11. tammikuuta 2017

Epäilyn varjo






Oletteko huomanneet, että Trumpilla näyttää olevan oma trolliarmeija?

Yhdysvalloilla on omansa. Se on yhtä selvää kuin Venäjän toiminta, niin sanottu informaatiosota.

USA:n markkinointi Euroopassa lienee halpaa ja tehokasta. Esimerkiksi minä teen sitä kenenkään pyytämättä ja korvauksetta. Mielestäni esimerkiksi HS ja Yle ovat yleensä hyvin nopeita ymmärtämään ja myötäilemään amerikkalaisten asenteita. En osaa mainittavasti venäjää. Siksikin olen todella paljon paremmin selvillä amerikkalaisesta ja englantilaisesta ja amerikkalaisesta lehdistöstä ja uudesta kirjallisuudesta kuin venäläisestä.

Kommentoija joka kummasteli Trumpin haukuskelua ja sanoi että antaa miehen yrittää, näyttää olevan Trumpin suomalaista joukkoa. Meryl Streepin toissapäiväinen puhe koski kahta asiaryhmää. Ensin hän sanoi, että muun muassa lehdistö ja Hollywood on tällä hetkellä ennennäkemättömän parjauskampanjan kohteena.

Väite ei ole kovin yllättävä; Streep tiivisti, että näyttelijän ammatti on asettumista toisten, erilaisten ihmisten asemaan. Hän luetteli nyt palkittujen kollegojensa kansallisuuksia ja kotimaita.

Toinen painava asia oli Trumpin vammaisen toimittajan pilkkaaminen vammaisuudesta.

Uudestaan: antaa miehen yrittää? Kommentoija tuskin tarkoitti että antaa miehen jatkaa toisten ihmisten nöyrryttämistä ja öykkärin käyttäytymistä. Vai tarkoittiko? Tosin kommentoija ja Trump esittivät persoonallisen käsityksen myös Meryl Streepin elämäntyöstä, joka nyt palkittiin.

Blogit arveluttavat minua. Erikoisesti varoittaisin oudon ahkerista blogin kirjoittajista, jotka julkaisevat päivän toisensa jälkeen juttujaan. Joko tuollaisilla tyypeillä on jokin piilotettu ohjelma – myydä jotain, edistää jonkin poliittisen tahon asiaa – tai sitten he vain ovat itserakkaita hölmöjä, joista on hauskaa nähdä teelmiään verkossa.

Ei kirjoittajia suotta hirtetä.

Tweettejä en ymmärrä. Tarkoitus näyttäisi olevan päästä sanomaan pahastikin ja samalla olla antamatta toiselle suunvuoroa. Käytettävissä on niin vähän tilaa, että ”musta tuntuu” on jokseenkin ainoa mahdollinen muoto. Somelle luonteenomaiseksi väitetty mielipiteiden ja tosiasioiden sekoittaminen toisiinsa tapahtuu kuin luonnostaan.

Esimerkki vois olla käsite ”maailmankatsomus”, johon lupasin olla palaamatta, koska ei siitä tule sen selvempää. Ilkka Niiniluoto on viimeksi kirjoittanut käsitteen sisällöstä, ja hänen selostamansa melkein riittää.

Itse viittasin kielteisesti käsitteeseen ”tieteellinen maailmankatsomus”. Joku ei ollut ymmärtävinään, mitä tarkoitti ”vanhamarxilaisuus”. Mielestäni esimerkiksi se Englannin yliopisto-marxilaisuus, jonka varjossa itse kasvon (Berlin, Hobsbawm jne.) poikkeaa jokseenkin jyrkästi idän puoluekouluissa opetetusta. Vanhan suvun viimeinen vihanta oli äskettäin kuollut Tony Judt.

Itse viittasin marxilaisuuteen sellaisena kuin sitä opetettiin mm. Sirola-opistossa. Tosin tuon opiston käyneet tuttuni sanovat, etteivät he juurikaan kostuneet kurssituksesta. Ëräs osa oppia oli historiallinen välttämättömyys. Itse en usko siihen.

