Sivun näyttöjä yhteensä

6. syyskuuta 2022

Osta kivitalo



 

Lehdet ja televisio putosivat polvilleen. 

 

Viimeistään sähkölaskut ja ruuan hinnat panivat kysymään, mitä täällä oikein tapahtuu.

 

Erittäin suuri osa kansaa suhtautuu vaaleihin kuin lottoon. Demokratia on hauskaa viihdettä, mutta yleensä siinä häviää. Olin katsellut samaa ilmiötä kuin Unto Hämäläinen lehdessä. Todellisuudessa ihmiset eivät harrasta poliittista toimintaa. Puolueeseen kuuluminen on harvinaista. Sanna Marin on Instagram-julkkis. Jutta Urpilaisen nimeä piti monen muistella, kun hän pyörähti televisiossa. Kukaan ei kai kirjoittanut mihinkään, että hän näyttää aikovan seuraavaksi Sauli Niinistöksi. Siihen hommaan lototaan edustavan näköinen nainen.

 

En ole tässä halveksimassa äänestäjiä enkä liioin mediaa. Sen sijaan mietin, kuinka moni todella ymmärtää, mitä tarkoittaa vakuus ja paljonko on miljardi. Sen tiedän, moniko osaa sanoa, mikä on sähkölaskuun liittyvä ’futuuri’. Johdannaisilla käyty kauppa ei kuulu yleissivistykseen. 

 

”Tisponttokorko nousee, sanoi kauppias kun tavaransa tyyristi.” Tämä on vitsi yli sadan vuoden takaa ja välittää silloistakin epäilyä, että kauppiashan se pahuuttaan ja piruuttaan pistelee tavaroille liian kalliita hintoja. Vitsi on pysäköinyt muistiini, koska diskonttokorko oli usein lehdissä, kun liikepankkien keskuspankkirahoitus oli keskeinen kysymys. Tiedän historiasta, että esimerkiksi vuonna 1917 erinomaiset asiantuntijat pitivät rahan arvon alentumista tilapäisenä häiriönä, joka kyllä korjautuisi.

 

Olin siis sekä yksityiskohtien että yleislinjojen tasolla täydessä työssä 1990-luvun kriisit, kasinotaloudesta vuosituhannen vaihteeseen. Sen jälkeen lähinnä opetin, mitä ei pitäisi tehdä, eli olin professorina. Sillä pohjalla kirjoitan vieläkin. Olen ollut niin paljon tekemisissä päättäjien ja päätösten uhrien kanssa.

 

Tänään puhujat ja kirjoittajat kiertelevät. Tehtiin liian monta hyvää asiaa samaan aikaan. Eivät rahkeet riitä. Rakennettiin ydinvoimaa eli siis sähköä. Suunniteltiin ja päätettiin sote. Tuli Nato. Odottamatta tuli yleinen tartuntatauti. Vaikkei se osoittautunut suureksi tappajaksi, se uhkasi aivan oikeasti romauttaa sairaalalaitoksen.

 

Huomasittehan, että juuri pandemia loi tilaisuuden Trumpille ja Putinille ja myös Boris Johnsonille. Trump oli päivittäin näkyvissä, eikä se ollut niin tärkeää, mitä hän sanoi tai teki. Putin päätti jatkaa Krimin menestystään luottaen sekasorron kylvämisen politiikkaan, joka oli kirjaimellisesti oppi-isä Stalinin keino.

 

Kaasu katkaistiin nyt lännen määräämien pakotteiden vuoksi, Kremlistä kerrottiin. Viikko sitten sama lähde kertoi, etteivät lännen pakotteet vaikuta mitään.

 

Mitä kukaan ei osannut odottaa… Isoisäni halusi kivitalon, johon oli muutamassa pankki ja alkoholiliike ja ties mitä. Kirkonkylästämme oli tulossa kauppala. Sitten tuli yllättäen Talvisota, ja yksi päivän kysymys oli, milläs tämä vielä kostea betonikolossi lämmitetään, kun valtio oli vienyt halot ja miehet. Vuokralle tulijatkin vetäytyivät. Mutta inflaatio söi velkoja ja sotien jälkeen vuokra-asunoilla oli tavaton kysyntä. Naapurustossa miehellä oli pian todellinen tehdas, kun hän oli keksinyt ostaa kaikki käytetyt manttelit ja housut, repiä ne lumpuiksi ja valmistaa tekstiilejä.

