Sivun näyttöjä yhteensä

16. helmikuuta 2022

Komppania rähmälleen


 

 

Otsikko ei ole pilkantekoa. ”Rähmälläänolo” eli ylenmääräinen kumartelu Suuren itäisen naapurin suuntaan, tuli sanana niin tavalliseksi, että se menetti kaiken merkityksensä.

 

Sen kuvaama ilmiö on politiikan arkipäivää, ja juuri nyt se on korostunut Ukrainan tilanteen vuoksi. Moni kysyy, olemmeko me Suomessa nyt enemmän vaarassa kuin puoli vuotta sitten. Vaarassa oleminen ei tarkoita sotaa, vaan myös odottamattomia hankaluuksia ja siis kustannuksia.

 

Vastaus on selvä. Kyllä meillä on vaikeuksia, jollaisia emme osanneet odottaa. Puheenaiheena ovat suurvaltojen etupiirit. ”Etupiiri” ei ole sanana helppo. 

 

Monille se tuo mieleen vuoden 1939 etupiirijaon. Suuri ja vahva valtio määräsi myös naapurimaiden asioista, ja Suomen Talvisota oli pelkästään Neuvostoliiton tapa kohentaa etupiiriään. Sitä ennen Neuvostoliitto ja Saksa olivat jakanet keskenään etupiireissään Puolan, joka katosi kartalta. Heti perään Saksa liitti hyvin raskaalla sotilaskoneistolla etupiiriinsä Tanskan ja Norjan.

 

Harvoille ”etupiiri” tuo mieleen 1800-luvun suuren pelin. Englanti ja Venäjä ja viisi muuta tappelivat muun muassa siitä, kuka niistä saa olla herrana Pekingissä. Kiinalaisilta ei kysytty. Siirtomaavalta eli kolonialismi on osa tuota asiaa, ja myös USA kävi sotaa esimerkiksi Kuubasta samalla kun kirosi siirtomaaisännyyden.

 

Suomi oli rähmällään, vaikka täällä alettiin uskotella, ettei Suomi muka kuuluisi Venäjään. Olimme joka tapauksessa Venäjän etupiiriä emmekä esimerkiksi Ruotsin tai Saksan.

 

Luultavasti Putinin Venäjällä esiintyy ajatuksia, joiden mukaan mikään ei ole muuttunut. 

 

”Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.”

 

Tämä on hyvä järkeä esimerkiksi raha-asioita, perhettä ja terveydentilaa ajatellen. Silti lause on väärä. Se ei pidä paikkaansa. Tulevaisuuden ennustaminen, myös pienissä kohteissa ja lyhyttä aikaa ajatellen, on mahdotonta. Sivuutamme triviaalit asiat. Tunnin kuluttua nukun päiväuntani. Se on jokseenkin varmaa, mutta tuo lause ei oikeastaan ole mikään ennustus.

 

Se ei ole totta, että Putinilla ja Yhdysvalloilla eli siis Natolla olisi suunnitelma. Meneillään on jotain, mitä kuvaisin mielelläni viettelyn vastakohdaksi verraten sitä siis ihmisten toimintaan. Kokeillaan tuota, kokeillaan tätä, yritetään olla valmiina. Puhe on siis opportunismista. Toimitaan jollain tavalla ”tilanteen niin salliessa”.

 

Itse tavallisena kansalaisena olen mielelläni rähmällään eli katson juuri toisaalle. Kun lentokone oli syöksymässä maahan, lennonopettaja sanoi tilannetta lentokonehallin edestä seuratessaan, että katson juuri muualle, ja kääntyi selin. Menetelmän ja ajatuksen olen lukenut tuhat kertaa poliisitutkintapöytäkirjoista rikosasioissa todistajankuulusteluista. Tuota taitoa ei tarvitse opetella ahkerasti, koska useimmilla ihmisillä on erinomainen kyky olla ajattelematta ikäviä asioita ja näkemättä ilmiöitä, jotka eivät muka ”kuulu kuvaan”.  – Onko tuollainen viisasta, sen jätä lukijan ratkaistavaksi.

63 kommenttia:

  1. Kiva näitä on omaksua. Automaattinen kääntö älyläpyrän asetuksista vaan päälle niin voi valita lukeeko pitkippäin vai poikippäin.

    Tilanteenmukainen toiminta.

    Vielä olisi oivallista mikäli tämän blogin lukijaparkaa ja -raukkaa hemmoteltaisiin taustalla soimaan lähtevällä musiikilla, mutta vain kerran. Siten että ensimmäisellä kerralla lukiessa soisi teema, sanokaamme impromptu pianosonaatti ja seuraavilla kerroilla kommentoijien pätevyydestä ja näppäilytyylistä johdettu iskelmällistyyppinen mikä-vain.

