Sivun näyttöjä yhteensä

3. joulukuuta 2019

Kaarivalo




Hienossa luennossa sanottiin, että olemme menneisyyden ja tulevaisuuden polttopisteessä. Kielikuvasta tulee mieleen kaarivalo. Luulen että ajatus on Italian futuristien sata vuotta sitten keksimä.

Kuva on väärä. Tulevaisuutta ei ole olemassa.

Vaikka moni asia on käytännössä varma – joulu tulee ja sitten tammikuu – kaikki ei ole. Voi mennä jalka poikki tai tulla lottovoitto.

Kirjallisten töitteni vuoksi olen käyttänyt aikaa epätavallisiin lähdeteoksiin.

Hieman kaamea tunnetuli yhdestä, jossa kuvattiin muun muassa tämän päivän politiikkaa Suomessa ja oikeastaan laajemminkin. Kirja on de Chateaubriandin ”Muistoja haudan takaa” (1848, suom. 2006).

Olen enemmistön kannalla. Maailmankirjallisuudessa se on kymmenen tai sadan hienoimman teoksen joukossa. Samaa mieltä olivat tietysti jo Hugo, Baudelaire, Proust ja – kenraali de Gaulle. Pohjoismaissa tunnetaan paremmin hänen keksimänsä sisäfileepihvi, ja aikakauden suuri nimi on meille Goethe.

Kirjoittaja, joka tunsi Napoleonin ja tapasi muun muassa George Washingtonin, kuvaa Ranskan suuren vallankumouksen 1789 lakia säätävää kansalliskokousta ja terrorin alkua. Hän kuvaa vallankumouksen villitystä ja tilannetta, jossa hallitut ja hallitsijat kilpailevat sokeudesta ja typeryydestä.

Meidän aikaamme ajatellen vertauskohta on selvä. Puoluejärjestelmä hajosi. Kirjoittaja oli äärimmäisen sivistynyt ja hyvin verkottunut ylhäisaatelinen, välillä suurlähettiläskin, ja hän oli ottanut elämäntehtäväkseen kuvata näkemäänsä ja tuntemaansa. Kaikeksi ihmeeksi hän oli uskomaton kirjoittaja.

Lisäksi olen yrittänyt selvitellä aina vieraaksi jäänyttä tieteiskirjallisuutta eli science-fictionia.

Merkillinen havainto tuon alan kuuluisimmista teoksista, joihin tässä tapauksessa on luettava Space Odyssey 2001 ja Lucasin Tähtien sota sekä Tohtori Who ja Star Trek ja nytkin katsotuimpien listan kärjessä olevat sarjat.

Sieltä puuttuu täysin se, mikä muutti aikamme. Internet.

Avaruusaluksia, androideja, robotteja ja aikakoneita on loputtomasti.

Keino saada halvalla yhteyksiä kaikkialle maapallolle eli oikeastaan älypuhelin ei näyttäisi juolahtaneen kenenkään mieleen. Vallankumous oli marssimista ja etenkin teutarointia kaduilla ja toreilla. Ranskassa keksittiin sensaatiomaisesta koko kansan muuttaminen sotilaiksi, levée en masse, ja ajatus kopioitiin Pietarissa 1917. Stalin ja Hitler harrastivat ”totaalista sotaa”. Nyt Trump, Putin, Boris Johnson ja etenkin Xi ovat siirtyneet pysyvään sotatilaan, jossa tavoite ja keinot ovat entiset, voimavarojen lisääminen ja ryöstäminen muilta.

Siihen tarkoitukseen verkko eli netti ja etenkin some on paljon parempi kuin vetypommi. Meiltä meni tuo kunnon mies, A. Rinne, joka luuli puhuvansa työväentalon nurkassa, vaikka puheet menivät tunnetuin seurauksin striimattuina joka paikkaan – ja tätä nyt kollegat ihmettelevät.