 

Tällaisten tapahtumien nimitys on ”resilienssi”, psyykkinen palautumiskyky eli taito palautua järkytyksistä. Joillakin se on hyvä, joillakin ei.

39 kommenttia:

  1. ”Ruotsissa kaikki on hyvin, vaikka talo on tulessa”.
    by
    HS 6.9.2022/ Jussi Sippola, Hesarin Tukholman-kirjeenvaihtaja.
    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009047942.html

    ”Ruotsalaiset luottavat politiikkaan.”

    Todellisuus on irtautunut ideologioista ja unelmista, siis meille annetuista raameista, ja käynyt samalla liian monimutkaiseksi mieltää. Meidänkö pitää uusintaa vanhaksi käynyt maailmankuva, ihmiskäsitys ja "omakuva"? - Meidänhän pitäisi elää, eikä miettiä poliittisia kiemuroita? Kuinka onnellisia ruotsalaiset saavatkaan olla, heillä on vahva "omakuva". Eli kuten ehkäpä paras Ruotsi-tuntija joka kirjoittaa suomeksi, professori Anu Koivunen (HS 27.8.) summasi:
    "Ruotsia ei tavallaan horjuta mikään - - vaan se omakuva pysyy hyvin stabiilina". Fine. Mutta mitäs sitten tapahtuu kun se "omakuva" putoaa ja särkyy?

    VastaaPoista
  2. Kivitaloista ajatukseni siirtyi heti päivän aiheeseen eli Kiinan pankkiromahdukseen joka tullee yllättämään kaikki. Se taas perustuu kiinteistöjen lainoitukseen joka romahti ja jonka peittämiseksi Kiinan pankit ryhtyivät lainaamaan rahaa toisilleen jotta olisi kivoja numeroita. Kommunistinen puolue taas leikkii tilastonumeroilla luovasti ja peittää alkavan räjähdyksen jonka ääni kantautuu meille asti.

    Hetki sitten oivalsin miksi Venäjällä on lohduton köyhyys muualla kuin muutamassa suurkaupungissa. Kyse ei ole sattuman oikusta vaan se on suunniteltu siten. Valtaosa kansasta pidetään kurjuudessa ilman toimeentulon mahdollisuuksia. Siitä väestöstä on helppo poimia nuoria sotilaiksi tienaamaan palkkaa ja pääsemään irti täysin toivottomasta tilanteesta. Venäjän asevoimien maine ei ole hyvä ja muissa oloissa ei menijöitä olisi juuri lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nälkiintyvälle saattaa tulla oljenkortena sotimaan ryhtyminen, mutta tarvitaan siihen kuntoakin jota nälkiintyvällä taas ei ole.

      Poista
    2. Venäjän armeija tarjoaa liikuntakoulutusta yllin kyllin ja vanikkaa

      Poista
    3. Eritrealaisille kiinalainen muovisandaali oli sitä kaliiperia tärkeä että siitä on patsas. Takuulla suurin pronssijalkine maailmassa. Pelkkä jalkinepari!

      Köyhyys on köyhyyden syy ja seuraus. Luomakunta on vähin erin kasvamaan pyrkivä olento. Niin on nälkäkin.

      Poista
  3. "Lehdet ja televisio putosivat polvilleen.

    Viimeistään sähkölaskut ja ruuan hinnat panivat kysymään, mitä täällä oikein tapahtuu."


    Niin. Mutta sitä ennen, meidät "kansaan" kuuluvat, pudotettiin polvilleen. Siitä äskettäinen erittäin valaiseva analyysi Nordenstrengiltä ja Rahkoselta. Lammaslauma säikähti, kun kunnolla säikyteltiin, ja alkoi hölkätä toiseen suuntaan. "Yhden aamupäivän aikana."

    Tässä sitä ollaan, sanoi muinoin muuan peitsimieskin. Mutta mitäs, naatitaan nyt, kun saatiin mitä pyydettiin. Ihan Euroopan mitassakin voisivat ns. vastuunkantajat kyllä harjoittaa hieman "metakognitiota": Olisiko ollut pienemmänkin riesan tietä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai olisi ollut pienemmän riesan tie jonka Putler jo viitoitti valmiiksi: Olisi pidetty konferenssi, vaikka Münchenissä ja annettu Venäjälle vapaat kädet Ukrainassa ja Valko-Venäjällä. Muille olisi ollut tarjolla rauha meidän ajallemme, punastelun hinnalla. Kippeen tilalla häppee.

