Sivun näyttöjä yhteensä

26. tammikuuta 2012

Sopimattomat vitsit

Kirjoittaessani otsikolla ”SOPA, hulluus” voihkaisin alennusmyyntejä ja halusin sanoa: kirjoittamalla ei ansaitse läheskään tarpeeksi.

Tässä se on uudestaan. Kun sanoin että tekijänoikeus ei auta, sanon saman toisin sanoin: jos kirja ei mene kaupaksi, sopimuksilla ja lailla ei ole paljon käytännön merkitystä.

Voisin jatkaa näytevarastokäytännön muuttumisesta ja muusta, mutta enpä viitsi.

Sitä vastoin muistutan, että tekijänoikeustoimikunta antoi harmillisesti mietintönsä, jonka verkko-osoite on

http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2012/liitteet/OKMtr2.pdf?lang=fi

Harmittelen, koska puolet asiasta eli sopimuslisenssi TV:n ja radion sekä lehdenkustantajien julkiaseman aineiston uudelleen käytöstä on erinomainen asia. Aikanaan nähdään, onko korvausmaksu erinomainen. Näin saadaan lukkojen takaa tähdellistä aineistoa.

Toinen puoli mietintöä (lain 56 g §:n muutos) on samaa kuin USA:ssa kaatunut SOPA. Tuomioistuin ”voisi määrätä oikeudenhaltijan vaatimuksesta teleoperaattoria (verkkoyhteyden tarjoajaa) estämään asiakkailtaan pääsyn tietylle verkkosivulle, jonka tarkoituksena on tekijänoikeudella suojatun aineiston saattaminen yleisön saataviin ilman oikeudenhaltijan suostumusta, jollei sitä voida pitää kohtuuttomana ottaen huomioon aineistoa yleisön saataviin saattavan henkilön, välittäjän ja tekijän oikeudet. Säännöksellä voitaisiin toimikunnan arvion mukaan vähentää luvattoman verkkojakelun kielteisiä vaikutuksia oikeudenhaltijoille ja myös kuluttajille ja ohjata heitä käyttämään laillisia palveluja”. (Pyydän anteeksi huonoa kieliasua. Se on toimikunnan lomakkeesta.

Ei taida hankkeella olla etenemisen mahdollisuuksia.

Kommentoija askarruttaa, saako homoista ja muista vähemmistöistä tehdä pilaa. Ehdottomasti saa. Kiiihottaminen kansanryhmää vastaan, josta rikoslaki määrää, ei sovellu huonoonkaan vitsiin.

Syrjinnästä on voimassa tällaista (rikoslaki 11 : 11):

”Joka elinkeinotoiminnassa, ammatin harjoittamisessa, yleisönpalvelussa, virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä taikka julkista tilaisuutta tai yleistä kokousta järjestettäessä ilman hyväksyttävää syytä

1) ei palvele jotakuta yleisesti noudatettavilla ehdoilla,

2) kieltäytyy päästämästä jotakuta tilaisuuteen tai kokoukseen tai poistaa hänet sieltä taikka

3) asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan

rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden tai terveydentilan taikka uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava työsyrjintänä tai kiskonnantapaisena työsyrjintänä, syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.”

Vitsi on muita huonompaan asemaan asettamista, mutta ellei sitä kerrota elinkeinotoiminnassa tai julkisessa tilaisuudessa, säännös ei sovellu. Tästä voi olla eri mieltäkin, mutta mielestäni syrjivät vitsit julkisessa tilaisuudessa eivät kuitenkaan ole rangaistavia. Menettely on ikään kuin kunnian loukkaamista, mutta sitä koskeva säännös ei liioin soveltuisi, jos syytteen nostaisi esimerkiksi juutalainen juutalaisvitsin johdosta – tuomarina sanoisin, että vitsi ei kohdistunut häneen, vaikka varmaan loukkasi häntä.

Haluan kirjoittaa tästä, koska en pidä yrityksistä ohjailla ihmisten käyttäytymistä pikkuasioissa. En halua nähdä sitä päivää, jolloin tulee voimaan Laki hampaiden harjaamisesta aamuin ja illoin. – Odotan milloin Niinistö tai Haavisto lausuvat ääneen sanan ”vapaus”. Kuulisin sen mielelläni.