    Eiks oiski?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukijaparka ilahtuisi paljon enemmän siitä jos et Hallantie tähän blogiin kommentoisi.

      Poista
    2. Sovitaan hinnoista niin minä keskustelen kustannukset.

      Matematiikka, fysiikka, elektroniikka, kemiikka..

      Loogista. Kyllä mua saa tappaa. Alapa koittaa.

      Poista
    3. Lukijaparka ei edusta muita lukijoita kuin itseään.

      Poista
    4. Taitaa olla niin että ilahtuneisuus on passiivissa ilmaistuna 'käynynnä vähhii sillähii', miksipä ei olisi.

      Onkohan kenties niin että hän tarkoittaa ettei kykene olemaan lukematta näitä sillä pelkää että kerron sellaisia joita hän ei kestäisi.

      Hän selvästikään ei ole saanut riittämiin. Kysyttekö mitä, älkää kysykö, olkaa hyvät. Täältä kas pesee mutta en juuri piittaa etten itsekään tiedä mitä pukkaa, jännää. Voi tulla mitä tahansa/hyvänsä. Enimmäkseen teeskentelen kirjoittavani ilman jääkylmää raivoa, äärimmäistä kostonhimoa, siis sellaista jossa pahapäitä nyljetään, riiputetaan ja pakastetaan myöhemmiksi varoiksi. Ihmisellä ei voi olla liikaa itse otettuja etuuksia. Pomo olen nyt minä. En käyttäydy omistajan elkein vaan omistan koko idean, se on ollut ja on oleva minun. Mie ite päätän millilleen paljonko paskaa eräät joutuvat nyt sietämään. He ovat koe-ihmisiä. Enempää arvoa he eivät minulle välittäneet olla suomassa. Isäni mainitsi tästä ohimennen. Että juntti on moukka, ei muutu vaikka olisi emeritus arkkipiispa. Ei tosin ole, tosiaankaan ei ole emeritusarkkipiispa moukka saati juntti. Minä olen erään ajatusmaailman keisari ja ehdoton yksinvaltias, en anna armoa enkä käy sotaa, en tiedustele enkä ole kaupallisuuteen taipuvainen. Kiristän rehellisesti!

      Taitaa raasu vieläkin yrittää ymmärtää minua. Hähä! Kosto on, tuho off.

      Poista
    5. Mitähän siitä tulisi jos Hallantie avaisit ihan oman blogin? Kun tuota juttua tuntuu riittävän. Ettei tarttisi muilla alustoilla häiriköidä.

      Poista
    6. Alustat ovat siis alaasi. Sopivaa.

      Mitähän siitä tulisi jos tekisin anonyymien toiveiden ja/tai ehdotusten mukaan, mieliksi ollakseni? Anonyymien! Mitä? Yhdentekeviä ja sisällöttömiä haamujen huokauksia.

      Hajuton, mauton, alla suuren kuorma-auton.

      Montako siiliä savihauteessa söisit nälkääsi? Siili on rauhoitettu, syö kyitä.

      Roadkillperustainen ruokavalio on hyvin eko, jopa luomu. Muista ketsuppi.

      Poista
  2. Kuinkahan moni somessa suureen ääneen möykkäävistä mahtaa tajuta toimivansa tosiasiassa ulkoisen etupiirifyyrerin narujen vetelemänä? Oli möykkäasia siis melkein mikä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Momo ja aikavarkaat, kadotin sen jolloinkin...

      Ainakin me, aluksi. Ken elää, Barbi näkee. Etupiiriführer, kaksipiirisine jarrujärjestelijöineen luultavimmasti vienee yhtä paljon ymmärrystä, järkeilyä ja yleensä maailmaa eteenpäin kuin kaljakuppilatkin. Niissä tosin on toisinaan kaljavisa, bingo, karaoke ja hilpeitä kahdentappeluksia portsarin vuoksi, vaikka ovihommat ovatkin muutoin vihoviimeisiä. Silti, järjestyslaki 4 pytkylä kieltää julkisen tragikomedian esittelyn ettei naurismaan aidat petä. Draaman kaari.

      t. Osapäivämaailmanparantaja, kaljameister.

      Poista
    2. Niin juuri. Ja kuinka moni mahtaakaan edes päästää tajuntaansa, että niitä meidän marionettien narujen vetäjiä on niin monenlaisia. Tänään, "historiallisena päivänä" tuppaa väkisin työntymään mieleen tuo "Sullivanin Jake" ja sen suomalainen äänenkannattaja, se "faktantarkastaja"-aviisi. Pilliä ja Pullaa unohtamatta.