44 kommenttia:

  1. Minustakin Rinne vaikuttaa kunnon mieheltä, mutta nykyinen maailma ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä synnyin rokkaamaan. Mutta maailma ei.

      Poista
    2. Anonyymi ei näköjään ymmärrä sarkasmista mitään. Sarkasmi on toiselta nimeltään "pureva iva".

      Poista
  2. Olisko se niin yksinkertaista. Että Rinne ei ymmärrä, että kaikkeen mitä hänen asemassaan sanoo, voidaan palata ja sitä käyttää myöhemmin.

    En kyllä ole koskaan pitänyt häntä kunnon miehenä. Peluri hän on, ja vielä aika huono sellainen.

    Rinteen pääministeriyden loppu oli surkea. Mies ei ymmärrä milloin peli on käyty loppuun, eikä osaa poistua tyylikkäästi. Ja suurimmaksi virheekseen hän sanoo liiallisen luottavaisuuden. No, todellisuudessa hänen virheitään oli epäluotettavuus ja ylenmääräinen sählääminen ympäriinsä.

    Surkeaa demarien kannalta, jos ja kun Rinnettä ei uskalleta kammeta puolueen johdosta. Eikä jäärä itse lähde.

    VastaaPoista
  3. Olette, arvoisa blogisti, miettinyt sipulia kuoriessanne (de Chateaubriand) Antti Rinnettä.

    Mitä mahtaa tulla, kun "kokeneen työmarkkinamiehen" alapuolelta sipulista alkavat paljastua seuraavat kerrokset.

    Ne, joista keittiössä olen oppinut "kyyneleet vastoin tahtoa" (kts myös Günther Grass).

    Sen joukon yleisnimi voisi olla vaikka "hallitusammattilaiset"?

    Yhtä asiaa olen omalla elämänpolullani miettinyt hyvällä: että ymmärsin lopettaa tupakoinnin 58 vuoden jälkeen samassa iässä (72v) kuin professiomme primus inter pares aikanaan ja samalla lopettaa Vanhan valtauksesta alkaneen politikoinnin 50 vuoden jälkeen.

    Ei kummastakaan ollut elämässäni tai niille, jotka ovat olleet "ulottuvillani", mitään erityistä hyötyä, ei tosin "isosti" haittaakaan.

    VastaaPoista
  4. Suomi ei ole enää demokratia, se on media-ja somediktatuuri jota ohjaavat muutamat rahakkaat ( eivätkä välttämättä edes Suomesta käsin) määräämällä mitä mieltä kansan halutaan olevan.
    Rinteen eron syy oli "impperiumin vastaisku".

    VastaaPoista
  5. "Nyt Trump, Putin, Boris Johnson ja etenkin Xi ovat siirtyneet pysyvään sotatilaan, jossa tavoite ja keinot ovat entiset, voimavarojen lisääminen ja ryöstäminen muilta."

    Listaan voisi ehkä vielä lisätä myös Saksan perinteitä noudattavan EU:n (itälaajeneminen) ja tietysti Naton EU/USA -blokin sotilaallisena painoistusorgaanina?

    Idän resurssit ja markkinat kiinnostvat kovasti. Ja tietysti melko hyvin koulutettu halpatyövoima myös.

    Vai olenko ymmärtänyt taas jotakin väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet varmaan kirjoittanut juuri kuten Pietarista neuvottiin.

      Poista
    2. Jukan mainitsemat aikamme sankarit epäilemättä ajattelevat juuri noin. Samoin meidän unkarilaishenkinen oppositiomme.

      Demokraattiset ja ei-demokraattiset maat eivät ole keskenään tasa-arvoisia. EU:n laajenemisen rinnastaminen esimerkiksi Putinin toimiin on demokratian halveksumista ja diktatuurin ihannointia.

      Poista
    3. "Demokraattiset ja ei-demokraattiset maat eivät ole keskenään tasa-arvoisia."

