavissaan: entä jos Timo Soini on oikeassa."

    En tiedä tuosta kysymisestä mutta kyllä moni on vakavissaan sitä mieltä että hän on oikeassa. Eikä syyttä.

    VastaaPoista
  24. Samalla kun toivotan blogi-isännälle virkistävää lomaa, jonka todennäköinen tarpeellisuus ei mielestäni kuitenkaan ole näkynyt alati laadukkaissa blogipostauksissa, muutamia hajakommentteja:

    - Naamioituva henkilö haluaa peittää itsestään muun kuin tilanteessa oleellisen. Räyhämielenosoittajalla se on mieltä osoittava toiminta, poliisin iskuryhmällä poliisin virkatoimi, mutta ainakin toistaiseksi hunnutetun naisen suurin viesti on itse huntu.

    - Nykyinen Soini on kuin kuka tahansa asiansa osaava verbaalikko, joita kaupan ja konsultoinnin kulmillakin tapaa; mutta Maisterijätkän kirjassa olleet nuoruuskuvat säpsäyttivät - tuollaista nuorukaista en valitsisi kesätöihin.

    - Populismi on niin tärkeä voima, että sellaiselle on syytä aina olla järjestäytynyt liike ukkosenjohdattimeksi, muuten äkkipurkaus olisi epäterveellinen kuten liiaksi pidätelty aivastus.

    - Lopuksi yksi versio klassikkokaskusta, olkoon rooleissa taas vaihteeksi nimismies ja kirkkoherra. Oltiin kesäkuumalla pulahdettu improvisoidusti rannalta uimaan, kun palatessa rannan havaittiin täyttyneen mattopyykille tulleesta isosta naisjoukosta. Matkaa rannasta vaatteille ei ole kuin kymmeniä metrejä, mutta herrat juoksevat sen tiukasti käsillään suojautuen: kirkkoherra peittää niillä nivusensa, nimismies kasvonsa. Juristin selitys on looginen - "Tuntevat minut täällä paremmin naamasta."

    VastaaPoista
  25. Ad Omnia: - poikkesin isolta tieltä vasiten ottamassa kuvia keskiaikaisesta kirkosta ärsyttääkseni uskovia ja uskomattomia.

    Uskonnon unohtaen - Hämeen ja Varsinais-Suomen vanhat kirkot (sekä Tyrvään ja Isonkyrön) ovat minulle sen suomalaisuuden muistomerkkejä, jonka piirissä viihdyn.

    Elleivät kaikki rakennukset, kirkonpaikat ovat 1300- ja 1400-luvulta.

    Joskus rehvastelen näillä rakennuksilla muillekin ulkomaalaisille kuin amerikkalaisille. Ranskalaisiin tehoaa: "Teillä oli kuninkaana Kaarle VI Yksinkertainen, kun tätä kirkkoa rakennettiin. Valois'n kuningashuonetta.

    Briteille:"Teitä hallitsi Rikhard II, joka ei kenties ollut seinähullu vakavasti häiriintynyt..."

    Ruotsalaisille sopii: "Teillä oli Maunu Sylikuningas (Magnus Smek), jota ainakin Pyhä Birgitta väitti miehimykseksi..."

    Ja niin edelleen.

    VastaaPoista
  26. Tapani tiivisti hyvin maahanmuuton tuoman rikkauden eli kurjuuden. Maahanmuuton alkusyytä eli Afrikan ynnä muiden kehitysmaiden väestöräjähdystä hän ei tosin maininnut, keskittyi vain valitsevaan empiriaan.

    Maahanmuutto keskustelujen ylimmäksi säveleksi; oliko se subdominantiksi ? , nousee aina juuri tuo hyysääminen, jota "hyvät ja suvaitsevat" ihmiset harjoittavat osoittaakseen moraalisen ylemmyytensä ja paremmuutensa ihmisenä.

    Siksipäs eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka on synnyttänyt uuden teollisuuden haaran;
    sopeuttamis- ja kotouttamisteollisuuden.

    Tämä teollisuus lisää itseään ja paisuu luontaisen helposti, kuten turha byrokratia yleensäkin; se maksaa järjettömän paljon ja kaiken lisäksi se lisää sitä, mitä sen pitäisi vähentää eli maahanmuuttajien syrjäytymistä.

    Ylhäältä johdettu valtiollinen "sopeuttaminen", joka korostaa maahanmuuttajan omaa alkuperäistä kulttuurista eli siis uskonnollista taustaa

    on selvästikin, sanoisinko suoraan:
    isästä perkeleestä.

    Hedelmistään puu tunnetaan.

    Kemppisellä kesäistä lomaa.

    Onkohan JK käynyt tsekkaamassa Keminmaan keskiaikaista kirkkoa ja sen kuuluisinta mustaa miestä eli kirkkoherra Rugniusta?
    Yritin kerran työläisväestön haalarijuhlissa tuoda kyseistä muumiota esiin Jumalan ihmeenä.

    Tyrmäsivät heti minut.
    -Sehän on tervattu ukko, jonka kanssa saksalaisetkin tanssivat saksanpolkkaa.

    Siinä meni se viimeinenkin sinapin sieman.

    VastaaPoista
  27. Poliisi voi esiintyä naamioituna joukkojenhallintatilanteissa, jotta ei saada selville poliisibrutalismiin syyllistyneitä. Joku joskus ehdotti, että poliiseilla ko. tilanteissa olisi nimilaatta, mutta tämä ns. ammuttiin alas perustellen poiliisimiesten suojelulla, koska nimellinen poliisimies voi joutua erilaisten jekkujen kohteeksi. Selittelyähän tuo on, koska ongelma väkivaltaan syyllistyvän poliisimiehen tunnistamiseen riittää rinnassa pidettävä kyltti, jossa on numerosarja, jolla poliisimies voidaan tarvittaessa yksilöidä. Numeroa ei tietenkään annetta yleisölle ja näin jekkuilijat eivät saa kohdetta, mutta väkivaltainen, brutaali pystypoliisi saadaan eliminoitua soveltumattomana joukkojen hallitayksikköön. Tällainen numerokyltti on käytössä monessa maassa, miksi ei Suomessa?. Siihen saakka jouha epäonnistuu aina.

    VastaaPoista
  28. Kannattaisiko Pyhän Birgittan sanomisiin luottaa? Hänhän näki Jeesuksiakin mennen tullen.

    VastaaPoista
  29. Kuvassa oleva Pyhän Ristin kirkko Hattulassa, on ehkä maamme kauneinen rakennus kaikessa ykrinkertaisuudessaan. Ja sisällä sanankuulija tai nykyisin turisti, pääsee näkemään ihmeitä. Millainen oli kansantaitelijan jalopeura tai viinirypäleet. Koko raamatun kertomukset siellä seinilä, se vaan on niin upeeta.

    OL

    VastaaPoista
  30. Edustuksellisen demokratian nimissä sanon mieluusti: Timo Soini ei ole oikeassa.

    VastaaPoista
  31. "En menisi vapaaehtoisesti peittävää huntua käyttävän kirurgin leikattavaksi enkä luultavasti edes vastaanotolle. "

    Tarkoitatko kasvotkin peittävää huntua? Sen ymmärtäisin. Minä voisin mennä tietenkin kasvot peittävää huntuakin käyttävän lääkärin vastaanotolle, sillä hän riisuisi hunnun minun, naisen, tullessa vastaanotolle.

    Tottuisit huntua käyttäviin lääkäreihin ja turbaaneja käyttäviin poliiseihin ja tuomareihin, jos Suomessa olisi enemmän muiden kulttuurien edustajia ja olisit tuntenut heitä jo lapsena ollessasi.

    Kanadassa oli perhelääkärisysteemi. Jokainen sai valita itse lääkärin. Valitsin meille lähimmän. Hän sattui olemaan juutalainen, myös pienen synagogan rabbi. Hän ei vilkaissut minua koskaan kurkkua syvemmälle, mutta hänen sairaanhoitajansa otti minulta papakokeet, ja hän lähetti minut erikoislääkäreille, jotka olivat erinomaisia ja yleensä kanadalaiseen tyyliin täysin ilmaisia.

    Perhelääkärimme oli oikein mukava ihminen. Useamman vuoden aikana tulimme koko perhe tutuiksi hänen kanssaan. Olisimme menettäneet paljon, jos olisimme välttäneet häntä kulttuurillisista ja uskonnollisista syistä. Hänen ollessaan matkoilla sijaisena oli italialaisyntyinen katolinen lääkäri.

    Uskonnon ja pukeutumiskulttuurin ei tarvitse tehdä raja-aitoja ihmisten välille.

    VastaaPoista
  32. "Kanadassa oli perhelääkärisysteemi. Jokainen sai valita itse lääkärin. Valitsin meille lähimmän. Hän sattui olemaan juutalainen"

    Ilmeisesti kuitenkin näit hänen kasvonsa?

