Uppoutuminen ihmeisiin on välineurheilua. Löysin joitakin kuukausia sitten toisen huoneen kirjoituspöydän laatikosta viisi ja kymmenen kertaa suurentavat lupit eli kellosepän silmään asetettavat suurennuslasit.
Oli niitä välillä kaipaillut.
Ne ovat arvoesineitä. Jos sattuvat vastaan, luulisin että lähtisivät eurolla. Materiaali on aitoa muovia.
Irstailumielessä pidän silmällä mm. verkko-osoitetta www.villenkello.fi
Kun en ole kokeillut, en ota taatakseni firman kunniallisuutta, mutta uskallan yllyttää, koska yrityksellä on postiosoite ja jopa tehtaanmyymälä Vammalassa.
Heillä on myynnissä ilmiselviä höpötuotteita, askarruttavia kojeita ja lisäksi kunniallinen valikoima kelloja. Askarruttaviin luen ultraäänipesukoneen. Pieni määrä nestettä puristuu ultraäänen voimalla pestävän aineen läpi.
Eikö tämä olisi hyvinkin ympäristöystävällistä? Sopisiko mökille? Noinkohan voisi kotona pestä kalsarit ja sukat minuutissa sängyn alla? – Vettä kumminkin tarvitaan, jotta kavitaatio toimisi.
(Asiasta on heikonlainen artikkeli Wikipediassa ja epämääräisiä tuotteita KVG ”ultrasonic cleaner”.)
Huomattakoon etten langeta varjoa verkkokaupan päälle. Esimerkiksi huutokauppapaikka ei voi vastata petoksista (myyjä vaatii rahat tilille mutta lähettääkin tyhjän pahvilaatikon ja katoaa). Maksan mieluummin enemmän ja asioin esimerkiksi Verkkokaupan kanssa, koska tiedän, että toiminta on rehellistä, ehdot selvät ja tavara sitä kuin pitääkin.
New Yorkissa ja San Franciscossa ei pidä ostaa halpaa elektroniikkaa. Ainakin viimeksi käydessä siellä myytiin suruttomasti luultavasti kertaalleen mereen pudonneita kojeita uusina merkkituotteina.
Edellinen kappale oli hiukan vilpillinen. Kun kyllästyin polttamaan ylimääräisiä CD-levyjä pelatakseni kuva- ja tekstitiedostojen kanssa, ostin 8 Gb muistitikun kauppagallerian ketjumyymälästä. Myyjä katsoi tiukasti silmiin ja sanoi että kuitin kanssa saa palauttaa. Suomessa ja jopa Espoossa voi uskoa miehen (naisen) sanaan, ellei kysymyksessä ole merkittävä rahasumma. Flash-tikku muuten ei tykkää huonoa sääntöjen rikkomisesta. Sen kuin nykäisee pois, kunhan tikku ei juuri kirjoita.
Jälleen saan sensuroida itseäni: tietojen tallessa pitämiseen ei kuitenkaan parane käyttää mitään mikä pyörii omia aikojaan. Tuolla on kaapissa huomattava määrä poltettuja levyjä.
Villet ja verkkokaupat kertovat, että nyt
Jumalalliseen kontemplaatioon riittää sienen pillin tai heltan, puolukan tai ruohonkorren pyöritteleminen linssin alla. En ymmärrä televisio-ohjelman mainosta – miten joku muka ei voi tietää, onko olemassa. Antaisi minulle vasaran ja ojentaisi peukalonsa, niin jo tietäisi, ja muutkin kuulisivat.
Pienen suurennuslasin käyttäminen on kontemplaation väline siten, että noinkin helpolla voi palauttaa mieleensä aistihavainnon ja myös ajattelun suuntautuneisuuden, rajallisuuden ja ehdollisuuden.
Tämä ei ole mitään panteismia. Asiat eivät ole sitä miltä näyttävät, vaan paljon ihmeellisempiä.
Kyllä USB väylään laitettavissa muistitikuissa on ainakin Windows koneissa vaaransa jos ne nykäisee irti ilman ohjelmallista varoitusta. Olen muutaman vuoden aikana onnistunut sillä keinolla tyhjentämään kaksi tikkua kokonaan. Tikut olivat ihan tyhjiä eikä mikään File Recovery ohjelmakaan auttanut.
VastaaPoistaKyllä Siperia opetti valitsemaan oikean alareunan systraystä Safely Remove Hardware ikonin ja sieltä poistamaan kyseisen tikun.
Nauratti kun niissä molemmissa oli ns Lifetime Warranty ja laatumerkkejä olivat olevinaan. Formatoin tikut uudestaan ja taas pelitti. Onneksi ei ollut mitään korvaamatonta.
Mutta enää en turvakopioiksi noita USB tikkuja suosittele.