Tekojen maailmassa, ajatus toimii. Jos potkaisen kaveria päähän niin että tämä kaatuu kivetykselle, siinä on hengenvaara mukana. Kuolema johtui potkusta. (Tämä ei liity äskettäiseen tapahtumaan, jossa oli muitakin vaikuttavia tekijöitä.) Moni on kuollut kylpyhuoneeseensa liukastuttuaan ja lyötyään päänsä lattiaan. Kovan aivokalvon alainen verenvuoto on paha juttu.

Jos puhutaan tapahtumasarjoista, osa on välttämätöntä, osa sattumaa. Jos Stalin olisi sattumalta liukastunut kylpyhuoneessa, historia olisi voinut saada uuden käänteen.

Tieteellistä maailmankatsomusta moitin siksi, ettei sitä ole olemassa. Se on tavoite. Kukan ei tavoita sitä. Ainakin opettajana olen puhunut sen puolesta vuosikymmeniä.

Yksi kulmakivi on tunnustaa, että informaatio on hyvin usein riittämätöntä. Teemme johtopäätöksiä tietämättä tarpeeksi. Toinen kulmakivi on tunnustaa, että myös riittävin tiedoin päätelmämme voi olla väärä.

Kognitiivinen ajelehtiminen on osoitettu kerran toisensa jälkeen todeksi. Rahapelit – tiedämme kaikki, että on täysin turha luulla jäävänsä voitolle, vaikka veikkaisi kerran, tuhat kertaa tai sata tuhatta kertaa. Voittoja saa todennäköisesti, mutta voitolla jääminen tarkoittaa käytettyä rahaa suhtessa voitettuun rahaan.

Ajatus: juuri minä voin saada suurvoiton, on kelpo esimerkki. Se on totta sekä loogisesti että empiirisesti, mutta se ei ole peruste pelaamiselle – ellei sitten pane huomattavasti painoa viihteelle ja nauti harrasteestaan. Silloin veikkaaminen vertautuu viinirypäleisiin eli kysymyksessä on mielihyvän hankkiminen.

Luultavasti tieteen tavoittamattomiin jää esimerkiksi kysymys tietoisuudesta. Onko eläimillä tietoisuutta? Moni vastaa nykyisin, että näyttää olevan. Mutta joudumme tyytymään yleistyksiin ja likiarvoihin, koska tietoisuutta tuskin voi selvittää tietoisuudella, ja kaikki ajattelu- ja selvittelytyömme on tietoista. Tästä huolimatta minusta on hauska lukea Wilsonin ja muiden todistelua, jonka mukaan sielua, mieltä, persoonallisuutta eli siis tietoisuutta ei ole olemassa. On vain kemikaalien lorinaa.

Eilisen kirjoitkseni kuvan tekstiksi olisi sopinut ”Tottakai lapselle Leica”. Tänään kuvassa esiintyy blogisti kätevän taskukameransa kanssa.

Kuvaa ei ole otettu eilen.


35 kommenttia:

  1. Käytän mielelläni somekeskusteluista termiä "pyykkitupajuoruilu". Samaan kategoriaan menee näköjään Trumpin tviittailukin. Sehän muistuttaa ämmien riitelyä. Tai kakaroiden "mutsis on" -argumentointia.

    Tulee mieleen Axel Oxenstierna, joka rauhoitteli rauhanneuvottelujen takia hermoilevaa jälkeläistään: “Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somesta poimittua vihapuhetta musiikkivideolle:https://www.youtube.com/watch?v=CuIA8i0dHHU

      Poista
  2. Trumpin yrittämiset näyttäisivät olevan ohi. Aamun uusimpien tietojen mukaan rankasti kompromettoivaa aineistoa näyttäisi olevan jo nyt niin merkittävä määrä, että:

    a) lisää samanlaista, ja myös pahempaa, aineistoa tulee löytymään 100% varmuudella. Niin käy aina kun asioita oikein todella aletaan penkoa.

    b) Trump ei tule pääsemään tosiasiallisesti irti yrityskytkyistään ja tulee näin rikkoneeksi USA:n perustuslakia päivittäin (emolument pykälä)

    c) Impeachment paperit lienee jo kirjoitettu ja odottavat vain sopivaa hetkeä.