    VastaaPoista
  33. > Afrikan ynnä muiden kehitysmaiden väestöräjähdystä

    Voi herran jee! Aina tätä samaa valitusta! Mitään väestöräjähdystä ei ole olemassa. Päinvastoin. Suosittelen katsomaan:

    http://www.tiede.fi/blog/2009/12/21/vaestorajahdys-ei-ole-ongelma/

    myös:

    http://www.gapminder.org/

    Ottakaa tuolta GAPMINDER WORLD ja sieltä parametriksi "Children per woman (total fertility)" (tuo on kokonaishedelmällisyysluku). Tämä on laskenut pitkään kaikkialla maailmassa, eteläisen Afrikan maissakin keskimäärin jo parikymmentä vuotta. Eikä laskulle näy loppua.

    Kehitysmaat:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysmaa

    Kokonaishedelmällisyysluku (KHL)

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokonaishedelm%C3%A4llisyysluku

    Jos KHL pysyy alle 2,1-2,2, niin väestö alkaa jossain vaiheessa vähetä (ilman maahanmuuttoa yms.).

    Maailman maiden KHL eräästä hyvästä lähteestä:

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2127rank.html

    Seuraavassa pieni katsaus, lähteinä edellä mainitut ja lisää Wikiä (ikävä kyllä :-( ).

    Etelä-Amerikan kolmen väestön kannalta suurimman valtion KHL:

    Brasilia 1,86

    Meksiko 2,2

    Kolumbia 2,18

    Euraasian KHL-tilanteesta. Kaikki tietänevät Itä-Euroopan ja entisen Neuvostoliiton demografiasta? Aasian väkirikkaiden kehitysmaiden KHL:iä

    Kiina 1,75

    Intia 2,7

    Pakistan 3,4, hedelmällisyys vähenee toiseksi nopeiten maailmassa

    Bangladesh 2,29 tai 2,65, joka tapauksessa hedelmällisyys vähenee Bangladeshissakin nopeasti

    Indonesia 2,34

    Muutama maa ihan heittona:

    Algeria 1,76

    Egypti 3,01

    Iran 1,7

    Turkki 2,18

    Niger 7,68, maailman suurin KHL

    Uganda 6,73, maailman toiseksi suurin KHL

    Eteläisen Afrikan KHL huitelee jossain 5,5 kohdilla, kun se vielä 1970-luvulla oli jossain 7 kohdalla. En yksinkertaisesti ymmärrä valitusta väestöräjähdyksestä, kun maailman väestönkasvu hidastuu koko ajan KAIKKIALLA MAAILMASSA. Joidenkin kymmenien vuosien päästä maailman väestö alkaa vähentyä. 2050 on usein mainittu vuosilukuna, josta lähtien maailman väestö vähenee.

    Jottei totuus unohtuisi:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Helsingin_vaesto.PNG

    ja

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Niger-demography.png

    Helsingin väestö kasvoi nelinkertaiseksi noin 40 vuodessa 1900-luvun alun 100 000:sta 400 000:teen. Nigerin väestö kasvoi nelinkertaiseksi noin 40 vuodessa 1960-luvun alun 3 000 000:sta 12 000 000:naan.

    VastaaPoista
  34. Minä en kannata kuoleman rangaistusta, mutta ei olisi pahaksi, jos laissa olisi pari selkeää tilannetta, jossa lynkkaaminen olisi suotavaa.
    1. Väkijoukolla tulisi olla velvollisuus lynkata palkkasotilas, kansallisuudesta ja syntyperästä riippumatta.
    2. Kansalaisvelvollisuuksiin kuuluu kivittää hengiltä jokainen univormua käyttävä, joka esiintyy naamiossa, ilman nimeä ja tunnistetietoa

    Näitten velvollisuuksien laiminlyönnistä määrättäköön 300 päiväsakkoa.

    VastaaPoista
  35. Hyvää Kesää sitten vaan Kemppinen. Ta vara på solen, take care. Heidegger unohti puhua auringosta. Pidä lomaa; miksi sitä siis pidetään?

    Tässä kesän vitsi Kemiön perunanmyyjältä (ei perunantorilta, mutta kotimaisten pottujen myyjältä): Värden blir allt tyngre och tyngre, sade värdinnan.
    ....eli terveisiä vaimolle.


    Naisten voimin me pidämme auringosta kiinni ja estämme lomaa sillä nyt rupeaa Suomi näyttämään miten populistit snaijaavat ilman sen kummempia voorumeita - siinä kun annamme potut pottuina niille, jotka veivät kunnian ja maineen. Miksi sellaista annetaan siis tapahtuvan? Kiitos Väyryselle joka sanoi saman Korhosta kohtaan toimiville tuolla tv:ssä äsken.

    Jos botskilla ohi ajat - tarjoamme kylmät kaljat.

    VastaaPoista
  36. Hyvää kesää ja lomaa, J.K. , Erik Satien Gnossienne No.1:n tunnelmissa! Tämä rakastaa teitä.

    VastaaPoista
  37. Sedis: "Edustuksellisen demokratian nimissä sanon mieluusti: Timo Soini ei ole oikeassa."

    Missä asiassa? Kaikissako?

    Kiinalaisten mielestä Maokin oli 70 %:sti oikeassa ja vain 30 %:sti väärässä, joten voiko Soinikaan ihan 100 %:sti olla väärässä? Kukaanhan ei ole täydellinen.

    (Ihailen muuten noiden kiinalaiskommunistien suorasukaisen johdonmukaista laskukaavaa - 1 % vastaa 1 miljoonaa tapettua kansanvihollista. Samalla kaavalla Hitler oli vain 6 %:sti väärässä.)

    (PS. Minun mielestäni Soini on väärässä uskonnon ja EU:n suhteen.)

    VastaaPoista
  38. Ad Anna Amnell: Vaikka miten lukisin tuota Kemppisen kirjoitusta edestakaisin, en löydä sieltä pienintäkään vihjettä siitä, että hän pyrkisi välttämään lääkäreitä, joilla on perus-suomalaisesta poikkeava kulttuurinen, uskonnollinen tai etninen tausta.

    Huntu ei ole uskonto.

    VastaaPoista
  39. JK sanoi olevansa samaa mieltä Tapanin kanssa. Nyt vähän hämmennyin. Onko bloginpitäjä siis todella sitä mieltä, että kulkemamme tien päässä "häämöttävät slummit, mellakat ja terrorismi"? Uskooko hän todella, että nykynuoret kyselevät "miksei yhteiskunta elätä heitäkin" ja että tämä on hyvä esimerkki työmoraalin rappeutumisesta? Jotenkin vaikea uskoa.

    VastaaPoista
  40. Komppaan Tapania ja Catulusta. Tarvitaan Soinin puolueen tapainen varaventtiili, ettei tule rumihia. Kansa kihisee kiukusta, kaikki tietävät miksi, mutta kukaan ei oikein sitä uskalla suomeksi sanoa. Kun se olisi rasismia.
    On aina parempi antaa paineen purkautua vähitellen kuin antaa koko pannun räjähtää. Tätä jokaisen höyrykonemiehen tuntevaa viisautta kannattaisi nyt ajatella ja panna sen edellyttämiä asioita vikkelästi toimeen.

    "Sotakamreeri"

    VastaaPoista
  41. Aiemmalle anonyymille:

    1) Ikävä kyllä slummit, mellakat ja terrorismi eivät ole uskon asioita - no niin... tai siis nimenomaan ovat

    2) Ainakin Hesarin tuoreen tutkimuksen/artikkelin mukaan nuoriso a) syrjäytyy ja b) kyrpiintyy hurjaa vauhtia. Sama kertoo oma kokemukseni.

    Ottaen huomioon, että tieto julkaistiin Hesarista, jossa nämä asiat selitetään aina parhain päin (kuten sosialismin ihanuus Pravdassa aikoinaan), tilanteen täytyy olla hyvin huolestuttava.

    Lisäksi yli 60 % kansasta kyseenalaistaa nykymenon ja nuorista vielä useampi. Hehän tämän kaiken viime kädessä maksavat - "työuriaan pidentämällä".

    Pelastautukoon ken voi.

    VastaaPoista
  42. Voi herran jee! Anonyymi väestötieteilijä ei varmaan koskaan ole käynyt Intian tai Afrikan kaupungeissa. Joo, autiolta näyttää...

    "Sotakamreeri"

    VastaaPoista
  43. Nykyisen siirtolaisaalon takana on paljolti maailman elintarviketilanteessa tapahtuvat muutokset.

    Suurin paine Eurooppaan tulee tällä hetkellä läntisestä Afrikasta, jossa kalastuselinkeino on murroksessa.

    Maiden oma kalastus on perustunut rannikkokalastukseen pienillä purje- tai moottorialuksilla.

    Kun sekä muiden maiden kalastuslaivastot ovat avumerellä, talousalueen ulkopuolella, kalastamassa ja rajoittavat kalan nousua rannikkovesiin, tämä tarkoittaa kalastuselinkeinon taantuma ja paikallisen ruokavalion muutosta.

    Alueilla, missä miesväetöstä 80% on elänyt kalastuksesta ja muita elinkeinoja ei juuri ole, on ovat kalastajat lähteneet liikkeelle ensin.
    Osa kalastajista on sitten siirtynyt muihin elinkeinoihin, kuten salakuljetukseen.