36 kommenttia:

  1. Vapaus on venäjäksi свобода f [svobóda]. Suomen Tasavallan Presidentin pitää osata lausua se. (Vaikka sillä on vitun vähän väliä mitä se Venäjällä tarkoittaa.)

    VastaaPoista
  2. Hyvä ja kannatettava pointti tuo pyrkimys säilyttää ajattelun ja toiminnan vapaus. Edes pikkuasioissa.

    Välillä tuntuu, että kovin voimakkaasti me, jotka enemmän ja paremmin ymmärrämme, joudumme vastuuta kantaessamme kovallakin kädellä ohjaamaan noiden toisten, heikkosaattoisempien ajattelua ja toimintaa. Ja selvyyden vuoksi, en tässä nyt viittaa blogin pitäjään missään mielessä, vaan tuohon "suvaitsevaisuusfasismiin", joka ei suvaitse juuri mitään.

    Mutta hykerryttävästi jakolinjat elävät juuri nyt. Olet sitten punaniska tai suvis, on vaikea sanoa, ketä tässä pitäisi seuraavaksi lyödä. Hauskaa seurattavaa.

    VastaaPoista
  3. Oikein kierot juristit voisivat väittää, että rikoslaki 11:11 pakottaa äänestämään homoa presidentiksi, koska muutoin kyseessä on syrjintärikos ja sakkoa taikka vankeutta on tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas pitää fanittaa Toipilaa!

      Poista
    2. Tämä on juuri nyt voimassa oleva tulkinta.

      Mutta kyllä se siitä kohta eltaantuu pois tavalla tai toisella. Kovin pitkään ei näiden pintamuotien kanssa jakseta kohkata.

      => Metsien loppuminen Suomesta/ happosateet, lintujärvien loppuminen, taistolaisuus, "edistyksellisyys", mamutus, homotus, karppaus,sosiaalidemokratia (tämä oli kyllä sitkeydessään aivan omaa luokkaansa, mutta taisi nyt lopulta tulla valmiiksi sekin).

      Kiintoisaa on nähdä, miten käy tuon ilmastomuutoksen kanssa. Ns. pieni jääkausi olisi nimittäin normaalirytmin mukaan vuorossa juuri nyt.

      Poista
  4. Olipas mielenkiintoinen tekijänoikeustoimikunnan mietintö.

    Olisikin kysymyksiä, jotka monia askarruttavat. Lainaus mietinnöstä:

    Säännöksen mukaan jokainen saa valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten.
    Säännöksen vaatimus on perustunut siihen, että yksityinen henkilö on voinut valmistaa samasta teoksesta rajatun määrän kappaleita (yleensä 3-5) ja käyttää niitä esimerkiksi kotinsa lisäksi kesämökillä tai autossa ja jopa luovuttaa niitä lähipiirissään olevalle henkilölle kuten perheenjäsenelle."


    1. Musiikkilevyn voin ostaa kaupasta ja tehdä siitä kopion viidelle ystävälleni.
    2. Ostan kirjan kirjakaupasta. Voinko skannata siitä kopion viidelle ystävälleni?
    3. Lainaan kirjan kirjastosta. Voinko skannata siitä kopion viidelle ystävälleni?
    4. Voinko kopioida vuokraamani dvd-elokuvan, kirjastosta lainaamani elokuvan, tai ostamani elokuvan viidelle ystävälleni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Kutsun koko suvun kylään ja kuuntelemme yhdessä.
      2. Panen kirjan kiertämään em. sukulaisten kesken.
      3. Vrt. ed. + kaveripiirilleni. Kuukauden lainausajan puitteissa kirjan ehtii lukemaan 10-30 henkilöä, riippuen kirjasta.
      4. Vrt. ed.

      Poista
    2. 1. Kutsun koko suvun ja kaveripiirini kylään ja kuuntelemme yhdessä.
      2. Panen kirjan kiertämään suvulle, kaveripiirilleni, heidän suvuilleen ja kaveripiireilleen jne.
      3. Panen kirjan kiertämään valikoidulle tuttavajoukolleni + parille sukulaiselleni riippuen kirjan sisällöstä.
      4. Vrt. ed.

      Poista
    3. 1. Mulla on niin iso suku, että tappelu kuunteluvalikoimasta tulisi.
      2. Minä skannaisin kirjan iPadille luettavaksi sukulaisille.
      3. Skannaan kopion ystävilleni ja jos olisin koululainen, skannaisin kalliit kirjat luokkatoverilleni. Säästyisi heiltä rahat.
      4. Aina olen kopioinut ostamani cd-musiikkilevyt kavereille.