    Trump on rampa ankka jo ennen presidenttikautensa alkua. Aikamoinen saavutus.

    Sirolasta sen verran, että harva ehkä muistaa kuinka komea Vanajanlinna päätyi kommunistien oppilaitokseksi. Saksalainen Willi Daugs hankki linnan jatkosodan aikana omistukseensa vähän puolivahingossa kun sisäministeri vaihtui ja poistuva ministeri ei muistanut kertoa, ettei linnaa saa myydä ulkomaalaisille. Daugsin juristit käyttivät ministerivaihdosta heti hyväkseen. Ryti raivostui. Hän oli jo varannut linnan valtiolle presidentin kesäpaikaksi. Ja niin linna sitten joutui sodan jälkeen Neuvostoliiton omistukseen.

    Kummallisinta asiassa on ehkä se, että Daugs ei ollut luonteeltaan mikään linnanherra. Hän eli suurista rikkauksistaan huolimatta aina hyvin vaatimatonta ja näkymätöntä elämää. Onkin arvoitus miksi hän hankki linnan. Ehkä linna oli tarkoitettu jollekulle toiselle henkilölle, kuka tietää.

    Komea vehje tuo "limppu" eli Linhof.

    VastaaPoista
  3. Toi on kiva. Kun googlasi, löytyi parikin esimerkkiä jossa tuonkaltaiseen laitteeseen oli modattu "filmiksi" tasoskanneri...

    VastaaPoista
  4. "Kommentoija tuskin tarkoitti että antaa miehen jatkaa toisten ihmisten nöyrryttämistä ja öykkärin käyttäytymistä.": Juuri näin. Totesin muistaakseni, että Trumpin käytöstavoissa on rutosti parantamisen varaa tms. ja näin todella on. Mies mökeltää, mutta ei tämä vielä kerro kaikkea presidentillisistä kyvyistä. Ja kyllä valtamedia ja myös koko Hollywood & muu manipulaatioapparaatti ovat suhtautuneet jyrkästi, hämmästyttävänkin ajojahtimaisesti tulevaan, demokraattisesti valittuun presidenttiin. Jatkuvaa narinaa usein lähes tyhjästä. Antaisivat työrauhan. Mikäli Trumpin toimenpiteet presidenttinä ovat pahantahtoisia ja johtavat katastrofiin tai mikäli hänet esimerkiksi tuomitaan törkeistä rikoksista asianmukaisessa oikeusprosessissa, yhdyn miehen haukuskeluun minäkin. Mutta katsotaan nyt ensin.

    Obamalta odotettiin aikanaan paljon, itsekin odotin. Mitä tapahtui? Vaikkei johdukaan yksinomaan Obaman politiikasta, Arabimaailma on joka tapauksessa kaaoksessa ja sen myötä muukin maailma. Olisi Obaman monikulttuuritaustan huomioonottaen edes vähän odottanut kontekstin ymmärtämistä ja linjamuutosta naiiviin, ikiaikaisiin klaanijärjestelmämaihin tapahtuvaan demokratialevitykseen, mutta ei, mies jäi jenkkien poliittisen järjestelmän puristuksiin. USA on myös kahtiajakautuneempi kuin koskaan. Annettaisiin nyt vain Trumpin yrittää maailman merkittävimmän maan johtajana parantaa tilannetta. Haukuttiin Reaganiakin ja kyllähän Trump on ainakin häntä älykkäämpi, joskaan ei edustavampi.