      Poista
    2. Mikäli nyt oikein tulkitsen, niin anon mielestäkö Suomen päätös liittyä Natoon on saanut aikaan tämän euroopanlaajuisen kriisin?

      Vaiko vain Suomea koskevan? Meidän oma asemamme voisi toki tällä hetkellä olla energiaturvan osalta parempi, jos emme olisi kuvitelleet itsenäisyyden olevan muka jotenkin erinomaisempaa kuin suomettumisen.

      Juuri tällaisia tilanteita vartenhan venäläiset niitä yhteisiä sotaharjoituksiakin kaukoviisaasti vaativat. Nyt sitten Nato tunki sen saastaisen turpansa niin lähelle, että rauhaa rakastava venäläinenkin hermostui, Putinia lainatakseni.



      Poista
    3. "Muille olisi ollut tarjolla rauha meidän ajallemme, punastelun hinnalla." Punastelu olisi jäänyt kyllä kovin lyhytaikaiseksi, kun Putler esikuvansa mukaisesti olisi rynninyt eteenpäin, muun muassa tänne.

      Poista
    4. Anonyymeille 2 ja 3:

      Itse olen valitettavasti vain tiedostusvälineiden kenties hyvinkin vajavaisen uutistarjonnan varassa. Niinpä ole ollut (ja yhäkin olen) siinä uskossa, että joulukuussa 2021 vaatimuksena oli vain rauhanliitto Naton pidättyminen enää yhtään etenemästä (vrt. Bakerin lupaus 1990: "not one inch"). Vai että vaadittiinkin "vapaita käsiä" - kenties myös Suomessa, aina Tornionjokea myöten, siellä kuitenkin Ruotsin rajaviranomaisille kohteliaasti kunniaa tehden? Sehän muuttaisi asian.

      Alkuperäisen kommenttini pääsisältö oli se, että kylmän sodankin pitkinä vuosikymmeninä kiistakysymykset kuitenkin aina ratkaistiin diplomatian keinoin. Hobsbawm toteaa tunnetussa kirjassaan, että kaksi silloista maailmanpoliittista voimakeskusta eivät kertaakaan tosissaan haastaneet toisiaan. Nyt, 2021 - 2022, sellaista ei haluttu. Venäjä ei halunnut, mutta halusiko Nato ja länsikään? Naton keväinen ilmoitus suurstrategiansa muutoksesta, jota jopa tätä blogia pitävä professori ymmärtääkseni ihmetteli, viittaa siihen, että eivät halunneet. Tältä osin, Venäjän luoteiselta kulmalta ja poliittisesti tulenaralta arktiselta alueelta, myös Suomen ratkaisu niveltyy eurooppalaiseen kriisiin.

      Kaiken summana, nyt kun kaaoksen merkit yksittäisen kansalaisenkin taloudessa ja elinehdoissa näyttävät koko ajan lisääntyvän, voidaan 30-luvun Falladan tapaan kysyä :"kleiner Mann, was nun?".

      Poista
    5. Venäjän vaatimus Naton laajentumisen loppumisesta oli pelkkää teatteria, jolla pohjustettiin hyökkäystä Ukrainaan. Enpä osannut kuvitellakaan, että kukaan enää todellakaan uskoisi tuota höpinää.

      Totta puhuen en usko vieläkään.


      Poista
    6. Putin on jo valmistautunut tänne hyökkäämään. Juuri sitä varten on ostettu lukuisa määrä kiinteistöjä eri puolilta maata ja sopivia helikenttiä. Älkää nyt enää olko niin sinisilmäisiä.

      Poista
    7. Onko tullut luettua liikaa Remeksiä?

      Poista
  4. Ehdotan blogistille television avaamista ja AREENA-kanavan valitsemista. Sieltä voisi katson Tukholma-Syndrooma jännärin jatko-osan: Helsinki-Syndrooma.

    Sen nimihenkilöistä (rooleja) oikeastaan vain yksi ymmärtää, että miljardi on rahan yksikkö, muut miettivät mitä sillä voisi saada.

    Kannattaa mainoskatkoja vailla olevaa vajaan 420 minuutin ohjelmaa katsoessa miettiä, onko Tukholma-, Helsinki- vai Lappeenranta-Syndrooma toistaan enempi "ylilaudallinen" ja sitten muodostaa oma kanta - viimeisten tarinan minuuttien aikana, ei ennen.