      Poista
    3. Nehän melkein järjestään luulottelevat olevansa isänmaallisia.

      Poista
    4. Lähimmälle etupiirikaappaajalle on mikä tahansa möykkä täällä suuresti mieleen.

      Poista
    5. Cosi fan tutte? No ei todellakaan. Muutamankin kirkuna se vaan peittää kaiken muun.

      Poista
    6. Kyl mar te kuulit kans mitä sanottiin: "Möykkä" seis ja täysi Gleichschaltung voimaan! Heti.

      Poista
    7. "Cosi fan tutte."

      Apulaisprofessori L. selitti ammoin valistusajan kulttuurihistorian luennolla, "mitä se on": Niinhän kaikki NAISET tekevät.

      Poista
    8. Tuo ooppera on itseksikäs. Oikea periaatteen ilmenemä.

      Poista
    9. ainoa oikea anonyymitorstaina, 17 helmikuuta, 2022

      Taas tässä leikkisä Hallantie jakaantui moneksi eri "Anonyymiksi" jotka kilvan kehuvat toistensa nokkeluuksia.

      Lukijaparalta menee tässä hulinassa pää ihan pyörälle.

      Poista
    10. Taas maniavaihe päällä IH?

      Poista
    11. Sorry no funnymoney go get a job. Vaikuttaa siltä ettet osaa saati uskalla kirjoittaa pidempään, ehdotan lapiolinjaa. Tätä on tietenkin jonkin verran täällä, saa ammentaa muualtakin. Vauva.fi?

      Poista
    12. Kellonaikojen näyttämättä jättäminen rahtusen vaikeuttaa vastaankänittämistä mutta leikkisä Hallantie ei 'jakaudu anonyymeiksi' vaan jalkautuu omiin nimiinsä eikä kysele joutavia kun kohtaa aidon pöllöpään, kuten itse on, parasta laatua. Parempi kieli poskessa kuin nyrkki taskussa.

      Poista
  3. Laulussa sanottiin "Sinun täytyy tietää kaikki". Ei voi.

    VastaaPoista
  4. Juuri kun Suomessa oli selvitty siitä kauheasta pöyristyksestä, että ulkoasiainvaliokunnan pj Niikko kehtasi toivoa jonkun isokenkäisen sanovan sen faktan, ettei Ukrainaa oteta Natoon näillä lumilla - niin eiköhän Saksan liittokansleri Schultz mennyt ja sanonut sen!!!

    Eikö ne seuraa Suomen mediaa yhtään?

    (Nyt sitten äkkiä vaatimaan Schultzin eroa! Ja Niikolle antaaksipyyntö ja puheenjohtajuus takaisin.)

    Näin siinä perhana käy kun tottumaton yrittää puhua järkeä asioissa, joissa järjellä on muuta käyttöä. Ja se Suomen kuuluisa optio - sehän on vain oikeus hakea Naton jäsenyyttä. Sitähän ei Schultzkaan edes Ukrainalta kieltänyt. Yksikin maa - esim. Venäjän kaasusta riippuvainen Schultzin Saksa - pystyy jäsenyyden estämään. Eipä ihme että Sauli on harmaantunut silmissä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niikkohan käytännössä ilmoitti Suomen kuuluvan Neuvostoliiton eiku Venäjän etupiiriin.

      Poista
    2. Eikun Schultz pelkää että Suomi hakee jäsenyyttä. Muistelee huolestuneena kuinka kävi viimeksi kun oltiin kuni veljeksinä sotahommissa. Ja edellisellä kerralla.

      Poista
  5. Uutislehti nimeltä Uutinen (Novaja) kiinnitti huomiota siihen, ettei polttoaine-ajoneuvoja näkynyt paljoakaan. Onko huolto tyrinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä episodissa on outoja piirteitä jotka on luultavimmin laadittu tahallaan jotta olisi vaikea tietää lopullinen tarkoitus. Putin käyttää samaa taktiikka kuin Saddam Hussein ja monet muut diktatoriset arabijohtajat. He olivat täysin ennakoimattomia ja tekivät useasti aggressiot ja muut ikävät toimet odotuksien vastaisella tavalla.

      Jos huolto on heikolla tolalla rintamalla, siitä voi tehdä nipun johtopäätöksiä mutta riski jää että kyse on harhautuksesta. On kuitenkin vääjäämätön seikka että puutteellisella huollolla ei pitkään toimita. Ei riitä että sotilaat saavat vanikkaa.

      Putinin vahvuus edellisen lisäksi on se että rahaa riittää operaatioon. Hänellä ovat tukena kaikki oligarkit miljardeineen. Se voi johtaa poikkeuksellisen pitkään kriisiin joka eskaloituessaan täysimittaiseksi sodaksi tulee olemaan tavattoman tuhoisa molemmille osapuolille. Sen jälkeen Venäjä on myös pahasti ontuva kaikilla mittareilla ja Putinin valtakausi päättyy siihen.

