Sivun näyttöjä yhteensä

19. maaliskuuta 2024

Poikkeustila


 



Vastaan kysymykseen, joka näyttää olevan monen mielessä. Juristiprofessorit näyttävät olevan jyrkästi sillä kannalla, että nyt käsiteltävä “rajalaki” on jyrkästi perustuslain ja siis ihmisoikeuksien vastainen. Se rikkoo myös kansainvälisiä velvoitteita, joita Suomi on sitoutunut pitämään yllä.

Olen siis itsekin juristiprofessori, mutta en tämän alan tuntija.

Mutta: tietenkin Suomi saa puolustautua. Jos hyökkäys tapahtuu uusin keinoin, silloin puolustaudutaan uusin keinoin.

Voimassa oleva puolustustilalaki määrää ensimmäisessä pykälässään:

“1 § (25.2.2000/199)

Valtiollisen itsenäisyyden turvaamiseksi ja oikeusjärjestyksen ylläpitämiseksi voidaan valtakunnan puolustusta tehostaa ja sen turvallisuutta lujittaa saattamalla voimaan puolustustila Suomeen kohdistuvan sodan aikana sekä siihen rinnastettavissa vakavasti yleisen järjestyksen ylläpitämiseen vaikuttavissa sisäisissä, väkivaltaisissa levottomuuksissa, joilla pyritään kumoamaan tai muuttamaan perustuslain mukainen valtiojärjestys.”

Ennen käytettiin nimitystä “sotatila”.  Coronan aikana oli voimassa “valmiustila”, joka on lievempi mutta antaa viranomaisille poikkeukselliset valtuudet. Sen voimassa ollessa poliisi voi todella estää sinua ajamasta mökillesi.

Poikkeustila on tapa asettaa ylimmäksi maassa asuvien turvallisuus.

Puhe oli myös pakkotilasta. Siitä on rikoslain säännös, 4 luvun 5 §:

Pakkotila

Muun kuin edellä 4 §:ssä tarkoitetun, oikeudellisesti suojattua etua uhkaavan välittömän ja pakottavan vaaran torjumiseksi tarpeellinen teko on pakkotilatekona sallittu, jos teko on kokonaisuutena arvioiden puolustettava, kun otetaan huomioon pelastettavan edun ja teolla aiheutetun vahingon ja haitan laatu ja suuruus, vaaran alkuperä sekä muut olosuhteet.

Jos oikeudellisesti suojatun edun pelastamiseksi tehtyä tekoa ei ole 1 momentin perusteella pidettävä sallittuna, tekijä on kuitenkin rangaistusvastuusta vapaa, jos tekijältä ei kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista, kun otetaan huomioon pelastettavan edun tärkeys, tilanteen yllätyksellisyys ja pakottavuus sekä muut seikat.”

Rajalakiin liittyvä “julkisoikeudellinen hätävarjelu” on terminä poistunut. Hätävarjelusta saa käsityksen esimerkiksi hallituksen esityksestä (HE 44/2002).

Asian arvioimisen tekee vaikeaksi sotilaallisten ja valvontatoimien salassapito. Salassapito on välttämätöntä, jotta torjunta toimisi. Niinpä kukaan ei kerro, mitä itärajan takana tapahtuu. Ihmisten liikkuminen rajan pinnassa on tiedossa tarkoin. Itsestään selvä väline voisi olla muiden ohella lennokki eli drooni. Sellaisia ei nykyisin ohjailla käsin eikä ennalta rakennetun ohjelman avulla. Lisäksi yleisöllekin näytetään muussa yhteydessä satelliittikuvia, joilla seurataan esimerkiksi viljelyskasvien itämistä ja lehtien kasvamista. Droonien lähettäminen rajan yli ei muuten taida olla laillista, mutta syytepaikka olisi sitten Venäjä…

Jotenkin tulee mieleen parin vuosikymmenen takaa kansalaismielipide, jonka mukaan Kosovon sodan joukkomurhat olisi pitänyt estää kävelemällä tuliasemiin ja neuvomalla ampujia lopettamaan. Muistan näiden ajatusten esittäjiä nimeltäkin.