    Sitten voipi blogisti kirjoittaa työpöydällä olevaan muistilappuun "Sonera", "Nokia", "Fortum" ja "Chindia" ja huudahtaa "Heureka".

    Aristoteles antaa ohjeen (mentoorin):

    Syy-seuraus-suhteeseen sisältyy neljä (4) syy-tyyppiä:
    1) materiaalinen
    2) formaalinen
    3) efektiivinen
    4) finaalinen

    Sis so!

    VastaaPoista
  5. Kerrataanpa vähän tapahtumia. Kun Fortum aloitti vallata UNIPERia ostotarjouksella vuonna 2017, sen konserniliikevaihto oli 4,5 miljardia euroa, UNIPERin samana vuotena 73 miljardia. Lilliputti oli ostamassa jättiläistä, joka käytti pääasiassa fossiilisia panoksia sähköenergiantuotannossaan. UNIPERin johto ei lainkaan hyväksynyt Fortumia omistajakseen ja yritti kaikkensa estääkseen Fortumin etenemisen pääomistajaksi. Siis UNIPERin johdon tuki puuttui täysin ja samalla tieto koko UNIPERin liiketoimien todellisista sisällöistä. Fortum oli tekemässä todella isoa yrityskauppaa ilman due diligence -prosessia. Nyt kukaan ei vastaa yhtään mistään. Sekä Fortumin johto että valtion koko omistajaohjausjärjestelmä pettivät täydellisesti.

    VastaaPoista
  6. Kuvassa asiapallosalkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottanut että tulee sininen 33.

      Nimim. Päiviä kuukaudessa herra sotatuomari.

      Poista
  7. Resilienssiä on omiaan lisäämään esim. mummon 80 vuotta sitten ostama pätkä tiilitaloa otollisesta paikasta. Suosittelen lämpimästi muillekin köyhille.

    VastaaPoista

  8. Tisponttokorko. Ihana sana ja asia. Ranisesta Raninniksi kulki nimenvaihto -kaupungissa- vielä 1850-luvulla vaikka itse Snellman jo oli kaupungissa. Raninen näki lehtimies S.:n kapparenkinä kotonansa eli kauppiasisäntänsä tykönä missä asuikin kuin perheenjäsen kotikurin alla ja opissa.

    Diskontto tuli kuvaan kun Suomen Pankki perusti Kuopioon haarakonttorin. Sen johtokuntaan tuli Ranin ja Saastamoinen Hermanni. Eikä vahingoksi busineksilleen. Laskut sekuritarisoitiin standardivekseleiksi ja alennuksella diskontovaihdettiin rahaksi SP konttorissa. Kotkassa komeassa Puistonvarsikonttorissa Baringin puntavekselit vaihdettiin markoiksi ja SP otti valuutan. Sitä IMF eli City piti perustana Suomen Pankin lisätä setelinantoaan.

    Se oli semmonen paperikultakanta. Sitten se ylitti aina vaan paksumpana tämän "kultakantansa". Ja niin paperi voitti, lopullisesti 1971, tykkiveneen Pompiduo jo puksuttaessa kohti Fort Knoxia frangilastissa hakemaan harkkojaan. Hukka reissu, Nixon ehti ensin.

    Snellmanin ja Nixonin välissä hyvä jos vuosisata oli tapahtunut jos mitä. Suomeen oltiin perustettu Society Generale yleisyhdistys kansan yhtyä rahaunioniksi nimellä Kansallispankki. Mahtavin kansanliike mitä Suomessa ikinä.

    Se pelasti Tampereenkin jatkamaan ihmisrakkauden materiaalisen puolen edistämistä kristillisen Suurruhtinaan, kohta tapettavan hengessä, siinä kavallusjutussa ja siis piti Mansen teollistumisen kveekkariperustajansa Finlaysonin tiellä. Se oli jo rediskonttausta se.

    Ensivaiheen SP diskonttaus eli voittajien valinta jäi liikepankkien kuten tuon KOPin tunnolle. Mutta rahat antoi SP ja omaisuudet tallella piti 20 perhettä. On ne niillä yhäkin, ulkomailla osakekuorissa BlackRockin luolissa tai Fidelityn sylissä -ja tuotot satumaisia. Toimistusjohtajat vain ovat ulkomaaisia kun omat liikaviisaita.JS

    VastaaPoista
  9. Joitakin postauksia sitten joku täällä ehdotti, että Suomen kehitysapu lakkautettaisiin niiltä mailta, jotka kansainvälisillä foorumeilla kannattavat Putinin terroria. Mielestäni tämä väline olisi nyt ehdottomasti otettava käyttöön. Ota tai jätä -periaatteella. Moraali on tässä siinä, että meille Venäjän aggressio on eksistentiaalinen uhka. Samalla tietysti saataisiin valtiontalouteen säästöä, vaikka se toki ei ole tässä pääpointti. Eikä kehitysavun vastustaminen sinänsä.