      Poista
  6. iltalehti sunnuntai 13.02.2022 klo 16:40
    Puolustusliitto Naton miinalaivat ovat saapuneet Suomenlahdelle. Ne partioivat tällä hetkellä Helsingin ja Tallinnan välillä, lähempänä Suomen kuin Viron rannikkoa. - - - - Iltalehden eri sotilaslähteistä varmistamien tietojen mukaan Suomella, Virolla ja puolustusliitto Natolla on olemassa yhteinen suunnitelma Suomenlahden pohjois- ja etelärannikon puolustamiseksi sota- tai kriisitilanteessa. – Uutisessa ei kerrota on loukattu aluevesirajaa. Vertaa: ilmatilaloukkaukset; tapaus Dmitri Ustinov 1978 (Wikipedia). Huono/hyvä? – JRi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivasti tännepäin tullaan ja osataan meillä valokuvaaminen ja hydrofonitouhut. Että mainioita vempeleitä, kunnes toisin todistetaan. Meilläpä se on pääase tuo merimiinanen. Sokkeloinen ja karikkoinen ynnä raivostuttavan matala saaristomme se.

      Muuttakaa kirjanne Turkuun! Se pitää uskoa kun Jope sanoi.

      Poista
    2. Korjaus: ...ei kerrota on loukattu... pitää olla: ...onko... – JRi.

      Poista
    3. Ennen pandemiaa - ja kohta taas pandemian jälkeen - Tallinnan ja Helsingin välillä seilaa taas n. 18 miinalaivaa edes takaisin. Eikä joukossa ole enää m/s Vanemuine eikä laulaja m/s Георг Отс. - Muistan, kun kävin... fram och tillbaka. (Eli framille ja takaisin.)

      Poista
    4. Wikipedia hakusana Suomenlahti: Kansainvälinen merialue on hyvin kapea, pienimmillään noin 10 kilometrin levyinen. – JRi.

      Poista
    5. Siitä mantereille päin on kuitenkin Suomen ja Viron talousvyöhykettä ja/tai ulkoisia aluevesiä eli aluemerta. Niillä monenlainen liikenne on sallittua mailta lupaa kysymättä.

      Poista
  7. Paremman tiedon puutteessa huomisen sään ennustaminen yllättävän osuvasti on tämä: Katsoo ulos ikkunasta (kuten muinoin tv-sketsissä aito tv-meteorologi). Suurella todennäköisyydellä se on suunnilleen sama kuin tänään. Päivät on veljeksiä vaikka vuodet ei.

    MMM...

    VastaaPoista

  8. Pääomamarkkinapäivä. Aleksilla? Eikun Virtu. Joskus siellä puhui suomea Dahlberg. Nyt puhuu Wahlroos, kolmella. Katastrofiensa jälkeen Teddykarhu puhisee mutta heillä Nordeassa pyyhkii oivasti. Tietäneekö mies edes ketä Teddyä tyynynallen nimellä tarkoitetaan ? Jos tietäisi olisiko mennyt joku talvi sitten karhunpesälle kuin Tiainen ja saanut siipeensä. Muistako?

    Miksi muistuttaisin, se asia millä Björn kehuskeli -ei Suomea- vaan itseään, oli että kurssit korkeammalla kuin koskaan, että miten niin muka meidät olisi pelastettu. Mehän ne pörssit taas takaisin nostimme ?

    Nyt se Aleksin konttorihuone jossa oli välillä hieno Hildenin ravintolakin, on remontissa ja tulee privatbank asiakashuone. Se on paikka, jossa rikas ei lainaa vaan suostuu ottamaan millin kaksi ja ottamaan Nordean valikosta tuottopaperia, jotain johdannaista proletaarien työstä. Vaikka omakin jama n-vertautuva eilisestä Somalimaa leffasta hoksasin. Orionissa ihan kamala kun vielä tosikin. Varo elon kuvia.

    Viimeisin Kuningas lopetti upean suomalaisen meklariuransa kun innovaattiohulivilistys ehti siihen, ettei asiakas tarvinnut lompakkoa eikä korttiakaan. Jos jotain niin Kelasellaisen -kuoreen, shell identifikaatioksi.

    Jos tänään taas omistajia eurotetaan raskaasti, niin vakavaraisuus ei hetkahda kun se lasketaan väärin ties mistä 1980-luvulta alkaen BISistä, arvot taseessa ja vakuutena senkun nousevat kun niitä vaihdetaan viimekuista kiimaisempaan hintaan.