      Poista
    4. 1. Kyllä
      2. Kyllä
      3. Kyllä (koskee myös esim. CD -levyjä)
      4. Et, koska kopioidessasi joudut murtamaan levyn kopiosuojauksen

      Poista
    5. 4. Ei yhdessäkään musiikkilevyssäni ole kopiosuojausta.

      Poista
    6. "JarMomJan 26, 2012 02:20 PM

      4. Ei yhdessäkään musiikkilevyssäni ole kopiosuojausta."

      Kun alkuperäisessä kohdan 4 kysymyksessä puhuit elokuvista (DVD -levystä), niin kaikissa DVD tallenteissa on kopiosuojaus. Myös musiikkia sisältävissä DVD -levyissä on kopiosuojaus.

      Musiikki CD -levyissäkin on ollut kopiosuojauksia, mutta niistä on taidettu jo kokonaan luopua niiden aiheuttamien ongelmien takia.

      Poista
    7. "4. Et, koska kopioidessasi joudut murtamaan levyn kopiosuojauksen"

      Joka on murrettavissa esimerkiksi siten, että tuikkaat piuhan tietokoneen CD-aseman audio out-liittimeen ja nauhoitat musan talteen. Levy-yhtiöt voivat nyt käyttää mielikuvitustaan siihen, miten tämänkaltainen "tehokas" murtaminen estetään.

      Poista
    8. Nyymiölle: Jan 26, 2012 11:41 PM

      Luin huolimattomasti mitä olin kirjoittanut.
      Mutta tällaista olin kirjoittanut kohtaan 4: Jan 26, 2012 05:18 AM.
      ennen vastaustasi: Jan 26, 2012 11:41 PM:

      "4. Aina olen kopioinut ostamani cd-musiikkilevyt kavereille.!"

      vai olitko Nyymiö, joka kirjoitti aiemmin: Jan 26, 2012 12:52 AM.

      Poista
    9. Nyymiö:Jan 27, 2012 04:02 AM

      Voin sen elokuvankin kopioida itselleni ruudulta. Saa sen kopioitua toisellakin tapaa, jolloin mitään murtosuojauksia tarvi räpellellä.

      Poista
  5. Ad Omnia: - kopioiminen yksityiseen käyttöön (TekijäL 12 §)
    Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen.

    Kappaleen valmistamisen valmistuttajan yksityistä käyttöä varten saa myös antaa ulkopuolisen suoritettavaksi.

    Mitä 2 momentissa säädetään, ei koske sävellysteoksen, elokuvateoksen, käyttöesineen tai kuvanveistoksen kappaleen valmistamista eikä muun taideteoksen jäljentämistä taiteellisin menetelmin.

    Tämän pykälän säännökset eivät koske tietokoneella luettavassa muodossa olevaa tietokoneohjelmaa, tietokoneella luettavassa muodossa olevan kappaleen valmistamista tällaisessa muodossa olevasta tietokannasta eivätkä rakennusteoksen valmistamista. (3.4.1998/250)

    VastaaPoista
  6. Kysyin asiaa, koska lukuisa määrä yksilöitä on tätä kysynyt ja neuvottomana ihmetellyt. Vastaus ei ollut selkeäsanainen maallikolle.

    Eli voimme pitää selvänä, että kirjoista ja myös oppikirjoista voimme ottaa kopiot muutamalle (3-5) ystävälle?
    Voimme myös skannata kirjat ja oppikirjat tietokoneella (iPad) luettavaan muotoon 3-5 ystävälle?

    Mielestäni vastaus molempiin kysymyksiin on TekijäL 12 §:n mukaan KYLLÄ.

    Aikoinaan kävin Teoston lakimiehen kanssa keskusteluväittelyä, kuinka monta kappaletta on muutama. Muutama on siis 3-5 kappaletta.