“Sotaa ei voi tulla” ajateltiin Suomessa vielä päivää ennen Talvisodan alkamista.  Ajattelen itse nytkin niin, mutta se on arvaus. Joidenkin on varauduttava epätodenäköisiin tilanteisiin. Jos sieltä kuitenkin tulee pommeja ja ilmoitus, että ei tämä mitään sotaa ole. Muuten vain pommitamme.




51 kommenttia:

  1. Käytännössä kaikki ylevät perustuslain pykälät ja kansainväliset sopimukset on aivan pakko heittää roskikseen silloin, kun hybridivaikuttamisessa kansalaisten henki ja terveys on ilmiselvässä vaarassa.

    Vain typerykset jankuttavat pykälistä ja ikivanhoista kansainvälisistä sopimuksista, kun maahan hyökätään hybridivaikuttamisen keinoin. Aseellinen vastarinta on täysin oikein, jos tilanne sitä vaatii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. > Vain typerykset jankuttavat pykälistä ja ikivanhoista kansainvälisistä sopimuksista

      Toipila on niin oikeassa. Ajatellaanpa nyt Ameriikkaa, tuota vapauksien maata. Kipuapa sisälle akkunasta keskellä yötä, niin jo paukkurauta laulaa ja henki on pois. Ja oikeus kiittää ja paijaa. Näin on hyvä.

      Suomessa makuukammarin miehen ja mamman henki ollaan valmiit saattamaan hengenvaaraan, kun kaikki käsiaseetkin on kannettu pakolla pois. Kyllä tässä laki niin hyökkääjää nuoleskelee.

      Ja sitten näistä rajaloukkaajista eli pakolaisista. Jos päästää kymmenen, niin tulee sata, jos sata niin sota. Heti alusta tiukka linja, ählämit menkööt kotiinsa.

      Poista
    2. Ruotsissa noista sinne jääneistä tulijoista osa oli töissä jo viikossa. Täällä pahasti rasistisessa Suomessa heistä tehtiin pysyvä ongelma.

      Poista
    3. Missään muualla kuin juuri Amerikassa perustuslakia ei oteta järjettömän kirjaimellisesti.

      Poista
    4. Tosiaan, ruukaa unohtua että briteillä ei edes ole kirjoitettua p-lakia.

      Poista
  2. Käsittääkseni ajankohtainen keskustelu ei koske sellaista sodantasoista uhkaa, jota varten puolustilan mahdollisuus on lainsäädännössämme, vaan jotakin sellaista ei-sotilaallisten ihmisten hyväksikäyttöä pahassa tarkoituksessa, jota varten meillä on jo tilapäisesti käytettävissä oleva laki. Se ei kuitenkaan välttämättä riitä. Puolustustila kaikkinensa taas vaatisi jotain sellaista kriisitasoa, johon muutamat sadat rajallemme huijatut aseettomat tuskin riittävät.

    VastaaPoista
  3. Eräs Mies Lännestä.tiistaina, 19 maaliskuuta, 2024

    Niin, eihän Ukrainassakaan sotaa ole. Siellä on vain venäläisiä toteuttamassa sotilaallista erikoisoperaatiota, tai jotakin sinnepäin.

    Minullekin tuli mieleeni mennäviikolla että jonkin sortin poikkeustila voisi olla paikallaan Suomessa vuosina 2024-20??. Hyvästä syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Kuinka olisi äärivasemmistolais - oikeistolainen vallankumous kotimaiseen tapaan?
      Eduskunnan ruokajono ja yleinen saunapakko.
      Vihtalaki voimaan poikkeuslailla. Vasta sitten erikseen kun kaikki ovat valmiita.

      Miedot viinit saapumaisillaan ruokakauppoihin, blyärgh... Ei mulle mitkään tiskuuvedet piisaa mutta on muutama siideri joita kyllä juopi jos se tietää osanottoa vallankumoukseen, litraa päivässä en lupaa kapinoida kummiskaan.