    Sitten ne tulee ryminällä pohjiin, verokansalaisten varpaille. Fed-EKP järkkää parkuville rikkaille lisää fyrkaa ja kohta Wahlroos sanookin että mitä minä sanoin: entistä vauraampia ollaan. Ja koko eliittimme röhkii mukana vaikkeivät tajua mistä se omankin kesäpaikan arvo taas näkyy nousseen. Hanki sinne mökkihöperyyteesi lukutuoli äläkä luule ansainneesi ylentymistäsi Palveuskotiin ja pankkiiriliikettä perijäksesi.

    Tila ei riitä soimaamaan. Julistan vain että jama missä työehtosopimukset tehdään 2% ja hinnat nousevat 5% ja osingot/bonukset tältä keväältä kaksidigiluokassa eli 10 ja yli.. %, niin huh. Osta se lukutuoli ja ota selvää niin kauan kuin Convoivoi vain tööttöö. Lue vaikka Martti pojanpoika Koskenniemen Legal imagination and international power 1300-1870. Ja jatko-osa elommeaikainen vaikkapa Pistorilta.

    Edellisen hinta näkyy olevan 119€. Pistorin saa ilmaiseksi vaikka Project synticatekin nosti maksumuurin, niin piraatisti Jordan Times. Tai privaatisti maksaenkin kunhan on tietokonepalvelija hovissasi. Ei siitä digistä jumalanajastaan tarkalle muutoin juuri netistä sielukasta löydy. Se vielä rakentavasti että lueta edes pojanpojilla.

    Terveisiä perheneuvotteluun ja järkeää käsivartta työehtoneuvotteluihinsa Paperiin ja Tehyyn Millariikalle.JS

    VastaaPoista
  9. Etupiiriajattelu (-käyttäytyminen) on lajillemme tyypillistä. Ei siinä yhtään mitään ihmettelemistä ole.

    Putinilaisen kansakunnan tai jonkun yksittäisen pipipään yksinoikeutta etupiiriajattelu ei ole vaikka se siltä näyttää kun vain yksi pipipää kerrallaan on siitä lotikoittelemassa. Meillä Halla-aho edustaa yhtä etupiiriajattelun mallia ikävimmillään saaden sen avulla kokonaisen lauman samoin asioita ynnääviä ympärilleen hiphoppaamaan.

    Arjessa etupiirikäyttäytymisen "mallikansalaisia" ollaan me, omakotiasujat ja yksityisteiden haltijat. Mitkä oikeuteen viedyt asiat ovatkaan käräjäoikeuksien ikävimpiä ratkottavia ellei tontti- ja tieriidat?

    Lajimme, joka on valloittanut muulta elolliselta käytännöllisesti katsoen tämän koko planeetan, ei salli enää, että muutamat eläinlajitkaan haluaisivat edes ripenen takaisin menetettyjä reviirejään.

    Kuhmon ainutlaatuisen susilauman murhaamisluvituksessa ja sen peruuntumisen vuoksi nousseessa itkukuorojen sanoituksissa (agitato) ja sävelissä (lacrimoso) soi etupiiriajattelun alkukantaisuus aidoimmillaan.

    VEK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja entäs nuo yksityiset metsät! Siinä sitä on, etupiiriä. Isännät samoilevat luppoaikonaan selkosillaan ja heittävät satunnaiseen kulkijaan pelottavan kiinteän katsannon, vaikka varoisi varpua tallaamasta. Että sellaiset jokamiehenoikeudet. Kukahan pipipää Kungl. Maj:t. keksikään, että nekin isonjaon yhteydessä piti panna lihoiksi? Vähän niin kuin SSSR:n hajotessa pantiin valtion tavara menemään.

      Poista
    2. VEK:

      Nyt tuli sen verran uusi juttu, että on pakko kysyä: Minkä sortin etupiiriajattelua Halla-aho mahtaa edustaa? Ihan noin täsmälleen määriteltynä, ei vain yleisenä huuteluna.

      Löytyykö linkkiä alkuperäislähteisiin? Ei toimittajien omiin tulkintoihin tai mielipiteisiin?

      Poista
    3. On muuten asumisoikeuskerrostalo aika hyvä keksintö.

      Poista
    4. VEK tarkoittaa varmaan sellaista etupiiriajattelua, ettei muka jokainen tänne kehitysmaista tuleva olisi heti oikeutettu täyteen sosiaaliturvaan ja muihin etuihin for ever.

      Poista
    5. Arvellakseni H--ahon modus operandi on Minä Itse. MIA, melkoisella ponnella.
      Tiedättehän: MIA/KIA -aiheen parista murunen, ei iksäkli blue/blue vaan blue on blue action.