    Sisämaassa, missä aikaisemmin tärkeä kauppatavara ja proteiinin lähde on ollut kuivattu kala, on kalan väheneminen ja sitä kautta kallistuminen, tarkoittanut sitten korvaavien elinkeinojen ja proteiinilähteiden etsimistä.

    Samaan aikaan on tapahtunut myös sitä, että maataloutta hallitsevat paikalliset suurmaanomistajat ja kansainvälinen elintarviketeollisuus ovat panostaneet maanviljelyn niille sektoreille, jotka tuottavat parhaan katteen, eikä vastaa parhaiten paikallisia tarpeita. Näin esim. kaakao, tupakka tai leikkokukat syrjäyttävät jamssin ja hirssin.

    Koska ihmisten on elettävä, ne jotka pystyvät ja haaveilevat paremmasta, tekevät jotakin.

    Perinteisesti köyhillä aluilla, niin kuin aikanaan myös täällä Euroopassa, joka soditaan kaventuvista resursseista tai lähdetään pois.

    Sodan ja diktatuurin tieltä lähtevät ne jotka pystyvät, ja joilla on siihen mahdollisuus. Tämä tarkoittaa usein koulutetun ja keskiluokkaisen kauppiasluokan lähtöä. Kaikkein kurjimmassa asemassa olevien ei ole mahdollista lähteä ja diktatuurissa monasti koulutettu luokka ja ylempi keskiluokka on pahimman vainon alla, joten heidän on paitsi helppo lähteä, myös eniten syytä lähteä.

    Mitä keinoja meillä sitten olisi vaikuttaa tilanteeseen.

    Monilla kehitysmailla ei ole esim. keinoja vaikuttaa ryöstökalastukseen. Joissakin maissa ulkomaiset kalastusalukset ryöstökalastavat maan talousalueella, koska mailla ei ole kalustoa valvoa aluevesiään.

    Näin ollen eräs keino avittaa näitä maita, olisi antaa heille apua valvoa omaa aluevettään. Tämä voisi tapahtua esim. antamalla heille kansainvälistä apua satelliittivalvonnan tehostamisessa ja antamalla heille vaikkapa Euroopasta poistettua sotilaskalusttoa vesialueitten valvontaan. Tiedän tällä hetkellä olevan kaupan kaksi vanhaa Englannin laivaston alusta, joiden hinta olisi vain satojatuhansia.

    Toinen mahdollisuus, kalliimpi, mutta tehokkaampi, olisi antaa heille suoraa apua, lähettämällä alueelle EU:n aluksia valvomaan rannikkoa, mutta tämä ei ole silti kaikkiaan paras tapa.

    Kenties muutaman miljoonan investonneilla saataisiin tuhansia kilometrejä rannikkovesiä puhdistetuksia kansalaivälisestä ryöstökalastuksesta. Toki muutamat maat vetäisivät herneet nenään, mutta suuressa maailmasas tapahtuu kaikenlaista.

    VastaaPoista
  44. Hattulan Pyhän Ristin kirkko valitettavasti nyt pääsymaksullinen turistikohde, eikä enää kaikille avoin.

    Kirkossa on hyvä a capella akustiikka.

    Aikoinaan, kun se vielä oli kirkkona, esitin siellä bravuurini, "Selve Amiche", kenties hienommin kuin kertaakaan sitten tutkintoni. Se meni niin hienosti, että oli siinä rajoilla, etten alkanut itsekin itkemään.

    VastaaPoista
  45. Nykyisin, kun puhutaan Soinista, ajatus usein kääntyy tavalla tai toisella käsitettynä soinin vaaraan.

    VastaaPoista
  46. "Jos tuo mies haluaa käyttää turbaania syvällisen uskonnollisen vakaumuksen vuoksi, hänen ei pidä toimia poliisina."
    Haluaisiko blogisti perustella tarkemmin, jos oletetaan, että tuo syvä uskonnollinen vakaumus ei estä häntä tarkoin noudattamasta lakia ja muita reglementtejä. Onko siis nykyään ainoa hyväksyttävä vakaumus "vapaa"-ajattelu.

    VastaaPoista
  47. Kiitokset älykkäistä ja oivaltavista kommenteista. Tätä ajatuksen virtaa ja juoksua on aina ilo seurata. Ajattelu kehittyy stimulusten johdosta. Oikein ymmärrettynä populismi on poliittisen vaikuttajan leipä. Suomessa Paavo Lipponen lanseerasi negatiivisen populismin käsitteen, jota on sitten menestyksellisesti käytetty leimakirveenä. Mitä erilaisimmissa savotoissa. Kansaalisosialisteissa ja nykyisissä uusliberaliseissa on häämmästyttävästi samaa henkeä, on olemassa joku ryhmä jota täytyy voida syyllistää. Luokkayhteiskunnan paluusta käydään seuraavat vaalit. Historian kautta on tunnettu tosiseikka, vain kapina, sota tai vallankumous tuo todellisen muutoksen, kunhan historia ei vain toistaisi itseään. Siihen näyttävät eliitin asenteet osittavan hyvinkin potentiaalisesti. Onneksi älykköjen muodostama oppositio helpottaa ymmärtävän arkea. Valtiososialismi Suomessa uudistuu vasta kriisin hetkellä.

    VastaaPoista
  48. "En yksinkertaisesti ymmärrä valitusta väestöräjähdyksestä, kun maailman väestönkasvu hidastuu koko ajan KAIKKIALLA MAAILMASSA. Joidenkin kymmenien vuosien päästä maailman väestö alkaa vähentyä."

    Ongelmana onkin hyvä anonyymi se, että väestöräjähdys ON ja vaikuttaa jokaisen globaalin ongelman taustalla. Vaikka siitä ei puhuta pätkääkään valtamediassa;

    kuvaavaa oli Kööpenhaminan pellekokous, missä kehitysmaat keskittyivät edelleen lypsäämään rahaa länneltä. Ja kokuksessa ei mainittu sanaakaan räjähdysmäisestä väestönkasvusta, vaikka kovasti siunailtiin ihmisen aiheuttamaa (hypoteettista) ilmastonmuutosta. Ristitiitaista sanon.

    Lisäksi tuot esiin prosntteja, jotka todistavat väestönkasvun hidastumista. Hidastuuhan se; mutta sen olisi pitänyt hidastua jo 40 vuotta sitten. Nyt on turha enää huudella kun löysät on jo housussa.

    Esimerkiksi Kiinan väestönkasvu on hidastanunut jo kymmeniä vuosia; mutta maa on silti lirissä liikaväestönsä kanssa. Viljelymaat ja puhdas vesi ovat kortilla ja hiilivoimalat varmistavat sen, että suomalaisten koohotukset saunanpesän sytyttämistavasta ovat tragikoomista.

    Afrikassa väestöräjähdys on melkein jokaisen konflíktin taustalla; Somaliassa tapeltiin laidunmaista klaanien kesken vuosia ennen maan romahdusta v. 1991; Ruandan verileikkien taustalla kummitteli myös väestönkasvu ja heimojen ristiriidat; Samoin Sudanissa on kyse riidoista viljelysmaista.

    Mediassa oleellisin taustalla vaikuttava ongelma mainitaan ehkä vain sivulauseen sivulauseessa. Mukavampi on kantaa Valkoisen miehen taakkaa ja ostaa itselleen aneita.

    Lopuksi komppaan Eerp Paloheimoa, joka ennnusteli, että Saharan eteläpuolisen osan väkiluku kasvaa n. 2 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Tulossa on sellainen kurjuuden ja köyhyyden ryntäys Eurooppaan, että nykyinen "monikylddyyri rikastuminen" on aika pientä sen rinnalla.

    Lopuksi totean, että ihmispopulaatio vuonna 2050 on äitimaalla niin suuri, että se vaatisi nykyisen ruuan tuotannon kaksinkertaistamista. Globaalin Öljykanisterimme pohja alkaa jo näkyä; ja tehomaanviljely ilman öljyä on vitsi.

    Kun tämä yhtälö alkaa tulevaisuudessa toteutua, silloin ei pärjätä enää poliittisesti korrekteilla julistuksilla ja imelillä puheilla monikulttuurin ihanuudesta. Piste.

    VastaaPoista
  49. Soini (v. Vennamon tavoin) on oikeassa siinä että Suomessa mittakaavassamme suurten puolueiden on todella ollut tapana sopia (niiden ihmiset ovat yhtä eliittiä) etukäteen kaikenlaista - jopa sekin, mistä ja miten ollaan olevinaan erimielisiä vaaleissa.
    Kevään 2003 tapahtumiin keskittyvän Pääministeri-elokuvan yhtenä suurena ansiona voidaan pitää kuvausta tuosta kulissien takaisesta "on sovitusta".

    Toinen käsikirjoittaja Timo Harakka itse luki tämän tv-leffan ansioihin, ja halusi siis välittää konsensuksestamme jotain totuudellista katsojille.

    VastaaPoista
  50. Eikös tämä Chris K ole se sama henkilö, joka istuskeli tv-kuvassa viikko sitten jossakin nurmikolla porukassa, jossa ajettiin tai kannatettiin kasvun, siis talouskasvun - ilman "sitä kasvuahan" ei olisi edes elämää - alasajoa tai siitä luopumista.