      Löyhässä hirressä roikottaisin koko kokoomusparonien lutunan, metrihinnalla pidentämisestä tienaisin kravattirahat ja perustaisin "riisu sivistin - soppa saastuu" - kansanliikkeen.

      Olen siis saatanan luikuripetteri lierojokkeri rantapiru ja lettumestari hillosilmä. Se on erikseen.

      Poista
  4. Alustuksessa mainitut lakipykälät lienevät jo olemassa, kun niitä näköjään voi siteerata.

    VastaaPoista
  5. Kovin moni on jo unohtanut neljän vuoden takaisen sulkutilan. Omalla paikkakunnalla ei päässyt ihan minne halusi vaan vastassa olivat sotilaat puomia vartioimassa ettei vaan livahda pohjoisemmaksi. Muistin virkistämiseksi olen ottanut viranomaisten kännykkääni lähettämän viestin kuvakaappauksen.

    Putin otti käyttöönsä sotilaserikoisoperaation jonka peittämänä hän luulee voivansa tehdä aivan mitä tahansa. Siihen kuuluvat naaurivaltioiden valloittaminen ja niiden kansojen murhaaminen, pakkosiirrot Siperiaan, poliittisten vastustajien murhaaminen, länsimaisten vastustajien tuhoaminen länsimaissa, länsimaisten yhteiskuntajärjestysten tuhoaminen rahoittamalla kapinaliikkeitä ja äärioikeistolaisia voimia jne. Milloin tahansa Putin voi tehdä vastaavanlaisen hyökkäyksen esimerkiksi Viroon ja sen hän on uhannut tehdäkin sekä samalla myös Latviaan ja Liettuaan. Suomalaisten on pakko herätä ja varustautua kaikin keinoin ja olla valppaana. Ei riitä että puolustusvoimat ovat valppaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päinvastoin kuin Stenlund, en pidä Natoa tarpeettomana. Viro, Latvia ja Liettua kuuluvat Natoon, eikä Putin hyökkää Nato-maahan. Ei myöskään Suomeen tai Puolaan. Eivät nämä kuulu Russkij mirin piiriin, vaikka imperiumiin kuuluivatkin. Ukraina ja Georgia ovat eri juttuja.

      Poista
    2. "... eikä Putin hyökkää Nato-maahan."

      Vertaa: "Sotaa ei voi tulla", sanottiin Talvisodan ja yleisemmin toisen maailmansodan kynnyksellä. Ennen Ukrainan sotaa oltiin myös sitä mieltä, että sotaa ei voi tulla.

      Pidän hieman naiivina ja suorastaan edesvastuuttomana moista ajattelua nykykokemuksen valossa. Missä on näiden sanojien vastuu silloin, jos käy taas kerran niin kuin aina ennenkin on käynyt?

      Onni suosii hyvin valmistaunutta. Ja sitä joka on valveilla, varautunut ja pitää ryhdikkäästi tonttinsa puhtaana.

      Kokemus on sen osoittanut, että jos annat Venäjälle jotakin sitä lepytelläksesi, se ei siihen tyydy, vaan pyytää tai ottaa lisää. "Venäjällä ei ole rajoja", sanoi Putin.

      Poista
    3. En ole ilmaissut vastustavani Natoa, yksinkertaisesti siksi etten sitä vastusta.

      Poista
    4. > ja niiden kansojen murhaaminen, pakkosiirrot Siperiaan, länsimaisten vastustajien tuhoaminen länsimaissa, jne. …

      Ihan tuli tuota Henriki Steniuksen litaniaa lukiessani mieleen Tuntematon sotilas -kirja. Näet, itänaapurin agitaattori huuteli rintamalla megafoniin: ”Te saatte vuodattaa vertanne sillä aikaa, kun saksalaiset raiskaavat vaimonne ja sisarenne”.