      Tovoisinpa hiukkasen tarmoa ja harkitsevuutta tuolle porukalle joka niin mieluusti sanoo ja jopa korottaa ääntäns' ajoittain. Politiikka kaipaa persukoulua, päättötodistuksen saisi hallituspuolueena laitella aivan omin neuvoin. Monessa hyviä, ei missään huonoimpia on keino jolla keskiarvoo saarahan aikaaseks'.

      +aa peliin ja råsvåå koneeseen ettei pelkät /siöt päätä kuka saa tään maan periä.

      Poista
    6. Likka laittaa nyt sen korkin kiinni. Juhannuksena sitten taas.

      Poista
    7. Minä kyselijöille linkit näytän:

      https://areena.yle.fi/audio/1-50754359 (saarnaajat)

      https://areena.yle.fi/audio/1-3948085 (12 diktaattoria)

      JH-a-kulttikin lipsahtaisi näiden edellämainittujen ohjelmien sivuilta löytyvien saarnaajien ja diktaattoreiden kaltaiseksi jos taustamassassa (myötäjuoksijoissa) olisi nostetta enämpi.

      Onneksi olemme näin mitättömän pieni kansa, ja monipuoluevaltainen vieläpä, ettei täällä yksinvaltiaita hevillä johtajiksi nouse. Eikä varsinkaan ”hevillä” vaikka kulttijohtajat itsekin semmoisia olisivat kitarisoistaan ja kitaroistaan rommautelleet.

      Kekkonen oli aikansa tuote ja lähellä tyrannin valtaistuimelle kipuamista, mutta vanhuus ja maailmanpolitiikan tuulten suunnanmuutokset pyyhkivät semmoisen vaaran kuin kilin kakin kalliolta.

      Samoin kävi jo J.Halla-ahollekin.

      Huhhei ja tuuli vei! (Viktor Kalborek)

      Siksikään en ala sormella osoittelemaan nimenomaisen tyrannintaimen etupiiriajattelun todistemateriaalia linkityksin koska nehän kaikki löytyvät po. kulttijohtajan omista epistoloista niin Scripta-blogista kuin fb-kirjoituksistaankin (ym) ja rivien väleistä hänen miltei kaikista julkisesiintymisistäänkin.

      Tämänhän arvon linkinutelijat itse tietänevätkin, mutta kuhan vuan härneevät.

      Tämä tästä. Souvelkaapa linkkimeressänne omin neouvoin etiäpäin. Tai taakse(merten).

      VEK

      Poista
    8. Seppo Wahen sanoin, nähdäkseni tämä maa tarvitsee vain äärioikeistolais - äärivasemmistolaisen vallankumouksen.

      Weppo, sinipipokessu.

      Poista
    9. Tonttien ynnä muiden vahtiminen perustuu omaisuudensuojaan. Se taas on markkinatalousjärjestelmän ydin.

      Poista
    10. Wanna buy a farm...

      Poista
    11. Kuinka kyvykäs onkaan tuo ymmärryksen ääri jonka havaitsemme nimeä vailla kitisevän ruik- no, en tahdo olla epäkohtelias sillä sille ei milloinkaan ole puolustelua, se kun perustuu vapaaehtoisuuteen - uttajan kommentin sävystä?

      Alkaako olla kohillaan? Pyydätkö lisää? Saako olla todempaa, yksityiskohtaisempaa vaiko henkilökohtaisempaa? Kenties molempia?

      Tahdotko, tekeekö mielesi esittää julkinen anteeksipyyntö? Tämä on kiintoisaa, hyvinkin mieltäkiinnittävää.

      Poista
  10. Että ennustaa pitäisi? Kun lunta syö ja vettä juo, niin eipä paskakaan paljon haise.

    VastaaPoista
  11. Vastakkainasetteluna voisi olla esim.

    Herkkyys ja voima, voima ja herkkyys.

    Voima ja herkkyys, herkkyys ja voima.

    Kukapa sen saattaa punnita, silmin sitä seuraa sen minkä viitsii. Silmät kun sulkee niin päätään ei kääntää tarvi. Moni, usea kuuntelee keskittyneesti silloin kun on yllättävä hiljaisuus, sellaisia hetkiä on.
    Hiukan ne aluksi ovat pelottavia.

    Pelkäävä ihminen ei räpyttele, saati sulje silmiään. Silmät suitsirenkaan kokoisina kirjoitetuista leikkipuheista ei oikein ole viihteeksi, ei todesta otettaviksi. Sitä mieluummin käy ulkoperäisten henkilöiden pakohuoneessa, kahvilla. Että jospa vaikka pieni tila, pala Marokkoa maan päällä, ja sellainen isompi kolmonen, kiitokset. Sinne on sopivaa jättää jotakin pientä muistoksi, vaikkapa kaksitoistakiloisen sammuttimen sokka. Kattoon, tai tiskuupöydän nurkalle.