    VastaaPoista
  10. Kammottavinta putleristisessa hyökkäyssodassa on, että se tuhoaa viimeisetkin mahdollisuudet sääntöperäiseen kansainväliseen yhteistyöhön. Siis siihen, jota Niinistökin on monista syistä peräänkuuluttanut. Ja tämä taas olisi meidän ainoa yhteinen mahdollisuutemme edes jarruttaa ilmaston muuttumisesta johtuvaa elinolojemme nopeaa tuhoutumista.

    Öljyä kiusallaan tuosta vaan polttavan Putinin rinnalla suuri uhka tässä on kansainvälinen populismi eri ilmentymineen - suorastaan tuhoisa Trump kiihkoisine mutta tyhmine kannattajineen, maapallon keuhkoja tehokkaasti tuhoava Bolsonaro, toki brexit, ja tietysti omalta osaltaan myös meikäläiset persut, joille koko ilmasto on muiden eurooppalaisten EU- ja ilmasto"skeptikoiden" tavoin pelkkää hömppää. Ja kaikki nämä liittyvät toisiinsa ja kumuloivat toisiaan. Niin kuin sekin, että brexitissä Boris Johnsonin pääapuri Cummings oli taustaltaan ja yhteyksiltään vahvasti putinilainen ja samalla myös trumpilainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääntöpohjaiseen kansainväliseen yhteistyöhön kuuluu olennaisena osana hyökkäyssota. Mikä tässä Venäjän hyökkäyssodassa on niin erikoista että siitä niin nyt meuhkataan ?

      Poista
    2. Terveisiä trollitehtaan juristeille!

      Poista
    3. YK:n peruskirjasta:

      Kaikkien jäsenten on selvitettävä kansainväliset riitansa rauhanomaisin keinoin siten, ettei kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta eikä oikeudenmukaisuutta vaaranneta.

      Kaikkien jäsenten on pidätyttävä kansainvälisissä suhteissaan väkivallalla uhkaamisesta tai sen käyttämisestä minkään valtion alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan tai menettelemästä muulla tavalla, joka on ristiriidassa Yhdistyneiden Kansakuntien päämäärien kanssa.

      Poista
    4. Väärä hyökkääjä, hyökkäys on sallittu nykyään vain Yhdysvalloille ja Israelille.

      Poista
    5. Mihin ne nyt sitten "nykyään" ovat hyökänneet?

      Poista
    6. YK:n peruskirjasta:
      Kaikkien jäsenten on ...

      Tuossa sanotaan ihan selvästi että: Kaikkien jäsenten ... . Siis kaikkien jäsenten. Itse ymmärrän tuon niin että se koskee jokaista maata. Ei vain osaa maista. Onko tässä käynyt nyt niin että Niinistö ja läntinen arvoyhteisö ei ole lukenut kyseistä kohtaa ? Tai ymmärtänyt sitä ?

      Vai onko kyseessä "Quod licet Iovi, non licet bovi" ?

      Poista
    7. Kyllä kaikki joiden pitääkin tuntevat nuo peruskirjan määräykset. Mutta kaikki tehokkaat YK:n toimet ovat turvaneuvoston käsissä. Ja siellä pysyvät jäsenet voivat estää kaiken elintärkeänkin. Nyt siis hyökkääjä eli Venäjä. Valuvika luotiin jo 1940-luvulla.

      Poista
    8. YK on hampaaton mummo joka ei pysty mihinkään. Siellä vaan istunnoissa päristään mutta mitään ei tehdä eikä mitään voi tehdä.

      Poista
    9. Sokea Reettakin näkee että puhuminen sääntöpohjaisesta kansainvälisestä yhteistyöstä on sanahelinää ja puhdasta propagandaa. Sen pääkohde on se Nallen tarkoittama 80% kansalaisista.