      Siihen Vanhanen härnäämään: ”Niin ja nuorempien äidetkin saavat suureen tarpeeseensa, khihihi.”.

      Vähän samaan, rauhoittelevaan tapaan pitäisi vastata Henrikille, mutten nyt viitsi.

      Poista
    5. Yksi tehokkaimpia aseita sodan aikana olikin megafoni. SIllä huudettiin poteroiden yli:"Tulkaa tänne, saatte leipää ja tupakkaa". Hetken kuluttua ukkoa tuli jonossa. Tiesivät että leipää ja tupakkaa saavat ja pääsevät leirille lepäämään eikä politrukki ole enää pistoolinsa kanssa vieressä hosumassa.

      Poista
    6. En yhtään epäile, etteikö Venäjä toivuttuaan ukrainalaisten vapauttamisesta kokeilisi kepillä jäätä Naton suhteen, etenkin kun Trump näyttää palaavan valtaan.

      Pieni rajariita Baltian pikkuvaltion kanssa tai vastaaminen suomalaisten aggressioon pohjoisessa ei välttämättä laukaisisi Naton turvatakuita. Valehdellahan venäläiset osaavat ja meiltäkin löytyy päkmanneja sopimuksia solmimaan.

      Poista
    7. Matias K.: "Missä on näiden sanojien vastuu silloin, jos käy taas kerran niin kuin aina ennenkin on käynyt?"

      Ai sillä tavalla, että Suomi liittoutuu taas Saksan kanssa ja hyökkää Venäjälle, niin kuin vuonna 1941?

      Mitenkäs me tavalliset suomalaiset voimme vastuuta siitä ottaa, kun poliitikot ja blogin huru-ukot mellastavat kuin järkensä menettäneinä.

      Poista
    8. Suomi ei mitenkään erityisesti liittoutunut Saksan kanssa 1941. Apua ja aseita vaan ei miltään ilmansuunnalta ollut saatavilla ja ruoka alkoi maassa uhkaavasti loppua. Samaan aikaan NL oli jo varustautumassa hyökkäämään Suomeen uudestaan ja paineet olivat kovat Suomea vastaan, aika lailla samoin kuin marraskuussa 1939. Lopulta Saksa suostui auttamaan kun vihollinen oli sama.

      Poista
    9. "Ai sillä tavalla, että Suomi liittoutuu taas Saksan kanssa ja hyökkää Venäjälle, niin kuin vuonna 1941? "

      Tämä nyt on jo niin kovin väsynyt ja kulunut logiikka. Mahtoikohan Stalinin hyökkäyksellä Suomeen tavoitteenaan vallata ja tuhota Suomi jo vuonna 1939 olla mitään yhteyhteyttä näihin Suomen jatkotoimiin? Suomen haltuunottoa varten oli tunnetusti jo O. W. Kuusisen hallituskin valmiiksi perustettuna Terijoella kovat kaulassa odottamassa pikaista Helsinkiin pääsyä.

      Neuvostoliiton kanssako meidän olisi pitänyt tuolloin liittoutua? Jos Suomi olisi jäänyt tyhjiöksi, joku tämän maan olisi maailmansodan oloissa haltuunsa ottanut ja tänne oman hallintonsa perustanut. Hyvin se lopulta meni, peli pelattiinn oikein ja onneakin oli mukana,

      Kaikki tiedämme tuon kaiken, mutta aina vain nämä jaksavat jauhaa tuota samaa.

      Mutta odotan, että jos tässä nyt taas huonosti käy, nuo Venäjän ikuista rauhantahoa vakuuttelevat ja valmiuden nostoa vastustavat ensimmäisinä rientävät tykinruoaksi itärajalle.

      Tuota tarkoitan vastuunotolla. Joku sen vastuun nimttäin aina joutuu kantamaan. Valitettavan usein vain juuri ne asiaan syyttömät.