    Diplomatia lähtee ystävällis-päättäväisestä asenteesta, hymyä syrjään jättämättä ja unohtamatta sen käyttöä.

    P. S.

    Voisiko yhdistää bordellin ja pakohuoneen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui että siellä on maailman suurin tori. Eräät, jotkut ovat siellä syntyneet ja kuolleet poistumatta lainkaan, välillä. Tekisikin mieleni käydä, vaan kun ei tee.

      Poista
    2. Voi jeesus kun unohtuisit joskus itse tästä blogista pois! Niin ovat lapsellisen pissiskielisiä juttusi, että lukija punastuu myötähäpeästä.

      Poista
    3. Ou good..

      Kirjoita nimi oikein.

      Poista
    4. Onko pakkoenglantityyppi ruvennut nyt maalittamaan Iikkaa, kun aatetoverit osoittavat mieltä englanniksi?

      Poista
    5. Müghligeweise. Ei ole olemassa huonoa julkisuutta.

      Poista
  12. Kiivain provokaatiorähinä meillä tuntuu tänään vetävän hieman henkeä. Kävikö tällä(kin) kertaa niin, että suuri tavoite pääsi karkaamaan kuin ilmapallo lapselta? Ut desint vires, tamen est laudanda voluntas.

    Mutta eiköhän se pikapuoliin taas siitä.

    VastaaPoista
  13. Etupiiristä tulee mieleen, kun presidentti Kennedy otti tiukkaan puhutteluun ukrainalaissyntyisen keskuskomitean ensimmäisen sihteerin, Nikita Sergevitsin, joka oli kännipäissään lahjoittanut syntymätasavallalleen Krimin. JFK antoin dämnin lahjoitukselle, mutta vaati Neuvostoliittoa poistamaan ohjuksensa USAn etupiiristä (Cuba).

    Aina toisen luokan näyttelijäksi tituleerattu Ronald Reagan sai lopulta huippuroolin presidenttinä. Salaisista lähteistä hänelle kerrottiin, että Grenadan saarivaltioon rakennettiin lentokenttää ilman asianmukaista lupaa, joka tietenkin oli välttämätön, kun USAn etupiirissä rakennetaan. Hän ymmärsi, että kyseessä oli katala juoni saarella lomailevien USkansalaisten turvallisuuden ja hengen vaarantamiseksi. Saari on Kuubaa pienempi, sen miehitys onnistui.

    Kamppailua Pekingin herruudesta en muista, mutta Kiovan herruudesta kisaavat enää Venäjä ja USA, hiihtoselostajan kielikuvaa lainaten EU on jo “täysin köysissä”.

    VastaaPoista
  14. Ylen uutissivuston mukaan "vahvat johtajat viehättävät". Ei ainakaan minua, eikä minulta ole kysytty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nikita lahjoitti silloiselle Ukrainan neuvostotasavallalle tataareille vanhastaan kuuluneen Krimin. Josif oli sitä ennen ehtinyt kuskata tataarit kauas pois kotikonnuiltaan.

      Poista
  15. Takarenkaan lokasuojaan oli tatuoitu sana Beast, peto. Ja kiiltävät raateluhampaat terävät ja pystyssä. Rekkariin oli kolmesta kirjaimesta kerätty F, O ja U. Sehän ärjähtää flow. Tiikerinhyppy. Auto oli kuin väärinkäsityksestä Elite :n edessä.

    Mihail Hodorkovski tynnyröi 1990-luvulla Siperian öljyt omaansa ja BP:n talteen. Putin palautti öljyt -itselleen jos HeSaa ja Yleä ja Salea on uskominen. Mihail pantiin häkkiin ja telkkarissa yhtenään näyteltiin. No hän pääsi Länteen. Tuttu naama ilmaantui viikko sitten todistamaan Putinin ihmisvääryyksistä.

    Kai se Hodorkovski oli ostanut öljylähteet rahalla. Ja kai myyjä sillä rahalla osti E 18 Mersu Bemari kuljetukset rekkojen päällä itään. Sitä mukaa kun YTYK Kanerva sai moottoritietä avatuksi.

    Venäjällä kun ei ollut liikepankkiakaan -valtioruplaa vain- sellaiset piti perustaa, mitä meikälle selitti Birgitta nunnarin seinien katveessa Tuglas opas. Hyvin selittikin. Ensin sinne meni SEB ja Danske.