      Tässä haisee pahasti synkkä, rankka, aggressiivinen ja imperialistinen euronationalismi:

      "Meidän "eurooppalaiset" arvomme ovat paremmat kuin muiden, me olemme parempia ihmisiä kuin nuo muut, meidän on tarvittaessa vaikka pakotettava nuo muut heikkosaattoiset alistumaan komentoomme jo heidän oman etunsakin nimissä. Aluksi voimme kuitenkin kokeilla lahjontaa (EU-tuet), mutta jos se ei riitä, sitten pannaan kovemmat paukut piippuun."

      Toisaalta: eikö sekin ole tavallaan demokratiaa, jos unkarilaiset pyrkivät toimimaan niin kuin kansan enemmistö vaaleilla ilmaisee tahtovansa? Vai onko vasta se demokratiaa, että me ulkoapäin ilmoitamme unkarilaisille, mitä mieltä he saavat olla ja mitä mieltä he eivät saa olla?

      Unkariĺaisilla on näistä ulkoa annettuista arvoista jo kokemustakin mm. vuodelta 1956.

      Poista
    4. Demokratia, siis Saksan kansa on valtuuttanut itälaajentumisen jälleen kerran.

      Poista
    5. Kyllä unkarilaisten, niiden konservatiivistenkin, arvomaailma on hyvin puhtaasti eurooppalainen. Pikkukaupunkien ja maalaiskylien katolisvoittoinen arvomaailma. Hyvin samankaltainen konservatiivinen arvomaailma joka vallitsee alppien ympäristön saksankielisilläkin alueilla.

      Orban on onnistunut paaluttamaan valtaansa tukevat lait ja valtajärjestelmät lähinnä siksi, että vahvin hänen vastapuolistaan, sosialistit, ajoivat viimeisimmällä Ferenc Gyurcsányn valtakaudellaan uskottavuutensa täysin konkurssiin. Ei Orbanin valta kuitenkaan ikuista ole, äänestämällä vapaissa vaaleissa hänet joka kerta kuitenkin on valittu.

      Suomessa elettiin Kekkosen aikaan vielä vahvemmin yhden totuuden valtiossa kuin Orbanin Unkarissa. Jos tässä nyt jotain suomalaisille tutumpaa vertauskohtaa etsii.

      Poista
  6. Blogisti puhuu vastoin parempaa tietoaan. Ei Rinne mihinkään "striimauksiin" kaatunut. Antti Rinteen kaatoivat pohjalaiset lapuanliikkeen henkiset perilliset ynnä muut suomalaiset "yrittäjähenkiset" piirit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Rinne kaatui omiin jalkohinsa eikä näytä vieläkään käsittävän sitä. Sama tapahtui Paaterolle mutta hän ymmärsi. Ei tässä ole mitään salajuonta eikä kampanjaa. Pääministeri oli kansakunnan ykkösmies ja Suomen toimitusjohtaja. Hänen on myös käyttäydyttävä sen mukaisesti eikä toimittava kuten olisi edelleen työriitaneuvottelujen kiihkeä osapuoli juristin ominaisuudessa. näpit on pidettävä erossa niistä asioista. Samoin ulostulojen on oltava harkittuja eikä muunneltua totuutta ole lupa päästellä pienessäkään määrin. Tätä hän ei ole lainkaan sisäistänyt.

      Poista
    2. Olitko kaatoporukassa mukana?

      Poista
    3. Kuuluja lillukanvarsia ne vain olivat joihin piäministeri lankesi. Mutta niihinkin turvallensa kyrskähtää kun vain ilkiöt taitavat niiden politiikanpoluille solminnan.

      Ja näitä häikäilemättömiä veijarihämähäkkejä riittää kuten parhaillaan nähdään ja kuullaan ulkoministeriin kohdistuvasta äärilaidan kudontapiirien massiivisesta propaganda-virkkuukoukkujen kalinasta.