      Poista
    10. Kysymys: "Ai sillä tavalla, että Suomi liittoutuu taas Saksan kanssa ja hyökkää Venäjälle, niin kuin vuonna 1941? "

      Vastaus: ”… Tämä nyt on jo niin kovin väsynyt ja kulunut logiikka …”

      Saattaahan se sitä olla, mutta se on sinun esittämäsi. Suomen sotajoukkoja ollaan jo täysillä suunnittelemassa Saksan, Ranskan ja USA:n kanssa interventioon Ukrainaan Venäjää vastaan sotimaan. Etkö ole lukenut meidän ulkoministerimme suunnitelmia?

      Ja tuossa vertauksessani oli siis kyse vuodesta 1941. Siis samanlaisesta yhteistoiminnasta, kun nyt Suomessa suunnitellaan. Joten älä lipeä itse valitsemastasi aiheesta. Jos tietosi on vanhaa ja pinttynyttä, voi lukaista uudestaan Anthony Uptonin, Mauno Jokipiin ja Pekka Visurin tutkimuksia. Joten sinun sanoin, älä jauha roskaa.

      Suoraselkäinen Suomen mies sanoisi, että jos ja kun Suomen pojat viedään Ukrainaan sotimaan Venäjää vastaan ja häviämään, niin vastuun kantavat homman aloittajat. Mutta ei sinusta taida olla miestä sellaiseen.

      Poista
    11. Olet siis valmis antamaan ilman vastusta yhden rajamaan, Ukrainan, Venäjän imperialismin kynsiin ja Putinin saappaan alle?

      Asia selvä. Onko sinulla sama asenne kaikkien Venäjän rajamaiden suhteen Suomi mukaan lukien?

      Jos Putte-poika & co päättävät tulla Suomeen, lienet siis sitä mieltä, että jumalauta apuja Suomelle ei tule kenenkään antaa?

      Se ei oikein taida mennä niin, että me emme jeesaa ketään, mutta vaadimme, että kaikki jessavat sitten kuitenkin meitä.

      Maajoukkojen lähettäminen Ukrainaan ei ole nyt ensimmäinen asia. Aseet ja ammukset ovat. Mutta meidän Venäjän naapureiden ei ole varaa olla kovin hyväuskoisia, se kai lienee jo kaikille selväksi tullut.

      Yksin meidät on helppo napsia yksi kerrallaan. Koko Euroopalle yhdessä Venäjä ei mahda yhtään mitään, jos ja kun yleinen vellihousuisuus hieman tästä helpottaa.

      Poista
    12. Ei tässä olla suomalaisia sotilaita viemässä mihinkään. Jos Venäjän hyökkäykset laajenevat, voi tilanne muuttua. Ulkomaille ei varmaankaan lähetetä ketään pakolla vaan ainoastaan vapaaehtoisia joita varmasti riittää.

      Poista
    13. Kai nuo suomalaiset sotilaat lähtevät kohta jonnekin Afganistaniin tai Arabian niemimaalle sotimaan jossain jenkkien siirtomaasodassa.
      Älä aliarvioi suomalaisten mallioppilas- syndroomaa.

      Poista
  6. ”Inter arma enim silent leges” totesi Cicero kaksi tuhatta vuotta sitten eli sodassa lait vaikenevat. Tätä metodia viljelee etenkin Venäjä, joka rikkoo kaikkia lakeja ja valehtelee silmää räpäyttämättä - kuten nytkin näemme.

    Se on ison valtakunnan itselleen ottama oikeus. Meidän pienempien on pakko roikkua lakipykälissä viimeiseen asti - mutta ei sen yli. Jossakin vaiheessa tulee piste, jossa pilkunviilaus loppuu ja järki otetaan käteen.

    Olemme aika lähellä sitä pistettä, arvelen, jossa on pakko sammuttaa väärin.

    VastaaPoista
  7. Poikkeustila on muuttunut normaaliksi siinä, miten ala-arvoisesti kohtelemme lapsia, vanhuksia, työttömiä ja omaishoitajia. Ja hivuttautuu muutenkin normaaliksi sodan lähetessä.