    En tiennytkään, että hän on "väyrysläisiä." Pate V. ei kuitenkaan kannata kasvusta luopumista.

    VastaaPoista
  51. Joku Kemppinen oli nimitetty tänään korkeaan EU-virkaan.
    Onnittelut!

    VastaaPoista
  52. Uskonto ja kulttuuri sekoittuvat usein ihmeellisillä tavoilla eri aikakausina. Samassa maassa asuvat voivat toisinaan elää eri aikakautta. On tilanteita, joissa on pakko olla suvaitsevainen ja odottaa ajan kulumista. Näihin tilanteisiin kuuluu asuminen samassa maassa. Pienistä asioista ei kannata nostaa riitaa.

    Hyvää kesää!

    VastaaPoista
  53. Tämän Kemppisenkin komppaaman Tapanin mielipiteet ovat samaa tätä asiasta tyhjää sanahelinäää, jota toiseuden ja outon pelkoiset ihmiset käyttävät mieluusti. Faktat vaan pututuvat.

    "kansan oikeutetusta tuohtumuksesta eliitin harhoittamaan hyysäilyyn, tuhlaukseen, törsäykseen ja hölmöilyyn - todelliseen tai kuviteltuun, sama se."

    Mikä on tämä fiktiivinen "eliitti"?
    MIkä on sen harhoittanma hyysäily, tuhlaus yms.?
    Ja on aivan ratkaisevan olennainen ero siinä, ovatko ne totta vai ei! Jos ulkomaaliset vievät työmme meiltä ja rahamme ja ovat terroristeja, heitä ei liene syytä päästää maahan! Mutta mikä on totuus?!

    En todelllakaan tajua miten aikaisemmin melkoisen viisaanakin ja kohtuullisena ja oikeudentajuisena ihmisenä pitämäni Kemppinen voi yhtyä tällaiseen perustelemattomaan höpinään!

    "Kansan enemmistö vastustaa sitä tietä, jota me nyt kuljemme ja jonka päässä häämöttävät slummit, mellakat ja terrorismi. Eikö saisi?"

    "Enemmistö"? Missä?
    Mitä tietä kuljemme? Kuinka sen päässä on nämä kauheudet?

    "Puhumattakaan yhteiskunta- ja työmoraalin rappeutumisesta, jota paraikaa todistamme. Nuoriso kysyy jo vakavissaan, että miksi heidän pitää tehdä työtä, kun muutkaan eivät tee - miksei yhteiskunta elätä heitäkin. Ettekö ole kuulleet? Kohta kuulette."

    Miten ilemenee yhteiskunta- ja työmoraalin rappeuma?
    Mikä nuoriso kysyy? Kuka kysyy ja missä on kysytty? Ketä muita siis kuin nuorisoa yhteiskunta elättää? Ja onko se elättäminen paha asia - jos eivät muuten ehkä eläisi kenties? Mitä mahtaa Tapani tarkoittaakaan näillä pölhöpopulismin mainoslauseillaaan?

    Yhteiskunta "elättää" ennenkaikkea esim. kaikkia niitä, jotka menevät opiskelemaan kalliita koulutuksia. Niukasti eläen esim. tavallisella opintotuella elää aivan ok, jos ei vaadi viimeisintä kodintekniikkaa ja ulkomaanmatkoja ja säännöllisiä sushiravintolakäyntejä. Paljon ei tarvtse lainaakaan ottaa (toisin iuin 80-luvulla, muistelee katkera yours truly).
    Sitten yhteikunta elättää köyhiä ja sairaita! Hirmuista! Ja aivan tavatonta: mukana on tuhansia juoppoja tms. hylkiöitä, jotka ovat pudonneet kaikesta muusta yhteiskunnasta pois.

    Tilastojen mukaan (STAKES 2008) toimeentulotukea sai n. 215 000 kotitaloutta (koko väestöstä 6,4 %), joista henkilöinä noin neljännes oli alaikäisiä, kotitaloustyypeistä yksinhultajia 23 %. Työllisiä yli 60 %, työttömiä n. 4 %, vanhuuseläkkeellä olevia 14 % (suuri häpeä Suomelle!).

    Oikeastaan on aika vaieka kommentoida Tapanin mielipiteitä, koska niillä ei oel perusteluja eikä siis oikeasti mitään, mihin voisi tarttua, voi vain ihmetellä...

    Kemppiselle vielä: miten suuria raybaneja saa lääkäri poliisi yms. pitää?

    Terveisin yksi jostain syystä kovin harmistunut Hintola

    VastaaPoista
  54. Kirurgilla on "huntu" (maski), ja se on jopa pakollinen. Leikattava potilas harvoin näkee kuin vilaukselta leikkaavan henkilön kasvoja, ja jos ne näkee lyhyen esittäytmisen aikana, ne unohtuvat varsin pian kun anestesialääkäri tökkää ainetta toisella puolella petiä suoneen. Tajuttomalle operoitavalle, ja siinä kiireenhässäkässä joka muistuttaa liukuhihnatyöskentelyä, on sen jälkeen se ja sama, vaikka paikalle kutsuttaisiin teurastaja.

    Joten huono vertaus huntukeskusteluun.

    Kysyn nyt vakavissani: Entä jos Timo Soini on oikeassa?

    Ensin kuitenkin haluaisin vastauksen kysymyksiin:

    Missä asiassa hän oikeassa olisi?

    Olisiko hän sitä 100 prosenttisesti?

    Mikä niistä hänen ilmoille laskemistaan verbaliikkapalikoista on vakavasti otettavan kysymyksen arvoinen? Perussuomalaisten Puolueohjelma kokonaisuudessaanko?

    Mitä Soini eduskunta-, hallitus- ja puoluetovereineen tekisi, jos kaikki valta hänelle (heille) Arkadianmäellä annettaisiin?

    Kuka vakaviin kysymyksiin vastauksia on antamassa, ja mistä hänet (heidät) löytää? Konsulttitoimistostako?

    Nimim. Varttipiirakka

    VastaaPoista
  55. Ad Omnia: tuiolla järven takana on masto. Ehkä siitä johtuu, että DNA toimii kuin raivopää.

    Korostaisin, että kun kirjoitan olevani samaa mieltä jonkin kanssa, kuten nyt Tapanin, tarkoitan hänen nyt asiasta esittämäänsä.

    Oikeastaan tämä sivuaa päivän teemaa. Kyllä vastenmielisen henkilön (tässä T. Soini) kanssa voi olla samaa mieltä jostain asiasta, jostain taas ei.

    Toisen henkilön mikelipiteisiin sitoutuminen on mielestäni kunnianvastaista ja arvotonta.

    VastaaPoista
  56. Jyrki Virolanen: mInä istuin ja olin eri mieltä mitä koko muu porukka: sanoin, että täysin päinvastaisesti kun uskoisi, mitä tapahtuu kun rupeaa vähentämään (v-ä-h-e-n-t-ä-m-ä-ä-n) niin kasvu BKT:ssa nostaa myös köyhien tilaa: kyse on symboliikasta, symbolisesta interaktionismista eli miten asiat koetaan; mutta degrowth on minulle sitä, että se 1/3 maapallon väestöstä (pääasiassa miehiä) joilla on hinku sairaaseen ylikuluttamiseen olisi aika päättää eerana degrowth-mielessä (koska maapallon toisella suunnalla on 1/3 pääasiassa naisia, joiden elämä ei tiedä huomisesta). Tätä otettiin nauhalle ja leikkaisivat siihen mitä lystäsivät: taisi olla poliittinen jeppe kuvaamassa....ja heti kun näin miten oli leikattu tv:n ruutuun tajusin, että nyt haluttiin näyttää jotain, jonka taakse en mene: degrowth maapallon luonnon kannalta on siis yhteydessä siihen, ettei tuo infantiilinen ylikulutus jatku koska jos BKT pitää nousta ja se nostaa potenssissa näitten "poikien" elämäntapaa niin siitä ei hyvää seuraa ei kuluttamisesta vaan itse johtamisen kuvasta.

    En päässyt sanomaan (kirjoitin silti EK:lle heti ja yliopistoon heti etten ole sitä mieltä että BKT saisi madaltua; kyse on sen sisällöstä ja miten asiat pakataan laaduksi jota myydään. Tästä sanoin jo 6-7 vuotta sitten mm. Esko Aholle kirjeessä, jossa ehdotin, että small is beautiful. En tietysti saanut vastauksia koska minua automaattisesti kadulla sekä tuomitsevat että diagnostisoivat (ylivaltaa käyttävät infantit?) päättivät jatkaa murtamista, haukkumista ja yhdistämistä esim. väyryseen. Minä en ymmärrä tätä kapeakatseista halua luoda mielikuvia heti-tässä-heti-tässä-minulle-ja-nyt joka koskettaa myös tietoa. On siis ihmeellinen tapa eikä viittaa lainkaan ns. älykkyyteen ja vielä vähemmän mielestäni akateemisuuteen, jota aina halutaan vetää esiin kun joku on kyseessä. Akateemisuudessa pitäisi olla vanhoja myös aristokratian ajattelutapoja, joissa eettisyys on mukana eikä vain höhö-höhö-stoorina, jota on kiva vetää takataskusta vaikka kaikki tietävät, että on pelkkää puhetta tai soopaa.