      YKn turvaneuvoston pysyvien jäsenien veto-oikeus toimii niin kuin sen on tarkoituskin toimia. Tätä ei ole helppo ymmärtää jos kuva maailmasta perustuu "sarjakuviin". Pahisvaltiot roistomaisine johtajinaan vastaan hyvikset supersankareineen.

      Poista
    10. Siis YK:n lisäksi sääntöpohjaiset luomukset EU ja NATO ja WTO ja monet muut olisivat tuon omituisen opin mukaan pelkkää sanahelinää, ja Niinistö olisi huijari, mutta Putin aivan ok. Ja ilmastomme tärveltymiselle olisi kerralla levitetty kädet.

      Poista
    11. YK, EU, NATO ja WTO eivät ole sanahelinää. EU, NATO ja WTO ovat puhtaasti valtapoliittisia liittoumia, jotka ajavat omaa etuaan, usein muiden maiden kustannuksella.
      Puhuminen sääntöpohjaisesta kansainvälisestä yhteistyöstä on sanahelinää.
      Avainsanat: sääntöpohjainen,kansainvälinen, yhteistyö. Tietysti jos Niinistö ja muut tarkoittavat kansainvälisellä yhteisöllä USAta lähempine liittolaisineen ja EU:ta. Säännöillä politiikkaa jotka em. maat määrittelevät koskemaan muita maita mutta joita itse ei tarvitse noudattaa. Silloin asia on ymmärrettävissä. Asian voisi siis sanoa selkeämmin, niin kuin se on.

      Niinistö on huijari. Puheissaan ja teoissaan.

      Putin ei ole yhtään ok tai sen pahempi kuin muutkaan valtioiden johtajat.

      Poista
    12. Mainitut organisaatiot pyrkivät yhteiseen hyvään ja turvallisuuteen. Niistä YK on alusta asti ollut neliraajahalvautunut. Ne eivät ole ajamassa omaa etuaan koska sellaista ei ole. Ne ovat jäsenmaiden perustamia ja ohjaamia organisaatioita huolehtimassa jäsenten eduista ja turvallisuudesta.

      Poista
    13. "Ne eivät ole ajamassa omaa etuaan koska sellaista ei ole. Ne ovat jäsenmaiden perustamia ja ohjaamia organisaatioita huolehtimassa jäsenten eduista ja turvallisuudesta."

      Tätä oli aika hämmentävä lukea mutta ymmärsin että tarkoitetaan sitä että organisaatiot eivät aja jotain yleistä organisaation etua vaan jäsenten etua. Näinhän se on. Siis jäsentensä etua. Kun se etu on ristiriidassa esimerkiksi YK:ssa allekirjoitettujen sopimusten kanssa, sopimukset ja muut maat joustavat. Joko hyvällä tai pahalla. Ei jäsenten tulisi kuitenkin näitä sopimuksia noudattaa aina ja kaikkialla.

      Poista
    14. Suomen ja suomalaisten yksiselitteinen etu on pitää kiinni YK:n peruskirjasta. Kaikki edellä oleva typerä kyseenalaistaminen menee vain ja ainoastaan Putinin piikkiin. Terveisiä sinne vain.

      Poista
  11. Olen tuhansien muiden tavoin pörssiyhtiö Fortumin pienomistaja. Enkä siis siinä roolissa nyt todellakaan mikään kultapossu. Ja kyllä taas eilen otti päähän, kun A-studion juontaja Damström tiukkasi Fortumin omistajaksi väittämältään valtiolta tiukkaa omistajaohjausta ja sanelua. Eikä sen paremmin opposition kuin hallituspuolueen edustaja osannut tai halunnut tätä harhaa oikaista. Valtio se nyt vaan omistaa Fortumin osakepääomasta vain 50,8 %! Pörssiyhtiön touhuja se ei siis lain mukaan voi sanella meidän muiden osakkaiden vuoksi. A-studion toimittajalla on kyllä kova halu sotkeutua politiikkaan, valitettavasti. Olisivatpa edes faktat kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä metkaa. Vastahan edellinen pääministeri Rinne sai potkut, kun puuttui toisen yhtiön eli Posti Oy:n ohjaukseen!

      Poista
  12. http://kemppinen.blogspot.com/2022/03/iskander.html

    "Arvaukseni on, että kuukauden kuluttua pahin kriisi on ohi, ja sen jälkeen alkaa laskujen maksaminen ja loputon kinastelu siitä, kuka arvasi mitä ja miksi."

    VastaaPoista