    Särkyneen sydämen oireyhtymän aiheuttamillemme yllä mainituille ihmisille emme elämän alituisessa sotatilassa armoa anna. Haistakoot huilun siellä minne karkotimme heidät silmistä ja ajatuksista. Ja jos yrittävät sieltä pois, isku suoraan sydämeen jonka jo särjimme.

    VastaaPoista
  8. Henrik Stenlund: ”… Siihen kuuluvat naaurivaltioiden valloittaminen ja niiden kansojen murhaaminen, pakkosiirrot Siperiaan, poliittisten vastustajien murhaaminen, länsimaisten vastustajien tuhoaminen länsimaissa, länsimaisten yhteiskuntajärjestysten tuhoaminen rahoittamalla kapinaliikkeitä ja äärioikeistolaisia voimia jne …”

    Vaikuttavaa tekstiä, tulee ihan Raamatun ilmestyskirja mieleen. Ettei kuitenkin olisi lähtenyt vähän laukalle, Henrik?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listahan jäi pahasti vajaaksi. Raiskaukset, varkaudet, ympäristötuhot ja infrastruktuurin hävittäminen ainakin kuuluisivat mukaan.

      Poista
    2. "Ettei kuitenkin olisi lähtenyt vähän laukalle, Henrik?"

      Näin sivusta huutelisin sen verran vieraisin pöytiin, että voisitko arvon Ano yksilöidä, mikä kohta noista Henrikin mainitsemista Venäjän toimista ei ole tapahtunut nyt Ukrainan sodan aikana?

      Poista
    3. Kyse on äärimmäisen vakavista asioista ja käytän niistä niiden oikeita nimiä, ei mitään peitenimiä. Putin on se jolla on lähtenyt laukalle ja hän on pelkästään tämän operaationsa kuluessa aikaansaanut lisävastuuta satojen tuhansien ihmisten henkien menetyksistä, mukana tuhansia lapsia sekä suunnattomista aineellisista vahingoista. Putinin laukka vain näyttää kiihtyvän ja hän kaavailee välillä hyökkäystä Puolaan, välillä Viroon ja ajoittain ilmassa leijailee uhkauksia hyökätä suoraan USA:n kimppuun. Ydinaseilla uhkaaminen on vähintään viikottaista. Putin on myös tehnyt suoria kyber- ja hybridihyökkäyksiä Suomeen jo pitkään. Kuvittele tilanne että Suomen valtionjohto suorittaisi samanlaisia iskuja Venäjälle.

      Minulla laukalle?

      Poista
    4. "Kun Ruotsin pystyttämät suojamuurit saataisiin hajotetuksi, venäläiset levittäytyisivät Eurooppaan kuin uudet Attilat ja Timur Lenkit, maailman vitsaukset. - - Kaikki Itämeren rantojen asukkaat olisivat silloin vaarassa."

      Näin referoi jokin aika sitten muuan toimittaja päivälehdessä näyttävästi julkaistussa jutussaan historiantutkija Kari Tarkiaisen kuvausta ruotsalaisen Olof Hermelinin (1658 - 1709) "pamfletista" vuodelta 1701. Pienin kosmeettisin muutoksin Hermelinin teksti voisi olla vuodelta 2024. "Vähän laukalle" lähdettiin siis jo kauan sitten - muutoinkin kuin vaikkapa vuonna 1605 Kirkholman luona puolalaisen ratsuväen atakissa, joka heitti kumoon Ruotsin Kaarle IX:n armeijan rivistöt.