    VastaaPoista
  7. Teidän ylhäisyytenne, tohtori Kemppinen
    kiinnititpä taasen huomiota tähdelliseen seikkaan.
    Tekijänoikeusasiat ovat tarpeeksi työläitä ymmärtää ilman mokomaa tolkutonta kielenkäyttöäkin.
    ”voisi määrätä oikeudenhaltijan vaatimuksesta teleoperaattoria (verkkoyhteyden tarjoajaa) estämään asiakkailtaan pääsyn tietylle verkkosivulle, jonka tarkoituksena on tekijänoikeudella suojatun aineiston saattaminen yleisön saataviin ilman oikeudenhaltijan suostumusta, jollei sitä voida pitää kohtuuttomana ottaen huomioon aineistoa yleisön saataviin saattavan henkilön, välittäjän ja tekijän oikeudet. Säännöksellä voitaisiin toimikunnan arvion mukaan vähentää luvattoman verkkojakelun kielteisiä vaikutuksia oikeudenhaltijoille ja myös kuluttajille ja ohjata heitä käyttämään laillisia palveluja”.

    Virkamiestä, joka kirjoittaa näin, pitää rangaista.
    Lisäksi hänen isänmaallisuutensa tulee asettaa kyseenalaiseksi.
    Kansalaisten tulee myös vakavasti pohtia lyhtypylväiden moninaiskäyttöä.

    Lukija joutuu pohtimaan esimerkiksi seuraavia:
    kuinka oikeudenhaltijan suostumus voi olla kohtuutonta?

    jos tarkoitus on todella sanoa, että tuomioistuin voisi määrätä teleoperaattorin estämään pääsyn tietylle verkkosivulle, olisi toki ystävällistä mainita tämän tietyn sivun nimi.

    ainoastaan poikkeuksellisen vähään tyytyvät ja hyväntahtoiset ihmiset voivat tulkita oikeudenhaltijoiden ja kuluttajien intressit, edut ja heihin kohdistuvat kielteiset vaikutukset samankaltaisiksi.
    Toisin on laita.
    Tekstissä näytään myös tähdentävän sitä, että oikeudenhaltijoita tulee ohjata käyttämään laillisia palveluita.
    Se on varmaan tarpeen.

    VastaaPoista
  8. Uskomme lakiin ja oikeuteen...

    ..." Esimerkiksi poliisi saa hankkia teletunnistetiedot

    (netin tapauksessa ip-osoitteen omistajan) ainoastaan

    epäiltäessä rikoksesta, jos maksimituomio on vähintään

    neljä vuotta vankeutta. Kuitenkin to-mafia on saanut

    Suomeen oman lakinsa, jonka ansiosta he saavat nämä

    tiedot jo epäiltäessä tekijänoikeusrikosta, josta

    maksimituomio on kaksi vuotta vankeutta. Tämä on täysin

    totta. Tarkistakaa lakikirjasta (finlex.fi) jos ette

    usko, totuus on usein kaikkia pelkoja pahempi."

    http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/01/

    25/irlannissakin_halutaan_saataa_tiukka_piratismilaki#k

    ommentit


    ...ja että tekijänoikeudet tulisi täysin ymmärretyksi:

    http://www.dpreview.com/news/2012/01/25/Imitated_Image_

    Copyright_Case

    WHO ARE THE BRAIN POLICE?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torrenteilta ja muilta vastaavilta löytyy helposti tiedostojakajan ip-numerot. Hyvin moni suomalainen yritys ja oppilaitos/yliopisto jakaa "laittomia" tiedostoja, oikean ip-numeron ollessa näkyvissä. Eivät osaa sitä muuttaa.
      Muutkin kuin poliisit nämä helposti näkevät ja pikkuinen ilmoitus, niin tienaat hyvät rahat ilmoittamalla asiasta.

      Poista
  9. Duoda, duoda. Mistä tietää varmasti, että ihminen on homo? Riittääkö siihen kuultu huhu? Voiko portsari syyllistyä tietämättään syrjintään heittäessään kapakasta ulos kännikalan, joka väittää ulosheiton aiheutuneen siitä, että hän on homo.

    VastaaPoista
  10. Nyt on ihan pakko esittää tyhmä kysymys kommenttiin eikä itse varsinaiseen tekstiin. Yritän yleensä vältellä tällaisia vähän asian viereen meneviä kommentteja, mutta kun nyt en ihan kokonaisuudessaan tajua tota lakitekstiä.

    Lainaus:
    "Mitä 2 momentissa säädetään, ei koske sävellysteoksen, elokuvateoksen, käyttöesineen tai kuvanveistoksen kappaleen valmistamista eikä muun taideteoksen jäljentämistä taiteellisin menetelmin."

    Käytännössä kysyisin sitä, että lieventääkö vai tiukentaako tuo kyseinen lisäys "taiteellisesta jäljentämisestä" noita yksityiseen käyttöön tehtyjä kopiointeja.