Mä en ole koskaan jaksanut innostua sellaisesta millä mä en tee mitään tai mikä ei toimi, tai minkä luulen toimimattomaksi syystä tai toisesta, eikä aina omasta syystä, kuten toi Welhon modeemi, jonka vastikään heitin seinään kun se ei toiminut, vaikka toimikin, mutta ne siellä väitti että vikaa ei ole vaikka olikin. Sama se, paska tuote on paska tuote, paitsi jos se toimii.
VastaaPoistaKerran eksyin böndellä eräälle vintille ja siellä - kun olin aikani availlut laatikoita ja sulkenut matkalaukkuja - kurkistin erääseen uunintapaiseen, pellillä päällystettyyn tötteröön, jolla on korkeutta muutama metri; niitä on siellä vintillä kaksi. Niin sieltä sisältä uunista löytyi pieni sylillinen klapeja, ja vanhoja valmiiksi palloksi rypistettyjä sanomalehden sivuja - Uusi Suomi, en muista enää tarkka päivää, vuosi oli kuitenkin 1939 ja oltiin elokuun lopussa - ja karkkipapereita, joitakin Fazerin konvehteja, ruskehtavia, kultareunaisia ne paperit. Jostakin syystä sinne uuniin ei kuitenkaan oltu tehty tulta ja hommeli oli sitten jätetty siihen. Ajattelin, että olisiko syynä se, että siinä lattialla ei ollut sitä peltiä naulattuna, että pelättiin niitä kekäleitä, vai oliko tullut esimerkiksi sota, sillä ehkä sitä uunia oltiinkin jo kylmemmillä keleillä lämmittämässä. Eikö se ollut aika kylmä talvi silloin? No miten vain, tein sinne sitten tulen ja hyvin veti. Silloin elettiin 90-luvun loppupuolta, että suurta tarvetta sen lämmittämiseen ei sitten ollut ollut. Katselin siinä sitten niiden lankkujen rakoihin tarkkana, ettei tulisi tulipaloa ja sieltä löysin sellaisen messinkisen, huolella tehdyn näköisen, kasaan taitettavan luupin. Se on mulla käytössä aina välillä. Mahtuu vaikka lompakkoon, jos ei halua taskussa pitää.
"Vuoden 1999 elokuun 11. päivänä (juliaanisen kalenterin heinäkuussa) oli vuosituhannen viimeinen auringonpimennys. Se alkoi kello 12.31 Suomen aikaa Kanadan itärannikon edustalla lähellä Nova Scotiaa. Kuun varjo eteni 2400 kilometrin tuntinopeudella Atlantin yli ensin Etelä-Englantiin ja edelleen Pohjois-Ranskan, Keski-Saksan ja Balkanin läpi Turkkiin. Lopulta se Iranin ja Intian läpi pyyhkäistyään katosi Bengalin lahden rannalla, kun pimentynyt Aurinko laski paikallisen horisontin taakse kello 15.30 Suomen aikaa. Nostradamuksen aikoina uskottiin, että kaikki poikkeavat taivaankannen ilmiöt johtuivat paholaisesta, joka pyrki aina sotkemaan jumalallista järjestystä pyrstötähdillään, meteoreillaan ja pimennyksillään. Nostradamus on astrologina epäilemättä osannut laskea ennalta tämän kyseisen pimennyksen, joka osuu sopivasti vuoteen 1999, jolloin on kulunut kutakuinkin 2000 vuotta Kristuksen syntymästä ja jonka vuosiluvussa on kaiken lisäksi pedon luku 666 nurinpäin. Kun hän sitten vielä huomasi, että tasan viikko pimennyksen jälkeen (18.8.1999) tähtitaivaalla muodostavat Maan kanssa suorakulmaisen kuvion Mars, kuu, Venus ja Aurinko, jotka alkemiassa edustavat Nebukadnessarin unen kuvapatsaan metalleja (rautaa, hopeaa, kuparia ja kultaa), oli hänen tulkintansa valmis. Nostradamus on ilmeisesti olettanut, että tuona pimennyspäivänä itse Saatana (kauhistuksen kuningas) heitetään taivaasta maapallolle ja hän herättää viikon päästä eloon poikansa antikristuksen eli Anglemoisin (Kulmakuukauden) kuninkaan....."
juttu jatkuu, mutta en jaksa kirjoittaa sitä enempää - pientä tekstiä...