      Tuo nykypäivän toimittaja on lehtijutussaan esittänyt Hermelinin tekstin ikään kuin suuren Pohjan sodan alun reaalihistoriana. Referoitu tutkimus on Kari Tarkiaisen vuonna 1986 julkaistu "Se vanha vainooja. Käsityksiä itäisestä naapurista Iivana Julmasta Pietari Suureen" - minulle tuttu jo ilmestymisaikanaan . Toimittajalta on jäänyt huomaamatta sen alaluvun suurikokoinen otsikko, jossa Hermelinin hengentuotetta käsitellään: "Sotapropagandan avaus". Tarkiainen, joka jo 1970-luvulla oli kirjoittanut Ruotsissa julkaistun väitöskirjansa "Vår gamble arvfiende", luonnehtii kyseistä Hermeliniä "hyvin kykeneväksi viralliseksi propagandistiksi, valtakunnanhistoriografiksi". - Noista "virallisistahan" ei meillä nykyäänkään pidä puutetta oleman.

      Lainaan vielä lopuksi professori Kari Tarkiaisen tiivistystä: Hermelin "maalasi määrätietoisin siveltimenvedoin kuvan hirvittävästä tuomiopäivästä, joka koittaisi Euroopalle, jos Ruotsin ei onnistuisi pysäyttää tsaari Pietarin hankkeita. Piirtäessään tämän kuvan Hermelin palasi vanhaan ruotsalaiseen propagandateemaan, Venäjän koko Eurooppaan kohdistuvaan [kohdistamaan] uhkaan, jota aikaisemminkin oli tarpeen vaatiessa väläytelty."

      Ei siis mitään uutta auringon alla, kuten jo Saarnaaja sanoi.

      Poista
    5. Mistähän tämä 1600-luku ja jokin Heremlin tähän nyt tupsahtivat??

      Kysymyshän kuului:

      Mitä seuraavan listan asioista Putin on jättänyt tekemättä nyt Ukrainan sodan yhteydessä:

      ”… Siihen kuuluvat naaurivaltioiden valloittaminen ja niiden kansojen murhaaminen, pakkosiirrot Siperiaan, poliittisten vastustajien murhaaminen, länsimaisten vastustajien tuhoaminen länsimaissa, länsimaisten yhteiskuntajärjestysten tuhoaminen rahoittamalla kapinaliikkeitä ja äärioikeistolaisia voimia jne …”

      Poista
    6. "Mistähän tämä 1600-luku ja jokin Heremlin tähän nyt tupsahtivat??"

      Entisaikaan, kun vielä oli jalkautettuja passipoliiseja, arvuuteltiin hieman häijyssä kaskussa näin: "Miksi poliisimiehet aina kulkevat pareittain? - No, kun toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa."

      Luulenpa, ettei tuolla "Heremlin"-miehellä olisi ollut ensinkään mahdollisuuksia poliisiopiston pääsykokeissa.

      Poista
    7. Työkalusaksassa oli kolmas poliisi pantu vahtimaan noita kahta kirottua inellektuellia.

      Poista
    8. Ei häntä muutenkaan olisi sinne otettu ja syynkin tiedätte

      Poista
  9. Väestönvaihdon ja holokaustin ero on se, että toista ei ole tapahtunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? Taisi se väestönvaihtokin jokin aika sitten tapahtua ryöstetyssä Karjalassa.

      Poista
    2. Suomi joutui asuttamaan 400 000 siirtokarjalaista väkipakolla otetuilta alueilta. Se oli valtava määrä kun kun koko maan väkiluku oli noin neljä miljoonaa.

      Poista
  10. Nautin tästä tilanteesta. Kun nämä sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän, laillisuusperiaatteen, oikeusvaltion, rauhan puolustajat ym kaikkien hyvien, ylevien periaatteiden nimeen vuosikausia vannovat hyvät sivistyneet ihmise ovat paljastaneet tekopyhyytensä ja sivistyksensä ohuuden. Hylkäävät kaikki periaatteensa pelkuruuttaan, ollakseen orjamaisesti mukana joukossa. Lisää tykinammuksia kuuluu huuto kuin yhdestä suusta. Osa ihmisistä voidaan manipuloida uskomaan ja tekemään ihan mitä tahansa, kömpelölläkin propagandalla, erityisesti jos se tukee heidän ennakokäsityksiään ja ennakkoluulojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Nautin tästä tilanteesta."