    Akateemisuus on arvokkuus ihmisyyttä kohtaan eikä mitään pöytätapoja tai käytöstapoja yksin (jos niitä pitää verrata: tietysti akateemisuus on myös käyttäytymistapoja, mutta sen jälkeen kun herjataan avoimesti eikä halua tilata terrorista hoitamaan "kiusaajat" pois kiusaamasta vaan yrittää selvittää asiat puhumalla niin saa uuden nimen: nyt kirjeestä tulkitaan runo! Pahenee vaan kun ei haluta myöntää, että ollaan oltu kakaroita.

    Mutta: en siis ole Väyrynen vaikka olisin toivonut, että V olisi voittanut vaalit sillä naisella on tässä suhteellisen härskissä maailmassa aika vaikea luovia - kun ne ns. hyvät eivät aina ole ns. hyviä. Siitä on kyse ja sen takia kannustan Mari K:ta mutta olisin toivonut että Väyrynen olisi tullut valituksi; ei degrowthin takia vaan ihan maailmanrauhan ja muutenkin hieman suurempien asioiden takia mitä Vanhanenkin yritti ajaa (vaikka voin ymmärtää, että siinä olisi pitänyt valita Pekkarinen mutta P:ta en ole oppinut ymmärtämään ikinä: näen hänen johtajuuden koko ajan olevan rengin johtajuutta eli managerointia. Siihen nähden Mari on parempi jos hän yltää yli tuon miesvaltaisuuden jota minäkin olen yrittänyt taltuttaa omalla tavallani. On vaikea niin kauan kun naiset pettävät toisia naisia: tosi vaikeaa. Itsekin olen hatkahtanut samaan koko ajan mutta yleensä se johtuu tietämättömyydestä ettei tajua miten ehkä tulisi ajatella.

    Se ei sinänsä ole mitään uutta. Tässä olemme kaikki samassa veneessä.
    Tiede on eksaktia kun sitä tekee mutta taidetta kun sitä tulkitaan: thats why. Tulkinnassa olisi oltava niin hirveän laaja osaaminen vaikka asia olisi ihan mikä vaan. Sellaista perspektiiviä ei ole olemassa juuri kellään ja siksi tiede porskuttaa omaa reissiään ja tämä vääristää asiat juuri teknisyyteen päin koska siitä saa fyrkkaa ennen mitään muuta. Mutta tässä suhteessa tulisi olla degrowth. tack för undran. Trevlig sommar, Chris

    VastaaPoista
  57. "Miksi kukaan ei kysy vakavissaan: entä jos Timo Soini on oikeassa."
    Miksi kukaan ei kysy vakavissaan; Entä jos Joulupukkia ei ole olemassa.
    Noloa häiritä lomalaista, mutta eihän ole pakko päivittää.

    VastaaPoista
  58. Hintolan tapaan voi tietysti kyseenalaistaa kaikki, mikä ei sovi omaan asenteeseen.

    Upotan nyt esimerkin vuoksi yhden hänen löysistä heitoistaan :

    - "Enemmistö"? Missä?

    Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että yli 60 % kansasta vastustaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa. Olen opiskellut matematiikkaa sen verran, että tiedän 60 %:n olevan enemmistö. Missäkö? No, täällä Suomessa.

    - "toiseuden ja outon pelkoiset ihmiset"

    Tämä on merkillistä selvänäköisyyttä. Mistä hitosta nämä hintolat aina muka tietävät minun pelkäävän nimenomaan "toiseutta" ja "outoutta"? Enhän minä tiedä edes mitä ne ovat.

    Toki jos "toiseudella" ja "outoudella" tarkoitetaan "sello-ibrahimeja" tai jo Ruotsiinkin - vanhaan asuinmaahani - rantautuneita "nuorisomellakoita", niin niitä pelkään kyllä.

    Enkä halua niitä Suomeen. Veroa maksavana yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä minulla on toistaiseksi oikeus olla niitä haluamattakin. Luulisi Hintolan puolustavan minun oikeuttani myös sanoa se?

    Huomautun vielä, että vastoin Hintolan uskoa (?) en ole hommalaisia, en netsejä, en persuja jne - vaan tavallinen keskiluokkainen maltillinen suomalainen, joka sijoittuu asenteiltaan keskelle kansaa, demarien ja kokoomusten saalismaille.

    Sielläkin asenteet vaan alkavat olla tällaisia. Valitan syvästi.

    VastaaPoista
  59. Vielä siitä populismista sananen:

    Tasavallan ajan Roomassa populares oli poliitikko, joka vetosi plebeijeihin ja pyrki esittämään poliittisen sanomansa tavalla, joka miellytti rahvasta. Jotkut populistit olivat syntyjään toki itsekin plebeijejä, mutta tyypillinen populares oli hävyttömän vanhaan sukuun syntynyt patriisi, joka tekeytyi kansanomaiseksi, vaikka eteishalli oli täynnään entisten konsuleiden kuolinnaamioita.

    Tuohon "rahvasteluun" kuului törkeän alhaalla roikkuva tooga,kansankapakoissa pyöriskely, rahvaan puhemuotojen matkiminen ja ennen kaikkea kreikkalaisen hienostelevan yläaspiroivan h-äänteen käytön välttely (meikäläisittäin kapulakielen välttely). Gaius Julius Caesar oli tyypillisesti tällainen populisti-veijari; no patriisit kyllä puukottivat sittemmin tämän populistin hengiltä. Tosin Gaiuksella oli kyllä oikeasti taitoakin, ainakin rahojen tuhlaajana ja kenraalina sekä kirjailijana.

    Maisterisjätkä on juuri roomalaisessa merkityksessä populisti: tekeytyy kansanomaiseksi, yksinkertaistaa ja hankkii rahvastelullaan kannattajia. Oli sitten oikeassa tai ei, mutta meidän katolilaisen maisterisjätkän liepeillä tosiaankin leijuu klassisen populistin äitelä tuoksu.

    VastaaPoista
  60. Jos laittaa Timo Soinin rinnalle seisomaan muut puoluejohtajat, niin kuka osaa tästä rivistöstä tunnistaa konnan? Tai rehellisen?

    Jos laittaa rinnakkain erään maahanmuuttoa kannattavan ja maasta poistamista vastustavan akatemiaprofessorin (jonka nimeä ei edes enää kehtaa kirjoittaa) ja Timo Soinin, kumman puheet ovat lähempänä anarkistia?

    Poliittisen sankarin ja konnan mielipiteiden välinen ero voi olla todellisuudessa varsin mitätön, mutta kun konsensustoimittajat ohjaavat mediakeskustelua ja hakevat vastakkainasettelua, niin kyllähän Soinistakin melkoinen belsebuubi saadaan aikaan. Samalla kun entiset KGB- ja Stasi-kätyrit ovat lähes puolijumalia.

    Tähän vaihtoehtojen vertailuun sopii hyvin pätkä Junnu Vainion "Aino & Lenita" -kappaleesta:

    "Kumpi ompi parempi,
    Tampere vai Helsinki?
    Olen nussinut kummassakin,
    kyllä Turku ompi parempi.

    Kumpi ompi parempi,
    porkkana vai patonki?
    Olen runkannut kummallakin,
    kyllä kulli ompi parempi."

    VastaaPoista
  61. "Mikä on tämä fiktiivinen "eliitti"?"

    (Ainakin) kolmen suuren puolueen puoluejohto ja heidän rahoittajansa. Raha tarkoittaa ääniä, joka tarkoittaa johtopaikkoja sekä puolueen sisäisessä nokkimisjärjestyksessä että eduskunnassa. Äänillä pääsee myös hallitukseen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Puolueen johtopaikoilta vaikutetaan kaikkien puolueen "kansan"edustajien päätöksiin ryhmäkurin ja puolueelta tulevan vaalirahoituksen kautta. Johtopaikoilta vaikutetaan myös poliittisiin virkanimityksiin eli siis kaikkiin julkisiin laitoksiin ja virastoihin.

    Siinä nyt aluksi.

    VastaaPoista
  62. > Anonyymi väestötieteilijä ei varmaan koskaan ole käynyt Intian tai Afrikan kaupungeissa. Joo, autiolta näyttää...

    Ja pointti oli?

    >> "En yksinkertaisesti ymmärrä valitusta väestöräjähdyksestä, kun maailman väestönkasvu hidastuu koko ajan KAIKKIALLA MAAILMASSA. Joidenkin kymmenien vuosien päästä maailman väestö alkaa vähentyä."

    > Ongelmana onkin hyvä anonyymi se, että väestöräjähdys ON ja vaikuttaa jokaisen globaalin ongelman taustalla.

    Jos näet jokaisen globaalin ongelman taustalla vaikuttavan väestöräjähdyksen, jota ei ole olemassa, olet harhainen. Onko lääkkeet loppu?