;)
Wikipediassa muuten lukee mainitulta vuodelta, että 9. elokuuta – Venäjän presidentti Boris Jeltsin erotti pääministerinsä Sergei Stepašinin ja koko hallituksen. Hallituksen erottaminen oli Jeltsinille jo neljäs kerta. Uudeksi pääministeriksi tuli entinen KGB-agentti Vladimir Putin.
ja siitä tulikin mieleen, että tollasen metallinpaljastimen voisin ostaa, sillä faijan isä on piilottanut böndelle eräitä sotaisia välineitä joskus, eikä kukaan ole niitä sieltä toistaiseksi onnistunut löytämään, tosin pikkubroidi epäilee, että ne on sen entisen makuukamarin alla olevassa kellarissa, jonka ovi on siinä lattiassa. Se on vaan kiinni naulattu, että pitäisi sitten repiä ne naulat irti. Siellä on kuulemma muutakin tavaraa.
jussi: "..faijan isä on piilottanut böndelle eräitä sotaisia välineitä .. entisen makuukamarin alla olevassa kellarissa,.."
VastaaPoistaToivotaan, etteivät "välineet" sisällä kovin paljon ruutia. Ruudista ajan myötä haihtuvat syttymistä hidastavat aineet, jolloin se voi räjähtää itsestään tai jo äärettömän pienestä tärähdyksestä. (Muistamme Uudenkylän pamauksen ja viimeaikaiset pienet poksahdukset puolustusvoimien varikoilla.)
Nostradamus ennusti NL:n iän aika oikein, muistaakseni kolmen kuukauden tarkkuudella.
VastaaPoistaMinulla on kirja 70-luvulta, jossa tämä tulkinta esitetään ja ennustetaan NL:n sortuvan 1991.
Sitten hän heitti nimen "Chyren Selin" tai jotain sinne päin, josta piti tulla kai kolmannen suursodan aloittaja.
Ei ole vielä näkynyt?
Kyllä Villenkello tietää mitä tekee. Eivät pitäneet Joensuun yliopistoa riittävän hyvämaineisena kelvatakseen laskutusasiakkaaksi, vaan vaativat maksun etukäteen. Kun maksu oli saatu pyöritettyä koneiston läpi ja mikrokoopit saapuivat, aikaa tilauksesta oli kulunut pari kuukautta ja välitön tarve oli ohi. Ihan kelpo laitteita ovat, ja suht edullisiakin.
VastaaPoistaUSB-tikkujen ongelmat ovat tuttuja lukion opettajille. Kun kurssitöiden palautusten aika koittaa, niitä leviää kymmenittäin.
New Yorkissa ja San Franciscossa ei pidä ostaa halpaa elektroniikkaa. Ainakin viimeksi käydessä siellä myytiin suruttomasti luultavasti kertaalleen mereen pudonneita kojeita uusina merkkituotteina.
VastaaPoistaNo ilmankos. Meinasin mennä huhtikuussa San Faranciscon Fisherman's Wharftilla halpaan.
Katselin sellaista videokameraa, joka tallentaa 8gb:n flashmuistiin, en muista mikä merkki, joku tunnettu kuitenkin. Lähtöhinta oli 1100 dollaria, mutta sieltä kaupasta oli melkein mahdotonta päästä, pois kun ne alkoivat myydä sitä minulle kahden miehen voimalla melkein väkisin. Lopulta hinta putosi 200 taalaan, jonka jälkeen ymmärsin, että se ei voi olla aito/kunnollinen ja onnistuin jotenkin poistumaan paikalta. Piti kyllä ihailla sitä myyntimiesten uskomatonta supliikkia.
Eipä tuossa ultraäänipesurissa ole sinänsä mitään arveluttavuutta vaan kyseessä on ainakin teollisuuden piirissä melkoisen hyvin tunnetusta kappaleiden puhdistusmenetelmästä ja löytyypä Suomesta myös yksi suhteellisen hyvin menestynyt pesureita ja laajempia pesulinjastoja toimittava valmistajakin: ( www.finnsonic.fi )
VastaaPoistaTakavuosina oli verkkokeskusteluissa vasta berkeleyläisen herätyksen saanut tyyppi joka "ei voinut tietää, onko olemassa". Toinen mieliteesi tällä oli, ettei mikään ihmisen tekemää olisi täydellistä.
VastaaPoistaMuistaakseni kehotin menemään, ja katsomaan Michelangelon David-patsasta Firenzen Galleria Dell Academicassa.
Senkin on kai oltava paitsi kontemplatiivinen myös vahvasti empiirinen kokemus, täydellisyyden – jossa kaikki on kohdallaan - havaitseminen. Tämä on mahdollista myös korvin todeta, mutta vaatinee musikaalisuutta, niin, ja edellinen tietty silmää .. (vähän toisin pelkään, että on niitäkin, joiden mielestä Davidin kalu on liian pieni tms. tuossa kohtaamistilanteessa; he toki puusilmineen "olisivat tehnee eri tavalla", koska mikään "ei kuitenkaan ole täydellistä").
:)
Tämä on ollut sotaisa blogi viime aikoina.