    Eli, tarkoittaako toi pykälä sitä että esimerkiksi minä en saa laulaa (kai minunkin lauluni lasketaan taiteellisiin menetelmiin?) ja tallentaa laulamaani laulua, jos se on toisen henkilön tekemä edes yksityiseen käyttööni ilman tämän kyseisen henkilön lupaa.

    Julkisen esittämisen kiellon kyllä ymmärrän, mutta onko laki tosiaankin näin tiukka tässä kohtaa, vai olenko käsittänyt tuon kohdan laista väärinpäin ja "taiteellinen kopiointi" yksityiseen käyttöön olisikin vapaampaa kuin tuo suora kopiointi.

    Lainaus:
    "Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen."

    Oletan tietenkin tälläin maallikkona, että toi kohta edes jotenkin liittyisi tohon 2. momenttiin.


    PS.
    Tekijäoikeuslaissa tai jossain muussa sitä sivuavassa laissa kai sitten muuten täytyy olla myös kohta missä määritellään mikä on taidetta sillä, ei kai muuten siinä voitaisi puhua jäljentämistä taiteellisin menetelmin ja erottaa se muusta jäljentämistä.

    VastaaPoista
  11. Joku professori Lars P (Larsson) oli Hesarin monen palstan uutisen mukaan syrjinyt NATOA ja ehkapa Suomea. Siis vakoillut DDR:n STASIN hyvaksi. Eikos tasta seuraa mitaan rangaistusta minkaan paragrafin mukaan?

    VastaaPoista
  12. "sanon saman toisin sanoin: jos kirja ei mene kaupaksi, sopimuksilla ja lailla ei ole paljon käytännön merkitystä."

    Anonyymikin sanoo toisin sanoin: vaikka tekijänoikeusjärjestelmä ei paranna kaupaksi menoa, sen olemassaolo kuitenkin mahdollista kallistuotantoisen kultuurin (esim. kirjat, erityisesti klassinen taidemusiikki, erityisesti orkesteriteokset) julkaisemisen. Jos tuo aineisto olisi vapaasti piraattisivuilla, kukaan ei kohta julkaisisi kirjoja tai ainakaan klassista musiikkia CD-levyillä, mikä olisi todella valitettavaa. Vaikka tekijänoikeusjärjestelmä ei niinkään suojaa taitelijoita, se mahdollistaa heidän taiteensa julkaisemisen koituen siten suuren yleisön eduksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jos tuo aineisto olisi vapaasti piraattisivuilla, kukaan ei kohta julkaisisi kirjoja tai ainakaan klassista musiikkia CD-levyillä, mikä olisi todella valitettavaa."

      Niin olisi. Mutta kyseessä ei olisi todellisesta tulojen vähenemisestä johtuva lopputulos vaan ihan vain tekijöiden ns. kusipäisyydestä johtuvaa.

      Vain kusipäät ovat taloudellisessa mielessä rationaalisia toimijoita. Ihmiset yleensä myös olettavat muiden toimivan samoilla periaatteilla kuin mitä itse toimivat.
      Tuotteesta maksaminen itse asiassa vain nostaa sen arvoa kuluttajan silmissä. Vastaavasti ihmiset pyrkivät ostamaan arvostamiansa tuotteita tekijän tukemiseksi vaikka niitä saisi ilmaiseksikin.

      Jossain mielessä voidaan katsoa tilanteen olevan tuollainen jo nyt, mutta silti mitään merkittävää ei ole myynnissä tapahtunut. Kun otetaan huomioon levy-yhtiöiden harjoittama huono kohtelu asiakaskuntaa kohtaan ja elokuva- ja pelialojen, joista jälkimmäinen on nopeimmin kasvava viihdeteollisuuden ala, kilpailevan samoista euroista, menee musiikkialalla suoraan sanoen aivan järjettömän hyvin.

      Poista
  13. "en pidä yrityksistä ohjailla ihmisten käyttäytymistä pikkuasioissa."

    Tätä on ehdottomasti kannatettava! Vapaus - myös huonoihin valintoihin - on Suomessa aivan liian vähän korostettu arvo; ehkä Suomen sosiaalisdemokraattistaustaisen hyvinvointivaltion yksi varjopuoli on se, että täysi-ikäisiä ja valtaisia kansalaisia kohdellaan lapsina, jolta puuttuu kyky elää oma elämänsä, Juice Leskisen sanoin "raittiushenkilö raittiustuollissaan on muka Sinusta huolissaan..."