      Poista
    4. Siteeraan Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajaa, prof. Markku Jokisipilää:

      "- - hämmennyksen vallassaolen viime päivät seurannut pääministeri Antti Rinteen eroon johtanutta hallituskriisiä ja yrittänyt ymmmärtää,mistä tässä kaikessa lopulta on kyse. - - Ei tulisi olla mahdollista, että pääministeri voidaan pakottaa eroamaan vain heittämällä ilmaan epämääräisiä ja perustelemattomia väitteitä luottamuksen katoamisesta. Jos näin olisi, saisimme olla vähän väliä vaihtamassa pääministeriä." (Jne.)

      Samntapaisia lausuntoja ovat antaneet monet muutkin asiantuntijat (korko viimeksi mainitulla sanalla). Ja ymmärtäähän tuon jokainen tavallinen maallikkokin, jolla ei asiaan liity poliittista motivaatiota ja kiihkoutumista.

      Mutta ehkä Kemppisellä, Stenlundeilla & consortes sittenkin on tapahtuneesta painavampaa ja syvällisempää tietoa.

      Poista
    5. ks. Yrjö Raution kolumni Hesarissa.

      Poista
    6. Hämmästyksen vallassa minäkin seurasin pääministerin kaatotouhua - lähinnä hämmästelin sitä, miksi juuri kepu hänet kaatoi, sillä Rinnehän on vannoutunut punamultamies.

      Lisäksi näyttää siltä, että seuraajaksi tulee punavihreä Marin, joten vielä vaikeampaa on vaihtoa kepun kannalta ymmärtää. Jotain kepun sisäistä peliä se varmaan oli... No, ehkä asia selviää joskus.

      PS. Mitä tulee ulkoministeriin, niin siinä vain nähdään, miltä uhriutumispolitiikka näyttää, kun se osuu väärään nilkkaan.

      Poista
    7. Yrittäjähypeä on nykyään meillä liikaa. Yrityksiä ja yrittämistä tietysti tarvitaan, mutta eiväthän kaikki voi olla yrittäjiä eikä yrittäjyys voi olla yhteiskunman ja kasvatuksen ylivertainen ihanne. Sellainen ääriajattelu ei tunnusta sitä itsestäänselvyytttä, että opettajilla, rehtoreilla, poliiseilla, sosiaalityöntekijöillä, tuomareilla, lastentarhanopettajilla, professoreilla, rajavartijoila, tullimiehillä, kaavoitusarkkitehdeillä, kasvatuspsykologeilla, vanginvartijoilla ja monilla, monilla muilla on oma välttämätön osansa myös talouden arvonmuodostuksessa. Tämä on näihin asti ollut melkoisen selvää, mutta nyt alkaa vaikuttaa siltä, että viime aikojen tyhmä imago- ja identiteettipolitiikka on tuhoamassa paljon jo saavutettua. Ja jos tuollaisen itsestään selvänä pidetyn arvon tunnustamista joku nykykeulakuvista haluaa uustermeillä kutsua sosialimiksi, olen sitten vaikka sosialisti.

      Poista
    8. "Yrittäjähypeä..."

      Toki kaikkia noita tarpeellisia edellä lueteltuja tukifunktioita tarvitaan. Ja aivan kunnoitettavia töitä tekijöilleen nuo kaikki.

      Mutta ilman yrittäjyyttä, yrittäjiä ja yrityksiä meillä ei ole mitään.

      Virkamiesten töistä ei vientituloja synny eikä virkamiesten veroilla maata ei pitkään pyöritetä, koska heidän maksamansa verotkin on ensin koottava avoimelta sektorilta veroina, jotta virkamies voi sitten noista verotuloista saamallaan palkalla veronsa maksaa.

      Sovitaanko siis, että virkakunta on yritystoimintaa tukeva tarpeellinen tukifunktio, mutta yritykset maan liikkeellä ja leivässä pitävät?