    Ajattelutavat vaihtuvat kansainvälisessä politiikassakin joskus dramaattisesti. Globaalitalousajattelu on näköjään tulossa tiensä päähän joka paikassa, demokratia, markkinatalous ja kaupallis-sotilaallinen yhteistyö länsimaissa toivottavasti ei. Britit läksivät EU:sta justiinsa, Renzi lensi ulos, seuraavaksi jatkohaaveensa hautaa Merkel (Hollande on jo haudannut). Aika isoja voimia liikkeellä, eikä niitä voi estää tai edes hillitä ainakaan haukkumalla ja ylenkatsomalla. Muuten piru perii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun yritetään löytää jotakin positiivista Trumpista, niin usein vedetään esiin Reagan. Heillä nyt vain oli ihan ratkaisevia eroja: Reagan oli vaatimattomista oloista ponnistanut presidentti, joka oli nähnyt muutakin kuin kullan kimallusta. Hänellä oli myöskin kokemusta niin ammattiyhdistysliikkeestä kuin politiikastakin. Oli siis tottunut neuvottelemaan, tekemään kompromisseja ja ottamaan vastapuoltakin huomioon. Hän oli mukana kahdessa presidentinvaalikampanjassa (ennen omaansa) ja toimi myös kuvernöörinä. Lisäksi työhistoria oli täysin erilainen. Siinä missä Trump on menestynyt kiinteistömoguli Reagan oli näyttelijä. Siinä ammatissa oppii lukemaan käsikirjoituksen, näkemään kokonaisuuden, kunnioittamaan ohjaajaa ja kanssanäyttelijöitä. Ja näyttelijä oppii myös kuuntelemaan. Ja kuten Meryl Streep puheessaan totesi, näyttelijän on pystyttävä eläytymään myös sellaisiin rooleihin, joiden hahmo poikkeaa omasta. Ellä Reagan ja Trump eivät ole ihan verrannollisia. Trump nyt sen mahdollisuutensa saa ja se alkaa 20.1. huolimatta siitä, mitä me täällä - tai jotkut muualla - kirjoittavat. Eli kyllä se mahdollisuus hänelle suodaan. Ja aivan varmasti jokainen toivoo, että parempaa on tulossa. Realismia on ajatella, että näinhän tämä ei saisi mennä: olemme saanet näköalan maisemaan, jossa "tarjoitus pyhittää keinot" ja on ihan ok perua ihan kaikki äänestäjille luvattu, kunhan lopputulos on toivottu. Joku kertoo joskus, mistä tässä oli kysymys.

      Poista
  5. Tottakai tarkkasilmäinen lukija havaitsi heti, ettei kuvaa ole otettu eilen, koska aurinko paistaa, nurmikko viheriöi ja t-paidassa tarkenee.

    VastaaPoista
  6. Vitutuskin vain kemikaalien lorinaa?! Pitkän tutkijanurani biokemistinä tehneenä olen kyllä tullut juuri päinvastaiseen tulokseen. Kyllä niin vitutus kuten imisen muutkin tunteet ovat tuolla tietoisuuden puolella ja tieteen tavoittamattomissa.
    Näissä yhteyksissä usein nähty epämääräinen viittaus kemiaan on helppo ja "viisaalta" kuulostava jippo väistää itse asian pohtiminen.

    VastaaPoista
  7. Hmm. En mistään löytänyt sellaista videota/tekstiä, missä Trump olisi pilkannut vammaisia. Voiko joku antaa uteliaalle linkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pilkkasi ja tosi härskisti. Hän kyllä myöhemmin totesi, että ei hän oikeastaan henkilöä pilkannut, mutta halusi vain "body-languagella" esittää, kuinka holtittomasti kyseisen henkilön raajat liikkuivat. Mikä ero? Tuttavani omainen sairastaa samaa tautia: päässä ei ole mitään vikaa, mutta raajoja ei voi hallita. Eli on ihan OK pilkata tällaista henkilöä. Hyvä tieto. Samalla tavallahan hän pilkkasi myös Hilaryn kävely kun tämä oli saanut sairauskohtauksen ja horjui autolle. Et silleen. Tällaista käytöstä ei tuolla tasolla saisi olla, saatikka että se hyväksytään. Arvostan Meryl Streepiä puheestaan ja Trumpista kertoo jotain se, että hän katsoi aiheelliseksi kommentoida Streepin ammattitaitoa halventavasti. Siis jälleen halventavasti! Hän olisi - jos nyt oli pakko tweetata - voinut kommentoisa myöskin asiallisesti. Tai sitten ei. Toivottavasti 20.1.2017 kaikki muuttuu.