VastaaPoistaToivottavasti tuo ilmastohörhojen merien vedennousu tapahtuisi Itämerellä, jolloin metrin vedennousu vie venäläisiltä mahdollisuuden vedota Leningradin turvallisuuteen.
Ad Igor:
VastaaPoistaToistetaan jotta tulisi selväksi: ei turvakopioiksi.
Oma huolimattomuuden ylistykseni tarkoitti pikkunäpräämistä, jossa homman voi aina tehdä uudestaan.
Apple on muuta tässä(kin) näppärä - Omena-E ja tikku pois.
Ad Tapio Onnela:
VastaaPoistaTarinallasi oli siis onnellinen loppu - usein ei ole.
Mahdollisesti hyödytön tiedonsiru: jos kama on myönnetysti "refurbished" eli tehtaalla kuivattu / kunnotettu, siihen on kukaties lähelle valmistajan nimeä (Sony, Panasonic) lyöty punsselilla pienenpieni tähti (asteriski, *).
N.Y.:n Times Squarelta ei pidä ostaa mitään.
Oli laittanut kädet posken alle ja nukkui joen rantakaislikossa. - Se äiti jätti lapset, sanoi tutun 10-vuotias koulusta tullessaan. Hänet oli jo opetettu syyllistämään mielenterveysongelmat. Suomessa tapahtuu paljon ääritekoja, koska tunteiden ilmaiseminen on kiellettyä, sanoi tuttu lukion äidinkielenopettaja. Vihan, surun, pettymyksen, pelon ja hellyyden ilmaiseminen on kiellettyä, kertoi lukeneensa sellaisen sosiaalipsykologian tutkimuksen.
VastaaPoistaTarjottimillako ne "vaaraimet" nyt olivat? Parempi kankailla kuin louhikoita koluamassa ja kypsyyhän ne noinkin.
Eivät Monsanton geenimanipulaation tutkijat tarvitse sivistysyliopistoa. Lojaalius palkanmaksajan päämäärille on tärkeintä.
http://megafoni.kulma.net/index.php?art=515
Kun kuntakin on liikelaitos, uusitaan buranareseptejä vuoden ajan ennen kuin irtoaa lähete selkäkuvauksiin. Siihen asti neljän välilevyn vauriot ovat lihaskipuja.
Luuppi negatiivin päälle ja mahdolliset harmaasävyt näkyvät - että mistä kannattaa suurentaa... Jos tajuisuus olisi variaatioiden rikkautta eikä vastakohtien etsimistä - mihin silloin sotateollisuutta tarvittaisiin.
Näin pitää ajatella - sen verran jurppii näyttelyn arvostelu.
Kemppinen kirjoitti: "Apple on muuta tässä(kin) näppärä - Omena-E ja tikku pois."
VastaaPoistaiPhonesta on tullut mieleen sama ihmetys kuin parikymmentä vuotta sitten, kun Applen koneet olivat ainoita laajemmin tunnettuja virityksiä graafiseen käyttöliittymään. Että Applen leima fiksujen ja edistyksellisten tyylitietoisena valintana muistuttaa muutamassa kohdin taistolaisuutta - yleensähän muutoin fiksuna pidetään tietoa, taitoa, kokemusta ja pitkäjänteisyyttä vaativaa - kuten ranskalaisia elokuvia, sarjallista musiikkia tai äyriäisten tarjoilu kuorimineen - mutta näissä toisin. Vaikka "kovat" ominaisuudet olisivat tavanomaiset, design taikoo itsekorostavan, ovelasti rentouteen kätketyn tärkeilyn. Jaa, on niitä rinnakkaisilmiöitä kai sitten vielä muitakin, itsekoettuja: Marimekko ja Citroën.
Kontemploidessa voi tihittää isompiakin skuuppeja.
En aivan, viikon metsässä Lapissa olleena tiedä tai ymmärrä (en muutenkaan) mistä on kysymys.
VastaaPoistaMutta tämän sanon:
Onnea miljoonasta!
Ja viime aikoihin: Voisiko olla niin, että käyttäydymme kuin 30-luvulla.
Silloinkin "fiksut" ihmiset kielsivät pahojen aikojen mahdollisuuden... Niin kauan kuin meille ei tule.
Nyt sama. Kärsikööt kaukaisaasialaiset tai mitä ne on. Meilä on sopimukset ja kaikki, ja maailma ei käyttäydy sopimuksia vastaan.
Hra Kempp. on useasti tällä blogilla muistuttanut historian opeista, että ei niitä ole. Paitsi se yksi: isompi voittaa pienemmän.
Ja totta: macissä pelittää ku ottaa vaan USB-kanavaiset pois, vaikka kuinka herjais. Täst'edes käytän kuitenkin varmuudeksi ommpueetä.