      Tuottaako esim. Butsan verilöyly erityistä mielihyvää?

      https://fi.wikipedia.org/wiki/But%C5%A1an_veril%C3%B6yly

      Kieltämättä lännessä on esiintynyt paljon lapsellista hyväuskoisuutta Venäjää ja sen pyrkimyksiä kohtaan, mutta en pidä lainkaan ongelmana sitä, että se nyt tosiasioiden valossa karisee.

      Huomataan, että Venäjän ohjukset eivät sittenkään ole niitä kuuluisia "rauhan ohjuksia", vaan ne tappavat naapurimaan kansaa kasapäin. Tuohon voi vastata vain ohjuksilla ja ammuksilla. Muuten kasakka vie kaiken.

      Poista
    2. Esiintynyt paljon.myös populaarikulttuurin ylläpiyätämää lapsellista perinnevihaa

      Poista
  11. Tässä Martti Koskenniemi tarjoaa virkistävää selkeyttä kysymyksenasetteluun: https://areena.yle.fi/1-66749545

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenniemen puheet ovat täyttä höpöä ja tahallista sekoilua, kun lähtökohta on heti alkajaisiksi täysin väärä. Kyse ei ole pakolaisista vaan ns välineellistetystä maahanmuutosta venäläisten yhteistyöstä rikollisjärjestöjen ja ihmissalakujettajien kanssa.

      Poista
    2. Sinähän sen tiedät, oletko pisneksessä mukana?

      Poista
    3. Miksi ihmeessä myös pakolainen ei voisi olla Venäjän valtiollisen toimijan tai muun rikollisjärjestön välikappaleena? Eihän siinä mitään loogista ristiriitaa ole.

      Poista
    4. Tervehdys R. Jonkin aika onkin jo ja siksi kovaa menoa täällä niin että ehkäpä on koittanut rehellisyyden hetki. Uskoisitko että mieleni aina tehnyt saimaannorpan turkista tehtyä talvipäähinettä?

      Ajan hengessä tehdään se niille ennen kuin ne tekevät sen meille, halleluja.

      Poista
    5. Ongelma on siinä, että koskenniemet vetoavat kirjoitettuihin lakipykäliin, kun taas putinit pyyhkivät niillä persuksensa.

      Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan.

      Poista
  12. Kun lukee tätä vauhkompien ja tyhmempien ihmisten täyttämiä kommenttipalstoja, saa helposti sen käsityksen, että perus- ja ihmisoikeudet ovat vasemmistolaisia. Ja siinä sivussa "pikkuasiana" meidän perustuslakimme. Toki myös Koskenniemi ja moni muu asiantuntija, joka ei ole muiden kuin näiden tietäväisten mielestä vasemmistolainen.

    Olisikohan niin, että leiman iskeminen riippuu noiden ajattelussa perus- ja ihmisoikeuden laadusta. Esimerkiksi henki ja koskemattomuus ovat vasemmistolaisia, kunhan uhka ei ole kovin lähellä itseä. Mutta entäs jos toisissa oloissa esillä olisikin omistusoikeus ja elinkeinovapaus? Saman suojajärjestelmän osia kaikki. Vielä muutama vuosikymmen sitten perusoikeudet koettiin niin vahvasti oikeistolaisina, että eduskunnan oikeistolaisin puolue otti perustuslain omaan nimeensä.

    VastaaPoista
  13. Jos katsotaan tapahtuvaa invaasiota, niin se ei tule Venäjän kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä muualta? Putinilla on kova paine lähettää mm. syyrialaisia ja irakilaisia tänne koska se ajaa hänen asiaansa, luulee hän.

      Poista
  14. Mitkähän meidän perusoikeutemme ovat, jos joskus joudumme pakenemaan Venäjän toteuttamaa Suomen valloitusta länteen? Varmaan taputamme käsiämme, jos meitä silloin pidetään pelkkinä kurjina siirtolaisina ja onnenonkijoina.

    VastaaPoista