      Poista
  8. Historian opettaminen on mielestäni samalla aina jonkin sapluunan tyrkyttämistä. Sapluuna tarkoittaa tässäkin ensimmäistä filosofiaa, maailmankatsomusta ja objektiivista näkökulmaa. Mikään näistä kolmesta ei siis ole olemassa. Siksi kai pyörin kuin kulkukissa näiden puuroannosten ympärillä. Kiitän kohteliaimmin.

    VastaaPoista
  9. "Mielestäni esimerkiksi HS ja Yle ovat yleensä hyvin nopeita ymmärtämään ja myötäilemään amerikkalaisten asenteita. En osaa mainittavasti venäjää. Siksikin olen todella paljon paremmin selvillä amerikkalaisesta ja englantilaisesta ja amerikkalaisesta lehdistöstä ja uudesta kirjallisuudesta kuin venäläisestä."

    Tässä olisi tarjolla Ylen Areenasta rauhallista ja hieman normaalia tasapuolisempaa professori Arto Mustajoen pohdintaa myös tuosta teemasta:

    http://areena.yle.fi/1-3874327

    VastaaPoista
  10. Kun olen nähnyt unessa että tulee rayn automaatista voittoja, se on myös toteutunut. Sellaisia unia en ole nähnyt pitkään aikaan.
    Pelasin Veikkauksen sivulla vuosien jälkeen kympillä kenoa ja tuli satasen voitto!
    Ennustin myös että Trump voittaa presidentinvaalit, ja niin kävikin.

    VastaaPoista
  11. marx okei.

    "Luultavasti tieteen tavoittamattomiin jää esimerkiksi kysymys tietoisuudesta. Onko eläimillä tietoisuutta? "
    Niin se joka elää, näkee. Se on hyvin lähellä, tieteenalojen rajankäynti kohtaa probleeman tietoisuudesta: onko se aivoista erillinen entiteetti (lat. entitas), vai vain aivoissa syntyvä reaktio. Ihmiskäsitys on arka, se dogmatisoituu helposti. Eivät kirkot olisi muuten jääneet oman maailmansa kanssa 1600-luvulle.

    VastaaPoista
  12. Voice of America on pauhannut vuosikymmeniä, eikä siinä mitään pahaa. Nyt Venäjän rahoittamat englanninkieliset kanavat aiheuttavat suurta närää Washingtonissa. Ongelmana ovat toisinajattelijat, jotka pääsevät ääneen näiden kanavien kautta. Venäjä pääsee helpolla trollaamisessa. Amerikkalaiset tekevät sen heidän puolestaan.

    https://sputniknews.com/columnists/201701081049374470-us-in-deep-trouble/

    VastaaPoista
  13. On sielua tai ei, häivähdyksen totuudesta kenties näkee juuri kun aivot eivät suoriudukaan tehtävästään totutulla tavalla.

    Tällainen näköalapaikka sattuu, kun tarkastellaan ns. autistien lapsen suurta haavoittuvuutta ja täydellistä kyvyttömyyttä vuorovaikutukseen muitten ihmisten kanssa.

    Terveen lapsen/-henkilön kohdalla sosiaalinen
    vuorovaikutus toimii kuin rasvattu. Sielu sijaitsee
    turvallisesti sisällä ja sosiaalinen kenttä on ulko-
    na – kaikki siis hyvin.

    Mutta autistin kohdalla on toisin. Jo ilmeisesti si-
    kiön kehityksessä tai ehkä jo Dna:ssa tapahtuva
    huomattava poikkeama/anomalia vaikeuttaa
    lapsen selviytymistä arkipäiväsestä elämästä m
    ylipääsemättömät vaikeudet kommunikaatiossa .

    Autistilla onkin rakenne myllähtänyt nurinperin:
    suojaamaton ja paljas sielu ulkona poljettavana
    toisten sosiaalisessa kentässä ja kun pitäisi vai-
    kuttaa sosiaalisesti ulospäin ( mm. puolustaa it-
    seään -hän kääntyykin sisäänpäin. Vuorovaiku-
    tus on totaalisesti poikki.
    Näyttää, että autisti kohtelee muita ihmisiä kuin
    ilmaa vaan, reagoimatta juuri millään lailla
    ympäristöönsä.

    Mutta autisti ei suinkaan ole kivi. Sisimmässään
    hän katsoo ja kuuntelee kätkemäänsä sosiaalista
    kenttää. Sitä samaa ,joka meille näyttäytyy
    itsemme ulkopuolella. Lievemmissä tapauksissa
    henkilö vain viihtyy yksin – kiinnittää huomionsa
    itsen sisään.

    Autisti voi esim. heittäytyä syömättömäksi, unet-
    tomaksi tai puhumattomaksi, jos esim. luokassa
    on vaihdettu vaikka istumajärjestystä. Niin hau-
    ras on autistin maailma. Kova kuri ja järjestys ei
    sovi hänen maailmaansa eikä autistismin kir-
    joon kuuluva henkilö pärjää vehkeilevissä poru-
    koissa.
    Jotkut voivat pitää sitä yksinkertaisuute-
    na. Mielestäni pikemminkin syynä aivojen tavallis
    ta monimutkaisemmaksi kääntynyt tahtojärjestel
    mä poikkeavine syy-seuraus-suhteineen (pakko-
    oireet ) ja äärimmäinen tunneherkkyys.

    Ylläoleva kirjoitus pyrkii todistamaan sielun/ke -
    hon toimitusjohtajan olemassaolon. Toki kaikki
    perustuu lopultakin aivojen kemiaan ja fysiikkaan
    siis elimistön aineenvaihduntaan, joka on sattu-
    moisin enemmän kuin osiensa summa—siis sielu.

    VastaaPoista
  14. Oliks Streep sitten itärannikon ja Kalifornian eliitin sekä Clintonin ja Obaman trolli?

    Tapa kuuluu niin että keskeneräistä työtä ei saisi ilman hyviä perusteita arvostella. Eikä vielä mielellään silloinkaan. Naisen, miehen on annettava yrittää.

    Onko koskaan aiemmin arvosteltu näin paljon vielä tekemätöntä, vielä aloittamatonta työtä , siis Trumppia, kun ei ole vielä tehnyt pressana ensimmäistäkään asiaa eikä päätöstä?

    Ai niin, saihan se pörssikurssit nousuun ja dollarin jo vahvaksi vain olemalla Mr. Trump ja tietenkin taas vastoin asiantuntijoiden ennustetta, eli pelotetta, mutta luin että sekin nousu meni väärin, ja se onkin nyt pahasta vaikka ensin piti laskun olla se paha. Mutta saahan sitä muuttaa lausuntoaan vaikka lennosta.

    Uskon ilman muuta ja ehdottomasti asiantuntijoihin. Kyllä tässä jää pitkä tikku vielä käteen kuten alunperin luvatttu on. Trumpetistit, älkää nuolaisko ennen kuin tipahtaa.

    t. jk



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko koskaan aiemmin arvosteltu näin paljon vielä tekemätöntä, vielä aloittamatonta työtä "

      On. Obama sai Nobelin, ennen kuin teki yhtään mitään.

      Poista
    2. Trump on muuten vain tehnyt jo aika paljon: arvokonservatiivien edustajana esimerkiksi eronnut kaksi kertaa; nimittänyt vävynsä (epäeettisesti avustajakseen = olisi voinut avustaa ilman nimitystäkin); ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan valintansa jälkeen osoittanut täydellistä arvostelukyvyn ja journalistien työn arvostuskyvyttömyyttä suorastaan haukkumalla toimittajaa ja hänen edustamaansa organisaatiota feikiksi (vaihtoehto olisi ollut asiallisella käytöksellä osoittaa, että on siis presidentti eikä helppoheikki); twiiteillään jatkanut hävinneen osapuolen mollaamista = siihenhän ei ole mitään syytä enää (give me a brak! niinkuin hän itse lehtistötilaisuudessa sanoi); edelleen 11.1. lehdistötilaisuudessa toi esille, että ei ole estettä (juridista siis, muustahan hän ei viitsi välittää, siis esim. eettisestä) luopua busineksista, mutta nyt kuitenkin siirtää pojilleen jne jne. Eli on siis jo tehnyt aika paljon. Ja ilmeisesti 20.1. vauhti vain kiihtyy... näillä mennään siis. Live-TV on tullut ihan tähän arkeen.

      Poista
    3. Nuo arvokonservatiivien edustajat eroavat kovin usein, jäävät homoseksistä kiinni varsin usein homofoobikoiksi, ja muutenkin, vaikka puhuvat moraalista ja hyvistä asioista, tuntuvat lähes aina olevan kaikkea sitä vastaan.

      Poista
  15. Onko taskukamera yhä tallessa/käytössä? Tuollahan tekisi omaisuuden enkä tarkoita kameran myymistä.

    VastaaPoista
  16. Tarkistamattomien tietojeni mukaan Sirola-opisto oli sen opettajan Oiva Bjärkbackan johdolla 60-luvun alussa arkkirevisionistien pesäpaikka.

    Palautettakoonvielä miellin, että O.V. Kuusien johdolla 50-60 -lukune taitteessa uudistettu filosofian kaikille ylioppilaille pakollinen perusteos oli nimetälään "Marxilaisen filosofian perusteet". Ei mitenkään huono: tosin olin vastaavan tietoteorian perusteet jo lukenut mm. kirjoista Logiikka, filosofia ja kieli sekä Inhimillinen tieto - Mitä se on ja mitä se ei ole.

    1973 uudistettettu ja dogmatisoitu laitos oli vuorostaan nimeltään "Marxilais-leniniläisen filosofian perusteet". Senkin luin kunon Akateemisena Liberaalina huolella,sillä pitää tuntea vastustajansa.

    MafH

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten Marxismin-Leninismin perusteet oppikirja -nimeltään se O.V Kuusisen lempilapsi, hyvä teksti. lopussa utopian kuvaus.
      Näissä nimissä on hieman sekaannusta; esimerkiksi prof. Timo Vihvainen on kirjoittanut ko. teoksen nimen systemaattisesti väärin, (vert. Otto Wille Kuusinen ja Neuvostoliiton ideologinen kriisi vuosina 1957–1964. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2003).

      Poista
  17. Epäilyn varjo alkaa Trumpin kohdalla olla niin painava, että tarkempia huhuja alkaa olla hävettävää lukeakin, esimerkiksi Expressenistä eilen.
    EG

    VastaaPoista
  18. Ad Omnia - Trump pilkkaa vammaista toimittajaa -
    https://www.youtube.com/watch?v=PX9reO3QnUA

    VastaaPoista
  19. Näistä Trump lopulta suuttui:

    https://www.youtube.com/watch?v=-IGf-9_Fvio

    VastaaPoista
  20. Kokemukseni mukaan ainakin hevoset, siat, kissat ja koirat sekä pari tuntemaani varista pystyvät varsin monipuoliseen kommunikointiin ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Onko niillä sitten tietoisuutta itsestään? En ole aina ollenkaan varma edes omien motiivieni tietoisuudesta. Aika tunne- ja vaistopohjalta huomaan monesti meneväni...

    Unia ainakin koirat ja kissat näkevät. Ja isäni, vanhan hevosmiehen, kommunikointi metsätöissä hevosensa kanssa oli kyllä lapsena ihmeellistä katsottavaa. Samoin kuin se, miten hevonenkin nauttii rekilenkistä hienona talvipäivänä.

    VastaaPoista
  21. Minäpä poika se vähäistä merkittävästi enemmän luulen että tasapäistämisestä ja yhdenmukaistamisesta se trollittelu on syntynsä saava. Provokatorisuutta kaihdetaan, sopuisasti ja miellyttävästi kerrotaan että saataisiin klikkauksia. Sille että kaikki alkaa maistua samalle vihannesliemelle ei kai voi tehdä mitään. Sillisalaattijournalismia, ilman sitä silliä, kun se on niin loukkaava ja epäilyttävä, se tositotta oleva tynnyri jossa niitä rumahisia lillii. Uskalluksen puutetta.

    Täällä sitä minä olen oppinut miten hienovaraisesti vinon hymyn kera saa asian kärjen tunkemaan kohdalleen. Kätevää ettei itse tarvitse, blogistilta homma sujuu.

    Onko yhtään kumma jos tällä foorumilla spontaanisti esiin tulevista aiheista on kolmesta viiteen vuorokauden kuluttua juttuja hesarissa tai ylen näyteikkunassa? Aiheista näyttäisi olevan pientä pulaa.

    Karsastan sellaista mentaliteettia että selkeitä asioita laimennetaan ettei kukaan pahoittaisi mieltään tai tuntisi kunnon kuohahduksia kun kyse on vakavasta aiheesta. Ei se kuulkaa onnistu sillä tavoin ohimennen. Aivan liian moni on jo lukenut tämänkin, se nyt on vain liian myöhäistä, se tulee ymmärtää.

    Konsta työnsi leukansa tarmokkaasti eteenpäin ja ajatteli:

    - Havukassa taas ajatellaan, niin! Tiktaattorit ja kepulitouhut isketään matalaksi, upotetaan murahautaan ja isketään juntalla päähän... Salakavalia ja rohmuja isketään ajatuksella turpaan, eikä heillä ole nokan koputtamista...

    - Ajatus on vapaa kuin hiirihaukka eikä lähe piikkilankaleirille, ee, ee! Ei lähe ajatus leirille, ei koskaan.

    - Ei se lähe leirille! jankkasi Ajattelija ja hytkähteli mielihyvästä... Ajatuksella on isot siivet...

    Mitä romaanin päähenkilö teki ja mietti seuraavaksi onkin jo toinen seikka, mutta se ei saa kulkea edellä. (painos vuodelta 1952, s. 211)

    Tavoite on aineeton voitto, eikö vain?

    Mitä tulee Yhdysvaltojen presidentin henkilöön en huolisi turhista, ei sitä ole kiveen hakattu että hän tulee olemaan virassaan seuraavat neljä vuotta, erosihan Nixonkin. Silly man.

    VastaaPoista
  22. Vieraan valtion päämieheksi valittiin egostaan uloskasvanut höyrypää joka vetää koko maailman huomion puoleensa. Jos ei ole vielä selvinnyt niin nyt on menossa mitä melkoisin harhautus.

    Hyttysen pieru Saharassa! Ilmastonmuutossopimukset uhattuina! "Homma haisee!" kommentoi kolme viidestä.

    VastaaPoista
  23. Kun tuleva Attorney General Jeff Sessions vetää Trump-lippiksen päähänsä, niin kyllä siinä taitaa jotain "Homma haisee" -menoa olla. Ihan lippis-tyyppiä ei tuo pieni kuivakkaan oloinen mies ole. Mutta valpas kuin kettu. Valta maistuu makealta. Hellä kun olen, hieman tunnen jo myötätuntoa Trumpia kohtaan, kun tuntuu, että hän on se, jota tässä käytetään hyväksi, vaikka hyötyykin itse. Sessions pääsee myös maksamaan potut pottuina Baidenille, joka aikanaan laittoi kapuloita hänen urarattaisiinsa. Makoisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Kermit-sammakon naaman vinoonvetoliike, Trump on Animal.

      Poista
  24. Pelaamisen peruste voi olla myös hyväntekeväisyys. Suuri osa menee nuorisolle, urheilulle, tieteelle,... ja jos tulee jättivoitto niin olen itse henkisesti luvannut lisää tieteelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mukana, hengessä. Jos joku tahtoo, saa ottaa poliittisen vastuun.

      Pikaerimerkkinen petoelämööttijä Gunhild Pula-ahokin sai kieroutuman korkkiruuvitehtaalla ja arvuutteli puhelimeen: onko täällä aa, ameepa? Vai pee, petoeläin!

      Poista
    2. Huokaanko astraaliruumiillisesti kun otat epäpoliittisen vastuun?
      Voisin lirauttaa huuliharpulla sisäistä blyysiä. Ei se Jumalakaan ole kieltänyt mahdottomia rukoilemasta.
      Ethän tykkää kyttyrää, pelaamisen perusteiden kestävyys on suunnatun umbaguangan jatkojöötistämistä. Se pitää uskoa kun sanotaan.
      Life is highway, all night long, eiks vain ole?

      Poista