    > Vaikka siitä [väestöräjähdyksestä] ei puhuta pätkääkään valtamediassa;

    Vuoden vitsi. Kaikki catuluxet puhuvat väestöräjähdyksestä jatkuvasti valtamediassa. Väestöräjähdyksen tosiasiallisesta olemattomuudesta taas puhuu hyvin harva.

    [snip]

    > Nyt on turha enää huudella kun löysät on jo housussa.

    Mikä siinä on, että aina on löysät housussa. Jokaikinen hetki on jo ollut liian myöhäistä tehdä mitään, koska ihmisiä on liikaa. Ja niin on ihmiskunta vaan porskuttanut eteenpäin, ja olot sen kun kohenee koko ajan.

    [snip]

    Ja eikun lisää demagogiaa. Mainiota!

    VastaaPoista
  63. Catulux, olet väärässä. Piste.

    VastaaPoista
  64. Kaipaan perusteluja ja etenkin kun ollaan valmiita toteamaan tyyliin "olet väärässä. Piste". Onko sitten niin vaikeeta heittää kannanmuodostumista häh?

    Sinänsä toivon, ettei Kemppinen "lomailisi kauaa", sillä näitä on niin kiva ja sivistävääkin lukea..?

    VastaaPoista
  65. YK:n laatiman ennusteen mukaan ihmisiä on vuonna 2050 noin yhdeksän miljardia.
    Eli noin 50%:a nykyistä enemmän.

    Näitä väitteitä, että väestönkasvu ei ole enää mikään ongelma, tulee vastaan silloin tällöin. Osmo Soininvaarakin oli muistaakseni tuota mieltä blogissaan.

    Vedestä ja ruuasta on jo tällä hetkellä monissa paikoissa pulaa. Miten sitten kun ihmismäärä on kasvanut kolmella miljardilla ja ilmastonmuutoksen kiihdyttämä aavikoituminen on supistanut viljelyalaa.

    Tietysti voimme ajatella, että YK:n ennuste ei ole luotettava.

    VastaaPoista
  66. "Ja niin on ihmiskunta vaan porskuttanut eteenpäin, ja olot sen kun kohenee koko ajan."

    Selvä. Olot kohenee ja pidot paranee. Tähän on sitten hyvä lopettaa.

    Sitten lyhyt opetusjakso.

    "> Anonyymi väestötieteilijä ei varmaan koskaan ole käynyt Intian tai Afrikan kaupungeissa. Joo, autiolta näyttää...

    Ja pointti oli?"

    Pointteja on monia; parhaimmat pointit ovat ehkä Lagos, Nairobi, Kairo etc.

    VastaaPoista
  67. Kemppinen sanoi: "Korostaisin, että kun kirjoitan olevani samaa mieltä jonkin kanssa, kuten nyt Tapanin, tarkoitan hänen nyt asiasta esittämäänsä."

    Kukaan ei nähdäkseni ole muuta olettanutkaan. Meillä oli vain vaikeuksia uskoa, että olit samaa mieltä Tapanin nyt asiasta esittämän, eli mm. tämän, kanssa:

    "... kansan oikeutetusta tuohtumuksesta eliitin harjoittamaan hyysäilyyn, tuhlaukseen, törsäykseen ja hölmöilyyn ... Kansan enemmistö vastustaa sitä tietä, jota me nyt kuljemme ja jonka päässä häämöttävät slummit, mellakat ja terrorismi ... Nuoriso kysyy jo vakavissaan --- miksei yhteiskunta elätä heitäkin" yms.

    VastaaPoista
  68. Catulux, olet erittäin oikeassa. Piste.
    Tapani, olet erittäin oikeassa. Piste

    VastaaPoista
  69. Anonyymi Kaikentietävä pudotti ison kiven sydämeltäni: mitään väestöräjähdystä ei ole eikä tule. Uskon mielelläni.

    Entäpä ilmastonmuutos, tämä toinen median stiiknafuulia?

    PS. Ainakin kaksi asiaa tuossa Anonyymin kauhistelemassa julistuksessani on totista totta: kansa vastustaa ja nuoriso kysyy.

    Mutta valtaeliittimme ei siis tuhlaa, slummeja ei tule ja nuoriso ahkeroi tulevaisuudessakin? Oi, nyt olen todella iloinen ja onnellinen - juuri tämän halusinkin kuulla!

    VastaaPoista
  70. Oli sitten oikeassa tai ei, mutta meidän katolilaisen maisterisjätkän liepeillä tosiaankin leijuu klassisen populistin äitelä tuoksu.

    oikea= kun kaksi auktoriteettia taistelee keskenään kumpikin on silti ns. oikeassa eli oikea ei ole mitään muuta kuin vallitseva tunne poliittisesti
    Kirkko pitää itseään aina oikeassa (vertaa buddhismiin missä suvaitsevaisuus on olemassa kaikkea kohtaan eli siinä ei ole suuntaa)

    katolilaisuus = skandaalikirkko, järkkymätön kirkko, häpeästäkin pelastava kirkko eli ei kasvata kuten buddhalaiset suhteessa minuuteen (Snellman sanoi, että ihminen kasvaa sekä itseään päin että muihin päin mutta intrinsikaalinen kasvu on pidetty turhana sosiaalidemokraattisen politiikan mukaan (olen huomannut) ja silti se on heidän leirissä oikeastaan helpointa saada aikaan - mutta kun roikkuvat juutalaisuuden kanssa kimpassa siitä ei voi tulla mitään koska juutalaisten kirkossa on vain yksilö suhteessa Jumalaan eli ei mitään väli-maastoa, jossa pappi antaisi anteeksi synnit. Ihmisellä on siis helppo kasvattaa itsetuntoa kun on mahdollisuus alkaa uudestaan.
    Sitä ei ankara juutalaisuus suo mutta heillä kasvatetaan mielestäni siihen, että ryhmä on yhdessä satoi tai paistoi eli siinä tyhmyys myös integroituu elleivät he osaa havahtua ajoissa.

    Sen takia Jahven kanssa ei kuulemma pidä leikkiä sanoi myös Stuart Kauffman kun kävi Helsingissä. Itse en ole varma miten tuokin pitäisi ymmärtää koska minä uskon kristittynä Jumalaan eli haluan, että demokraattinen valta on välissä myös arvopohjaisesti (samalla toivoisin, että kansa voisi havahtua oman minuutensakin osalta ennenkuin istuvat vankilassa).

    maisteri viittaa sanana tai nimenä myös siihen, mitä ennen pidettiin kouluopettajaa: joku, joka saa kouluttaa muita oli ala mikä vaan eli on pätevä näkemään oman kompetenssinsa suhteessa muihin
    (nykyään akateemisuus on yhdistetty teknisyyteen myös kirjaimellisesti eli ellei noudata teknisiä puitteita, raameja, rigidiä systeemiä, rigidiä kirkkoa jne ei voi olla akateeminen). Ensin koulutetaan ihmisiä ja sitten sanotaan, että älä vaan muuta mitään: toimi kuten on aina toimittu eli jatka kansan tyhmettämistä vaikka olet pedagogi kunhan joittenkin sisäpiiri-eläinten elämä ei vaan muutu niin eivät välitä muusta!? Tätä voisin havainnollistaa monella eri lailla: valta on itsekäs eikä mitään muuta: siinä Persut ovat vähiten itsekkäitä vaikka heitä syytetään siitä.

    äitelä tuoksu lapset pitävät sokerikuorruteuista asioista, tuoksuaisti on voimakkain totuutta kuvaava aisti koska se menee suoraan aivoihin ja hakee konnotaatiot elämästä, jonka osuutta ei olla vielä manipuloitu sosiaalisesti (paitsi buddhalaisten jne vanhojen uskontojen osalta).

    ---

    Kaikki käy kuten huomaat: tälläisista lauseista voimme todeta, että kaikki käy. Kun juristi-siat (jos sellaisia on) hakevat evidenssiä he osaavat kääntää mitä vaan miksikä vaan: jokaisessa sanassa on oma paradoksinsa jos sitä osaa hakea. Lauselogiikka ei toimi, ei myöskään modaalilogiikka. Mitkään asiat eivät ole vedenpitäviä; ongelma on sotahulluus, voitonhimo, usein raukkamainen ja infantiilinen poikalapsi jota typerät äiditkin kasvattavat juuri sellaiseksi. Halutaan viedä salaa jotain eteenpäin ikäänkuin valehtelu olisi niin paljon kivempaa tai mystisyyttä lisäävää (olisi liian kuivaa muuten?).

    Ja tiede edesauttaa tätä + tekniikka, joka syö kynttilää toisesta päästä eli myy sitä mitä ei ymmärrä, että pitäisi ollenkaan tajuta. Kumpi on sitten pahempaa? Myymme omat nerot geeneissä pois koska niistä sanotaan, että ovat sikoja. Kuka siis laittaa nimiä myös geeneille? Ei ihme, että maapallo kutistuu koska kaikki on myynnissä ja jäljelle jää muutama sadisti sitten kun ensin ovat kasvattaneet ihmismassaa tolkuttomasti.