      Poista
    9. Saas nähdä muuten, minkätasoiseen tasapuolisuuteen julkisuus nyt pystyy, kun yhtä (Rinne) läimitään yhden ammattiyhdistyksen puoleen katsomisesta, kun taas kollegan (Haavisto) pudottamista vaaditaan keskeisesti erään toisen ammattiyhdistyksen puheiden perusteella. Mutta yleensä ennenkin on ollut niin, että ennenkään media ei ole nostanut esiin oikeita syitä ja taustoja. Ja eipähän näistä kummastakaan vielä ole käyttöömme annettu puolueetonta selvitystä tapahtumienkulusta. Kohuja viedään eteenpäin nyt, kun turhat faktat eivät ole rasituksena.

      Poista
    10. Yrittäjähypeä on varmaankin liikaa, jos se peittää alleen itse asian: toimiva talous tarvitsee tervettä kilpailua.

      Erilaiset laitokset, koulut, vankilat, virastot yms voivat toimia tehokkaastikin, mutta ikävästi kokemus kertoo, että byrokratialla on taipumus lihottaa itseään.

      Poista
    11. "Sovitaanko siis, että virkakunta on yritystoimintaa tukeva tarpeellinen tukifunktio, mutta yritykset maan liikkeellä ja leivässä pitävät?" Aivan sama, kuinka päin tämän ympyrän kääntää, kun kaikkia kuitenkin tarvitaan. Jos perustoiminnot ja infra "säästetään" olemattomiin, ei leipääkään kohta tule.

      Poista
  7. Venäjällä Kalashnikovin syntymäpäivänä kouluissa oppilaat harjoittelivat rynnäkkökiväärin purkamista ja kokoamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain hyödyllistä sentään, toisinkuin Lännessä josss päntätään eri sukupuolien pitkää ja pitenevää listaa.

      Poista
    2. Väite on tyyten perätön. Pikku pioneeritkin tietävät että avtamat pura & kokoa oli aivan jokapäiväistä.

      Poista
    3. Ai, että näitä menneisyyden miehiä/naisia on vielä olemassa?

      Poista
    4. En ihan kaikkea ymmärrä, esimerkiksi sitä, ketkä ja missä ovat menneisyyden väkeä. Mutta tuon Venäjän läpitunkevan militarisoinnin pitäisi olla vahva hälytysmerkki etenkin niille täkäläisille "kansallismielisille", jotka tuotakin aatteensa palossa ihannoivat, oman turvallisuutemme kustannuksella. Eilen muuten Matti Vanhanen aloitti Ykkösaamun hyvin, kun hän ihmetteli, mitä se sellainen "kansallismielisyys" oikein on, jonka mielenosoituksiin haalitaan kaikenmoista ääriväkeä rajojemne ulkopuolelta. Mutta tällainen käsitteiden sekoittaminen onkin kaukaa ohjattua, kansalisen turvallisuutemme järkyttämiselsi.

      Poista
  8. Ymmärtääkseni Star Trekin eräs värkkilö oli "communicator" eri muodoissa. Siihen oli yhdistetty myös kätevä kielenkääntäjä.

    Ja sitten nää Fredrick Brownin ilkiömarsilaiset, jotka ilmestyy sekunnissa minne vain vittuilemaan maan asukkaille, "by kwimming".

    VastaaPoista
  9. En teknologiaan laajasti perehtyneenä jaksa teknologiasta ja sen sovelluksista innostua, se aika oli teini-iässä.

    Sensijaan minua innostaa tavattomasti kirjallisuus joka kuvaa aikakautta jolloin oli kenties höyrykoneita ja ehkä lennätin. Turgenevin kirjat yhtä lailla kuin Kiven Seitsemän veljestä jaksavat aina vaan sytyttää sielussani erilaisia lyhtyjä ja ajatuksia.