    Että millä siis Venäjä vallattiin ja otettiin vielä oligarkkeja panttivangeiksi Lontoon futisaitioihin ? Sama Fennossa paitsi että ei tarvittu panttivankeja. Halusta vaihtoivat savotat viinitiloihin Ranskasta Italiasta. Olisiko heittiä Coqnacissakin? Meikäkin poikkesi. Bussimatkalla. Parasta oli Midin kanava Colbertin ja Ludvig XIV välityö.

    Ludvigia seurasi Missisippiyhtiö Citystä taposta häädetyn pankkiirin innovoimana. Ja eikös Pietari kutsunut tätä Venäjälle! Olisikin mennyt, niin Suomi olisi välttynyt Isolta Vihaltaan. Feodaalit joutuivat heikoille kun palkkasotilaat kyllästyivät tunkemasta siskojaan jäitten alle piiloon tai ampumaan veljiään millekin Senaatin toreille. Huudettiin parlamentti jatkamaan 10 käskystä. Paljon on tehty ja oikeuskin peitetty lisätäkkeihin ja paikkatilkkuihin. Mökä ja Convoivoi ääniaalto kantoi jengit Senaatintaloon ja vallanpitäjiksi. Kyllä kyllä ja sinä nykyisoisena olet niitä Jannen pojantyttärisiä tylleröitä.

    Conway älykköjä arkeologioi common lawn perässä, Magna Chartaa liimattu nuppien oviin! Perhekielteisiä vainotaan.

    Ensimmäiseksi senaatissa avattiin rahakirstu. Tyhjeni hetkessä. Jatkettiin paperilla, assignaateilla Pariisissa. Tepsi kun perälautana Giljotiini. Jestas että penskoilla on kivaa hiihtolomalla ensiviikkolla kun juttuat näitä yliopistostossa oppimiasi ja kiihkoutuvat itsekin alumneiksi.

    Pankki ja Fed siitä tuli. Ruuti räjähti 1930 lamaan kun ei osattu varoa, vaan nostatettiin taikina yli laitojensa. Tuli "keynes" ja kontrollin aika. Liika on liikaa inflaatio seurasi. Reaganista kaaos -ja jatkuu. Oppineena taisi olla Paul Volcker.

    Pantiin raha kierimään ylirajojen ja tasattiin korko kaikkien pankkien väliltä ja alettiin lainata ja ottamaan lainaa pankki toiseltaan globaalisti. Valtio eli pakkovalta heitettiin ihmisten niskoilta. Saatiin ilmainen raaka-aineraha. Sitä on useata lajia kuten rakennustiiltä ja lämpöpatteria. Tärkeätä vain että kiinnityskiinteistön yhdysosina.

    Rahapajan setelipainon fyrkkaa ei enää ole. Siksikin se Valtio vallan vallaton. Paitsi pyssyille. Pelittää helppoheikkiysvirus tänään piilossa sekä ikirikkailta että ainaisköyhiltä. Vain Ratsukot polkevat kaviouraansa korskaavat ja jättävät mustaa vanaa. Beat beast. Ikirikkaitten etu on omaisuusarvojen nousu ja conshulttien se että arvonnoususta mahtiosa koituu heille ja heti ja raakana nautittivaksi.

    Jäljet Katastrofia. Sellaista esitetään tänä keväänä Urheilutalolla. Ryhmäteatterin herkkäkuuloisten ja poraavasilmäisten taiteilijoiden asiana. Vähintään kolmiulotteinen ristikko jää vielä Kasin ratikkaan karstattavaksi.

    On paljon koronaHelsingissä Taidetta Näyttämöillä. Roikkukoot räkänorot: rakennus ja remppa kuratointi. Väleistä noruu eliksiiriksi alkemioituvaa tajunnan laajennusta. Ja työhaluja. Lähimmäisrakkauden salajuoni Alexander Hamiltonin sanoin…to emulate the British example and use the alchemical power of banking corporations. Commonwealthia pukkasi. Aitomaku vain taiteessa jäljellä, muu meni viemäriin. Ellei laskeumaksi.Jukka Sjöstedt

    VastaaPoista
  16. " Ei ole totta....että olisi suunnitelma" Suunnitelma on ja kaikki skenaariot huomioonottava. Jahka Pekingin päätösjuhla on pidetty, niin sitten Ukraina "hyökkää" ja Venäjä "puolustautuu".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kyl ennustokset ain paikkansa pitää, kunnei vaan 'ryssät' rupee rillamaan." (Erkki Tantun piirrostekstiä Vuotuisessa ajantiedossa mukaillen.)

      Sincerely yours
      "Biden & Blinken"



      Poista
    2. Oi, näillä taitaa olla se asianajotsto Sue M. & Screw M. ?

      Poista
    3. Ennuste valitettavasti piti paikkansa.

      Poista