    Trevlig sommar sitten vaan på båda språken
    hävetään yhdessä sanoisi Pressiklubilaiset
    CK

    VastaaPoista
  71. Sommaren är kort.

    Miksi Matti Vanhanen ei puhunut totta edes siinä, miten hän poistuu Linnasta jätettyään eronpyyntönsä Haloskalle.

    No, kepu petti taas!

    Ei kävellyt Masa ulos Linnan portista eikä poikennut kahville Kauppatorille niin tekivät Lyndon B. Johnson, George Bush, Gorbatshov, Prinssi Bertil ym. ym. kuuluisuudet. Matti todisti, ettei hänessä ole valtiomiesaineista.

    Missä nautit päiväkahvisi eilen, Matti Aikamiespoika?

    VastaaPoista
  72. CK:
    "Itse en ole varma miten tuokin pitäisi ymmärtää koska minä uskon kristittynä Jumalaan eli haluan, että demokraattinen valta on välissä myös arvopohjaisesti."

    Niin, otapa siitä selvä. tuskin uskontojen piiristä löytyy mitään muuta niin määritelylyllisesti falskia kuin kristityt puhumassa Jumalastaan, tai muista siihen liittyviä taivaallisista perhejärjestelyistä.

    VastaaPoista
  73. "Ja pointti oli" ihmetteli Afrikan miljoonakaupunkeja.
    Sitä vaan, että jos väki kaikkialla vähenee lujaa kyytiä, mistä tulevat slummit?

    "Sotakamreeri"

    VastaaPoista
  74. On siis olemassa oikeistolainen maailmanloppu nimeltään väestöräjähdys (jota vasemmiston mielestä ei ole olemassa) sekä vasemmistolainen maailmanloppu nimeltään ilmastonmuutos (jota oikeiston mielestä ei ole olemassa).

    Haluaisin vielä tietää miksi nykyään on tapana antaa mielipiteilleen pontta kertomalla että mielipiteen esittäjä maksaa veroja? Ei kai äänioikeuskaan siitä kiinni ole maksaako veroja ja minkä verran?

    VastaaPoista
  75. A: "...kertomalla että mielipiteen esittäjä maksaa veroja?"

    Pitää lisätä: maksaa veroja ansioista, joita ei ole rahoitettu verorahoilla.

    Mutta miksikö? Siksi, että on olemassa pelätty, salattu ja kielletty suhde.

    Huoltosuhde.

    Slummit, mellakat ja terrori ovat tulevaisuutta. Väestöräjähdys on kaukana. Ilmastonmuutoksesta ei näy meillä merkkiäkään.

    Mutta huoltosuhde on tässä ja nyt. Keskuudessamme. Perseellään.

    VastaaPoista
  76. J.Virolainen oli havainnut, miten toimituspääministerimme puhuu yhtä ja tekee toista.
    Hänhän on viime vuosina useissa eri yhteyksissä osoittanut olevansa munansa mittainen mies.

    Matti on tehtävänsä tehnyt, Matti saa mennä.

    Vaaleja odottaa Kunnaksen Ilkka

    VastaaPoista
  77. Jumalten luokittelu tai uskontojen arvuuttaminen on samalla arvo-strategia (merkitys eli arvojen merkitys on organisointitapa, ei mikään muu ja yksilö pärjää ilman uskontoa mutta porukka ei):

    ---------------

    - Kristitty strategia (=päättää suunnan oikea-vasen eli ylläpitää jotain, joka on valon ja tiedon suunta) josta ortodoksit puhuvat valosta (?), katoliset tiedosta (?) ja luteraanit rakkaudesta (?) eli nämä yhdessä ovat hyvä strategia mielestäni ja toivon, että kirkot yhdistyvät eikä niitä lisätä ja toivon että pölhkökustaat saavat mennä ulos kirkosta koska sen aika tarvitsisi aitoja strategikkoja myös!

    - Buddhalainen strategia (=nouse ylöspäin suhteessa hyveisiin; löydä eudaimonia eli tila, jossa on hyvä olla vaikka olisi pahaakin tiedossa) eli vankka itsetunto, itseluottamus ja minäkuva (satori). Ei ole varsinainen uskonto vaan pikemminkin kiertokulku eli sielun kehäpäätelmä.

    - Aasialaiset strategiat (=hyökkäys on paras puolustus, peitä jäljet, seiso suorassa (en osaa näitä Kungfutselaisia piirteitä; olen niistä liian osaamaton sanomaan mitään mutta ovat strategia millä organisoidutaan)

    - Islam (=pyri olla tekemättä mitään niin kukaan ei voi sanoa mitään) joka on yllättävän tehokas mutta johtaa deprivaatioon koska oppimisessa tekemisen meininki on aina taustalla.

    - Hindu (=polyteistinen kastijärjestelmä eli kaikki käy ja sotaisimmat ottavat ensin ellei tieto liiku tai jotain

    - Juutalaisuus (=raha ja vesi valuvat suoraan eli eivät tee mutkia matkaan. Hyvä kasvatus johtaa siihen, että porukka on yhtä perhettä vaikka asuvat ympäri maapalloa: pussi-sakset-kivi -leikissä juutalainen on aina voittanut koska suora tie on nopeampi kun mutkallinen tie. Mutta onko edelleen jos ajatellaan, että juutalaiskristitty porukka on aika pieni ryhmä kuitenkin eli hajautettuna pitäisi silti suoda oppimista eli diversitettiä eikä samankaltaisuutta.

    Debatti tarkoittaa sitä, että asiat yritetään tajuta eikä niin, että buuataan ulos joku jota on totuttu buuaamaan ulos. Kukaan ei ole viemässä mitään takaisin vanhaan, höpöhöpö-aikaan vaan valistusta voidaan yhdistää uskontoon modernilla tavalla ihan kuin monarkiakin voidaan yhdistää omaan aikaansa.

    VastaaPoista
  78. Puuttuuko Jyrki Virolaiselta oma elämä ?
    Siltä vaikuttaa

    VastaaPoista
  79. Demokraattisuus tarkoittaa kirkkoon nojaavalle toista kuin kirkon sisältöön uskovalle: ettei täysin päinvastaista. Siksi pitäisi erottaa viitataanko (kuten Chopinin tunnetussa lyönnissä) musiikkiin kun se on kirjoitettu, kuin piano sen teknisesti kykenee toistamaan tai kuinka soittaja painaa soitinta.

    Kolme steppiä ja kolme eri kuvakulmaa, joiden merkitystä on tahallaan (kenties?) pidetty harmaana.

    Jokainen valitkoon oma fiilis toisin sanoen ja siksi mitä vaan voidaan ymmärtää mksikä vaan? Se ei silti ole niin: tone-of-voice voidaan ymmärtää kuten äiti joka on vihainen lapselleen ja näin lapsi tottelee jo siitä, että äidin ääni kuulostaa kaukaa vihaiselta tai ei-vihaiselta. Mutta me ihmiset emme ole kenenkään lapsia, eikä meitä pidä myöskään kirkon vallasta sellaisina pitää (vaikka tone-of-voice on taitavasti sotkettu tulkinnassa eikä siitä kukaan enää puhu).

    VastaaPoista
  80. Ja populismi elää!

    Edustajamme Ben esitti voimakkaan vetoomuksen paikallaan polkevien edustajien palkkojen korottamiseksi. Oli jo aikakin. Korotukseen riittävät hyvin ne rahat, joita eläkeläisiltä on kerätty tänä vuonna viime vuotista enemmän. Jos miljoona eläkeläistä saa tänä vuonna käteensä kympin kuussa vähemmän, vaikka eläkkeitä korotettiin varttiprosentilla, on nyt koossa ainakin 50 miljoonaa jöröä. Repikää vatsanahasta lisää!

    Tuon meneillään olevan lainvalmistelun tueksi (kerjäyskielto) esitän valtiopäivien päättäjäisjumalanpalveluksen saarnan aiheeksi "Laupias samarialainen". Kolehtivirreksi se, missä lauletaan:"Suo että alttiin mielin myös köyhää holhoomme...".
    Jos vaikka sokea kanakin löytäisi jyvän?

    Kohortista Kunnaksen Ilkka

    VastaaPoista
  81. "Herranpelko on viisauden alku"? Olen siis tyhmä??

    VastaaPoista
  82. "Pitää lisätä: maksaa veroja ansioista, joita ei ole rahoitettu verorahoilla."

    Opettajilla, poliiseilla ja sairaanhoitajilla ei siis ole oikeutta mielipiteisiin? Vai mitä oikein tarkoitat? Ymmärrätkö itsekään juttujasi?

    VastaaPoista
  83. "Ei ole varsinainen uskonto "

    Tai sitten on, ja muut kuvittelevat olevansa.

    VastaaPoista
  84. A: "Ymmärrätkö itsekään juttujasi?"

    En aina.

    Sen sijaan ymmärrän, miten yhteiskunta toimii ja miten hyvinvointi- ja muut palvelut rahoitetaan.

    Mutta kuinka on oman ymmärryksesi laita?

    Mistä sait kuvitelman, että haluaisin kieltää muita esittämästä mielipiteitään? Päin vastoin, puolustan sitä oikeutta aika pitkälle - ja sitä samaa oikeutta toivoisin itsellenikin.