    Toivoisin, että nuoret pojat tarttuisivat vaikka edellämainituihin kirjoihin ja muihin klassikoihin ja antaisivat niiden vaikuttaa itseensä. Muuten meillä on pian jatkajina sukupolvi joka ei osaa lukea eikä kirjoittaa eikä käsitä menneisyydestä, historiasta saati tulevaisuudesta yhtikäs mitään.

    VastaaPoista
  10. Internetin tapaisen välineen puuttuminen tieteiskirjallisuudesta on hyvä huomio. Internet on luonut sivutuotteenaan ihmiskuntaan uuden tason, jota havainnollistamaan sopinee ilmastovertaus. Soiden ikiroudan sulaminen johtaa väistämättä valtaviin metaanipäästöihin. Internet on vapauttanut ihmiskunnasta oman "metaaninsa", ja sen kanssa on eläminen. Ennen puhuttiin metatasosta eli jonkin tekstin tai puheen avaamisesta rivien välistä ajattelun avulla. Metaanitaso on kyllä jotain ihan muuta.

    VastaaPoista
  11. Jonkun scifi-klassikon olen joskus kymmeniä vuosia sitten lukenut, jossa päähenkilö kohtaa jonkunlaisen planeetanlaajuisen joukkoälyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asimov nyt ainakin on kirjoittanut Gaiasta, jatko-osat Säätiö ja Imperiumi -sarjalle.

      Melko mielikuvituksetonta, saa sanoa. Hän on likipitäen päätalomainen kirjailija.

      Suuria linjoja vetelee mm. Larry Niven jolla on myös sarjakirjailuhäiriö. Lisäksi hän on pahentanut mieliä yhteiskirjoittamalla pätevien kirjailijoiden kanssa, kannattaa lukea Lucifer's hammer, Jerry Pournell ja L. N., äkillinen ilmastonmuutos aiheena.

      Poista
  12. Seitsemän päällimmäistä Internet-ennakoijaa: https://www.webafrica.co.za/blog/general-knowledge/7-science-fiction-stories-that-predicted-the-internet-and-how-we-use-it/

    VastaaPoista
  13. Kaljupäisten valoton kaartorata sopii höppänä-äijien blogille nimeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elä kehveli, aatteleppa minnoon toiseel kannal.

      LOPPU
      PELI
      MIEHET

      noin teepairan sais.

      Poista
    2. Pitààkò ehdottomasti olla kalju? muuten kyllà sopii.

      Poista
    3. Voisit tietenkin ilmestyä esiin omalla nimelläsi jos uskallat. Vai oletko pelkuri?

      Poista
    4. Kaljuus on suotavaa ja aidosta saa arvonantoa.

      Poista

  14. En kyllä odota näiltä natosoittajilta puhkua mitään. Oli niin daideellista kuorokuiskuttelua ja äänihuulifysiologian laudaturia Talvisodan muistomerkin nerokkaalla taapero tai teletappi tai muumidada pystillä 30.11. etten kauaa iljennyt seurata. Pysti by Pekka Kauhanen on ensityrmistyksen aivoshokin jälkeen huimaavan rikas. Takaa pääesikunnasta käsin jopa lumipukusotilaan hahmoakin. Kiikkerä jalusta toisin kuin vaikkapa Kiasman ratsumiehellä tai sankarivainajilla kautta isänmaan tänä iltana.

    Pärähtäisiköhän Linnassa sentään Jätkän humppa Perussuomalaisten riemutanssien iskeväksi tarmostajaksi? Kike Elomaa ja Teukka Hakkarainen vauhdissa ja juhlahumussa. Vihapuheen alta nousseina ja Rautatietorin sissileiristä.

    Vihapuheesta Arthur Milleriäkin vastatulella Amerikan vastaisuudesta soimattiin ja vielä Marilynin jälkeenkin 50-luvun jälkipuoliskolla. Syystäkin, saihan Idoli länkkärien, rikastujien, pelimiesten NHL ja koriskentillä ja pankkiirien salongeissa, reikiä siirtolaisevangelis-rintaansa eli puukosta kylkiinsä meikäläisemmin.