    VastaaPoista
  14. Ad Omnia: - kappaleen valmistaminen tarkoittaa kopioimista. Omiin tarpeisiin valmistettua kappaletta saa näyttää ja lainata lähipiirissä, käytännössä tuo 3 - 5. Laulaminen ei ole kopioimista (ei kiinteää tallennealustaa), vaan esittämistä. Sitä kokskevat eri säännökset. Suppeassa piirissä esittäminen ei vaadi lupaa - esimerkiksi häissä.

    Kirjaston kirjaa saa lainata sadallekin. Yksityiseen käyttöön valmmistettua kappaletta (kopiota) ei saa käyttää muuhun eli sitä ei voi ryhtyä lainaamaan kymmenille eikä sitä saa myydä.

    VastaaPoista
  15. Ad Omnia: - viimeisen Anonyyymin (06:53) mainitsema syy on ollu 1800-luvulta tekijänoikeuslainsäädännön tarkoitus.

    VastaaPoista
  16. Esim. Taistelevat metsot-maalausta on kopioitu runsaasti. Onko kopion myyminen rikos ?

    VastaaPoista
  17. Me saadaan mitä huvittaa, koska eihän sitä ole kukaan vastustanut vielä tänäänkään!

    "Toinen puoli mietintöä (lain 56 g §:n muutos) on samaa kuin USA:ssa kaatunut SOPA. Tuomioistuin ”voisi määrätä oikeudenhaltijan vaatimuksesta teleoperaattoria (verkkoyhteyden tarjoajaa) estämään asiakkailtaan pääsyn tietylle verkkosivulle, jonka tarkoituksena on tekijänoikeudella suojatun aineiston saattaminen yleisön saataviin ilman oikeudenhaltijan suostumusta, jollei sitä voida pitää kohtuuttomana ottaen huomioon aineistoa yleisön saataviin saattavan henkilön, välittäjän ja tekijän oikeudet. Säännöksellä voitaisiin toimikunnan arvion mukaan vähentää luvattoman verkkojakelun kielteisiä vaikutuksia oikeudenhaltijoille ja myös kuluttajille ja ohjata heitä käyttämään laillisia palveluja”"

    No joo toinen juttu, "whatever succeeds for the finite, also succeeds for the infinite" onko tämä kalvinismin filosofinen ydin? http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Continuity

    VastaaPoista
  18. Jonkin laulun laulamiseen julkisella paikalla liittyen: Ymmärtääkseni on täysin laillista vaikka piereksiä Beatlesia keikalla, ilman että siitä on seuraamuksia.

    VastaaPoista
  19. "Säännöksellä voitaisiin toimikunnan arvion mukaan vähentää luvattoman verkkojakelun kielteisiä vaikutuksia oikeudenhaltijoille ja myös kuluttajille ja ohjata heitä käyttämään laillisia palveluja”.

    Aina hymyilyttää nämä "kulutaajan asemaa" parantavat väitteet. Eiköhän kuluttajan asema ole aina parhaimmillaan, jos saa ilmaiseksi (en ota kantaa onko se oikei vai ei, mutta tuo ministeriön jeesustelu on naurettavaa).

    VastaaPoista
  20. mm. Pekka Tarkka ja Veijo Meri pitivät Veikko Huovisen "Veitikkaa" huonona huumorina. Em. herrat olivat väärässä, ja se huomataan nykyaikana. Huovisen huumori kestää aikaa, Meri ei kiinnosta ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ks kommentti 6.45 AM. Ei se ole kuluttajan etu, jos kohta ei saa mitään (hyvää).

      Poista
  21. Kakkihan toki tietävät, että "muutama" tarkoittaa lukua, joka on "parin" yläpuolella mutta "tusinan" alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun lähden kapakkaan "yhdelle", se tarkoittaa kolmea.

      Kun palatessa kerron ottaneeni "pari", se tarkoittaa 5-6.

      Kun kerron ottaneeni "muutaman", se tarkoittaa kymmentä.

      Kun sanon ottaneeni "liikaa", se tarkoittaa muistin menestystä, rahojen loppumista tai ulosheittoa. Yleensä se tarkoittaa myös sohvalla nukkumista.

      Matematiikka on ihmeellistä.

      Poista