    Kumma että teikäläisillä on niin kova halu kieltää väärien mielipiteiden esittäminen.

    VastaaPoista
  85. Eikö presidentti muistanut, että nyt ei tarvitse valtakunnanoikeutta vaivata, jos sattuu nuorisotalon takaa nousemaan syyte?

    Meteorologina Kunnaksen Ilkka

    VastaaPoista
  86. Anonyymi: Näin voi olla todellakin - kiitos tuosta kuvittelemisen linjasta.

    VastaaPoista
  87. Hauska havainto tuo, missä oli oikeistolainen ja vasemmistolainen maailmanloppu. Tulee ihan mieleen entisajan mailmanrauha. Silloinkin oikeisto ja vasemmisto olivat eri mieltä siitä, mistä suunnasta se rauha tulee.
    Onneksi on kolmaskin tie, "Loppu 2012". Mayakalenteri loppuu tuolloin. Ja tänään päivän lehti tiesi, että tuona vuonna suuri auringonpurkaus käräyttää maapallon viestiyhteydet ja elektroniikan. Palaneen sähkölaitteen käry leijuu kautta planeetan. Saa Kemppinenkin kerätä voimia kun netti kaatuu vuodeksi tai pariksi.

    "Sotakamreeri"

    VastaaPoista
  88. Virolainen siis myöntää, ettei hänellä ole omaa elämää. Rehellinen mies..

    VastaaPoista
  89. Tapanin kaltaiset fiksut realistit yritetään savustaa nykyisin mielellään ulos keskusteluista. Sääli

    "Sotakamreeri"

    VastaaPoista
  90. Hönö taitaa olla nyt jo aika hönössä.
    Siltä vaikuttaa...

    VastaaPoista
  91. Kysyin:
    "Haluaisin vielä tietää miksi nykyään on tapana antaa mielipiteilleen pontta kertomalla että mielipiteen esittäjä maksaa veroja? Ei kai äänioikeuskaan siitä kiinni ole maksaako veroja ja minkä verran?"

    johon sinä:
    "Pitää lisätä: maksaa veroja ansioista, joita ei ole rahoitettu verorahoilla."

    johon minä:
    "Opettajilla, poliiseilla ja sairaanhoitajilla ei siis ole oikeutta mielipiteisiin? Vai mitä oikein tarkoitat? Ymmärrätkö itsekään juttujasi?"

    johon sinä:
    "En aina.

    Sen sijaan ymmärrän, miten yhteiskunta toimii ja miten hyvinvointi- ja muut palvelut rahoitetaan.

    Mutta kuinka on oman ymmärryksesi laita?

    Mistä sait kuvitelman, että haluaisin kieltää muita esittämästä mielipiteitään? Päin vastoin, puolustan sitä oikeutta aika pitkälle - ja sitä samaa oikeutta toivoisin itsellenikin.

    Kumma että teikäläisillä on niin kova halu kieltää väärien mielipiteiden esittäminen."

    Missä kohdin käy ilmi haluni kieltää mielipiteesi esittäminen? Ja keitä olemme me meikäläiset?

    Mutta palataan asiaan. Kunnan työntekijät ovat siis pahiksia koska saavat palkkansa verotuloista, tämä selvä. Oletetaanpa nyt yksityinen lounaskahvilan pitäjä, jonka asiakkaat koostuvat suurimmalta osin kunnan työntekijöistä. Ovatko hänen tulonsa vielä pahaa rahaa vaiko jo hyvää rahaa? Milloin julkisen sektorin paha raha muuttuu yksityisen sektorin hyväksi rahaksi ja päinvastoin?

    VastaaPoista
  92. Hönössä oleva hönöttäjäkin saa näemmä sentään jostakin palstatilaa ajatuksilleen.

    VastaaPoista
  93. Totuus kaikesta. Nyt.Täällä.
    Pään sisältämissä ajatuksissa on aina harhaa. Sekä omaa?, että muiden.

    VastaaPoista
  94. "Populismi tarkoittaa enemmän tai vähemmän vilpitöntä pienen ihmisen nostamista sankariksi. Joskus käytetään sanaa ”kansa”. Kyllä kansa tietää. Joskus tässä maassa käytetään sanaa ”suomalainen”, josta saakin aikaan loputtomasti riitoja.

    Avainsana on sisäisyys – vaikea sana. Filosofian kielenkäytössä englantia kirjoitettaessa ”inwardness” on se asia, subjektiivisuus, omaksi itsekseen tuleminen, tuleminen tietoiseksi tietämättömyydestään, mielettömyydestä, sen asian käsittäminen, että uskonto on absurdia, sen asian käsittäminen, ettei ulkoinen, objektiivinen totuus ole tässä mielenkiintoista.

    Eettinen sisäisyys on rehellistä. Se voi aivan hyvin liittyä esimerkiksi ruokavalioon tai sen rajoituksiin.

    Olennaista, kuten Kierkegaard osoitti ja myöhempi eksistenssifilosofia ajatteli, on todistelun tuloksettomuus. Ihminen jolla on tarve todistella oikeaksi esimerkiksi pelkoa tai surua tai sääliä tai myötätuntoa, ei ole aivan selvillä tekemisistään."
    Muistin lyhyydestä.

    VastaaPoista
  95. "Kirjailijana en haluaisi olla, koska siinä tulee tunne kuin lukisi loitsunsa selvällä meren selällä, kenenkään kuulematta.

    Blogissa syntyy helposti harha, että kirjoittaa niille jotka kommentoivat. En tahallani edes arvuuttele, ketä te olette. Toisin kuin jotkut pidän kommentoijien nimettömyydestä, vaikka kirjoitan itse nimelläni. Site Meter ja Google Analytics kertovat, että lukijoita ja vaihtuvuutta kuitenkin on. Kommenteista voi välillä saada muun vaikutelman."

    Kemppisen setä, voisitko kommentoida tätä WSOY tapausta, erityisesti tätä TV-uutisissa mainittua kirjailijan luonteen piirrettä elää omissa maailmoissaan, tehdä työtä sieltä käsin. Että miten vaatimus julkisuus hakuisuudesta sopii tähän. Pitäisikö lopettaa uutuskirjojen lukeminen, kun ei tosiaan enää tiedä, ovatko ne mainostoimistojen tuotetta.

    No, tämä kommentti nyt oli tätä Juhannusta. Mutta kuitenkin. Vilpittömästi. Kun itse olen luonteeltani kirjailija. En vain osaa kuin kirjoittaa. Ajattelu on mitä on.

    VastaaPoista
  96. Olette väärässä. Pisteitä.

    VastaaPoista
  97. Missä tommonen "aina"-sääntö seisoo?

    VastaaPoista
  98. Buddhalaisuutta, varsinkin sen zen-haaraa, älyköt pitää huuhaana, koska muuten heidän pitäisi pitää älykkömäisyyttään huuhaana. Onneksemme heille on raamatussa lauselma: 'suoriksi loi jumala Ihmiset, mutta monia mutkia he itse etsivät'. Hyvää juhannusta kaikille täältä suloisten vetten ääreltä,saunakamarista.

    VastaaPoista
  99. Hyvää Juhannusta herra Kemppiselle ja muille!

    Mainio blogikirjoitus tämäkin, joka tosin pakkaa jo unohtumaan siinä vaiheessa, kun on lukenut kaikki kommentit loppuun...

    Kun uutta Kemppis-tekstiä ei ole tullut pitkään aikaan, kommenttien tasokin alkaa paikoin valitettavasti lähestyä netti-Hesarin tms. kommentaattorien kirjoituksia. Yleensä sen kaltainen "keskustelu" päättyy eri mieltä olevan
    haukkumiseen fasistiksi.

    Kemppinen, varjele meitä tältä!

    Minusta Tapani esitti mielenkiintoisia näkemyksiä, joista kuitenkin hanakasti tartutiin sivuasioihin. Huoltosuhde, joka oli Tapanin yksi "pääpointti", ei puolestaan kiinnostanut.

    Huoltosuhteen muuttumisesta emme kuitenkaan pääse eroon. Leikkauksia tulee, mutta ehkä se ei ole ylipääsemätön katastrofi. Onhan täällä eletty ennenkin, kuten -1980, -70, -60 ja jopa -50 -luvuillakin. Eläkkeitä jouduttaneen pienentämään, ehkä ei ole varaa maksaa kaikille lapsilisiä tai äideille siitä, että he hoitavat lapsensa kotona. Ehkä kansanhuviksi tulleista jokavuotisista ulkomaan matkoista joudutaan tinkimään.

    Vaikka Suomen huoltosuhde tulee olemaan surkeimpia koko Euroopassa, ongelmia on toisillakin. Ranskassa kuohuu parhaillaan, kun eläkeikää ollaan nostamassa meitä jo hymyilyttävään peräti 60:een. Mutta mekin laskimme yksilöllisen varhaiseläkkeen ikärajan 55 vuoteen vielä 1986, vaikka ikäkäppyrät jo tiedettiin... -Toiseen suuntaan meno näyttää vaikeammalta.

    -osku

    VastaaPoista