    Kasarmitorin lumihaamu, raatteen Kuoleman kuva kuvatus on reijillä
    hänkin. Mitä ehjää on jäljellä, sekin kiillotettua heijastuspintaa. Ota säteily päähäsi ja säteile takaisin maailmaan. Tai emittoi vaikka. Ja katso huomisista pörssiuutisista kuinka tepsi. Roschierhan otti paalupaikan torilta ; ikkunakin Komentajaa vastapäätä. Kumminkohan päin viesti kulkee?

    Kuseta lisää kauppiaallisen rahataivaallisesti ja demokratiaa kun elämme on vastapuolellasikin ihmisoikeus ja uuskäräjien velvoite valppauteen. Varoa sinua. Joskus oli veloite lähimmäisen rakkauteen, mutta johan muillakin narkkinoilla shotataan, lyödään vetoa kaverin jättämiseksi.

    Vilpiksihän se Willy Kauppamatkustaja Lomaniltakin meni. Kaasutti itsemurhaan, siitäkin Sampo Oy ,ei siis alkuperäinen Keskinäinen, veti pidemmän korren. Lunttaus ja reipas pikkuvarastelu nousivat kolmantena päivänä ja voivat hyvin. Willyn isottelukin jäi. Luin juuri Renaissance quant eli hintanoteeraus numerosotkun yhtälöittämisestä, kuin atomin halkaisujätösten siruaminen sumukammion seinille tai jeeppiläisen haulikkouroitten räkäisy limaroikut auratun metsätiensä sohjossa. Ja venymisvolassaan. Tee ne yhtälöksi, häviä vain 49,25 % tapauksista. Miljardeja tikunnostoja per vrk, vivuta kavalletusta ja universumissaan laajenevasta "luotto" tase-hämä-häkki silmänkääntäjä-tohtoroinnista. Tämä ,paljaaltaan, on Ratkaisu The man who solved the market. How Jim Simons launched the quant revolution. Se ratkaisukaan ei ollut filosofisesti uusi, uusi vain bittisimppelinä aikana. Vanhastaan se oli Juudas. Valta nyt ja eteenpäin on rahakoneen teknikoiden. Ellei sitten peruskansa avaa silmiänsä, nosta katsetta Linda Lohmaniin.

    Olisiko filosofian peruskysymys "jäädäkö henkiin huomiseksikin" saamassa vastauksia ,että en, taideluomista komeimmista Helsingin lavoilla. Tämä Kansallisen etummaisena. Loachin pakukuskin surmanajo, vaiko ei?, ja sen likkalapsen System Crasher. Leffa. Raivaripenskaa parannetaan ja viimein siirretään Keniaan.

    Crash=romahdus; hyvinvointivaltiolle. Valkoista lasta.
    Crash= Luottolama Wall Street kielellä eli Vallilaspeakilla, uusstadi slangilla.

    Uskomatonta hoitotiedettä. Kiukkupussi rimpuaa irti, oivalluksen hymy kokemuksista kirkastunut leviää. Tyttö oivalsi alamaailman painottomuuden. Lyhyeeseen elämäämme. Väliaikaistahan kaikki on vaan eli omaksi ajakseen.

    Ja Oulussa sitten. Tatuoitu piikaylväs, arjessa surku, tuikkaa Juhannukseksi stadin kokoksi. Ja vuosi oli 1822. Missä se Joulu viipyy? Idäntietäjät matkaan jo käy Moraalia se on Konfutsekin ja katurauhaa edes.Jukka Sjöstedt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi. Taas mennään samoilla sekomailla.

      Poista
    2. Joo ei kande tavallisten tai flöittaajien daijuaan raapia.

      Hiffaa ja pidä kliffaa.

      Poista