Sivun näyttöjä yhteensä

1. huhtikuuta 2006

Kaikki miehet kannella




Siis Suomi ja muut Pohjoismaat ovat jääneet kelkasta. Cambridgen ja muiden brittiyliopistojen opetus on siltä osin kuin osaan arvioida sitä aivan eri karttalehdellä kuin Suomi. Opetus on erityisen tehokasta ja laajaa digitaalisen toimintaympäristön sääntöjä ja lakia koskevissa asioissa. Tekijänonikeus on yksi niistä.



Cambridgen omassa julkaisuluettelossa (University Press) oli 15 tänä vuonna tai vuosi sitten julkaistua ylikansallista informaatiobisnestä, tekijänoikeuksia, valokuvaajan oikeutta ja internet-oikeutta käsittelevää uutuusteosta. Jotkut niistä olivat kansainvälisten huippujen artikkeleista koottuja, jotkut muuten vain uusia ja uutta avaavia.

Ostin minkä jaksan kantaa ja lisää tulee postissa. Kirjakaupoissa on muuten ainakin toinen mokoma alan uutuuksia.

Meidän suomalaiset opinnäytetyömme ja tutkimuksemme eivät enimmäkseen kestä vertailua enimmäkseen täkäläisten kanssa.

En sano tätä mielelläni, koska olen itse osaltani vastuussa asioiden tilasta.

Olin myös Docklandissa eli Lontoon entisen sataman alueellajuttelemassa asianajajien kanssa. Aivan uudet systeemit ja valtavia yksikköjä. Keskustelut osoittivat pahimmat epäilyni oikeiksi. Sijoittajat ja pankkiirit ovat ruvenneet panemaan rahaa suoraan tekijänoikeuksiin ja keksintöihin. Se on yksinkertaisempaa kuin yhtiöiden sijoittaminen.

Tuomarikunnan tämänhetkinen huippu on kuvassa, Pumfrey, Kitchin, Jacob. Sir, Sir,Lord Justice. Luulen että tässä on ammatillisesti myös Euroopan huippu.-

Toisissa kuviss rankka herätys niille, jota ajattelevat englantilaisen tuomioistuinlaitoksen pölyttyneen vanhoihin rakennuksiinsa. Nuori mies on alan professori Lionel Bently, kädessäni on hänen sangen korkealaatuinen kirjansa, ja rakennus puolstaan on Cambrdigen Law School.

Kyllä. Mielikuva on aivan oikea.

Lukija kysyi, mitä Englannissa tehtäisiin, jos tuomari lähettelisi sähköpostia tuomitulle. Vastaus on täysin selvä. Yksi kuvassa näkyvistä herroista sanoi allekirjoittaneensa virkaan astuessaan kirjeen, jossa hän sitoutui eroamaan, jos jäisi kiinni esimerkiksi ylinopeudesta. Epäasiallinen käyttäytyminen johtaisi heti eroon. Sir Hugh Laddie erosi hiljan, koska lakkasi viihtymästä tehtävissään ja tunsi menetttäneensä otettaan. Niinpä hän muun ohella opettaa Intian kokeneita teknologia-alan ja kaupallisen alan juttuja käsitteleviä tuomareita Bangaloressa ja Hyderabadissa.

Britit ovatg siellä näin syvällä. Jenkit ovat puoletaan Pekingissä oppeineen.

Olemme pudonneet kuin eno veneestä ja ihailemme omaa opetuslaitostamme, jossa ei puheena olevin osin ole mitään ihailemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti