18. huhtikuuta 2011

Yksinpuhelu




Lehdet ja verkko ovat täynnä vaaleja. En ymmärrä, miksi kenenkään kannattaisi lukea tätä, koska kirjoituksessa ei ole oivalluksia, sukkeluuksia eikä sivalluksia.

Kirjoitin useista sellaisista asioista, jotka vaikuttivat vaaleissa. Nähdäkseni ainoakaan niistä ei saanut kannatusta.

Tästä voi tehdä sen johtopäätöksen, että kirjoittelu on turhaa. Niin tullaan sanomaankin. Ns. älymystö on aina väärässä.

Johtopäätös ei ole oikea. Se on virheellinen.

Sekä vaaleissa että äänestyksissä (esimerkiksi monijäsenisissä tuomioistuimissa) on erilaisia kantoja. Parlamentissa on monta puoluetta. Diktatuuri ja autarkia eroavat demokratiasta tässä. Käsitys yhdestä oikeasta ratkaisusta tai jopa muita reippaasti oikeammasta kannasta on diktatorinen ja lisäksi loogisesti kestämätön.

Oikeita ratkaisuja esiintyy runsaasti hyvin määritellyissä, ainakin jossain määrin muodollisissa järjestelmissä. Sellainen on esimerkiksi kansakoulun laskento.

Sellaisiin kysymyksiin, kuten miten elää, miten kirjoittaa, mitä syödä, ei ole oikeaa vastausta, vain hyviä, aina ei niitäkään.

Helppo tapa selittää tapahtunut on sanoa, että Perussuomalaiset veivät ratkaisevasti ääniä demareilta. Se vain ei tunnu kovin uskottavalta. Asia voi olla vaikea selvittää.

Vaikea tapa selittää vaalitulos on arvioida, että tapahtui säädyllinen vallankumous. Jos näin on, demarien ja keskustapuolueen joutuminen varjoon jää pysyväksi.

Demarien olisi pitänyt oppositiosta käsin pystyä kohoamaan Suomen suurimmaksi puolueeksi. Nyt se on kokoomus, ensimmäistä kertaa kautta aikojen. Vaalilähetyksessä tätä epäonnistumista yritettiin paikata ja parsia.

En ota mitään kantaa siihen, mitä Perussuomalaisten valtaannousu merkitsee käytännössä. En osaa arvioida sitä. Joka heistä tulee vallassa oleva populistipuolue tai sitten ei.

Sitä vastoin näyttää todennäköiseltä, että kun puolueiden kannatus on määräytynyt tähän asti maantieteellisesti, peltojen ja tehtaiden ja konttoreiden sijainnin perusteella, nyt tuli muutos. Nämä ehkä olivat internet-vaalit. Tietoverkot ovat jo opettaneet ihmisille, että äänen pitäminen kannattaa, ja nyt he oppivat, että äänen antaminenkin kannattaa.

IT-vaalit nämä eivät olleet. Kaksi etevää asiantuntijaa, Jyrki Kasvi ja Petteri Järvinen, hyviä miehiä molemmat, jäivät valitsematta. Otaniemi näyttäisi äänestäneen kokoomusta.

UJudenlaiset vaalit oli organisoitu hyvin ja tiedotus oli etevää. Ylen verkkosivun toimivat mainiosti ja pitivät tilanteen tasalla. ”Eksternaliteetit” vaikuttivat luultavasti ainakin vihreiden kohtaloon, jossa ei ole kehumista. Ydinvoiman vaarallisuus tuli yllättäen kuvaan, eivätkä vihreät olleet osoittautuneet siinä asiassa puheittensa mittaisiksi.

Tämä on havainnointia. Itse kannatan ydinvoimaa, ja samoin EU:n rahallisia tukirakenteita, enkä hätkähtäisi liioin Natoon liitymisestä. Kuulostaa kokoomukselaiselta, mutta minkäs teet.

Tarja Halonen muuttui salaperäisesti epähenkilöksi toisella hallituskaudellaan. Tämä vaalitulos näyttäisi tuhoavan myös Sauli Niinistön mahdolliset ajatukset ruveta tasavallan presidentiksi pian pidettävissä vaaleissa.


42 kommenttia:

  1. "Tämä vaalitulos näyttäisi tuhoavan myös Sauli Niinistön mahdolliset ajatukset ruveta tasavallan presidentiksi pian pidettävissä vaaleissa."

    Mitenkäs tähän johtopäätökseen päädyit?

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisia, hyvin mielenkiintoisia pohdintoja blogisticuksemme kirjoitelee. Taisi Niinistö jo ennakoida tulevaa kun hän kertoi päättäneensä ehdokkuudesta. Tosin mainitsen, että ei Jyrki ole häneltä mitään tiedustanut.

    Lisää tämä tietty Lasse Lehtisen mahdollisuuksia, demari, ei liian punainen, sopivan porvarillinen ja ehkä persujenkin hyväksyttävissä. Maailmaa ja Eurooppaakin katsellut joviaali savolainen. Kukas, joiden mielestä fiksuksi väitettyä, savoilaista pitelemään pystyisi?

    Elämme mielenkiintoisia aikoja, todella mielenkiintoisia!

    VastaaPoista
  3. Pelottaa. Oikeasti. Hallayö.

    VastaaPoista
  4. MTV3 hävisi tv-vaalimme heti alkumetreillä. YLEn puolella alareunassa oli kannatuslukemat, mutta MTV3:lla ei. Siispä vaihdoimme kanavaa YLE:n puolelle..

    Eikös KOK+PS+pienet merkitsisikin konservatiivista oikeistohallitusta ?

    MrrKAT

    VastaaPoista
  5. Otaniemi ei äänestänyt kokoomusta sillä P. Järvinen jäi rannalle. Eikä myöskään vihreitä.
    J. Kasvilla on uuden työnhaun paikka. P. Järvinen nähtävästi säilyttää entisen duuninsa vaikkakin vaaleihin paloi rahaa.

    VastaaPoista
  6. Ajatushautomoista kuoriutunut broilerien vallankaappaus (Wallin, Kiviniemi, Katainen, Arhinmäki, Sinnemäki) sai kansan liikkeelle.

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää.

    Nyt vielä Niinistö pääministeriksi kolmen suurimman hallitukseen niin sinä on Suomen mahdollisuus mennä eteenpäin tässä pahassa maailmassa, jossa pientä ja kilttiä ei jeesaa kukaan.

    Aina välillä jonkun pitää uskaltaa sanoa, että keisarilla ei ole vaatteita. Nyt oli Timon vuoro.

    VastaaPoista
  8. Hirveä itku ja parku verkossa persujen menestyksestä. Tekisi mieli kysyä, poikkeavatko he jotenkin merkittävällä tavalla niistä kepulaisjunteista, joita nyt tippui roppakaupalla ulos. Kepulaiset olivat ehkä hivenen sliipatumpia ja osasivat pitää enimmäkseen mölyt mahoissaan, mutta kai se mielenmaisema oli jokseenkin sama kuin näillä Jabba the Hutin joukoilla.

    VastaaPoista
  9. Ad Omnia: - kysymyksen johdosta: mihin Niinistöä tarvitaan Kataisen ja Stubbin nyt saamilla äänillä. Nuorilla herroilla on isänmurha tekemättä.

    VastaaPoista
  10. Vaalien perusjuonteen määritteli mielestäni se, että Keskustan konservatiivisiipi oli pahasti pettynyt puolueeseensa ja siirtyi Perussuomalaisten kannattajiksi. Toki Soinin joukot saivat ääniä muiltakin, mutta erityisesi maaseudulla tympääntyminen ilmeni sekä äänisiirtymänä että kotiin jäämisenä. Tulemme elämään erittäin mielenkiintoisia aikoja kotimaan politiikassa tästä eteenpäin.

    Hakolan Iikkoo

    VastaaPoista
  11. JK: "Demarien olisi pitänyt oppositiosta käsin pystyä kohoamaan Suomen suurimmaksi puolueeksi."

    Näin vanhassa maailmassa.

    On tietysti vaikea irtautua ajatuspinttymistään - mutta kertokaapa minulle yksikin fakta, miksi esim. demarien pitäisi olla isompi puolue kuin persujen?

    Onko siellä ehkä parempia ihmisiä a) johdossa, b) äänestäjinä? Ovatko demarien mielipiteet jotenkin a) parempia, b) arvokkaampia?

    On jotenkin surkuhupaisaa, että monet yrittävät tulkita tapahtunutta niin pinnallisesti: Jutta onnistui tentissä, Mari ei onnistunut, Jyrki sitä ja tätä, Soini osaa puhua (juuri kuulin "asiantuntijan" sanovan näin tv:ssä).

    Eliitti näköjään kuvittelee, että kansa on typerää ja äänestää pinnallisesti. (Osa varmaan tekeekin niin, mutta ihan yhtä iso osa näitä puupäitä löytyy muistakin puolueista. Tasapeli.)

    Mutta se on merkittävää, että niinkin fiksu ja tietävä ihminen kuin Kemppinen raapii mullistavan vaalituloksen pintaa näinkin tylsillä kynsillä.

    Eihän tässä tapahtunut mitään muuta kuin että 15 % äänestäjistä sai tarpeekseen - eri syistä - ja ilmaisi sen äänestämällä!

    Mutta ei, luonteva selitys ei kelpaa, vaan "asiantuntijat" haluavat väkisin tehdä näistä idolsit, jossa johtajan persoona ratkaisee. Hävetkää.

    VastaaPoista
  12. Umpimielinen ja ylimielinen Kiviniemi poisti onnistuneesti ääniä puolueeltaan.

    Vetoaminen EU:n määräyksiin ja asiantuntijoihin nauratti kansaa ja vei ääniä muilta. Pakollinen yksimielisyys arvelutti ja sai kylmät väreet.

    P. Järvisen poisjäänti oli harmittavaa. Tiuran poistuminen ihastutti.

    Asiakirjaväärentäjä Jyrki Kataisen hymy vitutti. Toivottavasti hyytyy.

    Toivottavasti ruotsalaisten yksinvalta Suomessa jo päättyy. Silja Line vie pettyneet sinne mistä ovat tulleetkin. Pakkoruotsi pois.
    Ruotsalaiset vetoavat että ovathan liikuntatunnitkin pakollisia. Tosin monien liikunta loppuisi siihen paikkaan, jos liikuntapakko olisi vain 200 liikuntakyvyttömän määräyksestä. Sellaisia me suomalaiset olemme.

    Eduskunnan arvovallan rippeetkin karisivat. Musta hinttari pääsi läpi. Kertomansa mukaan pitää koululaisista, joita mielellään opettaa.
    Olemme vaarallisilla teillä.

    Soini alistuu ja selittää. Siitä alkaa Persujen tuho.

    Kike Elomaa.... herran jumala sentään.

    Kepu on tulevaisuudessa marginaalipuolue 10 prosentin kannatuksineen.

    Toverit, toverit, toverit. Hyvä etteivät punikit laulaneet "Nälkä meillä aina vieraanamme".

    VastaaPoista
  13. Se että Petteri jäi rannalle ja Jyrki Kasvi putosi, osoittaa ettei jengi kuitenkaan priorisoi Lex Nokian läpirykäsyn kaltaisia kysymyksiä kovin pahoiksi.
    Ehkeivät ne sitä olekaan - vaan vain hypoteettisia uhkia jotka tollot kansanedustajat on puhuttu ajamaan läpi.

    Persut halunnevat salkut, joiden kanssa pelata pragmaattisesti eritoten ulkomaalaiskysymyksessä. Lakeja tuskin reivataan härmäjunttimallin nuottien mukaan; on nämä fiksut Stubbit ja muut siellä vastassa.

    VastaaPoista
  14. Timo Soini on ominut Ilta-Sanomissa nimiinsä jytky-sanan ideoimisen, vaikka Seppo Kääriäinen sitä käytti Iisalmen Sanomissa parisen kuukautta sitten arvellessaan ensi tammikuun pressan vaaleihin jytkypaukkua!

    VastaaPoista
  15. Tällainen mullistus oli odotettavissa. Suomi ei ole uskaltanut muuttua tarpeeksi nopeasti maailman muuttuessa tuossa ihan vieressäkin.

    Valta vaihtuu vähitellen. Tämä on vasta alkua. Toivotaan, että kaikki sujuu rauhanomaisesti. Vanhojen puolueidenkin on pakko muuttua voidakseen jäädä eloon. Kokoomus osasi muuttua ensimmäisenä.

    En ymmärrä, miksi puhutaan demarien tappiosta. Jutta Urpilainen on valloittava tyyppi myös meidän ei-demareiden mielestä, mutta me tiedämme, että vanhat toverit kurkkivat hänen herttaisten kannattajasisartensa takaa.

    Nuoret ihmiset ovat olleet vaihto-oppilaina ja matkustelleet muutenkin teini-ikäisestä asti. He ovat nähneet, että tämän maan vanha tapa ei ole nykymaailmaan sopiva.

    Lehdistöllä tulee olemaan kerrottavaa ja lukijoilla sekä naurun että kauhistelun aihetta, kun tullaan seuraamaan uusien kansanedustajien toimintaa. Ehkä tulee hiukan värikkäämpää ja eloisampaa poliittista teatteria Arkadianmäelle.

    Timo Soini on hauska ja lämminhenkinen, mutta hänen puolueensa vaikutus on arvaamaton. Toivotaan hyvää. Kaikkihan me haluamme hyvää isänmaalle - me jotka uskomme vielä, että sellainen on olemassa.

    Toivon, että Soini ja kumppanitkin uskoisivat, että voi olla yhtä aikaa isänmaallinen ja suomalainen vaikka on kansainvälinen, puhuu ruotsia tai jotain muuta kieltä ja kuuluu Eurooppaan ja Natoon. Todellisuudessa silloin voi olla entistä isänmaallisempi.

    VastaaPoista
  16. "En ota mitään kantaa siihen, mitä Perussuomalaisten valtaannousu merkitsee käytännössä."
    Aurinko nousee edelleenkin ja kesä tulee. Kun perussuomalaisilla on sellaiset päällystakit kuin KOK ja SDP, seuraa sama kuin SMP:n hallituksessaolosta viimeksi: parhaassa tapauksessa Timo Soinille joku keskusviraston päälikkyys ja perussuomalaiset kuihtuvat ensi vaaleihin mennessä, populismi kun ei kärsi vastuunkantoa.

    VastaaPoista
  17. Ei, Kemppinen ei nyt ymmärrä. Minulla ja kavereilla logiikka kulkee näin: Äänestin Sauli Niinistöä viimeksi eduskuntaan ja olisin äänestänyt nytkin, jos olisi saanut tilaisuuden. Odotan innolla mahdollisuutta äänestää häntä taas presidentiksi. Stubb ärsyttää ja muut miehet Uudellamaalla poliittisesti mitättömiä, joten äänestin Kataista puolueen yleiskannatukseksi. Puhe pääministerivaaleista ohjaa samaan.

    VastaaPoista
  18. Illalla läppäri oli sidottu kiireelliseen työhön, joten viritin iPadia YLE Areenaan. Live-vaalilähetys ei yllättäen toiminut Skyfirella, olikohan heillä ruuhka serverillä. Uusi tuttavuus iSwifter hoiti homman varsin tyydyttävästi.

    Ylen ohjelman ongelma oli pitkästyttävät läpimenolistaukset. Jokin tiivis taulukko per vaalipiiri voisi olla parempi, tarkemmat väliaikatiedot nettiin. lopuksi sitten tietysti on syytä tutkia valituksi tulleet lähemmin televisiossakin.

    VastaaPoista
  19. Asiallisuus tietysti vaatisi, että Katainen kertoisi kuinka suurella todennäköisyydellä ne väitteet, joiden varaan tämä tulevan hallituksen politiikka tullaan rakentamaan, tulevat toteutumaan. Eli mikä on hallitusohjelman todennäköinen virhe?

    Budjettihan on jo laadittu.

    (Neuvostoliiton valtiollinen suunnittelukomitea - Gosplan - http://en.wikipedia.org/wiki/Gosplan - oli vastuussa taloussuunnittelusta. EU:n komissio tahtoo läpi samantapaisen toimintamallin, jossa unionin jäsenmaiden valtioiden budjetit alistetaan jatkossa EU:n hyväksyttäväksi.)

    (The Irish government’s €10 billion interest payments are projected to absorb 80% of the government’s 2010 income tax revenue.)

    Valtiovarainministeriön virkamiehet ovat Nelosen uutisten tietojen mukaan kasanneet kaikessa hiljaisuudessa leikkauslistaa, jonka hallitusneuvottelijat saavat käteensä jo ensi viikolla. Mallia on otettu vuodesta 1995, jolloin sovittiin, että mikään asia ei ole pyhää. Kaikki menivät leikkuriin. Summa oli huimat 3,5 miljardia euroa. Tarve on lähemmäs samaa tasoa nytkin.

    http://liten.be//mmmLK

    Jää nähtäväksi kuinka kauan tämä Kataisen hallitus maata johtaa. 4-vuotta tuntuu melkoisen optimistiselta ajatukselta.

    EU:n rahallisista tukirakenteista - heh heh - tulee tietysti mieleen ne Saksan pankit, joille näitä tukirahoja EU:ssa (ilmeisesti myös USA:ssa) lähinnä pumpataan, ja niiden ajama liittovaltio pyrkimys - alkaisikohan liittovaltiopropaganda Espanjan talousvaikeuksien ja tukipakettien myötä ensi syksynä (ja persuista huolimatta)? Se peli muistuttaa pokeria, ja se liittovaltiota kannattava porukka on siinä pelissä aika selvästi voitolla (keskuspankki + komissio + saksalaiset ja muitakin löytyy). Suomen NATO-jäsenyys ei sovi kovin hyvin yhteen yleisen asevelvollisuuden kanssa, mutta Natoon kuuluvilla muilla itäblokin maillahan se taitaa olla käytäntönä. Ydinvoima sai Fukushiman voimalan räjähdyksen myötä pahan tahran kilpeensä, joten tuskin hallitus heti lähtee sitä asiaa kiillottamaan. Sen aika tulee sitten myöhemmin. Joten suuria muutoksia tuskin tulee hallituspolitiikassa tapahtumaan. Tarkemmin tulevasta budjetista tietää McKinsey & Company, Inc. joten sen sisällöstä ei tulevien hallituspuolueiden parissa varmaankaan pahemmin riidellä.

    VastaaPoista
  20. Pitäisi käydä lävitse eri vuosilta,
    onko jostakin puolueesta tullut valittua
    tavallista enemmän ehdokkaita kiikun kaakun äänillä.

    Tarkoitan tietysti että muutaman äänen erolla
    johonkin toiseen ehdokkaaseen.

    Melkoisen helppo ja houkutteleva vaalivilpin paikka joustavalle ihmiselle.

    Mistähän joukoista äänestysvirkailijat kootaan,
    korkeimmasta oikeudesta?

    VastaaPoista
  21. Uuden suomen keskustelupalstoilla vihreät kyselevät onnettomina, miksi heille kävi kuten kävi. Vastaukset eivät heille kuitenkaan kelpaa. Arroganssi kieltää ottamasta vastaan arvostelua.
    Luultavasti vastaus löytyy ennen vaaleja tehdystä mamu-kyselystä. Sehän kertoi kristallinkirkkaasti, että ylivoimainen valtaosa suomalaisista haluaisi hiukan kiristää maahantuloa. Vain Vihreät ja RKP haluaisivat lisätä tulijoiden määrää.
    Tästä asista ei, viisasta kyllä, juuri vaahdottu vaalien alla. Mutta äänestyskopissa otettiin kantaa.

    "Sotakamreeri"

    VastaaPoista
  22. Kauhistutti nähdä ruudussa noita kokoomuksen
    Marie Antoinette naisia, Ellen Salpakareja.
    Joku oli ollut ministerikin.
    Kommareita en ole ikinä äänestänyt.

    VastaaPoista
  23. Rienzi:

    BooxTV näyttää iPadissa maksutta YLEn suorat televisiolähetykset.
    Pitääpä testailla iSwifteriä, koska Installousista sitä ei löytynyt. Kiitos.

    VastaaPoista
  24. Nyymiölle:

    ... vaan vain hypoteettisia uhkia jotka tollot kansanedustajat on puhuttu ajamaan läpi

    Hyvin sanottu. Mitättömiä uhkakuvia maalaamalla saadaan pöljät kansalaisetkin baarikaapeille ja barrikadeille.
    Petteri Järvinen olisi ollut asiallinen osaaja ja oiva taitaja monipuolisuudessaan.

    VastaaPoista
  25. JarMom kirjoitti: "Eduskunnan arvovallan rippeetkin karisivat. Musta hinttari pääsi läpi. Kertomansa mukaan pitää koululaisista, joita mielellään opettaa. Olemme vaarallisilla teillä."

    Homouden ja pedofilian samaistaminen tällä tavalla on huikea älyllinen rimanalitus.

    VastaaPoista
  26. Tähän blogiin koukkuunjääneitä lukijoita ja kommenttiautomaatteja huijataan tälläkin kertaa jo otsikolla "Yksinpuhelu".

    VastaaPoista
  27. Melkoinen auguuri tämä Tapsa täällä, tietää kansan tunnot kuin viisi sormeaan ja raportoi sitten tänne, "eliitille", oikein toimintaohjeiden kera.

    Ja johan on, ettei Tapsaa ole huomattu muuhun mediaan kutsua esittämään asioiden todellinen laita. Häpeisivät!

    VastaaPoista
  28. Bravooo!!

    En ole persu, mutta kyl lämmitti, kun Putkonen sanoi uutisissa, etta nyt ruvetaan paneen vientiteollisuuden edellyttyksia kuntoon, ja
    puretaan kaiken maailman huuhaa rasitteet,
    risupaketit sun muut... näin ymmärsin.
    Tallaisella ajovoimalla naitten poliittisten broilereitten jälkeen, voi alkaa syntya jotain todellista. Parhaat naiset ja miehet remmiin ja tyhjan puhujat sivuun!

    VastaaPoista
  29. Jukke; eikös Niinistö herää vastavoimaksi siihen tilanteeseen, kun Soini pienen ministerimaistiaisen jälkeen intoontuu pressakisaan... :-)
    -E

    VastaaPoista
  30. Hallitushan on selvä: KOK (5 paikkaa), SDP (5 paikkaa), PerSut (5 paikkaa) ja RKP (1 paikkaa).

    Persut saavat 1., 3. ja 5. puolustusministerin paikan (Niinistö, Halla-aho ja Elomaa), sekä 2:n kulttuuriministerin paikan (James H.) sekä 2:n elinkeinosisäministerin paikan (Soini).

    SPD:ltä Jutta (jotain merkittävää), Eero H. (valtiovarainministeri), Erkki T. (ulkomaanasiat), Tarja F. (työministeri), Mikael Jugner (liikenneministeri / Ylen asiat).

    Kokoomus pääministerin (Katainen) ja 2:n, 4:n ja 6:n maata puolustavan sisäministerin virat. Stubbista tehdään suurlähettiläs Yhdysvaltoihin.

    VastaaPoista
  31. Nyymiölle:

    Homouden ja pedofilian samaistaminen tällä tavalla on huikea älyllinen rimanalitus.

    Pidän vaarallisena teini-ikäisille opetettavaa homouden puolustamista.
    En puhunut pedofiliasta.
    Mutta jos näin olet kuullut, niin onhan asia jo hyvin vakava.

    Clintonin "homolain" aikana senaattori Byrd ja kenraali Mundy esittivät mielipiteinään, että suurin syy Rooman imperiumin tuhoon olivat perverssin homoseksuaalisen käytöksen salliminen Rooman legioonissa Julius Caesarista lähtien.
    Tällaista loppua en toki Suomelle halua.

    VastaaPoista
  32. Anonyymi - kerron vain omia tuntojani, meinaan kun olen näitä muka "Soinin hurmaamia", mutten muuten tunnista itseäni siitä kuvasta.

    Tänään molemmissa aamutelevisioissa viisaat pohtivat vakavissaan, että äänestystuloksen takana oli puolueiden johtajien onnistuminen television vaalitentissä!!!!????

    Eikö tämä ole sen lajin älyllistä rehellisyyttä, ettei sitä ilman myötähäpeää kuuntelisi edes Big Brotherissa?

    Minusta on.

    Lisäksi olen mielestäni oikeassa.

    (Olin oikeassa myös siinä, että persut saavat jytkyn. Jos jonkun muisti nyt kantaa niin kauas. Mutta ei taida kantaa. Kivempi on pohtia, että olisiko kepu voittanut, jos Mari olisi ollut positiivisempi.)

    VastaaPoista
  33. Jäikö kenellekään epäselväksi,
    mihin puolueeseen kulminoitui
    epäluottamus.

    PS.
    Asiasta toiseen.
    Se on muuten Sale.

    VastaaPoista
  34. Mutta hyvähän se on kaiken tämän keskellä, että tietäjiä sun tapsoja ilmoittautuu. Viisaat pohtii, Tapsa tietää, tuoreeks terveeks.

    VastaaPoista
  35. Nyymiö JariMom:lle: Pohojalaanen isoäitini tapasi ohittaa tyhmät naapurinsa kommentilla: kukin tulee omalla uskollaan autuaaksi. Lisäisin siihen, että kuikahan monta valtakuntaa on tuhottu ihan heterovoimin?

    VastaaPoista
  36. JarMom, kuinka alas voi vajota epä-älyllisyydessä?

    Mieltäni lämmitti, kun 75-v äitini tänään iloitsi Toivolan läpimenosta. Tämän kauhean ihmisvihan keskellä kun enimmäkseen ahdistuu.

    VastaaPoista
  37. Nyymiölle:

    Kuinka monta valtakuntaa homot ovat pelastaneet sitä puolustaessaan?

    A-Nyymiö:

    En vihaa ihmistä, eli Toivolaa. Miellyttävä persoona.

    VastaaPoista
  38. Samalla tavalla homot taistelivat talvisodassa kuin heterotkin. Omuistuisia, omituisia ajatuksia JarMOmmilla.

    A-Nyymiö, homo (sapiens)

    VastaaPoista
  39. Minivallankumous se oli. Toiseen suuntaan kuin aikaisempi.

    Mahdammeko muistaa enää, kuka ensimmäisenä halusi murskata kodin, uskonnon ja isänmaan? Se oli mustapartainen "apurahalla" elävä viraton lakimies, joka julisti 1800-luvun Lontoossa, että työläisellä ei ole isänmaata, perhe oli porvarillisen ajattelun kulmakivi ja uskonto oli oopiumia kansalle.

    VastaaPoista
  40. Taustalla on vanhan punamulta-Suomen perusrakenteen tuhoutuminen. Ja vaikka Vihreät näissä vaaleissa tappion kärsivätkin, niin se ja Kokoomus ovat ainoat jotka hyötyvät yhteiskuntarakenteen muutoksesta. Syrjäytyneet ovat kaikkein laiskempia äänestämään.

    Kestävä kannatus vaaleissa saavutetaan äänestettäessä jonkun puolesta kuin joitakin vastaan.

    VastaaPoista
  41. Voi voi, anonyymi, kun olisin niin mielelläni näissä ennustuksissani väärässä. Mutta ei voi mitään, kun aina osuu. Laaki ja vainaa.

    VastaaPoista